طرز پخت عدس پلو با گوشت قلقلی

دوره مقدماتی php
طرز پخت عدس پلو با گوشت قلقلی
طرز پخت عدس پلو با گوشت قلقلی

پنج شنبه , ۱ فروردین ۹۸

غذای اصلی | پیش غذا | دسر | نوشیدنی | نان ها | خمیرها و کرم ها و آیسینگ ها | کیک و کاپ کیک | شیرینی و بیسکوییت | شکلات و تزیینات شکلاتی | سس و مارمالاد | ترشیجات و مرباجات | آشپزی رژیمی | غذاهای سریع | غذای کودک | شب یلدا | ولنتاین | تولد | هالووین | ماه رمضان و سفره های نذری | صبحانه | فینگرفود و پارتی فود | پیشنهاد منوی میهمانی | نکات آشپزی | سفره آرایی | میوه آرایی | تزئین غذا | معرفی ابزارهای سرآشپز | معرفی مواد لازم سرآشپز | دیکشنری آشپزی | ویدیوهای آشپزی 

مشاهده دستورات آشپزی بیشتر

مجله اینترنتی دلخوشی: در این مطلب طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت قلقلی را به شما آموزش خواهیم داد. عدس پلو از غذاهای اصیل ایرانی است و جزو یکی از غذاهای اصلی در ماه مبارک رمضان و سفره های نذری محسوب می شود. عدس پلو سرشار از پروتئین است و غذایی بسیار سالم و خوش عطر و خوش طعم است. می توانید به عنوان یک وعده غذایی سالم، آن را درست کرده و در کنار خانواده از طعم این غذای ایرانی لذت ببرید.

با سرآشپز دلخوشی همراه باشید.

طرز پخت عدس پلو با گوشت قلقلی

دوره مقدماتی php

با تشکر از شما خواننده عزیز. بیایید با کلیک کردن بر روی لینک های آشپزی به جای تصویر برداری از دستورات آشپزی و انتشار تصاویر دستورات آشپزی، از سرآشپز دلخوشی حمایت کنید. 

نفرات سرو: ۴ نفر

زمان پخت: ۶۰ دقیقه

– برای درست کردن عدس پلو مجلسی، ابتدا برنج را با آب و نمک به مدت ۴ ساعت خیس کنید. همچنین عدس را نیز برای چند ساعت در آب خیس کنید.

– عدس را در قابلمه کوچکی ریخته و آن را با مقداری آب، تا حد کمی بیشتر از نیم پز شدن، بپزید. مراقب باشید عدس نباید خام و نباید کاملا پخته باشد زیرا هنگام دم کشیدن با برنج پخت آن تکمیل می شود. سپس عدس را آبکش کنید تا آبش کشیده شود. وقتی آب عدس کشیده شد، به آن مقداری نمک بزنید و به آرامی هم بزنید تا تمام عدس ها با نمک مزه دار شوند.

– سپس برنج را آبکش کنید. حال ته یک قابلمه تفلون می توانید به دلخواه خودتان ته دیگ سیب زمینی یا ته دیگ نان لواش بیاندازید. پس از انداختن ته دیگ، حال یک لایه از برنج آبکش شده و یک لایه از عدس بریزید و این کار را تا جایی انجام دهید تا عدس و برنج تمام شوند.در نهایت دورتادور برنج را از اطراف قابلمه به سمت مرکز قابلمه جمع کنید تا حالت گنبدی شکل بگیرد. به کمک ته کفگیر چند سوراخ روی برنج برنید و مقداری نمک و مقدار خیلی کم آب به آن اضافه کنید و برنج را دم بگذارید. در این فاصله تا برنج دم بکشد مابقی مخلفات عدس پلو را آماده کنید.

– در یک ماهیتابه مقداری روغن ریخته و کشمش های پاک کرده و شسته را مقداری تفت دهید.

– برای آماده کردن گوشت قلقلی، گوشت چرخ کرده،پیاز رنده شده و آب گرفته شده، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید. سپس به اندازه گلوله های کوچک از مخلوط گوشت بردارید و در کف دست خود، آن را گرد کنید. تمام گوشت قلقلی ها را به همین صورت آماده کنید. در نهایت در ماهیتابه مقداری روغن ریخته و کمی زردچوبه به روغن اضافه کنید و گوشت قلقلی ها را با دمای کم، تفت دهید.

– در نهایت وقتی عدس پلو دم کشید، آن را در دیس بکشید و با برنج زعفرانی، کشمش، گوشت قلقلی، عدس، و پیاز سرخ کرده، به شکل دلخواه تزئین کنید.

۱- برای اینکه زعفران عدس پلو خوشرنگ باشد، به جای آب داغ، آن را با یک تکه کوچک یخ آب کنید.

۲- عدس را تا حدی بپزید که کاملا پخته نباشد و البته خیلی هم خام نباشد. زیرا مراحل پخت عدس در هنگام دم کشیدن با برنج کامل می شود.

۳- در گوشت قلقلی حتما از دارچین استفاده کنید. یکی از ادویه های اصلی برای تهیه عدس پلو دارچین و البته زعفران است.

۴- اگر عدس را از قبل خیس کرده اید، مراقب باشید چون عدس خیلی سریع می پزد. حواستان باشد عدس له نشود.

 

منبع: سرآشپز دلخوشی (آشپزی اختصاصی مجله اینترنتی دلخوشی)

  اخبارروزدنیا

  روانشناسی

  کودک و والدین

  قانون و عدالت

  زناشویی

  کلاس درس

  مذهبی

  علمی

  ورزش

  موفقیت

   آموزش آشپزی

  آرایش و زیبایی

  فرهنگی هنری

  مراسم عروسی

  نکات خانه داری

  مد روز

طرز پخت عدس پلو با گوشت قلقلی

  بازی و سرگرمی

  تفریحی گردشگری

  دنیای آموزش

  سلامتی

عدس پلو با کوفته ‌ریزه

مواد لازم برای چهار نفر:

گوشت چرخ کرده  400 گرم

برنج     450 گرم (سه پیمانه)

عدس     200 گرم

طرز پخت عدس پلو با گوشت قلقلی

کشمش پلویی    100 گرم

پیاز     یک عدد

زیره‌ سیاه    یک قاشق غذاخوری

پیاز داغ     سه قاشق غذاخوری

                                                                    زعفران حل شده   به مقدار لازم

                                                                   نمک و زردچوبه و فلفل  به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

ابتدا برنج را خوب شسته، خیس می‌کنیم و نمک می‌زنیم و چند ساعت می‌گذاریم بماند.

عدس را از قبل کمی خیس می کنیم. سپس آب آن را خالی کرده و در ظرفی ریخته و با یک لیوان آب تازه می‌گذاریم بپزد تا آب آن کاملا خشک شود.

پیاز را رنده کرده و با گوشت مخلوط می‌کنیم و به آن نمک و زردچوبه و فلفل و کمی از زیره سیاه را اضافه کرده و خوب ورز می‌دهیم.

سپس از مخلوط گوشت به مقدار یک فندق برمی‌داریم و در دست گرد می‌کنیم تا به شکل کوفته‌ریزه (یا کوفته قلقلی) درآید. کمی روغن در تابه ریخته و با حرارت زیاد کوفته ‌ریزه‌ها را سریع سرخ می‌کنیم. کوفته ‌ریزه ‌ها را کم ‌کم داخل تابه می‌ریزیم، چون اگر همه را با هم بریزیم، گوشت آب می‌اندازد.

کشمش‌ها را هم با پیاز داغ کمی تفت می‌دهیم. وقتی که همه ی مواد آماده شد، کنار می‌گذاریم.

سپس برنج را آب‌کش می کنیم. ته قابلمه ی برنج، کمی روغن می‌ریزیم و ته دیگ (مثل نان یا سیب زمینی) می‌گذاریم. سپس مقداری از برنج را ریخته و روی آن کمی زعفران می‌دهیم و کمی از عدس، کوفته ریزه، کشمش و زیره می‌ریزیم. همین کار را تکرار می‌کنیم تا همه ی مواد داخل قابلمه ریخته شوند.

سپس برنج را دم می‌کنیم. بعد از حدود 30 تا 40 دقیقه عدس پلو آماده است.

روی آن روغن داغ می‌دهیم و در ظرف می‌کشیم.

 

نکات :

– برای این‌که برنج خوب به عمل آید، موقع خیساندن، به آن نمک فراوان بزنید. ولی موقع پخت آب برنج را خالی کرده و یکی دوبار با آب سرد بشویید تا نمک اضافه آن شسته شود، ولی نباید کاملا بدون نمک شود(کمی خوش نمک باشد.) البته این کار برای برنج آب‌کش شده است نه برنج کته و پلوپزی.

– استفاده از زیره باعث می‌شود بوی ضخم گوشت گرفته شود و کوفته‌ ریزه خوش‌مزه شود.

– نکته مهم در آشپزی برای بهتر شدن غذا، دقت،حوصله و مهم‌تر از آن استفاده از مواد اولیه خوب است. در مورد استفاده از زعفران، خسیس نباشید و هیچ‌وقت رنگ خوراکی را جای‌گزین آن نکنید. اول به این علت که زعفران خاصیت شادی‌بخش دارد و بسیار مفید است و حتما در غذاهایتان از آن استفاده کنید. علاوه بر آن رنگ خوراکی، عطر و بو و حتی رنگ زعفران را ندارد و باعث خراب شدن غذا می‌شود.

– برای ته‌دیگ، می توانید کمی روغن ته قابلمه ریخته و روی آن کمی کنجد بریزید و نان لواش را روی آن بگذارید. ته‌دیگ به صورت نان کنجدی درست می شود که بسیار خوش‌مزه است.

منبع : شیندخت

 

اگر می خواهید با فوت و فن آشپزی آشنا شوید، اینجا را کلیک کنید.

 

* غذاهایی دیگر با عدس :

آش عدس بلغور (سنندج)

عدسی

عدس پلو

 عدس پلو با قارچ

بخش تغذیه و سلامت تبیان

طرز پخت عدس پلو با گوشت قلقلی
طرز پخت عدس پلو با گوشت قلقلی
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *