لیمو عمانی در خورشت قیمه

دوره مقدماتی php
لیمو عمانی در خورشت قیمه
لیمو عمانی در خورشت قیمه




 

برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود. پس برای مشاهده پاسخ این پرسش‌ها، با ما همراه شوید.

لیمو عمانی در خورشت قیمه

دوره مقدماتی php

 

قیمه از خورش‌های ایرانی است که فقط یک دستور پخت دارد و با اینکه در شهرهای مختلف آن را به شکل قیمه نثار، قیمه نخود، پیچاق قیمه، قیمه آذری و… تهیه می‌کنند، اما قیمه اصلی همان خورشی است که از لپه، گوشت، لیموعمانی و البته خلال‌های سیب‌زمینی تشکیل‌شده است، بنابراین نباید در دستور تهیه آن تغییری داد.

 

رعایت این 10 نکته نیز به هرچه خوشمزه‌تر شدن این غذای اصیل ایرانی کمک می‌کند:

1. گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می‌گیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه می‌شود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه می‌کنم.

 

2. ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزه‌ای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.

 

3. هرگز در خورشتان آب‌لیمو نریزید بلکه آن را با لیموعمانی و رب گوجه‌فرنگی ترش مزه‌دار کنید. یادتان باشد که برخی از رب‌های گوجه‌فرنگی ترش مزه هستند و می‌توانند به هر چه خوش‌طعم شدن خورش کمک کنند.


4. برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آن‌ها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپه‌ها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد. در غیر این صورت لپه‌ها را به همراه گوشت تفت دهید و سپس آب را در خورش بریزید تا مواد در کنار هم بپزند و لپه‌ها شکل خود را از دست ندهند.


 

5. رب گوجه‌فرنگی و زعفران از عوامل رنگ دهنده به این خورش هستند و افزودن کمی دارچین به غذا طعم بهتری به آن خواهد داد.


6. لیمو عمانی‌ها را 20 دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید زیرا زود انداختن آن‌ها باعث تلخی خورش می‌شود. دیر انداختن آن‌ها باعث می‌شود که غذا طعم لیموعمانی پیدا نکند.

 

7. هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلال‌های سیب‌زمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید.

 

8. انداختن 2 عدد گوجه‌فرنگی قاچ شده در خورش، هم طعم بهتری به این غذا می‌دهد هم باعث می‌شود تا این خورش رنگ بهتری پیدا کند.

 

9. این غذا باید با یک بشقاب سبزی خوردن و برنج زعفرانی سرو شود. ته‌دیگ برنج هم باید از نوع نانی باشد زیرا این غذا با خلال‌های سیب‌زمینی سرو می‌شود پس نباید ته‌دیگ غذا را هم سیب‌زمینی گذاشت. به خاطر داشته باشید که گذشتن ته‌دیگ نان در کنار این خورش طعم به یادماندنی‌ای به آن خواهد داد.

 

10. نوشیدنی‌ای که به شما پیشنهاد می‌کنم با این خورش میل کنید، دوغ، شربت به‌لیمو و شربت گل سرخ است که با نوشیدن آن‌ها وعده غذایی‌تان کامل خواهد شد.


لیمو عمانی در خورشت قیمه



بهتر است به جای گوشت گوساله، از گوشت بوقلمون برای طبخ این خورش استفاده کنید که چربی کمتری دارد. مقدار روغن مصرفیتان را نیز به حداقل برسانید و به جای روغن کانولا کمی روغن زیتون در این غذا بریزید. بهتر است نوشیدنیتان دوغ کفیر باشد و غذا را همراه سبزی خوردن (به خصوص شوید) میل کنید تا این وعده غذایی به کاهش چربی خون کمک کند.

 

حداقل نمک را در تهیه این خورش به کار ببرید و برای طعم‌دار کردن آن، از آب‌لیموی تازه یا آب‌غوره استفاده کنید. در ضمن، به همراه این غذا بهتر است سالادی میل کنید که از برگ‌های سبز کاهو، بروکلی و کرفس تشکیل‌شده و با آب‌غوره طعم‌دار شده باشد. البته خوردن ماست مزه دار شده با کرفس و سیر ساطوری و جوانه گندم نیز در تنظیم فشارخون موثر است.

 

این خورش را همراه برنج میل کنید و وقتی وعده غذایی‌تان را در بشقاب کشیدید، به آن 2 قاشق مرباخوری روغن زیتون بیفزایید. در ضمن، می‌توانید خورش را با سیب‌زمینی سرخ‌شده همراه و برای افزایش اشتهایتان آن را با یک لیوان شربت آب‌لیموی تازه یا آب پرتقال میل کنید. البته ممکن است به سرعت سیر شوید و تمایلی به خوردن غذا نداشته باشید که در این صورت به شما توصیه می‌شود که غذا را به چند وعده کوچک تقسیم و میل کنید.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: هفته نامه سلامت – شماره 372 – سامان گلریز، مدرس آشپزی

  • عکس قطار تهران مشهد فدک
  •  

    آشنایی با روش تهیه‌ی خورش قیمه قارچ

    آشنایی با روش تهیه‌ی خورش قیمه با گوشت چرخ‌کرده

    قیمه نثار (غذای سنتی قزوین)

    خورش قیمه آلو

    خورش قیمه

    8 پیشنهاد سرآشپز برای تهیه‌ی ماهی فیله سوخاری

    توصیه‌های سرآشپز برای طبخ پاستا

    8 پـیـشـنـهاد آبـگـوشـتـی

    7 نکته‌ی جوجه کبابی

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    20 توصیه‌ی سرآشپز برای خوشمزه‌تر شدن غذاها

    چند نکته ضروری در مورد طبخ خورش‌ها

    راهنمای خرید و مصرف برنج




     

    برای طبخ عالی این غذای اصیل، نکته‌های ریزی وجود دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره خواهیم کرد زیرا برای اینکه لپه‌ها شکل اصلیشان را از دست ندهند یا قیمه رنگ زیبایی پیدا کند و تلخ نشود، همواره سۆال‌های فراوانی از سوی خانم‌ها مطرح می‌شود. پس برای مشاهده پاسخ این پرسش‌ها، با ما همراه شوید.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

     

    قیمه از خورش‌های ایرانی است که فقط یک دستور پخت دارد و با اینکه در شهرهای مختلف آن را به شکل قیمه نثار، قیمه نخود، پیچاق قیمه، قیمه آذری و… تهیه می‌کنند، اما قیمه اصلی همان خورشی است که از لپه، گوشت، لیموعمانی و البته خلال‌های سیب‌زمینی تشکیل‌شده است، بنابراین نباید در دستور تهیه آن تغییری داد.

     

    رعایت این 10 نکته نیز به هرچه خوشمزه‌تر شدن این غذای اصیل ایرانی کمک می‌کند:

    1. گوشتی که برای تهیه این خورش مورد استفاده قرار می‌گیرد، گوشت خورشی است که یا از گوشت گوساله تهیه می‌شود که بهتر است مغز ران باشد یا گوشت گوسفند که در این صورت گوشت سردست را به شما توصیه می‌کنم.

     

    2. ظرف مناسب پخت این غذا، قابلمه مسی است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالی و به رنگ فیروزه‌ای سرو کرد تا به این ترتیب غذا ظاهری زیبا پیدا کند.

     

    3. هرگز در خورشتان آب‌لیمو نریزید بلکه آن را با لیموعمانی و رب گوجه‌فرنگی ترش مزه‌دار کنید. یادتان باشد که برخی از رب‌های گوجه‌فرنگی ترش مزه هستند و می‌توانند به هر چه خوش‌طعم شدن خورش کمک کنند.


    4. برای آماده کردن لپه، بعد از خیساندن، آن‌ها را چند دقیقه در آب بجوشانید و کف سیاه حاصل از جوشیدن را بگیرید تا بوی خاص آن از بین برود و افزودن این لپه‌ها به خورش، طعم بهتری به آن خواهد داد. در غیر این صورت لپه‌ها را به همراه گوشت تفت دهید و سپس آب را در خورش بریزید تا مواد در کنار هم بپزند و لپه‌ها شکل خود را از دست ندهند.


     

    5. رب گوجه‌فرنگی و زعفران از عوامل رنگ دهنده به این خورش هستند و افزودن کمی دارچین به غذا طعم بهتری به آن خواهد داد.


    6. لیمو عمانی‌ها را 20 دقیقه قبل از سرو به خورش اضافه کنید زیرا زود انداختن آن‌ها باعث تلخی خورش می‌شود. دیر انداختن آن‌ها باعث می‌شود که غذا طعم لیموعمانی پیدا نکند.

     

    7. هرگز روی خورش قیمه، چیپس خلالی نریزید بلکه خودتان خلال‌های سیب‌زمینی تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنید.

     

    8. انداختن 2 عدد گوجه‌فرنگی قاچ شده در خورش، هم طعم بهتری به این غذا می‌دهد هم باعث می‌شود تا این خورش رنگ بهتری پیدا کند.

     

    9. این غذا باید با یک بشقاب سبزی خوردن و برنج زعفرانی سرو شود. ته‌دیگ برنج هم باید از نوع نانی باشد زیرا این غذا با خلال‌های سیب‌زمینی سرو می‌شود پس نباید ته‌دیگ غذا را هم سیب‌زمینی گذاشت. به خاطر داشته باشید که گذشتن ته‌دیگ نان در کنار این خورش طعم به یادماندنی‌ای به آن خواهد داد.

     

    10. نوشیدنی‌ای که به شما پیشنهاد می‌کنم با این خورش میل کنید، دوغ، شربت به‌لیمو و شربت گل سرخ است که با نوشیدن آن‌ها وعده غذایی‌تان کامل خواهد شد.


    لیمو عمانی در خورشت قیمه



    بهتر است به جای گوشت گوساله، از گوشت بوقلمون برای طبخ این خورش استفاده کنید که چربی کمتری دارد. مقدار روغن مصرفیتان را نیز به حداقل برسانید و به جای روغن کانولا کمی روغن زیتون در این غذا بریزید. بهتر است نوشیدنیتان دوغ کفیر باشد و غذا را همراه سبزی خوردن (به خصوص شوید) میل کنید تا این وعده غذایی به کاهش چربی خون کمک کند.

     

    حداقل نمک را در تهیه این خورش به کار ببرید و برای طعم‌دار کردن آن، از آب‌لیموی تازه یا آب‌غوره استفاده کنید. در ضمن، به همراه این غذا بهتر است سالادی میل کنید که از برگ‌های سبز کاهو، بروکلی و کرفس تشکیل‌شده و با آب‌غوره طعم‌دار شده باشد. البته خوردن ماست مزه دار شده با کرفس و سیر ساطوری و جوانه گندم نیز در تنظیم فشارخون موثر است.

     

    این خورش را همراه برنج میل کنید و وقتی وعده غذایی‌تان را در بشقاب کشیدید، به آن 2 قاشق مرباخوری روغن زیتون بیفزایید. در ضمن، می‌توانید خورش را با سیب‌زمینی سرخ‌شده همراه و برای افزایش اشتهایتان آن را با یک لیوان شربت آب‌لیموی تازه یا آب پرتقال میل کنید. البته ممکن است به سرعت سیر شوید و تمایلی به خوردن غذا نداشته باشید که در این صورت به شما توصیه می‌شود که غذا را به چند وعده کوچک تقسیم و میل کنید.

    بخش تغذیه و آشپزی تبیان


    منبع: هفته نامه سلامت – شماره 372 – سامان گلریز، مدرس آشپزی

  • عکس گل رز پروفایل
  •  

    آشنایی با روش تهیه‌ی خورش قیمه قارچ

    آشنایی با روش تهیه‌ی خورش قیمه با گوشت چرخ‌کرده

    قیمه نثار (غذای سنتی قزوین)

    خورش قیمه آلو

    خورش قیمه

    8 پیشنهاد سرآشپز برای تهیه‌ی ماهی فیله سوخاری

    توصیه‌های سرآشپز برای طبخ پاستا

    8 پـیـشـنـهاد آبـگـوشـتـی

    7 نکته‌ی جوجه کبابی

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    20 توصیه‌ی سرآشپز برای خوشمزه‌تر شدن غذاها

    چند نکته ضروری در مورد طبخ خورش‌ها

    راهنمای خرید و مصرف برنج

    خورشت قیمه معمولا به یه روش کلی و مرسوم پخته میشه، ولی چرا خورشت قیمه بعضی ها خیلی خوشمزه تر و خوش عطر تر از بقیه اس؟؟ به نظر من دلیل اصلی خوشمزه شدن قیمه تجربه داشتن در آشپزیه، اما…

    خورشت قیمه معمولا به یه روش کلی و مرسوم پخته میشه، ولی چرا خورشت قیمه بعضی ها خیلی خوشمزه تر و خوش عطر تر از بقیه اس؟؟ به نظر من دلیل اصلی خوشمزه شدن قیمه تجربه داشتن در آشپزیه، اما یه دلیل دیگه هم هست که خیلی مهمه، اونم ادویه هایی که تو این خورشت استفاده میشه بعلاوه فوت و فن های پختنشه. در این مطلب علاوه بر آموزش مرحله به مرحله پخت خورشت قیمه درباره این ادویه ها و نکات هم توضیح میدم.

    خورشت قیمه

    مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه

    ابتدا پیاز رو سرخ کرده و بعد از اینکه پیاز کاملا طلایی شد زرچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    اضافه کردن رب به پیاز

    حالا رب رو خوب با پیاز تفت میدیم تا رب سرخ بشه.

    تفت دادن رب

    گوشت قیمه ای رو اضافه کرده و فقط کمی تفت میدیم تا رنگش برگرده.

    اضافه کردن گوشت

    بعد از تفت دادن گوشت لپه خام رو هم اضافه میکنیم.

    اضافه کردن لپه

    حالا 3 لیوان آب به موادمون اضافه کرده، در قابلمه رو میبندیم و  برای 1 ساعت خورشت رو میپزیم.

    اضافه کردن آب

    لیمو عمانی رو اضافه کرده و اجازه میدیم تا خورشت 1 ساعت دیگه با لیمو عمانی بجوشه.

    اضافه کردن لیمو عمانی

    بعد از 1 ساعت لیمو عمانی هارو از خورشت بیرون میاریم و به خورشت نمک، زعفران و دارچین اضافه میکنیم و بهش زمان میدیم تا جا بیوفته و غلیظ بشه.

    اضافه کردن ادویه ها

    وقتی خورشتمون کاملا جا افتاده بود تقریبا یه ربع قبل از سرو به خورشت گلاب و شکر اضافه میکنیم. شکر رو کم کم اضافه کنید مثلا به اندازه نصف قاشق چایخوری و بعد خورشت رو تست کنین تا خورشت شیرین نشه.

    اضافه کردن گلاب و شکر

    حالا خورشت قیمه خوش طعم و خوش عطر و بوی ما آماده اس. روی خورشت رو با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و سرو میکنیم… نوش جان

    خورشت قیمه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه

    وای عزیز دل من آشپزی بلد نیستم ولی چه خورشتی شد خیلی خیلی خیلی ممنونتم❤️❤️❤️❤️

    بهه به، به به، عجب عطری چه غذایی بسیار عالی و تدل انگیز

    سلام توضیحات خوب بود ، یک تجربه از خودم با شما درمیون میزارم، لیمو عمانی رو هسته گیری باید کرد. حتما باید هسته ها در بیان ، اونوقت لیموها میتونن تا آخرش در خورشت بمونن. خودم قرمه سبزی یا آبگوشت یا فیمه میپختم تلخ میشد، خواهرم راهنماییم کرد و الان غذام تلخ نمیشه.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    عالی بود، دستور پختش خیلی ساده و کامل

    سلام مراحل تهیه برنج قیمه رو نگفتین ممنونم میشم

    دستتون درد نکنه! من چون گیاهخوارم، به جای گوشت، سویا ریختم. دستورتون عالی بود! لپه من خیلی زودپزه و سریعا له میـشه اما با دستور شما خیلی هم خوب شد!

    من به دلایلی مجبور شدم غذادرست کردن رو یاد بگیرم . جالبه که این چهارمین غذایی بود که بعد از خورشت مرغ، خورشت گوشت و قرمه سبزی درست کردم. با این که اولین بارم بود که این غذاهارو درست میکردم خانممم باورش نمیشد که من درست مردم چون دستورش فوق العاده فوقالعاده فوق العاده عالیه. ممنون از شمای هنرمند

    واسه ده نفر مقدار مواد ب چ صورته؟

    بسیار عالی بود دستتون درد نکنه آبروم خریداری شد

    من اولین بارم بود درست کردم . واقعاااا عالی بود 😍😍😍😍😍

    من با این پیج عاششششششق آشپزی شدم
    مرسییی که هستی ❤️

    امروز از ساعت ۹ ربع طبق توصیه ی شما با آرامش و صبر مشغول پختن قیمه و برنج شدم و حدود ۱۲ تموم شد.طعمش عالی بود. ممنون از رسیپی های فوق العاده خوبتون.

    با سلام
    اول اینو بگم که اسم سایتتون بسیار جذاب و درست انتخاب شده
    و دوم من به کمک دستور شما اولین قیمه زندگیمو درست کردم خیلی هم بد نشد.
    سپاس ویژه

  • نعناع داغ مجلسی
  • خورشت رنگ و طعمش خوب شد ولی به خاطر لیمو عمانی ای که یه ساعت تو خورشت گذاشتم، تلخ شد؛ فکر کنم نیم ساعت بهتر بود؛ خیلی تلخیش حالم رو گرفت. فکر کنم من بعد بعد بیست دقیقه دم به ساعت آب خورشت رو بچشم تا این طوری نشه. یا اینکه پوست لیمو رو بکلی دور میریزم.

    سلام دستتون درد نکنه در پناه یزدان پاک موفق باشید.

    دیروز با رسپی شما قیمه درست کردم و عاااالییی شد.همسرم و خواهرشوهرم کلی تعریف کردن و گفتن طعم خوشمزه‌ترین قیمه نذری که زمان بچگی خورده بودیم رو میده.باتوجه به اینکه از غذاهای شیرین بدمون میاد و همسرم معمولا از طعم‌دهنده‌های جدید استقبال نمی‌کنه راجع به شکر و گلاب و حتی دارچین دودل بودم.اما تصمیم گرفتم بهتون اعتماد کنم و خوشحالم که این کار رو کردم.من شکر رو اندازه نوک قاشق مرباخوری ریختم و گلاب رو یه قاشق غذاخوری نیمه پر.و اصلا شیرین نشد غذا اما معطر و متفاوت شد.مطمئنم خوب سرخ کردن پیاز و رب هم از عوامل دیگه‌ی خوش‌طعم شدنش بودن.فقط اینکه لیموعمانی‌ها رو فقط یدونه رو درسته داخل خورش ریختم به روشی ک گفتید اما دوتای دیگه رو پوستشون رو با فشار چاقو باز کردم و قسمت‌های تیره داخلشون رو درآوردم و ریز کردم و فقط اونا رو توی خورش ریختم چون قبلا لیموعمانی قیمه‌م رو تلخ کرده بود و می‌ترسیدم بازم اونجور شه
    درکل تا الان هر غذایی رو با رسپی شما درست کردم عالی شده.خدا خیرتون بده.

    عالی شد. دمتون گرم

    درود بر شما ، امروز واسه نهار با زودپز درست کردم خیلی لذیذ و معطر و خوشمزه شد.مرسی که وقت گرانبهاتون رو صرف کردین تا ما لذتش رو ببریم. شاد و تندرست باشید.

    خیلی خیلی خوشمزه شد، ممنون از دستور عالیتووون😍😍😍😍

    سلام و درود بر شما‌ کدبانو…
    امروز درستش کردم واااااقعا عالی شد، یه لحظه فکر کردم تو رستوران نشستم دارم میخورم🤭 عطر و طعم عااالی شد.. یه دنیا ممنون
    آقای امید همه درست کردن به ته قابلمشون نچسبید مال شما چسبید؟؟ وقتی شعله کم باشه و روغن به اندازه ی کافی باشه به هیچ عنوان نمیچسبه
    و قابل توجه آقا پدرام.. بخاطر یه کلمه دیگران رو بی سواد تلقی نکنین درست نیست، در هر دو صورت چه خورش و چه خورشت درس هستش
    خوبه یکی بیاد به شما بگه هر دوش درسته بی سواد؟ ناراحت نمیشن؟
    لطفا رعایت کنین
    با آرزوی موفقیت برای همه

    هم خورش درسته هم خورشت…

    با عرض سلام بسیار آموزنده آموزش دادید.

    با سلام دوست عزیز من واقعا از وقت وحوصله ای که گذاشتید کمال تشکر رو دارم.ازمطالبتون خیلی استفاده کردم مخصوصا نکات ریزی که برای تک تک دستور پختاتون گذاشتید.واقعا هم برای بعضی ها که از روی حسادت یا هرچیز دیگه ای نظرات منفی ودرخور شان خودشون رو اینجا میذارن خیلی خیلی متاسفم.امیدوارم همیشه تندرست وشاد باشید.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    خورش نه خورشت بی سواد… سلام گرمی به همسر گرامی برسونید بگید دوستان از صمیم قلب شمارو درک میکنن 😢

    ممنون استفاده کردم

    اخه ادم عاقل وقتی رب وادویه را تفت میدی به ته قابلمه می چسبه دیگه فرصت پیدا نمی‌کنی گوشت رو تفت بدی چون رب می سوزه

    عالی بود برا شام امشبم اوکیش کردم فوق العاده شده
    مرسی ازتون…💙

    مرسی خیلی خوب بود

    سلام خانومی
    واقعا آموزشی که گذاشتین عالی بود من واقعا با آموزش آشپزی شما تونستم ی آشپز بشم
    امیدوارم توی زندگیتون به آرزوهای قشنگتون برسید
    میبوسمتون

    سلام سركارخانم،
    بسيار اموزش كاملي بود، با اينكه بنده براي اولين بار چنين خورشتي را تهيه ميكردم، ولي الحمدلله نتيجه كار بسيار خوب و لذت بخش بود. ارزوي سلامتي و موفقيت براتون دارم.
    با تشكر ،
    سيد مصطفي

    یک مرد گرسنه راسیر کردید خیلی هم خوشمزه بود

    خورشت قیمه معمولا به یه روش کلی و مرسوم پخته میشه، ولی چرا خورشت قیمه بعضی ها خیلی خوشمزه تر و خوش عطر تر از بقیه اس؟؟ به نظر من دلیل اصلی خوشمزه شدن قیمه تجربه داشتن در آشپزیه، اما…

    خورشت قیمه معمولا به یه روش کلی و مرسوم پخته میشه، ولی چرا خورشت قیمه بعضی ها خیلی خوشمزه تر و خوش عطر تر از بقیه اس؟؟ به نظر من دلیل اصلی خوشمزه شدن قیمه تجربه داشتن در آشپزیه، اما یه دلیل دیگه هم هست که خیلی مهمه، اونم ادویه هایی که تو این خورشت استفاده میشه بعلاوه فوت و فن های پختنشه. در این مطلب علاوه بر آموزش مرحله به مرحله پخت خورشت قیمه درباره این ادویه ها و نکات هم توضیح میدم.

    خورشت قیمه

    مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه

    ابتدا پیاز رو سرخ کرده و بعد از اینکه پیاز کاملا طلایی شد زرچوبه، فلفل و رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    اضافه کردن رب به پیاز

    حالا رب رو خوب با پیاز تفت میدیم تا رب سرخ بشه.

    تفت دادن رب

    گوشت قیمه ای رو اضافه کرده و فقط کمی تفت میدیم تا رنگش برگرده.

    اضافه کردن گوشت

    بعد از تفت دادن گوشت لپه خام رو هم اضافه میکنیم.

    اضافه کردن لپه

    حالا 3 لیوان آب به موادمون اضافه کرده، در قابلمه رو میبندیم و  برای 1 ساعت خورشت رو میپزیم.

    اضافه کردن آب

    لیمو عمانی رو اضافه کرده و اجازه میدیم تا خورشت 1 ساعت دیگه با لیمو عمانی بجوشه.

    اضافه کردن لیمو عمانی

    بعد از 1 ساعت لیمو عمانی هارو از خورشت بیرون میاریم و به خورشت نمک، زعفران و دارچین اضافه میکنیم و بهش زمان میدیم تا جا بیوفته و غلیظ بشه.

    اضافه کردن ادویه ها

    وقتی خورشتمون کاملا جا افتاده بود تقریبا یه ربع قبل از سرو به خورشت گلاب و شکر اضافه میکنیم. شکر رو کم کم اضافه کنید مثلا به اندازه نصف قاشق چایخوری و بعد خورشت رو تست کنین تا خورشت شیرین نشه.

    اضافه کردن گلاب و شکر

    حالا خورشت قیمه خوش طعم و خوش عطر و بوی ما آماده اس. روی خورشت رو با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و سرو میکنیم… نوش جان

    خورشت قیمه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه

    وای عزیز دل من آشپزی بلد نیستم ولی چه خورشتی شد خیلی خیلی خیلی ممنونتم❤️❤️❤️❤️

    بهه به، به به، عجب عطری چه غذایی بسیار عالی و تدل انگیز

    سلام توضیحات خوب بود ، یک تجربه از خودم با شما درمیون میزارم، لیمو عمانی رو هسته گیری باید کرد. حتما باید هسته ها در بیان ، اونوقت لیموها میتونن تا آخرش در خورشت بمونن. خودم قرمه سبزی یا آبگوشت یا فیمه میپختم تلخ میشد، خواهرم راهنماییم کرد و الان غذام تلخ نمیشه.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    عالی بود، دستور پختش خیلی ساده و کامل

    سلام مراحل تهیه برنج قیمه رو نگفتین ممنونم میشم

    دستتون درد نکنه! من چون گیاهخوارم، به جای گوشت، سویا ریختم. دستورتون عالی بود! لپه من خیلی زودپزه و سریعا له میـشه اما با دستور شما خیلی هم خوب شد!

    من به دلایلی مجبور شدم غذادرست کردن رو یاد بگیرم . جالبه که این چهارمین غذایی بود که بعد از خورشت مرغ، خورشت گوشت و قرمه سبزی درست کردم. با این که اولین بارم بود که این غذاهارو درست میکردم خانممم باورش نمیشد که من درست مردم چون دستورش فوق العاده فوقالعاده فوق العاده عالیه. ممنون از شمای هنرمند

    واسه ده نفر مقدار مواد ب چ صورته؟

    بسیار عالی بود دستتون درد نکنه آبروم خریداری شد

    من اولین بارم بود درست کردم . واقعاااا عالی بود 😍😍😍😍😍

    من با این پیج عاششششششق آشپزی شدم
    مرسییی که هستی ❤️

    امروز از ساعت ۹ ربع طبق توصیه ی شما با آرامش و صبر مشغول پختن قیمه و برنج شدم و حدود ۱۲ تموم شد.طعمش عالی بود. ممنون از رسیپی های فوق العاده خوبتون.

    با سلام
    اول اینو بگم که اسم سایتتون بسیار جذاب و درست انتخاب شده
    و دوم من به کمک دستور شما اولین قیمه زندگیمو درست کردم خیلی هم بد نشد.
    سپاس ویژه

  • عکس رئیس شیطان پرستان ایران
  • خورشت رنگ و طعمش خوب شد ولی به خاطر لیمو عمانی ای که یه ساعت تو خورشت گذاشتم، تلخ شد؛ فکر کنم نیم ساعت بهتر بود؛ خیلی تلخیش حالم رو گرفت. فکر کنم من بعد بعد بیست دقیقه دم به ساعت آب خورشت رو بچشم تا این طوری نشه. یا اینکه پوست لیمو رو بکلی دور میریزم.

    سلام دستتون درد نکنه در پناه یزدان پاک موفق باشید.

    دیروز با رسپی شما قیمه درست کردم و عاااالییی شد.همسرم و خواهرشوهرم کلی تعریف کردن و گفتن طعم خوشمزه‌ترین قیمه نذری که زمان بچگی خورده بودیم رو میده.باتوجه به اینکه از غذاهای شیرین بدمون میاد و همسرم معمولا از طعم‌دهنده‌های جدید استقبال نمی‌کنه راجع به شکر و گلاب و حتی دارچین دودل بودم.اما تصمیم گرفتم بهتون اعتماد کنم و خوشحالم که این کار رو کردم.من شکر رو اندازه نوک قاشق مرباخوری ریختم و گلاب رو یه قاشق غذاخوری نیمه پر.و اصلا شیرین نشد غذا اما معطر و متفاوت شد.مطمئنم خوب سرخ کردن پیاز و رب هم از عوامل دیگه‌ی خوش‌طعم شدنش بودن.فقط اینکه لیموعمانی‌ها رو فقط یدونه رو درسته داخل خورش ریختم به روشی ک گفتید اما دوتای دیگه رو پوستشون رو با فشار چاقو باز کردم و قسمت‌های تیره داخلشون رو درآوردم و ریز کردم و فقط اونا رو توی خورش ریختم چون قبلا لیموعمانی قیمه‌م رو تلخ کرده بود و می‌ترسیدم بازم اونجور شه
    درکل تا الان هر غذایی رو با رسپی شما درست کردم عالی شده.خدا خیرتون بده.

    عالی شد. دمتون گرم

    درود بر شما ، امروز واسه نهار با زودپز درست کردم خیلی لذیذ و معطر و خوشمزه شد.مرسی که وقت گرانبهاتون رو صرف کردین تا ما لذتش رو ببریم. شاد و تندرست باشید.

    خیلی خیلی خوشمزه شد، ممنون از دستور عالیتووون😍😍😍😍

    سلام و درود بر شما‌ کدبانو…
    امروز درستش کردم واااااقعا عالی شد، یه لحظه فکر کردم تو رستوران نشستم دارم میخورم🤭 عطر و طعم عااالی شد.. یه دنیا ممنون
    آقای امید همه درست کردن به ته قابلمشون نچسبید مال شما چسبید؟؟ وقتی شعله کم باشه و روغن به اندازه ی کافی باشه به هیچ عنوان نمیچسبه
    و قابل توجه آقا پدرام.. بخاطر یه کلمه دیگران رو بی سواد تلقی نکنین درست نیست، در هر دو صورت چه خورش و چه خورشت درس هستش
    خوبه یکی بیاد به شما بگه هر دوش درسته بی سواد؟ ناراحت نمیشن؟
    لطفا رعایت کنین
    با آرزوی موفقیت برای همه

    هم خورش درسته هم خورشت…

    با عرض سلام بسیار آموزنده آموزش دادید.

    با سلام دوست عزیز من واقعا از وقت وحوصله ای که گذاشتید کمال تشکر رو دارم.ازمطالبتون خیلی استفاده کردم مخصوصا نکات ریزی که برای تک تک دستور پختاتون گذاشتید.واقعا هم برای بعضی ها که از روی حسادت یا هرچیز دیگه ای نظرات منفی ودرخور شان خودشون رو اینجا میذارن خیلی خیلی متاسفم.امیدوارم همیشه تندرست وشاد باشید.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    خورش نه خورشت بی سواد… سلام گرمی به همسر گرامی برسونید بگید دوستان از صمیم قلب شمارو درک میکنن 😢

    ممنون استفاده کردم

    اخه ادم عاقل وقتی رب وادویه را تفت میدی به ته قابلمه می چسبه دیگه فرصت پیدا نمی‌کنی گوشت رو تفت بدی چون رب می سوزه

    عالی بود برا شام امشبم اوکیش کردم فوق العاده شده
    مرسی ازتون…💙

    مرسی خیلی خوب بود

    سلام خانومی
    واقعا آموزشی که گذاشتین عالی بود من واقعا با آموزش آشپزی شما تونستم ی آشپز بشم
    امیدوارم توی زندگیتون به آرزوهای قشنگتون برسید
    میبوسمتون

    سلام سركارخانم،
    بسيار اموزش كاملي بود، با اينكه بنده براي اولين بار چنين خورشتي را تهيه ميكردم، ولي الحمدلله نتيجه كار بسيار خوب و لذت بخش بود. ارزوي سلامتي و موفقيت براتون دارم.
    با تشكر ،
    سيد مصطفي

    یک مرد گرسنه راسیر کردید خیلی هم خوشمزه بود

    خورش قیمه

    خورش قیمه یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است که تقریبا بیشترین محبوبیت را در میان غذاهای نذری دارد. این خورش یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که به روش های مختلفی و با مواد متنوعی طبخ می شود.

    از معروف ترین انواع خورش قیمه می توان به خورش قیمه سیب زمینی ، قیمه پلو مخلوط و خورش قیمه بادمجان اشاره کرد. از مواد اصلی تشکیل دهنده خورشت قیمه می توان به گوشت ، لپه ، سیب زمینی ، لیمو عمانی ، پیاز و رب گوجه فرنگی اشاره کرد.

    در برخی مناطق علاوه بر مواد متداول از آلو خورشتی هم برای طعم دهندگی این خورش استفاده می شود. خورشت قیمه در کشور عراق هم طبخ می شود که با نام خورش قیمه نجفی معروف است. البته روش پخت و مواد تشکیل دهنده این خورش با خورش قیمه ایرانی متفاوت است.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورش قیمه تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش قیمه با پارسی دی همراه باشید.

    مواد لازم برای ۴ نفر

    دستور پخت

    برای تهیه خورش قیمه مجلسی بهتر است حدود ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی لپه ها را در یک کاسه آب بخیسانید و هر ۳۰ دقیقه یک بار آب شان را تعویض کنید. برای شروع آشپزی پیازها را به صورت ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید.

    پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در همین حین گوشت را پس از شستشو به صورت قیمه ای خرد کنید.

    در مرحله بعد گوشت را به قابلمه اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن لپه هایی که از قبل خیسانده اید را اضافه کنید و با دیگر مواد تفت دهید. در این مرحله تفت دادن مواد را تا زمانی که گوشت و لپه سرخ شوند باید ادامه دهید.

    زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه به دیگر مواد اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی سرخ شود. این کار علاوه بر اینکه بوی خامی رب را می گیرد باعث می شود خورش رنگ بهتری در پایان پخت داشته باشد.

    پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید گوشت و لپه به طور کامل بپزند. در این مرحله لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و به مدت ۱ ساعت در یک لیوان آب قرار دهید.

    این کار باعث می شود تلخی لیمو عمانی گرفته شود و طعم خورش را تلخ نکند. پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختن لیمو عمانی ها را به خورش اضافه کنید. در این مرحله می توانید مقداری نمک و فلفل سیاه هم به خورش اضافه کنید.

    حالا باید خورش را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا به آرامی جا بیفتد. پس از اینکه خورش تقریبا آماده شد زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید کمی دارچین هم به خورش اضافه کنید. دارچین باعث می شود طعم خورش شبیه به طعم خورش های نذری شود.

    پس از اضافه کردن زعفران خورش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. در مرحله پایانی باید سیب زمینی را آماده کنید. برای این منظور سیب زمینی ها را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها پاک شود.

    در مرحله بعدی سیب زمینی ها را آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. اجازه دهید روغن به حد کافی داغ شود سپس سیب زمینی ها را درون روغن سرخ کنید.

    پس از اینکه سیب زمینی ها را سرخ کردید آنها را کنار بگذارید تا خورش کاملا آماده شود. پس از اینکه خورش به خوبی جا افتاد آنرا در ظرف خورشت خوری بکشید و با سیب زمینی های سرخ شده تزیین کنید. در پایان خورش قیمه را با برنج سرو کنید.نکات پخت خورش قیمه

    برای اینکه طعم خورش قیمه شبیه به خورش های نذری شود باید در مراحل پایانی پخت کمی دارچین ( برای ۴ نفر نصف قاشق مرباخوری دارچین یا یک چوب دارچین ) به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر پودر دارچین را در مراحل ابتدایی پخت خورش به آن اضافه کنید باعث کدر شدن رنگ خورش می شود.

    البته اگر می خواهید در مراحل اولیه پخت خورش قیمه دارچین را اضافه کنید می توانید از چوب دارچین استفاده کنید. با انجام این کار طعم دارچین کاملا وارد خورش می شود و روی رنگ خورش نیز تاثیر منفی نمی گذارد.

    همانطور که می دانید تلخ شدن خورش قیمه تنها یک دلیل دارد و آن هم لیمو عمانی است. به هیچ وجه لیمو عمانی را در اوایل پخت به خورش اضافه نکنید. ضمن اینکه با ترفند در آب قرار دادن لیمو عمانی می توانید تلخی لیموعمانی ها را تا حد زیادی بگیرید.

    در صورتی که خورش قیمه شما تلخ شده است می توانید با اضافه کردن سیب زمینی تلخی آنرا تا حد زیادی بگیرید. برای این منظور نسبت به اندازه خورش خود سیب زمینی آبپز کنید و سپس سیب زمینی آبپز شده را کاملا له کنید و به خورش در حال پخت اضافه کنید.

    در صورتی که می خواهید از گوشت مرغ در قیمه خود استفاده کنید کافیست ۴۰۰ گرم گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و به جای آن ۶۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. مراحل پخت خورش با گوشت قرمز و مرغ تفاوتی ندارد.

    خورش قیمه با گوشت مرغ هم طعم بسیار خوبی دارد. دلیل اینکه می توانید گوشت مرغ بیشتری در خورش قیمه خود استفاده کنید این است که گوشت مرغ حاوی فواید زیادی برای بدن است و قیمت آن هم خیلی به صرفه تر از گوشت قرمز است.

    رنگ دهنده های خورش قیمه رب گوجه فرنگی و زعفران هستند. هر چه بیشتر در خورش خود زعفران استفاده کنید خورش خوشرنگ تر می شود. در خورش های نذری مقداری زیادی زعفران استفاده می شود و به همین دلیل خیلی خوشرنگ می شوند.

    نکته دیگر در مورد رنگ خورش قیمه ، تفت دادن رب گوجه فرنگی است ، در صورتی که رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دهید هم روی طعم خورش تاثیر مثبت می گذارد ، هم باعث خوشرنگ تر شدن رنگ خورش می شود.

    همچنین ببینید

    خورش قیمه

    خورش قیمه یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است که تقریبا بیشترین محبوبیت را در میان غذاهای نذری دارد. این خورش یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی است که به روش های مختلفی و با مواد متنوعی طبخ می شود.

    از معروف ترین انواع خورش قیمه می توان به خورش قیمه سیب زمینی ، قیمه پلو مخلوط و خورش قیمه بادمجان اشاره کرد. از مواد اصلی تشکیل دهنده خورشت قیمه می توان به گوشت ، لپه ، سیب زمینی ، لیمو عمانی ، پیاز و رب گوجه فرنگی اشاره کرد.

    در برخی مناطق علاوه بر مواد متداول از آلو خورشتی هم برای طعم دهندگی این خورش استفاده می شود. خورشت قیمه در کشور عراق هم طبخ می شود که با نام خورش قیمه نجفی معروف است. البته روش پخت و مواد تشکیل دهنده این خورش با خورش قیمه ایرانی متفاوت است.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورش قیمه تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش قیمه با پارسی دی همراه باشید.

    مواد لازم برای ۴ نفر

    دستور پخت

    برای تهیه خورش قیمه مجلسی بهتر است حدود ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی لپه ها را در یک کاسه آب بخیسانید و هر ۳۰ دقیقه یک بار آب شان را تعویض کنید. برای شروع آشپزی پیازها را به صورت ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید.

    پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در همین حین گوشت را پس از شستشو به صورت قیمه ای خرد کنید.

    در مرحله بعد گوشت را به قابلمه اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن لپه هایی که از قبل خیسانده اید را اضافه کنید و با دیگر مواد تفت دهید. در این مرحله تفت دادن مواد را تا زمانی که گوشت و لپه سرخ شوند باید ادامه دهید.

    زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه به دیگر مواد اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی سرخ شود. این کار علاوه بر اینکه بوی خامی رب را می گیرد باعث می شود خورش رنگ بهتری در پایان پخت داشته باشد.

    پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید گوشت و لپه به طور کامل بپزند. در این مرحله لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و به مدت ۱ ساعت در یک لیوان آب قرار دهید.

    این کار باعث می شود تلخی لیمو عمانی گرفته شود و طعم خورش را تلخ نکند. پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختن لیمو عمانی ها را به خورش اضافه کنید. در این مرحله می توانید مقداری نمک و فلفل سیاه هم به خورش اضافه کنید.

    حالا باید خورش را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا به آرامی جا بیفتد. پس از اینکه خورش تقریبا آماده شد زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید کمی دارچین هم به خورش اضافه کنید. دارچین باعث می شود طعم خورش شبیه به طعم خورش های نذری شود.

    پس از اضافه کردن زعفران خورش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. در مرحله پایانی باید سیب زمینی را آماده کنید. برای این منظور سیب زمینی ها را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها پاک شود.

    در مرحله بعدی سیب زمینی ها را آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. اجازه دهید روغن به حد کافی داغ شود سپس سیب زمینی ها را درون روغن سرخ کنید.

    پس از اینکه سیب زمینی ها را سرخ کردید آنها را کنار بگذارید تا خورش کاملا آماده شود. پس از اینکه خورش به خوبی جا افتاد آنرا در ظرف خورشت خوری بکشید و با سیب زمینی های سرخ شده تزیین کنید. در پایان خورش قیمه را با برنج سرو کنید.نکات پخت خورش قیمه

    برای اینکه طعم خورش قیمه شبیه به خورش های نذری شود باید در مراحل پایانی پخت کمی دارچین ( برای ۴ نفر نصف قاشق مرباخوری دارچین یا یک چوب دارچین ) به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر پودر دارچین را در مراحل ابتدایی پخت خورش به آن اضافه کنید باعث کدر شدن رنگ خورش می شود.

    البته اگر می خواهید در مراحل اولیه پخت خورش قیمه دارچین را اضافه کنید می توانید از چوب دارچین استفاده کنید. با انجام این کار طعم دارچین کاملا وارد خورش می شود و روی رنگ خورش نیز تاثیر منفی نمی گذارد.

    همانطور که می دانید تلخ شدن خورش قیمه تنها یک دلیل دارد و آن هم لیمو عمانی است. به هیچ وجه لیمو عمانی را در اوایل پخت به خورش اضافه نکنید. ضمن اینکه با ترفند در آب قرار دادن لیمو عمانی می توانید تلخی لیموعمانی ها را تا حد زیادی بگیرید.

    در صورتی که خورش قیمه شما تلخ شده است می توانید با اضافه کردن سیب زمینی تلخی آنرا تا حد زیادی بگیرید. برای این منظور نسبت به اندازه خورش خود سیب زمینی آبپز کنید و سپس سیب زمینی آبپز شده را کاملا له کنید و به خورش در حال پخت اضافه کنید.

    در صورتی که می خواهید از گوشت مرغ در قیمه خود استفاده کنید کافیست ۴۰۰ گرم گوشت خورشتی را از مواد لازم حذف کنید و به جای آن ۶۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. مراحل پخت خورش با گوشت قرمز و مرغ تفاوتی ندارد.

    خورش قیمه با گوشت مرغ هم طعم بسیار خوبی دارد. دلیل اینکه می توانید گوشت مرغ بیشتری در خورش قیمه خود استفاده کنید این است که گوشت مرغ حاوی فواید زیادی برای بدن است و قیمت آن هم خیلی به صرفه تر از گوشت قرمز است.

    رنگ دهنده های خورش قیمه رب گوجه فرنگی و زعفران هستند. هر چه بیشتر در خورش خود زعفران استفاده کنید خورش خوشرنگ تر می شود. در خورش های نذری مقداری زیادی زعفران استفاده می شود و به همین دلیل خیلی خوشرنگ می شوند.

    نکته دیگر در مورد رنگ خورش قیمه ، تفت دادن رب گوجه فرنگی است ، در صورتی که رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دهید هم روی طعم خورش تاثیر مثبت می گذارد ، هم باعث خوشرنگ تر شدن رنگ خورش می شود.

    همچنین ببینید

    خورش قیمه یکی از خورش های محبوب ایرانی است که بیشترین مشکلی که آشپزهای مبتدی و تازه کار با ان دارند تلخ شدن قیمه می باشد. در این مطلب به مسائلی مثل علت تلخ شدن و راهکارهایی برای رفع تلخی خورش قیمه می پردازیم ، در ادامه با نکته چی همراه باشید.

    مهم ترین دلیل تلخ شدن خورشت قیمه لیمو عمانی می باشد ، البته به دلیل اینکه لیمو عمانی طعم بسیار خوبی به خورش قیمه می دهد نمی شود از خیر آن گذشت. لیمو عمانی در خورش قیمه مثل چاقوی دو لبه هست یعنی اگر درست استفاده شود خورش را خیلی خوشمزه می کند و گر به صورت اشتباه استفاده شود طعم خورش را تلخ و غیر قابل مصرف می کند.

    لیمو عمانی اگر بیش از حد در خورش قیمه بماند باعث تلخی خورش قیمه می شود و هر چقدر زودتر داخل خورش ریخته شود تلخی بیشتری داخل مزه خورش ایجاد می کند. چندین راهکار وجود دارد که شما خورش قیمه تان را با لیمو عمانی بپزید ولی خورش شما تلخ نشود ، در ادامه به این راهکارها می پردازیم.

    همچنین ببینید : طرز تهیه خورش قیمه نذری

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    اگر در تهیه خورش خود از مقدار کمی لیمو عمانی پودر شده استفاده کنید خورش شما کمی طعم ترشی لیمو عمانی را به خود می گیرد ولی خوب این روش نقص هایی هم دارد. اول اینکه لیمو عمانی طعم بهتری نسبت به پودر لیمو عمانی دارد و دوما پودر لیمو عمانی باعث تیره شدن رنگ خورش می شود.

    در این راهکار شما می توانید لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید سپس در آب ولرم قرار دهید تا تلخی شان گرفته شود سپس داخل خورش بیندازید. این راهکار هم یک نقص بزرگ دارد و ان هم این است که آب علاوه بر تلخی لیمو عمانی ، ترشی آن را هم نیز می گیرد.

    راهکار بعدی استفاده از لیمو عمانی نصف شده است که ما این راهکار را به شما پیشنهاد می دهیم. لیمو عمانی ها را از وسط نصف کنید سپس تخم های آنرا خارج کنید و در ۲۰ دقیقه پایانی پخت خورش به قابلمه اضافه کنید. با این روش لیمو عمانی طعم بسیار خوبی به خورش شما می دهد.

     

    راه حل اخر این است که بیخیال استفاده از لیمو عمانی شوید که البته به نظر من واقعا حیف است طعم به این خوبی را از دست دهید. می توانید آبغوره یا تمرهندی را جایگزین لیمو عمانی کنید البته باز هم می گویم که هیچ چیزی نمی تواند جایگزین طعم لیمو عمانی در خورش قیمه باشد.

    تا اینجای کار دنبال این بودیم که کاری کنیم که غذای ما تلخ نشود اما در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که اگر خورش قیمه ما تلخ شد با چه روشی تلخی آنرا کم کنیم و یا به طور کل از بین ببریم ، در ادامه با ما همراه باشید.

    اگر متوجه شدید خورش شما طعم تلخی می دهد خیلی سریع یک سیب زمینی درشت پوست بگیرید سپس داخل خورش بیندازید. پس از اینکه خورش آماده شد سیب زمینی را از خورش خارج کنید و دور بیندازید. اگر تلخی خورش شما خیلی زیاد نباشد با این روش می توانید مشکل را حل کنید.

    اگر متوجه شدید خورش قیمه شما خیلی تلخ شده است مقداری زعفران دم کنید ، سپس به نسبت زعفران کمی شکر اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا شکر کمی حل شود سپس مخلوط زعفران و شکر را به قابلمه خورش اضافه کنید ، این راهکار علاوه بر اینکه تا حد زیادی تلخی خورش قیمه را می گیرد، باعث می شود خورش شما عطر زعفران بیشتری نیز بگیرد.

    درست‌کردن قیمه نذری فوت و فن‌هایی دارد که با رعایت آنها می‌شود هرگاه خواستیم قیمه نذری در خانه درست کنیم.

    حال و هوای ماه محرم همیشه با نذری‌هایش گره خورده؛ نذری‌هایی که تبدیل به خوشمزه‌ترین غذاها می‌شوند و مزه‌شان تا همیشه زیر دندان می‌ماند. یکی از معروف‌ترین این نذری‌ها قیمه است. قیمه‌هایی که همه می‌گویند در محرم و به شکل نذری طعم دیگری دارد و در خانه هیچ‌وقت این مزه را نمی‌دهد. درست‌کردن قیمه نذری اما فوت و فن‌هایی دارد که با رعایت آنها می‌شود هرگاه خواستیم قیمه نذری در خانه درست کنیم.

    مواد لازم:

    گوشت خورشتی: ۶ تکه

    پیاز: یک عدد

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    لپه: ۲ پیمانه

    زردچوبه، فلفل و نمک: به مقدار لازم

    رب:۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

    لیمو عمانی: ۳ عدد

    سیب زمینی خلالک به مقدار دلخواه

    زعفران دم کرده: ۳ قاشق چای‌خوری

    پودر دارچین: یک قاشق چای‌خوری

    هل: دو عدد

    پودر گل سرخ: به مقدار کم

    در این زمینه بخوانید:

    فوت‌وفن‌های درست‌کردن کباب کوبیده در خانه

    دلمه فقط با برگ‌مو نیست؛ طرز تهیه دلمه سبزیجات

    طرز تهیه کمپوت گیلاس در کمتر از یک‌ربع

    دستور پخت و طرز تهیه:

    ۱. ابتدا پیاز را تفت می‌دهیم و وقتی طلایی شد گوشت را با زردچوبه و فلفل تفت می‌دهیم تا زمانی که گوشت سفید شود.

    ۲. سپس مقداری آب به گوشت اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا آرام بپزد.

    ۳. لپه را که از قبل خیس کرده بودیم خالی کرده و می‌گذاریم در ظرف دیگری بپزد.

    ۴. وقتی لپه و گوشت به صورت جداگانه پخته شد، آب لپه را دور می‌ریزیم و لپه را به گوشت اضافه می‌کنیم.

    ۵. رب و لیمو عمانی را به آن اضافه کرده و مقداری نمک می‌زنیم و اجازه می‌دهیم آرام بپزد.

    ۶. سپس دارچین، زعفران، هل و پودر گل سرخ را اضافه می‌کنیم و وقتی خورشت روغن انداخت و لیمو عمانی‌ها نرم شدند، قیمه آماده است.

    ۷. سیب زمینی‌ها را هم خلالی و سرخ کنید یا از چیپس خلالی استفاده کنید.

    فوت و فن‌ها:

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    ۱. لیمو عمانی را از قبل در آب جوش قرار دهید و چند سوراخ در آن ایجاد کنید تا تلخی آن گرفته شود.

    ۲. رنگ خوب خورشت یکی از نکات مهم است. می‌توانید رب را قبل از اضافه کردن با کمی روغن تفت دهید تا رنگ بهتری داشته باشد.

    ۳. لپه را حتما از یک روز قبل خیس کنید تا هم سریع‌تر پخته شود و هم نفخ آن گرفته شود.

    ۴. هرچه پیازداغ بیشتر باشد قیمه خوشمزه‌تر خواهد شد (البته زیاده‌روی نکنید)

    ۵. دارچین می‌تواند طعم بسیار خوبی را به قیمه بدهد، از دارچین غافل نشوید و این ادویه یا یک ساعت قبل از طبخ هم به خورشت اضافه کنید.

    ۶. گوشت را با پیاز و ادویه به خوبی تفت دهد تا طعم گوشت در غذا غالب نشود.

    ۷. توجه داشته باشید که خورشت قیمه برای جا افتادن حتما باید حداقل ۴ ساعت با دمای پایین روی شعله باشد.

     ۸. اضافه کردن زعفران در ساعات آخر طبخ می‌تواند طعم متفاوتی را به خورشت بدهد.

    اگر از خوردن غذاهایی که با مرغ درست می‌شود خسته شده‌اید و زرشک‌پلو و باقالی‌پلو با مرغ، ته‌چین،…

  • چگونه ايميل بسازيم با گوشي
  • همبرگرهای دست‌ساز و خانگی به دلیل اینکه از کیفیت گوشت و ملزومات آن آگاهی بیشتری دارید، ممکن…

    معمولا اولین چیزی که با شنیدن دلمه به ذهنمان می‌رسد دلمه با برگ مو است؛ وقتی با ظرافت مواد…

     قیمت گوشت، مرغ، سبزیجات و در نهایت انواع غذا در رستوران‌ها بالا رفته و لذت یک تفریح بدون دغدغه…

    خورشت بامیه را می‌توان یک غذای خاکستری دانست. خورشتی که خیلی‌ها آن را دوست دارند و به همان…

    چه تعداد از غذاهایی که در طول هفته می‌خوریم، فلفل‌دلمه‌ای دارد؟ یا در کدام‌یک از غذاهایی که…

    تا به حال «توفو» به گوش‌تان خورده؟ اگر گوشت‌خوار هستید، «توفو» را شاید از کسانی شنیده‌اید که…

    درست‌کردن قیمه نذری فوت و فن‌هایی دارد که با رعایت آنها می‌شود هرگاه خواستیم قیمه نذری در خانه درست کنیم.

    حال و هوای ماه محرم همیشه با نذری‌هایش گره خورده؛ نذری‌هایی که تبدیل به خوشمزه‌ترین غذاها می‌شوند و مزه‌شان تا همیشه زیر دندان می‌ماند. یکی از معروف‌ترین این نذری‌ها قیمه است. قیمه‌هایی که همه می‌گویند در محرم و به شکل نذری طعم دیگری دارد و در خانه هیچ‌وقت این مزه را نمی‌دهد. درست‌کردن قیمه نذری اما فوت و فن‌هایی دارد که با رعایت آنها می‌شود هرگاه خواستیم قیمه نذری در خانه درست کنیم.

    مواد لازم:

    گوشت خورشتی: ۶ تکه

    پیاز: یک عدد

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    لپه: ۲ پیمانه

    زردچوبه، فلفل و نمک: به مقدار لازم

    رب:۳ تا ۴ قاشق غذاخوری

    لیمو عمانی: ۳ عدد

    سیب زمینی خلالک به مقدار دلخواه

    زعفران دم کرده: ۳ قاشق چای‌خوری

    پودر دارچین: یک قاشق چای‌خوری

    هل: دو عدد

    پودر گل سرخ: به مقدار کم

    در این زمینه بخوانید:

    فوت‌وفن‌های درست‌کردن کباب کوبیده در خانه

    دلمه فقط با برگ‌مو نیست؛ طرز تهیه دلمه سبزیجات

    طرز تهیه کمپوت گیلاس در کمتر از یک‌ربع

    دستور پخت و طرز تهیه:

    ۱. ابتدا پیاز را تفت می‌دهیم و وقتی طلایی شد گوشت را با زردچوبه و فلفل تفت می‌دهیم تا زمانی که گوشت سفید شود.

    ۲. سپس مقداری آب به گوشت اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا آرام بپزد.

    ۳. لپه را که از قبل خیس کرده بودیم خالی کرده و می‌گذاریم در ظرف دیگری بپزد.

    ۴. وقتی لپه و گوشت به صورت جداگانه پخته شد، آب لپه را دور می‌ریزیم و لپه را به گوشت اضافه می‌کنیم.

    ۵. رب و لیمو عمانی را به آن اضافه کرده و مقداری نمک می‌زنیم و اجازه می‌دهیم آرام بپزد.

    ۶. سپس دارچین، زعفران، هل و پودر گل سرخ را اضافه می‌کنیم و وقتی خورشت روغن انداخت و لیمو عمانی‌ها نرم شدند، قیمه آماده است.

    ۷. سیب زمینی‌ها را هم خلالی و سرخ کنید یا از چیپس خلالی استفاده کنید.

    فوت و فن‌ها:

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    ۱. لیمو عمانی را از قبل در آب جوش قرار دهید و چند سوراخ در آن ایجاد کنید تا تلخی آن گرفته شود.

    ۲. رنگ خوب خورشت یکی از نکات مهم است. می‌توانید رب را قبل از اضافه کردن با کمی روغن تفت دهید تا رنگ بهتری داشته باشد.

    ۳. لپه را حتما از یک روز قبل خیس کنید تا هم سریع‌تر پخته شود و هم نفخ آن گرفته شود.

    ۴. هرچه پیازداغ بیشتر باشد قیمه خوشمزه‌تر خواهد شد (البته زیاده‌روی نکنید)

    ۵. دارچین می‌تواند طعم بسیار خوبی را به قیمه بدهد، از دارچین غافل نشوید و این ادویه یا یک ساعت قبل از طبخ هم به خورشت اضافه کنید.

    ۶. گوشت را با پیاز و ادویه به خوبی تفت دهد تا طعم گوشت در غذا غالب نشود.

    ۷. توجه داشته باشید که خورشت قیمه برای جا افتادن حتما باید حداقل ۴ ساعت با دمای پایین روی شعله باشد.

     ۸. اضافه کردن زعفران در ساعات آخر طبخ می‌تواند طعم متفاوتی را به خورشت بدهد.

    اگر از خوردن غذاهایی که با مرغ درست می‌شود خسته شده‌اید و زرشک‌پلو و باقالی‌پلو با مرغ، ته‌چین،…

  • مدل لباس آستین دار مجلسی جدید
  • همبرگرهای دست‌ساز و خانگی به دلیل اینکه از کیفیت گوشت و ملزومات آن آگاهی بیشتری دارید، ممکن…

    معمولا اولین چیزی که با شنیدن دلمه به ذهنمان می‌رسد دلمه با برگ مو است؛ وقتی با ظرافت مواد…

     قیمت گوشت، مرغ، سبزیجات و در نهایت انواع غذا در رستوران‌ها بالا رفته و لذت یک تفریح بدون دغدغه…

    خورشت بامیه را می‌توان یک غذای خاکستری دانست. خورشتی که خیلی‌ها آن را دوست دارند و به همان…

    چه تعداد از غذاهایی که در طول هفته می‌خوریم، فلفل‌دلمه‌ای دارد؟ یا در کدام‌یک از غذاهایی که…

    تا به حال «توفو» به گوش‌تان خورده؟ اگر گوشت‌خوار هستید، «توفو» را شاید از کسانی شنیده‌اید که…

    خورشت قیمه یکی از غذاهای ایرانی است و طرفداران زیادی دارد و تقریبا معدود افرادی هستند که این غذا را دوست نداشته باشند. این خورش به همراه پلو سرو می‌شود و همچین در بعضی از مناسبت‌های مذهبی از آن به عنوان نذری استفاده می‌کنند.

    در این دستور از سیب زمینی استفاده شده اما این خورش با بادمجان نیز سرو می‌شود و می‌توانید به جای سیب زمینی از بادمجان سرخ شده در کنار آن استفاده کنید.

    برای مطالعه طرز تهیه خورشت بادمجان به این لینک سر بزنید.

    برای اینکه لپه‌ها بهتر پخته شوند و نفخشان گرفته شود بهتر است آن‌ها را از شب قبل بخیسانید و چندین بار آب آن را عوض کنید.

    پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و درون یک قابلمه که می‌خواهید خورش را درون آن بپزید تفت دهید.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    بعد از اینکه پیازها کمی نرم شدند گوشت‌هایی را که به صورت تکه‌های کوچک خرد کردید را به آن‌ها اضافه کنید و کمی آن‌ها را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله ادویه‌ها را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید، بعد از اینکه رنگ گوشت نیز تغییر کرد لپه را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.

    بعد از گذراندن مراحل قبل وقت آن رسیده که حدود ۵ لیوان آب روی موادتان بریزید. رب گوجه فرنگی را به همراه روغن درون یک ظرف جداگانه بریزید و تفت دهید و سپس آن را به موادتان اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب درون آن بجوشد.

    بعد از اینکه آب درون قابلمه جوشید زیر آن را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش به آرامی شروع به پختن کند. لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و آن‌ها را درون یک لیوان آب بریزید تا کمی از تلخی آن‌ها گرفته شود و خورشتتان را تلخ نکند.

    بعد از اینکه گوشت و لپه کاملا پخته شد لیمو عمانی‌ها را به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز درون آن بریزید. برای خوشرنگ شدن خورشتتان می‌توانید کمی زعفران نیز به آن اضافه کنید.

    بعد از اینکه چاشنی‌های مورد نظرتان را به خورش اضافه کردید باید حدود یک ساعت به خورشتتان زمان دهید تا خوب جا بیفتد.

    سیب زمینی‌ها را به صورت خلالی برش دهید و سرخ کنید و زمان سرو خورش آن را با سیب زمینی‌هایی که سرخ کرده‌اید تزیین کنید و نوش جان بفرمایید.

    اول اگر از مشخصات پنیر کبابی یا همان هالومی بخواهیم برایتان بگوییم؛ پنیر کبابی نوعی پنیر نیمه سخت طبیعی است که از ترکیب شیر گوسفند و بز تولید می‌شود. ویژگی‌ای که این پنیر را منحصر به فرد می‌کند، داشتن نقظه ذوب بالاست که روی حرارت ذوب نمی‌شود و قابل سرخ شدن و کبابی کردن است. این پنیر سرشار از خاصیت در صورت پخت بوی کباب می‌دهد و می‌تواند راهش را به غذاهای ایرانی هم باز کند و ترکیب خوش‌طعم و پرخاصیتی مثل قیمه با پنیر کبابی را بسازد. اگر تا به الان تجربه چشیدن خورش قیمه با پنیر کبابی را نداشتید، پیشنهاد می‌دهیم حتما امتحانش کنید. پنیر کبابی را می‌توانید کلا جایگزین گوشت خورش کنید یا هم از گوشت و هم از پنیر کبابی استفاده کنید.

    پنیر کبابی را می‌توانید از اینجا بخرید.

    A post shared by لذت زندگی به روایت کاله (@kallehbrand) on Sep 7, 2019 at 5:03am PDT

    امتیاز:

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه

    ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

    تمام حقوق این وبسایت برای گروه صنایع غذایی سولیکو
    محفوظ می باشد.

    خورشت قیمه یکی از غذاهای ایرانی است و طرفداران زیادی دارد و تقریبا معدود افرادی هستند که این غذا را دوست نداشته باشند. این خورش به همراه پلو سرو می‌شود و همچین در بعضی از مناسبت‌های مذهبی از آن به عنوان نذری استفاده می‌کنند.

    در این دستور از سیب زمینی استفاده شده اما این خورش با بادمجان نیز سرو می‌شود و می‌توانید به جای سیب زمینی از بادمجان سرخ شده در کنار آن استفاده کنید.

    برای مطالعه طرز تهیه خورشت بادمجان به این لینک سر بزنید.

    برای اینکه لپه‌ها بهتر پخته شوند و نفخشان گرفته شود بهتر است آن‌ها را از شب قبل بخیسانید و چندین بار آب آن را عوض کنید.

    پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و درون یک قابلمه که می‌خواهید خورش را درون آن بپزید تفت دهید.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه

    بعد از اینکه پیازها کمی نرم شدند گوشت‌هایی را که به صورت تکه‌های کوچک خرد کردید را به آن‌ها اضافه کنید و کمی آن‌ها را با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله ادویه‌ها را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید، بعد از اینکه رنگ گوشت نیز تغییر کرد لپه را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.

    بعد از گذراندن مراحل قبل وقت آن رسیده که حدود ۵ لیوان آب روی موادتان بریزید. رب گوجه فرنگی را به همراه روغن درون یک ظرف جداگانه بریزید و تفت دهید و سپس آن را به موادتان اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب درون آن بجوشد.

    بعد از اینکه آب درون قابلمه جوشید زیر آن را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش به آرامی شروع به پختن کند. لیمو عمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و آن‌ها را درون یک لیوان آب بریزید تا کمی از تلخی آن‌ها گرفته شود و خورشتتان را تلخ نکند.

    بعد از اینکه گوشت و لپه کاملا پخته شد لیمو عمانی‌ها را به خورش اضافه کنید و نمک و فلفل را نیز درون آن بریزید. برای خوشرنگ شدن خورشتتان می‌توانید کمی زعفران نیز به آن اضافه کنید.

    بعد از اینکه چاشنی‌های مورد نظرتان را به خورش اضافه کردید باید حدود یک ساعت به خورشتتان زمان دهید تا خوب جا بیفتد.

    سیب زمینی‌ها را به صورت خلالی برش دهید و سرخ کنید و زمان سرو خورش آن را با سیب زمینی‌هایی که سرخ کرده‌اید تزیین کنید و نوش جان بفرمایید.

    اول اگر از مشخصات پنیر کبابی یا همان هالومی بخواهیم برایتان بگوییم؛ پنیر کبابی نوعی پنیر نیمه سخت طبیعی است که از ترکیب شیر گوسفند و بز تولید می‌شود. ویژگی‌ای که این پنیر را منحصر به فرد می‌کند، داشتن نقظه ذوب بالاست که روی حرارت ذوب نمی‌شود و قابل سرخ شدن و کبابی کردن است. این پنیر سرشار از خاصیت در صورت پخت بوی کباب می‌دهد و می‌تواند راهش را به غذاهای ایرانی هم باز کند و ترکیب خوش‌طعم و پرخاصیتی مثل قیمه با پنیر کبابی را بسازد. اگر تا به الان تجربه چشیدن خورش قیمه با پنیر کبابی را نداشتید، پیشنهاد می‌دهیم حتما امتحانش کنید. پنیر کبابی را می‌توانید کلا جایگزین گوشت خورش کنید یا هم از گوشت و هم از پنیر کبابی استفاده کنید.

    پنیر کبابی را می‌توانید از اینجا بخرید.

    A post shared by لذت زندگی به روایت کاله (@kallehbrand) on Sep 7, 2019 at 5:03am PDT

    امتیاز:

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دیدگاه

    ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

    تمام حقوق این وبسایت برای گروه صنایع غذایی سولیکو
    محفوظ می باشد.

    لیمو عمانی در خورشت قیمه
    لیمو عمانی در خورشت قیمه
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *