خواص سرکه انگور چیست

دوره مقدماتی php
خواص سرکه انگور چیست
خواص سرکه انگور چیست

 

برای پوست باید از مخلوط سرکه و آب استفاده کرد. اندازه لازم محلول رقیق از یک قسمت سرکه و هشت قسمت آب تشکیل شده است. اگر از سرکه سفید استفاده می کنید. چند قطره روغن گل سرخ یا عطر آن را برای رایحه خوش بعد از شستشو اضافه کنید.

برای کسانی که دارای پوست چرب هستند یا پوست آنها دارای جوش های سرسیاه است سرکه به عنوان مایع شستشو کاملاً مفید است.

دوش سرکه: سرکه یکی از قدیمی ترین تمیز کننده های بدن ارزان و مفید است. دوش سرکه سیب و یا سرکه انگور بسیار سودمند است. نصف فنجان از آن را  به نیم لیتر آب اضافه کرده و بدن را شستشو دهید. این شستشو نباید هر روز تکرار شد زیرا بدن به طور نرمال و طبیعی مواد چربی و اسیدی دارد.خواص سرکه انگور چیست

 

دوره مقدماتی php

 

 

 

 

تذكر: در صورتی سركه می‌تواند در كاهش وزن تاثیرگذار باشد كه فرد از رژیم غذایی مناسبی جهت كاهش وزن پیروی كند، در غیر این صورت سركه تاثیری در كاهش وزن نخواهد داشت.

تذكر: البته باز هم تاكيد ميكنيم كه مصرف متعادل آن بلامانع بوده و در صورتی که میل بیش از حد برای خوردن سرکه دارید بایستی حتماً با پزشکتان مشورت کنید.

پيشنهاد ويژه ما:

*** كپي برداري بدون ذكر نام و لينك 7 گنج مجاز نيست.

دیدگاه شما

آدرس وبسایت

با سلام..سرکه انگور هم مثل سرکه سفید برای پاکیزگی و باکتری زدایی مناسب است؟

در بالا مداومت به سرکه رو گفتید خوبه ولی در مضرات گفتید مداومت بده؟؟؟؟ کدوم رو قبول کنیم چرا اینقدر تناقض گویی دارید

مقدار توصیه شده راهم بخون
یا به عبارتی متن رو کامل بخون جوابت رو میگیری

آنچه راکه شما زحمت به تحقیق میکشید وبراحتی دراختیار عام میگذارید نشانه کمال شمااست وبنده بنوبه خود از شما تشکری جانانه میکنم .

سلام ببخشید اگه سرکه سفید به موها زد باعث ریزش مو میشه؟یا نه؟

سلام ببخشيد شستشوي ناحيه واژن با سركه در دختران باعث آسيب به پرده ميشه؟

نه یکجایی نوشته بود باعث رفع تیرگی میشه

با سلام ،آیا سرکه برای ریزش ویا رشد مجدد مو تاثیر گذار هست؟

بله سرکه سبب بازگرداندن سلامتی موها می شود . بخصوص سرکه سیب.خواص سرکه انگور چیست

سلام برای جلوگیری از چرب شدن موهاو رفع شوره سر باید از سرکه سیب استفاده کرد یا از سرکه انگور؟

سلام خدمت شما ، هر دو نوع اين خاصيت رو دارند

سلام ایا سرکه انگور هم برای شپش سر خوبه یا نه فقط سرکه سیب خوبه؟



 

 

 

خواص سرکه انگور چیست

 

غوره که میوه ی سبز رنگ نارس انگور است دارای طعم ترش می باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند: اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک(Succinique Acid)، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک(Glucolique Acid) و قند می باشد.

 

* غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست. هم چنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است.

* غرغره کردن با آبغوره در درمان ورم مخاط دهان و حلق و نرمی لثه ها موثر است.

* آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.

* بیماری “اسکوربوت” که به علت کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید، با آب غوره درمان می شود.

* آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.

* در دفع زردی موثر است. لذا باید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبغوره را بعد از هر غذا میل نمایند.

* خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد.

* حرارت و صفرای بدن را دفع و روده ها را ضدعفونی می کند. به این منظور بهتر است روزانه یک قاشق مرباخوری، چند روز متوالی میل شود.

* آب غوره تقویت کننده کبد است.

* برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره را قرقره کنید.

* برای دفع کرم روده و تقویت معده، باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید، البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایید.

* آب غوره درمان کننده پادرد و کمردرد، روماتیسم و سیاتیک است. برای معالجه می توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود(البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت باید اجتناب کرد).

* آبغوره غذا را خوش‌طعم، مطبوع و لذیذ نموده و اشتها را تحریک می‌نماید.

* آبغوره اسهال‌های ساده را درمان می‌کند، به این منظور باید 3 مرتبه در روز و هر بار یک قاشق غذاخوری مصرف شود.

* آبغوره حفظ کننده جنین است، به این جهت باید کمی آبغوره همراه با غذای روزانه مصرف شود. اما باید از خوردن زیاد غوره خودداری کرد، چن غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود.

* اگر چند قطره از آبغوره را هنگام خونریزی بینی به درون بینی بچکانند، خونریزی را بند می‌آورد.

* برای درمان چرک گوش می‌توان آبغوره و سرکه را به طور مساوی با هم مخلوط نمود و چند روز، روزی سه مرتبه و هر بار 1 تا 2 قطره در گوش بچکانید.

* مالیدن مخلوط مساوی آبغوره و آب تره، در محل بواسیر، پس از اجابت مزاج مفید است و آن را معالجه می‌کند.

* آب‌غوره، خنک است و در موارد تب ، آنژین، ورم دهان و سل ریوی مصرف می‌گردد.

* رب غوره، تشنگی را برطرف می‌کند.

* رب غوره، التهاب، حرارت و اسهال را تسکین می‌دهد.

* رب غوره، اشتها‌آور و محکم کننده جنین است.

خواص سرکه انگور چیست

* رب غوره تقویت کننده احشاء و برطرف کننده استفراغ‌های صفراوی است.

* سعی کنید غوره را به تنهایی نخورید، چون روی معده اثر سوئی می گذارد.

 

 

 

 

خواص سرکه

* سرکه به غذا طعم خاصی می‌دهد و اشتها را تحریک می‌کند.

* در تحقیقات نشان داده شده است که مصرف روزانه 20 میلی لیتر سرکه (معادل 2 قاشق غذاخوری) هم به تنهایی و هم به صورت مخلوط با غذاها موجب کاهش اندیس گلیسمی مواد غذایی کربوهیدرات دار می شود. این اثر هم در افراد دیابتی و هم افراد غیر دیابتی دیده می شود. کاهش اندیس گلیسمی موجب می شود تا افزایش قند در بدن به آهستگی انجام شود.

  • معايب ومزاياي سوخت هاي فسيلي براي توليد انرژي
  • * سرکه، هضم گوشت را آسان می‌کند.

    * اگر خاکستر گرم را در سرکه بخیسانند و بر روی ورم غدد متورم قرار دهند، آن را درمان می‌کند.

    * اگر سرکه و گلاب را به مقدار مساوی مخلوط نموده و بجوشانند و سپس یک قطعه پارچه را با این محلول خیس نموده بر روی سر بیمار قرار دهند، سردردهای ناشی از کبد و صفرا را معالجه می‌کند.

    * شستشوی دهان با سرکه و گلاب، بوی بد دهان را از بین می‌برد.

    * با چکانیدن چند قطره سرکه در گوش، حشره یا کرمی که در گوش مانده باشد خارج می‌شود.

    * اگر سرکه را در محل خارش بدن یا خونریزی بمالند، خارش و خونریزی های کوچک را بند می‌آورد.

    * اگر سرکه را با نمک مخلوط کنند و در دهانی که به دلیل کشیدن دندان خونریزی می‌کند، نگه دارند و چند بار این کار را تکرار کنند، خونریزی را قطع می‌کند.

    * مالیدن سرکه در محل‌هایی که سوزش دارد، مانند سوزش سوختگی با آتش، موجب درمان آن می شود.

    * مالیدن رسوب سرکه باعث معالجه کک مک ، لک های بدن، کهیر، درد مفاصل و ورم سینه می شود.

    * اگر کمی آرد جو را با سرکه خمیر کنند و در محل ورم سینه و بناگوش بگذارند، ورم را درمان می‌کند.خواص سرکه انگور چیست

     

    خوراکی های پرخاصیت

    دامن شلواری ترند رو باتنوع رنگ ازاینجا بخر

    ابروهایی که همیشه میخواستید داشته باشید

    تور هیجان انگیز کیش با تخفیف استثنائی

    باغ رستوران بافضای رمانتیک وغذای عالی

    جدیدترین و با کیفیت ترین لوازم آرایشی

    قطعات یدکی انواع لوازم خانگی رواینجاپیداکن

    خرید گیفت کارت اپل

    مشاوره آنلاین پزشکی بدون صرف زمان انتظار

    جدیترین یخچال ها رو باکمترین قیمت بازاربخر

    شانست رو برای مهاجرت به آمریکا از دست نده

    بهبود مشکلات رفتاری کودک با بازی درمانی

    مرجع معتبر خرید انواع گیفت کارت

    خرید مشکین تاژ با 15% تخفیف

    ویزیت آنلاین توسط مجرب ترین پزشکان

    Makan Inc.‎| All Rights Reserved – © 2013 – 2020

    انگور یکی از میوه های محبوب و شناخته شده است که فراورده
    های زیادی از این میوه مفید و پرخاصیت استخراج می شود. کشمش، مویز، شیره انگور، آب
    انگور و سرکه انگور یا آبغوره از انواع فراورده های خوشمزه این میوه هستند. سرکه
    انگور نیز یکی از پرطرفدارترین و پرخاصیت ترین فراورده‌های
    این میوه است که که به روش خانگی و صنعتی تهیه میشود. قبلا در سایت وب با طرز تهیه سرکه انگور و خواص انگور آشنا شده اید.
    در این مطلب قصد داریم شما را با خواص درمانی و دارویی این سرکه خوش طعم و سودمند
    آشنا کنیم. مثل همیشه با ما همراه باشید.

    طبع سرکه انگور سرد و خشک است. استفاده از سرکه انگور در تهیه انواع
    ترشی ‌ها، شورها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی، طعم‌دهندگی، تحریک اشتها و ترشح
    بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر می ‌کند. در طب سنتی نیز از خواص سرکه انگور طبیعی برای درمان و معالجه
    بسیاری از اختلالات و امراض استفاده میشود. برخی از مهمترین خواص درمانی این سرکه
    به طور خلاصه به شرح زیر میباشد:خواص سرکه انگور چیست

    مواد موثر و ترکیبات موجود در سرکه انگور شامل آهک یا
    کربنات کلسیم، اسید استیک، اسید مالیک، تارتارات اسید بطاس،
    انواع عناصر غذایی و ویتامین های مورد نیاز بدن است. همچنین سرکه انگور، غنی از پلی فنول ها
    (polyphenols) است. پنی فنول نوعی انتی اکسیدان قوی بوده که از
    بدن در برابر در برابر آسیب های ناشی از مولکول های رادیکال های آزاد محافظت کنند.

    گروه سلامت وب

    مطالب پر بازدید


    سرکه هایی که در بازار هستند دارای اسیدسیتریک هستند که به هیچ وجه خاصیت های یک سرکه ی طبیعی خانگی را ندارد. برای اینکه از خواص سرکه سیب، بهره ببرید، سعی کنید سرکه ی طبیعی آن را تهیه کنید.


    به کمک این کلینیک تخصصی می تونید بیش از ۷ کیلو در یک دوره (۲۱روزه) وزن کم کنید و به اندام ایده آل خودتون برسید.

    پشتیبانی و مشاور رایگان

    کاهش وزن تضمینی بدون بازگشت

    خواص سرکه انگور چیست

    سرکه انگور طبیعی بر اثر تخمیر الکل انگور به وسیله یک نوع قارچ به نام میکودرمااستى به وجود مى ‏آید و ترکیب شده است از اسید استیک و نیز داراى مقدارى اسید مالیک، اسید ستیریک، اسید سوکسینیک و اسید تارتریک که مجموعا در حدود ۲ تا ۳ گرم در لیتر است، هم‏چنین بى‏ تارترات دوپتاس و مقدارى مواد رنگى است.

    طرز تهیه سرکه انگور طبیعی:
    روش اول: سرکه مایعى است ترش‏مزه داراى حالت اسیدى که آن را بطور کلى از تخمیر میوه‏ هایى که داراى گلوکز مى ‏باشند تهیه مى‏ کنند. آب انگور را گرفته و صاف نموده یا بدون صاف کردن با تفاله‏ هاى داخل آن همه را داخل خم سفالى یا چینى یا بشکه ‏اى مى ‏ریزند و معادل ده درصد وزن آب انگور سرکه پاک مرغوب در آن ریخته و سر خم را محکم مى‏ بندند و در آفتاب یا جاى گرم مى‏ گذارند تا برسد.

    روش دیگر: قبل از ریختن سرکه مرغوب به داخل آب انگور صبر مى‏ کنند تا آب انگور بجوش آید سپس سرکه و نمک را اضافه مى‏ کنند و مى ‏گذارند تا برسد و ترش گردد.
    بهترین سرکه‏ ها سرکه انگور فخرى شیرین است و هرچه انگور شیرین‏ تر باشد سرکه آن مرغوب‏تر خواهد شد.

    طبیعت سرکه انگور طبیعی:
    طبیعت سرکه را بعضى سرد و تر و بعضى سرد و خشک مى ‏دانند.

    خواص درمانى سرکه انگور طبیعی :
    ۱- سرکه انگور طبیعی را بخورید. قابض و بسیار مجفف و سریع النفوذ است، رساننده قواى ادویه به اعضاء مى ‏باشد، ملطف و قاطع اخلاط غلیظ، خشک‏ کننده رطوبتها، تقطیع صفرا و برطرف‏ کننده عطش، قاطع نزف الدم اعضاى باطنى مى ‏باشد،اشتها را تحریک مى‏ کند و کار دستگاه هضم و گوارش‏ را تا حدى آسان مى ‏سازد، عقل را تقویت مى‏ کند،

    مداومت در خوردن سرکه انگور طبیعی صبح‏ها قبل از صبحانه بدن را لاغر و پیه شکم را آب مى‏ کند.

    ۲- چند قطره سرکه انگور طبیعی را با آب مخلوط کنید و بخورید مسمومیت از دود و دم زغال را برطرف مى ‏سازد.

    ۳- خوردن سرکه انگور طبیعی مخلوط با بادام یا روغن گل یا گلاب یا آب خیار جهت تسکین سرسام و هذیان مفید است.

    ۴- اگر شب مقدارى نخود را در سرکه انگور طبیعی بخیسانید و صبح بخورید انگل‏هاى معده را از بین مى ‏برد.

    ۵- یک اوقیه پیاز عنصل خشک را ورق‏ورق کرده در سرکه بجوشانید تا مهرا شود بعد یک هفته در آفتاب بگذارید سپس صاف نموده و هر روز صبح ناشتا دو درم آن را بیاشامید براى رفع بدبویى دهان که به مشارکت معده باشد مفید و مزمزه آن با نمک جهت قطع خون بن دندان که کنده باشند نافع است.

    ۶- براى رفع لق بودن دندانها یا تسکین درد آن سرکه انگور طبیعی را روزى چند بار در دهن قرقره کنید.

    ۷- مقدارى سیاهدانه را در سرکه انگور طبیعی بپزید بعد آن سرکه را در دهن بگیرید، دندان دردى که از رطوبت باشد ساکت مى ‏شود.

    ۸- بخور سرکه انگور طبیعی در گوش براى رفع طنین صداى گوش و سنگینى شنوایى و بازکردن گرفتگى ‏ها و تقویت شنوایى مفید است.

    ۹- بو کردن مداوم سرکه انگور طبیعی یا بخور در موقع جوشاندن آن یا تر کردن دستمال در سرکه گرم و گذاشتن روى پیشانى سردردهاى کهنه و مزمن و سردردى که از غلبه صفرا باشد را درمان مى ‏کند.

    ۱۰- ریختن قطره سرکه کهنه در گوش براى تسکین درد گوش مجرّب است، کرم داخل گوش را مى‏ کشد.

    ۱۱- اگر سرکه انگور طبیعی را به داخل دماغ بمالید و قهوه سائیده را هم را با سرکه مخلوط نموده به پیشانى بمالید و آن را ببندید و نفس‏هاى عمیق بکشید. سردردى که از دم یا بو یا گاز باشد را درمان مى ‏کند.

    ۱۲- اگر دستمالى را در سرکه انگور طبیعی گرم فروبرده و روى پیشانى نگه دارید. سردردى که از آفتاب زدگى باشد را درمان مى‏ کند.

    ۱۳- براى درمان پستان که آماس کرده و گرم باشد سرکه انگور طبیعی را با آب جوش مخلوط نموده و تا گرم است در مثانه گاو یا گوسفند بریزید و درب آن را ببندید و روى آماس گذارید.

    ۱۴- براى درمان بواسیر هر روز سرکه انگور طبیعی را روى سنگ داغ کرده بریزید و مقعد را لخت کرده روى‏ آن بگیرید و آن را بخور دهید.

    ۱۵- روغن مغز بادام تلخه سائیده را با سرکه انگور طبیعی مخلوط کنید و بمالید، جرب و ترک‏هاى پوست و زخم‏هاى شدید و عفونى را درمان مى ‏کند و کک‏ ومک را به مرور برطرف مى‏ سازد، مالیدن آن در پشت چشم، بینایى را تقویت مى ‏کند.

    ۱۶- هر روز سرکه انگور طبیعی را بمالید، براى درمان انواع سوختگى و درمان زخم‏هاى عفونى، زخم سفلیس و گند طاول مفید است، اگزماى متقرح و باد سرخ و خارش بدن را تسکین مى‏ دهد، براى درمان گزیدگى حیوانات سمّى گرم نافع است، عقربک و سفیدک ناخن را برطرف مى ‏سازد.

    ۱۷- سرکه انگور طبیعی را با آب رقیق کرده بعد نمک بزنید و دائم در گلو قرقره کنید. آنژین و گلودرد کهنه و مزمن را درمان مى‏ کند و از خونریزى گلو جلوگیرى مى ‏نماید و اگر زالو یا کرم در گلو مانده باشد آن را مى‏ کشد.

    ۱۸- دائم سرکه کهنه را بو کنید و هر شب سرکه را با گلاب مخلوط نموده در چشم بچکانید زردى چشم که پس از بیمارى یرقان مانده باشد را مرتفع مى‏سازد.

    ۱۹- سرکه انگور طبیعی را با عسل مخلوط نموده و هر شب بر دور چشم ضماد کنید تا کبودى دور چشم را برطرف سازد.
    خواص سرکه انگور چیست

    ۲۰- گل ارمنى را در سرکه انگور طبیعی حل کرده و بمالید، خارش بین انگشتان را برطرف مى‏ سازد.

    ۲۱- تخم ترب کوبیده را با سرکه انگور طبیعی مخلوط کنید و ضماد نمایید. قانقاریا یا مردگى اعضاء که در اثر عفونت‏هاى مزمن باشد را درمان مى‏ کند.

    ۲۲- سرکه انگور طبیعی را با کف دریاى سائیده مخلوط کنید و هر روز صبح و شب بر موضع بمالید. تکرار مالیدن آن بر هر موضع باعث لاغر کردن آن عضو خواهد شد.

    ۲۳- اگر فردى به حالت بى‏ هوشى افتاده است دو سه قطره سرکه در بینى او بچکانید سبب بهوش آمدن شخص مى‏ گردد.

    ۲۴- کمى کافور در سرکه انگور طبیعی مخلوط کنید و بمالید ورم پلک چشم را از بین مى‏ برد.

    ۲۵- گرفتن سرکه انگور طبیعی پاى دندانها ورم و درد لثه که از گرمى مزاج باشد را درمان مى ‏کند.

    ۲۶- هر صبح و شب هر بار یک مثقال زیره را نیم‏کوب کرده در یک استکان سرکه انگور طبیعی بجوشانید بعد آن را صاف نموده بخورید. تب‏هاى دوره‏اى را درمان مى ‏کند.

    ۲۷- اگر آهک آب‏ندیده را در سرکه انگور طبیعی حل کنید و هر شب بجایى که مى‏خواهید مو روییده نشود بمالید. کم‏کم پیاز مو را ضعیف مى‏ کند و دیگر مو نمى ‏روید.

    تذکر درمورد سرکه انگور طبیعی:
    براى اشخاص پیر و سالخورده و اشخاص سوداوى مزاج و بیماران مبتلا به بیماریهاى ریوى، سرفه تازه و خشک، درد مفاصل، ضعف احشاء و آلات داخل شکم، براى رحم و اعصاب و افعال مرتبط با اعصاب، نیروى جنسى و سردمزاجان مضر است. مداومت در خوردن آن موجب استسقاء، ضعف دید چشم، زردى رنگ رخسار و لاغرى بدن مى‏شود.

    بهداشت نیوز

  • تصاویر پروفایل برای ماه محرم
  • مطالب مرتبط

    هماهنگی جهت تبلیغات: 02123051172

    مجری انحصاری نیتیو، سنجاق

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

    سِرکه یک محلول آبی از اسید استیک و مواد شیمیایی دیگری است که می‌تواند، شامل طعم دهنده‌ها باشد. معمولاً ۵ تا ۲۰ درصد از حجم سرکه‌ها، اسید استیک می‌باشد. معمولاً اسید استیک با تخمیر اتانول یا تخمیر قند توسط باکتریهای اسید استیک تولید می‌شود. سرکه‌های طبیعی، اسید تاتاریک و جوهر لیموی کمتری دارند.

    سرکه معمولی افزون برداشتن آنتی‌بیوتیکهای طبیعی، پس از تخمیر دارای اسید آمینه‌های بیولوژیک می‌شود، در صورتی که در سرکه مصنوعی این ماده مهم وجود ندارد.

    سرکه طبیعی ناظم متابولیسم بدن می‌باشد، چون ترشح بزاق را زیاد می‌کند، ترشح بزاق از نظر علم بیوشیمی، دارای مقدار زیادی مواد پروتئینی (آلبومین) است که غذا را بهتر حل و هضم می‌کند. همچنین اختلاط سرکه با بزاق دهان، از دندانها در برابر فساد حفظ می‌کند.

    سرکه محرک بدن است و برای پاره‌ای از داروها، مانند آتروپینف ضدتریاک محسوب می‌شود. مدت‌ها پیش سرکه را عامل سرطان زا می‌دانستند، ولی هم‌اکنون تا اندازه‌ای آن را عامل مبارزه با مواد تولیدکننده سرطان (کانسروژن) به حساب می‌آورند.

    در رژیم نمک (زیان نمک و نخوردن آن) خوردن سرکه مناسب است، چون سرکه نمک موجود در میوه‌ها را تحریک و زیاد نموده و از راه عرق کردن بدن خارج می‌نماید. در رژیم گوشت نیز همین گونه عمل می‌نماید، و تنها برای مبتلایان به بیماری کبد مناسب نیست. سرکه برای جلوگیری از چاقی و لاغری و همچنین در رژیم ضد دیابت بسیار سودمند است.
    خواص سرکه انگور چیست

    در دو روش سریع و آهسته انجام می‌شود. در روش آهسته طی چندین ماه وطی عملکرد استیک اسید باکتری‌ها اتانول به استیک اسید اکسید می‌شود. در روش سریع با اضافه نمودن بچ سرکه (محیط کشت حاوی باکتری استیک اسید باکتری معروف به کشت مادر) به محیط تخمیر، سرکه تهیه می‌کنند. عمل اکسید شدن را باکتری استوباکتر انجام می‌دهد. این باکتری در سال ۱۸۶۴ م. توسط لوئی پاستور کشف شد.

    برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها از سرکه به عنوان نوعی چاشنی استفاده می‌کنند. در تهیه انواع ترشی هم این ماده بسیار کاربرد دارد.

    این نوع سرکه را با مالت کردن جو درست می‌کنند. در فرایند مالت کردن، نشاسته موجود در دانه جو به قند تبدیل می‌شود. سپس از این قند، آب جو پدید می‌آید که با گذشت زمان این ماده تبدیل به سرکه می‌شود. روشی دیگر، استفاده از محلول ۴–۸ درصدی اسید استیک است که با استفاده از کارامل، آن را رنگی کرده‌اند.

    در کشورهای غربی معمولاً از سرکه مالت همراه با غذای ماهی و سیب زمینی سرخ کرده‌استفاده می‌کنند.

    این نوع سرکه را از اکسیداسیون اتانول تقطیری تهیه می‌کنند و سرکه تقطیری می‌نامند. البته برخی با مخلوط نمودن اسید استیک (حاصل از پتروشیمی) با آب سرکه تهیه می‌کنند که تقلب محسوب می‌شود. سرکه برای از بین بردن بوی بد بدن نیز استفاده می‌شود.

    مشتقات شیر تابع یک سلسله تخمیراتی است که از انجام آن‌ها سرکه شیر بدست می‌آید، و دارای اسید لاکتیک و اسید استیک و مواد حیاتی مثل فسفات و ویتامین ب 1 (B1) می‌باشد. در یک لیتر شیر مقدار ۲۸۰ میلی‌گرم از این مواد وجود دارد و مقدار ویتامین ب2 (B2) آن ۶۰ میلی‌گرم که در یک لیتر شیر هم در واقع همین مقدار از این مواد وجود دارد. این سرکه که با تخمیر بیولوژیک (طبیعی و حیاتی) به‌وجود می‌آید، دارای طعم و عطری مانند سایر سرکه‌های بیولوژیک است. این نوع سرکه ضد میکروب است، و به خصوص برای بیمارانی که اختلال معده و روده دارند و قادر به استفاده از سرکه‌های معمولی نیستند مجاز است. زیرا ترشی آن به حالت طبیعی است و مثل سرکه‌های دیگر زیاد قوی و ترش نمی‌باشد.

    سیب در صورت تخمیر تبدیل به سرکه می‌شود و چون قبلاً کاملاً برای اینکار له شده‌است خواص غذائی خو را به هیچ وجه از دست نمی‌دهد و فقط قند آن تبدیل به اسید یعنی سرکه می‌شود که در این سرکه مواد معدنی مثل پتاسیم، کلر، سدیم، منیزیم، آهک، گوگرد، آهن، فلوئور، سیلیسیوم و غیره وجود دارد.

    کمبود یا عدم وجود پتاسیم در انسان و حیوان و نبات رشد را متوقف می‌سازد.

    اهمیت پتاسیم برای نسوج نرم همانطوری‌که اهمیت کلسیم برای استخوان‌ها لازم است اثبات شده‌است. پتاسیم از تصلب شرایین که خطرات زیادی برای انسان دارد تا اندازه‌ای جلوگیری می‌کند. به علاوه با خوردن سرکه سیب آدم می‌تواند به نحو بهتری با میکروبهای مختلف مبارزه کند و به آن‌ها مبارزه کند.

    بخور سرکه به گونه‌ای که اگر بر آجر داغ یا سنگ داغ بریزد و بر بینی کشند، بسیار مفید است. یا می‌توان سنگ داغی را بداخل ظرف سرکه فرو برد و بخار آن را تنفس نمود.

    برای درمان دیفتری و آنژین غرغره سرکه نافع است.

    برای درمان گلودرد و ورم گلو، یک‌وزن سرکه، دو برابر آب و قدری شکر را در ظرفی از سنگ یا بلور یا چینی و مشابه اینها که در دار باشند ریخته و در آن را می‌بندید و روزنه‌های آن را با خمیر آرد ماش محکم کنید، پس از اینکه آن را به جوش آوردید، سوراخ ریزی از کنار در ظرف باز کنید و بخار آن را به حلق و گلو دهید. هر سه ساعت یکبار این کار باید انجام گردد.

    برای درمان حلقه کبودی دور چشم و خون مردگی زیر پوست، ضماد ترکیبی از سرکه و عسل بسیار مفید است.

    چکاندن سرکه در گوش چرک، عفونت، درد گوش وکثیفی‌های آن را از بین می‌برد.

    برای درمان سنگینی یا باد و صدا در گوش، تهیه بخور سرکه و رساندن بخار آن در گوش می‌باشد.

    برای درمان لق شدن دندان، خوردن مخلوط پخته شده شوید و سرکه و همچنین مالیدن آن‌ها بر دندان مفید است و درد دندان را نیز برطرف می‌سازد.

    برای ایجاد قی و استفراغ در مواردی مانند مسموم شدن یا مواردی که احتیاج به استفراغ کردن باشد، سرکه گرم کرده باید خورده شود. برای سم داروهای سمی و بسته شدن خون یا شیر در معده، خوردن مخلوطی از سرکه و نمک خوب است. برای درمان مسمومیت از قارچها، ابتدا از داروهای ملین استفاده می‌نمایید و سپس مخلوطی از سرکه و نمک حل شده‌استفاده می‌نمایید.

    برای درمان زخمهای چرکه پوست، و نیز جلوگیری از افزایش زخمهای چرکی و حتی سفلیس و لکهای سیاه‌پوستی و صورت و جوشهای آبدار خارش دار، ضماد سرکه مفید است.

    برای درمان کپه ارمنی یا سالک یا زخمی که یکسال طول می‌کشد، ضماد ترکیبی از سرکه و اسپرزه بذر قلوه شکم پاره مرتباً بمالند، مفید است.

    برای درمان گوش گلو یا گلودرد ورم بغل گوش، سرکه را با اسفند کوبیده مخلوط کنند و بمالند.

    برای درمان درد سرهای مزمن، سرکه را در داخل ظرف آهنی ریخته و روی آتش بجوشانند، یا سنگ داغی را به داخل سرکه فرو برند و روی سر بیمار پتویی انداخته و بخار حاصله را استنشاق می‌نماید. این بخور حتی ناراحتیهای سینه، مثل سرفه و سینه درد را برطرف می‌نماید، برای مبتلایان به بواسیر نیز مفید است.

    برای تسکین درد دندان و جراحات لثه و درد گوش، ضماد ترکیبی از مرزه و زیره پخته شده در سرکه و مخلوط با بابونه بسیار مفید ست، و درد گوش، صدای گوش و سنگینی آن را نیز با چکاندن این مایع در آن برطرف می‌شود. بوئیدن این مایع گیر گلو و دماغ را باز می‌کند.

    برای درمان سرسام، و هذیان گوئی، ترکیبی از سرکه و گلاب و روغن بادام به بیمار دهند، بسیار مؤثر و درمان‌کننده است.

    در درمان بدبوئی دهان مربوط به معده، هرگاه در حدود ۷۵ گرم عنصل یا پیاز دشتی را خشک کرده و ورقه ورقه نموده و در سرکه بجوشانید به‌طوری‌که کاملاً له شود، سپس آن را به مدت یک هفته در آفتاب گذاشته و بعد آن را صاف می‌نمایید. هر روز صبح ناشتا ۵ گرم از آن را بنوشید بوی بد دهان مربوط به معده از بین خواهد رفت. باید یادآوری نمود که مقدار خوراک سرکه مجاز برای هر نفر در هر وعده حداکثر ۳۵ گرم می‌باشد.

    مبتلایان به آلبومین آوری، تصلب شرایین، اختلال معده، اسهال، تورم روده، سنگ صفرا، ورم کلیه، زنان باردار باید اعتدال را رعایت کنند. سرکه مضر پیران و مزاجهای خشک و سودائی و سرد و نقصان دهنده قوه باء، و مضر کسانی که تازه مبتلا به سرفه به خصوص سرفه‌های خشک شده‌اند. مضر اعصاب اشخاص عصبانی، مضر خانمهایی که از نظر رحم مشکل دارند. مضر اشخاص سرد مزاج و کسانی که مبتلا به انواع بادها یا نقاهتهای مفاصل و غیره هستند خوردن سرکه به‌طور مداوم باعث استسقاء در اشخاص صاحب معده‌های ضعیف، ریه‌های ضعیف، مضر نور چشم، و باز هم در صورت مداومت زردی رخسار، زخم روده، لاغری و خنثی‌کننده اثرات زیان بخش آن، شیرینی، روغن [بادام]، ادویه جات ضعیف (نه زیاد تند) مثل دارچین و در اشخاص مبتلا به ضعف اعصاب عسل و ادویه تند، و در مورد اشخاص مبتلا به زخم روده، خوراکیهای لعابدار مثل لعاب به دانه یا
    خواص سرکه انگور چیست

    مایعی است مقوی، تقریباً سرد و خشک و جمع‌کننده و زود اثرکننده و تأثیر دهنده قوه و اثر ادویه، قطع و برطرف کننده اخلاط غلیظ و موافق معده‌های ملتهب و بلغمی و سوزاننده بلغم، قطع و برطرف‌کننده صفرا و پاک‌کننده معده و طحال. هرگاه صبح ناشتا میل شود، کشنده قوی کرم معده است. خوردن سرکه گرم و عسل، برطرف‌کننده تنگی نفس می‌باشد.

    خوردن سرکه پس از بعضی داروها مثل داروی ضد کرم و دفع انجماد خون و شیره معده بسیار خوب و اثر آن‌ها را قویتر و کاملتر می‌کند.

    مکیدن و نوشیدن جرعه جرعه‌های کوچک از سرکه بسیار مؤثر و نافع است، و برطرف‌کننده سرفه‌های کهنه رطوبتی و غرغره آن مانع نفوذ چرک و ناراحتیهای گلو و در دهان نگهداشتن آن دفع‌کننده دندان درد و مزه مزه کردن مخلوط سرکه و نمک، قطع‌کننده خون لثه‌ها و بن دندان به خصوص دندانی که تازه کشیده باشند. مزه مزه کردن سرکه با زاج سفید جهت درمان سستی لثه و خون‌ریزی آن است، و همچنین مزمزه کردن سرکه مخلوط با نمک نیز این خاصیت را داراست.

    ضماد سرکه، جلوگیری‌کننده از توسعه زخمهای مزمن، بادسرخ، زخمهایی که کم‌کم گوشت را از بین می‌برد، و جوشهای خارش دار و هر نوع خارش پوستی، و جوشهای زخم شده و بواسیر، و عقربک و گوشه کردن انگشت، و ورمهای ظاهری و باطنی، و مانع ورم جراات تازه، و درد سر گرم، و گزیدن حشرات سمی، و دفع‌کننده زیان کلی سوختگی از آتش، ضدعفونی‌کننده اطراف زخم که به قسمت‌های دیگر در صورت چرکی بودن سرایت نکند. هرگاه سرکه را به محلی که جراحت برداشته و در حال خون‌ریزی است ضمادکنند، قطع خون‌ریزی خواهد کرد.

    ضماد انجیری که در سرکه پخته باشند، برطرف‌کننده سوزش زخم و خشکی آن و خشونت زخم می‌شود.

    ضماد سرکه و گوگرد برای درمان نقرس مفید است.

    هرگاه سرکه و عسل را مخلوط‌کننده و روی چشم ضربه خورده بمالند، برطرف‌کننده آثار ضربه زیر چشم و خون مردگی می‌شود.

    برای درمان درد سر ناشی از آفتاب زدگی، ضماد ترکیبی از روغن گل و سرکه بسیار مفید است.

    برای درمان گلودرد (خناق) و ورم پستان و بناگوش، ضماد ترکیبی از سرکه و آرد جو بسیار مفید است.

    برای درمان غده‌ها و ورمهای سرد، ضماد ترکیبی از سرکه و خاکستر مو مفید است (اگر از باد سرد باشد).

  • طرز تهیه ی قورمه سبزی خیلی خوشمزه
  • برای درمان درد سری که مربوط به صفرا و خون باشد، پارچه‌ای را در داخل مخلوط گلاب و سرکه خیس نموده و بر روی سر بیندازید (در صورتی که سر مو نداشته باشد) بسیار مؤثر است. در صورتی که سر مو دارد، این مایع را به موی شخص پاشیده و مالش دهند، تا به پوست سر برسد. برای درمان درد سر ناشی از بخار حمام، نیز به همین شیوه می‌توان عمل نمود، البته بر روی پیشانی نیز اثر خواهد داشت.

    سرکه نارگیل، ساخته شده از تخمیر عصاره نارگیل است که در غذاهای آسیایی جنوب شرقی (به خصوص در فیلیپین)، و همچنین در برخی از غذاهای مورد استفاده هند یا سری‌لانکا، به خصوص غذاهای محبوب شهر گوآ استفاده می‌شود. این سرکه به شکل یک مایع سفید ابری است و طعم اسیدی آن به‌طور خاصی تیز است.

    سرکه‌های ساخته شده از خرما می‌باشد که یک محصول سنتی در خاورمیانه است.

    سرکه نیشکر، ساخته شده از عصاره نیشکر است، که در فیلیپین و به‌طور خاص، منطقه ایلوکاس از شمال فیلیپین، محبوبتر از همه جا می‌باشد، اگر چه در فرانسه و ایالات متحده نیز تولید شده‌است. محدوده رنگ آن از زرد تیره تا قهوه‌ای طلایی می‌باشد، و دارای عطر و طعم دلپذیر، مشابه در برخی موارد به سرکه برنج می‌باشد، هر چند تا حدودی طعم ویژه‌ای دارد. زیرا حاوی هیچ قند باقی مانده‌ای نمی‌باشد، لذا هر سرکه‌ای شیرین تر از آن است. در فیلیپین، آن را اغلب به عنوان sukang maasim (سرکه ترش) می‌شناسند.

    سرکه نیشکر در ایلوکاس به دو روش مختلف ساخته شده‌است. یک راه این است به سادگی عصاره نیشکر را در قالب‌های بزرگ قرار داده و آن با عمل مستقیم از باکتری‌های در قند به ترش تبدیل خواهد شد. راه دیگر این است از طریق تخمیر برای تولید یک شراب محلی که به عنوان باسی شناخته شده‌است استفاده کنیم. باسی در حالی که با کیفیت پایین است، به انجام تخمیر که الکل را به اسید استیک تبدیل می‌کند می‌انجامد. در نتیجه باسی هم سرکه می‌شود.

    تنوع رنگ سفید سرکه در سال‌های اخیر در برزیل به سرکه‌هایی بسیار محبوب تبدیل شده‌است، که به عنوان ارزان‌ترین نوع سرکه فروخته شده‌است. در حال حاضر انواع دیگر سرکه (ساخته شده از شراب، برنج و سیب) برای کاهش هزینه به صورت مشترک، مخلوط با سرکه نیشکر به فروش می‌رسد.

    سرکه نیشکر از عصاره نیشکر در پنجاب، هند ساخته شده‌است. در طول تابستان، مردم عصاره نیشکر را در گلدان سفال که با چنگال آهنی است می‌ریزند. سپس تخمیر صورت می‌گیرد. عصاره نیشکر به سرکه که یک رنگ سیاه دارد تبدیل می‌شود. این سرکه برای حفظ ترشی غذا و برای طعم مثل ادویه کاری استفاده می‌شود.

    سرکه‌های ساخته شده از عسل نادر است، اگر چه سرکه عسل تجاری که در ایتالیا، پرتغال، فرانسه، رومانی و اسپانیا تولید شده‌است در دسترس هستند.

    مردمان ژاپن دوست دارند که سرکه خود را با برنج تهیه کنند. این سرکه خوشمزه‌است و با انواع غذاها مصرف می‌شود. سرکه برنج از تخمیر شراب برنج که مردم ژاپن از آن استفاده می‌کنند تهیه می‌شود و مزه غذا را دلچسب تر می‌کند. رنگ آن طلایی است و نسبت به سرکه‌های اروپایی طعم ملایم تری دارد.

    سرکه بالسامیک (بالزامیکو) یک چاشنی با منشأ ایتالیایی است. این نوع سرکه معطر و دارای طعم شیرین می‌باشد.
    خواص سرکه انگور چیست

    این نوع سرکه بسیار معطر است که مواد تشکیل دهنده آن را باید مدت زیادی بگذارند بماند تا این نوع سرکه تولید شود. سرکه حنایی رنگ در کشور ایتالیا تهیه می‌شود.

    سرکه نوعی ماده پاک‌کننده خنثی و ارزان قیمت است که به محیط زیست هم هیچ آسیبی نمی‌رساند (بر خلاف برخی مواد پاک‌کننده). معمولاً از سرکه سفید برای پاک کردن استفاده می‌شود.

    برای مثال، مخلوط آب و سرکه (یک قسمت سرکه و چهار قسمت آب) قادر است تا شیشه‌های پنجره را به خوبی تمیز کند. اگر احساس می‌کنید که پس از تمیز کردن شیشه‌ها با سرکه، شیشه‌ها چرب شده‌اند نصف قاشق غذاخوری صابون مایع به مخلوط اضافه کنید. این صابون مایع هرگونه لک و چربی شیشه را از بین می‌برد.

    لوله‌ها را می‌توان با استفاده از مخلوط سرکه سفید و جوش شیرین تمیز کرد. پس از مدت زمان معین، چند گالن آب داخل لوله بریزید تا اثر سرکه و جوش شیرین کاملاً از بین برود.

    از سرکه در کشور چین به عنوان نوعی داروی خانگی استفاده می‌شود. معمولاً سرکه را برای جلوگیری از پخش ویروس سارس و ذات الریه مورد مصرف قرار می‌دهند؛ بنابراین سرکه خاصیت ضد ویروسی دارد.

    همان‌طور که می‌دانید، هیدروژن برای نابود کردن باکتری و ویروس‌های مواد غذایی پیش از نگهداری غذا در یخچال به کار می‌رود. برای تهیه افشانه‌هایی (اسپری‌هایی) که به منظور کنترل بیماری ذات الریه، معمولاً در قاره آسیا مورد استفاده قرار می‌گیرند، ۵ درصد اسید استیک و ۳ درصد هیدروژن را با هم مخلوط می‌کنند.

    سُو (به ژاپنی: 酢) نام سِرکه ژاپنی است که در آشپزی ژاپنی و خوراک‌های شرقی استفاده می‌شود. سو از تخمیر برنج درست می‌شود، در برخی مواقع، غلاتی مانند گندم و ذرت نیز به آن افزوده می‌شوند.

    برخی از سرکه‌هایی که از غلات گرفته می‌شود، از برنج یا جو پرک نشده درست می‌شوند. سرکه حاصل از آن هم‌چنان‌که جا می‌افتد، به رنگ قهوه‌ای تیره در خواهد آمد، که در این صورت به آن «کورُ-زو» یا «سرکه تیره» می‌گویند. هم‌چنین، «اواسه-زو» یا سرکه‌های طعم‌دار برای انواع کاربردهای گوناگون وجود دارند. در سوشی، برنج با سوشی-زو یا سرکه مخصوص سوشی مخلوط شده‌است، سرکه‌ای که در آن چاشنی‌هایی مانند شکر، نمک و دیگر مواد اضافه شده‌است. هم‌چنین «آما-زو یا» یا سرکه شیرین وجود دارد و نیز «توسا-زو» یا سرکه به سبک توسا.[۱]

    به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، سید مهدی میرغضنفری گفت: از انواع میوه های شیرین همچون انگور (مویز)، سیب، خرما، عسل، شیره نیشکر و شیره انگور می توان سرکه تهیه کرد که دارای دو پایه مزاجی مختلف است.

     

    او گفت: یک پایه مزاجی گرم به دلیل ماده اولیه شیرینی که از آن تهیه شده پدید می‌آید و پایه دیگری سرد است که به دلیل طعم ترش و تیزی آن متفاوت از پایه دیگر به نظر می‌رسد.

     

    میرغضنفری ادامه داد: طبع سرد سرکه غالب است و این مایع به دلیل نفوذ زیادی که دارد، براحتی در اعضایی مثل اعصاب مرکزی و ریه نفوذ کرده و مصرف بی رویه آن مخصوصا توسط افراد با مزاج سرد و مبتلایان به افسردگی، اختلال حافظه، بی حسی اندام ها، آسم و سرفه های مزمن می تواند عارضه ایجاد کند و اگر در مصرف آن زیاده روی شود، می تواند منجر به ضعف بینایی، نحیف شدن بدن، اختلال در نعوظ و کاهش مایعات جنسی شود.خواص سرکه انگور چیست

     

    این متخصص فیزیولوژی با اشاره به اینکه بهترین نوع سرکه در طب سنتی سرکه انگور قرمز است که به طور طبیعی و نه صنعتی تهیه شده باشد گفت: مصرف روزانه سرکه برای افراد گرم مزاج در اقلیم های گرمسیری مفید است چون تیزی و شدت گرمی صفرا و داغی خون و مواد زاید تجمع یافته در بدن را مخصوصا در فصول گرم از بین می برد و در کودکان بی اشتها با حرارت بالا و اشخاص گرمازده، باعث باز شدن اشتها شده و به هضم غذاهای سنگین کمک شایانی می کند.

     

    وی تصریح کرد: مصرف سرکه در دوران قاعدگی در مزاج های گرم و تر مشکلی ایجاد نمی کند چون به تعدیل مزاج و دفع بهتر و بیشتر مواد زاید بدن کمک می کند. ولی در مقابل افراد با مزاج سرد و خشک در اثر مصرف سرکه در دوران قاعدگی دچار علایم ناخوشایندی همچون دردهای شدید قاعدگی، اسپاسم عضلات پا و حلق و گلو، غم و اندوه و ضعف شدید بدن به خصوص در فصول پاییز و بیشتر در اقلیم های سرد و خشک کوهستانی می شوند.

     

    میرغضنفری همچنین گفت: بخور دادن سر و صورت با بخارات سرکه باعث رقیق شدن ترشحات و باز شدن انسدادهای تشکیل شده در مجاری بینی، گوش و سینوس ها شده و منجر به پیشگیری و درمان انواعی از گوش درد، کیپی گوش و بینی، سینوزیت و اختلالات بویایی می شود. علاوه بر این، به شکل موضعی هم می‌توان از مزایای سرکه بهره برد؛ قرار دادن پارچه آغشته به سرکه بر پیشانی به رفع سردرد های ناشی از گرمی کمک می کند مخصوصا اگر همراه با روغن گل باشد. همچنین دهانشویه، مزه‌مزه کردن و غرغره کردن سرکه بویژه اگر با کمی نمک مخلوط شود، باعث استحکام لثه ها و منجر به رفع ترشحات و توده های سفید رنگ و بدبوی موجود در حفره‌های لوزه ها می شود.

    منبع: جام جم آنلاین

    انتهای پیام/

    سرکه انگور قرمز به خاطر طعم و مزه‌ی منحصر به فردش، به طور گسترده در بسیاری از دستورالعمل‌های غذایی به کار می‌رود. این سرکه خاصیت اسیدی و طعم منحصر به فردی به غذاها می‌بخشد. هم‌چنین، از آن‌جا که سرکه انگور قرمز حاوی کالری بسیار اندکی است، از این ماده‌ی غذایی به عنوان بخشی از برنامه‌ی کاهش وزن نیز استفاده می‌شود؛ بنابراین، کمک به کاهش وزن یکی از خواص سرکه انگور قرمز برای سلامتی است. در ادامه ۲۲ برترین خواص سرکه انگور قرمز را بشناسید.

    دو نوع مختلف از سرکه انگور قرمز در دسترس است؛ سرکه تولید شده به شیوه‌ی سنتی و سرکه ساخته شده به شیوه‌ی صنعتی. سرکه سنتی را به سختی می‌توان تهیه کرد، زیرا در فرایند ساخت آن، به جای کمیت بر کیفیت تمرکز می‌شود. برای تولید یک بطری سرکه انگور قرمز با کیفیت، دست‌کم ۵ سال وقت نیاز است تا بتوان محصول آماده را به بطری منتقل و سپس توزیع کرد. در حالی‌که تولید سرکه انگور قرمز  صنعتی (تجاری) فقط حدود دو تا سه روز زمان نیاز دارد؛ زیرا از آن‌جا که در تولید تجاری به جای کیفیت بر کمیت تمرکز می‌شود، برای تسریع در زمان تولید از ترکیبات مصنوعی بسیاری استفاده می‌شود.

    مطلب مرتبط: خواص سرکه سیب: ۸۹ بهترین فایده سرکه سیب برای سلامتی

     

    خواص سرکه انگور چیست

    با نگاهی به جدول بالا می‌توان دریافت این نوع سرکه شبیه سایر سرکه‌هایی نیست که تاکنون می‌شناختید، زیرا این نوع سرکه سرشار از مواد مغذی است که فواید بسیاری را برای سلامت انسان به همراه دارند. از این رو، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا از خواص سرکه انگور قرمز برای سلامتی انسان آگاه شوید.

    سرکه انگور قرمز، به عنوان یکی از اجزاء مورد استفاده در تهیه‌ی بسیاری از غذاها، حاوی کالری بسیاری اندکی است؛ از این رو، این سرکه برای آن دسته از آدم‌هایی بسیار مناسب است که در حال پیروی از رژیم غذایی خاصی هستند که بر اساس آن، باید از مصرف خوراکی‌های پر کالری خودداری کنند.

    مطلب مرتبط: ۳۸ بهترین خواص سرکه سفید برای سلامتی، زیبایی و پاک کنندگی

    از آن‌جا که سرکه انگور قرمز حاوی کالری بسیار اندکی است، مصرف آن برای افرادی که دارای برنامه‌ي کاهش وزن هستند، بسیار مناسب است. غذاهای که با سرکه انگور قرمز تهیه می‌شوند، باعث اضافه وزن نمی‌شوند.

    نتایج برخی مطالعات نشان می‌دهند، سرکه انگور قرمز حاوی برخی ترکیبات طبیعی است که می‌توانند بر مقاومت به انسولین تاثیر مثبتی داشته باشند. به عبارت دیگر، سرکه انگور قرمز برای کمک به حفظ سطح قند خون بسیار مناسب است.

    مشکل بسیاری از آن‌هایی که رژیم غذایی کاهش وزن می‌گیرند یا بیماران مبتلا به دیابت این است که کنترل اشتها برای‌شان بسیار دشوار است. سرکه انگور قرمز می‌تواند با کمک به کنترل اشتها مشکل این افراد را برطرف کند.

    مطلب مرتبط: ۱۶ فایده ترکیب سرکه سیب و عسل برای سلامتی

    دیابت نوع ۲ بیش‌تر در میان آدم‌هایی شایع است که دچار مشکل اضافه وزن هستند. چربی موجود در بدن باعث می‌شود انسولین نتواند به طور مناسب سطح قند خون را مدیریت کند. سرکه انگور قرمز می‌تواند به کاهش وزن و هم‌زمان، به بهبود واکنش به انسولین کمک کند.

    کبد اندامی است که انسولین در آن تولید می‌شود. یکی از عواملی که باعث عدم تولید انسولین می‌شود، اختلال در متابولیسم (سوخت و ساز) کبد است. سرکه انگور قرمز می‌تواند به بهبود متابولیسم (سوخت و ساز) کبد کمک کند، و از این طریق باعث تضمین تولید بهینه‌ی انسولین شود.

    برخی مطالعات نشان داده‌اند، سرکه انگور قرمز حاوی برخی آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی است که به خوبی با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند و هم‌زمان، باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شوند.

    میزان پتاسیم موجود در سرکه انگور قرمز بسیار بالا، و میزان سدیم موجود در آن نیز نسبتا اندک است. این ویژگی، در واقع، یکی از بهترین خواص سرکه انگور قرمز است که می‌تواند به بهبود سلامت قلب کمک کند.

    به آسانی نمی‌توان با وضعیت‌های التهابی در بدن مقابله کرد، زیرا این وضعیت‌ها می‌توانند بر سایر نقاط بدن نیز تاثیرگذار باشند. با وجود این، سرکه انگور قرمز حاوی برخی ویژگی‌هایی است که می‌توانند به عنوان عامل ضد التهاب در بدن عمل کنند و به مبارزه علیه این وضعیت‌ها کمک کنند.

    تمام مواد غذایی غنی از آنتی‌اکسیدان برای مبارزه علیه رادیکال‌های آزاد بسیار مفید هستند، و از این طریق می‌توانند از رشد سلول‌های سرطانی پیشگیری کنند؛ سرکه انگور قرمز سرشار را آنتی‌اکسیدان است.

    برخی مشکلات متابولیسم (سوخت و ساز) می‌توانند بر سلامت دستگاه قلبی و عروقی تاثیر بگذارند و باعث ایجاد وضعیت‌های پیچیده‌ای نظیر دیابت و افزایش کلسترول شوند. برخی آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند و برخی ترکیبات طبیعی موجود در سرکه انگور قرمز می‌توانند به مبارزه علیه این قبیل مشکلات کمک کنند.

    لخته شدن خون برای التیام زخم‌ها و پیشگیری از عفونت بسیار ضروری است. متاسفانه، گاهی اوقات لخته‌های خونی در نواحی حیاتی بدن نظیر سرخرگ‌ها و عروق خونی ایجاد می‌شوند و در کار انتقال خون به سراسر بدن اختلال ایجاد می‌کنند و جریان خون را با کندی مواجه می‌کنند.

    کند شدن جریان خون می‌تواند باعث بروز وضعیت‌های خطرناک فراوانی شود؛ یکی از این وضعیت‌ها سکته‌ی قلبی است. وقتی جریان خون کند می‌شود، قلب مجبور است سخت‌تر کار کند.

    وقتی خون به صورت طبیعی در سراسر بدن جریان پیدا نکند، ممکن است وضعیت‌هایی نظیر سکته‌ی مغزی نیز پیش بیایند؛ زیرا در این شرایط، انتشار اکسیژن به مغز با اختلال مواجه می‌شود. سرکه انگور قرمز می‌تواند به حذف برخی از عواملی کمک کند که باعث کند شدن جریان خون می‌شوند؛ به این ترتیب، سرکه انگور قرمز می‌تواند از بروز سکته‌ی مغزی پیشگیری کند.

    کلسترول خوب یا همان اچ‌دی‌ال برای حفظ سلامتی بدن انسان بسیار ضروری است. اچ‌دی‌ال باعث ایجاد تعادل در میزان کلسترول بد یا ال‌دی‌ال می‌شود؛ کلسترول بد می‌تواند به ایجاد لخته‌های خونی ناخواسته و خطرناک در سرخرگ‌ها و عروق خونی یا اختلال در دستگاه گوارش منجر شود.

    پلاک، در واقع، یکی از عوامل ایجاد کننده‌ی سکته‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی است. علت اصلی تشکیل و انباشت پلاک وجود سطح بالایی از ال‌دی‌ال در خون است. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، سرکه انگور قرمز می‌تواند با افزایش تولید کلسترول اچ‌دی‌ال، به برقراری تعادل در سطح ال‌دی‌ال در بدن کمک کند.

    گلبول‌های قرمز خون جهت انتشار مواد مغذی و اکسیژن به تمام بخش‌های بدن بسیاری ضروری هستند؛ که بدون آن، فرایند متابولیسم (سوخت و ساز) دچار اختلال خواهد شد.

    کم‌خونی به دلیل کمبود آهن ایجاد می‌شود؛ در این حالت، گلبول‌های قرمز خون به اندازه‌ی مورد نیاز بدن تولید نمی‌شوند. همان‌طور که در مورد قبل گفته شد،‌ سرکه انگور قرمز می‌تواند با تولید گلبول‌های قرمز خون، به اندازه‌ي کافی، با کم خونی مبارزه کند.

    یکی از شگفت‌انگیزترین حقایق درباره‌ی سرکه انگور قرمز این است که این ماده‌ی غذایی پرخاصیت حاوی مقدار زیادی عوامل ضد باکتری است که می‌توانند به طرز موثری با عفونت‌ها مبارزه کنند.خواص سرکه انگور چیست

    سرکه انگور قرمز می‌تواند با عفونت‌های عامل برخی بیماری‌های پوستی نیز مبارزه کند. با این حال، این ماده فقط می‌تواند برخی از بیماری‌های خفیف پوستی را درمان کند.

    آیا تا به حال دچار آفتاب سوختگی شده‌اید؟‌ برای کمک به تسکین احساس سوزش و هم‌زمان، سرعت بخشیدن به فرایند التیام می‌توانید از سرکه انگور قرمز استفاده کنید.

    برخی عوامل، از گزش حشرات گرفته تا آلرژی (حساسیت)، وجود دارند که می‌توانند باعث خارش پوست شوند. با وجود این، قبل از آن‌که به ریشه‌ی اصلی این مشکل پی ببرید، می‌توانید علائم آن را با کمک سرکه انگور قرمز به طور موثری تسکین دهید.

    سرکه انگور قرمز به دلیل فواید فراوان‌اش برای سلامتی انسان، طبق آن‌چه در این مقاله گفته شد، در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان بخشی از طب سنتی و گیاهی استفاده می‌شود. با وجود این، اگرچه خواص سرکه انگور قرمز بسیار زیاد است، ولی هنگام مصرف این ماده باید برخی موارد احتیاطی را در نظر بگیرید.

    الف. ردپای الکل در این نوع سرکه نسبتا بسیار کم است؛ با این حال، آدم‌هایی که باید از مصرف الکل اجتناب کنند، بهتر است از مصرف سرکه انگور قرمز نیز خودداری کنند.
    ب. هنگام انتخاب و خریداری سرکه انگور قرمز باید دقت کنید. باید این نکته را به خاطر بسپارید، گاهی اوقات کیفیت، قیمت بالایی نیز به همراه دارد؛ بنابراین، اگر سرکه انگور قرمز صنعتی خریداری کنید که حاوی برخی ترکیبات شیمیایی است که می‌توانند به سلامتی انسان آسیب بزنند، نباید فواید مذکور در این مقاله را از آن انتظار داشته باشید.
    پ. اگر می‌خواهید از سرکه انگور قرمز به عنوان بخشی از برنامه‌ی دارویی و درمانی گیاهی استفاده کنید، بهتر است جهت اجتناب از تداخل دارویی مهلک این ماده با داروهای فعلی‌تان، ابتدا با پزشک مشورت کنید.

    آیا می‌دانید برای تولید سرکه انگور قرمز به شیوه‌ي سنتی از چه موادی استفاده می‌شود؟‌ پاسخ این است: فقط دو ماده؛ نخست انگور که لازمه‌ی تولید سرکه است، و سپس سرکه‌ی انگور متعلق به محصول گذشته. این دو ماده را سال‌ها در خمره‌های چوبی نگهداری می‌کنند و سپس داخل بطری می‌ریزند. با وجود این، جهت تولید سرکه‌ انگور قرمز به شیوه‌ی صنعتی، مواد مختلفی نظیر نگهدارنده‌های غذایی، سولفیت، رنگ‌های غذایی مصنوعی، تثبیت کننده‌ها، طعم دهنده‌های مصنوعی و بسیاری مواد دیگر به ترکیب سرکه اضافه می‌شود. به عبارت دیگر، تمام خواص سرکه انگور قرمز برای سلامتی فقط از این دو ماده سرچشمه می‌گیرند و بس!

    منبع:drhealthbenefits

     

    برچسب ها خواص سرکه انگور قرمزسرکه انگور قرمز

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • سایت دانشگاه علوم انتظامی امین تهران
  • دیدگاه

    وب‌ سایت

    سرکه انگور طبیعی با سرکه های موجود در بازار که اسید استیک با آب هستند فرق دارد که به هیچ عنوان خاصیت سرکه انگور طبیعی را ندارند به وجود می ‏آید و ترکیب شده است از اسید استیک و نیز دارای مقداری اسید مالیک، اسید ستیریک، اسید سوکسینیک و اسید تارتریک که مجموعا در حدود 2 تا 3 گرم در لیتر است، هم‏چنین بی‏ تارترات دوپتاس و مقداری مواد رنگی است.

    طرز تهیه سرکه انگور طبیعی: روش اول: سرکه مایعی است ترش‏مزه دارای حالت اسیدی که آن را بطور کلی از تخمیر میوه‏ هایی که دارای آید سپس سرکه و نمک را اضافه می‏ کنند و می ‏گذارند تا برسد و ترش گردد.

    بهترین سرکه‏ ها سرکه انگور فخری شیرین است و هرچه انگور شیرین‏ تر باشد سرکه آن مرغوب‏تر خواهد شد.

    طبیعت سرکه انگور طبیعی: طبیعت سرکه” را بعضی سرد و تر و بعضی سرد و خشک می ‏دانند.خواص سرکه انگور چیست

    خواص درمانی سرکه انگور طبیعی : 1- سرکه انگور طبیعی را بخورید.

    قابض و بسیار مجفف و سریع النفوذ است، رساننده را تقویت می‏ کند، مداومت در خوردن سرکه انگور طبیعی صبح‏ها قبل از صبحانه بدن را لاغر و پیه شکم “را آب می‏ کند.

    2- چند قطره سرکه انگور طبیعی را با آب مخلوط کنید و بخورید مسمومیت از دود و دم زغال را برطرف می ‏سازد.

    خواص سرکه انگور چیست
    خواص سرکه انگور چیست
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *