مرزنجوش سرده

دوره مقدماتی php
مرزنجوش سرده
مرزنجوش سرده


Origanum (/oʊˈrɪɡənəm/ oh-RIG-ə-nəm[3]) is a genus of herbaceous perennials and subshrubs in the family Lamiaceae, native to Europe, North Africa, and much of temperate Asia, where they are found in open or mountainous habitats. A few species also naturalized in scattered locations in North America and other regions.[2][4][5][6]

The plants have strongly aromatic leaves and abundant tubular flowers with long-lasting coloured bracts. The genus includes the important group of culinary herbs: marjoram (Origanum majorana) and oregano (Origanum vulgare).[7][8]

Origanum species are used as food plants by the larvae of some Lepidoptera species, including Coleophora albitarsella.

مرزنگوش، مرزنجوش (نام علمی: Origanum) نام یک سرده از تیره نعناعیان است.

پونه کوهی (نام علمی: Origanum vulgare) نام یک گونه از سرده مرزنگوش است.[۱]

دوره مقدماتی php

Related cuisines: Arab • Levantine • Mediterranean • آشپزی خاورمیانه • آشپزی ارمنی • Cypriot • Ottoman • آشپزی سوری

You can help our automatic cover photo selection by reporting an unsuitable photo.

Your input will affect cover photo selection, along with input from other users.

Would you like to suggest this photo as the cover photo for this article?

Your input will affect cover photo selection, along with input from other users.

Thanks for reporting this video!

بیشتر بخوانید :فوائد چای یا دمنوش مرزنجوش در سلامت

مقدمه: مرزنجوش گياهي متعلق به خانواده نعناعيان و از گياهان دارويي و اسانس دار مهمي مي باشد که در اکثر نقاط دنيا استفاده مي شود.هدف: هدف از انجام اين تحقيق شناسايي و مقايسه ترکيبات و مقدار اسانس گونه هاي مرزنجوش وحشي و اروپايي به منظور مشخص نمودن مهم ترين ترکيبات دارويي آن ها است.روش بررسي: دو گونه مهم از سرده مرزنجوش شامل Origanum vulgare L. و Origanum majorana L. در ابتداي تير ماه سال 1392 از مزرعه تحقيقاتي پژوهشکده گياهان دارويي با چهار تکرار جمع آوري شد. اسانس گيري از اندام هوايي خشک شده دو گونه مذکور به روش تقطير با آب صورت گرفت و اجزاي اسانس با استفاده از دستگاه کروماتوگرافي گازي (GC) و کروماتوگرافي گازي متصل به طيف نگار جرمي (GC/MS) شناسايي شدند.نتايج: آناليز اسانس گياهان نشان داد که ميزان اسانس در گونه O. vulgare برابر 0.13 درصد در ماده خشک بود و ترکيبات ترانس کاريوفيلن (21.46 درصد)، جرماکرن –  D(18.99 درصد) و (E, E-a) فارنسن (9.12 درصد) به ترتيب بيشترين اجزاي اسانس بودند. همچنين در گونه O. majorana ميزان اسانس برابر 1.09 درصد در ماده خشک بود و ترکيبات ترپينولن-4- ال (23.11 درصد)، g-ترپينن (13.94 درصد) و a- ترپينن (8.11 درصد) به ترتيب بيشترين اجزاي اسانس را تشکيل مي دادند.نتيجه گيري: به طور کلي هر دو گونه در مقدار، گروه ترکيبات و مهم ترين ترکيب اسانس نسبت به هم متفاوت بودند. در گونه O. vulgare با مقدار اسانس کمتر، ترکيبات سزکويي ترپن هاي هيدروکربني با 69.18 درصد بيشترين اجزاي اسانس را تشکيل مي دادند، در حالي که در گونه O. majorana با ميزان اسانس بيشتر، ترکيبات مونوترپن هاي هيدروکربني با 42.53 درصد بخش عمده اجزاي اسانس را به خود اختصاص دادند.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

مرزنجوش سرده

تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

پونه کوهی گیاهی معطر از خانواده نعناعیان است که با نام‌های آویشن کوهی و فودنج جبلی نیز شناخته می‌شود.

پونه بستانی حاوی تانن، صمغ، اسانس روغنی فرار، ماده تلخ، مقادیری تیمول، گلوکوزید و سابونوزید است.

قسمت‌های مورد استفاده مرزنگوش بستانی سر شاخه‌های گلدار آن است که گیاه‌گلدار را پس از جمع‌آوری کردن در سایه در حرارت کمتر از ۳۵ درجه می‌خشکانند.

پونه در موارد سوء هاضمه، عفونت‌های مجاری تنفسی، کورک و آبسه، سرفه، نزلههای مزمن، آسم مرطوب، زردی، درد گلو، دردهای عصبی، آب‌آوردن انساج، تأخیر حالت قاعدگی، دردهای ماهانه زنان، ضدعفونی کننده، خلط‌آور، ضد تشنج، استسقاء به‌کار می‌رود.

دم کرده ۲ قاشق غذاخوری سر شاخه‌های خرد شده گیاه در نیم لیتر آب جوش‌در درمان سیاه سرفه و سایر سرفه‌ها و اسهال به‌کار می‌برند.مرزنجوش سرده

از دم‌کرده فوق‌الذکر به شکل غرغره برای رفع التهاب دهان و گلو و به شکل‌مالیدنی برای زخم‌ها به‌کار می‌رود. برای رفع سنگینی معده، نفخ و ناراحتی‌های کبدی توصیه می‌شود. در موارد بی‌اشتهایی، ناراحتی‌های هاضمه یا صفراوی مؤثر است. در استعمال‌خارجی از اسانس آن به‌صورت پماد برای ضدعفونی کردن زخم‌ها و در تسکین‌رماتیسم و دندان درد و گوش درد در استعمال موضعی آن مصرف دارد.

از دم کرده ۱۰ تا ۲۰ گرم سر شاخه‌های گلدار به‌مدت ۱۰ دقیقه در یک لیتر آب جوش پس از صاف کردن و با عسل شیرین کردن برای درمان بیماری‌های دستگاه‌تنفسی، به‌عنوان صاف‌کنندة خون و نیز برای تسهیل هضم و تسکین دردهای‌ماهانه، روزانه سه فنجان تناول نمایید.

جوشانده ۲۰ تا ۳۰ گرم سر شاخه‌های گلدار آن در یک لیتر آب را با عسل‌شیرین کنید. خوردن ۳ تا ۴ فنجان از این محلول بین غذاها برای بیماران مبتلا به‌تنگی نفس توصیه شده‌است.

اگر چه به عنوان ادویه پیتزا از آن استفاده می‌شود ولی مرزنگوش بستانی توسط چینی‌ها برای استفراغ، اسهال، یرقان و خارش استفاده می‌شود. از تیره نزدیک مارجورام بوده و برای درد مفاصل، سرفه و به عنوان شربت سینه استفاده می‌شود.

در کنار این عطر و طعم‌ها معمولا اصل گیاهانی که به‌صورت خشک شده و ادویه استفاده می‌شود خود گنجینه‌ای از خواص دارویی را همراه دارد. گیاه مرزنجوش به‌عنوان موضوع نسخه طبیعت امروز، یکی از این نوع ادویه‌هاست.

مرزنجوش با نام علمی Origanum majorana گیاهی خودروست که از برگ آن به‌عنوان چاشنی و ادویه و از گل آن استفاده طبی می‌کنند.

مرزنجوش با نام‌های توکلیجه، مرزنگوش، حب الفیل، اذان‌الفار، ثاموس و ریحان سلیمان نیز نامیده می‌شود و معروف‌ترین خاصیت طبی آن آرامبخشی است. از نظر پزشکی مرزنجوش سرشار از فلانوئیدها، تانن‌ها و گلیکوزیدهای فنولیک است و طبق گزارش‌های علمی دارای خواص آنتی‌اکسیدان و ضدمیکروبی قوی بر ضد عوامل پاتوژن انسانی و نیز عوامل فساد مواد غذایی است، در نتیجه مصرف آن برای تقویت بدن در برابر عفونت‌ها بسیار موثر است. همچنین تاکنون بررسی‌های بسیاری در مورد خواص بیولوژیک، فارماکولوژیک و آنالیز ترکیبات مرزنجوش انجام شده است و اثرات مثبت آن بر درمان برخی بیماری‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

طبع مرزنجوش گرم و خشک است و در طب سنتی از مرزنجوش برای تسکین اعصاب و رفع بی‌حوصلگی، تخفیف شدت افسردگی، کمک به درمان سر درد، بیماری حرکتی، نفخ شکم، قولنج کودکان، تهوع، درد مفاصل و عضلات، سرفه و درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود. گیاه مرزنجوش همچنین به‌عنوان یک ادکلن طبیعی نیز شهرت دارد و از گذشته برای برطرف کردن کک‌و‌مک استفاده می‌شده است.

توصیه‌های پزشکی:

درصورت بروز تهوع، استفراغ و یا اسهال مصرف مرزنجوش باید متوقف شود.از زیاده‌روی در مصرف مرزنجوش بدون نظر پزشک متخصص خودداری کنید.مبتلایان به ناراحتی‌های کلیوی باید از مصرف مرزنجوش خودداری کنند.

آخرین بروز رسانی در شنبه, 03 تیر 1391 ساعت 13:17

مرزنجوش سرده
مرزنجوش سرده
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *