طرز تهیه خورشت فسنجون بدون رب انار

دوره مقدماتی php
طرز تهیه خورشت فسنجون بدون رب انار
طرز تهیه خورشت فسنجون بدون رب انار

امتیاز دهید


3.2
از

1025


890
کالری


70 گرم
چربی


50 گرم
کربوهیدرات

دوره مقدماتی php
طرز تهیه خورشت فسنجون بدون رب انار


35 گرم
پروتئین

یکی از خورش (خورشت)های اصیل ایرانی خورشت فسنجان است که با گردوی چرخ کرده تهیه میشود. در خورشت فسنجان، مرغ (یا اردک و گاهی گوشت قلقلی) با گردو و رب انار پخته می شود و طعمی عالی پیدا میکند. شما میتوانید با انتخاب مقدار شکر به دلخواه طعم این خورشت خوشمزه را با ذائقه خود تغییر دهید. علاوه بر این برای ترش و خوش طعم شدن خورشت میتوانید از یکی دو لیوان آب انار تازه در آن استفاده کنید. فسنجان شمالی معمولاً خیلی ترش است ولی در بقیه نقاط ایران اغلب فسنجان را ملس درست میکنند. برای تهیه این خورشت زمانی را انتخاب کنید که عجله ندارید چون راز داشتن فسنجان عالی علاوه بر رعایت نکات، این است که عجله نکنید و بگذارید خورش شما در هر مرحله خوب بپزد و جا بیافتد. در این دستور تهیه کامل، ترفند روغن انداختن گردو و پختن یک خورشت فسنجان جا افتاده عالی را به صورت مرحله به مرحله خواهید دید. امیدوارم از این دستور لذت ببرید. منتظر شنیدن نظرات شما در بخش دیدگاه هستیم.

اگر دوست دارید روش های دیگر تهیه فسنجان مرغ را هم امتحان کنید، طرز تهیه فسنجان مجلسی تزیین شده را هم ببینید یا دستور تهیه فسنجون با مرغ که بدون شکر و با رب انار و کمی رب گوجه درست شده و پیازش هم رنده شده است.

 

 

 

پیاز را خرد کنید و در مقدار کمی روغن (2 قاشق غذاخوری) تفت بدهید. 1 قاشق چایخوری زردچوبه هم به آن اضافه کنید و هم بزنید.

 

 

 

چند دقیقه روی شعله متوسط تفت بدهید تا پیاز نرم شود. سپس گردوی آسیاب شده یا چرخ کرده را اضافه کنید.

 

 

 

بعد از سه چهار دقیقه تفت دادن گردو و پیاز، رب انار را اضافه کنید و مجدداً چند دقیقه تفت بدهید.

 

 

 

روی تکه های مرغ کمی نمک، فلفل و زعفران دم کرده بمالید و آنها را جداگانه کمی تفت بدهید تا دو طرف آنها کمی سرخ شود (به جای این کار میتوانید نیم ساعت مرغ ها را جداگانه در آب همراه با یک عدد پیاز کامل بپزید). بعد از پخت یا سرخ کردن، مرغ ها را به مخلوط قبلی اضافه کنید.

 

 

حال شش لیوان آب روی مواد بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. سپس شعله را خیلی کم کنید درب قابلمه را ببندید. اجازه بدهید خورشت فسنجان طی سه چهار ساعت به خوبی جا بیافتد و روغن بیاندازد.

 

 

خورشت جا افتاده را بکشید و همراه با پلو و مخلفات دلخواه سرو کنید. نوش جان!

 

1- حتما گردوها را با آب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها ازاد شود. آب را از همان ابتدای کار زیاد نریزید بلکه کم کم و در طی مراحل پخت اضافه کنید.

2- مقدار استفاده از رب انار و شکر در فسنجان سلیقه ای میباشد و میتوانید بنابر ذائقه تان از رب انار و شکر کمتر یا بیشتر استفاده کنید. اگر رب انار شما خیلی ترش نیست میتوانید شکر را حذف کنید ولی اگر دوست دارید خورشت شیرین تر باشد مقدار بیشتری شکر اضافه کنید.

3- فسنجان نیاز به روغن خاصی ندارد و روغنی که در انتهای پخت ایجاد میشود همان روغن گردوست.

4- در صورت تمایل میتوانید به جای برگ بو از 1 قاشق چایخوری دارچین در زمان قرار دادن مرغ در مایه فسنجان به خورش تان اضافه کنید.

5- میتوانید بجای مرغ، خورشت فسنجان با گوشت قلقلی تهیه کنید. در این صورت در انتهای پخت فسنجان و در زمان کشیدن در ظرف گوشت قلقلی را با خورش سرو کنید.

طرز تهیه خورشت فسنجون بدون رب انار

6- برای تهیه رب انار به سبک شمالی از رب انار خیلی ترش استفاده کنید و شکر را حذف کنید.

7- در برخی از دستورها، پیاز را رنده میکنند یا کلا از آن استفاده نمیکنند. یکی از روش هایی که میتوانید با آن هم بوی بد مرغ را بگیرید و هم پیاز را حذف کنید این است که مرغ را جداگانه با پیاز در مقداری آب بپزید و بعد مرغ را بدون پیاز به مخلوط گردو و رب انار اضافه کنید.

8- اگر مرغ شما کاملاً پخته ولی آب خورشت هنوز رقیق است مرغ را بیرون بیاورید و وقتی خورشت جا افتاد، آن را همراه مرغ سرو کنید.

9- یک روش قدیمی برای به روغن انداختن گردو به این صورت است که ابتدا گردوها را چرخ کنید ، درون قابلمه مقداری آب سرد بریزید و گردوها را اضافه کنید؛ سپس حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت 2 – 3 ساعت گردوها با آب بجوشد تا کاملاً به روغن بیافتد. در این صورت باید مرغ را با پیاز تفت بدهید و بعد همراه با رب انار و شکر به مخلوط گردو اضافه کنید.

 

thank
you
very
much

دایی بزرگ ما آشپز دربار بودند و الان صاحب یک رستوران بنام هستد. دو نکته ی کلیدی در طبخ یک فسنجان استثنایی که امکان نداره کسی عاشقش نشه از ایشون آموختیم.
اول: پیاز حداقل 3 تا 4عدد استفاده بشه، اون هم بصورت چرخکرده و همزمان با گردو داخل قابلمه ریخته بشه
دوم: از آلو خورشتی هم کمک بگیرید برای طعم بهتر این غذا

سلام ممنون من پختم این خورشتو با این روش ک مرع رو جدا پختم ولی
۱. کم رنگ شد قهوه ای کم رنگ مثل بقیه تیره نشد
۲. خیلی رقیق شد هر چقدرم صبر کردم غلیظ یا لعابی حالت نشد
۳. ب فسنجون نمک نمیزنن
میشه بگین ایراد کارم کجا بود؟

سلام
رنگ خورش اگه خوب نشده یا از تفت دادن گردو هست یا به احتمال زیاد از کیفیت رب انار.
بقیه موارد هم اگه نکات رو به دقت رعایت کنید حل میشه. موفق باشید

برای اینگه روغن گردومشهده بشه درانتهایه تیکه یخ اضافه کنیدعالی میشه

ممنون از راهنماییتون

عالی بود دستورش

سلام خسته نباشید، من گاهی همزمان با پیاز که رنده میکنم یه سیب هم پوست میگیرم و رنده میکنم تفت میدم اینکار هم غلظت فسنجون رو بیشتر میکنه هم یه طعم خوبی بهش میده شمام امتحان کنید عزیزان ?

ممنون دوست عزیز از آموزشتون، چون فسنجون من زبانزده فامیل هستش پیشنهاد میکنم از مقداری کدو تنبل پخته شده برای غلظت فسنجون استفاده کنید عااالی میشه?

سلام فسنجون اصل رشتی باید گردو چندین بار آسیاب بشه بقدری که اونقدر له بشه تا روغنش بزنه بیرون یعنی با مولینکس خیلی باید له کنید بعد با کمی رب انار یا آب غوره و نمک و آب اونو حل کنین و بزارین خوب بجوشه بعداز چند ساعت قل زدن آرام و اضافه کردن آب سرد حسابی روغنش دزمیاد بعد باید مرغ رو بهش اضافه کنید وبزلرین خوب جابیقته

خیلی خوشمزه هست

چرا تو مواد اولیه برگ بو نیست بعد تو نکته هاش اومده. لطفا جواب بدین.تشکر از سایت خوبتون

سلام ممنونم برای این غذای خوشمزه واقعا عالی بود این دستور تهیه منو یاد غذا های مامان بزرگم انداخت مرسی گلم!

ای جان…خوشحالم که همچین حسی به شما داده

سلام
من دیشب از روی دستورتون فنجون پختم خیلی عالی شد..ممنونم ازتون واقعا خوشمزه شد خدا خیرتان بده

سلام خیلی خوب بود ممنون از توضیحات و نکاتی که گفتین من امروز برا اولین بار درست کردم و خیلی خوب شد .

خواهش میکنم ♥

سلام من بار اولمه که درست کردم از رو روش شما مزش خیلی خوب شده ولی یکم بو خامی گردو میده نمیدونید دلیل چیه؟ ویکی دیگه این که رنگش تیره نشده قهوه ای هستش!!

سلام باران جان…فکر میکنم اگه کمی بیشتر گردو رو تفت بدید هر دو مشکل حل میشه. اما مراقب باشید نسوزه.

خوب جا نیفتاده باید حداقل 4 ساعت روی شعله کم گاز باشه

بسیارممنون و سپاسگذارم از سایت خوبتون?

سلام.من درست کردم خیلی خوب شده بود.ممنون از توضیحات دقیقتون

سلام…خواهش میکنم. خوشحالم که پسندیدید.

سلام ممنون از دستور عالیتون من درست کردم فوق العاده شد

چقدر عالی نوش جان

سلام خوب و کامل بود ممنونم

سلام رب اناری که من گرفتم رقیقه تقریبا . هرچقدر اضافه میکنم رنگ خورشت تیره میشه ولی اصلا مزه ترشی نداره… یه مشکل دیگشم اینه که یه مقداری مزه پیازش زیاده انگار

سلام .ببخشید من دوبار فسنجون درست کردم اولش تلخه .یخورده شکر میریزم بهتر میشه.میشه دلیلشو به من بگید.ممنونم

سلام. ممکنه موقع تفت دادن گردو سوخته باشه یا این که پوست گردو باعث تلخی شده. همون طور که گفتید با شکر یا رب انار ملس این تلخی از بین میره یا خیلی کم احساس میشه.
یه کار دیگه ای هم که میشه کرد اینه که گردو رو بدون روغن تفت بدید و بعد از خنک شدن بین دو دست مالش بدید تا پوست تیره از مغز گردو جدا بشه و تلخی و گسی دیگه حس نشه.

پوست گردو رو نمیگیرید؟؟؟؟

سلام
میشه بگید واسه دو نفر چقد باید درست کرد؟
و میزان دقیق نمک و شکر رو هم بگید لطفا!هم واسه نمک مرغ
هم خورشت

سلام عزیزم
برای دو نفر همین مقادیر رو نصف کنید.
نمک بستگی به ذائقه شما داره. میتونید 1 قاشق چایخوری نمک بریزید و قبل از پخت کامل خورشت رو بچشید و اگه لازم بود بیشتر نمک بزنید.

ممنونم عالی بود

سلام.ممنون از سایت خیلی خوبتون.نمیدونم با این که چند سال از گذاشتن دستور این غذا گذشته جواب میدید یا نه ولی مرسی از دستورهای غذایی خیلی خوبتون.اندازه های این غذا مثل بقیه، خیلی مناسب بود.فقط منظور از مقداری آب چه قدر هست کلا?که باید گردوها رو بهش اضافه کنیم.حالا چه اولش چه مرحله مرحله.و اینکه تا چه زمانی آب اضافه کنیم?ممنون.

سلام…خواهش میکنم. خوشحالم راضی هستید.
در مجموع 7-8 پیمانه آب احتیاج هست.

پرفکتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتت
ممنووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووووون

من از فسنجان خیلی خوشم میاد

من تا حالا دو بار درست کردم و خیلی عالی شد، بی نهایت ممنون

عااااااالییییییی

عااااااالیییییی

عالیه

عالی بود

بسیار عالی بود

باتشکرفراوان بسیار عااااالی وخوشمزه اسز

سلام من با همین دستور فسنجون پختم و واقعاً عالى شد ممنونم

سلام من 20سالمه از وقتی مادرم فوت کرد خودم تقریبا براخودم وپدرم غذا درست میکنم امروز هم فسنجان درس کردم طبق دستورات شما خیلی خوب شد فقط یکم ترش شد خخ ولی ایکاش بلد بودم برنج درس کنم فکنم بابرنج خیلی خوش مزه بشه واقعا ممنونم مرسی

سلام خوشحالم که این غذا رو درست کردید و راضی بودید.
دم کردن برنج خیلی ساده ست. برنج رو که شستید یکی دو ساعت توی آب بذارید. بعد داخل قابلمه بریزید با آب و یکمی نمک و روغن. در حدی که یه بند انگشت آب روش باشه. وقتی آب تقریبا کامل بخار شد، شعله رو کم کم کنید و در قابلمه رو ببندید (اگه در قابلمه خوب بسته نمیشه دم کنی هم بذارید). 40 دقیقه بعد برنجتون آماده ست.

عالیه واقعا ممنونم ????1000تا لایک دارین

عال

واقعااااا عالییییی بود دستتون درد نکنه همسرم ک با هر لقمه ای ک میخورد میگفت ک خیلی خوش مزس دست گلتکن درد نکنه

سلام.عالی بود.فقط یه سوال.آیاامکانش هست بجای برگ بوازچیز دیگه ای استفاده کنیم یاکلااستفادش نکنیم؟?

شمیم جان برگ بو در انواع غذاهای گوشتی برای رفع بوی بد گوشت استفاده میشه ، و اگه استفاده کنی بهتره. اما اگه دسترسی بهش نداری میتونی حذفش کنی.

ووووووای مممنونم بابت اینکه این خورشتو آموزش دادین حسابی خسته نباشید

فسنجان عالی

نوش جان!

سلام خیلی توپپپپپپپه

باسلام وخسته نباشیدازاینکه مارادرپختن غذاهای خوش مزه یاری میفرماییدمتشکریم ضمناخواهشمندم ازنحوه پختن غذاهای قدیمی وسنتی ترکی واردبیلی نیزماراراهنمایی بفرمائید

سلام دوست عزیزم، حتما در مورد غذاهای سنتی بیشتر پست خواهیم گذاشت! موفق باشید

به نظر من اگر به جای رب اماز سه لیوان اب انار استفاده شود بسیار دلچسب خواهد بود.

عالی بووووووود مرسی

سلام مرسیییییییییی از شما دوست عزیزمن عاشقه فسنجونم حتما درستش میکنم ممنونم بایییییییییییی

خواهش میکنم بنفشه جان

نکته ها رو داخل توضیحات بگین بهتره

ازشماممنونم

خیلی هم عالی

فوق العاده جامع بود

ممنون شیما جان

عالی بود . واقعا مرسی

ممنون آتوسا جان

مرسی هر غذایی بخوام تو سایت شما میتونم پیدا کنم

خوشحالم مطالب سایت برات مفید بوده

بسیار عالی -بنده درست کردم

نوش جان ، خوشحالم دوست داشتید

مطالبتون عالی بود ممنون

ممنون ستایش جان

خیلی خوب بود

ممنون مریم جان

سلام خوبین ؟ ببخشید مرغ را از اول باید بپزیم بعد داخل مواد فسنجون که گفتید تفت بدیم ؟

ممنون ساناز جان ، عزیزم اول مرغ رو باید بپزی ، البته نه اینکه خیلی بپزه باید نیم پز شه بعد به مواد اضافه اش کنی

من هنوزدرست نکردم می خواستم ببینم باتوجه به تجربه شما بچه هاهم دوس دوست دارن

سلام ممنون بسیار عالی بود

خواهش میکنم زهرا جان

خیلی خوب بود

ممنونم

عالی و جامع بود

ممنون

سلام عالی بود

ممنون

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

خورش فسنجان

خورش فسنجان یکی از دوست داشتنی ترین و خاص ترین خورش های ایرانی است که به دلیل اینکه طرفداران زیادی دارد به روش های بسیار متنوعی طبخ می شود. خورش فسنجان از مجلسی ترین و گران قیمت ترین خورش های ایرانی محسوب می شود.

از انواع خورش های فسنجان معروف می توان به خورش فسنجان با گوشت قلقلی ، خورش فسنجان با اردک ، خورش فسنجان با بوقلمون اشاره کرد. جالب از بدانید در خورش فسنجان با فندق که یکی دیگر از انواع خورش های فسنجان است به جای گردو از فندق استفاده می شود.

مواد اصلی تشکیل دهنده خورش فسنجان به صورت متداول گردو ، رب انار ، پیاز ، شکر و گوشت هستند. خورشت فسنجان هم مانند دیگر خورش های اصیل ایرانی مثل خورش قیمه و خورش قورمه سبزی هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند جا افتاده تر و خوشمزه تر می شود.

طرز تهیه خورشت فسنجون بدون رب انار

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورش فسنجان تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش فسنجان با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

دستور پخت

برای تهیه خورش فسنجان ابتدا باید مرغ ها را آماده کنید ، برای این منظور مرغ ها را تمیز کنید و به خوبی بشویید ، سپس پس از خشک کردن مقداری نمک ، فلفل سیاه روی مرغ ها بپاشید. یک تابه مناسب و گود روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس اجازه دهید روغن داغ شود.

پس از اینکه روغن داغ شد مرغ ها را داخل تابه بچینید تا با حرارت ملایم سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت مرغ ها سرخ شد آنها را بر گردانید تا سمت دیگرانشان نیز سرخ شود. پس از اینکه مرغ ها را به طور کامل سرخ کردید آنها را از روغن خارج کنید و کنار بگذارید.

در مرحله بعد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود.

در ادامه کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در مرحله بعدی مغز گردو را آسیاب کنید و به قابلمه اضافه کنید. مخلوط پیاز و مغز گردو را حدود ۵ دقیقه دیگر تفت دهید سپس رب انار را اضافه کنید.

پس از اینکه رب انار را اضافه کردید ۵ دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا رب انار هم سرخ شود. در مرحله بعدی مرغ هایی که در مرحله اول سرخ کردید را به قابلمه اضافه کنید. مواد را کمی تفت دهید سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید.

حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا خورش به آرامی جا بیفتد. برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازد حداقل باید ۳ ساعت روی حرارت بسیار ملایم بماند. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش شکر را به همراه زعفران دم کرده اضافه کنید و پس از پخت کامل خورش آنرا به همراه برنج سرو کنید.

نکات پخت خورش فسنجان

خورش فسنجان با طعم های شیرین ، ترش و ملس پخته می شود. در صورتی که می خواهید خورش شما مانند فسنجان شهرهای شمالی ( گیلان و مازندارن ) ترش باشد شکر را از مواد لازم حذف کنید و در صورتی که می خواهید خورش شما شیرین شود مقدار شکر را بیشتر کنید.

خورش فسنجان از جمله خورش هایی است که می توان برای تهیه آن از انواع گوشت های موجود در بازار مثل گوشت بره ، گوشت مرغ ، گوشت گوساله ، گوشت مرغابی ، گوشت بوقلمون ، گوشت شتر مرغ و … استفاده کرد.

در میان انواع گوشت ها مناسب ترین نوع گوشت از نظر طب سنتی برای پخت خورشت فسنجان گوشت گوساله است. گردو طبعی گرم دارد و اگر از گوشت گوساله که طبعی سرد دارد در خورش خود استفاده کنید طبخ خورش شما متعادل و خنثی می شود.

همچنین ببینید

طرز تهیه خورشت فسنجون بدون رب انار
طرز تهیه خورشت فسنجون بدون رب انار
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *