خواص لوبيا قرمز در بدنسازي

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

 

 

لوبیای قرمز، به عنوان ماده غذایی مقوی و دلپذیر در سبد غذایی اکثر خانواده‌ها قرار دارد. طبخ انواع غذا مانند سوپ، خورش و سالاد با این نوع لوبیا، جایگزین مناسبی برای مواد غذایی پرکالری محسوب شده و نیاز روزانه بدن را به انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها تأمین می‌کند.

 


این ماده غذایی به دلیل داشتن کالری و چربی کم، وعده غذایی مناسبی برای افراد مبتلا به چربی و کلسترول خون و اضافه وزن محسوب می‌شود. پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و کمک به سلامت قلب و برخورداری از اندام متناسب از جمله خواص مصرف لوبیای قرمز است.

دوره مقدماتی php

نصف فنجان لوبیای قرمز حاوی ۱۰۰ کالری است و مصرف این میزان در روز ۲۶ درصد از پروتئین مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. مصرف پروتئین به تنظیم قند خون بدن کمک کرده و از ابتلا به اضافه وزن جلوگیری می‌کند.

گفتنی است، مصرف این مقدار لوبیای قرمز در روز، یک چهارم فیبر مورد نیاز بدن را تأمین کرده، باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش می‌شود.

کاهش کلسترول خون و تنظیم ضربان قلب از دیگر خواص مصرف این نوع لوبیا است.

لوبیای قرمز منبع مناسبی از آهن به شمار رفته و تأمین انرژی مورد نیاز روزانه و سلامت استخوان‌ها از خواص آن محسوب می‌شود. همچنین این ماده غذایی جایگزین مناسبی برای انواع گوشت است.

داشتن یک رژیم غذایی با پروتئین بالا همیشه کار آسانی نیست. اغلب اوقات برای تامین پروتئین بدنتان شما در یک چرخه بی پایان از مصرف سینه مرغ بدون پوست، ماهی تن کنسرو شده و پنیر گرفتارمی شوید، همچنین مجبور به استفاده از یک لیست محدودی از کربوهیدرات های پیچیده می شوید.مقاله ای که بصورت آنلاین در پورتال جذبه تجاری ممفیس منتشر شده است به ارزش غذایی بسیار بالای لوبیای قرمز می پردازد.

نه تنها 230 گرم لوبیا قرمز پخته شده می تواند 15 گرم پروتئین روزانه شما را تامین کند بلکه به اندازه 15 گرم فیبر که معادل حدود نیمی ازفیبر توصیه شده برای مصرف روزانه بزرگسالان است را فراهم می سازد. حتی بوا سطه داشتن ویتامین B، منیزیم و پتانسیل آنتی اکسیدانی بالا این نوع لوبیا بسیار با ارزش می باشد.

اگر چه یک کاسه لوبیا قرمز پخته شده حاوی 240 کالری و 45 گرم کربوهیدرات است، ولی کمتر از یک گرم شکر و چربی به بدن می دهد. کربوهیدرات پیچیده این لوبیا آهسته تر هضم می شوند وانرژی طولانی مدت را برای شما تامین می کند و پس از مصرف آن بدن دچار افت یکمرتبه انرژی که در هنگام مصرف کربوهیدراتهای قندی رخ می دهد نمی شوید.

خواص داروئی

لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است.

ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می‌کند.

درمان کننده بیماریهای دستگاه ادراری است.

سنگ کلیه را برطرف می‌کند.

سینه و ریه را نرم می‌کند.

آب را از بدن خارج می‌سازد.

لوبیای سبز مقوی قلب است.

نیروی جنسی را تحریک می‌کند.

قاعده آور است.

کلسترول خون را پائین می‌آورد.

ضد سرطان است.

برای رفع بیماریهای قلبی مفید است.

به دلیل داشتن مقدار زیادی الیاف روده‌ها را تمیز می‌کند.

فشار خون را پائین می‌آورد.

یبوست را برطرف می‌کند.

در استعمال خارجی لوبیا را خمیر کرده و روی زخمهای اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد.

طرز استفاده از لوبیا

جوشانده: مقدار 30 گرم لوبیای خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بجوشد سپس آنرا صاف کرده و یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید.

لوبیای پخته: لوبیا را در آب ریخته و بجوشانید تا کاملا پخته و نرم شود و به مقدار یک فنجان در روز بخورید برای جلوگیری از نفخ معده می‌توان لوبیا را با خردل ، زیتون و آبلیمو مصرف کرد.

سوپ لوبیا: از نظر داشتن مواد پروتئینی و الیاف بسیار مفید است. سوپ لوبیا را با جعفری و گشنیز و هویج بپزید.

مضرات لوبیا

لوبیا به علت داشتن پروتئین برای شخصی که مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریک خونشان بالاست مناسب نیست. ضمنا لوبیا به دلیل اینکه گاز زیادی در معده و روده تولید می‌کند باید به مقدار کم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آن را قابل هضم کرد. بدین منظور باید لوبیا را بعد از شستن در آب گرم ریخته و به مدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آنرا دور ریخته، آب تازه روی آن بریزید و بپزید.

خواص باور نکردنی لوبیا چیتی

لوبیا چیتی یک مدل لوبیا معمولی (Phaseolus vulgaris) است که رایجترین نوع لوبیا در ایالات متحده و شمال غربی مکزیک است. این لوبیا اغلب به شکل کنسرو لوبیا استفتده میشود.

میوه های خشک و برخی سبزیجات حاوی سولفیت هستند که می توانند عوارض جانبی مانند سردرد و عدم تمرکز را ایجاد کنند. مطالعات نشان داده اند که لوبیا چیتی حاوی مولیبدنم بسیار زیاد است که یک ماده معدنی نادر است که اغلب در غذاها یافت نمی شود. یک فنجان لوبیا چیتی حاوی ۲۸۵ درصد ارزش میزان مصرف روزانه مولیبدن است. این ماده معدنی عوارض جانبی سولفیت را خنثی می کند.

مولیبدنم همچنین در تولید انرژی سلولی و توسعه سیستم عصبی کمک می کند. لوبیا چیتی همچنین اسیدهای آمینه ضروری مغز، ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کند. ویتامین ها مانند فولات نقش مهمی در تنظیم اسیدهای آمینه خاصی دارند که سیستم عصبی به آن نیاز دارد. مطالعات نشان داده است که مقدار کمی از فولات غذا می تواند سطوح هموسیستئین را افزایش دهد که می تواند از بروز بیماریهای خطرناک عصبی مانند بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون جلوگیری کند

فولات موجود در لوبیا چیتی در شکل گیری لوله عصبی و تشکیل گلبول قرمز در نوزادان پس از زایمان کمک میکند. کمبود اسید فولیک در زنان باردار منجر به تولد نوزادان کم وزن می شود و همچنین ممکن است نقایصی در لوله عصبی در نوزادان ایجاد شود. یک فنجان لوبیا لوبیا حاوی ۷۴ درصد ارزش مصرف روزانه لوبیا چیتی است.

لوبیا چیتی دارای مقدار بسیار بالایی از پتاسیم و محتوای کم سدیم است. یک فنجان لوبیای چیتی حاوی ۷۴۶ میلیگرم پتاسیم در مقایسه با ۱٫۷ میلی گرم سدیم است. فولات همچنین به کاهش فشار خون کمک می کند و رگ های خونی را شل میکند، و جریان خون مناسب را حفظ می کند.

کولین معمولا در ویتامین B-complex قرار دارد. این مواد مغذی محلول در آب در دو دسته غشاهای سلولی موجود در سلول های عصبی، فسفاتیدیل کولین و اسپینگومایین مشاهده می شود. کولین همچنین یک مولکول ضروری برای استیل کولین عصبی است که در تقویت حافظه و کنترل عضلات دخیل است. هر فنجان لوبیا چیتی حاوی ۶۰٫۴ میلیگرم کولین است.

تیامین یک ویتامین محلول در آب B-complex است. تیامین میتواند به شکل تیامین پیرفسفات (TPP) برای کمک به شکستن قندها و اسیدهای آمینه استفاده شود. تیامین در ایجاد استیل کولین و گاما آمینوبوتیراک اسید (GABA) عصبی استفاده می کند.

مس و آهن برای تشکیل سلول های جدید خون ضروری است. یک فنجان لوبیای چیتی حاوی ۲۰ درصد و ۱۹ درصد از مقدار توصیه شده آهن و مس میباشد. کمبود آهن ممکن است منجر به کم خونی شود.

.

سفیر سلامت

مطلب قبلی

مطلب بعدی

ما در اینجا به بررسی چند ماده غذایی موثر در تغذیه ورزشکاران میپرداریم

1: موز

یکی از وظایف اصلی پتاسیم تنظیم فشار خون میباشد موز همچنین شامل مقادیر زیادی فیبر میباشد.

موز یخ زده یک غذای آماده بی نظیر میباشداز خواص دیگر موز خاصیت انتی اسیدی آن میباشد که از گرفتگی عضلات جلوگیری میکند.

کالری: 105

چربی: 0.5 گرم

پروتئین: 1.2 گرم

کربو هیدرات : 27 گرم

فیبر:2.2گرم

سدیم:1 میلی گرم

کلسترول:0 میلیگرم

پتاسیم:451 میلی گرم

2:گوشت گاو

گوشت لخم گاو یک منبع عالی روی ،پروتیین با کیفیت و آهن میباشد.سعی کنید تا حد ممکن چربی روی گوشت را از آن جدا کنید.

در صورت امکان گوشت را به صورت کبابی مصرف کنید.

تا بدین صورت از پختن آن به وسیله چربی داخل آن جلوگیری شود.

85 گرم گوشت لخم گاو بدون چربی:

کالری:163

چربی:5 گرم

کربو هیدرات:0 گرم

پروتیین:27 گرم

سدیم:56 میلی گرم

کلسترول:69 میلی گرم

فیبر:0 میلی گرم

13% اهن مورد نیاز روزانه+32%روی مورد نیاز روزانه+41% ویتامین ب12 روزانه

3:لوبیا

یک منبع سرشار فیبر است که نقش بسیار مهمی در ثابت نگه داشتن قند خون است در واقع به لحاظ وجود فیبرهای حل نشدنی در آن از حلیم غنی تر است.

خانواده لوبیا همچنین دارای مقدار پروتیین بالایی میباشد. ضمن آنکه یک منبع بسیار مفید فولیک اسید که یک ویتامین ب ضروری برای ساخت پروتیین و گلبول قرمز خون است نیز محسوب میشود.

نصف لیوان لوبیا

کالری:112

چربی:0.4 گرم

کربو هیدرات: 21 گرم

پروتیین: 7.5 گرم

سدیم :1 میلی گرم

کلستول:0 میلی گرم

فیبر:7.7 گرم

پتلسیم:304 میلی گرم

11% فولیک اسید مورد نیاز روزانه

4:کلم بروکلی

یک سبزی بینظیر و ماده غذایی با ارزش بالا، کلمکلم بروکلی نه تنها حاوی مینرال بالا فیبر و ویتامین ث بالا میباشد، بلکه یک تامین کننده عالی فولیک اسید ، کلسیم،منیزیم و آهن میباشد.

یک پیمانه کلم بروکلی پخته شده حاوی:

کالری:46

چربی:0.4گرم

پروتیین :5 گرم

سدیم:16 میلی گرم

کلسترول:0 میلی گرم

فیبر:4.8گرم

164% ویتامین ث مورد نیاز روزانه+42%ویتامین آ مورد نیاز روزانه+17% کلیم مورد نیاز روزانه+24% اسید فولیک مورد نیاز روزانه

5:برنج قهوه ای

یک ماده غذایی غنی از کربو هیدرات های پیچیده که فیبر موجود در آن 2 برابر فیبر موجود در برنج سفید است.

در ضمن این نوع برنج به لحاظ مواد غذایی موجود در آن از جمله روی ، منیزیم، پروتیین ، ویتامین ب6 و سلنیوم بالاتر است

نصف لیوان برنج قهوه ای حاوی:

کالری :116

چربی:0.6 گرم

کربو هیدرات:25 گرم

پروتیین:2.5 گرم

سدیم:0 میلی گرم

کلسترول:0 میلی گرم

فیبر:0.6 میلی گرم

6:آب هویج

متمرکزترین منبع کاروتین حال حاضر میباشد. بتا کاروتین نه تهنا نقش بسیار مهمی در مقابله با سرطان دارد بلکه نقش بسیار کلیدی در پیشگیری از شکل گیری آب مروارید در سالهای کهنسالی زندگی دارد.

بتا کاروتین یک منبع ویتامین آ است. همچنین موجب افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن در مقابله با باکتری ها و ئیرال های عفونی میباشد.

نصف لیوان آب هویج شامل:

کالری:49 گرم

چربی:0.2 گرم

کربو هیدرات:11 گرم

پروتیین 1 گرم

سدیم:36 میلی گرم

کلسترل:0 میلی گرم

فیبر: 102 گرم

ویتامین آ 33% مقدار مورد نیاز روزانه بدن

7:پنیر کم چرب یا پنیر بدون چربی

پنیر یک منبع عالی کلسیم است برای انتخاب پنیر سعی کنید چربی آن را کمتر از 5 گرم در 30 گرم انتخاب کنید.

30 گرم پنیر کم چرب حاوی:

کالری:85

چربی:5 گرم

پروتیین:7 گرم

سدیم:85 میلی گرم

کلستول:20 گرم

کلسیم:35% مقدار مورد نیاز بدن

8:مرغ

85 گرم سینه مرغ پوست کنده تنهات حاوی 3 گرم چربی میباشد

ضمن اینکه دارای ویتامین ب6 که یک ماده غذایی بسیار بسیار مهم در متابولیزه کردن پروتیین به شمار می آید. گوشت هر چه تیره تر باشد دارای چربی بیشتری است.

ولی در عوض میزان ویتامین های موجود در آن از قبیل ب، آهن،روی و دیگر مواد مغذی نیز بیشتر میباشد.

بر خلاف باور عمومی روغن موجود در پوست مرغ در هنگام پختن وارد گوشت آن نمیشود.

بنابر این مرغ را با پوست آن بپزید و قبل از پختن آنرا جدا کنید

بنابر این گوشت آن آبدار میشود و مشکل خشکی سینه آن بر طرف خواهد شد.

100 گرم یسنه مرغ بدون پوست شامل:کالری:

کالری:150 گرم

چربی:3 گرم

کربو هیدرات:0گرم

پروتیین:30 گرم

سدیم:65 میلی گرم

فیبر:0 گرم

نیاسین:58%نیاز روزانه+ویتامین ب6 52%نیاز روزانه

9:ذرت

یک منبع غذایی نادیده گرفته شده به لحاظ فیبر و کربو هیدرات میباشد.

درست است که ذرت تازه دارای طعم بهتری است اما نوع یخ زده و کنسرو آن نیزجایگزین مناسبی برای تامین الباقی فیبر مورد نیاز روزانه میباشد.ذرت تقریبا عاری از جربی میباشد.

یک پیمانه ذرت حاوی:

کالری:67 گرم

چربی :0.6 گرم

کربو هیدرات :17 گرم

پروتیین:2.5 گرم

سدیم:4 میلی گرم

فیبر 1.6 گرم

فولیک اسید:17 میکرو گرم

دانستن نوع و ارزش غذایی موادی که مصرف میکنیم کمک بسیاری به ما در تنظیم رژیم غذایی خودمان میکند.

در مطلب بعدی سعی میکنیم به مواد غذایی مهم دیگری که معمولا در وعده های روزانه ما وجود دارد بپردازیم

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواص لونگان x بخوانید...