خواص سبزي خوردن براي مو

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

دوره مقدماتی php

 بدانید تمام گیاهان معطر یا اسانس ‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب. اما جدا از این خواص مشترک، هر کدا‌م ‌شان ویژگی‌ های خاص خودشان را دارند.

مثلا ریحان خاصیت آنتی ‌اکسیدانی دارد و در نتیجه ضد سرطان است. ریحان اشتها آور، خلط آور(جهت درمان سرفه) و ضد تهوع است. باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده می شود و در از بین بردن کرم های روده ای و در درمان کرامپ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد. ریحان بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد و در درمان تحریک های عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی خوابی نقش قابل توجهی دارد.   یا تره تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد. تره در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می رود. در ضمن با افزودن تره به غذا هایی مثل گوشت و ماهی می توان بوی بد آن ها را کاهش داد.   مرزه سبزی دیگری است از خانواده ی نعناع که بوی خیلی نافذی دارد و به دلیل تند و تیزی مزه ‌اش، کمتر به شکل تازه استفاده می‌ شود ولی برخی خانواده‌ ها در سبزی خوردن ‌شان مقادیری مرزه می‌ گذارند. مرزه خاصیت ضدمیکروب بالایی دارد، تعریق را کنترل می ‌کند و به همین دلیل به‌ عنوان گیاه ضدتشنگی برای افراد مبتلا به مرض قند تجویز می ‌شود. این گیاه ضد ویروس تبخال، ضدانگل، خلط‌آور، محرک و تقویت ‌کننده ی معده است.   نعناع یکی از سبزی‌ های پُرمصرف بوده و در سبزی خوردن نیز به وفور استفاده می ‌شود. نعناع یک گیاه بوته‌ ای چند ساله است که انواع متعددی دارد. از خصوصیات کلی آن می‌ شود به این موارد اشاره کرد: ضد تهوع و استفراغ، ضد ویروس تبخال، ضد خارش، ضد تب، بازکننده ی برونش و رفع احتقان، صفرا‌ آور و خارج کننده سموم بدن. یکی دیگر از خواص نعناع، ضددرد و مسکن بودن آن است.   جعفری هم یکی از سبزی ‌های خوش خوراکی است که در سبزی خوردن استفاده می‌ شود: این گیاه از خانواده ی چتریان یا همان خانواده ی جعفری است. این سبزی کاهش ‌دهنده ی اسیداوریک بوده و در پایین آوردن فشارخون نیز مفید شناخته شده است. بنابراین مصرف آن به میانسالان توصیه می ‌شود. به ‌علاوه، منبع ویتامین‌ های C و بتاکاروتن است و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم دارد.   ترخون از دیگر سبزی‌ های معطر سفره ی سنتی ایرانی است که خصوصیاتی کمی ‌متفاوت از بقیه ی سبزی ‌ها دارد. این سبزی، گیاهی از خانواده ی کاسنی و منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است. این ماده غذایی هم علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضد اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خواب ‌آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان نیز هست. در کتاب قانون ابن ‌سینا ذکر شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودن ‌اش هم به همین دلیل باشد. خوردن ترخون برای درمان زخم ‌ها و جوش ‌های دهان و دندان نیز مفید شناخته شده است از این رو، به شما توصیه می ‌کنیم حتما آن را در میان اجزای سبزی خوردن ‌تان بگنجانید.

تقویت حافظه با سبزی‌ خوردن سبزی ‌های تازه نقش آنتی اکسیدانی دارند و مصرف آن ها موجب افزایش حافظه می‌ شود. در واقع سبزی ‌های تازه با خنثی کردن رادیکال ‌‌های آزاد می ‌توانند حالت ارتجاعی رگ ‌های خونی را حفظ کنند و موجب خون ‌رسانی بهتر به مغز و اعصاب ‌شوند و بدین ترتیب از کاهش توانایی ‌های فکری و حافظه پیشگیری کند.

سبزی خوردن را درهم بخورید هنگام مصرف سبزی خوردن سر سفره ی غذا هر یک از اعضا به سراغ یک گیاه خاص می ‌روند مثلا بچه‌ ها تره می ‌خورند و پدر، ریحان و نعناع را ترجیح می ‌دهد اما مادر خانواده ترکیبی از همه این سبزی ‌ها را میل می ‌کند اما به نظر شما کدام درست ‌تر رفتار کرده ‌اند؟

سبزی ‌‌ها انواع مختلفی از گیاهان هستند که در حقیقت اگرچه ترکیبات یکسانی ندارند اما از نظر مواد تشکیل‌ دهنده مشابه هم هستند. به عنوان نمونه تمامی گیاهان با درصدهای متفاوتی از نظر وجود آب، چربی، میزان کم یا زیاد، فیبر و رنگ با هم مشترک هستند. اما در مواردی نیز برخی از مواد تشکیل‌ دهنده فقط در یک نوع گیاه وجود دارد و این مساله باعث متمایز بودن‌ شان می ‌شود. به طور کلی اگر از نظر وجود B1، B6، B5، روی،‌ املاح، پتاسیم، منگنز و جدولی را در نظر بگیریم و در آن 10 گیاه را در کنار هم قرار دهیم اگرچه ممکن است گاهی اوقات درصد آن ها شبیه به هم باشد اما به هم ریختگی خاصی از نظر ترکیبات قابل مشاهده است.

از سوی دیگر، با توجه به این که هر گیاه املاح و ویتامین خاص خود را دارد، باید توجه داشت که مصرف نوع خاصی از آن باعث پتاسیم، آهن، روی، منگنز یا ویتامین C بیشتری به بدن می‌ شود و در نتیجه تمامی مواد مورد نیاز و ضروری با خوردن یک نوع سبزی دریافت نخواهند شد. بنابراین مصرف مخلوط سبزی خوردن به عنوان یک عادت غذایی مناسب توصیه می ‌شود.

تمام گیاهان معطر یا اسانس ‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب

مراقب باشید خانم‌های باردار و شیرده باید با احتیاط ریحان بخورند! در دوران بارداری و شیردهی خانم‌ ها نباید بیش از حد معمول ریحان بخورند؛ در حد همان سبزی خوردن ایرادی ندارد ولی مقادیر زیاد و طولانی ‌مدت ممکن است خطرناک باشد.

مرزه نبین چه ریزه! مرزه برای انسان مسمومیت یا عوارضی ندارد اما مصرف بیش از اندازه‌ اش، به دلیل تند و تیزی ای که دارد، ممکن است التهاباتی را در مخاط دهان ایجاد کند.

جعفری و حساسیت نوری! جعفری گیاه قاعده‌ آوری است مقادیر زیادش، بیش از 200 گرم در روز برای زنان باردار خطر سقط را به همراه دارد. ضمن این که بعضی افراد به گیاهان خانواده ی جعفری حساسیت دارند، به این ترتیب که اگر جعفری مصرف کنند و در معرض نور آفتاب قرار گیرند، روی پوست‌ شان تاول و بثورات پوستی ظاهر می ‌شود. به این عارضه حساسیت نوری می ‌گویند و کسانی که این علایم را داشته باشند نباید گیاهان خانواده جعفری را مصرف کنند.   نگهداری سبزی خوردن در یخچال برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای این که سالم تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.


خواص شاهی در بارداری خواص شاهی برای مو خواص شاهی برای پوست خواص شاهی برای تیروئید شاهی، یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که انسان مصرف می کند. این گیاه کنار رودها و جویبارها با جریان آب، رشد می کند. شاهی منبع عالی ویتامین های E،C، B،B،B ، منگنز و کاروتن است. علاوه بر آن کلسیم، فیبر، آهن ومس نیز دارد. 


 


 


 


گیاه شاهی را بشناسید


 


چقدر اهل سبزی خوردن هستید؟ وقتی سبد سبزی خوردن سر سفره می‌آید به کدام سبزی علاقه‌ی بیشتری دارید؟ اگر جزو افرادی هستید که شاهی‌ها را سوا کرده و میل می‌کنید به خودتان تبریک بگویید چون انتخاب خوبی دارید. البته توصیه می‌کنیم «جدا کن سوا کن» را کنار بگذارید و از تمام سبزی‌ها میل کنید چون هر کدام منبع ویتامین‌های متعدد هستند. اما شاهی! این سبزی برگ دار خوشمزه! شاهی حاوی ترکیبات گوگردی است که برای سلامتی بسیار مفید است. این سبزی پرطرفدار منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی است.


 


یکی از سبزی هایی که ارزش غذایی بالایی دارد شاهی است. این سبزی که طبیعت آن را سخاوتمندانه در اختیار ما قرار می دهد، برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود. از جمله خاصیت های شاهی می تواند به رفع رطوبات غلیظ بدن، خلط آور، قاعده آور و تقویت معده اشاره کرد. شاهی از سبزی های پرخاصیت است که هم ارزش غذایی داشته و هم برای درمان بیماری ها کاربرد دارد. از ریشه، ساقه، برگ و تخم شاهی در طب سنتی استفاده دارویی میشود. این سبزی مفید و پرخاصیت به دلیل کشت آسان و رشد سریع در همه مناطق ایران روییده شده و دسترسی به آن راحت و ارزان است.


 


تخم شاهی مزه نسبتا تند و تلخی دارد. خواص تخم شاهی و فواید درمانی آن متعدد بوده، دارای خاصیت چربی سوزی، تصفیه کنندگی خون، شیرافزایی، قاعدگی آور، مقوی، نیروبخش و ادرارآور است. در ادامه این مطلب برخی از مهمترین خواص تخم شاهی و فواید درمانی این سبزی گردآوری شده است. با ما همراه باشید.


 


 


خواص شاهی ضد سرطان


 


به دلیل وجود ویتامین Cو E در شاهی این گیاه خاصیت آنتی اکسیدانی فوق العاده در جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد دارد.در نتیجه یک ماده ی ضد سرطانی می باشد.شاهی مانع از رشد سلول های سرطانی می شود.  پروفسور لئون بینه عصاره شاهى را گرفت و به بدن موش هایى که به سرطان مبتلا بودند تزریق کرد و مشاهده کرد که این کار،رشد سلول هاى سرطانى را در این موش ها متوقف می کند.


 


درمان کم خونی با خواص شاهی


 


شاهی علاوه بر ویتامین C حاوی مقدار قابل ملاحظه ای آهن و اسید فولیک نیز می باشد،از این رو برای اشخاص کم خون مفید است.


 


کاهش چربی خون با خواص شاهی


 


در یک طرح تحقیقاتی در ایران که به منظور تعیین تاثیر سبزی شاهی بر چربی های خون‏‎،در کارکنان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام گرفت،مشخص شد که میزان کلسترول در گروه مورد بررسی کاهش یافته بود.


 


 


خواص شاهی برای آسم


 


شاهی حاوی مقدار قابل ملاحظه ای ویتامین A و روغن هاى فرار است.به همین دلیل برای مخاط دستگاه تنفسى و در نتیجه مبتلایان به آسم فوق العاده مفید است.کسانى که برونشیت دارند یا سرفه هاى سختى مى کنند،هر روز 60 تا 150 گرم عصاره شاهی را مصرف نمایند.


 


خواص شاهی برای کلیه ها


 


شاهی مانند خیلی از سبزیجات گروه چلیپاییان مانند کلم،کلم بروکلی و کلم پیچ دارای گلوکوزیدها و روغن خردل (روغن تلخ) می باشد.این مواد،محرک فعالیت کلیه ها هستند و موجب تقویت معده و کیسه صفرا می شوند. از این رو مصرف شاهی به کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند،توصیه شده است.


 


 


خواص داروئی گیاه شاهی


 


از گیاه تره تیزک در موارد آسم و سرفه و بواسیرهای خونی استفاده می‌شود و بسیار رافع است. ضد کمبود ویتامین C است و برای بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین C در بدن اثر شفا بخش دارد. یعنی آنتی سکوربوتیک است. از ریشه تره تیزک برای مرحله دوم سیفیلیس استفاده می‌شود. تخم تره تیزک ترشح شیر را زیاد می‌کند و به اصطلاح گالاکتاگوگ است. جوشانده تخم تره تیزک در شیر برای سقط جنین به کار می‌رود.


 


به صورت ضماد برای تسکین درد ضربه به کار می‌رود. تره تیزک از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی گرم و نسبتا خشک است. باز کننده گرفتگی‌ها و انسداد مجاری کبد و طحال و صاف کننده و مدر بول و خرد کننده سنگ مثانه است. در تسریع هضم غذا و تحلیل باد و گاز و نفخ مفید است. در پزشکی امروزی به سبب وجود مواد معدنی گوناگون و فراوان در این گیاه، آن را دارای خاصیت قوی ضد اسکوربوت، اشتهاآور، مُدرّ، تصفیه کننده خون و مفید در درمان آنژین صدری می‌دانند.


 


شاهی، علاوه بر ویتامین ث دارای مقدار زیادی ویتامین های «آ، ب، و ب2» است. شاهی دارای روغن‌های مایع گوگرددار است که برای مخاط دستگاه تنفس مفید است. مصرف چکیده ترتیزک علاوه بر معالجه امراض دستگاه تنفسی، کرم کش نیز است. املاح معدنی سرشار از آهن، کلسیم، فسفر، آرسنیک، منگنز، مس، روی و گوگرد است. شاهی برای اشخاصی کم خون و مبتلایان به آسم فوق العاده مفید است.


 


شاهی، اشتها آور، نیرو بخش، تصفیه کننده خون و ادرار آور است و سنگینی معده و کبد را برطرف می‌کند. مصرف شاهی به کسانی که شن و سنگ کلیه و مثانه دارند یا مبتلا به امراض پوستی شده‌اند یا مرض قند دارند یا درد گوش گرفته‌اند توصیه شده است. جویدن برگ‌های شاهی تازه لثه‌ها را محکم می‌کند و آنها را سالم نگه می‌دارد. شاهی به علت داشتن ویتامین ث در معالجه بیماری قند و امراض پوستی فوق العاده مفید است.


 


 


 


خواص شاهی برای چربی سوزی , خواص شاهی قاعده آور


خواص شاهی برای چربی سوزی , خواص شاهی قاعده آور


خواص شاهی برای چربی سوزی , خواص شاهی قاعده آور


خواص شاهی برای چربی سوزی , خواص شاهی قاعده آور


 


 


 

کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب با ذكر منبع و لینک فعال بلامانع است


 



رشد مو


همان طور که همه می دانند میوه ها و سبزیجات در سلامت بدن و پوست نقش به سزایی دارند و از گذشته تا کنون برای درمان بسیاری از بیماری ها توصیه می شده اند. اما علاوه بر خواص بی شمار میوه ها و سبزیجات آب آن ها نیز برای حفظ سلامتی و رشد موها موثراست و از آن جایی که میوه ها حاوی مواد معدنی و پروتئین های ضروری بدن هستند، برای حفظ سلامت پوست و مو توصیه می شوند. به علاوه آب میوه ها برای افرادی که وقت خوردن میوه نداشته و یا کسانی که به خوردن میوه علاقه ندارند، بسیار مناسب بوده و این افراد می توانند بدون صرف هزینه و وقت چندانی به جای میوه ها از آب آن ها استفاده کرده و سلامت خود را حفظ کنند. آب میوه ها برای سلامت کف سر نیز توصیه می شود و غیر از رشد موها به سلامت کف سر نیز کمک می کند. به طور مثال آب میوه ها خارش کف سر را از بین برده و می تواند شوره را از بین ببرد. تنها کافی است از میوه های حاوی مواد معدنی و ویتامین استفاده کرده و با مصرف آن ها سلامت پوست و موی خود را تضمین کرد.
در این مقاله از سایت رژلب به بررسی برخی میوه ها و خواص آن ها پرداخته شده است. این میوه ها در رشد موها تاثیر به سزایی دارند و می توانند سلامت آنها را تضمین کنند.


آب میوه ها و سبزیجات و تاثیر آن ها در رشد موها



تقویت مو


 


• آب پیاز


آب پیاز یکی از موادی است که مزایای زیادی برای حفظ سلامت پوست و رشد موها دارد. به خصوص کسانی که از ریزش مو رنج می برند می تواند از آب پیاز استفاده کرده و این مشکل را حل کنند. آب پیاز گردش خون را در کف سر تقویت کرده و با پاک کردن آلودگی های کف سر به رشد موها کمک می کند. برای استفاده از آب پیاز نیز کافیست کمی آب پیاز را روی کف سر ریخته و ماساژ دهید. سپس به مدت چند دقیقه صبر کرده و موها و کف سر خود را با آب بشویید. برای از بین بردن بوی پیاز نیز کافیست از شامپوی معطری استفاده کنید.


• آب هویج
هویج یکی از موادی است که سرشار از ویتامین ث بوده و به گردش خون کمک می کند. به علاوه هویج در تولید هموگلوبین ها نیز نقش داشته و می تواند به تقویت موها و جلوگیری از ریزش آن ها کمک کند. بنابراین در صورتی که به دنبال داشتن موهای سالم و زیبایی هستید کافی است روز خود را با یک لیوان آب هویج شروع کنید.


• آب سیر
آب سیر به گردش خون در کف سر کمک کرده و به دلیل خواص ضدعفونی کنندگی که دارد آلودگی های کف سر را از بین برده و تولید آنزیم های نامطلوب را کاهش می دهد. به علاوه آب سیر در رشد سریع تر موها نیز نقش داشته و به سلامت و زیبایی بیشتر موها نیز کمک می کند.


• آب خیار
آب خیار نه تنها برای پوست بلکه برای مو هم مفید است. آب خیار از ریزش موها جلوگیری کرده و به رشد آن ها کمک می کند. به علاوه آب خیار در کاهش وزن، گردش بهتر خون، تقویت قلب و تقویت رگ های خونی موثر بوده و در صورتی که می خواهید بدنی سالم و پوست و مویی زیبا و درخشان داشته باشید کافیست به برنامه غذایی و روتین زیبایی خود آب خیار را اضافه کنید.


استفاده مداوم از این آب میوه ها به سلامت موها کمک کرده و در سرعت رشد موها تاثیر به سزایی دارند.


جمع آوری و ترجمه شده توسط رژلب دات کامانتشار مطالب فوق تنها با ذکر مرجع به همراه لینک  رژ لب مجاز می‌باشد.لطفا به حقوق هم احترام بگذاریم


 خانم بخشی مدرس شینیون


 خانم اکبری مدرس میکروپیگمنتیشن


خانم پاسبانی مدرس کوتاهی ورنگ مو


 خانم بحری (کارشناس کار با مواد-رنگ و مش)


 خانم نیکا مهدوی ( دائم)


 خانم ملیحه قاسم نژاد مدرس تخصصی گریم


خانم شفیعی( مدرس رنگ و مش)


 خانم شایگان (مدرس میکروپیگمنتیشن)


آموزش شینیون مجلسی


آموزش حرفه ای


آموزش حرفه ای صورت


بی حسی تاتو


آموزش طراحی ناخن مرمری


آموزش بافت مو شیک


شینیون موی بلند


آموزش تاتو چشم-بن مژه


اسپری پوشاننده سفیدی مو


چشم پاک کن الارو


رنگ مو فانتزی


طراحی ناخن آلومینیومی


در اینجا با خواص انواع سبزی خوردن از جمله ریحان، مرزه، تره، تربچه، ترخون و نعنا و ریحان آشنا خواهید شد.

تا چندی پیش سبزی خوردن پای ثابت اکثر سفره‌های ایرانی بود. وقتی سفره پهن می‌شد اولین چیزی که در مرکز سفره خودنمایی می‌کرد، یک سبد پر از انواع سبزی‌های تازه بود، اما حالا دیگر حضور این سمبل شادابی و طراوت سفره کمرنگ شده است.

توصیه کلی مصرف روزانه 3 تا 5 «سروینگ» سبزیجات می‌باشد. هر سروینگ یا واحد معادل یک لیوان سبزیجات خام یا نصف لیوان سبزیجات پخته است. سبزی‌های خوشمزه و اشتها آوری که پای ثابت سفره بسیاری از خانواده‌های ایرانی است، هر کدام ویژگی‌های تغذیه‌‌ای و درمانی خاص خودشان را دارند.
به طور کلی تمام گیاهان معطر مانند ریحان، نعناع، مرزه و در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب. اما جدا از این خواص مشترک، هر کدا‌م ‌شان ویژگی‌‌های خاص خودشان را دارند.

خواص مرزه

مرزه یکی از سبزی‌های موجود در سبزی خوردن است از خانواده نعناع که بوی خیلی نافذی دارد و به دلیل تند و تیزی مزه‌‌اش، کمتر به شکل تازه استفاده می‌شود ولی برخی خانواده‌‌ها در سبزی خوردن ‌شان مقادیری مرزه می‌گذارند.
مرزه خاصیت ضدمیکروب بالایی دارد، تعریق را کنترل می‌‌کند و به همین دلیل به‌ عنوان گیاه ضدتشنگی برای افراد مبتلا به دیابت تجویز می‌‌شود. این گیاه ضد ویروس تبخال، ضدانگل، خلط‌آور، محرک و تقویت‌کننده معده است.

خواص ریحان

ریحان خاصیت آنتی ‌اکسیدانی دارد و در نتیجه ضد سرطان است. ریحان اشتها آور، خلط آور(جهت درمان سرفه) و ضد تهوع است. ریحان موجود در سبزی خوردن باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده می‌شود و در از بین بردن کرم‌های روده ای و در درمان کرامپ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد. ریحان بر روی سیستم عصبی تاثیر می‌گذارد و در درمان تحریک‌های عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی خوابی نقش قابل توجهی دارد.

خواص تربچه

این سبزی برگ‌های پهن و کرک دار داشته و دارای انواع ترب سفید، سیاه و ق است. ترب کمی نفاخ است. به دلیل دارا بودن مواد گوگرددار خاصیت ضدعفونی کنندگی فراوانی دارد، همچنین اشتهاآور خوبی است. ویتامین C در برگ تربچه چندین برابر بیشتر است و اگر به همراه غذا خورده شود، به جذب آهن کمک می‌کند. براساس تحقیقات انجام شده، تربچه خاصیت ضد سرطانی دارد.

خواص تره

یکی دیگر از سبزی‌های موجود در سبزی خوردن تره است، تره تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد. تره در جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می‌رود. این سبزی ساقه ندارد و از نظر خواص تغذیه‌ای شبیه به سیر و پیاز است، اما طعم و بوی ملایم تری دارد. تره 2 نوع دارد؛ برگ‌های یکی کوتاه و نازک بوده و اغلب در بهار و تابستان می‌روید، دیگری تره فرنگی است که برگ‌های پهن، قوی و بلند داشته و پیاز آن مشخص است.

خواص جعفری

جعفری هم یکی از سبزی‌های خوش خوراکی است که در سبزی خوردن استفاده می‌شود: این گیاه از خانواده چتریان یا همان خانواده جعفری است. این سبزی کاهش ‌دهنده اسیداوریک بوده و در پایین آوردن فشارخون نیز مفید شناخته شده است. بنابراین مصرف آن به میانسالان توصیه می‌‌شود. به ‌علاوه، منبع ویتامین‌ C، و حاوی مقداری مواد معدنی مانند آهن و کلسیم می‌باشد.

خواص ترخون

ترخون از دیگر سبزی‌‌های معطر موجود در سبزی خوردن است که خصوصیاتی کمی ‌متفاوت از بقیه سبزی‌ها دارد. این سبزی، گیاهی از خانواده کاسنی و منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.
این ماده غذایی هم علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضداسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خواب ‌آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان نیز هست. در کتاب قانون ابن ‌سینا ذکر شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودن ‌اش هم به همین دلیل باشد. خوردن ترخون برای درمان زخم‌ها و جوش‌های دهان و دندان نیز مفید شناخته شده است از این رو، به شما توصیه می‌‌کنیم حتما آن را در میان اجزای سبزی خوردن ‌تان بگنجانید.

خواص نعناع

نعناع یکی از سبزی‌‌های پُرمصرف بوده و در سبزی خوردن نیز به وفور استفاده می‌‌شود. نعناع یک گیاه بوته‌ ای چند ساله است که انواع متعددی دارد. از خصوصیات کلی آن می‌شود به این موارد اشاره کرد: ضد تهوع و استفراغ، ضد ویروس تبخال، ضد خارش، ضد تب، بازکننده برونش و رافع احتقان، صفرا‌ آور و خارج کننده سموم بدن. یکی دیگر از خواص نعناع، ضددرد و مسکن بودن آن است.

خواص اسفناج

اسفناج جزو آن دسته از مواد غذایی است که چندان مورد توجه بسیاری از ما قرار نگرفته است. شاید بتوانیم روزهایی را به یاد آوریم که بسیاری از مادربزرگ‌های ما از این سبزی در تهیه غذای خانواده استفاده می‌کردند، اما متاسفانه کم‌کم از تاثیر این سبزی در برنامه غذایی ما کاسته شده و هنوز نتوانسته جایگاه خود را در سبد غذایی خانوار بیابد. در این میان، شاید آگاهی از ویژگی‌های ارزشمند اسفناج بتواند به توجه بیشتر به آن کمک کند. از خواص اسفناج می‌توان به این موارد اشاره کرد: فیبر بالا و ضد یبوست، ضدسرطان، ضد التهاب، کاهنده فشارخون، تقویت کننده سیستم ایمنی، کاهنده کلسترول خون و تقویت کننده سیستم عصبی.

سبزی خوردن را درهم بخورید

هنگام مصرف سبزی خوردن سر سفره غذا هر یک از اعضا به سراغ یک گیاه خاص می‌‌روند. سبزی‌ها انواع مختلفی از گیاهان هستند که در حقیقت اگرچه ترکیبات یکسانی ندارند اما از نظر مواد تشکیل‌ دهنده مشابه هم هستند. به عنوان نمونه تمامی گیاهان با درصدهای متفاوتی از نظر وجود آب، چربی، میزان کم یا زیاد فیبر و رنگ با هم مشترک هستند. اما در مواردی نیز برخی از مواد تشکیل‌ دهنده فقط در یک نوع گیاه وجود دارد و این مساله باعث متمایز بودن‌ شان می‌‌شود.
از سوی دیگر، با توجه به این که هر گیاه املاح و ویتامین خاص خود را دارد، باید توجه داشت که مصرف نوع خاصی از آن باعث پتاسیم، آهن، روی، منگنز یا ویتامین C بیشتری به بدن می‌شود و در نتیجه تمامی مواد مورد نیاز و ضروری با خوردن یک نوع سبزی دریافت نخواهند شد. بنابراین مصرف مخلوط سبزی خوردن به عنوان یک عادت غذایی مناسب توصیه می‌‌شود./ دنیای تغذیه



دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *