خواص دارویی و گیاهی :
خواص سیب
خواص سیب-سیب، یکی از سلامت بخشترین خوراکیهای اطراف ما محسوب میشود. از زمانهای گذشته مردم جهان علاقهی فراوانی به میوهها داشتند. طبق نظر مورخان، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آنجا این میوهی با ارزش و مفید به نقاط دیگر جهان منتقل شده است.سیب یکی از میوههایی است که قبل از دیگر میوهها شناخته شد. تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خورده است. سیب نشانهی عشق و باروری، دوستی، زیبایی، خوشبختی، تندرستی، دانایی، خوشی، نیرومندی و … میباشد. سیب دارای انواع بسیار متفاوتی است.
همهی سیبها مانند هم نیستند. اندازه، رنگ، بو و مزهی متفاوت در گونههای مختلف، تعیین کنندهی نوع مصرف آنها است. مواد مغذی موجود در یک سیب به اندازهی آن بستگی دارد، نه نوع آن. انواع سیب پس از مرکبات ( پرتقال ، نارنگی ، لیموشیرین، لیموترش و گریپ فروت) و موز ، عمدهترین میوهی پرورشی در سطح دنیا است.
کلیات گیاه شناسی
درخت سیب در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده میشود و سیب میوه ایست که میتوان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه مردم دنیا آن را میشناسند. در ایران این درخت به صورت وحشی در جنگلهای شمال وجود دارد در لاهیجان و رودسر آن را آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه میگویند. سیب انواع مختلف دارد. انواع وحشی آن کوچک و پرورش یافته آن درشت میباشد. سیب نوع ترش و شیرین دارد.
ترکیبات شیمیایی سیب
خواص سیب -سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است و بیمناسبت نیست که یک ضربالمثل انگلیسی میگوید که خوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بینیاز میکند.
خواص سیب
-یکی از خواص سیب این است که در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است.با استفاده از سیب میتوان ناراحتیهای شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماریهای پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانههای آنها را کاهش داد.لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B2)، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم میباشد.
خواص سیب
-یکی دیگر از خواص سیب این است فشارخون را منظم میکند.خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون میشود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین میآورد.
-یکی دیگر از خواص سیب این است که برای دندانها و لثهها مفید است،اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتریهای دهان را از بین برده و دندانها و لثهها را تمیز میکنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان میدهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندانها و لثهها را پاک کرده و فساد دندان و بیماریهای لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماریهای لثه رنج بردهاند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامینC بهرهمند شوند.مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندانها میگردد. مینای دندان را محکمتر میسازد و از جرم گرفتن دندانها پیشگیری میکند.اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتریکش بر دندانها و لثه دارند. پژوهشهای علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهستهی یک عدد سیبترش حدود 90 درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین میروند.
-یکی دیگر از خواص سیب این است که جویدن سیب، عضلات فک را قویتر میسازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویهای ساده و طبیعی محسوب میشود.
-از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری میکند،یکی از بیماریهایی که بهطور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت ق و چربی) و الکل بروز میکند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان میشود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامهی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. همچنین سیب میوهای بسیار باارزش است؛ چرا که همچربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره میگردد.سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن میشود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش مییابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه میگردد.
-سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام میدهند مفید میباشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت میکند.
-یکی دیگر از خواص سیب این است که اثر آرام بخشی دارد،دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامینهای گروه B، منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. همچنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت میشود.
خواص سیب ترش
-خواص سیب ترش-سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین میبرد.
-سیب ترش را بپزید درمان اسهال خونی است.
-آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار میرود.رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است.
-مربای شکوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است.
-سیب ترش برای آنهائی که مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعکس آنهائی که مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند سیب در قدیم معالج بیماری نقرس و بیماریهای عصبی بوده است.
قبل از بارداری این خوراکیها را مصرف کنید
خوردن سیب، به، گلابی ( پدر بیشتر )، انار ، نیم ساعت قبل از صبحانه و به صورت ناشتا، در زیبایی موثر است. همچنین معجون شیر ،گردو و خرما تاثیر زیادی بر زیبایی دارد. مغز بادام و مغز تخمه خربزه قوای جنسی مرد را تقویت و بر زیبایی فرزند موثر است.
در دوران بارداری
در دوران بارداری، ختم سوره هایی از قرآن برای زیبا شدن فرزند درون شکم توصیه شده است، مانند: سوره یوسف، سوره یس، سوره محمد.
و خوراکی های زیر را بخورید:
به
هلو
خربزه
پیازچه
انگور
سبزیجات
آناناس (صدای بچه را قشنگ می كند)
پرتقال (قد بچه را بلند می كند)
روغن زیتون (روزی یک قاشق )(پوست بچه را روشن می كند)
رازیانه و بادیان (برای داشتن نوزادی با چشمان زیبا )
انواع مربا به خصوص مربای شقاقل (در استخوان بندی جنین موثر است)
شنبلیله خام یا پخته (جنین را گیسو بلند و پر مو می كند)
اشعه آفتاب (برای داشتن موی مشكی)
این غذاها کودک را زشت می کند!
فست فود ممنوع
تند غذا خوردن ( موجب ایجاد لک های صورت در مادر و فرزند)
غذاهای مانده رنگ بچه را تیره می كند.
فلفل
ادویه های تند مانند خردل، دارچین، نعناع به صورت زیاد
خیارشور
سوسیس و كالباس
انواع سس ها
نوشابه
كنسرو ها
چای و قهوه
سركه
مصرف زیاد گوجه فرنگی (سبب ناقص الخلقه شدن می شود)
مصرف زیاد سیب زمینی
مصرف زیاد نمک (بخصوص در سه ماه آخر )
کلا زن باردار از مصرف غذاهای آماده و به خصوص غذاهایی که مواد نگهدارنده دارد، باید جلوگیری کند.
این موارد هم كم مصرف شوند
زعفران
جعفری
غوره
آبغوره
مارچوبه
انسیون
زیره
دارچین
سیب در زیبایی کودک نیز نقش زیادی ایفا میکند. اگر در ماه هشتم بارداری به دفعات بر سیب سرخ سورۀ یوسف خوانده شده و زن باردار بخورد کودکی زیبا خواهد داشت.
و از قدیم گفته اند که:
1. خوردن انار شیرین فرزند را نیکو و زیبا می کند.
2. مصرف رب انار در هنگام بارداری علاوه بر اینکه از ویار خوردن خاک، مهر، زغال، برفک یخچال نجات میدهد، تاثیر زیادی در زیبایی نوزاد دارد.
3. خوردن گلابی توسط پدر ، سبب زیبایی فرزند می شود و مایه قوت قلب، پاکی معده، صفای دل، دلیری و زیبایی بچه می شود.
4. خوردن کندر توسط زن باردار باعث زیادی عقل بچه، باهوش، پاکدل، دانا و شجاع شدن پسر و خوشخو و نیکو شدن دختر می شود.
5. خوردن آب اناناس به همراه یک قاشق عسل برای نظافت، زیبایی و شادابی پوست مادر و جنین مفید است.
6. همچنین سیب در زیبایی کودک نیز نقش زیادی ایفا میکند. اگر در ماه هشتم بارداری به دفعات بر سیب سرخ سورۀ یوسف خوانده شده و زن باردار بخورد کودکی زیبا خواهد داشت.
7. مصرف انجیر و شنبلیله از ریزش مو جلوگیری کرده و سبب افزایش مو میگردد.
8. اگر میخواهید نوزادی با چشمان شهلا و زیبا داشته باشید توصیه میشود مصرف رازیانه و بادیان را فراموش نکنید.
9. مصرف به، خطر سقط جنین را کاهش داده، نوزاد را خوش آب و رنگ کرده و از ویار زنان باردار جلوگیری مینماید.
10. خوردن عسل به زنان باردار توصیه میشود، زیرا دارای قند، آهن، پتاسیم، کلسیم، منگنز، سدیم و فسفر است.
11. شلغم به خاطر داشتن کلسیم و فسفر برای رشد و نمو و استحکام استخوان بندی نافع است لذا خوردن آن به زنان باردار و شیرده توصیه میشود.
12. به زنان باردار شیر بنوشانید زیرا شیر در مشاعر کودک تاثیر نیکویی خواهد داشت.
13. کسانی که غذای تند میخورند مبتلا به لکهای صورت میشوند، چنانچه حامله باشند نوزادشان ممکن است لکههایی در بدنشان داشته باشند. چنانچه مادر هنگام آبستنی ادویههای تند مانند خردل یا دارچین و نعناع زیاد مصرف کند نوزاد مبتلا به اگزما میگردد.
14. اگر می خواهید فرزندتان رنگ و روی خوب داشته باشد در هنگام بارداری سراغ دوستان کبد بروید. دوستان کبد عبارتند از: روغن زیتون، انار، روغن ماهی، کاسنی، کنگر، هویج، زرشک، شکر و نعناع.
15. خوردن توت فرنگی و هلو و خربزه نیز در زیبایی رخ جنین و شادابی پوست زن باردار تاثیر دارد.
باید این موضوع را قبول کنید که زیبایی از زیبایی بیرون می آید، اگر می خواهید فرزند زیبایی داشته باشید، در هنگام بارداری باید از آرامش کافی برخوردار شوید و تا می توانید به چیزهای زیبا بنگرید، مثلا گل، درخت، دریا، کوه، انسان های آرام و زیبارو و …
از چه گروه هاي غذايي مصرف كنيم؟
مهمترين گروه غذايي براي جنيني كه در حال رشد است پروتئين هاست زيرا پروتئين باعث تشكيل و رشد بدن جنين مي شود و براي همين ما به مادر توصيه مي كنيم روزانه از گوشت سفيد و ق و تخم مرغ استفاده كند.
توصيه بر مصرف مواد غذايي از هر چهار گروه غذايي است. براي مثال يك تا دو ليوان شير يا ماست در روز كه تامين كننده كلسيم بدن است و از گروه كربوهيدرات ها كه شامل نشاسته و برنج مصرف روزانه تاكيد نمي شود،
بلكه مصرف بايد به صورتي باشد كه بدن مادر به آن احساس نياز مي كند. در آخر مصرف ميوه ها و سبزيجات تازه كه حاوي مواد معدني هستند بسيار حايز اهميت است.
در اين دوران مادران بايد آب فراوان ميل كنند زيرا حجم خون مادر در اثر افزايش جريان خون چند برابر مي شود. در نتيجه بدن نياز به آب فراوان دارد تا اين گردش خون را حفظ كند.
گرسنه نمانيد
از نظر تغذيه؛ توصيه ما به مادران اين است: به جهت فشاري كه به دستگاه گوارش او طي حاملگي مخصوصا ماه هاي آخر وارد مي شود .
حتي به دليل به هم ريختگي هورمون ها ممكن است مادر حالت تهوع داشته باشد و اسيد معده زياد ترشح شود تغذيه با حجم كم و دفعات زياد صورت گيرد به هيچ وجه گرسنه نماند.
زيرا گرسنگي عوارض جدي و خطرناكي براي جنين دارد و از طرفي غذاي سنگين مصرف نكند زيرا باعث سنگيني معده مادر مي شود و هضم غذا را مختل مي كند.
چه چيزهايي نخوريم
پرهيز مادر در اين دوران بايد از غذاهاي تند و ترش و ادويه دار و همچنين نوشابه هاي گازدار باشد. چاي زياد و قهوه نيز باعث ترشح بيش از حد اسيد معده مي شود و احساس سوزش معده را افزايش مي دهد.
افرادي كه بيشتر دچار حالت تهوع خصوصا در سه ماهه اول بارداري مي شوند بايد از مصرف غذاهاي پرحجم و چرب خودداري كنند، زيرا حالت تهوع را افزايش مي دهند.
اين غذاها را بخوريد
در مورد تهوع بارداري كه اغلب مشكل صبحگاهي مادران است و گاهي مادر در طول روز هم با آن مواجه است، يكي از مشكلات اساسي در اين دوران است.
عده زيادي از مادران با اين حالت درگير هستند و عده ديگر حالت خفيف آن را تجربه مي كنند، به طوري كه وعده غذايي را مي توانند مصرف كنند.
ولي اشتهاي كمي دارند، درصدي ديگر حالت شديد تهوع را تجربه مي كنند و عده اي از آنها نياز به بستري شدن در مراكز درماني دارند كه از اين دسته آزمايش هاي متعدد و سونوگرافي هاي مخصوص گرفته مي شود تا بررسي شود.
آيا مشكل خاصي نظير حاملگي هاي خارج از رحم وجود دارد يا خير؟ اگر حالت عادي باشد توصيه هايي نظير عدم استفاده از غذاهاي تند، ترش و پرچرب پيشنهاد مي شود و همچنين مصرف برخي مواد غذايي حاوي ويتامين B6 تهوع را كم مي كند.
به طور مثال سيراب شيردان گوسفند يا پودر زنجبيل كه در آب حل شود تهوع را كاهش مي دهد. مصرف ويتامين B6 نيز توصيه مي شود.
اگر مادر دچار التهاب معده باشد از شربت هاي معده نظير آلومينيوم ام جي استفاده مي كنيم. اين روش ها خط اول درمان ما هستند.
ولي اگر مشكل شديدتر باشد از داروهاي ديگر و سرم تراپي و تزريق آمپول هاي ضدتهوع كمك مي گيريم تا معده آرام تر شود و بتواند تغذيه مناسب را دريافت كند.
نكته ديگر اينكه؛ تغذيه اين دسته از مادران هر دو ساعت به دو ساعت با حجم كم است به طوري كه هم معده تحمل كند و هم حالت تهوع كمتر شود. اگر صبح هنگام يك ماده غذايي مثل بيسكويت و نان سوخاري خشك مصرف كنند، تهوع كاهش مي يابد.
مادران چاق كمتر وزن گيرند
اغلب مادران باردار پس از گذشت سه ماهه اول بارداري اشتهاي بيشتري پيدا مي كنند زيرا تهوع كاهش مي يابد و مشكلات گوارش كمتر مي شود.
ما به مادران مي گوييم هر چه ميل دارند مصرف كنند. نكته اي كه مهم است اينكه وزن مادر و اينكه در چه گروه وزني قرار مي گيرد.
در نوع و مقدار تغذيه نقش دارد. مادري كه چاق است زماني كه اشتهاي سه ماهه دوم او زياد شود و هر چه خواست به هر ميزان مصرف كند باعث مي شود بيشتر چاق شود.
و اين اضافه وزن مورد نياز جنين نيست و تنها چربي بدن مادر زياد مي شود كه در هنگام زايمان مشكل آفرين مي شود.
ولي توصيه ما به طور كلي اين است كه مادران باردار داراي وزن نرمال، هر زمان كه احساس گرسنگي مي كنند غذا ميل كنند و به هيچ عنوان گرسنه نمانند.
درخت سیب درختی برگریز از خانواده گلسرخیان است که به خاطر میوه شیرین و گوشتیاش شناخته شده است.
منشأ این درخت آسیای مرکزی است؛ جایی که امروزه هنوز هم گونهٔ وحشی آن یعنی مالوس سیورسی یافت میشود. سیب پس از هزاران سال کشت در آسیا و اروپا، توسط مهاجران اروپایی به آمریکای شمالی برده شد.
* سیب در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است.با استفاده از سیب میتوان ناراحتیهای شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماریهای پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانههای آنها را کاهش داد.
* سیب فشارخون را منظم میکند.خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون میشود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین میآورد.
* اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتریهای دهان را از بین برده و دندانها و لثهها را تمیز میکنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان میدهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندانها و لثهها را پاک کرده و فساد دندان و بیماریهای لثه را از شما دور سازد.
* کسانی که در گذشته از بیماریهای لثه رنج بردهاند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامینC بهرهمند شوند.
* جویدن سیب، عضلات فک را قویتر میسازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویهای ساده و طبیعی محسوب میشود.
* از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری میکند،یکی از بیماریهایی که بهطور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت ق و چربی) و الکل بروز میکند، درد مفاصل و نقرس است. سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن میشود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش مییابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه میگردد.
* سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام میدهند مفید میباشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت میکند.
* دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد.
*سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین میبرد.
* سیب ترش را بپزید درمان اسهال خونی است.
* آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بکار میرود. رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است.
* مربای شکوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است.
* سیب ترش برای آنهائی که مزاج گرم دارند بسیار مفید است بالعکس آنهائی که مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند سیب در قدیم معالج بیماری نقرس و بیماریهای عصبی بوده است.