چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

دوره مقدماتی php
چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره
چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

یکی از اشکال کوفته مجلسی که به اسم کوفته تبریزی معروف است، کوفته ای است که از نظر مواد و اندازه کوفته کمی بزرگ تر از کوفته ترکی های دیگر مناطق آذربایجان است.کوفته تبریزی یا کوفته ترکی از جمله غذاهای اصیل منطقه آذربایجان است که به شکل های مختلف تهیه میشود. دقیقا مانند طرز تهیه کوفته هایی دیگر که در شهرها و مناطق مختلف ایران به شکل ها و مدل های مختلف آماده می شود و هر کدام از این کوفته ها عطر و طعم بی نظیر خود را دارد. در این مطلب   آموزش طرز تهیه کوفته تبریزی مجلسی و اصیل را برای شما آماده کرده ایم که امیدواریم تهیه کرده و دوست داشته باشید.

دقت کنید که اگر قبلا کوفته تبریزی درست کرده اید و کوفته وا رفته است، بخش علت وا نرفتن کوفته تبریزی را به دقت بخوانید.تبریزی های عزیز اگر در دستور پخت کوفته تبریزی مغایرتی وجود دارد در بخش نظرات اعلام کنید تا اصلاح شود.

 

• گوشت چرخ کرده ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم• برنج ۵ قاشق غذا خوری• لپه ۴ قاشق غذاخوری (۱ پیمانه)• تخم مرغ یک عدد : به ازای هر نیم کیلو گوشت یک تخم مرغ لازم است. پس اگر میزان گوشت شما بیشتر از نیم کیلو بود به تناسب تخم مرغ اضافه کنید. • پیاز دو عدد متوسط• سبزی معطر به دلخواه ۲ قاشق غذاخوری : از میان سبزی ها، مرزه ، ترخون ، گشنیز و جعفری کوفته تبریزی شما را خوشمزه تر خواهد کرد. در صورت دلخواه به این سبزی ها میتوانید یک با دو پر نعنا هم اضافه کنید اما دقت کنید که زیاد کردن نعنا در سبزی های معطر، کوفته تبریزی شما را تلخ خواهد کرد.• رب گوجه ۴ قاشق غذا خوری• روغن و نمک و فلفل و زردچوبه و آب به مقدار لازم (ادویه کوفته تبریزی)• مواد بین کوفته : به دلخواه . برای مواد بین کوفته تبریزی اصیل از آلو (آلو برغان یا هر آلویی که دوست دارید)، زرشک و گردو توصیه میشود و لازم است پیش از اضافه شدن به کوفته تبریزی آنها را خیس کنید.• زعفران آب زده : در صورت دلخواه

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

دوره مقدماتی php

 

برای تهیه کوفته تبریزی اول باید تصمیم بگیرید که تمام مواد را برای پخت یک عدد کوفته خیلی بزرگ میخواهید استفاده کنید و با چند کوفته با سایزهای کوچکتر را ترجیح می دهید.

اگر یک کوفته با سایز بزرگ درست کنید کوفته تبریزی اصل است و اگر چند کوفته در سایزهای کوچکتر درست کنید کوفته اردبیلی خواهید داشت و لازم است تا همان ابتدا مواد اولیه را برای تعداد کوفته مورد نظرتان جدا کنید تا مواد یکسانی در همه ی کوفته ها داشته باشید.

ضمن اینکه در کوفته اردبیلی آلو برغان و زغال اخته و یا آلبالو خشک برای مواد میانی کوفته محبوبیت خاصی دارد. تهیه کوفته تبریزی شامل ۳ مرحله ی اصلی بعد از آماده کردن مواد اولیه ی کوفته است :• آماده کردن مواد اولیه ای که نیاز به پختن دارند• آماده کردن سس مخصوص برای پختن کوفته ها• مخلوط کردن مواد کوفته• گرد کردن کوفته و آماده کردن برای قرار دادن در قابلمهآماده کردن مواد اولیه ای که نیاز به پختن دارند• برنج و لپه را نیم پز و نیم کوب کنید : ابتدا لپه را برای مدتی خیس کنید (به خصوص اگر لپه ی شما دیرپز است). بعد به صورت جداگانه لپه و برنج را نیم پز کنید.

دقت کنید که حتما برنج و لپه را در ظرف های جداگانه نیم پز کنید تا اگر لپه دیرپز بود برنج بیش از حد نپزد و وا نرود. بعد از نیم پز شدن هر دو را در یک طرف مناسب ریخته و نیم کوب کنید. برخی از سایت ها توصیه به میکس کردن برنج و لپه میکنند در صورتیکه اگر بیش از حد برنج و لپه کوفته را له کنید، کوفته شما قیافه ی خوبی نخواهد داشت.• آماده کردن سس مخصوص برای پختن کوفته ها : در حین خنک شدن برنج و لپه نیم کوب شده، یکی از پیاز ها رو رنده میکنیم و در مقداری روغن و زردچوبه تفت میدیم. بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدن رب رو اضافه میکنیم و باز کمی تفت میدیم و نمک و فلفل اضافه میکنیم. حالا چهار تا پنج لیوان آب میریزیم و میذاریم کمی بجوشه. بعد هم شعله رو خیلی کم میکنیم و میذاریم آب رب به همون صورت روی گاز باشه.• مخلوط کردن مواد کوفته : یکی از پیاز ها رو با رنده متوسط (نباید درشت باشه) رنده میکنیم و آب اضافیش رو میگیریم. پیاز و گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه رو حدود دو سه دقیقه ورز میدیم تا مواد کاملا به خرد هم برن. حالا لپه و برنجی که نیم کوب کردیم به مخلوط گوشتمون اضافه میکنیم و باز پنج دقیقه ای ورز میدیم. نکته مهم در کوفته اینه که مواد کاملا به خرد هم برن و ورز داده بشن. اینطوری هم طعم بهتری داره و هم وا نمیره. وقتی مواد به خرد هم رفتن سبزی رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. در انتها هم تخم مرغ رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. چند باری هم مواد رو با دستتون بردارید و به داخل ظرف بکوبید. کوفته رو اونقدر ورز بدید که مواد کاملا به خرد هم برن و به راحتی بتونید یک گلوله گرد باهاش درست کنید.• گرد کردن کوفته و آماده کردن برای قرار دادن در قابلمه : اگر تصمیم به درست کردن یک کوفته تبریزی بزرک گرفته اید، تمام مواد را باید یکجا استفاده کنید یعنی باید از ترکیب ای که در مرحله ی قبل با استفاده از گوشت و لپه و برنج درست کرده بودید، یک گلوله ی بزرگ درست کنید و داخل آن رو با موادی که برای بین کوفته آماده کرده بودید (آلو و …) پر کنید و بعد گلوله ی کوفته را کاملا گرد کنید. بعد خیلی آرام و با دقت گلوله ی گرد شده ی کوفته را در قابلمه ای که سس کوفته در آن روی حرارت ملایم قرار دارد، قرار بدید. البته برای اطمینان میتونید اول گلوله ی کوفته را درون یک تنظیف تمیز قرار بدید و ببندید که این کار کاملا سلیقه ای است. اما اگر چند کوفته در اندازه های کوچکتر دارید که اصلا نیازی به تنظیف هم نیست. فقط دقت کنید که مرحله ی ورز دادن را کاملا با حوصله و دقت انجام بدید و گلوله ی کوفته کاملا منسجم باشد و کاملا آرام وارد قابلمه ی سس بشود.

کوفته باید حدود ۶ ساعت با حرارت ملایم روی گاز بپزد. پس باید کاملا حوصله به خرج بدهید. برای سرو هم ابتدا کوفته ها را به آرامی در ظرف مورد نظر بکشید و بعد آب کوفته (سس) را روی آن بریزید. البته برخی خانواده ها علاقه دارند در آب کوفته نون تیلیت کرده و بخورند که در اینصورت باید آب کوفته را در کاسه سر سفره ببرید. برای تزیین کوفته می توانید از زرشک و آلو ، نارنج و … استفاده کنید.

 

 

• آب پیاز کوفته باید گرفته شود.• لپه و برنج باید نیم پز شوند، خام ماندن یا بیش از حد پختن آنها باعث وا رفتن کوفته می شود. (پختن کامل لپه و برنج دلیل وا رفتن کوفته است.)• متعادل نبودن نسبت مواد اولیه باعث وا رفتن کوفته می شود.• مقدار لپه بیش از حد باعث وا رفتن کوفته می شود.• چرب بودن بیش از حد گوشت : باعث وا رفتن کوفته می شود. به همین دلیل گوشت مصرفی در تهیه کوفته تبریزی بهتر است از تلفیق گوشت گوسفندی و گوشت گوساله انتخاب شود. نسبت استفاده گوشت‌ ها نصف و نصف خواهد بود . در صورت استفاده از چرخ‌ گوشت برای ترکیب مواد، برای اینکه مواد به راحتی از چرخ گوشت رد شوند و به دیواره‌های چرخ نچسبند، قبل از چرخ کردن آن‌ ها کمی فلفل سیاه روی آن‌ها بپاشید.• درست ورز ندادن مایه کوفته باعث وا رفتن کوفته می شود. در هر مرحله از مخلوط کردن مواد باید کاملا آنها را ورز دهید. کوفته به طور کلی باید حدود یک ربع ورز بخورد و این مرحله مهمترین قسمت طرز تهیه کوفته است.• استفاده از یک عدد سیب زمینی باعث می‌شود که احتمال وارفتن کوفته به حداقل برسد.• برنج کوفته تبریزی باید به حالت کته پخته شود که چسبندگی بیشتری داشته باشد. بهتر است از برنج مرغوب ایرانی استفاده شود تا کوفته خوشمزه تری داشته باشیم. (حدودا به مدت ۸ دقیقه در آب جوش نیم‌ پز شود)• گلوله های کوفته باید کاملا یک دست و گرد باشد و خیلی آروم وارد قابلمه بشوند.• حرارت قابلمه ای که سس مخصوص برای پختن کوفته را در آن ریخته اید و کوفته ها در آن قرار داده خواهند شد، باید کاملا کم و ملایم باشد. چرا که اگر آب قابلمه یا همان سس کوفته در حال قل زدن باشد کوفته وا خواهد رفت.• در قابلمه کوفته را به هیچ عنوان اصلا نباید کیپ کنید چون قطعا کوفته وا میرود.• به هیچ وجه تا یک ربع اول به کوفته ها دست نزنید چرا که تکان دادن کوفته ها باعث ترک خوردن و وا رفتن کوفته میشود. برخی معتقدند که باید بعد از انداختن هر کوفته صبر کنید تا آب که دوباره به جوش آید و سپس کوفته بعدی را اضافه کنید و سس آن باید مقداری باشد که روی کوفته ها را بگیرد. 

 

 برای سفت شدن کوفته ترفند مفید یکی از کاربران در بخش نظرات برای وا نرفتن کوفته کاملا عملی بود.به نطرات مراجعه فرمایید.

 

برای تزیین کوفته تبریزی بنا به سلیقه و ذائقه خودتان می‌توانید از گردوی سابیده یا گردوی درسته، زرشک تفت داده شده  سبزیجات بخصوص برگ نعناع ،جعفری ویا پیازچه، زیتون و…. استفاده نمایید.

محتوا کاوی وب

اینترنت

لپ تاپ های دانش آموزی مجهز به ویندوز 10 با قیمت 200 دلار معرفی شد

لپ تاپ و کامپیوتر

برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب خود شوید یا ثبت نام نمایید.

از نان روغنی بعنوان صبحانه و، عصرانه می توانید استفاده کنید.

تاریخ غذاهای آرژانتین به طور دقیق با تاریخ این کشور ارتباط دارد.

غذاهای فرانسوی که به لطف محبوبیت فراوان خود بیشتر مردم جهان با آن آشنایی دارند

غذا های آذربایجانی بسیار شبیه به غذاهای مردم قفقاز است

کابلی پلو یا قابلی پلو یکی از غذا های معروف افغانستانی می باشد.

من این کیک را برای تولد ها درست می کنم زیرا بسیار راحت است

کاربران عزیز می توانند  طرز تهیه انواع سس های دیگر را در بخش نظرات به اشتراک

طرز تهیه پاپ کورن یا همان چس فیل با مایکروویو به صورت زیر است

برگ های ساقه کلم را بکنید و آن ها را در ماهی تابه حاوی آب جوش به مدت چند دقیقه

کوفته تبریزی ، انواع سبزیجات معطر ، ترخون

کلیه حقوق مادی و معنوی برای سایت سیارک محفوظ است.

آشپزی, ترفند و تجربه آشپزی دیدگاهها

انواع کوفته مثل کوفته قلقلی، کوفته تبریزی از غذاهای سنتی ایرانی هستند؛ که بسیاری از ما طرفدار آن‌ها هستیم. اما از مشکلاتی که برای پخت کوفته وجود دارد، این است که کوفته در حین پخت وا میرود. یا خیلی سفت می شود. علت وا رفتن کوفته چیست؟ نکات لازم برای جلوگیری از وا رفتن کوفته و جلوگیری از سفت شدن کوفته مواردی هست که در این پست به آن ها می پردازیم.

۱- برای جلوگیری از وا رفتن کوفته باید به دستور پخت خود یک الی دو قاشق غذا خوری آردنخودچی اضافه کنید یا گندم را بکوبید و داخل مواد کوفته بریزد. تا مواد کوفته شل نباشد و حالت چسبنده بگیرند.

۲- برای اینکه کوفته شل نشود؛ پیاز را با رنده درشت رنده کنید که خیلی آب نداشته باشد. اگر خیلی آب داشت آب پیاز را بگیرید یا مقدار آردنخودچی را که به کوفته میزنید، بیشتر کنید.

۳- یکی  دیگر از علت های وا رفتن کوفته ، گوشت آن است. گوشت کوفته هرچه چرب تر باشد احتمال شل شدن کوفته و وا رفتن آن افزایش می‌یابد. بنابراین اگر گوشت شما خیلی چرب است یک عدد تخم مرغ را به کوفته خود اضافه کنید.

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

۴- بعد از مخلوط کردن مواد کوفته باید آنها را به خوبی ورز دهید . ورز دادن خوب و کافی باعث جلوگیری از وا رفتن کوفته می‌شود. حداقل ۵ الی ۱۰ دقیقه کوفته را ورز دهید.

۵- بعد از ورز دادن و پیچاندن کوفته ها، باید آن‌ها را حداقل ۱ ساعت داخل فریزر بگذارید. توجه کنید این یکی از نکات مهم پخت کوفته است که برای جلوگیری از وا رفتن کوفته بسیار مهم است. بنابراین شما هرچه بیشتر کوفته ها را داخل فریزر بگذارید بهتر است حتی یک شبانه روز!

۶- برای پخت کوفته :

توجه کنید! که به هیچ عنوان کوفته را داخل آب سرد نیندازید و وقتی کوفته را به آب جوش اضافه کردید، شعله گاز باید زیاد باشد تا وقتی که آب کوفته دوباره شروع به جوشیدن کند. وگرنه کوفته وا می رود. یکی دیگر از علت های مهم وا رفتن کوفته رعایت نکردن این نکته ساده اما مهم است.

۷- تا ۲۰ الی ۳۰ دقیقه اول که کوفته در حال جوشیدن است از تکان دادن کوفته ها بپرهیزید چون باعث وارفتن کوفته می شود.

حتماً بخوانید: جلوگیری از وا رفتن گوشت قلقلی

۱- گوشت کوفته باید دارای کمی چربی باشد. گوشت کوفته نه باید خیلی چرب باشد تا وا نرود و نه خیلی بدون چربی باشد تا کوفته سفت شود.

۲- برنج و مواد کوفته را آب کنید یا نیمه پز کنید تا کوفته سفت نشود. مواد اگر خام یا آب نکرده باشند کوفته را سفت می کنند.

برای اینکه کوفته خوشمزه تر شود:

اگر شماهم نکته و تجربه ای در زمینه‌ی پخت کوفته و وا نرفتن و سفت شدن آن دارید، برای کامل شدن این پست در قسمت نظرات بفرمایید. تجربه های شما برای چاره دان خیلی ارزشمند است.

برای خوشمزه شدن کوفته های خود چیکار می کنید؟

در ادامه بخوانید: رازهای درست کردن شامی نرم و خوشمزه

برچسب هاتجربه آشپزی خورشت خوشمزه وا رفتن

سلام مال من خیلی عالی شد ممنون فقط من از برنج استفاده نکردم برای وا نرفتن و فقط از لپه استفاده کردم در ضمن ۲ عدد تخم مرغ به جای آرد زدم نه خیلی سفت شد نه وا رفت و برای سسش هم ۴ قاشوق غذا خوری رب گوجه فرنگی رو همراه با اشکنه مرغ کمی روی شعله قرار دادم و کوفته هارو اول کمی تو روغن داغ قرار دادم بعد ۵ دقیقه بهش آب اشکنه مرغ اضافه کردم و در آخر سس رو بهش اضافه کردم و ۵ دقیقه حرارت دادم.

سلام ممنون از تجربه خوبت که برامون نوشتی ?

با سلام کوفته من شل شد بهش ارد و خورده های نان سوخاری زدم.خوب سفت شد

سلام مریم عزیر ممنون که تجربه خوبت رو برای ما هم نوشتی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وقتی دیدگاهم تایید شد من را از طریق ایمیل باخبر کن

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

جدیدترین مطالب چاره‌دان را برای من هم بفرست.

میتونی ایمیلت رو وارد کنی تا تازه‌ترین مطالب چاره‌دان رو از دست ندی و هر وقت خواستی از ایمیلت بخونی


 


 

ارسال نظر


نظرات شما ( 12 نظر )

یکشنبه 6 اسفند 1391 12:45

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

شنبه 14 اردیبهشت 1392 12:47

یکشنبه 15 اردیبهشت 1392 11:30

یکشنبه 19 خرداد 1392 11:40

جمعه 17 خرداد 1392 12:35

سه شنبه 14 خرداد 1392 10:45

شنبه 25 خرداد 1392 11:35

چهارشنبه 22 خرداد 1392 11:32

چهارشنبه 29 خرداد 1392 11:05

چهارشنبه 29 خرداد 1392 12:10

جمعه 31 خرداد 1392 12:46

سه شنبه 4 تیر 1392 11:10

یکشنبه 9 تیر 1392 11:05

سه شنبه 18 تیر 1392 10:15

شنبه 22 تیر 1392 11:47

یکشنبه 13 مرداد 1392 10:33

یکشنبه 20 مرداد 1392 09:33

سه شنبه 22 مرداد 1392 13:40

دوشنبه 1 مهر 1392 07:47

چهارشنبه 15 آبان 1392 13:26

دوشنبه 6 آبان 1392 10:03

دوشنبه 11 آذر 1392 09:50

چهارشنبه 25 دی 1392 15:08

پنج شنبه 4 اردیبهشت 1393 10:51

جمعه 10 بهمن 1393 10:36

ضمیمه این هفته

آیا میدونید برای اینکه کوفته وا نره، باید چی کار کنید!؟ سس کوفته باید جوشان باشه تا کوفته ها رو به اون اضافه کنید، در غیر این صورت وا میره!۲۰ دقیقه اول پخت، به هیچ وجه درب قابلمه رو نبندید!هر چی بیشتر مواد رو ورز بدید، احتمال وا رفتن کمتره!کوفته ها رو یکی یکی به […]

آیا میدونید برای اینکه کوفته وا نره، باید چی کار کنید!؟

سس کوفته باید جوشان باشه تا کوفته ها رو به اون اضافه کنید، در غیر این صورت وا میره!۲۰ دقیقه اول پخت، به هیچ وجه درب قابلمه رو نبندید!هر چی بیشتر مواد رو ورز بدید، احتمال وا رفتن کمتره!کوفته ها رو یکی یکی به سس اضافه کنید، اگر سس از جوش افتاد، بذارید دوباره به جوش بیاد، بعد یکی دیگه اضافه کنید.با رعایت این نکات، کوفته اصلا وا نمیره!

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

©باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت niksalehi.com مجاز میباشد .

آشپزی و تغذیه, آموزش انواع غذاها, مطالب ویژه

چرا کوفته های من وا میره؟ / طرز تهیه کوفته خوشمزه

کوفته از جمله غذاهای اصیل ایرانی است که درست کردن آن فوت و فن های زیادی دارد . درست کردن یک کوفته خوشمزه نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد . در این مطلب ما برای شما طرز تهیه یک کوفته خوشمزه همراه با تمامی نکات مهم برای پخت و جلوگیری از وا رفتن آن آورده شده است.

نکات مهم برای وا نرفتن کوفته

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

متعادل نبودن نسبت مواد اولیه، پختن کامل لپه، مقدار لپه بیش از حد، چرب بودن بیش از حد گوشت، درست ورز ندادن مایه کوفته، کم بودن مایع سس و پائین بودن دمای سس هنگامی که کوفته‌ها را به سس اضافه می‌کنید.

هنگام اضافه کردن کوفته ها به سس باید ابتدا سس جوشان باشد سپس زیر آن را کم کنید و یکی یکی کوفته های آماده را اضافه کنید . به هیچ وجه درب قابلمه را در ۱۰ دقیقه اول نبندید.

هر چی بیشتر مواد رو ورز بدید، احتمال وا رفتن کمتره

گوشت مصرفی در تهیه کوفته تبریزی بهتر است از تلفیق گوشت گوسفندی و گوشت گوساله انتخاب شود. نسبت استفاده گوشت‌ها نصف و نصف خواهد بود.

آب پیاز باید کاملا گرفته شود.

لپه و برنج باید نیم پز باشه. نه اینکه کاملا بپزه و یا خام باشه.

به هیچ وجه تا یک ربع اول به کوفته ها دست نزنید چون هر تکون کوچیک ممکنه باعث ترک خوردنش بشه.

مواد لازم کوفته تبریزی

برنج ۱ پیمانه

لپه ۱ پیمانه

گوشت چرخ‌شده ۵۰۰ گرم ( مخلوط گوساله و گوسفند و کم چرب)

پیاز خام ۱ عدد

سبزی ۵۰۰ گرم( شامل: تره، مرزه، شوید، جعفری، ترخون )

تخم مرغ ۱ عدد

سیب زمینی ۱ عدد

نمک، فلفل، زیره سبز، زعفران به میزان لازم

طرز تهیه کوفته تبریزی

ابتدا گوشت چرخ‌شده و پیاز رنده شده را درون غذاساز و یا هاون برقی ریخته و برای چند دقیقه کاملا میکس کنید.

لپه نیم پز و سیب‌زمینی پخته و رنده ریز شده (متوسط) را نیز به طور جداگانه درون غذاساز نرم کنید.

برنج را که از قبل به مدت ۸ دقیقه در آب جوش نیم‌پز و میکس کرده‌اید به مواد اضافه کنید و خوب ماساژ دهید تا مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

همه مواد را به ظرف نسبتا گودی منتقل نمایید و نمک، فلفل، در صورت تمایل زیره سبز، زعفران آب‌زده و تخم مرغ را اضافه کنید و خوب ماساژ دهید. (می‌توانید از غذاساز کمک بگیرید.)

سبزی خردشده را به مواد اضافه کنید و خوب ترکیب کنید.

در این مرحله یک تنظیف پارچه‌ای را کف یک کاسه قرار دهید و کلیه مواد کوفته را درون تنظیف بریزید.

در تهیه کوفته تبریزی اصل نصف مواد (برنج و لپه ) را میکس میکنند و بقیه را همان طور به مواد اضافه می کنند و ورز می دهند .

مواد لازم داخل کوفته تبریزی

پیاز سرخ‌شده ۲ قاشق غذاخوری

گردو ۱/۴ پیمانه

آلو ۱/۲ پیمانه

زرشک (اختیاری) ۱/۴ پیمانه

تخم مرغ آب‌پز ۱ عدد

پر کردن کوفته تبریزی

در این مرحله گردوی خیس‌خورده، در صورت تمایل تخم مرغ آب‌پز شده، زرشک و آلو را وسط مواد کوفته قرار دهید و تنظیف را به خوبی گره بزنید و با دست مرطوب کوفته را به شکل گرد فرم دهید.

کوفته تبریزی بزرگ

مواد لازم جهت تهیه سس کوفته تبریزی

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

رب گوجه‌فرنگی۲ قاشق غذاخوری

پیاز ۱ عدد

آب ۴ پیمانه

نمک، فلفل، زعفران به میزان لازم

طرز تهیه سس کوفته تبریزی

پیاز را سرخ کنید. رب گوجه‌فرنگی را تفت دهید و ادویه‌جات را اضافه کنید و در نهایت آب را بیفزایید.

سپس کوفته را درون سس قرار دهید و به مدت ۵ تا ۶ ساعت با حرارت ملایم پخت کنید.

در صورت تمایل می‌توانید مواد کوفته را به ۱۰ قسمت تقسیم نمایید و هر کوفته را به طور جداگانه پر کنید. در این صورت نیازی به استفاده از تنظیف نخواهد بود . کوفته ها را به آرامی و یکی یکی به سس اضافه کنید و پس از ۱۰ دقیقه درب آن را بگذارید .در این صورت زمان پخت نیز ۴۰ دقیقه می شود . من خودم بیشتر اینجوری درست میکنم .

گردآوری: حیاط خلوت

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

⇐ کلیک کنید: مشاهده مطالب جدید و داغ امروز ⇒

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

۱۳۹۸-۰۲-۲۶

۱۳۹۷-۱۲-۲۲

۱۳۹۶-۰۲-۲۹

ماهنامه سفره ایرانی: موسی دادویرین (Musa Dagdeviren) در سال ۱۹۶۰ در شهر نیزیپ (Nizip) ترکیه …

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه


 

 

با وجود این همه غذاهای جور و واجور جدید که این روزها اسمشون رو میشنویم و گاهی از اسم های عجیب و غریبشون تعجب میکنیم، غذاهای اصیل حس خاصی دارن که در هیچ یک از اونها نمیشه پیداش کرد. این…

با وجود این همه غذاهای جور و واجور جدید که این روزها اسمشون رو میشنویم و گاهی از اسم های عجیب و غریبشون تعجب میکنیم، غذاهای اصیل حس خاصی دارن که در هیچ یک از اونها نمیشه پیداش کرد. این رو همه میدونیم و بهش ایمان داریم که هیچ غذایی و در هیچ جای دنیا نمیتونه جای قورمه سبزی و قیمه بادمجون و فسنجون رو بگیره. غذاهای اصیل ایرانی طعم و عطری دارن که تا همیشه در خاطر هرکسی که حتی یک بار اونها رو مزه کرده باشه می مونه و این برای ما یک افتخاره. خیلی از دوستان لطف داشتن و از مطالب رضایت داشتن. همین مساله باعث قوت قلب ما میشه و اینکه انگیزه بیشتری برای ادامه پیدا میکنیم. به همین دلیل امروز هم یک غذای ایرانی و واقعا لذیذ رو قرار میدم که بر خلاف تصورات نادرستی که هست، خیلی آسون و سریع آماده میشه.

کوفته تبریزی

کوفته انواع مختلفی داره. مثل کوفته کله گنجشکی، کوفته نودچی و… در این مطلب از اونجایی که کوفته تبریزی از همه معروف تر و پر طرفدار تره این رو انتخاب کردم. بماند که اونهای دیگه رو هم تاحالا خودم درست نکردم.

چشم متشکل از سلول های رنگ دانه ای است که وظیفه ی رنگبندی چشم را برعهده دارد،نام این سلول ها ملانین میباشد…

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

من مقدار مواد رو به اندازه ای گفتم که خودم استفاده کردم و با این دستور دقیقا همین سه تا کوفته ای رو تحویل گرفتم که در عکس میبینید. پس اگر مقدار بیشتری میخواید مقدار رو خودتون تغییر بدید. البته به جز تخم مرغ که به ازای هر نیم کیلو گوشت یک تخم مرغ اضافه کنید.

کوفته آماده سرو

مامان من معمولا کوفته درست نمیکنه. یعنی توی شهر ما خیلی غذای مرسومی نیست و شاید سالی یه بار تهیه بشه. در دوران دانشجویی یکی از دوستای خیلی خیلی گلم که تهرانی بود این غذا رو درست میکرد. واقعا هم من دوست داشتم و لذت میبردم. وقتی هم که برای اولین بار میخواستم خودم درست کنم زنگ زدم بهش و دستور کاملش رو با نکات ازش گرفتم. واقعا هم حرف نداشت و برای همون اولین بار هم کوفته خوبی درست کردم. برای من این اتفاق واقعا لذتبخش بود. امیدوارم شما دوستای گلم هم درست کنید و مثل من از این کار لذت ببرید.

قبل از هرچیز اگر لازمه لپه رو خیس بدید. لپه ای که من داشتم دیر پز نبود و با برنج و مقداری آب گذاشتم با هم نیم پز بشه. توصیه ام به شما اینه که لپه رو جدا و برنج رو جدا نیم پز کنید. بعد از اینکه نیم پز شدن با ته لیوان یا گوشت کوب اون ها رو نیم کوب کنید. پس اصلا لازم نیست از میکسر استفاده کنید. تنها باید کوبیده بشن. اون هم به صورتی که کاملا هم له نشن. اصلا هم اشکالی نداره چندتا از لپه ها کامل باشن.

برنج و لپه نیم کوب شده

در حین خنک شدن برنج و لپه نیم کوب شده، یکی از پیاز ها رو رنده میکنیم و در مقداری روغن و زردچوبه تفت میدیم. بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدن رب رو اضافه میکنیم و باز کمی تفت میدیم و نمک و فلفل اضافه میکنیم. حالا چهار تا پنج لیوان آب میریزیم و میذاریم کمی بجوشه. بعد هم شعله رو خیلی کم میکنیم و میذاریم آب رب به همون صورت روی گاز باشه.

سس مخصوص رب گوجه

یکی از پیاز ها رو با رنده متوسط (نباید درشت باشه) رنده میکنیم و آب اضافیش رو میگیریم. پیاز و گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه رو حدود دو سه دقیقه ورز میدیم تا مواد کاملا به خرد هم برن. حالا لپه و برنجی که نیم کوب کردیم به مخلوط گوشتمون اضافه میکنیم و باز پنج دقیقه ای ورز میدیم. نکته مهم در کوفته اینه که مواد کاملا به خرد هم برن و ورز داده بشن. اینطوری هم طعم بهتری داره و هم وا نمیره. وقتی مواد به خرد هم رفتن سبزی رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. در انتها هم تخم مرغ رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. و باز ورز میدیم. چند باری هم مواد رو با دستتون بردارید و به داخل ظرف بکوبید. کوفته رو اونقدر ورز بدید که مواد کاملا به خرد هم برن و به راحتی بتونید یک گلوله گرد باهاش درست کنید.

مخلوط ورز داده شده

با دستتون گلوله ی بزرگی درست کنید. داخلش رو آلو یا زرشک یا گردو بذارید و کاملا گردش کنید و به آرومی در قابلمه آب رب که روی حرارت ملایم هست قرار بدید. بهتر اینه که کوفته ها کاملا در آب غوطه ور بشن. ولی من چون میخوام آب غلیظی داشته باشم خیلی این کار رو نمیکنم. نکته دیگه اینه که حرارت کوفته رو خیلی زیاد نکنید و درش رو نیم باز قرار میدیم به مدت حدود یک ساعت آماده میشه. بعد از نیم ساعت برید سراغش و کوفته ها رو کمی جا به جا کنید و بر گردونید. البته این کار رو هم خیلی آروم انجام بدید.

کوفته های آماده پخت

برای سرو هم اول کوفته ها رو در ظرف بکشید و بعد آبش رو روش بریزید. بعضی ها هم آبش رو جدا گونه سرو میکنن و نون رو در اون تریت میکنن. میتونید کوفته هاتون رو با زرشک و آلو تزیین کنید.

ما وقتایی که کوفته داریم، آب نارنج تازه هم روی سفره هست و کمی ترشش میکنیم. میتونید به سلیقه خودتون از آب نارنج یا لیمو هم استفاده کنید.

کوفته آماده

فوت و فن های کوفته زیاده و واقعا مثل ته چین از اون دسته غذاهاس که باید با تجربه و صبر و حوصله مهارت هاش رو یاد گرفت. ولی به طور کلی:

اگه تجربه های دیگه ای از کوفته دارین میتونین با ما در میون بذارید تا همه استفاده کنیم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه


Current ye@r *


Leave this field empty

سلام
خيلى ممنون بابت دستور خوبتون. اصلاً وا نرفت. بافتش هم خيلى عالى بود. نه شل نه سفت. فقط طعمش، به نظرم كمى جا داشت تا بهتر بشه. نمك اين غذا رو چجورى اندازه ميكنيد؟ به نظرم نمك غذام كم شده بود. من هميشه در كنار سبزيجات كمى پودر گل سرخ هم ميريزم. اينبار نريختم ولى به نظرم احتياج داشت.
باز هم ممنون.

سبزی خشک شده خوبه یا سبزی تازه؟

سلام ممنون از طرز تهیه کوفته تبریزی تون که عالی همه نکات ریز برای خوب شدن کوفته توش نوشته شده بود .من میخوام برای شام این غذا رو درست کنم امیدوارم خوب بشه بازم متشکرم.:-)

بسیار عالی بود، با دستور شما درست کردم عااالی شد، دستتون درد نکنه، از دستور غذاهای دیگه تون هم زیاد استفاده میکنم. پایدار باشید

سلام .واقعااااااااااا ازتون ممنونم.دستوری ک دادین فوق العاده بود من ی بار درست کردم وا رفت اما با این مقدار و روش شما درست کردم عالی شد…بازم ممنون.

به نظرمن کوفته روقبل ازاینکه به سس انتقال بدیم باید اول سرخ کنیم من اینگارومیکنم خیلی عالی میشه

وا نمیره؟
صدالبته ک با سرخ کردن خوشمزه تره…

میتونید هم خمیر کوفته رو از قبل آماده کنید و یک ساعتی تو یخچال بذارید تا به خوبی خودش رو بگیره

سلام خسته نباشید ممنون عالی بود من پیاز داخل کوفته قاطی نمیکنم و برنج رو خام قاطی می کنم اما نزدیک یک ساعت ورز میدم و وا نمیره و عالی‌میشه اگه دوست داشتید میتونین امتحان کنید.?

سلام. تشکر از اموزش خوبتون.
منظورتون از مقادیر لپه و برنج ۵ قاشق خیس خورده هست یا خشک منظورتونه؟
تشکر

ازشسما روی خواص کوفته تبریزی خیلی متشکرم ودهه فجرراتبریک میگویم.

سلام من طبق دستورتون پیش رفتم و باره اولمم بودالحمدلله اصلا وا نرفت و داخلش ترشک هفت میوه گذاشتم و به شکل گلوله کوچک 6 عدد شد

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

ممنون عالی بود

من درست کردم برای اولین بار با دستور شما عالی شد .ممنونم

سلام من درست کردم عالی بود دست شما دردنکنه

سلام
مرحله ای که گفتین تخم مرغ رو اضافه میکنیم تخم مرغ خام منظورتونه دیگه ؟؟بعدش شل و ول نمیشه ؟؟؟

اولین باره کوفته درست کردم، مایع زیاد شد، هم تو بادمجان دلمهای ریختم هم کوفته شد، تماما” در زمان ۲۰ دقیقه، اگر مهمانها گشنه باشند فکر کنم بخیر بگذره!!

سلام دو نفره جون توضیحاتتون و نکاتش خیلی خوب و عالی بود. مرسی

سلام عزیزم ممنون ازدستور خوبت
وقتی کوفته هاروداخل قابلمه انداختم بایدزیرش خیلی کم باشه یایکم قل بزنه؟

با سلام و تشکر از اون نفر جون .?

سلام. ممنون عزیزم توضیحات عالی بود. من آذری هستم و این غذا مال شهر منه، دستتون درد نکنه

سلام
ممنون از توضیحات دقیق و کاملتون من امروز برای اولین بار طبق توضیحات شما درست کردم واقعا عالی شد
شاد و سربلند باشید عزیز♥♥♥

سلام.ممنون از توضیخاتون.من خیلی وقته میخوام درست کنم ولی استرس داشتم خوب نشه. به همین روال که شما گفتید درست میکنم انشاالله که خوب از آب در بیاد.من خیلی راضی هستم که خیلی از غذاهامون از اینجا استفاده میکنم.فقط اگر ممکنه انواع دسر رو آموزش بدید.فقط شکلاتی نباشه.چون خیلی دسر شکلاتی دیدم و درست کردم.میخام تنوع بدم .بازم ممنون از شما

سلام دوستان
من این کوفته رو البته با کمی تغییر درست کردم بسیار خوشمزه و عالی شده بود من کمی زیره و آویشن هم داخل کوفته ریختم ممنون از آموزشهای خوبتون.

سلام روزتون بخير. توضيحاتتون كامل وعالي بود.طبق دستور شما درست كردم طعم و ظاهرش عالي شد.ممنونم اون نفر جان

توضيحاتتون كامل وعالي بود.طبق دستور شما درست كردم طعم و ظاهرش عالي شد.ممنونم اون نفر جان

سلام. اگه مواد کوفته رو بذاریم چند ساعت توی یخچال بمونه، کوفته مون بهتر میشه یا بدتر؟

عالی بود
عالی
امروز درست کردم. طعمش خوب بود و عالی
خیلی خوشحالم این غذا رو یاد گرفته ام.
بهترینا رو براتون میخوام

سلام من با روشی که گفتید درست کردم بسیار عالی شده و جاتون خالی کلی هم مهمون داشتم همه خوششون اومد،دستتون درد نکنه، فقط اینکه من توی سس چندتا دونه قیسی هم ریختم مزه اش فوق العاده شده بود،

خیلی عالی توضیح دادی.من امشب درست کردم وهمه نکات رو مو به مو پیش بردم ولی نمیدونم چرا باز هم وا رفت

سلام.برای اینکه مطمعن شین کوفتتون وا نمیره یه تیکه سینه مرغ و چرخ کرده و اضافه کنین به مخلوطتون.مطمعن باشین اصلا وا نمره

سلام خیلی خیلی ممنون بابت گذاشتن دستور کوفته.من امروز درست کردم دقیقا با همین اندازه ها و تمام نکات رو رعایت کردم خیلی عالی و خوشمزه شد نه سفت بود و نه شل عالیه عالی اصلا هم وا نرفت

من تو موادم پياز نميزنم سبزي هم نصف خشك نصف تر استفاده ميكنم بعد اب كوفته بايد در حين قل زدن باشه كه كوفته وا نره چطور ميگيد بايد ملايم باشه بعد اصلا نيازي به كوبوندن مواد نيس فقط لپه بايد پخته باشه برنج هم خيس كرده البته منم تجربه خودمو گفتم?

با سلام من کوفته درست می کنم و داخل گوشت و مواد پیاز اضافه نمی کنم چون پیاز باعث ترد شدن و وارفتن کوفته می شود پیازها را خلال باریک سرخ کرده و با کمی سبزی معطر تفت داده و رب اضافه می کنم و بعد آب می ریزم بعد از جوش آمدن آب باید کوفته اضافه شود و به هیچ عنوان کوفته وا نمی رودحتی با گذاشتن درب قابلمه

سلام من امروز خيلي سايت ها رو ديدم ولى توضيحات شما كامل و بدون جا انداختن بود كه بدل ميشينه هر بار از اينجا غذا ياد بگيرم ،مهتابم از المان و الان كوفته مو درست كردم يه عدد بزرگ تخم مرغ دو تا وسطش گذاشتم اميدوارم خوب بپزه با گردو بادام و جعفرى و پياز سرخ شده ،ميشه يه جورى اينجا ثبت نام كرد تا هميشه غذاهاى جديدتون به صورت ايميل برام بياد؟اگر خواستيد غذاى المانى بلدم عالى ساده و خوشمزه براتون طرز تهيه شو بفرستم ؟

بسیار خوب بود ممنون

سلام. من به محض اینکه دیدم درست کردم عالی شد. ممنون

درود وعرض ادب.
ممنونم ازتون.
واقعا خعلی عالی بود برایع اولین بار کوفتم وا نرف?خعلی هم خوووووشمزع شد
خیلی خوشحالم.دارم ذوق مرگ میشم.میخوام برا عاقامونم درست کنم میدونم خوشش میاد.وایییییی مرسی???❤❤

سلام. من یه پیشنهاد دیگه دارم برای اینکه کوفته هاتون خوشمزه تر بشه و وا نره. اول اینکه برای خوشمزگی سبزی رو فقط همون ترخون و مرزه و البته مرزه بیشتر بریزید.
توی آب در حال جوش یک قاشق برنج خام بریزید به همراه پیاز داغ و مرزه خشک و کمی زرشک. خیلی خیلی خوشمزه اش میکنه. و نکته برای وا نرفتن هم اینکه می تونید مقدار کمی گوشت سینه مرغ به گوشتتون اضافه کنید. گوشت مرغ در کنار گوشت قرمز طعم گوشت را خیلی بهتر میکنه. (حتی برای گوشت داخل لوبیا پلو هم بهتره گوشت قرمز و سفید با هم باشن عالی میشه). و نکته دیگه اینکه وقتی کوفته هاتونو درست کردید، قبل از پخت چند ساعت بذاریدشون توی فریزر، و وقتی مواد سس جوش اومد کوفته ها رو توی سس بذارید تا بپزه، سس حتما باید در حال جوش باشه. آب هم نباید روی کوفته ها رو بگیره باید حدود یک سانت از سر کوفته ها پایین تر باشه. و همونطور که دوست خوبمون گفتند در ظرف رو به هیچوجه نباید بذارید. ضمنا من توی این حالت دیگه اصلا به کوفته هام تخم مرغ نمیزنم. و ضمنا اینکه گوشت کوفته باید چربی دار باشه. البته تو میزان مرغ هم زیاده روی نکنید چون گوشت قرمز باید غالب باشه. توی سس اگه فلفل بریزید عالی میشه. و یه چیز دیگه اینکه من تخم مرغ رو میپزم و داخل کوفته میذارم. خیلی عالی و هوس برانگیز میشه. همچنین برای سرو یکم از پیاز داغ رو نگه دارید و با زرشک روی کوفته هاتون رو تزئین کنید. نوش جان. من که خودم دهنم آب افتاد. 🙂

من نظرم اینه شمایه کدبانوی درجه یک هستید

من کوفته برنجی را ازاول توروغن وپیاز می گذارم تا اب پیاز که داخل کوفته ها است تبخیر بشه بجای فشاردادن.پیاز. بعد اب میریزم
ایندفعه شبیه دستور شما درست کردم بدون لپه وبرنج خام منتظرم بپزه ولی به نظر میادخوب شده. ممنون

سلام عزیزم خسته نباشید برا 5تا کوفته چه مقدار مواد لازمه؟

مرسی از توضیحات مفید شما?

با وجود این همه غذاهای جور و واجور جدید که این روزها اسمشون رو میشنویم و گاهی از اسم های عجیب و غریبشون تعجب میکنیم، غذاهای اصیل حس خاصی دارن که در هیچ یک از اونها نمیشه پیداش کرد. این…

با وجود این همه غذاهای جور و واجور جدید که این روزها اسمشون رو میشنویم و گاهی از اسم های عجیب و غریبشون تعجب میکنیم، غذاهای اصیل حس خاصی دارن که در هیچ یک از اونها نمیشه پیداش کرد. این رو همه میدونیم و بهش ایمان داریم که هیچ غذایی و در هیچ جای دنیا نمیتونه جای قورمه سبزی و قیمه بادمجون و فسنجون رو بگیره. غذاهای اصیل ایرانی طعم و عطری دارن که تا همیشه در خاطر هرکسی که حتی یک بار اونها رو مزه کرده باشه می مونه و این برای ما یک افتخاره. خیلی از دوستان لطف داشتن و از مطالب رضایت داشتن. همین مساله باعث قوت قلب ما میشه و اینکه انگیزه بیشتری برای ادامه پیدا میکنیم. به همین دلیل امروز هم یک غذای ایرانی و واقعا لذیذ رو قرار میدم که بر خلاف تصورات نادرستی که هست، خیلی آسون و سریع آماده میشه.

کوفته تبریزی

کوفته انواع مختلفی داره. مثل کوفته کله گنجشکی، کوفته نودچی و… در این مطلب از اونجایی که کوفته تبریزی از همه معروف تر و پر طرفدار تره این رو انتخاب کردم. بماند که اونهای دیگه رو هم تاحالا خودم درست نکردم.

چشم متشکل از سلول های رنگ دانه ای است که وظیفه ی رنگبندی چشم را برعهده دارد،نام این سلول ها ملانین میباشد…

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

من مقدار مواد رو به اندازه ای گفتم که خودم استفاده کردم و با این دستور دقیقا همین سه تا کوفته ای رو تحویل گرفتم که در عکس میبینید. پس اگر مقدار بیشتری میخواید مقدار رو خودتون تغییر بدید. البته به جز تخم مرغ که به ازای هر نیم کیلو گوشت یک تخم مرغ اضافه کنید.

کوفته آماده سرو

مامان من معمولا کوفته درست نمیکنه. یعنی توی شهر ما خیلی غذای مرسومی نیست و شاید سالی یه بار تهیه بشه. در دوران دانشجویی یکی از دوستای خیلی خیلی گلم که تهرانی بود این غذا رو درست میکرد. واقعا هم من دوست داشتم و لذت میبردم. وقتی هم که برای اولین بار میخواستم خودم درست کنم زنگ زدم بهش و دستور کاملش رو با نکات ازش گرفتم. واقعا هم حرف نداشت و برای همون اولین بار هم کوفته خوبی درست کردم. برای من این اتفاق واقعا لذتبخش بود. امیدوارم شما دوستای گلم هم درست کنید و مثل من از این کار لذت ببرید.

قبل از هرچیز اگر لازمه لپه رو خیس بدید. لپه ای که من داشتم دیر پز نبود و با برنج و مقداری آب گذاشتم با هم نیم پز بشه. توصیه ام به شما اینه که لپه رو جدا و برنج رو جدا نیم پز کنید. بعد از اینکه نیم پز شدن با ته لیوان یا گوشت کوب اون ها رو نیم کوب کنید. پس اصلا لازم نیست از میکسر استفاده کنید. تنها باید کوبیده بشن. اون هم به صورتی که کاملا هم له نشن. اصلا هم اشکالی نداره چندتا از لپه ها کامل باشن.

برنج و لپه نیم کوب شده

در حین خنک شدن برنج و لپه نیم کوب شده، یکی از پیاز ها رو رنده میکنیم و در مقداری روغن و زردچوبه تفت میدیم. بعد از اینکه پیازها کمی طلایی شدن رب رو اضافه میکنیم و باز کمی تفت میدیم و نمک و فلفل اضافه میکنیم. حالا چهار تا پنج لیوان آب میریزیم و میذاریم کمی بجوشه. بعد هم شعله رو خیلی کم میکنیم و میذاریم آب رب به همون صورت روی گاز باشه.

سس مخصوص رب گوجه

یکی از پیاز ها رو با رنده متوسط (نباید درشت باشه) رنده میکنیم و آب اضافیش رو میگیریم. پیاز و گوشت و نمک و فلفل و زردچوبه رو حدود دو سه دقیقه ورز میدیم تا مواد کاملا به خرد هم برن. حالا لپه و برنجی که نیم کوب کردیم به مخلوط گوشتمون اضافه میکنیم و باز پنج دقیقه ای ورز میدیم. نکته مهم در کوفته اینه که مواد کاملا به خرد هم برن و ورز داده بشن. اینطوری هم طعم بهتری داره و هم وا نمیره. وقتی مواد به خرد هم رفتن سبزی رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. در انتها هم تخم مرغ رو اضافه میکنیم و باز ورز میدیم. و باز ورز میدیم. چند باری هم مواد رو با دستتون بردارید و به داخل ظرف بکوبید. کوفته رو اونقدر ورز بدید که مواد کاملا به خرد هم برن و به راحتی بتونید یک گلوله گرد باهاش درست کنید.

مخلوط ورز داده شده

با دستتون گلوله ی بزرگی درست کنید. داخلش رو آلو یا زرشک یا گردو بذارید و کاملا گردش کنید و به آرومی در قابلمه آب رب که روی حرارت ملایم هست قرار بدید. بهتر اینه که کوفته ها کاملا در آب غوطه ور بشن. ولی من چون میخوام آب غلیظی داشته باشم خیلی این کار رو نمیکنم. نکته دیگه اینه که حرارت کوفته رو خیلی زیاد نکنید و درش رو نیم باز قرار میدیم به مدت حدود یک ساعت آماده میشه. بعد از نیم ساعت برید سراغش و کوفته ها رو کمی جا به جا کنید و بر گردونید. البته این کار رو هم خیلی آروم انجام بدید.

کوفته های آماده پخت

برای سرو هم اول کوفته ها رو در ظرف بکشید و بعد آبش رو روش بریزید. بعضی ها هم آبش رو جدا گونه سرو میکنن و نون رو در اون تریت میکنن. میتونید کوفته هاتون رو با زرشک و آلو تزیین کنید.

ما وقتایی که کوفته داریم، آب نارنج تازه هم روی سفره هست و کمی ترشش میکنیم. میتونید به سلیقه خودتون از آب نارنج یا لیمو هم استفاده کنید.

کوفته آماده

فوت و فن های کوفته زیاده و واقعا مثل ته چین از اون دسته غذاهاس که باید با تجربه و صبر و حوصله مهارت هاش رو یاد گرفت. ولی به طور کلی:

اگه تجربه های دیگه ای از کوفته دارین میتونین با ما در میون بذارید تا همه استفاده کنیم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه


Current ye@r *


Leave this field empty

سلام
خيلى ممنون بابت دستور خوبتون. اصلاً وا نرفت. بافتش هم خيلى عالى بود. نه شل نه سفت. فقط طعمش، به نظرم كمى جا داشت تا بهتر بشه. نمك اين غذا رو چجورى اندازه ميكنيد؟ به نظرم نمك غذام كم شده بود. من هميشه در كنار سبزيجات كمى پودر گل سرخ هم ميريزم. اينبار نريختم ولى به نظرم احتياج داشت.
باز هم ممنون.

سبزی خشک شده خوبه یا سبزی تازه؟

سلام ممنون از طرز تهیه کوفته تبریزی تون که عالی همه نکات ریز برای خوب شدن کوفته توش نوشته شده بود .من میخوام برای شام این غذا رو درست کنم امیدوارم خوب بشه بازم متشکرم.:-)

بسیار عالی بود، با دستور شما درست کردم عااالی شد، دستتون درد نکنه، از دستور غذاهای دیگه تون هم زیاد استفاده میکنم. پایدار باشید

سلام .واقعااااااااااا ازتون ممنونم.دستوری ک دادین فوق العاده بود من ی بار درست کردم وا رفت اما با این مقدار و روش شما درست کردم عالی شد…بازم ممنون.

به نظرمن کوفته روقبل ازاینکه به سس انتقال بدیم باید اول سرخ کنیم من اینگارومیکنم خیلی عالی میشه

وا نمیره؟
صدالبته ک با سرخ کردن خوشمزه تره…

میتونید هم خمیر کوفته رو از قبل آماده کنید و یک ساعتی تو یخچال بذارید تا به خوبی خودش رو بگیره

سلام خسته نباشید ممنون عالی بود من پیاز داخل کوفته قاطی نمیکنم و برنج رو خام قاطی می کنم اما نزدیک یک ساعت ورز میدم و وا نمیره و عالی‌میشه اگه دوست داشتید میتونین امتحان کنید.?

سلام. تشکر از اموزش خوبتون.
منظورتون از مقادیر لپه و برنج ۵ قاشق خیس خورده هست یا خشک منظورتونه؟
تشکر

ازشسما روی خواص کوفته تبریزی خیلی متشکرم ودهه فجرراتبریک میگویم.

سلام من طبق دستورتون پیش رفتم و باره اولمم بودالحمدلله اصلا وا نرفت و داخلش ترشک هفت میوه گذاشتم و به شکل گلوله کوچک 6 عدد شد

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

ممنون عالی بود

من درست کردم برای اولین بار با دستور شما عالی شد .ممنونم

سلام من درست کردم عالی بود دست شما دردنکنه

سلام
مرحله ای که گفتین تخم مرغ رو اضافه میکنیم تخم مرغ خام منظورتونه دیگه ؟؟بعدش شل و ول نمیشه ؟؟؟

اولین باره کوفته درست کردم، مایع زیاد شد، هم تو بادمجان دلمهای ریختم هم کوفته شد، تماما” در زمان ۲۰ دقیقه، اگر مهمانها گشنه باشند فکر کنم بخیر بگذره!!

سلام دو نفره جون توضیحاتتون و نکاتش خیلی خوب و عالی بود. مرسی

سلام عزیزم ممنون ازدستور خوبت
وقتی کوفته هاروداخل قابلمه انداختم بایدزیرش خیلی کم باشه یایکم قل بزنه؟

با سلام و تشکر از اون نفر جون .?

سلام. ممنون عزیزم توضیحات عالی بود. من آذری هستم و این غذا مال شهر منه، دستتون درد نکنه

سلام
ممنون از توضیحات دقیق و کاملتون من امروز برای اولین بار طبق توضیحات شما درست کردم واقعا عالی شد
شاد و سربلند باشید عزیز♥♥♥

سلام.ممنون از توضیخاتون.من خیلی وقته میخوام درست کنم ولی استرس داشتم خوب نشه. به همین روال که شما گفتید درست میکنم انشاالله که خوب از آب در بیاد.من خیلی راضی هستم که خیلی از غذاهامون از اینجا استفاده میکنم.فقط اگر ممکنه انواع دسر رو آموزش بدید.فقط شکلاتی نباشه.چون خیلی دسر شکلاتی دیدم و درست کردم.میخام تنوع بدم .بازم ممنون از شما

سلام دوستان
من این کوفته رو البته با کمی تغییر درست کردم بسیار خوشمزه و عالی شده بود من کمی زیره و آویشن هم داخل کوفته ریختم ممنون از آموزشهای خوبتون.

سلام روزتون بخير. توضيحاتتون كامل وعالي بود.طبق دستور شما درست كردم طعم و ظاهرش عالي شد.ممنونم اون نفر جان

توضيحاتتون كامل وعالي بود.طبق دستور شما درست كردم طعم و ظاهرش عالي شد.ممنونم اون نفر جان

سلام. اگه مواد کوفته رو بذاریم چند ساعت توی یخچال بمونه، کوفته مون بهتر میشه یا بدتر؟

عالی بود
عالی
امروز درست کردم. طعمش خوب بود و عالی
خیلی خوشحالم این غذا رو یاد گرفته ام.
بهترینا رو براتون میخوام

سلام من با روشی که گفتید درست کردم بسیار عالی شده و جاتون خالی کلی هم مهمون داشتم همه خوششون اومد،دستتون درد نکنه، فقط اینکه من توی سس چندتا دونه قیسی هم ریختم مزه اش فوق العاده شده بود،

خیلی عالی توضیح دادی.من امشب درست کردم وهمه نکات رو مو به مو پیش بردم ولی نمیدونم چرا باز هم وا رفت

سلام.برای اینکه مطمعن شین کوفتتون وا نمیره یه تیکه سینه مرغ و چرخ کرده و اضافه کنین به مخلوطتون.مطمعن باشین اصلا وا نمره

سلام خیلی خیلی ممنون بابت گذاشتن دستور کوفته.من امروز درست کردم دقیقا با همین اندازه ها و تمام نکات رو رعایت کردم خیلی عالی و خوشمزه شد نه سفت بود و نه شل عالیه عالی اصلا هم وا نرفت

من تو موادم پياز نميزنم سبزي هم نصف خشك نصف تر استفاده ميكنم بعد اب كوفته بايد در حين قل زدن باشه كه كوفته وا نره چطور ميگيد بايد ملايم باشه بعد اصلا نيازي به كوبوندن مواد نيس فقط لپه بايد پخته باشه برنج هم خيس كرده البته منم تجربه خودمو گفتم?

با سلام من کوفته درست می کنم و داخل گوشت و مواد پیاز اضافه نمی کنم چون پیاز باعث ترد شدن و وارفتن کوفته می شود پیازها را خلال باریک سرخ کرده و با کمی سبزی معطر تفت داده و رب اضافه می کنم و بعد آب می ریزم بعد از جوش آمدن آب باید کوفته اضافه شود و به هیچ عنوان کوفته وا نمی رودحتی با گذاشتن درب قابلمه

سلام من امروز خيلي سايت ها رو ديدم ولى توضيحات شما كامل و بدون جا انداختن بود كه بدل ميشينه هر بار از اينجا غذا ياد بگيرم ،مهتابم از المان و الان كوفته مو درست كردم يه عدد بزرگ تخم مرغ دو تا وسطش گذاشتم اميدوارم خوب بپزه با گردو بادام و جعفرى و پياز سرخ شده ،ميشه يه جورى اينجا ثبت نام كرد تا هميشه غذاهاى جديدتون به صورت ايميل برام بياد؟اگر خواستيد غذاى المانى بلدم عالى ساده و خوشمزه براتون طرز تهيه شو بفرستم ؟

بسیار خوب بود ممنون

سلام. من به محض اینکه دیدم درست کردم عالی شد. ممنون

درود وعرض ادب.
ممنونم ازتون.
واقعا خعلی عالی بود برایع اولین بار کوفتم وا نرف?خعلی هم خوووووشمزع شد
خیلی خوشحالم.دارم ذوق مرگ میشم.میخوام برا عاقامونم درست کنم میدونم خوشش میاد.وایییییی مرسی???❤❤

سلام. من یه پیشنهاد دیگه دارم برای اینکه کوفته هاتون خوشمزه تر بشه و وا نره. اول اینکه برای خوشمزگی سبزی رو فقط همون ترخون و مرزه و البته مرزه بیشتر بریزید.
توی آب در حال جوش یک قاشق برنج خام بریزید به همراه پیاز داغ و مرزه خشک و کمی زرشک. خیلی خیلی خوشمزه اش میکنه. و نکته برای وا نرفتن هم اینکه می تونید مقدار کمی گوشت سینه مرغ به گوشتتون اضافه کنید. گوشت مرغ در کنار گوشت قرمز طعم گوشت را خیلی بهتر میکنه. (حتی برای گوشت داخل لوبیا پلو هم بهتره گوشت قرمز و سفید با هم باشن عالی میشه). و نکته دیگه اینکه وقتی کوفته هاتونو درست کردید، قبل از پخت چند ساعت بذاریدشون توی فریزر، و وقتی مواد سس جوش اومد کوفته ها رو توی سس بذارید تا بپزه، سس حتما باید در حال جوش باشه. آب هم نباید روی کوفته ها رو بگیره باید حدود یک سانت از سر کوفته ها پایین تر باشه. و همونطور که دوست خوبمون گفتند در ظرف رو به هیچوجه نباید بذارید. ضمنا من توی این حالت دیگه اصلا به کوفته هام تخم مرغ نمیزنم. و ضمنا اینکه گوشت کوفته باید چربی دار باشه. البته تو میزان مرغ هم زیاده روی نکنید چون گوشت قرمز باید غالب باشه. توی سس اگه فلفل بریزید عالی میشه. و یه چیز دیگه اینکه من تخم مرغ رو میپزم و داخل کوفته میذارم. خیلی عالی و هوس برانگیز میشه. همچنین برای سرو یکم از پیاز داغ رو نگه دارید و با زرشک روی کوفته هاتون رو تزئین کنید. نوش جان. من که خودم دهنم آب افتاد. 🙂

من نظرم اینه شمایه کدبانوی درجه یک هستید

من کوفته برنجی را ازاول توروغن وپیاز می گذارم تا اب پیاز که داخل کوفته ها است تبخیر بشه بجای فشاردادن.پیاز. بعد اب میریزم
ایندفعه شبیه دستور شما درست کردم بدون لپه وبرنج خام منتظرم بپزه ولی به نظر میادخوب شده. ممنون

سلام عزیزم خسته نباشید برا 5تا کوفته چه مقدار مواد لازمه؟

مرسی از توضیحات مفید شما?

کوفته تبریزی یکی از غذاهای مشهور ایران و متعلق به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است. در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود و به‌طور سنتی گوشت …

کوفته تبریزی یکی از غذاهای مشهور ایران و متعلق به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.

در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود و به‌طور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با دسته‌هاونی چوبی کوبیده شده و رفته رفته سبزیجات و لپه به آن اضافه می‌گردد. ولی اخیرا گاهی گوشت چرخ کرده نیز برای آسانتر نمودن کار استفاده می‌شود. در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشک داخل آن گذاشته و با مخلوطی از پیازداغ و زرشک تزئین می‌گردد. داخل آب این غذا از رب گوجه فرنگی و زعفران به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.

مواد لازم :

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

گوشت را با آسیاب خرد کنید (چون چسبندگی فوق العاده ای پیدا می کند که با چرخ گوشت امکان پذیر نیست)

لپه پخته نیم کوب شده یک فنجان
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپخوری
برنج نیم پز شده یک دوم فنجان
تخم مرغ کامل 2 عدد
پیاز رنده شده یک دوم فنجان
تره و مرزه خرد شده یک دوم فنجان
روغن 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه،نمک وفلفل به قدر کافی

مواد داخل کوفته:

پیاز سرخ شده 2قاشق سوپخوری
مغزگردو خرد شده یک دوم فنجان
زرشک 2قاشق سوپخوری
تخم مرغ آبپز 2-1 عدد
خلال بادام 2قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

در ظرف بزرگی گوشت چرخ کرده ، پیاز رنده شده، تره ، مرزه ، تخم مرغ ها ، لپه ، برنج ، نمک و فلفل و زردچوبه را مخلوط کرده و با گوشت کوب در حدود 6-5 دقیقه می کوبیم تا مایع کوفته چسبندگی پیدا کند و سپس وسط مایع گوشتی را کمی باز کرده و مواد داخل کوفته را (که میزان آنها در بالا گفته شده است)درون آن قرار داده و در حالی که دستمان را با آب آغشته می کنیم، تکه های گرد شده را خوب غلطانده و در قابلمه مناسبی روغن و رب را کمی تفت می دهیم (این کوفته را معمولا به بزرگی یک پرتقال درشت درست می کنند و گاهی هم ممکن است آنقدر آن را بزرگ تهیه کرد که یک جوجه را داخل آن گذاشت در اینصورت باید پارچه نازک سفیدی را داخل پیاله بزرگی بیندازیم و مایه را داخل پارچه به بزرگی همان پیاله به شکل گرد آماده کنیم و در وسط مایه جوجه پخته استخوان گرفته و سایر مواد را قرار بدهیم در هر حال موادی که میل داریم داخل کوفته بریزیم باید کاملا در کوفته پوشیده بماند) و 3 لیوان آب اضافه کرده و بعد از جوش آمدن شعله را ملایم کرده و کوفته را به آرامی درون قابلمه قرار می دهیم و در دیک را نمی گذاریم چونکه کوفته بلافاصله ترک برمی دارد.
زمانی که یک طرف کوفته خودش را گرفت، به آرامی آن را بر می گردانیم و می گذاریم طرف دیگر آن خودش را بگیرد و پخته شود.اگر کوفته به آب بیشتری نیاز داشت، کمی آب گرم به آن اضافه کنیم تا کاملاً کوفته پخته و سس آن کمی غلیظ شود.

برای اینکه کوفته های شما در آب از هم نپاشد:

1.قدری آرد و تخم مرغ به مواد آن بیافزائید

2. می توانید مقداری عدس خام را چرخ کرده و در موادتان از آن استفاده کنید

3. پس از گلوله کردن کوفته ها و قرار دادن در قابلمه،حرارت آتش را زیاد کنید تا بجوشد و سپس کم کنید تا با آرامش بپزد.

 

سلام بله میشه از تخم مرغ استفاده نکرد.مادرشوهر من اهل تبریزه.گاهی اوقات جای تخم مرغ اب پز از الو بخاراهم استفاده میکنه.که خیلیم خوشمزس.

سلام مقدار گوشت را ذکر نکرده اید ممنون

سلام.میشه از تخم مرغ آبپز استفاده نکرد؟چون خیلی بدم میاد.

vay chw ghad sakhte!!!

mrc az rahnemaeehatoon

omidvaram een bar dg va nare!

کلیه حقوق مادی و معنوی اين سایت متعلق به میهن فال میباشد و هرگونه کپی برداری از آن بدون ذکر منبع حرام است. توسعه و پشتیبانی : پی ام گرافیک

۱-برای اینکه کوفته های شما در آب از هم نپاشد ، قدری آرد و تخم مرغ به مواد آن بیافزائید۲_ می توانید مقداری عدس خام را چرخ کرده و در موادتان از آن استفاده کنید۳_ پس از گلوله کردن کوفته ها و قرار دادن در قابلمه ،حرارت آتش را زیاد کنید تا بجوشد و سپس کم کنید تا با آرامش بپزد.

چند دلیل رایج که باعث باز شدن (وا رفتن) کوفته می‌شود:_ متعادل نبودن نسبت مواد اولیه، پختن کامل لپه، مقدار لپه بیش از حد، چرب بودن بیش از حد گوشت، درست ورز ندادن مایه کوفته، کم بودن مایع سس و پائین بودن دمای سس هنگامی که کوفته‌ها را به سس اضافه می‌کنید.

فوت مهم کوفته‌گری!استفاده از یک عدد سیب زمینی باعث می‌شود که احتمال وارفتن کوفته به حداقل برسد! توجه داشته باشید که سیب زمینی را حتما همراه لپه چرخ کنید. اگر سیب زمینی به تنهایی چرخ شود حالت کشدار پیدا می‌کند که باعث به هم خوردن انسجام و چسبندگی مواد می‌شود.برای اینکه مواد براحتی از چرخ گوشت رد شوند و به دیواره‌های چرخ نچسبند نیز قبل از چرخ کردن آن‌ها کمی فلفل سیاه روی آن‌ها بپاشید

تالار گفتوگوایرانیان

Copyright (c) 2006-2019 persianv.com All Rights Reserved

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره

© باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .

چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره
چه کار کنیم کوفته تبریزی وا نره
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *