خواص دارویی و گیاهی :
درمان ريزش مو در طب سنتي
درمان عفونت ادراري
توصيه امام رضا(ع)براي ابان ماه
درمان سرماخوردگي در طب سنتي
توصيه امام رضا(ع) در مورد اب نوشيدن
داروي محمد
تعيين جنسيت در طب سنتي
درمان سنگ كيسه صفرا
ترش کردن (سوزش سر دل، ريفلاکس، بازگشت اسيد معده به مري)
درمان سنگ کليه
تصفيه خون
کرم جوانه گندم
نكات كليدي در طب سنتي
ماسک ضد کک و مک و لک صورت
مادر و نوزاد
درمان کبد چرب به روش طب سنتي
طرز تهيه سکنجبين
درمانهاي ساده در طب سنتي
احاديث پزشکي
بيماري و درمان ان از منظر طب سنتي
السلام علیک يا فاطمه الزهرا(س)
براي اطلاع از اخرين موضوعات وبلاگ و مطالب طب سنتي و گياهان دارويي به كانال تلگرامي وبلاگ بپيونديد
براي عضويت در كانال طب سنتي ايران اينجا را کلیک کنید و همچنین بر روی آیکون زیر نیز می توانید کلیک کنید:
توجه : لطفا دقت داشته باشید که حتما تلگرام شما بروزرسانی شده به آخرین نسخه ی این نرم افزار باشد.
/* نوشته شده توسط سيد رسول موسوي سايت يک کد */
if(window.location.href.match(/(.com|.ir|.net|.org).*/post/))
{
document.getElementById(‘onpost’).style.display=block;
}
اين مطلب را به اشتراک بگذاريد :
دوستان و بازديد كنندگان عزيز جهت حمايت و نشر طب سنتي و اسلامي شيعه و همچنين جهت حمايت از وبلاگ طب سنتي كد لوگوي ما را در وبلاگ خود قرار دهيد(در قسمت كدهاي جاوا اسكريپت) در صورت کپي نشدن حتما در قسمت نظرات اعلام کنيد تا کد را برايتان بفرستيم با تشكر فراوان
با برنامه درمان های گیاهی، درمان های خانگی و طبیعی بیماری ها را بشناسید.
برای دانلود برنامه روی دکمه زیر کلیک کنید.
کاربر عزیز،
توجه : قبل از عمل به نسخه های گیاهی موجود در این وبسایت با پزشک یا کسی که در زمینه طب سنتی تخصص دارد مشورت نمایید.
این وبسایت در قبال تبلیغات و محصولات نمایش داده شده هیچ مسئولیتی ندارد.
1. طبع آن گرم و تر است.
2. در كنجد مواد معدنی چون مس، سیلیس، منیزیم، آهن،
كلسیم، فسفر، آلومینیم، نیكل، كروم، كلروسدیم وماده پروتئینی مهم لیزین و همچنین
هورمون نباتی لیسیتین وجود دارد.
3. كنجد یك غذای خوب برای ورزشكاران و كشتیگیران
و وزنهبرداران میباشد.
4. كسانی كه دارای چربی بالا هستند از روغن كنجد
استفاده كنند.
5. مصرف زیاد كنجد خارش پوستی ایجاد میكند.
6. كنجد باعث طول عمر و حفظ جوانی میشود.
7. كسانی كه فشارخون دارند كنجد كمتر بخورند.
8. كنجد خشونت حلق را برطرف و صدا را صاف میكند.
9. كسانی كه میخواهند چاق شوند از كنجد
استفاده كنند.
10. زیادخوردن كنجد باعث بدبویی دهان میشود.
11. كسانی كه تصلب شرائین دارند از كنجد و روغن آن
استفاده كنند.
12. افراد سوداوی مزاج روزی یك قاشق كنجد بخورند.
13. مالیدن روغن كنجد به پوست باعث شفافیت پوست میشود.
14. ارده نرم كننده سفتیها و ورمهای سفت داخلی بدن است
همچنین دملها را نرم میكند.
15. روغن كنجد ضدروماتیسم است.
16. كسانی كه میگرن دارند یا سرگیجه با روغن كنجد سر را ماساژ دهند.
17. كسانی كه سرطان دارند از كنجد استفاده كنند.
18. كنجد برای افراد كم خون غذای مناسبی است.
19. خوردن كنجد باعث نرم شدن رودهها و رفع یبوست میگردد.
20. خوردن كنجد باعث كاهش خستگی فكر میشود.
22. كسانی كه زیاد مطالعه میكنند همیشه مقداری كنجد
بوداده همراه داشته باشند كه هرچند گاهی یك قاشق كنجد میل كنند.
23. كنجد دیرهضم است زیاده روی در مصرف آن باعث
سوءهاضمه میشود و معده را خسته میكند.
24. برای درمان یبوست صبح یك قاشق كنجد بونداده (خام)
بخورند.
25.برای ترك خوردگی دستها از روغن كنجد استفاده كنید.
28% مغز انسان را لیسیتین تشكیل میدهد
و همین ماده باعث پیشرفت بشر شد و كنجد سرشار از لیسیتین میباشد در نتیجه كسانی كه
كارهای فكری زیاد دارند كنجد را در برنامه غذایی خوش قرار دهند.
منبع
برنامه درمان های
گیاهی یک برنامه جهت درمان بیماری ها با گیاهان دارویی و سایر خوراکی های طبیعی می
باشد.در برنامه درمان های گیاهی سعی
شده است که درمان های طبیعی و خانگی برای رفع مشکلات بدن و بیماری ها با استفاده از
طب سنتی و گیاهی به کاربران عزیز ارائه شود
تعدادی از ویژگی
های برنامه درمان های گیاهی :
برای دانلود نسخه اندروید برنامه روی تصویر زیر کلیک کنید.
حجم : 2 مگابایت
ایمیل خود را وارد کنید:
طب سنتی و خواص گیاهان دارویی
نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی
به گزارش نبض ما، دکتر موسی صالحی، دکترای تغذیه از کانادا در گفتگو با روزنامه نسل فردا، راجع به روغن کنجد به مطالب زیر اشاره کرد.
دانه کنجد ازجمله دانه های روغنی سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است. ۷۵ درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و کلسیم و ۲۵ درصد آن را مواد معدنی، کربوهیدرات ها (قند) و فیبر تشکیل می دهند.
دانه کنجد همچنین دارای انواع ویتامین، منیزیم، روی، مس و فسفر است. استفاده از کنجد به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگیری از سرطان و درمان یبوست کمک می کند؛ همچنین برای افزایش توان جنسی در مردان مؤثر است.
گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
امروزه مشخص شده که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد.
به دلیل تأثیر روی بر چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از «روی» را به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند. کنجد فوق العاده غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد.
هر قاشق غذاخوری کنجد تأمین کننده چهارده درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم است. مصرف ۵۰ گرم از کنجد، ۲۵درصد از نیاز روزانه به اسیدفولیک را برطرف می کند.
دانه کنجد منبع آهن گیاهی است که برای رفع خستگی مفید است؛ همچنین مصرف آن برای افرادی که مبتلابه کم خونی و فقر آهن هستند می تواند مفید باشد.
جایگزین کردن کنجد و بیسکویت های کنجدی به عنوان میان وعده ها بسیار مهم و مصرف ۳۰ گرم از این دانه بسیار مفید است. مصرف یک قاشق غذاخوری کنجد معادل یک واحد چربی است و ۴۵ کیلوکالری انرژی دارد.
کنجد نه تنها موجب افزایش چربی خون نمی شود، بلکه کلسترول بد خون را نیز کاهش می دهد؛ همچنین مصرف آن در افرادی که دچار دردهای شدید دوران عادت ماهیانه هستند، سبب کاهش التهاب و شدت انقباض های رحمی می شود. کنجد در بهبود ترشح هورمون های جنسی در زنان یائسه نقشی مؤثر دارد.
بررسی ها نشان داده اند مصرف این دانه در بهبود روند بیماری پارکینسون نیز تأثیرگذار است و به رشد سلول های عصبی مرکزی در نوزادان نیز کمک می کند و باعث افزایش قدرت بینایی می شود؛ به همین دلیل متخصصان تغذیه مصرف آن را به خانم های باردار و شیرده توصیه می کنند.
اما با تعریف غلط و زیانباری که مردم از رنگ سفید و سیاه دارند، دانه کنجد را اگر سفید نکنند برای استفاده در دسترس خانواده قرار نمی دهند. دانه کنجد طبیعی و سیاه علاوه بر آنکه ۵۴ ماده مغذی دارد، خوشمزه تر است.
کنجد سفید، بسیاری از مواد مغذی را ندارد و سر سفره ایرانی اگر کنجد باشد، دانه کنجد سفید است که ازنظر مواد مغذی بسیار ضعیف تر از کنجد سیاه است.
اما داستان اینجا ختم نمی شود. متأسفانه ایرانی گندم را باید سفید کند. برنج را باید سفید کند. دانه کنجد را باید سفید کند؛ ولی سفیدی همیشه او را راضی نمی کند؛ زیرا در کنجد سفید هنوز مقداری ویتامین باقی مانده است.
باید باقی مانده ویتامین ازبین برود تا غذا با ذائقه ایرانی مناسب درآید. دانه کنجد سفید باید سرخ شود. بوداده شود. حرارت ببیند و سرخ شود. این کنجد بوداده بازهم مقدار زیادی از ویتامین ها را ازدست می دهد؛ اما کنجد با سفیدشدن و بوداده و سرخ شدن هنوز مقداری مواد مغذی، به خصوص املاح و اسیدهای آمینه را دارد.
طرز تهیه دتاکس واتر لاغری+ انواع دتاکس واتر
چربی خون بالا دارید، این غذاها را بخورید!
ارزش غذایی توت سفید چقدر است؟
کاهش وزن با غذای کم کالری و رژیمی سالم
ما ایرانیان هنوز راضی نیستیم. باید به کلی از مواد مغذی تهی شود. آن را به روغن کشی می سپاریم. در آنجا چرخ می شود. ارده تیره رنگی حاصل می شود که هنوز مواد مغذی به خصوص اسیدهای آمینه را دارد.
این روغن تیره است. باید روشن و شفاف شود. همه مواد مغذی باقی مانده را صاف می کنیم که تنها یک روغن شفاف حاوی سه ماده یعنی اسیدهای چرب غیراشباع باقی بماند و حاصل کارگاه خلقت و تمام زحمات ما به عنوان تفاله دور ریخته یا خوراک دام شود.
مخلوطی از عسل و کنجد را اگر هر روز مصرف کنیم برای سلامت کلی انسان بسیار مفید است علاوه بر خاصیت آن عطر و طعم شگفت انگیز دارد. این ترکیب اغلب در رژیم های غذایی و در بسیاری از رژیم غذایی مدیترانه ای وجود دارد.
کنجد بسیار مفید است و یک منبع ایده آل از ویتامین ها و مواد معدنی است: آهن، منیزیم، کلسیم، منگنز، مس و فسفر است. این شامل اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و مقدار زیادی از ویتامین های E، A و گروه B است.
این گیاه خستگی فکری را کاهش داده و بهترین غذا برای افرادی است که باید کارهای فکری مانند طراحی و درس خواندن انجام دهند. لیستین موجود در کنجد یک نوع چربی حاوی فسفر است که نه تنها یکی از ضروری ترین مواد مورد نیاز اعصاب است بلکه مغز و غدد بدن نیز نیاز زیادی به آن دارند حتی تقویت حافظه انسان نیز نیاز زیادی به این ماده دارد.
۲۸ درصد مغز را لیستین تشکیل میدهد و مغز انسان بیش از سایر حیوانات از این ماده تشکیل شده است لذا راز موفقیت و پیشرفتها مرهون همین لیستین است.مقدار خوراک طبی آن برای هر نفر معمولی ۱۵ گرم است.
البته در خوردن آن نباید زیاده روی شود زیرا کنجد دیر هضم است و افراط در خوردن باعث خارش اعضا و بوی بد دهان میشود.برای خنثی کردن این آثار نامطلوب باید کنجد را با مکملهای دیگری مانند عسل مصرف کرد.
کنجد منبع غنی از کلسیم، پروتئین ، آمینو اسید و ویتامین E، C و B است.این ماده سرشار از مواد مغذی و املاح مورد نیاز بدن مادر باردار است. یبوست یکی از رایج ترین مشکلات دوران بارداری است. دانه های کنجد باعث برطرف کردن یبوست شما می شود. دانه های کنجد باعث شل شدن مدفوع و رفع یبوست شما میشود.
عوارض خطرناک استفاده خودسرانه آلپرازولام
درمان و علل کلیه سنگ ساز +ویدئو
برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم چه باید کرد؟
ویدیو های سلامت
روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو
فشار خون بالا چه بلایی سر ما می آورد؟
عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ
رفع سریع دندان درد به روش خانگی
کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو
مطالب پیشنهادی
بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن
عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!
لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟
هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟
گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟
آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید
آزمایش ایدز یا عفونت HIV در بهترین آزمایشگاه
چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟
زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو
کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو
روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو
طرح کابینت شیک برای آشپزخانه لوکس
با معده خالی چای ننوشید
علل و درمان بیماری سلول داسی شکل
نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .
نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.
Welcome, Login to your account.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.
با عرض پوزش ، هیچ برگه ای برای درخواست شما پیدا نشد.شاید اگر جست و جو کنید به نتیجه برسید.
1 روز پیش
3 روز پیش
6 روز پیش
2 هفته پیش
پارسی طب یک وبگاه عمومی با موضوع سلامتی و پزشکی است. این وبگاه به شدت به طب سنتی و گیاهی اعتقاد داشته و از این موضوع حمایت میکنند.
ما همواره در تلاشیم که اطلاعات مفیدی در اختیار بینندگان خود قرار داده و اسباب رضایت ایشان را جلب نماییم.
آرایش
مدل مو
مدل لباس
کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است. برگهای آن بیضی، باریک و نوک تیز است. گلهای آن به رنگ سفید یا قرمز، به طور تک تک در کناره برگهای قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شوند.
تاریخ مصرف کنجد:
آکاایران : متجاوز از پنج هزار سال است که انسان به خواص معجزه آسای کنجد پی برده است. پهلوانان قدیم آن را برای زیاد کردن زور می خوردند و امروز هم در بین قهرمانان ترکیه قابل توجه است و دارای ارزش زیادی است.
هندیها بیش از سایر اقوام برای این گیاه خاصیت و اثرات معجزه آسا قایلند و آن را زیادکننده قدرت و عامل طول عمر می شناسند و روی این اصل آن را در تشریفات مذهبی زیاد می خورند و همانطور که ما ایرانیان خرما و انجیر خیرات می کنیم آنها کنجد و شیرینهایی که با کنجد درست کرده اند خیر می کنند و بدون تردید علت طول عمر در بین مرتاضین و بعضی از دهاتیهای هندی خوردن کنجد است.
خوردن این گیاه از قدیم در ایران معمول بوده است، نانوایان مغز آن را روی نان می پاشیدند و آن کاری است که الان هم باید معمول شود.
حلواسازان آن را به کار می بردند که متاسفانه امروز ترک شده است. روغن کنجد دیر فاسد می شود و سابقا خوردن آن بسیار معمول بوده و هنوز هم معمول است.
شیر کوبیده آن و گیاههای دیگر را جهت رفع سوزش معده مفید می دانستند و معتقد بودند ترشی معده را کم می کند و سودا را از بین می برد. آب برگ کنجد برای تقویت مو و بلند شدن آن تاثیر نیکوی دارد و برای این کار بایستی آب آن را با کوبیدن یا فشار گرفت و به سر مالید.
میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است.
وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. در حال حاضر چین بزرگترین تولیدکننده کنجد در دنیا است. هندوستان و حبشه از نظر تولید، بعد از چین قرار دارند. در ایران نیز مقداری کنجد تولید می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.
ترکیبات شیمیایی
کنجد دارای پروتئین، ویتامینهای F1، E، D، B و لسیتین (LECITHIN) است. مقدار روغن آن در حدود 50 درصد است. روغن کنجد مرکب از حدود ۷۰ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید است.
روغن کنجد یکی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است که در آمریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود، زیرا این روغن نه تنها کلسترول خون را افزایش نمی دهد، بلکه آن را کاهش نیز می دهد.
برای تهیه روغن کنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین برود. سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب می ریزند تا پوست آنها روی آب بیاید. بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشک کرده و در آب جوش می ریزند و خمیر می کنند. این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. این روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی بدست می آید که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.
تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولا برای علوفه دامها به کار می برند. بخصوص این تفاله ازنظر داشتن مواد پروتئینی، غذای خوبی برای گاوهای شیرده است.
اگر می خواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید که روغن سرد باشد که به نام FIRST COLD PRESSED معروف است، زیرا در اثر حرارت دادن، روغن کنجد خواص خود را از دست می دهند.
فواید کنجد
خواص مفید کنجد برای سلامتی بدن
ازنظر طب قدیم ایران، کنجد گرم است. کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود. خواص مفید کنجد به شرح زیر است:
1- برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است.
2- برای رفع قولنج کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید و به مقدار نصف وزن کنجد، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنید. سپس آنها را پودر کنید و هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری از آن بخورید.
3- کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد.
4- نرم کننده معده و روده است.
5- کره کنجد که در کانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه ارده است، غذای خوبی برای رشد بچه هاست.
6- برگ کنجد را اگر به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.
7- ارده نرم کننده معده و روده هاست.
8- کنجد فشار خون بالا را کاهش می دهد.
9- کنجد ضد رماتیسم است.
10- برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است.
11- دم کرده برگ کنجد، اسهال خونی را برطرف می کند.
12- روغن کنجد برای رفع تنگی نفس، سرفه خشک و زخم ریه مفید است.
13- روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند.
14- از روغن کنجد به جای روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.
15- کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم آن سنگین است. این گونه اشخاص باید آن را با عسل و سرکه بخورند.
دانه کنجد از جمله دانه های روغنی سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده می باشد. ۷۵ درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و ۲۵ درصد آن را موادمعدنی، کربوهیدرات ها (قند) و فیبر تشکیل می دهد. کنجد همچنین دارای انواع ویتامین ها، به ویژه ویتامین های گروه B و ویتامین E و مواد معدنی نظیر کلسیم، منیزیم، روی، مس و فسفر است. مقاله «خواص کنجد – ۹ خاصیت کنجد برای سلامتی» به خواص کنجد برای سلامت انسان می پردازد، که از آن جمله می توان به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگری از سرطان و درمان یبوست اشاره نمود، همچنین کنجد در افزایش توان جنسی در مردان موثر است. در بخشی از مقاله به تاثیر کنجد در تسکین دندان درد خواهیم پرداخت.
یکی از مهمترین خواص کنجد برای سلامتی انسان، تاثیر آن در کاهش کلسترول بد خون است. محققان دریافته اند که مواد آنتی اکسیدان موجود در کنجد، با پایین آوردن سطح کلسترول بد در پیشگیری از خطر حمله قلبی موثر باشند. فیتواسترول های ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول خون کاهش می یابد کاهش می یابد. در گزارش هایی که در مورد میزان فیتواسترول گیاهان ارائه شده است، معلوم می شود که کنجد، از غنی ترین مواد غذایی از نظر فیتواسترول هاست. در هر ۱۰۰ گرم از کنجد ۴۰۰ تا ۴۱۳ میلی گرم فیتواسترول وجود دارد.
از سوی دیگر، دانههای کنجد جزو خوراکیهایی هستند که حاوی بیشترین میزان لیگنانها میباشند. لیگنانها ترکیبات گیاهی هستند که همانند هورمون استروژن عمل میکنند برای همین به آنها لقب فیتواستروژن دادهاند. لیگنانهای موجود در کنجد به خصوص کنجد آسیاب نشده همانند لیگنانهای موجود در دانهی کتان جذب بدن میشوند. «سزامین» یکی از لیگنانهای اصلی کنجد محسوب میشود. لیگنانهای موجود در کنجد برخی از چربیهای خون مانند کلسترول بد (LDL) را کاهش میدهند، به همین دلیل مصرف کنجد برای افرادی که کلسترول خون بالایی دارند خوب است.
محققان به بیماران قلبی، مخصوصاً کسانی که دچار کلسترول بالا و گرفتگی عروق هستند، توصیه میکنند به جای استفاده از کره در وعده صبحانه یا عصرانه، مقداری کنجد خام را آسیاب و از آن برای طعم دادن به لقمه نان و پنیرشان استفاده کنند. البته روغن کنجد هم خواصی مشابه خود کنجد دارد بنابراین بیماران قلبی میتوانند در صورت تمایل از این روغن برای پختوپز یا طعم دادن به سالاد استفاده کنند. برای استفاده از روغن کنجد برای پخت و پز یا سرخ کردن، باید از وجود برچسب «مخصوص سرخ کردن» یا «مخصوص پخت و پز» اطمینان حاصل کنید.
گرچه تصور بر این است که پوکی استخوان اغلب گریبان گیر زنان سالمند می شود، اما حقیقت این است که مردان سالمند نیز در معرض پوکی استخوان قرار دارند. تقریبا ۳۰ درصد شکستگی های استخوان لگن در مردان اتفاق می افتد و از هر ۸ مرد بالای ۵۰ سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند. در مطالعه ای که بر روی ۳۹۶ مرد در گسترده ی سنی ۴۵ تا ۹۹ سال انجام شد، مشخص شد که بین دریافت کم روی و کمبود املاح معدنی در بدن، با بروز پوکی استخوان در ناحیه ی لگن و ستون فقرات ارتباط واضحی وجود دارد. به دلیل تاثیر روی در چگالی املاح معدنی استخوان، به مردان سالمند توصیه می شود غذاهای غنی از “روی را به طور مرتب در برنامه های غذایی خود بگنجانند؛ خوشبختانه کنجد بو داده یک منبع فوقالعاده از این مادهی معدنی محسوب میشود.
خواص کنجد برای استخوان ها
مصرف منظم و روزانه کنجد باعث می شود تا روی و مواد معدنی لازم برای عملکرد طبیعی دستگاه تولید مثل در مردان تامین گردد. فقدان برخی مواد معدنی و مغذی می تواند به کاهش تستوسترون(هورمون مردانه) منجر شود به همین دلیل دریافت روی کافی برای رفع این مشکل مفید و موثر است. توصیه می شود مردان روزانه ۱۱ میلی گرم روی دریافت نمایند، هر چند مصرف بیش از ۴۰ میلی گرم آن خطرناک است.
در یک پژوهش، به ۲۲ مرد که میزان تستوسترون و اسپرمهای آنها کم بود، توصیه شد مدت ۴۵ تا ۵۰ روز، روزانه از روی استفاده نمایند. پس از این مدت تعداد اسپرم ها و نیز میزان ترشح هورمون تستوسترون در این افراد به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
از قرن ها پیش در چین از کنجد برای تسکین درد دندان استفاده می شده است. کنجد حاوی ترکیباتی است که درد را بهبود می بخشد. خواص کنجد شبیه آسپیرین است و مانند مسکن عمل می کند. این دانه ها برای تسکین درد دندان بسیار مؤثر هستند. ظرف آبی را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. سپس دانه های کنجد را در آن بریزید. برای هر مقدار کنجد دو برابر آب لازم هست. برای اینکه ترکیب تاثیر بهتری داشته باشد، باید منتظر شوید تا نیمی از آب تبخیر شود. مرهم را مستقیما روی قسمت دردناک دندان بگذارید، با درد آن فروکش نماید.
ویتامین B1: ویتامین B1 که تیامین نیز نامیده میشود، در کنجد به میزان فراوانی وجود دارد، وظیفه این ویتامین، تولید انرژی از گلوسیدهای مصرفی می باشد. اگر احساس بیحالی میکنید و انرژی کم میآورید کنجد میل کنید. از این گذشته ویتامین B1 برای مغز نیز مفید است.
ویتامین B2: ویتامین B2 را ریبوفلاوین نیز مینامند و دانه های کنجد منبع فوقالعاده این ویتامین محسوب میشود. این ویتامین نیز مانند ویتامین B1، در تولید انرژی برای همهی سلولها نقش دارد. علاوه بر این، ویتامین B2 به رشد و احیای بافتها، تولید هورمونها و ساخت گلبولهای قرمز کمک میکند.
ویتامین B3: ویتامین B3 یا نیاسین نیز در کنجد وجود دارد. این ویتامین در بیشتر سوخت و سازها به خصوص در تولید انرژی از گلوسیدها، چربیها و پروتئینهای مصرفی نقش فعالی دارد. ویتامین B3 همچنین در فرآیند تشکیل DNA شرکت دارد و به رشد بدن کمک میکند.
ویتامین B6: اگر دنبال منبعی برای تأمین ویتامین B6 بدنتان هستید کنجد را دریابید. ویتامین B6 که پیریدوکسین نامیده میشود در متابولیسم یا سوخت و ساز پروتئینها و اسیدهای چرب شرکت دارد. این ویتامین همچنین به ساخت گلبولهای قرمز کمک میکند و باعث میشود که اکسیژن بیشتری حمل کنند. ویتامین B6 همچنین کمک میکند که گلیکوژن به گلوسید تبدیل شود و به عملکرد خوب سیستم ایمنی کمک میکند. در نهایت باید بگوییم این ویتامین در ساخت برخی از ترکیبات سلولهای عصبی و تنظیم دریافت کننده های هورمونی نقش دارد.
ویتامین B9: دانه های ریز کنجد منبع فوقالعاده فولات محسوب میشوند. فولات یا همان ویتامین B9 در ساخت همه سلولهای بدن به ویژه گلبولهای قرمز شرکت دارد. این ویتامین نقش فعالی در بهبود عملکرد سیستم عصبی و همچنین در التیام زخمها و جراحات دارد. این ویتامین برای تولید سلولهای جدید لازم و ضروری است و مصرف آن برای رشد جنین از اهمیت زیادی برخوردار است.
خواص کنجد – کنجد منبع ویتامین B
کنجد سبوس دار سرشار از آهن است. هر یک از سلولهای بدن ما حاوی آهن میباشد. وجود این مادهی معدنی برای حمل اکسیژن مورد نیاز سلولها و برای ساخت گلبولهای قرمز خون لازم و ضروری است. باید بدانید آهن همچنین در ساخت سلولهای جدید، هورمونها و ناقلهای عصبی نقش دارد. این دانهها برای گیاهخواران که از گوشت استفاده نمیکنند منبع خوبی برای جذب این مادهی معدنی محسوب میشود. البته باید توجه داشته باشید که آهن موجود در گیاهان به اندازهی آهن موجود در مواد غذایی حیوانی جذب بدن نمیشود. برای اینکه آهن منابع گیاهی بیشتر جذب بدنتان شود آن را همراه با یک مادهی غذایی حاوی ویتامین C میل کنید.
دانههای ریز کنجد سبوس دار منبع فوقالعادهی منیزیم محسوب میشوند. منیزیم در سلامت استخوانها، ساخت پروتئین، عکسالعمل آنزیمها، انقباض عضلات، سلامت دندانها و عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش فعالی دارد. از این گذشته این مادهی معدنی مفید در متابولیسم یا همان سوخت و ساز انرژی و همچنین انتقال واکنشهای عصبی شرکت دارد. برای حفظ سلامت هر کدام از این اعضای مهم بدن حتماً سعی کنید کنجد را در برنامهی غذایی روزانهتان بگنجانید.
شما میتوانید به روشهای مختلف از کنجد استفاده کنید و از خواص بیشمار آن بهره ببرید، حتی میتوانید روی بادمجان سرخ شده کنجد بپاشید. هم جلوهی زیبایی پیدا میکند و هم این که شما از خواص آن بهرهمند میشوید. همچنین از آنجایی که کنجد منبع سرشار از منیزیم بوده و به همین دلیل نیز مانع از اسپاسم رگهای خونی شده، از بروز سردرد و حملات میگرنی پیشگیری میکند.
۶۰ گرم کنجد با پوست (پوست نکنده) خام، حاوی ۴.۳ گرم فیبر و ۶۰ گرم کنجد با پوست بو داده، دارای ۵.۳ گرم فیبر می باشد. و می توان گفت که کنجد یک منبع فوق العاده از فیبر محسوب می گردد. در خصوص نقش فیبر در بدن و خواص غذاهای دارای فیبر باید خاطر نشان نمود که این مواد غذایی خطر ابتلا به سرطان کولون (یا سرطان روده بزرگ) و سرطان پوست را کاهش داده، اشتها را کنترل نموده و حس سیری طولانی مدتی در انسان ایجاد می کنند. ذکر این نکته نیز لازم است که دو نوع فیبر وجود دارد: فیبرهای محلول در آب و فیبرهای غیر محلول در آب. هر دوی این فیبرها برای بدن مفید هستند و کنجد حاوی این دو فیبر می باشد.
توجه داشته باشید که فیبرهای غیر محلول می توانند با افزایش حجم مدفوع جلوی یبوست را بگیرد. فیبرهای محلول در آب نیز به پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک زیادی می کنند. از این گذشته وجود این فیبرها در بدن باعث کنترل بیماری دیابت نوع دو می شود. به خاطر اینکه سرعت هضم و جذب قندهای موجود در مواد غذایی را کاهش می دهند. متخصصان توصیه می کنند که زنان بین ۱۰ تا ۵۰ ساله روزانه ۲۸ گرم و مردان در همین گروه سنی روزانه ۳۸ گرم فیبر دریافت کنند.
خواص کنجد – کنجد منبع فیبر محلول و فیبر نامحلول
آنتیاکسیدانها ترکیباتی هستند که سلولهای ما را در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. رادیکالهای آزاد مولکولهای بسیار موذی هستند که بدن ما را در معرض بیماریهای قلبی عروقی، برخی از سرطانها و بیماریهای دیگر مربوط به پیری قرار میدهند. اگر میخواهید خودتان را از این بیماریها و پیری دور نگه دارید بهتر است از مواد غذایی سرشار از آنتیاکسیدانها غافل نشوید. کنجد هم یکی از این مواد غذایی مفید است. به غذاهایتان از این دانههای ریز اضافه کنید. یک مشت از این دانههای بو داده میل کنید تا بدنتان قویتر و جوان تر شود.
کنجد حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام توکوفرولها میباشد که سازندهی ویتامین E هستند. نتایج پژوهشها نشان میدهد اگر روزانه کنجد را چه به صورت دانه ( ۱۱ گرم)، روغن ( ۲۲.۵ گرم) یا پودر (۵۰ گرم) به غذاهایتان اضافه کنید میزان آنتیاکسیدانهای خونتان را بالا میبرد. زمانی که به اندازهی کافی از این آنتیاکسیدانها جذب کنید بدنتان را در برابر سرطان و بیماریهای قلبی عروقی ایمن کردهاید. توجه داشته باشید جذب ویتامین E بالا پوستتان را در وضعیت بهتری نگه میدارد یعنی آکنه و مشکلات پوستی را از شما دور میکند.
همچنین دانهی سبوس دار کنجد یک منبع فوقالعادهی مس میباشد. مس در بدن آنزیمهای زیادی تولید میکند که برای ساخت هموگلوبینها و کلاژن لازم است. کلاژن پروتئینی است که در ساخت و احیای بافتها شرکت دارد. آنزیمهای متعدد موجود در مس به بدن کمک میکنند تا با رادیکالهای آزاد مقابله کند.
شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید
مقدار مصرف کنجد در نان , 10 خواص روغن کنجد , خواص دارویی کنف , سیمبل دانه کنجد , کنجد و فواید آن , تفاله کنجد چیست , تفاله کنجد چیست , دانه کنجد فواید , خواص کنجد قرمز , خواص کنجد سفید , خواص کنجد سياه , عکس گیاه کنجد , خصوصیات کنجد , فوايد كنجد , کنجد سفید , کنجد چیست , خواص كنجد , گیاه کنجد , كنجد خواص
10