خواص دارویی و گیاهی :
بسم الله الرحمن الر حیم
باتشکرازفرستنده ایمیل:
احتمالا از هر کسی درباره خواص انار بپرسید، در پاسخ میگوید که انار خون را تصفیه میکند ولی متخصصان تغذیه، فواید دیگری را هم برای انار ذکر میکنند
– تصفیه خون : میدانید که انار یک تصفیهکننده خون بوده و برای کبد بسیار مناسب است. به این دلیل از قدیم خوردن این میوه برای شفافیت پوست توصیه میشده است. از امام رضا(ع) نقل میکنند که: انار بخورید تا دهانتان پاکیزه و خوشبو شود مطالعات متعدد نشان داده که عادت به خوردن این میوه مانع تشکیل پلاکهای دندانی و بروز پوسیدگی دندان میشود.
– تقویت قلب : نکته مهمی که باید درباره انار بدانیم خاصیت حفاظتی آن در برابر بیماریهای قلبی است. انار احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را با کاهش فشار خون، جلوگیری از اکسید شدن LDL و تشکیل پلاک در دیواره عروق پایین آورده و ریسک ابتلا به گرفتگی عروق را کم میکند.
– میوه بارداری : خانمهای باردار نیز بهتر است در این دوران انار میل کنند زیرا این میوه هم علایم ویارشان را کاهش میدهد و هم به رشد جنین کمک میکند.
کتاب ریحانه بهشتی(زنان حامله جمعه ها انار بخورند /کلیک شود)
– منبع آنتیاکسیدان : این میوه سرشار از ویتامین C (یکی از آنتیاکسیدانهای قوی) است و به این ترتیب، خوردن یک عدد از آن یا ۱۰۰ سیسی از آب انار تامینکننده ۱۶ درصد از نیاز روزانه به این ویتامین است. ضمنا منبعی از ویتامین B5 و پتاسیم است و ترکیبات آنتیاکسیدانی آن هم از خانواده پلی فنولها، دیگر مواد ارزشمند این میوه هستند. مزه گس انار نیز به دلیل تاننی است که در پوستاش دارد، درست مثل چای.
– رب انار : یکی از فرآوردههای پرمصرف این میوه رب انار است؛ به این ترتیب که آب انار را جوشانده و آن را تغلیظ میکنند و به عنوان چاشنی به خصوص در خورش فسنجان و تهیه زیتون پرورده مورد استفاده قرار میدهند. البته این رب میتواند ترش و یا شیرین باشد که با افزودن کمی شکر و یا آب نارنج و یا آب غوره این مزهها تقویت خواهند شد.
– ترکیب انار و گلپر : خوردن این میوه و آب آن به دلیل ترکیباتی که دارد، یبوستآور است و خوردناش به همراه هسته مانند یک ملین عمل میکند اما به دلیل ایجاد مشکلاتی به هنگام دفع، بهتر است که یک چهارم آن را با هسته و بقیهاش را بدون هسته میل کنید. ضمنا از آنجا که این میوه نفاخ است، مصرف آن با گیاه معطری مانند گلپر که طبع گرمی دارد، خاصیت نفاخ بودن را از این میوه میگیرد. خوردن انار یا آب آن به تنهایی سوءهاضمهآور بوده و سوزش معده به دنبال دارد. به این دلیل خوردناش با گلپر توصیه میشود. یادتان باشد که خوردن مقدار کمی از انار گلپر زده بعد از غذا به هضم غذا کمک میکند.
– آش انار : با این میوه میتوانید آشی گرم تهیه کنید به نام آش انار که یزدیها آن را پخته و بیشتر از همه میل میکنند. طرز تهیهاش به این ترتیب است که برنج و لپه را به همراه سبزی آش (جعفری و گشنیز) و کمی سیر طبخ کرده و سپس نیم ساعت قبل از برداشتن آش از روی حرارت به آن آب انار یا رب انار میافزایند و به جای نعناع داغی که به سایر آشها اضافه میشود، به آن کمی گلپر میزنند.
سابقه موضوع
http://zatun.blogsky.com/1391/07/12/post-30/
خانه
موبایل
جام جهانی
دانستنی هایی درباره گلپر
هر یک از ما حداقل یک بار انار یا باقلا را با گلپر خوردهایم و بو و مزه آن برای ما آشناست…این ادویه را چقدر میشناسید؟ آیا با خواص آن آشنایید؟ دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه تهران، در مورد این گیاه و خواص تغذیهای و درمانی آن، اینگونه توضیح دادهاند. آیا این درست است که گلپر یک چاشنی ایرانی است؟بله، گلپر گیاهی است که فقط در ایران میروید و به همین دلیل به «هراکلیوم پرسیکوم» معروف است. تمام گیاهانی که پایان نامشان «پرسیکوم» است، به نام کشورمان ثبت شدهاند. محل رشد این گیاه بیشتر نواحی مرتفع (1500-2000 متر ارتفاع) و پر آب مثل رودخانههای اطراف شمشک، گچسر، دیزین، اوشان و تونل کندوان است و از این مناطق به سایر نقاط ایران ارسال میشود. میزان برداشت گلپر به حدی نیست که به خارج از ایران صادر شود.
بهار فصل رویش این گیاه خودرو و وحشی است. برگهای گلپر بزرگ و پهن است و قطر آن گاهی از نیم متر هم بیشتر میشود. گیاه گلپر از خانواده گیاهان چتری یا جعفری و گل آن بسیار زیبا و شبیه چتر است. قطر این گلها گاهی به بیش از 50 سانتیمتر میرسد. گلهای سفید رنگ در خرداد و تیر ماه باز میشود. شهریور و مهر ماه فصل برداشت دانههاست.دانههای گلپر پهن هستند، بویی نافذ دارند و قطر آنها از 4-6 میلیمتر بیشتر نمیشود. برای برداشت دانهها چترها را میچینند و آنها را در یک پارچه میتکانند تا دانهها بریزد. برگ و ساقه این گیاه هم بوی نافذی دارد و از ساقه تو خالی آن گرچه مزه تند و تیز و تلخی دارد، ترشی بسیار خوشمزهای درست میکنند. دانههای گلپر مشابهی از نظر بو و مزه ندارد و از قدیم به دلیل خوراکی بودن و از آنجا که مصرف آن محدودیت و ممنوعیتی ندارد، آن را پودر میکردند و به عنوان ادویه مستقیم یا همراه با سایر ادویهها در ترشیها یا در غذاها میریختند.
دانههای گلپر خواص درمانی یا تغذیهای هم دارند؟بله، گلپر خواص آنتیاکسیدانی و ضدنفخ بالایی دارد و معمولاً همراه با مواد غذایی نفاخ مثل باقلا استفاده میشود. دانههای گلپر خاصیت تقویتکنندگی معده هم دارند و هضمکننده خوبی هستند. افرادی که معده ضعیف یا تنبلی دارند، میتوانند از پودر گلپر به عنوان ادویه در غذا استفاده کنند.اسانس دانههای گلپر خاصیت ضدمیکروبی دارد و همانند سیر و پیاز شوینده معده محسوب میشود. از این ادویه به عنوان نگهدارنده مواد غذایی از فساد نیز استفاده میشود.متأسفانه با توجه به اینکه این گیاه فقط در ایران آن هم در نواحی خاصی میروید، مطالعه چندانی روی اسانس آن انجام نشده و در مورد سایر خواص این گیاه نیز اطلاعاتی در دسترس نیست.
آیا این موضوع درست است که برخی افراد به گلپر حساسیت دارند و با مصرف آن کهیر میزنند؟کلاً گیاهان خانواده جعفری میتوانند ترکیبهای کومارینی داشته باشند که برای برخی افراد حساسیتزاست و مشکلات نوری روی پوست ایجاد میکند. یعنی فردی که به این گیاهان حساسیت دارد، در اثر مصرف یا تماس پوستی با آنها و قرار گرفتن در آفتاب، دچار لکهای پوستی قهوهای، قرمز یا تاولی میشود که گاه خارش دارد. البته درصد کمی از افراد به ترکیبهای کومارینی حساس هستند اما به هر حال اگر فردی در اولین تماس با گلپر یا سایر گیاهان چتری یا مصرف آنها این نوع حساسیت را مشاهده کرد، دیگر نباید این گیاهان را مصرف کند زیرا با مصرف بیش از یک بار ممکن است حساسیت افزایش یابد و لکها یا تاولها تمام بدن را فرا بگیرند.
برای نگهداری بلندمدت دانههای گلپر باید آنها را پودر کنیم؟بهتر است دانه گلپر را تا هنگام مصرف پودر نکنیم البته این در مورد تمام دانههای گیاهان خانواده جعفری مثل زیره، رازیانه و گشنیز صدق میکند زیرا اسانس در دانه گیاهان محبوس است و اگر آنها را در شرایط درست نگهداری کنیم، تا 3-2 سال قابل استفادهاند اما وقتی دانهها پودر میشود، اسانس آنها به سرعت تبخیر میشود و خاصیتش را از دست میدهد و دوام آنها در شرایط مناسب نگهداری به 6 ماه میرسد. البته بهتر است دانهها را هنگام مصرف یا حداکثر یکی دو هفته قبل از مصرف پودر کرد.
دانههای گلپر را در چه ظرفی و در چه دمایی نگهداری کنیم؟شیشههای رنگی تیره یا ظروف فلزی با در محکم، بهترین ظروف برای نگهداری دانههای اسانسدار هستند. دانهها را باید در مکانی دور از رطوبت و نور نگهداری کرد. بدترین ظروف برای نگهداری دانههای اسانسدار، ظروف پلاستیکی است. اندازه ظرف نیز باید با حجم ادویه متناسب باشد زیرا هوای داخل ظرف میتواند باعث اکسیده شدن اسانس شود و بو و خاصیت آن را تغییر دهد.
باید ظرف را در یخچال بگذاریم؟نه، اما بهتر است در مکانی خنک و دور از گرما و رطوبت باشد زیرا گرما باعث از بین رفتن اسانس میشود.
در عطاریها دانه گلپر را یا در گونی میریزند و باز میفروشند یا در کیسههای پلاستیکی بستهبندی میکنند. کدام نوع را تهیه کنیم بهتر است؟اگر دانهها در گونی در معرض گرما یا نور قرار گیرند به مرور زمان کهنه میشوند ولی در بستهبندی، ماندگاری گلپر بالاتر میرود اما پلاستیک بدترین ظرف برای نگهداری دانههای اسانسدار است زیرا اسانسها پلاستیک را حل و خلل و فرجی ایجاد میکنند که با چشم دیده نمیشود ولی اسانس از میان آنها تبخیر میشود. بهتر است به محض خرید دانهها، آنها را از بستهبندی خارج و به ظروف شیشهای رنگی یا فلزی منتقل کرد.منبع: salamatiran.com
منبع = هلپ کده
در جوامع امروزي با وجود تمام پيشرفتها و امكانات قابلتوجهي كه بسياري از مسائل و مشكلات را حل كرده و ميتوان بهراحتي خيلي از كارها را انجام داد، متاسفانه بيماري ام اس همچنان ميتازد و زندگي خيلي از افراد را درگير كرده بدون اينكه علت مشخصي براي درمان يا حتي پيشگيري داشته باشد. امروزه با وجود پيشرفت علم پزشكي تنها راه برای درمان و مقابله با بيماري اماس شايد فيزيوتراپي باشد كه ميتواند تا حدودی رنج افراد مبتلا به اين بيماری را بكاهد.
چگونه ویروس HPV را به طور طبیعی درمان کنیم؟ در ایالات متحده و حال در تمامی دنیا، هیچ بیماری جنسی شایعی ( STD ) در مقایسه با ویروس پاپیلومای انسانی – HPV وجود ندارد که می تواند منجر به زگیل تناسلی شود. بسیاری از افراد در عجب اند که چگونه می توانند به طور طبیعی ویروس HPV را درمان کنند. جای تعجبی ندارد که تعداد افراد مبتلا به ویروس اچ پی وی چقدر زیاد است. در یک بررسی که اخیراً انجام شده است، نشان داده
چگونه می توان کوچک بودن آلت تناسلی قبل از سن بلوغ را تشخیص داد؟ اگر کمی پدر و مادرها، به مسائل جنسی فرزندانشان توجه بیشتری بکنند، از بروز بسیاری از مشکلات در آینده جلوگیری خواهد شد. اگر پسر بچه ای دارای مشکل آلت تناسلی باشد، با وجود تشخیص به موقع پدر و مادر و مراجعه به متخصص، می توانیم با دارو تا حد زیادی از بروز مشکلات جنسی و باروری وی در آینده جلوگیری کنیم.
چه سنینی از بارداری می توانند روزه بگیرند خانم هایی که تصمیم به روزه داری در حین حاملگی دارند از چه مواد تغذیه ای باید کمک بگیرند خطرات روزه داری در دروان حاملگی چیست؟توصیه های متخصصین زنان و زایمان در این باره چیست؟
در این مطلب قصد داریم شما را با یکی از گیاهانی که خواص درمانی دارد آشنا اسزیم. اسطوخودوس گیاهی است که می توان آن را به صورت دم کرده استفاده نمود. کسانی که مشکلاتی مانند سردرد و یا بی خوابی دارند می توانند از این گیاه استفاده نمایند.
والدین می دانند که چقدر گوش درد در میان کودکان رایج است اما بزرگسالان نیز می توانند به طور مکرر درد گوش را تجربه کنند. شما مجبور نیستید
در جوامع امروزي با وجود تمام پيشرفتها و امكانات قابلتوجهي كه بسياري از مسائل و مشكلات را حل كرده و ميتوان بهراحتي خيلي از كارها را انجام داد،
لیزر لایه بردار روشی بسیار موثر برای جوانسازی “لیزر co2 لایه بردار و جوانساز برای ازبین بردن لک، کک و مک، چین های ریز و جوانسازی و روشن
باید بدانید که فتق انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن، فتق ناف است. فتق ها ( فتق ناف نوزاد و فتق ناف در بزرگسالان) می توانند
سنا ( Senna ) یک گیاه است که از گونه های مختلف گل های گیاه کاسیا گرفته می شود و اغلب برای تهیه چای سنا مورد استفاده قرار
زنان در هنگام بارداری به افسردگی دچار می شوند و از لحاظ ذهنی با اختلالاتی مواجه می شوند که بهترین راهکار برای کنترل و
بارداری یکی از سخت ترین دوران در زندگی هر مادری به شمار می آید. در این زمان مادر علاوه بر اینکه می بایست مراقب
در دوران بارداری بدون تجویز پزشک متخصص زنان نباید هیچ دارویی مصرف شود. برخی بانوان باردار به مصرف فرآورده های دارویی گیاهی برای رفع
در یک تحقیق جدید که با موضوع تاثیر زایمان بر میزان عمر زنان صورت گرفت مشخص شد زایمان و استرس ناشی از آن می
خانم های که به دیابت مبتلا هستند و همچنین بانوانی که سقط مکرر انجام داده اند و دارای فشار خون بالا هستند باید خود
فعالیت جسمی و ورزش در سنین کودکی و نوجوانی باعث رشد بهتر و تناسب اندام ایده آل برای کودک و نوجوان می شود،یکی از
بهترین ورزش برای شما کدام است؟ همان که آن را انجام خواهید داد. برای تحریک شدن و به مبارزه طلبیدن، چیزی جدید را امتحان
یکی از مهمترین و قدرتمندترین عضلات بدن،عضله های قسمت چهار سر ران هستند که نقش باز و بسته کردن زانو را نیز دارند،در این
مفصل ها محل اتصال دو استخوان به یکدیگر هستند. مفصل زانو یکی از مهم ترین مفصل ها در بدن به شمار می آید. به
رژیم غذایی که شما مصرف می کنید تاثیر بسیار زیادی را در بالا بردن و یا کاهش سطح سلامتی شما دارد. تغذیه یکی از
بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است
9