كندر نر چيست

دوره مقدماتی php
كندر نر چيست
كندر نر چيست




چکیده‌ای در مورد کندر


تهیه و تنظیم: محمد هادی عطار نژاد (عطار)


 

دوره مقدماتی php

كندر نر چيست

تراوشهای خشک و صمغی شکل که پس از شکاف بر روی تنه گونه‌های مختلف از گونه Boswellia و خانواده Burseraleac بدست می‌آید و دارای 24 گونه است.


نام فارسی: کندر


نام علمی: Boswellia Papyrifera.Hocst

نام عربی: کندر- لبان- لبان ذکر- لبان انثی- لیبانون- عسلبند- شجره البان- البان


نام‌های دیگر:

یونانی: سطاعونیس (کندر نرینه) – قیبوطیسرون (کندر مادینه) – ققسفوس (کندر مغرب) – امومیطس (دیسقوریدوس)


سریانی: لبانول، لبونا، لبنوا،


رومی: سیفروس


انگلیسی: لیانوس و لیبان


لاتین: اولیبانوم


 

تاریخچه: به گفته ابن سینا در گذشته کندر را از شهری به
همین نام می‌آوردند و چون در مسیر دریا دچار طوفان و خطر شکستگی و غرق کشتی
بوده به جزیره‌ای بر سر راه به نام (مرباط) پناه می‌بردند از این رو در
برخی مأخذ کندر را  به نام مرباط یا کندر مرباطی ذکر شده است .

ریخت شناسی: کندر بومی ایران نبوده و در منابع از آن درخت یا درختچه  ذکر
شده که طول آن تا 9 متری می‌رسد. برگهای آن شبیه مرکبات و بصورت متقابل با
حاشیه‌ای اره‌ای و بیضی شکل و متقابل در برخی از ماخذ از برگهای آن مانند
برگ مورد و از دانه آن به مانند دانه مورد یاد شده.

پوست تنه این درخت کاغذی به رنگ قهوه‌ای روشن تا تمایل به رنگ زرد پوست
تنه بصورت طول بلند شده و در زیر آن تنه سرخ فام ظاهر می‌گردد.

انتشار: انتشار آن در هندوستان – عربستان – عمان – یمن – شمال افریقا در کشورهایی چون سومالی – عدن – سودان – حبشه می‌باشد.

درخت کندر در عربستان و افریقا بنام علمی: Boswellia Cartarii Birdw  و در هندوستان: Boswellia Serrata Raxb می باشد. کندر هندوستان از دو نوع درخت یا درختچه أخذ می‌شود. برخی کرکدار با نام Var Serrata و برخی بدون کرک Var gla bra می‌باشند قابل ذکر است که کندر عربستان از درختی است که کاملاً از کرک پوشیده است.


 


برداشت:

در اواخر زمستان و در اوایل بهار تنه را شکاف داده و در خرداد و تیر و مرداد برداشت می‌شود.


انواع کندر:


1- کندر افریقایی یا افریقی، دو نوع می‌باشد:

1- کندر مؤنث (سفید افریقی): که به رنگ سفید تا کاهی رنگ و اشکی که به آن کندر انثی گفته می‌شود. و از دونوع Junpiperus, Juniperus thurifera
أخذ می‌گردد. و بهترین نوع کندر اشکی است بدون داشتن دود و به راحتی
می‌سوزد. کندر اشکی به راحتی در دهان نرم می‌شود و طعم تلخ ندارد.

2- کندر نر (شابلوط افریقی): که به آن مذکر یا لبان ذکر می‌گویند از درخت Boswellia cartorii
أخذ می‌شود. این کندر نسبت به نوع سفید آن ناخالص‌تر بوده، ابن سینا به آن
بادمجانی رنگ نیز گفته است. این کندر قرمز رنگ با تکه‌های بزرگتر از اشکی
می‌باشد و درجه خلوص آن کمتر از نوع اول است.

3- کندر هندی: که پارچه‌ای یا تکه‌های بزرگ داشته اما رنگ آن سفید تا کاهی و گاهاً تیره تر می‌باشد.

4- کندر یونانی: شیخ الرئیس از کندری نام برده که از یونان می‌آمده و
نرینه آن را مرغوب‌ترین نوع ذکر کرده‌اند. که در نامهای یونانی ذکر شده
است.

كندر نر چيست

علک: در برخی مأخذ کندر را علک نامیده‌اند. در فارسی هر جسمی که در دهان
جویده شود و از خود ثقل باقی گذارد و در دهان حل نشود علک نامیده می‌شود که
امروزه آدامس را می‌توان مثال زد.


اجزاء کندر:

پس از أخذ کندر آن را درون پارچه‌ای ریخته و حرکت می‌دهند پوسته‌ای که از
روی صمغ‌ جدا می‌شود قشور و پودر حاصل از آن را دقاق می‌نامند.

مواد متشکله: 35- 25 درصد صمغ 70-60 درصد رزین و 8-3 درصد دارای روغن فرار می‌باشد.

در 100 درجه حرارت ذوب شده و با بالارفتن درجه حرارت به صورت سوخته می‌شود
در اتر و الکل حل شده 25 درصد آن در الکل حل نمی‌شود. در آب به مقدار 25
تا 30 درصد حل شده و از خود محلول شیری رنگ باقی می‌گذارد.


 


طبیعت:

در اکثر ماخد گرم و خشک در درجه اول تا دوم با قوت قابضه و قشور آن، گرم و خشک در درجه دوم و سوم ذکر شده است.

خواص و افعال: کندر دارای قوت مجففه- قابضه- منضجه- جالیه- حابس خون- منقی
روح حیوانی و دماغی- محلل ریاح- حابس سیلان خون- مقوی معده، مقوی دل

اندام سر(دماغ): تیز کننده حافظه- کاهش رطوبت دماغ

  • عکس نوشته آیگین
  • نقوع 10 گرم آن در آب و ناشتا میل کردن آن تقویت حافظه می‌نماید و روش
    دیگر، خوردن آن با عسل و مویز در ناشتا تقویت حافظه می‌نماید. عصاره آبی
    کندر در مقایسه با عصاره الکلی بر روی حیوانات افزایش قابل توجهی در سرعت
    یادگیری و تقویت حافظه از خود نشان داده.

    مو: با نطرون جهت سبوره و پودر آن رافع قروح سر و محلول آن جلوگیری از ریزش موی سر

    پوست: مصرف در صنایع آرایشی- ضد التهاب- ضد میکروب- شفا دهنده زخمهای دیر
    بهبود- رفع خونریزی با مصرف دود آن- رویانیدن گوشت- مالیدن آن با عسل جهت
    کژدمک (نام ورمی که در اطراف ناخن پیدا می‌شود) یا داخس (عقربک) جهت دمعه
    (ریزش اشک) سلاق (سرخی پلک) جرب (خارش) ثالثیل (زگیل) قوبا (میخچه) سوختگی
    آتش- دمیدگی دهان- ترک پاشنه پا همراه با روغن نافع است- کندر و ترب مالیدن
    آن رافع بهق است

    چشم: دود آن مفید برای ورم چشم و حکه، دمعه، سلاق، جرب چشم، اکتحال آن رافع ظلمت بصر است.

    دماغ: دمیدن ان در بینی (نفوخ) خون روی دماغ (رعاف) را بند می‌آورد.

    گوش: چکانیدن آن با شراب در گوش درد گوش را ساکت می‌نماید. و در دفع اورام گوش مفرداً و ترکیباً مفید است.

    ریه: جهت نفث الدم- قصبه ریه- رفع بدبویی خیشوم همراه مصطکی و عسل جهت سرفه و عسر النفس مفید است.

    شکم: جهت زور پیچ (خلفه) و قی و زحیر با زنیان، همراه شکر و عسل مقوی
    معده- جهت قرحه امعاء – قی و اسهال و علاج دیزانتری- قراردادن کندر بر روی
    شکم اسهال را بند می‌آورد.

    رحم: رافع سیلان رطوبات رحم بصورت حمول و رفع خونریزی رحم

    اعصاب: جهت رفع توهم و خفقان و جهت دردهای مرکب عصبی و مالیدن آن همراه با سرکه جهت بیماری مرمیقا

    كندر نر چيست

    استخوان: ضماد آن در شکستگی استخوان- رفع برودت استخوان

    وگر بینی کسی را سر شکسته                           دود زخون و گشته سخت خسته

    اگر شکسته یابی استخوان را                              علاجش به توان کرد آنچنان را

    زخون ساوشان و مرو و ایرسا                               و صبر و کندر و بازان به همتا

    بکوب و بر جراحت بر سرش نه                              ببندش روز کی دو تا شود به


     


    حکیم میسری

    بواسیر: رافع شقاق مقعد- دود دادن آن جهت قروح مقعد- پاشیدن ان با گل
    ارمنی جهت نزف الدم مقعد- همراه مرمکی و زعفران و افیون قراردادن بر مقعد
    مانع خونریزی است.

    مردان: مقوی باه و مولد منی است به همراه زرده تخم مرغ نیم برشت و جوز بوا و آرد بسباسه

    زنان: با روغن گل جهت ورم پستان در زمان قاعدگی نافع است.

    داروسازی: در داروسازی جهت استفاده با عرق رازیانه یا عرق دارچین مخلوط شود.


    قوت : قوت آن تا 20 سال باقی است.


    مقدار شربت : 10 گرم

    منع مصرف: مصرف آن با سرکه یا شراب خطرناک و سمی قوی می‌شود. اما مصرف موضعی آن بلامانع است.

    مضرات: محرق خون و بلغم و مصدع محرورین است مصرف زیاد آن باعث جنون و جذام و بهق سیاه است و مصلح آن شیر برنج و شکر است.


    بدل (مشابه): میعه و مسطکی است

    نگهداری: در ظروف دربسته نگاهداری شود پودر آن به رنگ سفید تا زرد است و بهتر است که پودر آن مدت زیادی نگاه داشته نشود.

    تقلبات: جهت شناختن کندر اصلی می‌توان آن را بو نمود و یا سوزانید زیرا
    کندر اصلی در اثر سوختن کمترین دود و بیشترین اشتعال را دارد و هرچه دود
    بیشتر از خود متصاعد کند نا مرغوبتر است و اگر نسوزد صمغ عربی است و گاهی
    هم ممکن است با کلی فونی که از تیره کاجیان می‌باشد مخلوط شود و گاهاً
    سندروس را بجای کندر عرضه می‌نمایند. و یا صمغ صنوبر را با کندر مخلوط
    می‌نمایند.


    قشور کندر: از کندر گرمتر ذکر شده است.


     


    خواص کندر در کلام معصومین

    پیامبر اکرم (ص): کندر عرق را کم می‌کند پشت را محکم و عقل را افزون، ذهن را ذکاوت، چشم را جلا می‌دهد و فراموشی را از بین می‌برد.

    پیامبر اکرم (ص): به زنان باردار خود کندر بدهید چرا که عقل کودک را افزون می‌کند.


    پیامبر اکرم (ص): بدن را با روغن کندر چرب کنید

    پیامبر اکرم (ص): ای علی سه چیز ذهن را می‌افزاید و بلغم را می‌زداید، کندر، مسواک، قرائت قرآن

    امام علی (ع): جویدن کندر دندانها را استحکام می‌بخشد بلغم را می‌زداید و بوی بد دهان را می‌برد.

    امام صادق (ع): به نقل از رسول اکرم قرائت آیاتی از قرآن و جویدن کندر بلغم را کاهش می‌دهد.

    امام رضا (ع): کندر را فراوان بخورید و در دهان نگاه دارید و نیک بجوید
    زیرا بلغم معده را پاک و عقل را استحکام و غذا را گوارا می‌کند.

    امام رضا (ع): به زنان خود کندر نر (لبان الذکر- کندر افریقی شابلوطی)
    بدهید اگر پسر باشد بیدار دل، آگاه و دلیر و اگر دختر باشد روی و خوی وی
    نکوی شود.

    فرهنگ‌ها: در ایران جهت تقویت حافظه در زنان باردار بصورت جویدن مصرف می‌شود اما بهتر است بصورت خیس کرده مصرف نمایند.

    بصورت سوزانیدن (بخور) جهت خوشبویی و رفع مشکلات.

    در هندوستان در شهر بمبئی جهت گریزاندن حشرات سوزانیده می‌شود.

    در کلیساها و قبرستانهای و مراسم مذهبی مسیحیان سوزانده می‌شود و اعتقاد
    بر این است که به جدا شدن روح اموات و مغفرت آنان کمک می‌کند ولی در جشنهای
    مذهبی استفاده نمی‌شود. و در روز چهلم حضرت مسیح (ع) روز مخصوص سوزاندن
    کندر می‌باشد.


     


    منابع:

    الابنیه عن حقایق الادویه- موفق هروی- انتشارات دانشگاه تهران- 46

    اختیارات بدیعی- علی بن حسین انصاری شیرازی- محمد تقی میر- پخش رازی- 71


    قانون در طب- ابن سینا- شرفکندی- سروش- 61

    تحفه حکیم مؤمن- محمد مؤمن بن میرزا محمد خان تنکابنی- مصطفوی- 50


    پزشکی نامه- ناظم الاطبا- خیام- 1330


    مخزن الادویه- عقیلی خراسانی- مروی- 1350

    گیاهان دارویی- دکتر علی زرگری- دانشگاه تهران- 1368


    معارف گیاهی/ مهندس میر حیدر/ سروش/ 1373


    فرهنگ لغات/ ناظم الاطبا/ خیام/ 1350


    فرهنگ دهخدا/ دهخدا


    فرهنگ گیاهان دارویی/ امیر امین/ طاق بستان/ 1376

    خلاصه مقالات/ اولین همایش بین المللی طب سنتی و مفردات پزشکی/ 1379 تهران

    احادیث پزشکی/ محمدی ری شهری/ سازمان چاپ و نشر / 1384

    فارماکوپه گیاهان دارویی ایران/ وزارت بهداشت و آموزش پزشکی/1380

    طب قدیم ایران- طب سنتی دوان- عبدالنبی سلامی/ کازرونیه/1381


    بحار الانوار/ مرحوم مجلسی/ مؤسسه وفا/ 1304


    الکافی/ کلینی رازی/ دار صعب/ 1401

    الفردوس/ شهردار الدیلمی الهمدانی/ دارالمکتب العلمیه/ 1406


    من لا یحضر الفقیه/ شیخ صدوق/ النشر اسلامی/1397


    کنز المقال/ حسام الدین هندی/ الطبقه الاولی/


    مکارم اخلاق / حسن طبرسی/ نشر اسلامی/ قم/ 1414 ه.ق

    دانشنامه در علم پزشکی- حکیم میسری- انتشارات دانشگاه تهران- 1373

    Suspendisse at placerat turpis. Duis luctus erat vel magna pharetra aliquet. Maecenas tincidunt feugiat ultricies. Phasellus et dui risus. Vestibulum adipiscing, eros quis lobortis dictum. It enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

    Etiam mollis volutpat odio, id euismod justo gravida a. Aliquam erat volutpat. Phasellus faucibus venenatis lorem, vitae commodo elit pretium et. Duis rhoncus lobortis congue. Vestibulum et purus dui, vel porta lectus. Sed vulputate pulvinar adipiscing. It enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

    Etiam mollis volutpat odio, id euismod justo gravida a. Aliquam erat volutpat. Phasellus faucibus venenatis lorem, vitae commodo elit pretium et. Duis rhoncus lobortis congue. Vestibulum et purus dui, vel porta lectus. Sed vulputate pulvinar adipiscing. It enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

    کلمه کاربری یا ایمیل *

    رمز عبور *

    ورود

    ۷۰,۰۰۰ تومان–۱۸۹,۰۰۰ تومان

    خواص دارویی

    كندر نر چيست

    درمانی

    ماورا

    علوم غریبه

    کندر و اثرات ان

    ▪️ کندر علاوه بر خواص درمانی که در تسکین دردهای مفصلی، درمان بوی

    بد دهان و افزایش میزان هوش کودکان دارد خواص کم نظیر دیگری دارد که به برخی از کاربردی ترین آن ها اشاره می کنیم.

    ▪️ خوردن صمغ کندر موجب بهبود خش صدا و صاف شدن آن می شود.

    این صمغ گیاهی با کاهش خلط و ترشحات حلقی خشونت صدا را برطرف می کند.

    ▪️ تجویز کندر به صورت خوراکی موجب کاهش خونریزی شدید

    در خانم هایی که خونریزی های بسیار شدید درسیکل قاعدگی دارند، می شود.

    ▪️ درمانگران طب سنتی بر این باورند

    که مصرف کندر در افراد مبتلا به اسهال و افرادی که دچار تب و استفراغ هستند بسیار موثر است.

    ▪️ بسیاری از درمانگران بر این باورند

    ، افرادی که بدزخم هستند و زخم های شان در مدت زمان بیشتری خوب می شود با مکیدن یا جویدن یک نخود کندر به صورت روزانه به مدت ۳ تا ۴ روز می توانند به درمان سریع تر زخم ها کمک کنند.

    100g, 200g, 50g

    هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

    .فقط مشتریانی که این محصول را خریداری کرده اند و وارد سیستم شده اند میتوانند برای این محصول دیدگاه ارسال کنند.

                                                   کنزالعمال

    پیامبر خدا(صلی الله علیه):«خطاب به امام علی(علیه السلام) – ای علی سه چیز بر حافظه می افزاید و بلغم را می برد:« کندر مسواک و قرائت قرآن.»
                                               مکارم الاخلاق

     امام علی(علیه السلام):«جویدن کندر دندانها را استحکام می بخشد بلغم را می راند و بوی دهان را می گیرد.»
                                            مکارم الاخلاق

     عبدالله بن جعفر نقل می کند که مردی نزد علی بن ابی طالب(علیه السلام) آمد و از فراموشی اظهار ناراحتی کرد فرمود:« باد کندر چرا که دل را شجاعت می بخشد و فراموشی را از میان می برد.»
                                                کنز العمال

    كندر نر چيست

     امام رضا(علیه السلام):« فراوان کندر بخورید آن را در دهان نگه دارید  نیک بجوید برای من جویدن آن دوست داشتنی تر است چرا که آن بلغم معده را پاک می کند عقل را استحکام می بخشد و غذا را گوارا می سازد. »
                                             مکارم الاخلاق
    فایده های کندر برای زنان باردار
    o پیامبر خدا(صلی الله علیه):«به زنان باردار خود کندر بدهید چرا که عقل کودک را افزون میکند.»

    o امام رضا(علیه السلام):«به باردارتان کندر نر بدهید در این صورت اگر آنچه در شکم زن است پسرباشد بیدار دل آگاه و دلیر می گردد و اگر دختر باشد روی و خوی وی نکو می شود و سرین او سترگ می گردد و نزد همسرش بهره می یابد.»
                                            مکارم الاخلاق

    *کندر صمغی است که آن را مصطکی خوانند و بعضی گویند مصطکی هم نوعی کندر است و کندر همان لبان باشد و بعضی می گویند کندر درختی است شبیه پسته لیکن باری و میوه ای و تخمی ندارد صمغ آن را به نام درخت آن خوانند .

    ********* 

    كندر

    به فارسی «كُندُر» و در كتب طب سنتی با نامهای «كندر» و «لبان» ،«لیبان» و «لیبان ذَكَرْ» آورده شده است به هندی لوبان و به فرانسوی انواع ان را Oliban، Encens   male و Encens  indien و به انگلیسی Olibanum و Frankincense گفته می شود صمغ رزینی است كه ازگیاهی گرفته می شود گیاه درختچه ای است از خانوادة Burseraceae نام علمی آن Boswellia  carterii  Birdw. می باشد این گونه در عربسان و حبشه می روید .

    از گونه دیگری به نام . Boswellia  serrata  Roxb از همین خانواده نیز كندر گرفته می شود ا ین گونه در مناطق مختلف هندوستان می روید از این گونه دو واریته درهند دیده می شود یكی Var  serrata كه برگهای آن پوشیده از كرك است  و دیگری Var  glabra كه برگهای آن صاف و بی كرك می باشد .

     مشخصات گیاه مولد كندر – گونه B.caterii

    درختچه ای است كوچك پرشاخه ، برگهای آن مركب و متشكل از 15-7 برگچه. برگچه ها دندانه دار شبیه برگ بلوط و تمام گیاه پوشیده از كرك پنبه ای است این درختچه درعربستان و حبشه انتشار دارد.

     مشخصات كندر

    با شكافی كه در تنة درختچة مولد كندر ایجاد می كنند شیرابه سفید رنگی كه همان صمغ رزینی كندر است از آن خارج می شود این شیرابه در مجاورت هوا به تدریج سفت شده وبه صورت كندر كه در بازار عرضه می شود در می آید. كندر صمغ رزینی است كه در بازار به صورت قطعات كوچك و یا در ابعاد شاه بلوط فروخته می شود صمغی است خشك با طعم تلخ و معطّر و كمی گس. معمولاً در تجارت دونوع كندر عرضه می شود یكی را از افریقا و دیگری را از هندوستان       می آورند كندر افریقا یا به شكل قطعات كوچك گرد اشكی و یا بزرگتر به قدر شاه بلوط.كندر اشكی به رنگ كاه است زیر دندان نرم می شود و اگر شكسته شود مقطع آن كِدِر و مانند موم می باشد و كندر شاه بلوطی قرمز رنگ و غیرخالص است.

    و امّا كندر هندوستان به صورت پارچه است بزرگتر از قطعات كندر افریقا، رنگ آن زرد كمی تیره و گِرد و معمولاً دارای بو و طعم معطَری می باشد ، شبیه  بو و طعم صمغ رزینی كاج.

    در بازار غالباً كندر را با سانداراك و مصطكی مغشوش می نمایند كه البته از كندر خالص نامرغوبتر است .

    توضیح: سانداراك را كه به فارسی سندروس می گویند صمغ رزینی است كه در اثر شكاف در تنة بعضی از درختان تیرة كاج به دست می آید از جمله درخت Callitris  quadrivalvis  Vent. كه مترادف آن Thuya  articulata  Vahi.       می باشد. درختی است به بلندی 6-5 متر كه در شمال افریقا می روید رزین سندروس در حدود 1 درصد اسانس مركب از پینن و دیپانتن دارد و بعلاوه دارای مادة تلخ نیز می باشد.از گونه های دیگری ازهمین خانواده به نام C.robusta  R.Br. و چند درخت دیگر نیز سانداراك گرفته می شود سانداراك تقریباً مصرف درمانی ندارد و در ورنی سازی مصارف صنعتی دارد و چون ارزان است گاهی با كندر مخلوط می شود از سایر Thuya ها نیز صمغ سانداراك گرفته می شود .

    در مورد انواع كندر در كتب طب سنتی شرقی آمده است كه كندر مایل به قرمز كندر مذكر و كندر سفید را كندر مونث گویند ولی در مدارك علمی غربی كه مبتنی بر مطالعات گیاه شناسان است آمده است كه كندر مذكر كه Encens  male گفته میشود صمغ رزینی است كه از گیاه Boswellia  carterii گرفته می شود و كندر مونث به فرانسوی Juniperus  lycia  Pall. و همچنین از سروی به نام  Juniperus  thurifera گرفته می شود گونه اخیر را به فرانسوی Genvrier  porte-encens    می نامند.سروی است به بلندی 10-8 متر كه در افریقای شمالی در تونس انتشار دارد كندر از اعصار كهن مورد شناخت بشر بوده است و به عنوان بخور معطّر از سوزاندن آن استفاده می شده و هنوز هم در معابد و در دیرها و كلیساهای مسیحیان در مراسم مذهبی كاتولیكها دود می شود كندر در اتر، كلروفورم و اسانس تربانتین حل می شود در آب فقط قسمتی از آن حل می شود و محلول كندر در آب مانند سایر صمغهای رزینی به صورت شیر در می آید.

    تركیبات شیمیایی

    از نظر تركیبات شیمیایی كندر دارای حدود 25 درصد صمغ غیرمحلول در الكل و یك رزین ومقدار اسانس است قسمت غیرمحلول آن درالكل دارای مواد آرابین و باسورین است و قسمت محلول آن در الكل دارای رزینی به نام اولیبانورزن ،یك اسید آزاد به نام اسید بوسولیك، یك مادة تلخ و اسانس می باشد دراسانس كندر علاوه بر پینن، دیپانتن و فلاندرن مقداری از یك نوع الكل به نام اولیبانول می باشد .

     خواص – كاربرد

    در هند از كندر به عنوان معرّق ، مدّر، قابض و قاعده آور استفاده می شود و درموارد روماتیسم و ناراحتی پوستی و بیماریهای عصبی تجویز می شود.

    از نظر حكمای طب سنتی كندر گرم و خشك است و از نظر خواص آن معتقدند كه خشك كننده و قابض و بند آورندة خون است گازها را تحلیل می برد و برای تقویت حافظه نافع می باشد . از خونریزی های خارجی و خونروی از سینه جلوگیری می كند و اگر با صمغ عربی خورده شود برای رفع بدبویی بینی و تنگی نفس وسرفة مزمن رطوبتی نافع است . اگر با عسل خورده شود برای رفع فراموشی مفید است اگر تا چند روز هر روز 3 گرم آن را در آب بخیسانند و ناشتا بخورند برای رفع فراموشی و زیادی بلغم مفید است .

     

    برچسبها: تقویت حافظه

    کُندُر (Olibanum) گیاهی دارویی است از راسته افراسانان (Sapindales) که از شیره آن هم به عنوان خوشبوکننده استفاده می‌شود. شیره کندر را معمولاً با اسپنددانه می‌سوزانند. در عربی به آن صمغ معنوی گویند.

    نام علمی این گیاه Boswellia thurifera یا B. sacra و همچنین B. carterii است. طعم این عصاره بسیار تلخ است.

    میوهٔ این گیاه را (که پوسته‌ای چرب دارد و به اندازهٔ یک نخود است) خام می‌خورند. همچنین در فارس میوه آن را می‌کوبند و غذایی به نام آب بنه از آن بدست می‌آورند. میوهٔ نرسیده و خام آن را بنه شک گویند که نوعی ترشی به همان نام از آن درست می‌کنند و با دانه‌های رسیدهٔ آن بنه شور درست می‌کنند که نوعی تنقلات است. همچنین، کندر پس از جوشاندن به ماده‌ای به نام سقز تبدیل می‌شود که مانند آدامس حالت ارتجاعی دارد، با این تفاوت که سقز بعد از فرودادن هضم می‌شود.[۱]

    کندر نام گیاهی دارویی است که بومی کشور هند بوده است و صمغ آن کاربرد زیادی در طب سنتی دارد.

    از جمله خواص کندر می‌توان به لاغری، سلامت قلب، کبد، مغز، درمان بیماری‌های خود ایمنی، آرتریت و فشار خون بالا اشاره کرد. این ماده برای افراد دیابتی، زنان و مردان مفید است و دود آن به آرام‌بخشی و کاهش استرس و اضطراب شهرت دارد و برای خوشبو کردن منزل به همراه اسپند دود می‌شود؛ با مجله دلتا همراه باشید.

    کندر خواص زیادی برای سلامت بدن دارد؛ از جمله اینکه روی فعالیت مغز و حافظه اثر مثبت می‌گذارد البته در مصرف آن نباید زیاده‌روی شود.

    کندر حاوی مقادیر فراوانی گاگلسترون است که غده تیروئید را تقویت می‌کند و تأثیر مثبتی در لاغری دارد؛ زیرا تیروئید نقش مهمی در متابولیسم و سوزاندن کالری‌های بدن دارد و عملکرد ضعیف غده تیروئید باعث تجمع چربی‌ها در بدن می‌شود و به چاقی و اضافه‌وزن منجر خواهد شد.

    كندر نر چيست

    این ماده دارویی حاوی ترکیب اسید بتا‌بوسولیک است که خاصیت ضد توموری دارد. مصرف کندر از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند و تأثیر درمان‌های سرطانی را افزایش می‌دهد. تحقیقات نشان داده است که این ماده علائم ناشی از شیمی‌درمانی را نیز کاهش می‌دهد.

    نتایج مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۳ نشان می‌دهد که مصرف کندر از کبد در برابر آسیب‌های ناشی از فعالیت رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کند.

    کندر با تقویت سیستم ایمنی از بدن در برابر بیماری‌های خود ایمنی محافظت می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های لوپوس، آرتریت روماتوئید و سایر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.

    کندر خاصیت آرام‌بخش و تسکین‌دهنده دارد و مصرف آن در دوزهای بالا برای آرام‌سازی عروق خونی و کاهش فشار خون بالا مؤثر است.

    مصرف منظم کندر با کاهش فشار خون بالا و حفظ سلامت عروق خونی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی را تا ۲۰ درصد کاهش می‌دهد.

    صمغ کندر برای درمان دیابت استفاده می‌شود؛ زیرا اثر ضد هایپرگلیسمی (ضد دیابتی) دارد و به تنظیم و کنترل سطح قند خون طبیعی بدن کمک می‌کند.

    مطالعات نشان داده است که مصرف اسید بوسولیک یا کندر در افراد مبتلا به آسم باعث کاهش علائم و حملات تنفسی می‌شود.

    کندر به دفع خلط از ریه و دستگاه تنفسی کمک می‌کند و به دلیل خاصیت ضد التهابی برای کاهش ورم در کانال‌های بینی و تنفس راحت مفید است و علائم سرماخوردگی را تسکین می‌بخشد.

    این ماده مغذی برای پیشگیری و درمان عفونت ناشی از ویروس هپاتیت C مفید است. مطالعه انجام‌شده در مصر نشان می‌دهد مصرف مرتب و روزانه کندر در افراد مبتلا به هپاتیت C به مدت ۱۸ ماه تأثیر قابل توجهی در کاهش علائم این بیماری داشته است.

    مصرف کندر به کاهش التهاب روده کمک می‌کند که تأثیر عالی در کاهش مشکلات گوارشی همچون سندرم روده تحریک‌پذیر، یبوست و ناراحتی‌های معده دارد.

    کندر جذب مواد مغذی در سیستم گوارش را بهبود می‌بخشد و به درمان اسهال، نفخ و گرفتگی معده کمک می‌کند و خطر بروز سرطان روده و زخم معده را نیز کاهش می‌دهد.

    استنشاق دود صمغ کندر به عنوان آرام‌بخش و برای کاهش استرس مفید است و در آروماتراپی استفاده می‌شود.

    سردرد نوعی عارضه التهابی است و تورم مویرگ‌های ناحیه سر در نزدیکی شقیقه از عوامل اصلی بروز سردرد و میگرن هستند. در طب سنتی  از این ماده مغذی برای درمان سریع سردرد استفاده می‌شود.

    کندر التهاب مفاصل و عضلات بدن را برطرف می‌کند و با افزایش انرژی و استقامت در ورزشکاران و بدنسازان به تقویت ماهیچه‌های بدن کمک می‌کند.

    مصرف کندر چه به صورت عصاره یا روغن کندر برای تعادل هورمونی در بدن مفید است و به بهبود خلق و خو، کاهش استرس، افزایش متابولیسم، کاهش علائم قاعدگی و افزایش انرژی در بدن کمک می‌کند.

    کندر به دلیل خواص ضد التهابی به عنوان مسکن و ضد درد طبیعی شناخته شده است.

    در طب سنتی از کندر برای تقویت حافظه و بهبود یادگیری استفاده می‌شود.

    تحقیقات نیز نشان داده است قدرت یادگیری و حافظه کوتاه‌مدت و بلند‌مدت موش‌هایی که مادرشان در طول بارداری کندر مصرف کرده‌اند، نسبت به سایر موش‌ها بیشتر بوده است.

    کندر به روشن شدن و جوانی پوست کمک می‌کند و علائم پیری همچون چین و چروک و خطوط ناخوشایند و تیره و لکه‌های قرمز پوست را کاهش می‌دهد.

    استفاده منظم از کندر به درمان ریزش مو کمک کرده و ریشه موها را تقویت می‌کند.

    شما می‌توانید کندر را بکوبید و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری از آن را در یک استکان آب حل کرده و میل کنید.

    همچنین می‌توانید آن را در دهان بگذارید و به صورت آدامس از آن استفاده کنید اما مزه آن کمی تلخ است.

    كندر نر چيست


    ۲۶ مهر، ۱۳۹۸ در ۲:۲۵ ب٫ظ


    حرف نداره


    پاسخ


    ۲۶ مهر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۰ ب٫ظ


    سلام بسیار مطالب عالی واموزنده


    پاسخ


    ۹ مهر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۹ ق٫ظ


  • خاصيت هويج براي زنان باردار
  • کندر


    پاسخ


    ۸ مهر، ۱۳۹۸ در ۴:۲۱ ب٫ظ


    خوب بود


    پاسخ


    ۸ مهر، ۱۳۹۸ در ۴:۱۷ ب٫ظ


    تشکر


    پاسخ

    كندر نر چيست


    ۸ مهر، ۱۳۹۸ در ۲:۵۶ ب٫ظ


    بسیار عالی


    پاسخ


    ۲۶ مهر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۵ ب٫ظ


    خوب بود


    پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    دیدگاه

    نام

    ایمیل

    وب‌سایت

    بنا به تعریف جامعه گیاهخواران، گیاهخوار کسی است که از خوردن این مواد خودداری می‌کند: گوشت …

    لباس متولدین هر ماه در بین خانم‌ها متفاوت است و هر ماه استایل خاص خود را دارد. تا به حال با خود فکر کرده‌اید چرا همیشه یک نوع لباس خاص می‌خرید یا چرا به استایل خاصی علاقه دارید؟ با مد و زیبایی مجله دلتا همراه باشید تا با لباس متولدین هر ماه و استایل خاص آنها آشنا شوید.

    كندر نر چيست
    كندر نر چيست
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *