فوايد چاي ليمو عماني

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

 

 

 

متأسفانه گاهی برخی از افراد مانند کارمندان که چای بیشتری در طول روز مصرف می‌کنند، اصلاً حواسشان به اضافه دریافت کالری از طریق خوردن قند و شکر بیش از اندازه نیست و نمی‌دانند چرا وزنشان افزایش پیدا می‌کند.


آیا مصرف چای همراه آب‌لیموی تازه خوب است یا ضرر دارد؟در پاسخ به این سوال باید بگویم که مصرف چای همراه آب‌لیموی تازه نه ‌تنها اشکالی ندارد بلکه عادت غذایی بسیار خوبی هم محسوب می‌شود.به طور کلی ترکیب پلی فنول‌های موجود در چای که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی هم دارند با آب‌لیموی تازه می‌تواند ارزش تغذیه‌ای این نوشیدنی پرمصرف را بالاتر ببرد. 

دوره مقدماتی php

البته باید حواستان باشد که آب‌لیمو باید زمانی که چای خنک شده است به آن اضافه شود تا ویتامین C موجود در آب‌لیمو در اثر گرمای بالای چای تخریب نشود و از بین نرود.

 

بد نیست بدانید عادت به نوشیدن چای و آب‌لیمو که یکی از بهترین عادت‌های غذایی است از گذشته‌های دور در میان ایرانیان رواج داشته و معمولاً ایرانی‌ها در فصل‌های سرد سال که لیموترش تازه به وفور در دسترس بود، علاقه بیشتری به نوشیدن چای و آب‌لیمو نشان می‌دادند. 

البته باید یادآور شوم گاهی طعم گس چای با افزودن کمی آب‌لیمو شکسته می‌شود و به همین دلیل هم حس خوشایندی برای مصرف‌کننده ایجاد می‌کند. در چنین مواردی، ممکن است افراد علاقه‌مند به چای و آب‌لیمو نیاز بیشتری برای خوردن خوراکی‌های شیرینی مانند قند، شکر یا سایر شیرین‌کننده‌ها با این نوشیدنی در خود حس کنند. با این حساب اگر قرار باشد ارزش تغذیه‌ای چای را با آب‌لیمو افزایش دهید و از آن طرف طعم جدید آن را با مصرف تعداد بیشتری قند یا مقدار بیشتری شکر بپسندید ما به هیچ‌وجه نوشیدن چای و آب‌لیمو به این صورت را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم.

 

در نهایت بد نیست بدانید مصرف قند فراوان، حتی با نوشیدنی‌های مفید و پرخاصیت می‌تواند هم بهداشت دهان و دندان را به خطر بیندازد و هم ابتلا به چاقی را در طول زمان به همراه داشته باشد. 

متأسفانه گاهی برخی از افراد مانند کارمندان که چای بیشتری در طول روز مصرف می‌کنند، اصلاً حواسشان به اضافه دریافت کالری از طریق خوردن قند و شکر بیش از اندازه نیست و نمی‌دانند چرا وزنشان افزایش پیدا می‌کند. 

در هر صورت ما آب‌لیمو را برای افزایش ارزش تغذیه‌ای به چای اضافه می‌کنیم و اگر قرار باشد به قیمت مصرف قند بیشتر، این کار را بکنیم، بهتر است که قید نوشیدن این نوع چای را بزنیم.منبع:tebyan.net


تغذیه و تناسب اندام

آب
لیمو ترش و اسانس آن برای بدن، ذهن و روح بسیار مفید است. اسانس لیمو به
واسطه انرژی زا بودن آن مشهور است. در کشور ژاپن به واسطه اثرات شاداب
کننده و فرح بخش این اسانس، آن را به هنگام کارکردن کارمندان در فضا منتشر
میکنند. همچنین میتوان از چند قطره از اسانس لیمو به عنوان بخور استفاده
کرد، یا مقداری ازآن را در وان حمام ریخت. این کار باعث سرحال شدن کلیه
اعضا بدن میشود. البته نباید هرگر اسانس لیمو را بدون رقیق کردن برروی
پوست بکار برد زیرا باعث بروز مشکلات پوستی میشود.

درخشان
کننده چشمها : سعی کنید در نوشیدنی هایتان از آب لیمو استفاده کنید. فرضا
هر روز صبح یک عدد لیمو را با مقداری آب گرم میل کنید. نوشیدن این مایع به
جای نوشیدن چای باعث میشود شما بدن سالمتری داشته باشید. همچنین در اثر
نوشیدن مایعات حاوی آب لیمو، چشمهای شما درخشانتر شده و پوستی سرحال تر از
قبل خواهید داشت. در صورت تمایل برای بهتر کردن طعم آن میتوانید از شکر یا
عسل استفاده کنید.

تسکین
دهنده گلودرد : لیمو دارای اثرات ضد عفونی کننده و قابض است و بدین جهت
میتوان از آن برای درمان گلودرد استفاده نمود. با توجه به مقدار بسیار
زیاد ویتامین ث موجود در لیمو، مصرف آن باعث افزایش مقاومت سیستم ایمنی
بدن میشود. برای فرد مبتلا به آنفلونزا و سرماخوردگی مصرف مخلوطی از آب
لیمو تازه با عسل در یک لیوان آب گرم بسیار مفید است.

نیرو
بخش و تب بر : مصرف آب لیمو باعث کاهش تب در افراد بیمار میشود. به عنوان
مثال اگر چند قطره از اسانس لیمو یا مقداری آب لیمورا به آب سرد اضافه
کنید، سپس با استفاده از یک دستمال آن را روی پیشانی تب دار قرار دهید،
این کار باعث کاهش تب وتقویت نیروی بدن خواهد شد. ذکر این نکته ضروری است
که قبل از قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب باید از قرار دادن اسانس لیمو به
صورت مستقیم برروی پوست خودداری شودزیرا ممکن است باعث بروز حساسیتهای
پوستی گردد.

تسکین
دهنده درد : لیمو باعث تسکین سردردهای معمولی و سردردهای میگرنی میشود.
برای این منظور میتوان 5 قطره اسانس لیمو را در25 میلی لیتر از یک روغن
حامل مناسب (مانند روغن بادام) مخلوط کرد و آنرا با استفاده از یک دستمال
کتانی برروی ناحیه مبتلا به درد ماساژ داد.

پاک
کننده پوست : اگر پوست شما چرب است میتوانید آنرا با لیمو که یک ماده قابض
است تمیز کنید. به این ترتیب که یک قاشق چای خوری آب لیمو را در دو فنجان
آب مقطر بریزید و با یک پنبه تمیز صورت خود را با آن پاک کنید. این کار
باعث کاهش چربی پوست میشود و از پدید آمدن جوشهای صورت جلوگیری میکند. در
صورت استفاده از این لوسیون برای جلوگیری از رشد باکتریها بهتر است هرروز
یک محلول تازه درست کنید. مصرف این محلول باعث خشک شدن پوست میشود و برای
پوستهای چرب بسیار مفید است. اما در صورت داشتن پوست خشک از مصرف آن
خودداری کنید.

ضد
شوره و بر طرف کننده خارش پوست سر : آب لیمو برای پوست سر بسیار مفید است
و شوره سر را کاهش میدهد. عصاره حاصل از آبگیری یک لیموی تازه را حدود 10
دقیقه برروی پوست سر مالش دهیدو سپس آن را با آب به طور کامل بشوئید.
همچنین آب لیمو میتواند به عنوان یک تقویت کننده مو وضد خارش، به صورت
ماساژ برروی پوست سر استفاده شود.

ضد
سرماخوردگی : آب لیمو یک ضد ویروس عالی میباشد و همچنین مصرف آن برای
سرماخوردگی شدید بسیار مفید است. بدین منظور یک عدد لیمو را با مقداری نمک
میل کنید. در صورت تمایل میتوان عصاره گرفته شده را در آب رقیق کرد و سپس
مصرف نمود.

یک
حالت دهنده خوب برای موها : بعلاوه شستشوی موی چرب با استفاده از آب لیمو
باعث کاهش چربی آن میشود. به این صورت که عصاره حاصل از ابگیری دو عددلیمو
در یک لیتر آب مورد استفاده قرار دهید و موهایتان را با این محلول بشویید.
این روش باعث درخشان و شاداب شدن انواع موها میشود. همچنین مصرف آن باعث
میشود موهای طلایی رنگ روشنتر شوند.

نرم کننده مناسب برای پوست آرنج : برای نرم کردن پوست زبر ناحیه آرنج، آرنجتان را حدود 10 دقیقه برروی یک برش لیمو ترش فشار دهید.

تقویت
کننده حافظه : لیمو تقویت کننده حافظه است. چند قطره از اسانس لیمو را روی
یک دستمال ریخته و از طریق بینی استنشاق کنید. همچنین میتوان این کار را
در مواقعی انجام داد که میخواهید چیزی رابه یاد بیاورید. مغز شما با
استنشاق اسانس لیمو نیروی تازه ای بدست خواهد آورد.

آرامش
دهنده روح : لیمو همواره به عنوان یک ماده تسکین دهنده روح مطرح بودهاست.
استشمام رایحه معطر لیمو در طی تمرینات تمرکز و تعمق روح (مدیتیشن) بسیار
مفید است. برای انجام این کار کافی است که سه قطره از اسانس لیمو را به یک
کاسه حاوی آب گرم افزود و آنرا در هوای اتاق قرار دهید. به این ترتیب در
طول استشمام رایحه معطر لیمو به یک آرامش مطلوب فکری و روحی دست خواهید
یافت

 


خواص لیمو عمانی چیست خواص لیمو عمانی برای پوست خواص لیمو عمانی با عسل خواص لیمو عمانی در بارداری خواص لیمو عمانی در چای یمو عمانی گونه ی دیگری از لیمو ترش و درخت آن از خانواده ی نارنج است. لیمو عمانی تازه، رنگ خردلی داشته و بسیار ترش است؛ به طوری که تازه ‌اش را نمی ‌توان به تنهایی مصرف کرد. به همین دلیل آن را در آفتاب خشک می‌ کنند تا قابلیت مصرف آن افزایش یابد.

 

 

 


درباره لیمو عمانی بیشتر بدانید

 


گیاه لیمو عمانی بومی آسیای جنوبی بوده و در آمریکا و آمریکای لاتین نیز کشت می‌شود. این گیاه در مناطق مختلف جنوب و جنوب شرقی ایران نظیر بندر عباس، میناب، جهرم و شیراز به طور فراوان کاشته می‌شود. لیمو عمانی معمولاً در طبخ خورش های ایرانی چون قرمه سبزی و قیمه استفاده می‌شود. آنها را پیش از ریختن در غدا سوراخ کرده، شکسته یا خرد می‌کنند. در کشورهای دیگر گاهی نیز آنها را به‌صورت گرد کوبیده به خوراکهای برنجی می‌افزایند. مثلاً در خوراک خلیجی پر ادویه‌ای با نام بهارات یا کبسا. از این محصول در کشورهای عرب همسایه همچون عراق، کویت و بحرین نیز استفاده می‌شود. گفته می‌شود برای پرهیز از تلخ شدن غذا بهتراست پیش از افزودن آن به غذا تخم‌های آنرا درآورد. در ضمن وقتی درسته در غذا انداخته می‌شود محل تجمع روغن شده و خوردن آن هر چند که خود کالری ندارد، توصیه نمی‌شود.

 


لیموعمانی از نوعی لیموهای ترش کوچک یا بزرگ آبلیموگیری تهیه می‌شود و طی فرآیند خشک‌ شدن از رنگ مایل به زرد و سبز به رنگ قهوه‌ای تیره یا سوخته تبدیل می‌شود. معمولا رنگ لیموعمانی آفتاب خشک، قهوه‌ای روشن و داخل آن سیاه رنگ است. در منابع گفته شده است هر چه لیموعمانی درشت‌تر و تیره‌تر باشد از مرغوبیت و کیفیت بالاتری برخوردار است البته لازم است بدانید لیموعمانی تازه خشک شده بیشتر به رنگ خردلی و بسیار ترش است. با توجه به این‌که این روزها انواع متفاوتی از لیموعمانی در بازار وجود دارد، گفته می‌شود لیموهای به رنگ سفید چینی هستند. در نتیجه فواید آن را باید از چینی‌ها پرسید!

 

 

 


خواص لیمو عمانی در طب سنتی

 


مواد متشکله ی لیمو عمانی را ترکیبات تلخ، فلاونوئیدها، اسید سیتریک، املاح، ویتامین ‌ها به ویژه ویتامین C و مواد فرار تشکیل می ‌دهد. عمده ترین ترکیبات موجود در روغن فرار گیاه را لیمونن، آلفا-ترپینئول، گاما ترپینن، ترپینولن، 1 و 8 سینئول و لینالول تشکیل می دهد. این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی بوده و از نظر ویتامین C از سایر مرکبات پیشی گرفته و به عنوان کاهنده ی فشار خون و چربی خون شناخته شده است.

 


مصرف لیمو عمانی را برای مبتلایان به چربی خون مفید است و افراد می توانند به دمنوش هایی که در زمستان مصرف می کنند، لیمو عمانی را بیفزایند، استفاده از دم کرده گل گاو زبان به همراه لیمو عمانی مانع از افزایش غلظت خون در افراد می شود. همچنین مصرف شربت لیمو ترش تازه همراه با عسل برای افرادی که مزاج گرم دارند مفید است، همچنین استفاده از این نوشیدنی به مدت ۶۰ روز سبب لاغری و تقویت معده نیز می شود.

 


خوردن دم ‌کرده ی آن اغلب با چای و گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است. برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم‌ کرده ی آن با عسل یا نبات پیشنهاد می ‌شود. لیمو عمانی از نظر طب سنتی خنک ‌کننده، اشتهاآور، ضدعفونی ‌‌کننده، مقوی معده، ضد نفخ، موثر برای رفع عوارض کمبود ویتامین C موثر است.

 

 

 


کاهش فشار خون با خواص لیمو عمانی

 


این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی بوده و از نظر ویتامین C از سایر مرکبات پیشی گرفته و به عنوان کاهنده ی فشار خون و چربی خون شناخته شده است. خوردن دم ‌کرده ی آن اغلب با چای و گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است. برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم‌ کرده ی آن با عسل یا نبات پیشنهاد می ‌شود. لیمو عمانی از نظر طب سنتی خنک ‌کننده، اشتهاآور، ضدعفونی ‌‌کننده، مقوی معده، ضد نفخ، موثر برای رفع عوارض کمبود ویتامین C، مسکن سردرد، التیام‌ دهنده ی سرفه و سرماخوردگی است.
این چاشنی به دلیل مواد آنتی‌ اکسیدانی، ضدسرطان شناخته شده و در دفع مواد صفراوی موثر است.

 


بهبود ویتامین C با خواص لیمو عمانی

 


دم کرده لیمو بهترین هدیه برای بیماران فشار خون است ، با کمک رادیو اکتیوی که در لیمو و جود دارد جلوی پیری را خواهد گرفت . ترشی لیمو نه تنها برای مبتلایان به زخم معده مضر نیست بلکه صد در صد هم مفید است و از فلج کودکان جلو گیری می کند . ضد سر طان نیز هست. در شبه جزیره مالایا برگ های لیمو عمانی را له می کنند و برای سر درد روی پیشانی می گذارند تا سردرد خود را خوب کنند. این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی است و از نظر ویتامین C از سایر مرکبات پیشی گرفته و به عنوان کاهنده فشار خون و چربی خون شناخته شده است. خوردن دم ‌کرده آن اغلب با چای و گل گاو زبان در کاهش فشار خون موثر است. برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم‌ کرده آن با عسل یا نبات پیشنهاد می ‌شود. لیمو عمانی از نظر طب سنتی خنک ‌کننده، اشتها آور، ضدعفونی ‌‌کننده، مقوی معده، ضد نفخ، موثر برای رفع عوارض کمبود ویتامین C، مسکن سردرد، التیام‌ دهنده ی سرفه و سرماخوردگی است. این چاشنی به دلیل مواد آنتی‌ اکسیدانی، ضدسرطان شناخته شده و در دفع مواد صفراوی موثر است.

 

 

 

 

 


خواص لیمو عمانی در طب سنتی , خواص لیمو عمانی در چای

 


خواص لیمو عمانی در طب سنتی , خواص لیمو عمانی در چای

 


خواص لیمو عمانی در طب سنتی , خواص لیمو عمانی در چای

 


خواص لیمو عمانی در طب سنتی , خواص لیمو عمانی در چای

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت انجیر در شیراز x بخوانید...