تمام سلول های بدن برای فعالیت نیازمند اکسیژن هستند. این گاز از طریق دستگاه تنفسی و گردش خون به بدن می رسد و دی اکسیدکربن که محصول زائد فعل و انفعالات در بدن است نیز به وسیله همین دستگاه ها از بدن خارج می شود. اکسیژن از طریق دیواره ریه ها به درون سرخرگ ها انتشار می یابد تا در سراسر بدن انتقال پیدا کند. دی اکسیدکربن نیز برای خروج از بدن، از طریق سیاهرگ ها به درون ریه ها منتشر می شود و وارد هوای بازدم می شود.
سلامتی مجاری تنفسی وابسته به دریافت هوای فاقد میکرب و آلودگی است. بیش از 200 نوع ویروس شناخته شده که بر دستگاه تنفسی فوقانی اثر می کنند و سبب
گردو برای سرماخوردگی ضرر دارد
علایم سرماخوردگی به طور معمول دو تا سه روز پس از ورود ویروس به بدن ظاهر می شود. شایع ترین علائم شامل : گلودرد، گرفتگی بینی، آب ریزش بینی، سرفه، عطسه و درد در قسمت های دست و پا است. خستگی، ریزش آب از چشم ها و اشکال در خوابیدن نیز ممکن است رخ دهد.
در صورتی که علائم، بیش از یک هفته باقی بمانند و با سردرد شدید ، ضعف ، از دست دادن اشتها و تشنگی همراه شوند، احتمال این که بیماری به علت ویروس آنفلوانزا باشد بیشتر است. بروز تب نیز به طور معمول شایع است. باید توجه کرد که در موارد عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی، علت بیماری را نمی توان برطرف کرد و فقط درمان علائم امکان پذیر است.
به هنگام سرماخوردگی استراحت زیاد، مصرف فراوان مایعات و قرقره کردن آب نمک ولرم به بهبود علائم کمک می کند. مصرف قرص های مسکن به رفع سردرد و کاهش تب کمک می کنند. تنها در مواردی که به دنبال عفونت ویروسی، عفونت باکتریایی نیز بروز می کند، آنتی بیوتیک ها مفید واقع می شوند.
کودکان ، سالمندان، زنان باردار و افراد دچار بیماری هایی از قبیل دیابت و بیماری های کلیوی به توصیه های پزشکی بیشتری نیاز دارند. گاهی اوقات برای افراد سالمند، به منظور پیشگیری از ابتلا به عفونت، استفاده از واکسن توصیه می شود. برای جلوگیری و درمان سرماخوردگی
برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه اش که مبارزه علیه ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.
مواد غذایی مفید برای درمان سرماخوردگی شامل موارد زیر است :
–
– غلات سبوس دار و حبوبات؛ منابع غذایی مناسب یکی از ویتامین های گروه B به نام پانتوتنیک اسید هستند. کمبود پانتوتنیک اسید، سبب بروز عفونت های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می شود.
– سیر دارای آهن، روی و آلیسین (ALICIN ) است که سبب تقویت سیستم ایمنی و کاهش خطر عفونت های ویروسی می شود.
– ماهی قباد، قزل آلا، ساردین و ماهی های روغنی منبع غنی
– دانه کنجد،
– جگر، انواع ماهی از جمله قزل آلا، قباد و شاه ماهی، کره و تخم مرغ منابع
– تخم مرغ ، ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات ، حبوبات، مغزها، دانه ها و غلات سبوس دار تأمین کننده پروتئین هستند. کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می دهد.
– گوشت، شیر، غلات و حبوبات تأمین کننده
– غلات صبحانه ( برشتوک )، نان و عصاره مخمر تأمین کننده
– گوشت های قرمز بدون چربی و غلات سبوس دار حاوی روی هستند. سایر منابع غذایی حاوی روی شامل : جوانه گندم ، آجیل ، بادام زمینی، گردو، جگر ، مرغ ، بوقلمون، ماهی، میگو، تخم مرغ ، لوبیا خشک ، شیر و لبنیات است. روی یک ماده معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است.
غذاهای آماده ی بسته بندی شده و کنسروها از لحاظ ویتامین ها و موادمعدنی فقیر هستند. بنابراین به جای مصرف این نوع غذاها از انواع میوه و سبزیجات تازه، ماهی، غلات، مغزها و دانه ها استفاده کنید.
– ارتباط بین مصرف قرص های ویتامین C و سرماخوردگی به طور وسیعی مورد مطالعه قرار گرفته است. تحقیقات نشان داده ، این قرص ها که روزانه 500 تا 1000 میلی گرم ویتامین C را برای بدن تامین می کنند، نمی توانند از عفونت پیشگیری کنند، در حالی که به کاهش شدت و احتمالاً طول مدت سرماخوردگی کمک می کنند.
در برخی موارد با دریافت 1000 میلی گرم مکمل ویتامین C در روز طی یک دوره طولانی، علائم به میزان 15 درصد کاهش یافت. ویتامین C باعث افزایش سطح اینترفرون در بدن می شود که این ماده با عفونت ها مبارزه می کند. همچنین ویتامین C از جمله آنتی اکسیدان هایی است که به حفاظت از پوشش داخلی مجاری تنفسی در برابر انواع عفونت کمک می کند.
– مصرف مکمل ریزمغذی های خاص شامل 20 میلی گرم روی ، 100 میکروگرم سلنیوم ، 120 میلی گرم ویتامین C ، 15 میلی گرم
– در بررسی های بالینی مختلف نشان داده شده است که قرص های مکیدنی ” روی” سبب بهبود علائم سرماخوردگی می شوند. البته بعضی مطالعات نیز نشان داده که این قرص ها هیچ اثری بر علائم سرماخوردگی ندارند. به علاوه باید توجه کرد که دریافت روی به میزان بیش از 150 میلی گرم در روز می تواند امکان ابتلا به عفونت را افزایش دهد. بنابراین قبل از اقدام به هر نوع درمانی، باید تحت نظر پزشک باشید و به توصیه های او عمل کنید.
– قرص سیر یا کپسول های حاوی عصاره سیر ممکن است به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند. علت این تأثیر خواص ضد ویروسی رنگدانه گیاهی ” آلیسین ” است.
– استفاده از بُخور به رفع گرفتگی بینی کمک می کند. برای این کار، برای 10 دقیقه سرتان را روی بخارات یک ظرف آب در حال جوشیدن بگیرید. بهتر است دستمال یا حوله ای را روی سر بگذارید و این عمل را سه بار در روز تکرار کنید. می توانید مقداری
– مایعات فراوانی مصرف کنید. در طول حملات شدید آنفلوانزا، بهتر است از مایعات مقوی و مغذی مثل انواع سوپ و آش در وعده غذایی اصلی استفاده کنید. البته به شرطی که دارای انواع موادمغذی به مقدار متعادل و متناسب باشد.
– تا جایی که می توانید بخوابید و استراحت کنید. سیستم ایمنی برای تجدید قوا به استراحت نیاز دارد. عدم توجه به علائم یک عفونت ویروسی و کار و فعالیت شدید در حین بیماری، مدت بیماری را طولانی تر می سازد.
سالومه آرمین- کارشناس ارشد تغذیه
ماهنامه دنیای تغذیه- 9
گردو برای سرماخوردگی ضرر دارد
یكی از خوشمزه ترین راهها برای افزودن مواد مغذی، طعم و تردی به غذا، افزودن گردو به آن است. مغز گردو ساخته شده از تكههای ناهموار و پروانهای شكل است
یكی از خوشمزه ترین راهها برای افزودن مواد مغذی، طعم و تردی به غذا، افزودن گردو به آن است. گردو در ماههای شهریور و مهربرداشت میشود و در همه فصول سال وجود دارد و منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است.مغز گردو ساخته شده از تكههای ناهموار و پروانهای شكل است. این تكهها به رنگ سفید چرك هستند و با پوستی نازك به رنگ قهوهای روشن پوشیده شدهاند. آنها كمیدرهمدیگر گره خوردهاند. این مغزها در پوستی گرد یا دوك مانند به رنگ قهوه ای و خیلی سفت محصور شده اند.
بیشتر بدانید : با خوردن گردو به کاهش وزن تان کمک کنید!
بیشتر بدانید : چرا آقایان جوان باید هر روز یک مشت گردو بخورند؟
تعجبی ندارد كه این گردوی لذیذ از درختی تزئینی كه به همین علت دارای ارزش زیادی است، پدید میآید. مغز گردو شامل دو بخش ناهموار است. این بخشها سفید رنگ هستند و بوسیلهی پوششی نازك و قهوهای رنگ پوشیده شدهاند و بخشهایی از آنها به هم متصل است. مغز گردو در پوستهای سخت كه به شكل گرد یا دوك مانند است محصور شده است.تعداد زیادی گونه درخت گردو وجود دارد،كه فقط سه نوع از آنها قابل مصرف هستند. نوع انگلیسی (یا ایرانی) با نام Juglans regia ، نوع سیاه با نام Juglans nigra ، و نوع سفید با نام Juglans cinerea. نوع انگلیسی محبوب ترین نوع گردو در ایالات متحده است كه به دلیل داشتن پوست نازك به راحتی بوسیله فندق شكن شكسته میشود. نوع سیاه، پوست سختتری دارد و دارای مزهای تندتر است. نوع سفید شیرینتر و روغنیتر از دو نوع قبل است ولی كمتردر مغازهها یافت میشود.گردو برای سرماخوردگی ضرر دارد
با وجود اینكه درختان گردو برای هزاران سال است كه كشت میشوند، ولی دارای اجداد متفاوتی هستند. منشا نوع انگلیسی درخت گردو، هند و نواحی پیرامون دریای خزر است و از این رو با نام گردوی ایرانی نیز شناخته میشود. در قرن 4 پیش از میلاد، رومیها گردو را به بسیاری از اروپاییان معرفی كردند كه از آن زمان تا كنون در این كشورها درخت گردو كشت میشود. در سرتاسر تاریخ، درخت گردو بسیار محترم بوده است، زیرا نه تنها دارای عمری چند برابر طول عمر انسان است، بلكه موارد مصرفی مانند استفاده به عنوان غذا، تولید روغن سوخت فانوس، ساختن پناهگاه و تولید رنگ و استفاده دارویی است. به نظر میرسد درختهای گردویی كه در آمریكای شمالی كشت میشوند از نوع انگلیسی باشند، زیرا گردو برای اولین بار توسط كشتیهای بازرگانی انگلیسی به آمریكا برده شد. امروزه كشورهای اصلی تولید و صادر كننده گردو، آمریكا، تركیه، چین، ایران، فرانسه و رومانی هستند.
گردوها به راحتی شكسته میشوند. این میوه مغزدار سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است، خصوصاً نوع چربی محافظتی كه بدن نمیتواند آن را تولید كند. میزان امگا 3 گردو (4/1 فنجان، 98 درصد چربیهای روزانه را فراهم میكند.)، گردو از قلب و عروق محافظت میکند، خاصیت ضدالتهابی درآسم، روماتیسم آرتروز و بیماریهای التهابی پوستی مثل اگزما و داء الصرف (نوعی بیماری پوستی) دارد. بعلاوه، گردو حاوی یك ماده آنتیاكسیدانی به نام اسید الاژیك است كه سیستم ایمنی را حمایت كرده و به نظر میرسد كه خاصیت ضدسرطانی دارد.
افزودن گردو به غذا یك روش مهم برای بهبود سلامت قلب است. گردو یكی از مهمترین منابع از چربیهای اشباع نشده است. حدود 15% چربی موجود در گردو، چربی اشباع نشده مفید است. بررسیها نشاندادهاست كه افزایش دریافت گردو با غلظت اشباع نشده در وعده غذایی، تأثیرات مثبتی روی میزان بالای كلسترول و دیگر فاكتورهای خطرناك قلب و عروق دارد. در یك بررسی ویژه، تأثیرات پائینآورنده كلسترول غذای ناحیه مدیترانه با یك غذای رایج مدیترانه كه 35درصد كالری آن از چربیهای اشباع نشده گردوی موجود در این غذاست را مقایسه كردهاند.تحقیق روی 49 نفر نشاندادهاست كه با مصرف مداوم غذاهای حاوی گردو، كلكلسترول بد LDL (شكل خطرناك آن) كلسترول و a LP (لیپو پروتئین a، تركیب دیگر لیپید كه لختهشدنخون را افزایش میدهد، كه در واقع عامل خطرناكی برای آترواسكلروز(تصلب شرائین است) كاهش مییابد.به علاوه چربیهای اشباع نشده محافظ قلب، تراكم امگا 3 گردو و همچنین اسیدهای چرب مسئول تأثیرات مثبت گردو در موارد خطرناك قلب و عروق است. امگا 3 از ضربان نامنظم قلب، لخته شدن خون در شریانها (كه تقریباً علت بیشتر حملههای قلبی است) جلوگیری كرده و باعث بهبود كلسترولHDL (خوب) میشود و برای سیستم قلب و عروق مفید است. امگا 3 همچنین التهاب را كاهش میدهد، التهاب بخش كلیدی در مراحلی است كه كلسترول را به پلاكهای مسدود كننده شریان تبدیل میكند. این عمل توسط گردو که حاوی میزان بالای ال آرژنین (یك آمینواسید بسیار مهم است كه در هنگام فشارخون بالا از اهمیت خاصی برخوردارند) است، انجام میگردد. در بدن (خصوصاً در رگهای خونی پركار)آرژنینL به اكسید نیتریك تبدیل میشود، یك ماده شیمیایی كه به هموار نگهداشتن دیواره داخلی رگهای خونی كمك میكند و اجازه میدهد تا رگهای خونی راحت باشند. افرادی كه فشار خون بالا دارند زمان بسیار دشواری برای نرمال نگهداشتن میزان اكسیدنیتریك دارند، كه ممكن است به مشكلات سلامتی مهم مرتبط باشد مانند دیابت و مشكلات قلبی، گردو میتواند بعنوان یك افزودنی به غذای آنها كمكهای بسیاری كند. در یك تحقیق چاپ شده در مجله Phytochemistry، سلامت قلبی عروقی توسط گردو را نشان داده است. تحقیق پیشین اظهار داشت كه چند تركیب پلی فنولیك یافت شده در گردو، خصوصاً اسید ellagic و gallic، دارای فعالیت مناسب آنتی اكسیدانت هستند كه از تبدیل كلسترول LDL به رادیكال آزاد مضر جلوگیری میكنند. در تحقیق جدید، محققان 16 پلی فنول را شناسایی كردند كه شامل 3 تانن با فعالیت آنتی اكسیدانتی دفاعی است. آنها این میزان را بسیار چشمگیر توصیف كردهاند. آنتی اكسیدانتهای گردو نقش كلیدی در سلامت قلب دارند.گردو، گردوی آمریكایی و شاه بلوط بیشترین مقدار آنتی اكسیدانت در میان میوههای دانهدار دارند، گردو حاوی بیش از 20 mmol آنتی اكسیدانت در 3 اونس (100 گرم) است. همچنین بادام زمینی (یك سبزی بنشنی) روی دریافتهای غذایی آنتی اكسیدانت تأثیر میگذارد. مقدار زیاد آنتی اكسیدانت میوههای دانه دار به توضیح نتایج بدست آمده در تحقیق Iowa Womens Heahh Study Iowaكمك میكند كه در آن تحقیق مشخص شده است که خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای شریانی قلب با افزایش مصرف كره بادام زمینی/ میوه های دانه دار بسیار كاهش مییابد. هنگامیكه نتایج حاصله از چهار تحقیق با هم تركیب شدند، مصرف میوههای دانهدار حداقل 4 بار در هفته، یك كاهش 37 درصدی خطر بیماریهای شریانی قلب در مقایسه با افرادی كه از این میوهها به مقدار كم مصرف میکردند و یا اینکه اصلاً مصرف نمیکردند، در بر داشت. مصرف بیش از آن، 3/8 درصد ابتلا به بیماریهای قلبی را كاهش میدهد. نكته مفید: برای كاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی از گردو و دیگر میوههای دانهدار غنی از آنتی اكسیدانت به میزان حداقل 4 بار در هفته استفاده كنید و از آن لذت ببرید.
اداره دارو و مواد غذایی آمریکا اخیراً به این نتیجه رسیده است كه خوردن 5/1 انس گردو در روز بعنوان یك رژیم كه چربی اشباع شده كمیدارد میتواند باعث كاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی شود. این اولین بار است كه یك وعده غذایی و نه غذاهای جانبی نشان داده است كه چقدر برای بیماران قلبی مؤثر است.
در بیماران دیابتی نوع دوم، افزودن روزانه یك اونس گردو در رژیم غذایی میتواند باعث بهبود اساسی در میزان كلسترول شود. تحقیقات بیشتر نشان داده است كه خوردن گردو بعنوان رژیم كم چرب اصلاح شده، باعث كاهش میزان چربی دور قلب در بیماران دیابتی میشود كه این با كم كردن میزان چربی در رژیم غذایی به دست میآید.در تحقیقی منتشر شده در Journal of the American Dietetic Association، به 55 نفر بیمار دیابت نوع دو توصیه شد كه رژیم كم چرب داشتهباشند اما تنها گروهی كه توانست یك چربی محافظ قلب را به دست آورد كه از گردو استفاده میكردند (30 گرم تقریبا 1انس در روز).
علاوه بر اینكه گردو در میزان كلسترول تاثیر میگذارد دلایل اینكه چرا گردو باعث كاهش ابتلا به بیماریهای قلبی میشود رژیم ALA غنی از گردو علاوه بر كم كردن كلسترول LD است :
گردو باعث محافظت از قلب شما بعد از خوردن یك وعده غذایی چرب میشود. گردو كه منبعی بسیار غنی از چربی امگا 3 و ALA است باعث بهبود عملكرد رگها بعد از یك وعده غذایی پرچرب میشود و همچنین ممكن است نقش مهمتری به نسبت روغن زیتون در رژیم غذایی مدیترانه ای داشته باشد.محققان گزارش داده اند كه جریان خون در شریانهای بازو،(اتساع جریان میانی) 24درصد در موارد با كلسترول بالابعد از خوردن گردو همراه غذا افزایش یافت در حالیكه مصرف روغن زیتون همراه با غذا 36 درصد كاهش در جریان خون موجب شد.E-selection ،مولكولی كه در چسبندگی سلول نقش دارد-فرایندی كه در آن كلسترول آسیب دیده به دیواره رگهای خونی میچسبد و پلاك تشكیل میدهد-بعد از خوردن گردو كاهش مییابد. بسیاری از مردم فراموش كرده اند كه گردو جز اصلی غذای مدیترانه ای است و مزیتهای فراوانی دارد.گردو بر عكس روغن زیتون و دیگر میوه های دانه دار،دارای مقادیری از اسید های چرب اشباع نشده چند گانه است،خصوصا اسید آلفا- لینولنیك(ALA)،یك امگا 3 گیاهی مهم. این بدان معنا نیست كه خوردن یك مشت گردو میتواند جبران یك غذای ناسالم كند. امیلی روس از دانشگاه Universitat Autonoma de Barcelona بیان میكند كه: مصرف كنندگان ممكن است از یافتههای ما اشتباه برداشت كنند كه میتوانند غذاهایی با چربیهای ناسالم بخورند ولی به غذای خود گردو اضاف كنند.در حالیكه این تحقیق به وضوح نشان میدهد كه میوه های دانه دار بسیار مفیدند، و تنها تركیب غذای مدیترانه هستند.غذای مدیترانهای شامل سبزیجات، میوهها، تمام حبوبات، ماهی زیتون، میوههای دانهدار است كه سرشار از هزاران ویتامین محافظ، مواد معدنی گیاهی است. این تركیبی از همه مواد مفید است و توضیح میدهد چگونه این روش خوردن صحیح با عمر طولانی در ارتباط است و بدن را در برابر بیماریهای بسیاری مثل بیماریهای قلبی عروقی و بعضی از سرطانها مصون نگه میدارد.
تصور میرفت كه گردو غذای مغز است نه فقط بخاطر ظاهر چین دار مغز مانند پوست آن بلكه به خاطرمقادیر زیاد چربیهای امگا 3 موجود در آن.مغز شما متشكل از بیش از 60 درصد چربی ساختاری است. برای عملكرد مناسب سلولهای مغزی، این چربی ساختاری به چربیهای امگا 3 اصولی موجود در گردو، تخم بذر و ماهی آب سرد نیاز دارد. چون غشاء همه سلولها از قبیل سلولهای مغز یا نورونها اصولاً از چربیها تشكیل شده اند. غشاء سلول دروازه بان سلول است. هر چیزی كه بخواهد وارد یا خارج از سلول شود باید از غشاء بیرونی سلول عبور كند. و چربی امگا 3 كه مایع و انعطاف پذیر است این فرایند را آسانتر میكند بنابراین توانایی سلول را برای هدایت مواد مغذی افزایش میدهد در حالی كه ضایعات را از بین میبرد، خصوصاً هنگامیكه مغز شما در حال تفكر باشد. مطالعات علمی بیماریهای همهدر كشورهای مختلفی چون U.S رابطهای بین افزایش نسبت افسردگی و كاهش مصرف امگا 3 در بچه ها، رابطه بین دریافت كم چربی امگا 3 و ADHD انجام شده است. در بررسی اخیر Purdue university نشان داده شده است كه بچه هایی كه اسیدهای چرب امگا 3 كمتر دریافت میكنند دارای فعالیت بیش از اندازه، اختلال در یادگیری و مشكلات رفتاری هستند. در تحقیق Purdue، بسیاری از مشكلات رفتاری، خشونت و مشكلات خواب در افرادی كه اسید چرب امگا 3 كمتری دریافت میكنند، گزارش شده است. مشكلات یادگیری و سلامتی بیشتر در بچه هایی یافت شد كه غلظت اسید چرب امگا 3 در آنها كمتر بود.بیش از 2000 پژوهش علمینشان داده اند كه مشكلات بسیاری در رابطه با كمبود امگا 3 وجود دارد. غذاهای آمریكایی تقریباً عاری از امگا 3 است به جزء میوه دانه دار، مثل گردو، بذرها و ماهی آبهای سرد است. در حقیقت، محققان بر این باورند كه حدود 60 درصد آمریكاییها كمبود اسیدهای چرب امگا 3 دارند و حدود 20 درصد كمبود كمتری دارند كه این میزان در خونشان مشخص نیست.
مطالعات غذایی 20 ساله روی بیش از 80000 زن از Nurse Health Study نشان داده است كه زنانی كه حداقل 1 اونس میوه دانهدار، بادام زمینی یا كره بادام زمینی در هفته مصرف میكنند، 25 درصد خطر ایجاد سنگ صفرا در آنها كاهش مییابد. 1 اونس فقط 6/28 میوه دانهدار یا حدود 2 قاشق سوپخوری كره میوه دانه دار است كه از بیماریهای كیسه صفرا جلوگیری میكند و این راحت تر از خوردن یك مشت گردو به عنوان عصرانه یا خوردن آن همراه با سالاد است.
آیا میخواهید شب بهتر بخوابید؟ هنگام شام به سالاد سبزیجات، سالاد میوه یا سبزیجات پخته به اندازه یك مشت گردو اضاف كنید. یا همراه سیب پخته یا گلابی آبپز شده مقداری گردو بخورید.ملاتونین هورمونی محصول غده صنوبری است كه خواب آور و تنظیم كننده خواب است و همچنین یك آنتی اكسیدانت قوی است كه در گردو وجود دارد كه باعث میشود یك عصرانه كامل برای داشتن یك خواب شبانه راحت باشد. ملاتونین به بهبود خواب برای كسانی كه شب كار هستند و افرادی كه از كندی واكنش رنج میبرند كمك میكند اما نگهداشتن میزان مناسب این هورمون برای افراد بیش از 40 سال بسیار مهم است چون مقدار ملاتونین تولید شده توسط بدن با بالا رفتن سن كاهش مییابد و این باعث كاهش آنتی اكسیدانت محافظ میشود كه ممكن است به گسترش رادیكال آزاد مربوط به بیماریهای آینده ارتباط داشته باشد.مؤلفان چنین استدلال كرده اند كه گردو در ضمن كمك به مقاومت استرس اكسیداتیو (آسیب رادیكال آزاد)، به كاهش خطر ابتلا به سرطان و تأخیر یا كاهش شدت بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای عصبی مثل بیماری پاركینسون و آلزایمرنیز كمك میكند.
اسید لینولنیك آلفا، چربی امگا 3 یافت شده در گردو، با كمك به جلوگیری ازبرداشت شدید استخوان،سلامت استخوان را افزایش میدهد.
خوردن 4 دانه گردو در روز به طور چشمگیری سطحهای خونی اسیدهای چرب امگا 3 محافظ ،اسید لینولنیك آلفا (ALA )و اسید ایكو ساپنتانوئیك (EPA )در افراد بزرگسال را افزایش داد.
با اینكه آجیل و خشكبار برای سلامتی قلب بسیار مفید است، بسیاری از افراد برای جلوگیری از چاقی از مصرف آنها خودداری میكنند. بر اساس تحقیقی كه در مجله Obesity (مرض چاقی) منتشر شده است، ترس افراد از چاقی حاصل از مصرف آجیل كاملاً بیاساس است. در حقیقت كسانی كه در طول هفته حداقل 2 بار از این مواد استفاده میكنند، كمتر از كسانی كه هیچگاه آجیل و خشكبار مصرف نمیكنند دچار اضافه وزن میشوند.نكته كاربردی: نباید اجازه داد ترس از افزایش وزن، لذت میل كردن آجیل و بسیاری از خواص مفید آن را از ما بگیرد!
مغز گردو منبعی عالی ازفلز منگنز و حاوی مقادیر زیادی مس است. این دو فلز سازنده بخشی از آنزیمهایی هستند كه در عمل اكسیداسیون بدن نقش دارند. برای مثال آنزیم superoxide dismutase كه مواد رادیكال آزاد شده در سیتوپلاسم سلول و میتوكندری (بخشی از سلول كه تولید انرژی میكند) را خنثی میكند، نیاز به مس و منگنز دارد.مغز گردو حاوی نوعی تركیب آنتی اكسیدان به نام ellagic acid است كه فعالیتهای متابولیكی كه منجر به سرطان خواهند شد را متوقف میكند. این ماده نه تنها از آسیب دیدن سلولها در معرض مواد رادیكال آزاد جلوگیری میكند، بلكه به خنثی شدن موادی كه میتوانند منجر به ایجاد سرطان شوند كمك كرده و مانع تكثیر سلولهای سرطانی میشود.
وقتی میخواهید گردو (نه مغز گردو) بخرید، سعی كنید آنهایی را انتخاب كنید كه وزن بیشتری دارند. پوست گردو نباید دارای ترك خوردگی، سوراخ یا هر نوع لكه باشد، زیرا این مشخصات اغلب نشانههای كپك زدگی مغز گردوست، كه آن را برای مصرف نامناسب میكند.گردوهای پوستدار معمولا در بسته بندیهای متعددی عرضه میشوند. اگر قصد دارید از این بستهها خریداری كنید، مطمئن شوید كه بستهها حاوی گردوهای تازه هستند و سعی كنید از فروشگاههای معتبر خریداری كنید. هنگام خرید گردو، چه به صورت آزاد و چه به صورت بسته بندی، مطمئن شوید كه پوست گردوها چروكیده و یا نرم نیستند. اگر میتوانید گردوها را ببویید تا مطمئن شوید كه بو گرفته و فاسد نیستند.چون گردو حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع نشده است، به راحتی و با سرعت فاسد میشود. از این رو باید نهایت دقت را در نگهداری آن به خرج داد. گردو باید در ظرفهای غیر قابل نفوذ نسبت به هوا نگهداری شود. میتوان آن را در یخچال به مدت 6 ماه و یا در فریزر به مدت یك سال بدون مشكل نگهداری كرد. مغز گردو را اگر در مكانی خنك، تاریك و خشك، مثل یخچال نگهداری كنید، تا 6 ماه تازگی و طراوت خود را حفظ خواهد كرد.
بیشتر بدانید : چرا گردو برای مردان مفید است؟
بیشتر بدانید : با خوردن گردو قلبی سالم خواهید داشت
بیشتر بدانید : گردو بخورید به این دلیل!
تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ
All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.
العالم _ گوناگون
محمد عسکرفراشاه درباره سرماخوردگی اظهار کرد: ماساژ پیشانی, شقیقه و پشت گوش با روغنهایی نظیر بابونه، سیاهدانه یا زیتون میتواند در بهبود علایم سرماخوردگی مؤثر باشد.
وی افزود: در صورت بروز سردرد، ماساژ کف پاها با آب ولرم میتواند در کاهش علائم آن کمککننده باشد, استحمام در ابتدای سرماخوردگی بهخصوص اگر با تب همراه باشد مضر است و باعث طولانی شدن بیماری میشود همچنین روغنمالی سر یا استفاده از ژل موی سر در مدت سرماخوردگی ممنوع است, در زمان ابتلا به سرماخوردگی از طاقباز خوابیدن بپرهیزید زیرا امکان بروز بیماریهای ریوی بهدنبال آن را افزایش مییابد, بهتر است به پهلو خوابیده بهنحوی بخوابید که سوراخهای بینی رو به زمین باشند.
این متخصص طب ایرانی عنوان کرد: خوردن آب سرد بهخصوص آب حاوی یخ و هر ماده سردکننده حفره دهان نظیر بستنی و یخ در دوران سرماخوردگی ممنوع است و مصرف آنها موجب تشدید بیماری میشود همچنین مصرف زیاد گوشت، شیر، غذاهای غلیظ مثل حلیم، هندوانه، خربزه، ادویه تند، زعفران، سیر و پیازخام در بیماران تبدار ممنوع است.گردو برای سرماخوردگی ضرر دارد
عسکرفراشاه تصریح کرد: اگر علائم سرماخوردگی بیش از 4 تا 5 روز بهطول بینجامد یا علایمی از عفونتهای باکتریال مثل تب وجود داشته باشد، باید با مراجعه به پزشک متخصص و تشخیص دقیق بیماری، داروهای مورد نیاز، تجویز و مصرف شوند و از خوددرمانی و مصرف خودسرانه داروهای شیمیایی خودداری شود.
وی خاطرنشان کرد: مصرف ماست پرچرب، خامه، نان باگت، غذاهای خمیری و غلیظ نظیر لازانیا، پاستا، ماکارونی، آش رشته، سرخکردنی و پنیر پیتزا ترشحات ناشی از سینوسها را غلیظتر میکند و طی دوره بیماری را طولانیتر میکند و بهتر است از آنها پرهیز شود.
این متخصص طب ایرانی یادآور شد: آبریزش بینی در روزهای ابتدایی زکام (2 روز اول) “مفید” است و دفعکننده مواد زائدی است که با تجمع خود میتوانند بیماریهای جدیتری را در بدن ایجاد کند و تا جایی که مقدور است نباید جلوی آن را گرفت.
عسکرفراشاه ابراز کرد: از تدابیر ساده و کمعارضه برای کاهش ابتلا به نزله و زکام، خاکشیر و آبجوش است, خاکشیر زکام را کاهش داده و از ترشحات بینی میکاهد, سردردهای هنگام زکام و نزله با مصرف خاکشیر بهبود مییابد.
تسنیم
مشاغل و خدمات محبوب ایرانی
نشونه بزرگترین بانک اطلاعات مشاغل ایران
سرماخوردگی را می توان از شایع ترین بیماری ها به حساب آورد ، این بیماری خطر زیادی برای فرد ندارد اما میتواند تا چند روز او را از فعالیت باز دارد. در این مطلب قصد داریم در رابطه با رعایت های غذایی افراد سرماخورده صحبت کنیم.
معمولا با شروع فصل پاییز و آغاز سرما، ابتلا به بیماری های عفونی دستگاه تنفسی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی هم بیشتر می شود…گردو برای سرماخوردگی ضرر دارد
یکی از راه هایی که می تواند درمان سرماخوردگی را تا بهبود کامل میسر کند، پیروی از رژیم غذایی درست و سالم است؛ رژیمی که دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، ما را بیشتر با آن آشنا می کنند.
یکی از اولین توصیه های درمانی به بیشتر افراد مبتلا به سرماخوردگی، استفاده از خوراکی های حاوی ویتامین C یا قرص های ویتامین C است. چنین توصیه ای می تواند تاثیری در بهبود سریع تر بیماری داشته باشد؟
هنوز دلیل مستدلی برای اثبات رابطه تاثیر مصرف ویتامین C بر بهبود سریع تر سرماخوردگی، یافت نشده است، اما مطالعه های پراکنده ای که در نقاط مختلف دنیا انجام شده، ارتباط بین کمبود ویتامین C و افزایش احتمال ابتلا به سرماخوردگی را نشان داده اند. البته هیچ یک از مطالعه ها هنوز به طور قطعی جامعه علمی را در این زمینه متقاعد نکرده اند.
پس ارتباط بین کمبود ویتامین C و افزایش احتمال ابتلا به سرماخوردگی را چطور می توان توجیه کرد؟
ویتامین C یکی از آنتی اکسیدان های بسیار مفید و مهم برای بدن است که می تواند در پیشگیری از بیشتر بیماری های عفونی مانند سرماخوردگی نقش موثری داشته باشد. به همین دلیل در روزهای سرد سال به تمام افراد توصیه می شود با مصرف منابع غذایی سرشار از ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، انواع فلفل دلمه ای و پیاز خام سعی کنند خود را از ابتلا به انواع بیماری های عفونی مصون نگه دارند. ضمن اینکه مصرف این خوراکی ها تاثیر مثبتی در بهبود سریع تر بیماری هم دارد.
استفاده از قرص های حاوی ویتامین C را هم توصیه می کنید؟
ببینید؛ در علم تغذیه باور کلی بر این است که تمام مواد مغذی کلیدی و مورد نیاز بدن مانند ویتامین C باید از طریق مصرف خوراکی های تازه تامین شود. مصرف قرص های حاوی ویتامین C، فقط برای افرادی که شرایط خاصی دارند و نمی توانند از طریق مصرف میوه و سبزی تازه این ویتامین را دریافت کنند، تجویز می شود. البته در بسیاری از موارد، مقدار و دوز این مکمل های ویتامین C بسیار بیشتر از خوراکی های حاوی ویتامین C است تا اگر کمبودی در بدن فرد وجود دارد، رفع شود.
چرا خوردن مایعات گرم و غذاهای آبکی به افراد مبتلا به سرماخوردگی توصیه می شود؟
معمولا عفونت در تمام بیماران مبتلا به بیماری های عفونی با تب و کاهش اشتها همراه است یا گاهی هم مصرف خوراکی های سفت، جامد یا آنهایی که نیاز به جویدن بیشتری دارند برای بیمار مشکل می شود. به همین دلیل در مواردی که عفونت شدید است و سرماخوردگی هم با تب بالا همراه می شود، خوردن غذاهای مایع، نیمه مایع، نرم، آبکی تر و گرم بهتر است تا قابلیت پذیرش بیشتری برای بیمار ایجاد شود. ضمن اینکه چنین غذاهایی به نرم شدن مخاط گلو و حلق هم کمک و عمل بلع را برای بیمار ساده تر می کنند. غذاهای خشک یا سرد می توانند به مخاط های ملتهب و متورم، آسیب برسانند.
بسیاری از افراد بر این باورند که مصرف چای عسل یا آبلیمو عسل کمک زیادی به بهبود سرماخوردگی می کند. به نظر شما این باور درستی است؟
به هر حال، نوشیدن چای به عنوان یک نوشیدنی گرم به صورت متعادل هیچ اشکالی ندارد. اما یک فرد سرماخورده در صورتی می تواند عسل مصرف کند که مشکل آلرژیک و التهابی شدید و خاصی نداشته باشد. این مساله در مورد بچه ها قابل توجه تر است زیرا عسل حاوی مواد آلرژن زیادی است. با وجود این، استفاده متناسب از عسل به عنوان شیرین کننده چای مشکل خاصی ایجاد نمی کند. به علاوه، مصرف آبلیموی تازه که سرشار از ویتامین C است هم برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی مفید است.
چرا متخصصان تغذیه، نوشیدن بیش از اندازه چای، قهوه و نسکافه را برای افراد مبتلا به سرماخوردگی مناسب نمی دانند؟
این نوشیدنی های حاوی کافئین بسیار مدر هستند. از آنجا که در سرماخوردگی مقدار زیادی از آب و املاح بدن با تب و آبریزش بینی از دست می رود، بنابراین نوشیدن نوشیدنی های مدر نظیر چای و قهوه با دفع بیش از اندازه آب از بدن و ابتلا به کم آبی همراه خواهد شد.
دلیل منع مصرف غذاهای پرادویه و سرخ کردنی در دوران سرماخوردگی چیست؟
معمولا مخاط های بینی، دهان و حلق افرادی که سرما می خورند، ملتهب می شوند. التهاب نوعی واکنش ایمونولوژیک سیستم ایمنی بدن به ویروس متجاوز است. به همین دلیل مصرف تمام غذاهای بودار، سرخ کرده، چرب، تند یا پرادویه می تواند باعث التهاب بیشتر این بافت های ملتهب در مخاط های بینی، دهان و حلق افراد سرماخورده باشد. در این حالت، آسیب پذیری مخاط ها در برابر ویروس سرماخوردگی شدیدتر و وضعیت بیمار بدتر می شود. به همین دلیل مصرف چنین غذاهایی را به هیچ وجه به افراد سرماخورده توصیه نمی کنیم تا عوارض بیماری آنها بیشتر نشود.
آیا توصیه به مصرف غذاهای بدون طعم و کاملا بی مزه برای افراد سرماخورده، توصیه درستی است یا نوعی افراط محسوب می شود؟
یک توصیه کاملا افراطی است، زیرا به دلیل ابتلا به تب و کاهش اشتها، استفاده از طعم های ملایم برای تحریک اشتهای بیماران سرماخورده به اطرافیان آنها سفارش می شود. از سوی دیگر، فردی که سرما می خورد، حس بویایی و چشایی خود را هم تا حدی از دست می دهد و باید برای تحریک اشتهای او و قابل پذیرش تر کردن غذاها، از طعم دهنده های غذایی مفید و سالمی استفاده کرد.
منظورتان از طعم دهنده های غذایی مفید و سالم چیست؟
مثلا می توان به غذا یا سوپ این افراد، کمی آبلیمو اضافه کرد تا هم دریافت ویتامین C بدنشان بالا برود و هم خوراک آنها طعم مطلوبی پیدا کند. استفاده از رب گوجه فرنگی رقیق هم می تواند طعم و رنگ غذای این بیماران را مناسب تر کند.
برخی از افراد سرماخورده به دلیل ابتلا به تب و گرم بودن بدنشان، تمایل زیادی به مصرف آب و آبمیوه یخ (همراه با تکه های یخ) یا غذاهای سردی مانند سالادالویه و سالاد ماکارونی دارند. به نظر شما مصرف غذاهای یخ مشکلی برای این بیماران ایجاد نمی کند؟
ما نه در حالت عادی و نه در حالت بیماری مصرف غذاهای خیلی سرد یا خیلی داغ را به هیچ کس توصیه نمی کنیم زیرا شوک حرارتی این خوراکی ها می تواند برای بافت های دستگاه گوارش، مخاط و حلق ایجاد مشکل کند و التهاب مخاط ها را در بیماران مبتلا به سرماخوردگی افزایش می دهد. از طرفی وقتی فردی تب دارد، باید از هر طریقی که شده، دمای بدن او را پایین آورد مثلا می توان بیمار را پاشویه کرد، حوله سرد روی پیشانی اش گذاشت یا دمای داخل بدنش را با دادن غذاهای کمی خنک کاهش داد. پس مصرف آب، آبمیوه و غذاهای خنک برای افراد مبتلا به سرماخوردگی، به خصوص آنهایی که تب دارند هیچ اشکالی ندارد اما خوردن غذاهای خیلی خیلی سرد توصیه نمی شود.
منبع: hidoctor.ir
آذر ۲۱م, ۱۳۸۹
پــرینت
سرماخوردگی بیماری فصل سرماست که معمولا هر کسی چند بار به آن مبتلا می شود. با این که سرماخوردگی بیماری چندان مهمی نیست همین بیماری به ظاهر ساده باعث می شود افراد به مدت یک یا چند روز در منزل بستری شوند و از کارهای روزانه خود عقب بیفتند و از طرفی سرماخوردگی بسیار مسری است به طوری که اگر یکی از اعضای خانواده به آن مبتلا شود معمولا بقیه افراد نیز دچار خواهند شد.
بر همین اساس در این مطلب به این نکته می پردازیم که چگونه هنگام سرماخوردگی به بهبود سریع خود کمک کنید و از چه مواد غذایی کمک بگیرید. در ابتدا به موادی غذایی اشاره می کنیم که بهتر است آن ها را در منزل داشته باشید و به محض بروز علائم سرماخوردگی از آن ها استفاده کنید.
▪ نعناع:
از آن جایی که این گیاه حاوی ماده ای است که باعث تسکین، گرفتگی بینی و سرفه های شدید می شود بهتر است هنگام سرماخوردگی برگ نعناع را به آب جوش اضافه و مصرف کنید تا گلودرد شما را تسکین دهد. عصاره آن را به آبی که در حالت بخار کردن است اضافه کنید تا هوای خشک را مرطوب کند.
▪ فلفل: ماده ای به نام «Capsaicin» موجود در فلفل تند عملکردی شبیه یک ماده محرک را دارد که باعث تحریک ترشح خلط و ترشحات بینی می شود.
▪ زنجبیل:
زنجبیل دم کرده در صورتی که تب و لرز کرده اید بدن را گرم می کند. یک قاشق چای خوری زنجبیل تازه رنده شده را به یک لیوان آب داغ اضافه و مصرف کنید.
▪ دارچین: همانند زنجبیل طعم تندی دارد و احساس گرمی ایجاد می کند. کمی پودر دارچین به آب داغ اضافه کنید یا چند چوب دارچین بجوشانید تا بخار آن گرفتگی بینی را برطرف کند. از این مایع به عنوان نوشیدنی هم می توانید استفاده کنید.
▪ عسل: عسل را هرطور که استفاده کنید، درمانی برای سرماخوردگی به حساب می آید. بررسی ها نشان می دهد کودکانی که روزی یک قاشق چای خوری عسل مصرف می کنند هنگام سرماخوردگی کمتر سرفه می کنند و خواب بهتری دارند.
▪ لیمو
: ویتامین C موجود در آن برای درمان این بیماری موثر است. از آن جا که مصرف آب لیمو هنگام سرماخوردگی اهمیت زیادی دارد، برای طعم دار کردن آب از لیمو استفاده کنید. برای رفع گلودرد، کمی لیمو در یک لیوان آب جوش بریزید و یک قاشق چای خوری عسل و یا کمی زنجبیل به آن اضافه و مصرف کنید.گردو برای سرماخوردگی ضرر دارد
▪ آب نمک:
قرار دادن نمک روی زخم می تواند آزاردهنده باشد اما غرغره کردن آب نمک می تواند تسکین دهنده گلودرد باشد. زیرا آب نمک التهاب گلو را کاهش می دهد. نصف قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب مخلوط کنید و آرام غرغره کنید. این کار را بر حسب نیاز تکرار کنید.
▪ سوپ مرغ: مایعات داغ و مغذی تاثیر مثبتی روی بیماری سرماخوردگی دارند. به خصوص سوپ مرغ. محققان معتقدند که مواد موجود در سوپ مرغ برای مقابله با واکنش التهابی بدن هنگام سرماخوردگی مفید و موثر است.
● رعایت چند نکته هنگام سرماخوردگی:
۱) خواب کافی؛ بررسی نشان داده، کمبود خواب، فرد را در برابر بیماری مستعد می کند. به طور میانگین، یک فرد بزرگسال به روزی ۶ تا ۸ ساعت، نوزاد ۱۸ ساعت، نوپا ۱۲ تا ۱۳ ساعت و پیش دبستانی به ۱۰ ساعت خواب نیاز دارند.
۲) ورزش؛ فعالیت جسمی گلبول های سفید را که با بیماری مقابله می کنند افزایش می دهد.
۳) رعایت نظافت؛ شستن دست را با صابون فراموش نکنید. از آن جا که تحقیقات نشان داده صابون های معمولی در از بین بردن میکروب ها موثر است و نیازی به استفاده از صابون ضدباکتری نیست. هر بار بین انگشتان، دور ناخن و پشت دست را به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. بهداشت دست قبل و پس از هر وعده غذایی، هنگام بازگشت از بیرون، استفاده از دستشویی، دست زدن به حیوانات و تمیز کردن بینی حتما رعایت شود. خارج از منزل از دستمال های مخصوص استفاده کنید. در صورتی که یکی از اعضای خانواده سرما خورده است این نکات رعایت شود:
▪ مسواک فرد مذکور را از بقیه جدا نگه دارید. پس از دوره واگیری، مسواک فرد را با آب جوش بشویید تا هر نوع جرم یا ویروس باقی مانده از بین برود.
▪ در فصل سرماخوردگی حوله های دستی را هر ۳ تا ۴ روز با آب جوش بشویید.
▪ مصرف آب:
با بالا بردن مصرف مایعات بافت های سیستم تنفسی مرطوب می ماند و مانع تراکم میکروب می شود.
▪ تصفیه هوا: هر روز برای مدت کوتاهی یک یا ۲ پنجره را باز کنید تا مواد آلوده کننده داخل خانه و جرم های دیگر خارج شوند.
۴) دمای اتاق را پایین نگه دارید،
خانه بیش از حد گرم هوای خشک ایجاد می کند که محیط مناسبی برای رشد ویروس ها به حساب می آید. کاهش درجه حرارت به میزان ۵ درجه و استفاده از مرطوب کننده برای حفظ رطوبت در فصل سرما در کاهش ابتلا به سرماخوردگی موثر است.
۵) استراحت: روزی چند دقیقه از همه اعضای خانواده بخواهید با بستن چشم، تنفس عمیق و با پرداختن به فکرهای خوب استرس بدن را کاهش دهند. کاهش استرس یعنی آمادگی کمتر به بیماری.
۶) مصرف میوه و سبزی:
هویج، کیوی، کشمش، لوبیا سبز، پرتقال و توت فرنگی حاوی ویتامین می باشند که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. سبزی هایی مانند کلم بروکلی، کلم و گل کلم منابع خوب بتاکاروتن محسوب می شوند که از بدن در مقابل آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند، سعی کنید روزی ۵ وعده میوه و سبزی خام و یا کمی پخته مصرف کنید. پخت بیش از حد سبزی باعث از بین رفتن خواص آن می شود.
۷) مصرف شیرینی جات را به حداقل برسانید.
از آن جا که شکر محیط مناسبی برای عوامل بیماری زاست، مصرف مواد قندی را به خصوص هنگام سرماخوردگی به حداقل برسانید.
۸) مکمل ها:
کارشناسان معتقدند که امروزه مواد مغذی کافی کودکان از طریق رژیم تامین نمی شود، بنابراین برای جبران آن و طبق دستور پزشک باید مکمل هایی مانند مولتی ویتامین و مواد معدنی در برنامه رژیم غذایی آن ها افزوده شود.
منبع : net2ni.com
روش های درمان سریع سرماخوردگی was last modified: می 29th, 2011 by ملیکا بینا
موضوعات مرتبط
منبع: zibasho.com
بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.
بیماران باید کمتر بخوابند مخصوصاً در روز. همچنین بلافاصله بعد از غذا نخوابند. باید هنگام خوابیدن بالش کوتاه و پست باشد و حتیالامکان نباید به پشت بخوابند.
وی گفت: زکام و نزله دو بیماری
نزدیک به هم هستند چون دلیل پیدایش هر دو یکی است یعنی در هر دو ریزش
مایعات و رطوبات از مغز وجود دارد به عبارتی ریزش و فرود آمدن ضایعات و
فضولات رطوبی از جلوی مغز به سمت پایین اگر به سوی منافذ بینی باشد، زکام و
اگر به سمت حلق باشد، به آن نزله میگویند.
علائم زکام و سرماخوردگی
گردو برای سرماخوردگی ضرر دارد
وی علائم زکام را از راه بینی به سختی نفس کشیدن، در بینی سخن گفتن، خروج
ترشحات و رطوبات از بینی برخلاف عادت طبیعی، کم شدن حس بویایی و علامت نزله
را نیز گرفتن صدا، دشواری در صحبت کردن و ترشحات پشت حلق عنوان کرد.
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: گاهی زکام بر اثر عوامل خارجی که گرمایی
هستند ایجاد میشود در نتیجه باعث خارج شدن رطوبت های مغز به سمت بینی و
حلق خواهد شد مانند قرار گرفتن در آفتاب یا نزدیک آتش، بوئیدن چیزهای گرم
مثل مشک و زعفران یا خوردن چیزهای گرم مثل خردل، سیر، پیاز و مانند اینها
یا مالیدن روغنهای گرم که دارای علایم احساس خارش و سوزش در بینی، سرخی
چشمها و بینی و احیاناً کمی سرخی صورت که معمولاً با تب هم همراه است.
وی ادامه داد: اما اگر بر اثر عوامل سرد این زکام ایجاد شود مانند برهنه
نگه داشتن سر به مدت طولانی در هوای سرد یا مواجهه با آب سرد یا سر را
برهنه کردن بعد از ورزش و استحمام، فرد دچار احساس سنگینی در سر میشود و
آنچه از بینی و حلق خارج میشود غلیظ و سفید یا مایل به کبودی است.
استاد طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: گاهی زکام به سمت حلق
میرود که در این صورت فرد به سردرد و سوزش سر و چشم، ریزش اشک از چشم،
تلخی دهان و حلق، تشنگی، خروج هوای گرم از بینی، تندی و گرمی منافذ بینی
دچار می شود و بیمار پیوسته میل به خوابیدن دارد.همچنین بیمزگی و بدمزگی
دهان و احساس طعم سوختگی در دهان را احساس میکند.
وی با اشاره به اینکه حتی استرس،اضطراب و وضعیت نامناسب روحی هم میتواند
به طور غیرمستقیم از عوامل ایجاد کننده زکام شود،گفت: فردی که دچار این
حالت می شود می تواند استحمام کند چون عرق کردن برایش مفید است. رطوبتها و
بخارات که سبب زکام می شود با عرق خارج میشود به شرطی که در هنگام خروج،
بدن و سر به خوبی پوشانده شود.
توصیه امام رضا(ع) برای بهبود سرماخوردگی
کرد افشاری به توصیه و حدیثی از امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: امام رضا
علیهالسلام میفرمایند، «کسی که بخواهد از زکام در هنگام زمستان جلوگیری
کند روزی سه لقمه عسل بخورد و از بوییدن گل نرگس کوتاهی نکند و سیاهدانه
نیز چنین است و اگر کسی از زکام در هنگام تابستان بترسد هر روز باید خیار
تازه بخورد و از نشستن در آفتاب خودداری کند.»
درمان سرماخوردگی با طب سنتی
این متخصص طب سنتی ادامه داد:خاریدن و ماساژ سر، شانه کردن سر بهطوریکه
به عمق پوست و پیاز مو برسد و مصرف سوپ برای جلوگیری از سرماخوردگی مکرر
توصیه می شود.
وی در مورد این سوپ گفت: سوپ سرماخوردگی حاوی رشته فرنگی یک فنجان، آب 6
لیوان، روغن کنجد 2 قاشق، شوید نصف نعلبکی، بال مرغ 2تا با کمی پیاز و نمک و
زردچوبه و یک لیمو عمانی تهیه شده و در روز یک تا 2 بار مصرف شود.
غذاهایی که نباید خورده شود
وی تصریح کرد: فردی که دچار سرماخوردگی شده باید از مصرف گوشتهای غلیظ
(مثل گوشت گاو و گوساله)، غذاهای تند، غلیظ، بسیارشور، بسیار ترش، چرب و
سرخ کرده، لبنیات، روغن زیاد، نوشیدنیها و غذاهای مولد گاز مثل حبوبات،
گردو، پنیر کهنه، سیر و پیاز خام، سبزیجات تند مثل شاهی، میوههای با
طبیعت سرد و تر، پرتقال، نارنگی، سالاد و ماست و مخلفات به همراه غذا، آب
یخ، قهوه و کاکائو، شیرینی که در قنادی تهیه میشود، غذاهای آماده و یا
مانده و کارخانهای و … اجتناب کند.
کردافشاری افزود: همچنین بیماران باید کمتر بخوابند مخصوصاً در روز.
همچنین بلافاصله بعد از غذا نخوابند. باید هنگام خوابیدن بالش کوتاه و پست
باشد و حتیالامکان نباید به پشت بخوابند. بهتر است پیشانی و صورت روی بالش
باشد و سر رو به پایین تا ماده از راه بینی خارج شود و به سینه نریزد.
بیمار تبدار به حمام نرود
استاد طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اگر تب همراه با بیماری است،
بیمار به حمام نرود و در زمان ابتلا به زکام باید از ورزش شدید و از نشستن
در کنار آب جاری و در برابر باد پرهیز کرد.
وی ادامه داد: نوشیدن آب گرم در زمانی که حلق درگیر شده مفید است چون آن
را نرم میکند.در زمان ابتلا به بیماری، حرکت دادن اندامهای تحتانی بدن
(ورزش و نرمشی که باعث حرکت پایین تنه شود) بسیار مفید است و ماده را به
سوی پایین میکشد. همچنین مالیدن پاها از زیر زانو با شدت و درد، بهترین و
سودمندترین تدبیر است.
این متخصص طب سنتی اظهار کرد: چرب کردن کف دستها و پاها با روغن حیوانی و
نگه داشتن جلوی حرارت در هنگام ابتلا مفید است.همچنین پارچه کتان را حرارت
بدهند و بر کف سر بگذارند. دست و پا را با روغنهای گرم مثل روغن بابونه،
روغن مرزنجوش، روغن سداب و روغن سوسن چرب کنند، اما این روغنها نباید به
بینی و سر برسد.
گردو برای سرماخوردگی ضرر دارد
برای کاهش آبریزش بینی چه باید کرد؟
کردافشاری افزود: حریرهای که برای تقویت مغز و کاهش درد زکام توصیه می
شود حاوی خشخاش سفید6 گرم، مغز بادام 7 عدد، نشاسته 6 گرم است که به همراه
نبات روی شعله ملایم جوشانده تا مثل حریره شود. گاهی میتوان کمی زعفران
هم به آن اضافه کرد و اگر با کمی گشنیز خشک هم مصرف شود مفید است.
وی ادامه داد: بادام، مغز را تقویت میکند و گشنیز مانع صعود بخارات به
سوی مغز میشود.مصرف چنین حریرهای از دیدگاه طب جدید نیز چون حاوی مواد
غذایی امگا-3 مثل بادام است در کاهش آبریزش بینی آلرژیک و آسم مفید است.
این متخصص طب سنتی بر خوردن غذاهای نرم تاکید کرد و گفت: آبگوشت،سوپ و
شورباهایی که در آن شلغم و اسفناج باشد توصیه میشود. اینگونه غذاها بهتر
هضم میشوند و مانع تجمع اخلاط غلیظ و مواد زاید در بدن میشود.
کردافشاری همچنین غرغره کردن جوشانده زیره سیاه و آویشن را برای آرام کردن حلق مفید دانست.
بخورات و بوییدنیهای مفید
وی گفت: بوییدن بوهای سرد مثل نیلوفر، بوییدن صندل سرخ که با سرکه ساییده شده باشد و همچنین بوییدن سبوس جو با سرکه توصیه می شود.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: بخور بنفشه، بابونه، خطمی، کاهو و پوست
خشخاش توصیه میشود و برای تسکین خارش، بوییدن روغنهای سرد مانند نیلوفر و
بنفشه و بوییدن گشنیز تازه یا خشک بهتر است.
کردافشاری افزود: ریختن آب گرم بر جلوی سر و بخور دادن با بخار آب گرم و
بوییدن بوهای گرم مثل مرزنجوش و مشک مناسب است و به افراد توصیه میشود.
سیاهدانه را یک شبانه روز در سرکه خیسانده، سپس سرخ کرده، کوبیده و در
پارچهای بسته ببویید.
وی گفت: سیاهدانه، بازکننده گرفتگیهای بینی و سینوسهاست و مخصوصاً اگر
با سرکه باشد برای زکام مفید است. این درحالی است که تأثیر درمانی
سیاهدانه در سینوزیت در مقالات طب جدید برابر با آنتیبیوتیک بیان شده
است.
کردافشاری ادامه داد: خوردن تخم کتان به همراه عسل با کمی فلفل سودمند است
و مصرف تخم کتان از دیدگاه طب جدید برای آبریزش بینی آلرژیک مفید اعلام
شده است.
کليه حقوق اين سايت متعلق به پایگاه خبري-تحليلي مشرق نيوز مي باشد و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است.
یک متخصص طب سنتی اعلام کرد: از مصرف غذاهای تند، غلیظ، بسیارشور و ترش، چرب و سرخ کرده، لبنیات، روغن زیاد، نوشیدنیها و غذاهای مولد گاز مثل حبوبات، گردو، پنیر کهنه، سیر و پیاز خام و سبزیهای تند در هنگام سرماخوردگی پرهیز کرد.
غلامرضا کردافشاری در گفتوگو با خبرنگار بهداشت ودرمان فارس گفت: برای درمان سرماخوردگی بوییدن برخی گیاهان و بخور دادن آنها به درمان سرماخوردگی کمک می کند مثلا بوییدن بوهای سرد مثل نیلوفر، بوییدن صندل سرخ که با سرکه ساییده شده باشد و همچنین بوییدن سبوس جو با سرکه توصیه می شود.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: بخور بنفشه، بابونه، خطمی، کاهو و پوست خشخاش توصیه میشود و برای تسکین خارش، بوییدن روغنهای سرد مانند نیلوفر و بنفشه و بوییدن گشنیز تازه یا خشک بهتر است.
کردافشاری افزود: ریختن آب گرم بر جلوی سر و بخور دادن با بخار آب گرم و بوییدن بوهای گرم مثل مرزنجوش و مشک مناسب است. همچنین میتوان سیاهدانه را یک شبانه روز در سرکه خیسانده، سپس سرخ کرده، کوبیده و در پارچهای بسته ببویید.
وی گفت: سیاهدانه، بازکننده گرفتگیهای بینی و سینوسها است و مخصوصاً اگر با سرکه باشد برای زکام مفید است. این درحالی است که تأثیر درمانی سیاهدانه در سینوزیت در مقالات طب جدید برابر با آنتیبیوتیک بیان شده است.گردو برای سرماخوردگی ضرر دارد
کردافشاری ادامه داد: خوردن تخم کتان به همراه عسل با کمی فلفل سودمند است و مصرف تخم کتان از دیدگاه طب جدید برای آبریزش بینی آلرژیک مفید اعلام شده است.
وی تصریح کرد: فردی که دچار سرماخوردگی شده باید از مصرف گوشتهای غلیظ مثل گوشت گاو و گوساله، غذاهای تند، غلیظ، بسیارشور، بسیار ترش، چرب و سرخ کرده، لبنیات، روغن زیاد، نوشیدنیها و غذاهای مولد گاز مثل حبوبات، گردو، پنیر کهنه، سیر و پیاز خام، سبزیهای تند مثل شاهی پرهیز کرد.
این متخصص طب سنتی گفت: همچنین مصرف میوههای با طبع سرد و تر مثل پرتقال، نارنگی، سالاد و ماست و مخلفات به همراه غذا، آب یخ، قهوه و کاکائو، شیرینی که در قنادی تهیه میشود، غذاهای آماده و مانده و کارخانهای را به حداقل رساند.
کردافشاری افزود: همچنین بیماران که دچار سینوزیت شده اند باید کمتر بخوابند مخصوصاً در روز. همچنین بلافاصله بعد از غذا نخوابند. باید هنگام خوابیدن بالش کوتاه باشد و حتیالامکان نباید به پشت بخوابند. بهتر است پیشانی و صورت روی بالش باشد و سر رو به پایین تا ماده از راه بینی خارج شود و به سینه نریزد.
انتهای پیام/
0