چاي شيرين بيان

دوره مقدماتی php
چاي شيرين بيان
چاي شيرين بيان

نام کاربری خود را وارد نمایید

ENTER YOUR PASSWORD

شیرین بیان (یا لیکوریس) ریشه گیاه Glycyrrhiza glabra است. شیرین بیان یک ریشه با طعم شیرین است و با بسیاری از مزایای سلامتی همراه می شود. ریشه های شیرین بیان یک شیرین کننده طبیعی شناخته می شود. و به طور معمول در شیرین بیان، ریشه ها 30 تا 50 برابر شیرین تر از شکر هستند و عمدتا از اسید گلیسیریتینیک (GA) تشکیل شده است که این امر باعث طعم منحصر به فرد شیرین بیان می شود.

ریشه شیرین بیان برای هزاران سال در طب عامیانه برای درمان طیف گسترده ای از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است. ریشه شیرین بیان برای شما مناسب است زیرا حاوی ترکیبات سودمند است که دارای فعالیت ضد میکروبی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند. شما می توانید از ریشه شیرین بیان برای جلوگیری از پوسیدگی دندان استفاده کنید قلب خود را سالم نگه دارید گلو درد را درمان کنید و سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید. در طب سنتی چینی، ریشه شیرین بیان به عنوان”gan zao” شناخته می شود در گیاهان دارویی، ریشه شیرین بیان اغلب با گیاهان دارویی دیگر برای طیف وسیعی از مشکلات سلامت از جمله: برونشیت، یبوست، اختلالات دستگاه گوارش، علائم یائسگی، سوزش سر دل، زخم معده، اگزما استفاده می شود.شیرین بیان در بسیاری از شکل ها وجود دارد. می توانید برای چای شیرین بیان سالم از ریشه شیرین بیان استفاده کنید. پودر شیرین بیان را می تواند به یک خمیر تبدیل کنید و به پوست خود اعمال کنید یا به عنوان مکمل سلامت مصرف کنید. اگر شما نیاز دارید قرص شیرین بیان را به مدت طولانی مصرف نمایید شما می توانید شیرین بیان بدون گلیسیریزین (DGL) بخرید. در این مقاله شما خواهید آموخت که مزایای شیرین بیان چیست و چرا باید محصولات شیرین بیان را با عصاره ریشه شیرین بیان بیشتر از انواع آبنبات شیرین بیان که به صورت تجاری تولید شده مصرف کنید.چاي شيرين بيان

شیرین بیان در واقع ریشه گیاه Glycyrrhiza glabra است که در آسیا و جنوب اروپا رشد می کند. محققان می گویند که ریشه شیرین بیان 50 بار شیرین تر از شکر است و اغلب به عنوان یک عامل طعم دهنده استفاده می شود. شیرین بیان واقعی برای قرن ها در پزشکی سنتی چینی (TCM) استفاده شده است. عصاره شیرین بیان برای عطر و طعم آب نبات، آدامس، خمیر دندان، مخلوط با قند برای ایجاد آبنبات شیرین بیان (همچنین شیرین بیان سیاه) استفاده می شود و شما همچنین می توانید ریشه شیرین بیان خام را بخورید.ریشه شیرین بیان شامل بسیاری از ترکیبات پیچیده است که دارای خواص درمانی هستند. محققان دریافته اند که ریشه شیرین بیان حاوی بیش از 20 مواد شیمیایی (تری ترپنوئید ها) و 300 فلاونوئیدها (آنتی اکسیدان ها) دارای خواص ضد ویروسی، ضد باکتری، ضد تومور و ضد التهابی هستند. TCM می گوید که شیرین بیان مناسب برای از بین بردن خلط است و خواص ضد درد دارد. تحقیقات نشان داده است که شیرین بیان به دلیل ترکیب گلیسیریزین شیرین است. بعضی از مردم می گویند که طعم شیرین شیرین بیان یک ترشی شدید، طعم تلخ دارد که با تاخیر در دهان ایجاد می شود. شیرین بیان واقعی دارای طعم شبیه آنیس (رازیانه) است با این حال، شیرین بیان و رازیانه هیچ ارتباطی ندارند.

دوره مقدماتی php

در مورد شیرین بیان چه چیزی باعث سلامتی شما می شود؟اکثر مزایای تغذیه ریشه شیرین بیان از بیش از 300 فلاونوئیدها (آنتی اکسیدان های گیاهی) است که توانایی شگفت انگیزی برای حفظ سلامتی شما دارند.تحقیقات و عملکرد نشریه تغذیه گزارش می دهد که فنیل فلاونوئیدها در ریشه شیرین بیان اثر محافظتی را در برابر بسیاری از بیماری های مزمن دارند. برخی از عصاره های شیرین بیان می تواند برای درمان مالاریا، بیماری های قلبی عروقی، مشکلات گوارشی و بیماری های پوستی مفید باشد. اثر ضد التهابی و ضد میکروبی برخی از عصاره های شیرین بیان می تواند باعث کشتن باکتری ها و تأثیر محافظتی بر روی کبد شود. همچنین مهم است که ریشه شیرین بیان خالص و آبنبات شیرین بیان (شیرین بیان سیاه) را متمایز کنید. بسیاری از انواع آب نبات شیرینی حاوی عصاره شیرین بیان هستند و طعم شیرین دارند. با این حال، بسیاری از محصولات شیرینی پزی شیرین بیان اغلب از شکر، نشاسته، رنگ و طعم رازیانه استفاده نمی کنند.به عنوان مثال، محصولات آب نبات شیرین بیان قرمز یا مشکی هیچ ارتباطی با عصاره های شیرین بیان یا شیرین بیان خالص ندارند. وزارت کشاورزی آمریكا گزارش می دهد كه یک قطعه ی 32 گرم آبنبات شیرین بیان حاوی 90 کالری است. این قطعه شیرین بیان حاوی 16 گرم شکر و 23 گرم کربوهیدرات است. اگرچه شیرین بیان خالص دارای مزایای سلامتی زیادی است استفاده از ریشه شیرین بیان بیش از حد برای شما می تواند بد باشد. مطالعات نشان داده است که یک ترکیب در شیرین بیان به نام گلیسیریزینglycyrrhizin می تواند در هنگام مصرف در مقادیر زیاد سبب سطح پتاسیم پایین و فشار خون بالا شود.

شیرین بیان DGL عصاره شیرین بیان است که ترکیب گلیسیریزین برداشته شده است.Glycyrrhizin ماده شیمیایی در شیرین بیان است که به شیرین بیان طعم شیرین می دهد. گرچه گلیسیریزین دارای مزایای سلامتی است مصرف زیاد شیرین بیان حاوی گلیسیریزین می تواند پیامدهای سلامتی داشته باشد.به عنوان مثال، دانشمندان دریافته اند که گلیسیریزین دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به نفع کبد شما باشد و سلول های شما را از آسیب محافظت کند. با این حال، گلیسیریزین همچنین می تواند نمک را از بدن شما دفع کند و باعث تورم، پتاسیم کم و فشار خون بالا شود. به همین دلیل، شما می توانید شیرین بیان بدون گلیسیریزین یا شیرین بیان DGL را خریداری کنید.

بیایید به طور خلاصه به برخی از مزایای سلامت مصرف شیرین بیانDGL پرداخته شود.شیرین بیان DGL می تواند پوشش معده شما را حفظ کندمحققان اسکاندیناوی دریافتند که DGL می تواند به محافظت از معده شما در مقابل اثرات مصرف آسپیرین درازمدت کمک کند. شیرین بیان DGL برای جلوگیری از ایجاد پلاک دندان مفید است.یکی دیگر از مزایای شیرین بیان DGL این است که مانع بیماری دندان ها و لثه ها می شود. مجله Anaerobe گزارش داد که عصاره ریشه شیرین بیان DGL باعث از بین رفتن باکتری های ایجاد کننده پلاک و بیماری لثه می شود.

بسیاری از تولید کنندگان عصاره های شیرین بیان گلیسیریزین را حذف می کنند. شیرین بیان DGL در قالب کپسول، مایع و قرص لوزی موجود است. این به شما اجازه می دهد تمام مزایای شیرین بیان عادی را بدون عوارض جانبی گلیسیریزین دریافت کنید. دانشمندان دریافته اند که شیرین بیان عادی برای شرایطی مانند درمان گلو درد، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، کاهش وزن و بهبود عملکرد کبد مفید است.با این حال، اگر شما به مدت طولانی شیرین بیان مصرف کنید شیرین بیان DGL برای شما بهتر از شیرین بیان معمولی است. برای مثال، مصرف قرص DGL برای درمان زخم معده باعث ایجاد عوارض جانبی مانند فشار خون بالا نمی شود. پزشکان همچنین گزارش دادند که یک زن که از فشار خون بالا، عرق کردن و سردرد رنج می برد. نشان داد که او به جای نوشیدنی های کافئین دار 6 فنجان چای شیرین بیان مصرف می کرده است. فشار خون او در عرض 2 هفته پس از متوقف کردن مصرف چای شیرین بیان به حالت طبیعی بازگشته است. خوب است که به یاد داشته باشید مصرف منظم شیرین بیان در مقادیر متوسط می تواند برای شما سودمند باشد. اگر میخواهید مقادیر بالاتری از شیرین بیان را برای مزایای دارویی مانند بهبود هضم مصرف کنید به دنبال شیرین بیان DGL باشید.در پایان این مقاله، شما متوجه خواهید شد که توصیه می شود دوز معمول شیرین بیان عادی باشد.

چای ریشه شیرین بیان یک نوشیدنی خوشمزه با تعدادی از مزایای سلامتی است.شما می توانید چای شیرین بیان را با دو یا سه گرم ریشه شیرین بیان خرد شده در یک فنجان آب جوش چند دقیقه بجوشانید.شما همچنین می توانید پودر ریشه شیرین بیان یا چای ریشه شیرین بیان را بخرید و در خانه چای شیرین بیان تهیه کنید.

دهان شما خانه انواع مختلف باکتری ها می باشد. اگر چه بعضی از این باکتری ها ممکن است در مقادیر محدود مفید باشند این باکتری نیز مسئول اکثریت پوسیدگی دندان و بیماری لثه است.باکتریها به نام streptococcus mutans در شکر زندگی می کنند. این باکتری ها قندهای دهان را متابولیزه می کند و اسید مالیک را به عنوان یک ماده زاید تولید می کند. اسید مالیک مسئول پلاكی است كه بر روی دندانهای شما ایجاد می شود و در نهایت منجر به پوسیدگی دندان، بیماری لثه و حفره می شود.باکتری ها خود را از آسیب با تولید نوعی بیوفیلم که یک لایه محافظ را در اطراف باکتری ایجاد می کند محافظت می کنند. یکی از راه ها برای حذف باکتری این است که این لایه محافظ را از بین ببرند.شیرین بیان حاوی دو ماده فعال به نام لیکوریکیدین و لیکوریوسفلاوان می باشد. اعتقاد بر این این مواد فعال برای حذف آنزیمی است که اجازه می دهد باکتری ها این لایه های محافظ را ایجاد کنند.تحقیقات در مورد شیرینی و پوسیدگی دندانمحققان در مطالعه ای که توسط دانشگاه ادینبورگ انجام شده است کشف کردند که باکتری از آنزیمی به نام “Sortase A” برای تولید لایه محافظ بیوفیلم خود استفاده می کند. محققان توانستند شناسایی کنند که چگونه مواد تشکیل دهنده فعال در شیرین بیان ممکن است از کارکرد مناسب این آنزیم جلوگیری کند بنابراین به طور موثر فرآیند تشکیل بیوفیلم را قطع می کند.بدون لایه محافظتی، باکتریها قادر به اتصال به دندان نیستند و از نظر آسیب پذیری باقی می مانند و به کاهش میزان پوسیدگی دندان و پلاک کمک می کنند.تحقیقات همچنین نشان داده است که مواد تشکیل دهنده فعال در شیرین بیان ممکن است از رشد باکتری هایی که مسئول پریودنتیت هستند جلوگیری کنند. پریودونتیت با از بین بردن استخوان، لثه ها و بافت ها در دهان می تواند اثر مخربی بر سلامت دهان داشته باشد.نحوه استفاده از شیرین بیان برای پوسیدگی دنداناگر شما دسترسی به ریشه شیرین بیان تازه دارید یک قطعه مناسب ریشه را انتخاب کنید. شما لازم است که ریشه را به درستی تمیز کنید و بعد از آن یک انتهای ریشه را بجوید تا شل شوند. در غیر این صورت از چای شیرین بیان استفاده کنید.

حتما بخوانید: 7 غذای خوب برای سلامت دندان های شما

عصاره ریشه شیرین بیان یک راه خوب برای درمان مشکلات گوارشی مانند سوء هاضمه و ریفلاکس اسید است.مطالعات علمی نشان داده است که عصاره های شیرین بیان می تواند به کاهش علائم سوزش سر دل کمک کند. استفاده از licorice DGL برای درمان نشانه های ریفلاکس بدون عوارض جانبی کمک می کند. دانشمندان متوجه شده اند که ترکیبات شیرین بیان کمک می کنند تا التهاب معده را کاهش دهند و سوء هاضمه درمان شوند. در یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور که حاوی 50 نفر بود دریافتند که یک مکمل گیاهی حاوی ریشه شیرین بیان، اختلالات گوارشی را از بین می برد. بیماران 75 میلی گرم مکمل گیاهی 2 بار در روز دریافت کردند. پس از 2 هفته درمان علائم سوء هاضمه را کاهش داد.

بیشتر بخوانید: 12 غذای حاوی آنزیم های هضم کننده طبیعی

عصاره شیرین بیان می تواند به کاهش التهاب بدن کمک کند و از شروع بیماری مزمن جلوگیری کند.اگرچه التهاب کوتاه مدت برای مبارزه با عفونت مفید است التهاب درازمدت می تواند باعث بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، آرتریت و دیابت شود. بررسی بیش از 93 مطالعه نشان داد که ریشه شیرین بیان شامل فلاونوئیدها است که دارای خواص ضد التهابی هستند. این ترکیبات آنتی اکسیدانی تعداد آنزیم ها و ترکیباتی که باعث التهاب می شوند را کاهش می دهند.

بیشتر بخوانید: 6 رژیم غذایی که باعث التهاب می شود

بیشتر بخوانید: فواید فیبرهای غذایی در بیماریهای قلبی عروقی

مصرف چای شیرین بیان می تواند به شما در از دست دادن وزن بیش از حد و حفظ وزن بدن سالم کمک کند.یک مطالعه شامل افراد بزرگسال چاق دریافت که مصرف روزانه پودر شیرین بیان اثر ضد چاقی داشت. بیماران قرص قرمز حاوی 500 میلی گرم عصاره شیرین بیان 3 بار در روز قبل از غذا مصرف کردند. محققان گزارش دادند که قرص شیرین بیان اثر مشابهی با استفاده از رژیم کم کالری برای کاهش وزن داشت.مطالعات دیگر مربوط به موش ها نشان می دهد که فلاونوئیدها در شیرین بیان کمک می کنند تا از افزایش وزن بدن در رژیم غذایی با چربی بالا جلوگیری شود. دانشمندان بر این باور بودند که عصاره شیرین بیان ممکن است به کاهش چربی شکم و همچنین کاهش میزان قند خون کمک کند. آیا می دانید که زنجبیل یکی دیگر از ریشه های خوشمزه است که می توانید برای چربی شکم استفاده کنید؟

بیشتر بخوانید: نکاتی مهم برای کاهش وزن

اثر ضد التهابی عصاره های شیرین بیان اثر مثبت بر سلامت مغز شما دارد.یک آزمایشگاه آزمایشی نشان داد که عصاره های مختلف انواع شیرین بیان باعث کاهش التهاب عامل اختلال شناختی می شود. سرکوب التهاب عصبی می تواند در برابر اختلالات شناختی مرتبط با سن مانند بیماری آلزایمر محافظت کند. مطالعات دیگر بر روی جوندگان نشان داده اند که عصاره های شیرین بیان می توانند در برابر بیماری های مغزی دژنراتیو محافظت کنند. یک آزمایش نشان داد که آنتی اکسیدان ها در عصاره شیرین بیان می توانند در برابر آسیب مغزی پس از تشنج صرعی محافظت کنند. همچنین DGL را به طور منظم برای عملکرد خوب مغز بخورید.

حتما بخوانید: غذاهایی که برای سلامت مغز کودک خوب است

اگر یک عفونت تنفسی یا سرفه داشته باشید چای شیرین بیان می تواند باعث تسکین تحریک گلو شود.یک کارآزمایی دوبخشی تصادفی نشان داد که استفاده از آب شیرین بیان، گلو درد پس از بیهوشی عمومی را کاهش می دهد. گلو درد پس از عمل شایع است. بیماران که به طور منظم عصاره های شیرین بیان استفاده می کنند موارد کمتری از گلو درد را تجربه کرده اند نسبت به افرادی که با آب شکر قرقره می کنند. شما به راحتی می توانید چای شیرین بیان را از ریشه شیرین بیان خالص تهیه کنید تا در گلو درد قرقره کنید. فقط به خاطر داشته باشید که قبل از قرقره کردن چای خنک باشد.

خواص آرامبخش شیرین بیان بیانگر این است که مصرف چای شیرین بیان یک راه خوب برای جلوگیری از سرفه زیاد است.دانشمندان کشف کرده اند که شیرین بیان شامل 2 ترکیب (لیکوایریتین و آپیبوزید لیکوایریتین) است که دارای اثر ضد سرفه هستند. این تحقیق نشان داد که عصاره های شیرین بیان می تواند به شل کردن موکوس کمک کند و خلط را رقیق کند تا سرفه اسان تر شود. چای ریشه شیرین بیان دارای ترکیباتی است که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کندمصرف چای ریشه شیرین بیان خوب است که به تقویت ایمنی بدن کمک می کند و به بدن شما کمک می کند عفونت را از بین ببرد.مجله شیمی غذا گزارش داد که شیرین بیان دارای آنتی اکسیدان های قدرتمندی است که اثر محرک ایمنی دارند. صدها ترکیبات زیست فعال در ریشه شیرین بیان دارای خواص ضد ویروسی هستند که می توانند باعث نابودی عفونت های ویروسی مانند هرپس سیمپلکس، هپاتیت C و حتی کمک به درمان بیماری ایدز شوند. مطالعات دیگر به این واقعیت اشاره کرده اند که برخی از عصاره های ریشه شیرین بیان می توانند به از بین بردن باکتری هایی مانند استافیلوکوک اورئوس کمک کنند. عصاره شیرین بیان در برابر سويه های باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک موثر است.

بیشتر بدانید: چه عواملی باعث سرفه بعد از غذا خوردن می شود؟

مصرف قرص های شیرین کننده می تواند به بهبود سلامت دستگاه گوارش شما کمک کند اگر از زخم معده یا دوازدهه رنج می برید.یک مطالعه دو سو کور در مورد انسان نشان داد که مصرف 500 میلی گرم کپسول عصاره شیرین بیان روزانه باعث کاهش درد شکم، نفخ و سوزش ناشی از H. pylori شد. پس از یک ماه از مصرف عصاره شیرین بیان، محققان خاطر نشان کردند که قرص های شیرین بیان همانند آنتی بیوتیک ها در بهبود زخم معده موثر است.آیا می دانستید که بسیاری از داروهای طب طبیعی وجود دارد که شما می توانید برای درمان H. pylori استفاده کنید؟

حتما بخوانید: تغذیه در ورم معده

شیرین بیان DGL می تواند یک راه موثر برای کاهش برخی از علائم مرتبط با دیابت باشد.یک مطالعه در رابطه با موش صحرایی نشان داد که شیرین بیان می تواند علائم دیابت مانند نفروپاتی (آسیب کلیوی) را کاهش دهد. عصاره شیرین بیان به سلامت کبد، سطح قند خون پایین تر و جلوگیری از چاقی در حیوانات دیابتی کمک می کند. یکی دیگر از علائم دیابت، مشکلات سلامت شناختی است. در مدل های حیوانی، عصاره شیرین بیان گلابریدین باعث بهبود حافظه و یادگیری در موش های صحرایی دارای دیابت شد.

بیشتر بدانید: رژیم غذایی در دیابت نوع دو

اگر از بی خوابی رنج می برید الگوهای خواب در هم ریخته و یا مشکل رفتن به خواب دارید یک فنجان چای شیرین بیان می تواند به شما در بهبود خواب کمک کند.محققان دریافته اند که عصاره های آب شیرین بیان شبیه آرام بخش است. این مطالعه نشان داد که شیرین بیان می تواند یک درمان طبیعی برای بی خوابی باشد.شیرین بیان می تواند به کاهش خستگی کمک کندیکی از مزایای نوشیدن چای شیرین بیان این است که می تواند باعث افزایش انرژی شما شود.دانشمندان متوجه شدند که در آزمایشات آزمایشگاهی عصاره شیرین بیان حاوی گلابریدین است که به مهار خستگی کمک می کند. در حیوانات، مکمل شیرین بیان کمک کرده است تا زمان ورزش را بدون خستگی افزایش دهند. موش هایی که عصاره شیرین بیان را دریافت کردند قادر به شنای طولانی تر از موش هایی بودند که مکمل شیرین بیان نداشتند.

شیرین بیان یکی از گیاهان است که دارای خواص ضد ویروسی است و می تواند به درمان عفونت های ویروسی مانند HSV-1 کمک کند. HSV-1 (ویروس هرپس سیمپلکس) عفونت ویروسی است که سبب زخم های سرد و تب تاول روی لب و اطراف دهان شما می شود.در یک مطالعه، دانشمندان 4 گرم پودر ریشه شیرین بیان را در 100 میلی لیتر آب مقطر مخلوط کردند. مخلوط شیرین بیان انکوباسیون شد و سپس فیلتر شد. عصاره شیرین بیان به سلول های حاوی ویروس HSV-1 اعمال شد. دانشمندان دریافتند که مخلوط شیرین بیان باعث کشتن ویروس شد و نشان داد که به عنوان یک دارو ضد ویروسی استفاده می شود.

بیشتر بدانید: زخم های مری: علائم، علل و درمان

مصرف مکمل های شیرین کننده می تواند به کاهش بسیاری از نشانه های ناراحت کننده یائسگی کمک کند.در یک کارآزمایی بالینی که حاوی 90 زن یائسه بود مکمل های عصاره شیرین بیان به کاهش فرکانس و شدت گرگرفتگی کمک کرد. زنان 330 میلی گرم عصاره شیرین بیان 3 بار در روز مصرف کردند. پس از چند هفته، زنان از گرگرفتگی کمتری برخوردار بودند و اثر عصاره شیرین بیان 2 هفته پس از قطع درمان ادامه پیدا کرد. مصرف قرص های شیرین بیان در طول یائسگی ممکن است نیاز به دریافت هورمون جایگزین را کاهش دهد. عصاره شیرین بیان اثر استروژن دارد و سطوح استروژن را افزایش می دهد. دانشمندان دریافته اند که مکمل شیرین بیان پس از یائسگی می تواند به جلوگیری از بیماری قلبی عروقی کمک کند.

بیشتر بدانید: راه های طبیعی برای کاهش علائم یائسگی

یکی از مزایای ریشه شیرین بیان در برخی از زنان این است که شیرین بیان می تواند به افزایش کارایی دارو برای سندرم تخمدان پلی کیستیک کمک کند.در یکی از مطالعات در زنان مبتلا به PCOS دریافتند که مصرف 3.5 گرم شیرین بیان روزانه اثر اسپیرونولاکتون را بهبود می بخشد. Spironolactone یک داروی مورد استفاده برای درمان نشانه های PCOS مانند رشد مو ناخواسته و آکنه است. علاوه بر مصرف دارو برای سندرم تخمدان پلی کیستیک، شما همچنین می توانید برخی از مواد طبیعی را برای کمک به تنظیم این بیماری امتحان کنید.

بیشتر بدانید: رژیم غذایی برای سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

اگر از شرایط التهابی پوست رنج می برد عصاره از ریشه شیرین بیان برای پوست شما مفید است.محققان دریافتند که ژل حاوی 2٪ عصاره شیرین بیان برای درمان اگزما مناسب است. در طی یک دوره دو هفته ای، استفاده از ژل شیرین بیان بر روی پوست باعث کاهش خارش، قرمزی و تورم شد.

حتما بخوانید: مواد غذایی ضروری برای داشتن پوستی زیبا

بسیاری از ترکیبات دارویی شیرین بیان توانایی کشتن سلول های سرطانی و کمک به توقف تومورها را دارند.مجله شیمی دارویی فعلی گزارش داد که اسید گلیسییرتینیک استخراج شده از شیرین بیان دارای خواص ضد سرطانی است. Licochalcone آنتی اکسیدان شیرین بیان است که به درمان و مراقبت از سرطان پوست کمک می کند. مطالعات دیگر نشان داده است که لیکوشالکون به جلوگیری از رشد عروق خونی تغذیه کننده تومور کمک می کند فرآیندی است که به نام آنژیوژنز شناخته می شود. موسسه ملی سرطان گزارش می دهد که مهار کننده های آنژیوژنز در کمک به مهار رشد تومورها مهم هستند.چاي شيرين بيان

بیشتر بدانید: رژیم غذایی در سرطان خون

هنگامی که در مقادیر متوسط مصرف می شود شیرین بیان یک درمان کننده با طعم شیرین است که اکثر مردم لذت می برد.مصرف بیش از حد طولانی مدت شیرین بیان می تواند برای شما بد باشد زیرا می تواند فشار خون را بالا ببرد و سطح پتاسیم را کاهش دهد. دیگر عوارض جانبی ممکن است ضعف، فلج و حتی آسیب مغزی باشد. یک تجزیه و تحلیل متشکل از 18 مطالعه در مورد اثرات شیرین بیان نشان داد که مصرف شیرین بیان در درازمدت حتی در دوزهای متوسط باعث افزایش فشار خون می شود. وب سایت WebMD نیز می گوید مصرف زیاد شیرین بیان در دوران بارداری به احتمال زیاد خطر سقط جنین و زایمان زودرس را افزایش می دهد. همچنین ذکر می کند که احتمالاً مصرف زیاد خوراکی بیش از 4 هفته و یا در مقادیر کمتر برای مدت طولانی ناایمن است اگر از بیماری کلیوی، بیماری قلبی یا فشار خون بالا رنج می برید قبل از مصرف داروی شیرین بیان در رژیم غذایی خود باید با پزشک خود مشورت کنید.

اگر می خواهید از ریشه شیرین بیان خالص لذت ببرید باید بدانید که چقدر از آن ایمن است؟محققان اتحادیه اروپا توصیه می کنند که مصرف شیرین بیان حاوی گلیسیریزین به 60 تا 70 گرم در روز محدود شود. این معادل 100 میلی گرم گلیسیریزین است. اگر میخواهید ریشه شیرین بیان را به عنوان یک مکمل سالم مصرف کنید باید به دنبال شیرین بیان بدون گلیسریزین (DGL) باشید.(1)

امیدوارم کمکی هرچند کوچک به ارتقا سلامت جامعه شود. سوالات خود را می توانید در انجمن سلامتی مطرح نمایید
برای مطرح کردن سوال کلیک کنید. جهت مطرح کردن سوالات خصوصی کلیک کنید.
.

تمامي كالاها و خدمات سایت رژیم سلامتی، حسب مورد داراي مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعاليت‌های اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است.

تمامي كالاها و خدمات سایت رژیم سلامتی، حسب مورد داراي مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعاليت‌های اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوری اسلامی ايران است.

چای شیرین بیان: شیرین بیان گیاهی است که از دوران باستان در آیورادای هند و طب سنتی چین  استفاده می گردد. به عنوان طعم دهنده در نوشیدنی های متنوع و مواد غذایی استفاده می شود. این گیاه به کاهش التهاب و شل شدن خلت کمک می کند. برای درمان گلودرد می توانید از چای شیرین بیان استفاده نمایید. چای شیرین بیان را می توانید بصورت کیسه ای نیز پیدا کنید اما در مغازه های عطاری چینی، ریشه شیرین بیان را می توان پیدا کرد.

مواد لازم: • شیرین بیان به صورت ریشه یا کیسه ای • زنجبیل • عسل• خرمای قرمز • آب طرز تهیه: ریشه‌های زنجبیل و شیرین بیان را  خردکنید. آب را در قوری بجوشانید. وقتی آب می جوشد، ریشه های شیرین بیان یا کیسه ها را در آن بریزید. همچنین زنجبیل و عسل را به ان اضافه کنید. حال می توانید خرماهای قرمز را نیز به آن اضافه کنید. چای را از صافی گذرانده و گرم بنوشید.در روز می توانید دو فنجان از این چای را بنوشید.(سیارک) 

 طرز تهیه انواع چای برای درمان گلو درد

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید. 

ترجمه توسط itrans.ir

چاي شيرين بيان

اسموتی میوه ها و سبزیجات

تغذیه

چای زردچوبه (درمان خانگی برای گلودرد)

تغذیه

برای ارسال نظر، لطفا وارد حساب خود شوید یا ثبت نام نمایید.

در حقیقت حین راه رفتن، دویدن و ایستادن پاها کل وزن بدن را تحمل می کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در زمینه طب سنتی نیز می توان از تجربه کشور چین بهره برد، گفت: افرادی که با…

وزیر بهداشت گفت: طب سنتی، طب جایگزین نیست بلکه مکمل طب مدرن است و طبیعی است که برای بیماران صعب العل…

سفره شب یلدا در قوم های ایرانی تفاوت هایی دارد ولی این خوردنی ها میوه و آجیل است و نه وعده غذایی..

استحمام صحیح یکی از درمانهای طب ایرانی است و عدم آشنایی با شیوه صحیح استحمام در

پوست مهم‌ترین سد دفاعی بدن در برابر آسیب‌های محیط خارج است. ظاهر آن می‌تواند نشانه‌ای از سلامت اعضای…

گفتند این طب اسلامی است! سنتی‌ها بلافاصله جواب دادند علمای دین به‌علاوه ابن‌سینا و سایر طبیبان بزرگ …

گیاهان می‌توانند استفاده‌های مفید فراوانی داشته باشند و بی‌تردید، آلوورا یکی از این گیاهان است.

این میوه سرشار از ویتامین‌های B، A، E، و املاحی همچون کلسیم فسفر و پتاسیم است.

زنجبیل مقدار قابل توجهی از اسیدهای آمینه و ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند گینگرول

شیر طلایی مخلوط هل سبز، زردچوبه، دارچین، عسل و زنجبیل 

راهنمایی مفید برای کمک به سرعت بخشیدن سوخت و ساز بدن

سوپ سیر و زنجبیل سیستم داخلی بدن را پاکسازی می کند

لیمو و زنجبیل درمان خانگی قدرتمندی برای سرماخوردگی هستند

ما همیشه در جستجوی یک معجزۀ کاهش وزن هستیم، غیر از این است؟

آیا زنجبیل برای همه مفید است؟باید بگوییم خیر زنجبیل برای افراد زیرضرر دارد و باید از مصرف آن خوددار…

آنتی اکسیدان قوی و طبیعی 11 مورد

چه زنجبیلی خوب است؟ و چگونه می‌توانید آن را در رژیم غذایی خود قرار دهید؟

آشنایی با 5 غذای اعجاب‌آور برای بهبود سرماخوردگی تمام سرماخوردگی‌ها عفونتهای مجاری تنفسی بوده، که در…

لاروهای زنبور در بدو تولد، مستقیماً با ژل رویال یا شاه انگبین تغذیه می‌کنند

همانطور که همه می دانند عسل محصولی است که  طول عمر را افزایش می دهد.

صدها نفر کامنت گذاشته بودند و پرسیده بودند که روش درمان جوشها چه بوده است؟

در این مقاله با راه شناخت عسل طبیعی و نحوه ی خرید عسل طبیعی آشنا می شوید.

طرز تهیه میگو عسلی

اپی توریسم، شکلی از گردشگری است که با فرهنگ و سنت های جوامع روستایی سر و کار دارد

اکنون تقریبا همه چیز درباره تغذیه سالم است. و اولین چیزی که به ذهن می آید

عسل یک داروی باستانی است. بقراط برای تقویت قوای جسمانی هر روز عسل می خورد.

آب یک عنصر حیاتی برای بدن ماست

در این مقاله در باره ی نجوه برقراری ارتباط در زنبور عسل توضیحاتی داده می شود.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای سایت سیارک محفوظ است.

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

شیرین بیان گیاهی خودرو است که ساقه زیر زمینی و ریشه آن مصرف دارویی دارد. شیرین بیان منبع خوبی از انواع ویتامین B و ویتامین E و مواد معدنی از جمله پتاسیم و منیزیم است. خواص شیرین بیان برای بیماری های گوارشی، مراقبت از پوست و درمان افسردگی بسیار موثر است. در این مقاله شما را با خواص شیرین بیان، میزان مصرف و اشکال مختلف شیرین بیان، ارزش غذایی شیرین بیان و عوارض جانبی و موارد احتیاطی شیرین بیان آشنا خواهیم کرد.چاي شيرين بيان

شیرین بیان که به آن ریشه‌ی شیرین نیز می‌گویند، گیاهی چوبی و چندساله است که تا حدود ۱ تا ۲ متر رشد می‌کند. ریشه‌های بلند و پرچین شیرین بیان به‌صورت افقی و زیر زمین پخش می‌شوند. از ریشه‌ی شیرین بیان بیشتر به‌عنوان شیرین‌کننده در آب‌نبات و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. علاوه‌بر استفاده از شیرین بیان در خوراکی‌ها، این گیاه به‌دلیل خواص درمانی گوناگون خود و افزایش طول عمر و سلامتی از زمان‌های باستان مورد توجه قرار گرفته است.

با گذشت زمان خواص شیرین بیان برای سلامتی بیشتر در جامعه‌ی پزشکی پذیرفته می‌شود. البته باید توجه داشته باشید که در پژوهش‌های پزشکی هنوز برخی از خواص شیرین بیان برای سلامتی اثبات نشده است. شیرین بیان به شکل‌های فراوانی در دسترس است، مانند شیرین بیان حاوی «گلیسیریزین» (glycyrrhizin) و شیرین بیان «گلیسیریزین» زدایی‌شده‌ (DGL، deglycyrrhizinated licorice).

شیرین بیان ریشه‌ی گیاهی است که «Glycyrrhiza glabra» نام دارد که در فارسی به آن «مَهْک» گفته می‌شود. این گیاه بومی اروپا و آسیاست و در این مناطق در دسته‌ی علف‌ها طبقه‌بندی می‌شود. مصریان باستان عاشق ریشه‌ی شیرین بیان بودند. آنها از چای ریشه‌ی شیرین بیان به‌عنوان درمانی برای همه‌ی دردها استفاده می‌کردند. بعدها شیرین بیان وارد چین شد و به گیاه مهمی در طب سنتی چین تبدیل شد.

عصاره‌ی شیرین بیان معمول‌ترین شکل شیرین بیان است که از آن به‌ عنوان شیرین‌کننده در انواع آب‌نبات‌ها و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. میزان مصرف عصاره‌ی شیرین بیان در هر فرد نباید بیش از ۳۰ میلی‌گرم/ میلی‌لیتر از «اسید گلیسیریزیک» باشد. مصرف بیش از این مقدار موجب بروز عوارض جانبی ناخواسته‌ای می‌شود.

پودر شیرین بیان در فروشگاه‌های موادغذایی بهداشتی و خرده‌فروشی‌های آنلاین عرضه می‌شود. با ترکیب پودر شیرین بیان با ژل (به‌ عنوان پایه) می‌توان پمادی موضعی ساخت که پوست را تمیز می‌کند.

پودر شیرین بیان به‌ویژه در درمان اگزما و آکنه مفید است. می‌توانید پودر شیرین بیان را داخل کپسول‌های گیاهی بریزید و این کپسول‌ها را به‌صورت خوراکی مصرف کنید.

به گفته‌ی سازمان بهداشت جهانی (WHO) میزان توصیه‌شده‌ی مصرف ریشه‌ی شیرین بیان کمتر از ۷۵ میلی‌گرم در روز است.

امروزه استفاده از برگ‌های خشک و خردشده‌ی گیاه شیرین بیان به‌صورت چای طرفدار دارد. می‌توانید این نوع چای‌ها را در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های موادغذایی بهداشتی خریداری کنید.

از چای شیرین بیان برای بهبود سلامت دستگاه گوارشی، تنفسی و غدد فوق کلیوی استفاده می‌شود. معمولا در چای‌های موجود برای سلامت سیستم نایژه‌ای و تنفسی و پاک‌سازی و سم‌زدایی، شکلی از شیرین بیان وجود دارد. برای درمان گلودرد نیز می‌توانید با ترکیب‌کردن ریشه‌ی گل‌ختمی، ریشه‌ی شیرین بیان و پوست درخت نارون چای تهیه کنید. البته مصرف بیش از ۲۵۰ گرم چای شیرین بیان در روز توصیه نمی‌شود.

DGL شیرین بیانی است که «گلیسیریزین» آن حذف شده است و سالم‌تر است. میزان «گلیسیریزین» موجود در DGL نباید بیش از ۲ درصد باشد. مصرف DGL برای درمان مشکلات گوارشی توصیه می‌شود، زیرا برای برطرف‌کردن این مشکلات، شیرین بیان باید به‌صورت بلندمدت مصرف شود.

DGL به‌ شکل قرص‌های جویدنی، کپسول، چای و پودر در دسترس است. البته میزان مصرف DGL نباید بیش از ۵ گرم در روز باشد.

در شیرین بیان انواع گوناگونی از موادمغذی مفید و «فلاونوئیدها» وجود دارد. شیرین بیان منبع خوبی از ویتامین B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (اسید پانتوتنیک) و ویتامین E (توکوفرول) است. شیرین بیان از موادمعدنی‌ای مانند فسفر، کلسیم، کولین، آهن، منیزیم، پتاسیم، سلنیوم، سیلیکون و روی نیز برخوردار است. شیرین بیان مخزنی از مواد مغذی گیاهی شامل «بتاکاروتن»، «گلیسیریزین»، «گلابریدین» (glabridin)، «ازوئگوئتیدین» (isoliquiritigenin)، «تیمول»، «فنول»، «اسید فرولیک» و «کورستین» است.

زخم‌های آفتی مکرر و دردناک که به زخم‌های دهانی معروف‌اند، نیز با شیرین بیان بهبود می‌یابد. زخم‌های دهانی یا آفت‌ها زخم‌های غیرمسری کوچکی هستند که در بافت داخل دهان و روی لثه‌ها ایجاد می‌شوند. مطالعات نشان داده است که درمان آفت با عصاره‌ی شیرین بیان منجر به بهبود قابل‌ توجهی در درد و التهاب در افراد شده است. مواد مفید موجود در شیرین بیان به تسریع بهبود این زخم‌ها کمک می‌کند و در تحریک مکانیسم دفاعی بدن مؤثر هستند.

مطالعات انجام شده نتایج امیدبخشی را درمورد خواص شیرین بیان در حفاظت از کبد نشان داده است. شیرین بیان حاوی «گلیسیریزین» است که با کاهش میزان سمّیت در درمان بیماری های کبد مؤثر است و به تثبیت وضعیت عملکردی طبیعی کبد کمک می‌کند. مطالعه‌ی تحقیقاتی دیگری شواهدی را ارائه داده است که نشان می‌دهد «فلاونوئیدِ ازوئگوئتیدین» موجود در شیرین بیان از خواص آنتی اکسیدانی و مهارکنندگی برخوردار است که به حفاظت از سلول‌های کبدی دربرابر چربی بالا، صدمات ناشی از رژیم غذایی و آسیب ایجاد شده توسط استرس «اکسیداتیو» کمک می‌کند.

از ریشه‌ی شیرین بیان برای تسکین مشکلات گوارشی استفاده می‌شود. عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین بیان در موارد مسمومیت غذایی، زخم معده و سوزش سردل می‌تواند بهبود پوشش داخلی معده را تسریع کند و موجب برقراری دوباره‌ی تعادل شود. این ویژگی به‌دلیل خواص ضدالتهابی و تقویت سیستم ایمنی بدن موجود در «اسید گلیسیریزیک» است.

مطالعه‌ای نشان داده است که «اسید گلیسیریزیک» می‌تواند باکتری سمّی «هلیکوباکترپیلوری» (H. pylori) را مهار کند و مانع از رشد آن در روده شود. پژوهش‌هایی نیز انجام شده که نشان می‌دهد نشانه‌های بیماری افرادی که دچار بیماری زخم معده یا زخم پپتیک (peptic ulcer)، سوزش سردل یا التهاب معده هستند با مصرف DGL بهبود می‌یابد. DGL شکل سالم‌تر شیرین بیان است که درصورت لزوم می‌توان آن را به‌صورت بلندمدت مصرف کرد.

استرس طولانی‌مدت و تولید همیشگی آدرنالین و کورتیزول درطول زمان، غدد فوق کلیوی را خسته می‌کند. شیرین بیان می‌تواند به غدد فوق‌کلیوی کمی استراحت بدهد. عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین بیان غدد فوق کلیوی را تحریک می‌کند و موجب می‌شود که میزان هورمون کورتیزول در بدن در سطح سالمی قرار داشته باشد.

عصاره‌ی شیرین بیان دارای خواص مفید برای درمان التهاب است و اثرگذاری آن در درمان رماتیسم مفاصل ثابت شده است. پژوهش‌ها نشان داده است که شیرین بیان می‌تواند در کاهش سطح «سیتوکین‌ها» (cytokin، که موجب التهاب می‌شوند) و رهایی از درد و تورم مفید باشد.

ریشه‌ی شیرین بیان در درمان نشانه‌های یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی مؤثر است. شیرین بیان سرشار از «ایزوفلاون‌»هاست که به حفظ تعادل استروژن و پروژسترون در بدن کمک می‌کنند. مطالعات نتایج مثبتی را درمورد اثربخشی شیرین بیان در کاهش گرگرفتگی های شبانه و بهبود سلامت جسمی و روانی زنان یائسه نشان داده است. شیرین بیان حاوی «فیتواستروژن» است و به افزایش سطح هورمون پروژسترون در بدن کمک می‌کند و در تسکین گرفتگی‌ها و ناراحتی‌های معمول درطول دوران قاعدگی مؤثر است. شیرین بیان با جلوگیری از اثرات هورمونی «آلدوسترون» (aldosterone)، در برطرف‌کردن مشکل تجمع مایعات در بدن نیز مؤثر است.

شیرین بیان دارای اثرات پیشگیری شیمیایی است و در درمان انواع مختلف سرطان مؤثر است. در بعضی از روش‌های درمان چینی نیز از شیرین بیان در درمان سرطان استفاده می‌شود. مطالعات اثرات ضدتکثیری ریشه‌ی شیرین بیان را در کاهش رشد سلول‌های سرطان سینه در انسان نشان داده است. شیرین بیان دارای «فلاونوئید»هایی مانند «ازوئگوئتیدین» (isoliquiritigenin) است که به جلوگیری از سرطانی‌شدن روده‌ی بزرگ کمک می‌کند و خزان یاخته‌ای یا «آپوپتوز» (apoptosis، مرگ برنامه‌ریزی‌شده‌ی سلول‌هاست) را تحریک می‌کند. درپژوهش‌ها شواهدی ارائه شده که نشان‌دهنده‌ی فعالیت ضدتوموری عصاره‌ی شیرین بیان است و نشان می‌دهد که عصاره‌ی شیرین بیان در کاهش سمّیت ایجادشده توسط داروهای شیمی‌درمانی و مهار تولید سلول‌های سرطانی مؤثر است. ولی بیماران سرطانی که «سیس‌پلاتین» درمانی (cisplatin therapy) می‌شوند، باید از عصاره‌ی شیرین بیان پرهیز کنند. عصاره‌ی شیرین بیان در درمان «پروستاتیت» (prostatitis، التهاب در غده‌ی پروستات) مزمن و سرطان پروستات نیز مفید است.

شیرین بیان برای جلوگیری از عملکرد نامناسب غدد فوق کلیوی مفید است و به بهبود عملکرد کلی آن کمک می‌کند. غدد فوق کلیوی مسئول تولید هورمون‌هایی مانند کورتیزول هستند. هورمون کورتیزول در کنترل استرس در بدن نقش دارد. البته باید از مصرف بیش‌ازحد شیرین بیان پرهیز کنیم. شیرین بیان برای افرادی که باید برای مدت طولانی از داروهای استروئیدی استفاده می‌کنند، مفید است، زیرا با اثر سرکوب‌کنندگی استروئیدها بر غدد فوق کلیوی مقابله می‌کند. شیرین بیان (به‌ویژه درطول مرحله‌ی بهبود پس از جراحی) مقاومت بدن را نسبت‌ به استرس افزایش می‌دهد. «اسید گلیسیریزیک» موجود در شیرین بیان در افزایش سطح انرژی و کاهش علائم سندروم خستگی مزمن و «فیبرومیالژی» (fibromyalgia، یک سندرم درد اسکلتی-عضلانی مزمن) مؤثر است.

شیرین بیان موجب بهبود مکانیسم دفاعی بدن می‌شود. این گیاه در بالابردن سطح «اینترفرون» (interferon) نیز مؤثر است. «اینترفرون» عاملی ضدویروسی است که همراه با «اسید گلیسیریزیک»، فعالیت سلول‌های ایمنی بدن را تحریک می‌کند و به مقابله با ویروس‌ها و باکتری‌های عفونی مانند آنفولانزای A کمک می‌کند.

مطالعات نشان داده است که شیرین بیان در درمان بیماری سل ریوی مؤثر است و به کاهش طول دوره‌ی درمان آن نیز کمک می‌کند. فعالیت ضدمیکوباکتری و ضدمیکروبی مواد موجود در شیرین بیان در درمان عفونت‌های ریوی مؤثر هستند و این گیاه را به عامل ضدسل اثربخشی تبدیل می‌کنند.

شیرین بیان حاوی «اسید گلیسیریزیک» است که در درمان انواع عفونت‌های ویروسی، قارچی و باکتریایی مؤثر است. مطالعات تحقیقاتی اثر ضدویروسی شیرین بیان و مواد موجود در آن را در مهار رشد ویروس تبخال و جلوگیری از رشد بیشتر سرطان نشان داده‌اند. خواص شیرین بیان در مقابله با عفونت در درمان زونا (shingles) نیز که توسط ویروس «واریسلا زوستر» (varicella-zoster، همان ویروس عامل بیماری آبله مرغان) ایجاد می‌شود، مؤثر است.

ریشه‌ی شیرین بیان دارای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که در حفظ کلسترول در سطح سالم مؤثر هستند. «فلاونوئیدِ گلابریدین» همراه با سایر مواد مفید موجود در شیرین بیان اثر مفیدی در جلوگیری از تجمع «لیپوپروتئین» کم‌چگالی یا کلسترول LDL دارد و به کاهش خطر ابتلابه بیماری‌هایی مانند «آترواسكلروز» کمک می‌کند.

مصرف شیرین بیان برای درمان مشکلات تنفسی توصیه شده است. شیرین بیان در درمان گلودرد، سرفه، سرماخوردگی، برونشیت و بیماری های ریوی مانند «آمفیزم» مفید است. شیرین بیان موجب رهایی از عفونت‌های تنفسی فوقانی ناشی از ویروس‌ها و باکتری‌ها نیز می‌شود. شیرین بیان مانند داروهای خلط‌آور عمل می‌کند و به خروج خلط و سایر مواد از نایژه‌ها و ریه‌ها کمک می‌کند. این ویژگی در تسکین اسپاسم‌های برونش مؤثر است. در مطالعات شواهدی درمورد اثر درمانی شیرین بیان در کاهش تنگ‌شدگی مسیرهای هوایی و اثرات مفید آن در درمان آسم به‌دست آمده است.

مصرف شیرین بیان به‌عنوان یک مکمل خوراکی به بدن کمک می‌کند تا خلط و ماده‌ی مخاطی سالمی تولید کند. شاید به‌نظر برسد که افزایش تولید خلط برای سلامتی سیستم نایژه‌ای مضر است، ولی کاملا برعکس است. تولید خلطی تمیز و سالم موجب می‌شود که سیستم تنفسی بدون وجود ماده‌ی مخاطی قدیمی و چسبنده‌ای که مسیر آن را مسدود می‌کند، عملکرد بهتری داشته باشد.

شیرین بیان در درمان بیماری‌های مرتبط با ویروس ایدز مؤثر است. مطالعات نشان داده است که «گلیسیریزین» موجود در ریشه‌ی شیرین بیان با کمک به تولید «بتا کموکاین‌ها» (beta-chemokine) موجب مهار تکثیر ویروس آلوده‌کننده می‌شود. شیرین بیان به جلوگیری از تخریب گلبول‌های سفید خون توسط ویروس HIV کمک و مکانیسم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

شیرین بیان دارای ویژگی‌های ملین است و در سم‌زدایی روده‌ی بزرگ و خون مؤثر است. مطالعات پژوهشی نشان داده است که ماده‌ی dehydroglyasperin موجود در عصاره‌ی شیرین بیان در تحریک سم‌زدایی فاز ۲ و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی مفید است که در دفع مواد زائد سمّی و خطرناک از بدن نقش دارند.

چای شیرین بیان در درمان مشکلات باروری زنان که ناشی از بی‌نظمی‌های هورمونی مانند تخمدان پلی‌کیستیک است، مؤثر است. شیرین بیان ترشح هورمون استروژن را منظم می‌کند و برای درمان مشکلات باروری زنان مفید است. شیرین بیان در طبیعی‌کردن قاعدگی‌های نامنظم مؤثر است، موجب منظم‌شدن تخمک‌گذاری می‌شود و به لقاح تخم و رشد جنین کمک می‌کند. در مطالعات زیادی بیان شده که شیرین بیان به کاهش سطح تستوسترون سرمی در زنان کمک می‌کند و این ویژگی شیرین بیان را به گزینه‌ی مؤثری برای درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک و «هیرسوتیسم» (hirsutism، افزایش موهای زائد) تبدیل می‌کند.

چاي شيرين بيان

عصاره‌ی شیرین بیان در جلوگیری از چاقی نیز مؤثر است. عملکرد ضدچاقی روغن «فلاونوئید» موجود در شیرین بیان، کاهش قابل‌توجهی را در بافت چربی شکم و سطح تری‌گلیسیرید بدن نشان داده است.

شیرین بیان التیام‌دهنده‌ی بسیار خوبی برای پوست است و در درمان بیماری های پوستی مانند اگزما، بیماری پای ورزشکاران (athlete’s foot، عفونت مسری قارچی پوست پا) و «پسوریازیس» مفید است. شیرین بیان به‌دلیل خواص ضدباکتریایی خود درمان پوستی مؤثری است و استفاده از ژل‌های موضعی حاوی شیرین بیان برای درمان اگزما توصیه شده است. مطالعات نشان داده که استفاده‌ی موضعی از عصاره‌ی شیرین بیان به تسکین تورم و خارش پوست در بیماری‌های پوستی نیز کمک می‌کند. عصاره‌ی شیرین بیان از خاصیت روشن‌کنندگی پوست برخوردار است و به محافظت دربرابر «اریتمای» (erythema، سرخ شدن پوست به‌دلیل هیپرامی در مویرگ‌های موجود در لایه‌های زیرین) ناشی از اشعه ماورا بنفش، کاهش التهاب و بهبود قرمزی پوست صورت نیز کمک می‌کند.

شیرین بیان در درمان ویروس هپاتیت B مزمن نیز مؤثر است. شیرین بیان به سرکوب ترشح آنتی‌ژن هپاتیت B کمک می‌کند و کارایی و عملکرد کبد را بهبود می‌دهد.

براساس مطالعات تحقیقاتی گوناگون، شیرین بیان گلیسیریزین زدایی‌شده‌ (فاقد اسید گلیسیریزیک) در درمان زخم معده مؤثر است. براساس این مطالعات عصاره‌ی شیرین بیان روی زخم‌های پپتیک اثرات درمانی دارد، بدون اینکه هیچ‌گونه عوارض جانبی مانند تورم، عدم تعادل الکترولیت، فشار خون بالا یا افزایش وزن را در افراد مورد آزمایش ایجاد کند.

شیرین بیان با کاهش ترشح چربی و جلوگیری از ایجاد شوره‌ی سر در حفظ موهای سالم مؤثر است. شیرین بیان به مهار افزایش هورمون «دی‌‌هیدروتستوسترون» کمک و رشد موها را تحریک می‌کند.

در مطالعات شواهدی به دست آمده است که نشان می‌دهد ترکیبات شیرین بیان در مقابله با افسردگیِ قبل و بعد از یائسگی در زنان مؤثر است. شیرین بیان دارای موادمعدنی ضروری مانند منیزیم، کلسیم و بتاکاروتن و همچنین فلاونوئیدهای مفیدی است که به مقابله با افسردگی کمک می‌کنند.

عصاره‌ی شیرین بیان در جلوگیری و درمان پوسیدگی دندان و ورم و التهاب لثه مؤثر است. ویژگی ضدمیکروبی شیرین بیانِ گلیسیریزین زدایی‌شده‌ برای مقابله با «استرپتوکوک موتانس» (Streptococcus mutans، باکتری‌ای که مهم‌ترین عامل پوسیدگی دندان است) مفید است و از تشکیل زیست‌لایه (biofilm، اجتماعی از سلول‌های میکروارگانیسمی که به سطحی متصل می‌شوند) و پلاک‌های دندانی جلوگیری می‌کند. به‌دلیل اثرات ضدباکتریایی محافظتی، از عصاره‌ی ریشه‌ی شیرین بیان به‌طور گسترده‌ای در تولید محصولات بهداشت دهان و دندان مانند خمیردندان و دهان‌شویه استفاده می‌شود.

شیرین بیان در درمان اختلالات عصبی مانند فلج بل (Bell’s palsy، بیماری‌ای که در آن عضلات صورت به‌صورت ناگهانی و موقتی فلج می‌شوند) و بیماری لایم مؤثر است. شیرین بیان به جلوگیری از جریان غیرارادی اشک و سایر مشکلات عصبی مانند فلج در بیماران مبتلابه فلج بل کمک می‌کند.

ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی شیرین بیان در جلوگیری از استرس قلبی‌-عروقی در بیماران دیابتی مؤثر است. «فلاونوئید گلابریدین» که در ریشه‌ی شیرین بیان وجود دارد به محافظت از عروق در شرایط بالا رفتن سطح گلوکز کمک می‌کند، از تشکیل پلاک در شریان‌ها جلوگیری می‌کند و جریان بدون وقفه‌ی خون را در بیماران دیابتی ایجاد می‌کند.

مطالعات شواهدی را به دست آورده است که نشان‌دهنده‌ی اثر «گلابریدین» (از ترکیبات موجود در عصاره‌ی شیرین بیان) در محافظت از نورون‌ها در بیماران دیابتی است. «گلابریدین» به جلوگیری از اختلالات شناختی کمک می‌کند و در بهبود عملکردهای یادگیری و حافظه در بیماران دیابتی مؤثر است. «آمورفروتین» (amorfrutins) موجود در شیرین بیان دارای اثرات ضد دیابت و ضدالتهابی است که به کاهش قند خون، جلوگیری از ایجاد مقاومت به انسولین و پیشگیری از ابتلابه دیابت نوع ۲ کمک می‌کند.

مطالعات نشان داده است که شیرین بیان بوداده، در درمان «نفروپاتی» دیابتی مؤثر است. در «نفروپاتی» دیابتی کلیه‌ها درنتیجه‌ی دیابت طولانی‌مدت آسیب می‌بینند. اثر مهارکنندگی شیرین بیان به جلوگیری و درمان علائمی مانند «گلومرولواسکلروز» (glomerulosclerosis) که می‌تواند منجربه «نفروپاتی» دیابتی ناشی از دیابت طولانی‌مدت شود، کمک می‌کند.

شیرین بیان از زمان‌های باستان به‌عنوان ماده‌ای طعم‌دهنده در محصولات شیرینی‌پزی مانند شیرینی‌ها و آب‌نبات‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. از شیرین بیان در صنعت دخانیات و تولید سیگار و ترکیبات دخانیاتی نیز به‌طور گسترده‌ای استفاده می‌شود. در محصولات دخانیاتی از شیرین بیان به‌عنوان بهبوددهنده‌ی بو و کنترل‌کننده‌ی رطوبت استفاده می‌شود. به‌دلیل خاصیت کف‌کنندگی شیرین بیان در نوشیدنی‌ها نیز به‌طور گسترده‌ای از آن استفاده می‌شود.

شیرین بیان حاوی «اسید گلیسیریزیک» است که در برخی موارد می‌تواند منجربه بروز عوارض جانبی شود. این عوارض شامل خستگی جسمی، بی‌نظمی‌های قاعدگی، تورم و اختلالات کلیوی است. البته شیرین بیانِ فاقد «اسید گلیسیریزیک» (که به آن شیرین بیان گلیسیریزین زدایی‌شده‌ نیز گفته می‌شود) عوارض جانبی کمتری دارد.

شیرین بیان گیاهی است که از شکر هم شیرین‌تر و البته سالم‌تر است!

شیرین بیان از درمان‌های قدیمی و یکی از گیاهان دارویی‌ای است که به‌طور گسترده مورد استفاده و مطالعه قرار گرفته است. شیرین بیان به‌دلیل ویژگی‌های ضدباکتریایی خود در کمک به مقابله با بوی بدن مؤثر است و از آن به‌عنوان عامل روان‌کننده در تنقیه یا اماله (enema، فروکردن آب یا هر مایع دیگری به داخل روده‌ی بزرگ برای پاک‌کردن آن) نیز استفاده می‌شود. شیرین بیان در کاهش لکه‌های پیری و درمان آلرژی‌ها، «تاندونیت» (tendonitis، التهاب تاندون همراه‌با پارگی‌های میکروسکوپی)، «بورسیت» (bursitis، التهاب بورس؛ بورس‌ها کیسه‌های حاوی مایع سینوویال در اطراف مفاصل هستند که باعث کاهش اصطکاک میان ساختارهای مجاور خود می‌شوند) و سمّیت ناشی از موادغذایی یا موادشیمیایی مؤثر است. شیرین بیان (درصورت استفاده در حد اعتدال) موجب تقویت اثرات سایر گیاهان دارویی می‌شود و به القا حس آرامش و سلامتی کمک می‌کند.

به‌طور خلاصه فواید سلامتی شیرین بیان شامل تسکین آفت دهان، اختلالات معده، بیماری‌های تنفسی، سندروم پیش از قاعدگی، زخم معده و مشکلات یائسگی است. شیرین بیان در مبارزه با انواع مختلف عفونت مانند تبخال، HIV، هپاتیت و زونا نیز مفید است. به‌علاوه شیرین بیان در درمان رماتیسم مفاصل، دیابت، سرطان، سندروم خستگی مزمن، بیماری سل، اختلالات عصبی، مشکلات باروری زنان و چاقی مؤثر است و به پایین نگه‌داشتن سطح کلسترول خون نیز کمک می‌کند. عصاره‌ی شیرین بیان حاوی فیتواستروژن‌هاست که در سم‌زدایی، سلامت پوست و مو، سلامت دندان ها و سیستم ایمنی بدن مؤثر هستند. به‌علاوه شیرین بیان به درمان افسردگی نیز کمک می‌کند.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

;!( function( w, d ) {
'use strict';
var ad = { user: "1563102114", width: 728, height: 90, id: 'adro-' + ~~( Math.random() * 999999 ) },
h = d.head || d.getElementsByTagName( 'head' )[ 0 ],
s = location.protocol + '//static-cdn.adro.ir/dlvr/rsdnt.js';
if ( typeof w.adroParams != 'object' )
w.adroParams = {};
d.write( 'div#’ + ad.id + ‘ {margin:0 0 20px 0;} @media only screen and (min-device-width: 1200px){div#’ + ad.id + ‘ {float: none !important;margin: 0 12px!important;}}

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

فارغ‌التحصیل رشته‌ی مترجمی زبان انگلیسی و عاشق ترجمه و نوشتن هستم.

نام و ایمیل مرا در این مرورگر برای افزودن دیدگاه در آینده، ذخیره کن.

خواص خوراکی ها


خواص دانه چیا برای لاغری

طرز تهیه شیر بادام خانگی و ۷ فایده اساسی آن برای سلامتی

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی

خواص روغن گل مغربی و عوارض احتمالی آن برای سلامتی

برای افزایش پلاکت خون چه بخوریم و چه نخوریم؟

آخرین مطالب


پلانتین چیست و چه خواصی دارد؟

وقتی دل‌تان می‌گیرد، چه‌چیزی حال‌تان را بهتر می‌کند؟

۱۳ نکته که قبل از تغییر شغل باید در نظر بگیرید

۲۵ ترفند کاربردی برای مدیریت زمان که کیفیت زندگی‌تان را بالا می‌برد

دریاچه نئور، سفر به آغوش آرامش‌بخش طبیعت شمال‌غرب

ترین های جهان

۴۴ فیلم دیدنی از بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

عجیب ترین خانه های دنیا که شما را بهت‌زده می‌کنند

جذاب ترین گرافیتی ها در شهرهای مختلف جهان

بهترین کشورها برای مهاجرت در سال ۲۰۱۹ کدام‌اند؟

بهترین کشورها برای بزرگ کردن فرزندان‌ کدام‌اند؟

باهوش ترین نژاد سگ ها در دنیا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آنها

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

با ما در مجله دلگرم همراه شوید تا از خواص شیرین بیان و طرز تهیه دمنوش آن بگوییم.


یک قاشق چای‌ خوری شیرین‌ بیان آسیاب شده را همراه یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت ده دقیقه آن را روی شعله غیر مستقیم قرار دهید، سپس آن را با نبات یا عسل مخلوط کرده و میل کنید.


چاي شيرين بيان




شیرین بیان عموما به عنوان گیاه سالم و بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود، اما هنگامی که مصرف آن زیاد یا برای مدت طولانی باشد ممکن است علائم زیر بروز کند: بی حالی و رخوت، درد عضلانی، بی‌حسی و کرخی، آریتمی قلبی، کاهش غلظت پتاسیم خون، آسیب شبکیه چشم در اثر افزایش فشارخون و در موارد نادر ادم ریه.

– مصرف بی‌رویه‌ی شیرین‌بیان یا سایر فرآورده‌های آن به دلیل تحریک غدد فوق کلیوی و ترشح بیش از اندازه‌ی هورمون آلدوسترون مضر است.

– استفاده‌ی زیاد از شیرین‌بیان برای طحال نیز مضر است.

– افراد مبتلا به فشار خون بالا و زمینه‌ی آن نیز باید فرآورده‌های شیرین‌بیان را با احتیاط مصرف کنند.

– مصرف این گیاه و فرآورده‌های آن برای زنانی که در دوران بارداری یا شیردهی هستند ممنوع است.

– برای بیماران دیابتی مصرف شیرین‌بیان ممنوع است.

– کسانی که بحران‌های کبدی دارند (صفرا و سیروز کبدی) نباید از شیرین‌بیان استفاده کنند.

– مدت استفاده از شیرین‌بیان نباید بیش از سه هفته باشد.



بیشتر بدانید:

۱۶ خاصیت باور نکردنی کتیرا در درمان بیماری ها

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

چاي شيرين بيان

آرایش

مدل مو

مدل لباس

خواص شیرین بیانشیرین بیان گیاه بومی ناطق مدیترانه است و در ایران در اکثر نقاط کشور می روید . شیرین بیان گیاهی است چند ساله و دارای ساقه ای بطول یک متر که در نواحی معتدل تا ارتفاع دو متر می رسد . برگهای آن مرکب از تعدادی برگچه های فدر و سبزرنگ می باشد . گلهای آن برنگ بنفش ، سفید . زرد است میوه آن مانند نیام و محتوی 5 تا 6 دانه می باشد .

خواص : شیرین بیان Liquorice – Licoriceنام علمی Glycyrrhiza globraریشه شیرین بیان بطور خیلی عمیق در زمین فرو می رود . پوست ریشه قهوه ای سیر وسیاه است . مغز ریشه زرد رنگ بوده و طعم آن بسته بانواع مختلف تغییر می کند . مثلا شیرین بیان اسپانیا طعم ملایم دارد در حالیکه شیرین بیان یونان دارای طعم تلخ است .خواص داروئی:شیرین بیان از منظر طب قدیم ایران معتدل است .شیرین بیان را بصورت قطعات کوچک به قطر 0/5 سانتیمتر و طول 1/5 سانتیمتر بفروش می رسانند .1)مهمترین خاصیت شرین بیان که جدیدا کشف شده است و در آلمان و اروپا و آمریکا استفاده می شود درمان کننده زخم معده و سرطان معده است برای این منظور شربت شیرین بیان را تهیه کرده و هر روز بمقدار یک قاشق غذا خوری قبل از غذا به مریض بدهید و اگر این عمل را تا 4 ماه تکرار کنید شخص معالجه خواهد شد .2)برای تقویت عمومی بدن مفید است3)خوردن آن از پیری جلوگیری می کند4)برای نرم کردن سینه موثر است5)زخم ها و تاول های پوست را با چای شیرین بیان شستشو دهید تا زود خوب شود .6)ملین است و معمولا آنرا با گیاهان دیگر مخلوط می کنند که انقباضات را کم می کند7)مدر و عرق آور است8)برای برطرف کردن زخم و التهاب دهان ریشه شیرین بیان را بمکید .9)سرفه را برطرف می کند10)ورم معده را برطرف می کند11)تنگی نفس را تسکین می دهد12)برای درمان سوء هاضمه مفید است13)برای از بین بردن نفخ شکم مفید است14)چشم را تقویت کرده و رفع سردرد می کند برای این منظو از فرمول زیر استفاده کنید :2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرم رازیانه مخلوط کنید سپس آنرا در آب خیس کرده و هر روز بخورید.15)برای درمان موخوره چای شیرین بیان را به سر بمالید .16)برای رفع بوی بد زیر بغل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست کرده و در این قسمت ها بگذارید .17)شیرین بیان را اگر قبل از غذا مصرف کنید برای لاغری موثر است.منبع : کتب طب سنتی

سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

صفحه اصلی » مقالات » پزشکی و سلامت » خوراکی ها و گیاهان » شیرین بیان: خواص و مضرات / خواص شیرین بیان ناشتا برای روده، معده، قاعدگی

شیرین بیان (به انگلیسی Licorice) : برای مشکلات گوارشی و ریشه آن برای درمان دردهای معده مفید است.

در موارد مسمومیت غذایی، زخم معده، سوزش سر دل، و کولیک، عصاره ریشه شیرین بیان به سرعت دیواره معده را ترمیم می کند.

و این به علت ویژگی های ضد التهابی و تقویت کننده ایمنی اسید گلیسیریزین است.

در این مقاله از نایریکا ما به خواص و مضرات شیرین بیان، خواص آن برای معده، میکروب معده و روده به صورت ناشتا، و تاثیر آن بر روی قاعدگی و طرز تهیه دمنوش و شیره شیرین بیان می پردازیم.چاي شيرين بيان

با ما همراه باشید.

شیرین بیان, خواص شیرین بیان, مضرات شیرین بیان, خواص شیرین بیان برای روده, خواص شیرین بیان برای معده, شیرین بیان و قاعدگی, خوردن شیرین بیان ناشتا, طرز تهیه دمنوش شیرین بیان, طرز تهیه شیره شیرین بیان, عکس گیاه شیرین بیان, خواص شیرین بیان برای میکروب معده

برای دسترسی سریع به محتوای مطلب از لینکهای زیر استفاده کنید:

نصف یک قاشق چای خوری عصاره‌ی شیرین بیان را با ۴ قاشق چای خوری روغن جوجوبا ترکیب کنید و سپس، آن را در یک بطری تمیز نگهداری کنید.

برای رفع کک و مک صورت، با استفاده از یک تکه پنبه، این ترکیب را روی نواحی مورد نظر پوست بمالید.

۳۰ دقیقه صبر کنید و سپس، پوست‌تان را با آب بشویید. این کار را هر روز تکرار کنید.

مصرف شیرین بیان به کاهش و کنترل علائم بیماری حرکت، در همه‌ی آدم‌ها، کمک می‌کند.

جهت اجتناب از بروز احساس ناراحتی هنگام سفر می‌توانید مقداری آب نبات شیرین بیان نوش جان کنید.

دو روش برای استفاده از شیرین بیان جهت سفید شدن پوست وجود دارد. فقط کافی است عصاره‌ی شیرین بیان، گوجه فرنگی، خیار، چوب صندل، و لیمو را با هم ترکیب، و میل کنید.

برای درمان عفونت ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)، به آسانی می‌توانید تکه‌ای از شیرین بیان را خرد کنید و مستقیما روی ناحیه‌ی آسیب دیده‌ی پوست بمالید. این کار را چندین روز تکرار کنید.

برای خلاصی از میخچه، نخست، یک قاشق غذاخوری پودر شیرین بیان را اندکی روغن خردل ترکیب کنید تا خمیر غلیظی به دست بیاید.

سپس، قبل از خواب، این خمیر را روی ناحیه‌ی آسیب دیده بمالید.

آن‌ گاه، آن ناحیه را با یک باند ببندید و اجازه دهید تا صبح به همین شکل باقی بماند.

در نهایت، آن را با آب گرم بشویید. این کار را هر شب تکرار کنید.

خواص شیرین بیان

برای درمان زخم‌های دهانی لازم است به اندازه‌ی یک قاشق غذاخوری شیرین بیان را خرد کنید، و سپس آن را در ظرفی حاوی دو فنجان آب بریزید.

اکنون حدود دو تا سه ساعت صبر کنید تا شیرین بیان به خوبی در آب خیس بخورد. در نهایت، با استفاده از این محلول، چندین بار در روز دهان‌تان را بشویید.

این کار را آن قدر تکرار کنید تا رخم‌های دهانی‌تان بهبود یابند.

ابتدا، یک قاشق چای خوری پودر شیرین بیان و مقدار اندکی آب را با هم ترکیب کنید تا خمیر نرمی درست شود.

سپس، این خمیر را روی نواحی آسیب دیده بمالید و بگذارید به تدریج خشک شود. بعد از آن، پوست‌تان را بشویید. این کار را روزی ۲ الی ۳ مرتبه انجام دهید.

هم‌چنین می‌توانید ابتدا مقداری دمنوش شیرین بیان تهیه کنید، اجازه دهید کمی خنک شود، و سپس آن را به نواحی آسیب دیده بمالید.

این کار را روزی ۳ الی ۴ بار انجام دهید.

برای درمان سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، شیرین بیان خشک شده را به مدت ۱۰ دقیقه به آب در حال جوش اضافه کنید؛ و سپس این جوشانده را از صافی عبور دهید.

جوشانده‌ی شیرین بیان را روزی ۲ الی ۳ مرتبه، به مدت چند هفته، بنوشید. هم‌چنین، بعد از مشورت با پزشک، می‌توانید از مکمل‌های شیرین بیان نیز استفاده کنید.

استفاده از خمیر شیرین بیان و روغن حیوانی یا کره‌ی تصفیه شده نیز می‌تواند به درمان موثر گوش درد کمک کند.

به آسانی می‌توانید مقداری روغن حیوانی را گرم کنید و با استفاده از پودر شیرین بیان خمیر غلیظی بسازید.

سپس، این خمیر را روی نواحی اطراف گوش‌تان (فقط قسمت‌های خارجی گوش) بمالید تا درد به سرعت تسکین یابد.

این درمان خانگی، یکی از موثرترین روش‌ها برای تسکین گوش درد است که باید مرتبا انجام‌اش دهید.

با استفاده از دمنوش گرم شیرین بیان می‌توانید با این مشکل مقابله کنید.

جهت کاهش سریع نشانه‌های درماتیت آتوپیک باید روزی ۲ الی ۳ مرتبه دمنوش شیرین بیان بنوشید.

نخست، یک فنجان شیرین بیان خشک شده، یک چهارم فنجان گل بابونه‌ خشک شده، ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری میخک کامل، و نصف فنجان ورقه‌ی دارچین را با هم ترکیب کنید و آن را در یک ظرف شیشه‌ای نگهداری کنید.

قبل از استفاده، ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از این ترکیب را در ظرفی حاوی چند فنجان آب سرد بریزید.

سپس، آن را به یک ماهیتابه‌ی تمیز منتقل کنید و با حرارت ملایم بجوشانید.

اکنون، حرارت را کم کنید و اجازه دهید به مدت۱۰ دقیقه با شعله‌ی کم حرارت ببیند.

در نهایت، این دمنوش را در یک لیوان بزرگ بریزید، صاف کنید، و نوش جان فرمایید.چاي شيرين بيان

برای افزایش ضخامت و طول مو، فقط کافی است شیرین بیان، شیر، و زعفران با یکدیگر ترکیب کنید.

نخست،‌ تمام این مواد را با هم مخلوط کنید. سپس، ‌این مخلوط را به موها و کف سرتان بمالید؛ اجازه دهید یک شب به همین حالت بماند.

در نهایت، صبح فردا، موهای‌تان را بشویید. این درمان خانگی را هفته‌ای یک بار انجام دهید تا به نتایج مثبت برسید.

برای کاهش این التهاب، به آسانی می‌توانید پیش از غذا، تکه‌ی کوچکی از شیرین بیان را به آرامی بجوید.

این کار به درمان سوزش سر معده و زخم معده، و هم‌چنین پیشگیری از رشد باکتری‌های مضر در معده کمک می‌کند.

برای تسکین درد دیورتیکولیت به آسانی می‌توانید پودر شیرین بیان را در یک فنجان آب بریزید و آن‌ها را به خوبی با هم ترکیب کنید.

سپس، این ترکیب را به مدت چند دقیقه بجوشانید، از صافی عبور دهید، و ۳۰ دقیقه پیش از غذا، نوش جان کنید. این کار را روزی ۲ الی ۳ بار تکرار کنید.

دو راه برای استفاده از شیرین بیان برای درمان گرفتگی سینه وجود دارد.

به این منظور فقط کافی از شیرین بیان، پودر زنجبیل، و مقداری آب داغ تهیه کنید. در روش اول، نخست باید شیرین بیان را در آب داغ بریزید.

۵ الی ۷ دقیقه منتظر بمانید تا شیرین بیان در آب داغ دم بکشد، سپس این دمنوش را صاف کنید.

توصیه می‌شود، روزی دو بار از این دمنوش میل کنید. در روش دوم، باید به مقدار مساوی، پودر شیرین بیان و پودر زنجبیل را با هم ترکیب کنید.

سپس، مقداری آب داغ به آن‌ها اضافه کنید. در نهایت این محلول را خوب به هم بزنید و روزی دو الی سه مرتبه نوش جان کنید.

نخست، یک قاشق چای خوری شیرین بیان و یک قاشق چای خوری رازیانه را در یک فنجان آب ولرم بریزید.

سپس، چند دقیقه صبر کنید تا این مواد در آب گرم دم بکشند. اکنون، این دمنوش را از صافی عبور دهید و بنوشید.

یا این‌که، هر وقت احساس درد معده داشتید، می‌توانید یک فنجان دمنوش شیرین بیان بنوشید.

طبق مطالعه‌‌ای مقدماتی که نتایج آن در ۲۰۱۲ در مجله‌ی تحقیقات علوم دارویی ایران به چاپ رسید، شیرین بیان برای درمان گر گرفتگی‌های ناشی از یائسگی مفید است.

به این منظور، می‌توانید نصف قاشق چای خوری پودر شیرین بیان را در آب حل کنید و روزی ۲ بار بنوشید.

هم‌چنین، می‌توانید با افزودن ۵ گرم شیرین بیان خرد شده به یک فنجان آب در حال جوش، و صاف کردن آن، دمنوش شیرین بیان تهیه کنید؛ این دمنوش را روزی دو بار نوش جان کنید.

برای درمان روزاسه، می‌توانید با ترکیب شیرین بیان، عسل، و آلوئه‌ ورا ماسک صورتی تهیه، و از آن استفاده کنید.

این سه ماده را با هم ترکیب کنید، و سپس روی نواحی آسیب دیده بمالید. ۱۵ دقیقه صبر کنید. در نهایت، پوست‌تان را با آب ولرم بشویید.

این روش درمانی را به مدت ۱ الی ۲ ماه، هر روز انجام دهید.

یک قاشق چای خوری پودر شیرین بیان را با یک قاشق چای خوری روغن خردل ترکیب، و خمیر غلیظی درست کنید.

سپس، این خمیر را مستقیما روی پینه‌ها بمالید. سپس، ۲۰ دقیقه صبر کنید و خمیر را با استفاده از آب ولرم بشویید.

این روش را روزی دو تا سه بار تکرار کنید تا پینه‌های پای‌تان بر طرف شوند.

شیرین بیان، شیر، و زعفران را با هم ترکیب، و از آن‌ها خمیر تهیه کنید. سپس، این خمیر را کف سرتان بمالید و سرتان را بپوشانید.

به همین حالت، بخوابید. در نهایت، صبح روز بعد، موهای‌تان را با آب و شامپو بشویید.

برای درمان تنگی کانال عصب مچ دست (یا تونل کارپال) می‌توانید از دمنوش یا عصاره‌ی شیرین بیان استفاده کنید.

با وجود این، قبل از استفاده از این داروی گیاهی حتما با پزشک‌تان مشورت کنید.

یک قاشق چای خوری شیرین بیان خشک شده را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه، در ظرفی حاوی یک فنجان آب بجوشانید.

این جوشانده را از صافی عبور دهید و روزی ۴ مرتبه بنوشید. هم‌چنین، می‌توانید برای درمان گرفتگی صدا از آب نبات‌های شیرین بیان نیز استفاده کنید.

برای درمان خشکی گلو با استفاده از شیرین بیان، باید یک قاشق غذاخوری شیرین بیان را در یک فنجان آب جوش بریزید.

سپس، اجازه دهید چند دقیقه دم بکشد و این دمنوش را روزی ۲ الی ۳ مرتبه بنوشید. این کار به تسکین علائم خشکی گلو کمک می‌کند.

طبق مطالعه‌ای که نتایج آن در مجله‌ی پزشکی تکمیلی و جایگزین مبتنی بر شواهد به چاپ رسید، عصاره‌ی شیرین بیان برای پیشگیری از سوء هاضمه که شامل ترش معده، حالت تهوع، و معده درد می‌شود، بسیار موثر است.

بنابراین، باید قبل از هر وعده‌ی غذایی، یک عدد قرص شیرین بیان میل کنید.

این کار به تسکین ترش معده کمک می‌کند. هم‌چنین، می‌توانید برای درمان ترش معده از پودر شیرین بیان نیز استفاده کنید.

برای درمان رفلاکس اسید، به آسانی می‌توانید دمنوش شیرین بیان تهیه، و آن را در طول روز نوش جان کنید.

یک قاشق غذاخوری پودر شیرین بیان را با نصف قاشق غذاخوری آب ترکیب کنید.

سپس، آن را روی تبخال‌های دستگاه تناسلی بمالید و اجازه دهید چندین ساعت روی آن‌ها بماند.

این کار را روزی ۳ الی ۴ مرتبه تکرار کنید. یا این‌که می‌توانید، لایه‌ی نازکی از عصاره‌ یا کرم شیرین بیان را روی نواحی آسیب دیده بمالید تا مشکل‌تان به سرعت تسکین یابد.

شیرین بیان در ترکیب با برنج شکسته‌ی پخته و آب می‌تواند به درمان زخم معده کمک کند. ابتدا، پودر شیرین بیان را در یک فنجان آب بریزید.

سپس، در ظرف را بپوشانید و اجازه دهید به مدت یک شب بماند. هنگام صبح، مقداری برنج شکسته‌ی پخته را نیز به آن اضافه کنید.

اکنون می‌توانید این ترکیب را نوش جان کنید. بهتر است این کار را روزی یک بار، و به مدت یک هفته تکرار کنید.

به اندازه‌ی دو فنجان آب را بجوشانید و مقداری شیرین بیان به آن اضافه کنید. سپس، آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله کم حرارت دهید.

اکنون، این نوشیدنی را به صورت گرم میل کنید. این کار را روزی دو بار انجام دهید.

ابتدا شیرین بیان، هل، و آمله (انگور فرنگی هندی) را بو بدهید، و سپس آسیاب کنید؛

یک چهارم قاشق چای خوری از پودر حاصل را با یک قاشق چای خوری عسل و یک فنجان آب ترکیب کنید.

در نهایت، برای تسکین علائم خارش مقعد، روزی یک بار از این ترکیب میل کنید.

شیرین بیان حاوی خواص مفید زیادی است؛ یکی از آن‌ها، درمان بسیار موثر فشار خون پایین است. نخست، شیرین بیان و آب داغ را در یک قوری بریزید.

سپس، درب قوری را بپوشانید و اجازه دهید شیرین بیان به مدت ۷ الی ۱۰ دقیقه در آب داغ دم بکشد. اکنون، این دمنوش را صاف کنید.

این دمنوش را مصرف کنید تا  فشار خون‌تان افزایش یابد.

با نوشیدن روزانه‌ی دمنوش شیرین بیان می‌توانید از بروز این مشکل پیشگیری کنید.

نخست، ۶ قاشق چای خوری پودر شیرین بیان خشک شده را در یک فنجان آب داغ بریزید و کاملا به هم بزنید.

سپس، آب را به مدت چندین دقیقه بجوشانید و در نهایت، شعله را کم کنید و اجازه دهید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه‌ی دیگر نیز به آرامی حرارت ببیند.

اکنون، یک پارچه‌ی نخی تمیز را به آن آغشته کنید و روی نواحی ‌آسیب دیده بمالید. این کار را حداقل روزی دو بار انجام دهید.

برای درمان سرخک، می‌توانید نصف قاشق غذاخوری شیرین بیان و نصف قاشق غذاخوری عسل را به یک لیوان آب ولرم اضافه کنید.

سپس، آن‌ها را خوب به هم بزنید، محلول حاصل را بنوشید. این کار را روزی یک بار تکرار کنید.

طبق نتایج مطالعاتی که توسط آکادمی دندانپزشکی عمومی به عمل آمد، استفاده از چسب‌های حاوی عصاره‌ی شیرین بیان روی آفت‌های دهانی می‌تواند ظرف ۷ روز به درمان این مشکل کمک کند.

هم‌چنین، می‌توانید جهت مقابله با این معضل، از عصاره‌ی شیرین بیان خام نیز استفاده کنید.

برای درمان برونشیت، نخست باید شیرین بیان خشک را آسیاب، و آن را به پودر تبدیل کنید.

سپس، یک قاشق چای خوری از این پودر را در یک فنجان آب حل کنید. اکنون، محلول آب و شیرین بیان را حداقل به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.

در نهایت، آن را صاف کنید و اجازه دهید کمی خنک شود.

این محلول را روزی دو بار،‌به مدت یک هفته، میل کنید.

جهت استفاده از شیرین بیان برای سفید شدن دندان، می‌توانید به آسانی تکه‌ی کوچکی از شیرین بیان خشک شده را بجوید.

این کار هم‌چنین به رفع لکه‌های روی دندان‌ها نیز کمک می‌کند.

برای تسکین درد ورم معده می‌توانید از ترکیب آب و پودر شیرین بیان استفاده کنید. پودر شیرین بیان را در یک فنجان آب داغ حل کنید.

سپس، درب ظرف را بپوشانید و اجازه دهید شیرین بیان به مدت ۱۰ دقیقه در آب داغ دم بکشد.

در نهایت، می‌توانید این دمنوش را صاف، و نوش جان کنید. این کار را روزانه دو تا سه بار، به مدت یک هفته انجام دهید.

نخست، یک قاشق چای خوری شیرین بیان خشک شده را در یک فنجان آب حل کنید و آن‌ها را بجوشانید.

سپس، این جوشانده را صاف کنید و روزی ۳ مرتبه از آن نوش جان کنید. این جوشانده به کاهش خلط در گلو و تسکین سریع آن کمک می‌کند.

برخی مطالعات نشان می‌دهند، ماده‌ی موجود در شیرین بیان به نام گلیسیرریزین به نابودی ویروس تبخال کمک می‌کند.

اندکی پودر شیرین بیان را روی تبخال‌های‌تان بمالید.

یا این‌که، مقداری پودر شیرین بیان را با مقداری اندکی چربمایه‌ی سبزیجات خالص ترکیب کنید تا شکل خامه به خود بگیرند.

آن را به تبخال‌های‌تان بمالید.

پودر شیرین بیان برای درمان تاول‌های ویروسی نظیر تبخال بسیار موثر است.

برای این منظور، باید یک قاشق چای خوری پودر شیرین بیان و یک قاشق چای خوری آب آماده کنید.

سپس، آن‌ها را با هم ترکیب، و به خمیر تبدیل کنید. اکنون این خمیر را با استفاده از تکه‌ی پنبه‌ی کوچکی روی تاول‌های‌تان بمالید.

حدود یک ساعت صبر کنید. آن‌ گاه می‌توانید پوست‌تان را با آب گرم بشویید.

این کار را باید هفته‌ای سه بار تکرار کنید تا به سرعت به نتایج مطلوبی برسید.

بر اساس مطالعه‌ای که نتایج آن در ۲۰۱۲ در مجله‌ی پژوهش‌های گیاه درمانی به چاپ رسید، عصاره‌ی شیرین بیان به درمان بیماری‌ کبد چرب غیر الکلی کمک می‌کند.

ابتدا باید شیرین بیان آسیاب کنید تا به پودر نرمی تبدیل شود. این پودر را در مقدار اندکی آب جوش حل کنید و از آن یک دمنوش تهیه کنید. چند دقیقه‌ای صبر کنید و سپس، آن را بنوشید.

بر اساس مطالعه‌ای که نتایج آن در ۲۰۰۹ در مجله‌ی پژوهش‌های چاقی و اقدامات بالینی به چاپ رسید،

روغن فلاونوئید موجود در شیرین بیان به کاهش چربی شکمی و هم‌چنین چربی‌های کل بدن در آدم‌های مبتلا به اضافه وزن کمک می‌کند.

آدم‌هایی که روزانه ۹۰۰ میلی‌گرم روغن فلاونوئید شیرین بیان مصرف کردند، ظرف ۲ ماه، چربی شکمی، وزن بدن، شاخص توده‌ی بدنی، و کلسترول بد خون‌شان کاهش یافت.

در پژوهشی دیگر، شرکت‌ کنندگان بعد از مصرف از روزانه ۳ گرم عصاره‌ی شیرین بیان، به مدت ۲ ماه، به طور قابل ملاحظه‌ای چربی‌های بدن‌شان را از دست دادند.

با وجود این، مصرف شیرین بیان نباید به یک دوره‌ی کوتاه محدود شود.

برای درمان افسردگی می‌توانید روزانه دمنوش شیرین بیان بنوشید. هم‌چنین می‌توانید پودر شیرین بیان را با مقدار اندکی شیر ترکیب کنید و نوش جان فرمایید.

بر اساس مطالعه‌ای که نتایج آن در ۲۰۱۰ در مجله‌ی بیومدیکال و بیوتکنولوژی منتشر شد، خواص ضد التهابی شیرین بیان و عصاره‌ی شیرین بیان در پیشگیری و درمان آرتریت موثر است.

جهت تسکین درد و التهاب آرتریت در طول روز چندین فنجان دمنوش شیرین بیان بنوشید، یا این‌که بعد از مشورت با پزشک از مکمل‌های شیرین بیان استفاده کنید.

جهت درمان گلو درد، باید از تکه‌های شیرین بیان، میخک کامل، تکه‌های دارچین، آب سرد، و گل‌های بابونه استفاده کنید.

یک فنجان شیرین بیان خشک شده‌ و خرد شده، ۲ قاشق چای خوری میخک، نصف فنجان دارچین، و نصف فنجان گل بابونه را در کاسه‌ای به خوبی با هم مخلوط کنید

(میزان این مواد ممکن است بیش‌تر از یک بار مصرف‌تان باشد، بنابراین، می‌توانید این ترکیب را در ظرف شیشه‌ای،‌ و به دور از گرما و نور به مدت طولانی نگهداری کنید).

سپس، ۳ قاشق چای خوری از این ترکیب را در دو و نیم فنجان آب سرد حل کنید.

آن‌ها در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دیگر به ملایمت روی شعله حرارت ببیند.

آن‌گاه، این جوشانده را صاف کنید و در یک لیوان بزرگ بریزید. این نوشیدنی را روزی یک الی دو بار بنوشید.

خواص ضد باکتری و ضد میکروبی شیرین بیان می‌تواند رشد باکتری‌های عامل ایجاد پوسیدگی دندان را مهار کند، با بوی بدن دهان مبارزه کند، پلاک‌های دهان را کاهش دهد، و به تقویت و حفظ سلامت لثه‌ها و دندان‌ها نیز کمک کند.

بر اساس مطالعه‌ای که نتایج آن در ۲۰۱۲ در مجله‌ی محصولات طبیعی، متعلق به انتشارات انجمن شیمی آمریکا، به چاپ رسید، پژوهشگران خواص شیرین بیان را برای حفظ سلامت دهان و دندان تایید کردند.

طبق نتایج مطالعه‌ی دیگری نیز که در ۲۰۱۲ در مجله‌ی غیر هوازی منتشر شد، از عصاره‌ی شیرین بیان در بسیاری از محصولات مراقبت از بهداشت دهان و دندان، نظیر دهان شویه‌ها و خمیر دندان‌ها استفاده می‌شود.

از این رو، می‌توانید دندان‌های‌تان را با استفاده از پودر شیرین بیان خشم شده بشویید یا با دهان شویه‌ی حاوی شیرین بیان غرغره کنید تا از سلامت دهان و دندان‌تان محافظت کنید.

برای درمان این مشکل، به آسانی می‌توانید نصف قاشق چای خوری پودر شیرین بیان را در ظرفی حاوی یک فنجان آب بریزید و بجوشانید.

این جوشانده را صاف کنید و در طول، ۱۵ الی ۲۹ دقیقه قبل از غذا میل کنید.

از این روش، روزی ۲ الی ۳ مرتبه،‌ به مدت یک هفته استفاده کنید؛ یا این‌که آن را در برنامه‌ی غذایی‌تان قرار دهید تا این‌که مشکل‌تان کاملا بر طرف شود.

جهت تسکین سرفه، باید شیرین بیان، آویشن، گل ماهور، نعناع فلفلی، آب جوش، و عسل را با هم ترکیب کنید.

سپس، درب ظرف را بپوشانید و اجازه دهید حدود نیم ساعت به همین حالت بماند. آن‌گاه، این دمنوش را از صافی عبور دهید.

اگر عسل به خوبی در آب حل نشده باشد، باید این دمنوش را مقداری حرارت دهید تا مایع یکدستی ایجاد شود.

برای رهایی از شر سرفه با یک قاشق چای خوری از این محلول را میل کنید. مابقی این محلول را در بطری در بسته‌ای بریزید و آن را در یخچال نگهداری کنید.

این کار را مرتبا تکرار کنید تا سرفه‌تان تسکین یابد.

۲ قاشق چای خوری پودر شیرین بیان را در یک فنجان آب داغ بریزید. سپس، درب ظرف را ببندید و ۱۰ دقیقه صبر کنید.

آن‌گاه، این دمنوش را از صافی عبور دهید و مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید.

در آخر، آن را به خوبی به هم بزنید و میل کنید. این دمنوش را روزی یک بار بنوشید تا مشکل‌تان آسم‌تان بر طرف شود.

برای تسکین عفونت گلو، باید از شیرین بیان خرد شده، میخک، دارچین، و گل‌های بابونه استفاده کنید.

ابتدا تمام این مواد را در کاسه‌ای با هم ترکیب کنید، و از آن‌ها دمنوش بسازید. این دمنوش را به صورت گرم نوش جان کنید.

طبق نتایج مطالعه‌ای در ۲۰۱۱، شیرین بیان به تسکین علائم دیابت در موش‌های آزمایشگاهی کمک کرد.

پژوهشگران هم‌چنین نتیجه گرفتند، شیرین بیان ممکن است دارای توانایی بالقوه‌ای باشد که بتواند در آینده، از آن برای درمان طبیعی دیابت استفاده کرد.

ابتدا، شیرین بیان را بکوبید و آن را در ظرفی حاوی دو فنجان آب بسیار داغ بریزید. اجازه دهید مدتی دم بکشد.

برای درمان خس خس سینه‌ی کودکان، باید هر روز، به مدت چندین هفته، مقداری از این دمنوش را به کودک بدهید.

برای درمان اگزما، باید مقداری شیرین بیان خشک شده و آب آماده کنید. شیرین بیان خشک شده را در آب بریزید.

ظرف حاوی این مواد را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی شعله‌ی ملایم بگذارید. محلول حاصل را روزانه ۲ الی ۳ مرتبه میل کنید.

نصف قاشق چای خوری شیرین بیان را در یک فنجان آب داغ بریزید.

سپس، درب ظرف را بپوشانید و اجازه دهید به مدت حدود ۱۰ دقیقه دم بکشد.

اکنون، این دمنوش را صاف کنید مقدار کمی عسل نیز به آن اضافه کنید. در نهایت، این دمنوش را روزی ۲ الی ۳ بار به صورت گرم بنوشید.

یا این‌که، نصف قاشق چای خوری پودر شیرین بیان و نصف قاشق چای خوری پودر زنجبیل را در یک فنجان آب بسیار داغ بریزید.

این دمنوش را نیز می‌توانید روزی دو بار میل کنید.

عصاره‌ی شیرین بیان دارای خواص ضد التهابی است. طبق شواهد علمی، شیرین بیان در درمان روماتیسم مفصلی موثر است.

پژوهش‌ها نشان داده‌اند، شیرین بیان می‌تواند در کاهش سطوح سیتوکین‌های التهابی و تسکین درد و التهاب موثر باشد.

شیرین بیان در درمان علائم یائسگی و سندرم پیش از قاعدگی نیز موثر است.

شیرین بیان غنی از ایزوفلاون است؛ به همین خاطر، به حفظ تعادل استروژن و پروژسترون در بدن کمک می‌کند.

مطالعات نشان داده‌اند، شیرین بیان در کاهش دفعات گرفتگی‌های شبانه و برای بهبود سلامت جسمی و روانی زنان در دوره‌ی یائسگی بسیار موثر است.

شیرین بیان حاوی فیتواستروژن است، و به افزایش سطوح هورمون پروژسترون در بدن کمک می‌کند؛

به این ترتیب، می‌تواند گرفتگی‌ها و ناراحتی‌های معمولا زنان را در دوره‌ی قاعدگی نیز تسکین دهد.

شیرین بیان دارای اثرات پیشگیری شیمیایی، و برای درمان انواع گوناگون سرطان مفید است.

مطالعات نشان داده‌اند، اثرات یاخته ‌ایستایی است و رشد سلول‌های سرطان سینه را محدود می‌کند.

پژوهشگران شواهد کافی برای فعالیت‌های ضد توموری شیرین بیان به دست آورده‌اند، که در کاهش مسمومیت ناشی از داروهای شیمی‌درمانی و مهار تولید سلول‌های سرطانی موثر هستند.

هم‌چنین، عصاره‌ی شیرین بیان در درمان التهاب مزمن پروستات و سرطان پروستات نیز مفید است.

شیرین بیان در پیشگیری از اختلال عملکرد غده‌ی فوق کلیوی نیز موثر است؛ این غده مسئول تولید هورمون‌هایی نظیر کورتیزول است تا استرس را در بدن کنترل کند و به بهبود عملکرد کلی بدن کمک کند.

گلیسیرریزین موجود در شیرین بیان به افزایش انرژی و کاهش علائم سندرم خستگی مزمن و فیبرومیالژیا کمک می‌کند.

شیرین بیان به بهبود ساز و کار دفاعی بدن نیز کمک می‌کند.

به علاوه، این داروی گیاهی سطوح اینترفرون، عامل ضد ویروس، را در بدن بالا می‌برد، و با کمک گلیسیرریزین باعث تحریک فعالیت سلول‌های ایمنی و کمک به مبارزه علیه عفونت‌های ویروسی و باکتریایی نظیر آنفولانزا می‌شود.

مطالعات نشان داده‌اند، شیرین بیان در درمان بیماری سل ریوی موثر است، و هم‌چنین به کاهش طول درمان این بیماری کمک می‌کند.

فعالیت‌های آنتی مایکوباکتریال و ضد میکروبی ترکیبات موجود در شیرین بیان در درمان عفونت‌های ریوی عالی عمل می‌کنند، و آن را به عامل ضد سل موثر تبدیل می‌کنند.

شیرین بیان حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که در حفظ تعادل کلسترول موثر هستند.

ترکیبات موجود در شیرین بیان به شکل موثری از انباشته شدن کلسترول بد در خون پیشگیری، و به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر تصلب شرایین یا سفتی سرخرگ‌ها کمک می‌کنند.

شیرین بیان در درمان بیماری‌های مربوط به ویروس اچ آی وی نیز موثر است.

مطالعات نشان داده‌اند، گلیسیرریزین موجود در شیرین بیان با تحریک تولید کموکین در بدن، به مهار تکثیر ویروس اچ آی وی کمک می‌کند.

هم‌چنین، شیرین بیان به پیشگیری از نابودی گلبول‌های سفید خون توسط ویروس اچ آی وی، و تقویت ساز و کار دفاعی بدن کمک می‌کند.

شیرین بیان دارای ویژگی‌های ملینی است و به سم‌زدایی از روده‌ها و هم‌چنین خون کمک می‌کند.

مطالعات اخیر نشان داده‌اند، برخی ترکیبات موجود در عصاره‌ی شیرین بیان در دفع مواد زائد سمی و مضر به بدن کمک می‌کنند.

دمنوش شیرین بیان به درمان مشکلات باروری ناشی از اختلالات هورمونی در زنان کمک می‌کند.

شیرین بیان به تنظیم ترشح هورمون استروژن و درمان هر گونه مشکل باروری در زنان کمک می‌کند.

شیرین بیان به تنظیم اختلالات قاعدگی، کمک به بازیابی روند تخمک گذاری و وقوع بارداری کمک می‌کند.

شیرین بیان برای درمان هپاتیت B مزمن نیز موثر است.

شیرین بیان به مهار ترشح آنتی ژن هپاتیت B و بهبود کارکرد کبد کمک می‌کند.

شیرین بیان برای درمان اختلالات عصبی نظیر فلج بل و بیماری لایم نیز موثر است.

شیرین بیان به پیشگیری از ترس‌های غیر ارادی و رشد سایر علائم عصبی نظیر فلج شدگی افراد مبتلا به بیماری فلج بل کمک می‌کند.

خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی شیرین بیان در پیشگیری از بروز استرس قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت موثر است.

نوعی فلاونوئید موجود در شیرین بیان از عروق خونی در برابر افزایش گلوکز بدن محافظت، از تشکیل پلاک‌ها در سرخرگ‌ها پیشگیری، و به بهبود گردش خون در بیماران دیابتی کمک می کند.

دانشمندان شواهد محکمی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهند گلابریدین موجود در شیرین بیان به محافظت از سلول‌های عصبی در بیماران مبتلا به دیابت کمک می‌کند.

شیرین بیان به پیشگیری از اختلالات شناختی و بهبود قدرت یادگیری و کارکردهای حافظه در بیماران دیابتی کمک می‌کند.

مطالعات نشان داده‌اند، شیرین بیان برای درمان نفروپاتی دیابتی نیز مفید است.

در این بیماری، کلیه‌ها به دلیل ابتلای طولانی مدت فرد به دیابت دچار آسیب می‌شوند.

اثر مهار کنندگی شیرین بیان به پیشگیری و درمان علائمی که می‌توانند به بروز نفروپاتی دیابتی ناشی از ابتلای طولانی مدت به دیابت کمک کنند.

– مصرف بی رویه شیرین بیان یا سایر فرآورده‌های آن به سبب تحریک غدد فوق کلیوی و ترشح بیش از اندازه هورمون آلدوسترون مضر است.

این حالت سبب عوارضی چون اختلال در فعالیت های متابولیسمی و بالا رفتن فشار خون می‌گردد.

در صورت مصرف بیش از ۲۰ گرم در روز، بروز عوارض نامطلوب بعید نیست.

– استفاده زیاد از شیرین بیان برای طحال نیز مضر است.

– برخی از افراد با مصرف زیاد شیرین‌بیان دچار درد عضله و عده‌ای دیگر دچار کرختی دست و پا می‌شوند.

– مصرف زیاد این ماده سبب افزایش وزن نیز می‌شود.

مصرف بسیار بالای شیرین بیان ممکن است به بروز حالاتی خطرناک نظیر فشارخون و حتیسکتهٔ قلبی منجر شود.

در صورت بالا بودن فشار خون یا ناراحتی کلیه، قلب یا کبد باید از مصرف شیرین بیان پرهیز کرد.

مصرف این گیاه و فراورده‌های آن برای زنانی که در دوران بارداری یا شیردهی‌اند، منع شده‌است.

از خواص ریشه شیرین بیان کاهش التهاب است و در روده سبب از بین رفتن ضایعات می شود.

خواص شیرین بیان برای روده

همچنین نقش قابل توجهی این گیاه در حفاظت و درمان غشاهای مخاطی آسیب دیده در دستگاه گوارشی دارد .

این گیاه می تواند به عنوان یک ملین ملایم عمل کند.

شیرین بیان باعث مهار باکتری مولد زخم معده می‌شود

مهم‌ترین کاربرد گیاه شیرین بیان در زخم‌های معده است که باعث مهار باکتری مولد زخم معده می‌شود و این امر در چند بیمار به اثبات رسیده است.

دکتر نسرین حاجی سید جوادی، کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی گفت: این گیاه به عنوان یک داروی گیاهی مکمل موثر علیه عفونت‌ها محسوب می‌شود.

به گفته وی شیرین بیان به عنوان گیاهی شناخته شده در دفع سموم، نرم کننده، مرهم، ضد بو، خلط آور، عرق آور، تب بر، ملین و مناسب برای ناراحتی‌های قفسه سینه و محرک تولید استروژن در نظر گرفته می‌شود.

حاجی سید جوادی خاطر نشان کرد : دو عصاره از شیرین بیان به دست می‌آید که زخم‌ها را التیام یا بهبود می‌بخشد و به عنوان گیاهی که مرهم طبیعی برای معده، گلو و سایر غشاهای مخاطی است.

خواص شیرین بیان برای معده / خواص شیرین بیان برای میکروب معده

وی گفت : همچنین ماده موثر در شیرین بیان باعث فعالیت ضد تورم مفاصل و ضد التیام در بدن انسان می‌شود.

کارشناس تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی اظهار داشت :

شیرین بیان دارای اثر آنتی اکسیدانی قوی است که از بروز ضایعات تصلب شرایین ممانعت می‌کند و اثرات ضد میکروبی قوی نیز دارد.

حاجی سید جوادی افزود :

از زمان‌های قدیم از شیرین بیان برای درمان انواع سرفه در کودکان و بزرگسالان استفاده می‌شود و در حال حاضر هم در شربت‌های ضد سرفه ترکیبات شیرین بیان وجود دارد.

به گفته وی از این گیاه به عنوان یک داروی مسکن در پوست و در درمان تورم مفاصل و روماتیسم می‌توان استفاده کرد.

حاجی سید جوادی افزود:

این گیاه بر خلاف نامش ماده موثر تلخی دارد و می‌توان جوشانده آن را با مقداری شیرین کننده مانند نبات یک‌بار در روز استفاده کرد.

گلیسیریزین در عملکرد استروژن تأثیر دارد.

این ترکیب روی گیرنده های استروژنی بدن تثبیت می شود.

شیرین بیان و قاعدگی

به این صورت زمانی که میزان استروژن بیش از اندازه بالا می رود (که یکی از عوامل بروز سندرم پیش از قاعدگی است) باعث انسداد گیرنده های این هورمون شده و فعالیت آن را کاهش می دهد.

زمانی که میزان استروژن دچار افت و کاهش می شود (مانند دوران بعد از یائسگی) گلیسیریزین به صورت جزئی کمبود آن را جبران می کند.

این گیاه همچنین در ترکیب داروهای برخی از اختلالات قاعدگی یا داروهای مربوط به یائسگی استفاده می شود.

تهیه جوشانده شیرین بیان برای معده درد: به این منظور ۱۰ گرم از ریشه تمیز شده شیرین بیان و به همان میزان ریشه انار شیرین را با یک لیوان آب سرد به مدت پانزده دقیقه آهسته جوشانده، صاف کرده و ناشتا به مدت ۴۰ روز مصرف کنید.

خوردن شیرین بیان ناشتا

برای یبوست یک استکان آخر شب و یک استکان  دمنوش شیرین بیان صبح ناشتا بنوشید.

اصغر نقشی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران منطقه آذربایجان شرقی، افزود: نوشیدن یک فنجان عَرَق شیرین بیان در یک لیوان آب سرد، صبح و قبل از ناشتا برای درمان تاثیرگذار خواهد بود.

یک قاشق چای خوری ریشه شیرین بیان آسیاب شده را در یک قوری بریزید و آب با دمای ۸۰ درجه را به آن اضافه کرده و اجازه دهید که به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد.

طرز تهیه دمنوش شیرین بیان

برای درست کردن جوشانده شیرین بیان نیز باید ۵۰ گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و در ۱۰۰ گرم آب بریزید و آنقدر بجوشانید که دوسوم آن باقی بماند.

از ریشه شیرین بیان فرآورده های بسیاری به دست می آید. از جمله مواد تهیه شده از آن شیره است که نحوه چگونگی تهیه آن را به تفضیل شرح داده می شود.

برای تهیه شیره شیرین بیان باید در ابتدا مقدار از ریشه آن را تهیه نمود.

بعد از پاک سازی و شستن ریشه پوست آن را جدا کرده و ماده زرد رنگ موجود در وسط ریشه را آسیاب کنید.

طرز تهیه شیره شیرین بیان

پودر حاصل از این فرآیند را در مقداری آب جوشانده تا آب آن تبخیر گردد. مایع غلیظی حاصل می شود که آن را شیره و یا عصاره شیرین بیان گویند.

با تبخیر بیشتر این مایع غلیظ ماده جامد و سیاه رنگی حاصل می شود که نوع دیگری از عصاره است که به صورت جامد مصرف می گردد.

ماده مایع و یا جامد به دست آمده در صنایع مختلف دارویی، آرایشی و بهداشتی و حتی غذایی کاربرد دارد.

این ماده در کشور های دیگر بیشتر در صنعت غذایی استفاده می شود. زیرا شیرینی آن پنجاه برابر بیشتر از قند است.

آلپرازولام: عوارض، چاقی، در بارداری / دیازپام یا آلپرازولام / آلپرازولام و ژلوفن

مننژیت: انواع، علائم، تشخیص، پیشگیری، درمان گیاهی، واکسن / نوزادان

متی مازول: عوارض و در بارداری / آیا قرص متی مازول چاق کننده است

لک صورت: علت، درمان قطعی لک صورت با طب سنتی، ماسک، روغن کرچک و میوه

چای نعناع: خواص و مضرات / چای نعناع برای پوست، موهای زائد، لاغری، قاعدگی

گرفتگی عضلات: علائم، و درمان گرفتگی عضلات پشت، گردن، کتف، پا و کمر

تعبیر خواب خر (الاغ): تعبیر خواب کامل حضرت دانیال، ابن سیرین و امام صادق

فشار خون: انواع فشار خون / علائم فشار خون بالا و فشار خون پایین

زخم معده: علت، علائم، تشخیص، درمان قطعی در طب سنتی / درمان زخم معده عصبی

: نایریکا / طالع بینی روزانه (انواع فال و طالع بینی)

فال حافظ آنلاین : فال حافظ روزانه نایریکا (انواع فال و طالع بینی)

علیرضا فغانی : اخبار مهاجرت علیرضا فغانی + بیوگرافی، عکس همسر و فرزندانش

دربی (شهراورد – داربی) : آخرین اخبار مربوط به دربی ۹۸ / زمان، ساعت، نتیجه

کوکو سیب زمینی: طرز تهیه انواع کوکوی سیب زمینی خام، مجلسی، بدون پیاز، در فر

سیب: خواص و مضرات و ویتامین های سیب / فواید سیب ناشتا برای معده و قلب

اقدام ملی مسکن / آخرین اخبار مربوط به شرایط و ثبت نام طرح اقدام ملی مسکن

ویتامین B : علائم، عوارض و درمان کمبود ویتامین ب / منبع غنی ویتامین b / ریزش مو

تقویت ابرو در طب سنتی / تقویت ابرو با سیر، بادام سوخته، قرص ال دی و خاکشیر

پراید : آخرین اخبار مربوط به پراید، تولید و قیمت پراید

انتخابات شورایاری‌ ها سال ۹۹ و ۹۸ / آخرین اخبار / اعلام نتایج اولیه / سهم زنان

پرسپولیس: اخبار وضعیت پرسپولیس، بازیکنان، باشگاه، مربی، نقل و انتقالات

کنکور ۹۹ و ۹۸: آخرین اخبار / ثبت نام، اعلام نتایج، کارنامه، انتخاب رشته

بلیط هواپیما و قطار : آخرین اخبار مربوط به قیمت بلیت قطار و هواپیما

روز مادر سال ۹۸ / روز مادر ۹۸ / تبریک روز مادر / متن اس ام اس تبریک روز مادر

دیازپام: عوارض، مقدار و نحوه مصرف / دیازپام در بارداری و برای کودکان

تعبیر خواب سیب: سیب برای زن باردار / درخت و سبد پر از سیب / چیدن سیب

اربعین : اخبار مربوط به اربعین ۹۸ و ۹۹ / مراسم عقد و عروسی در محرم و صفر

تکرر ادرار و سوزش / علت، درمان تکرر ادرار در طب سنتی با عسل، اسفند و قرص

قیمت مسکن : آخرین اخبار مربوط به مسکن و قیمت آن در تهران و دیگر شهرها

آرتروز: علائم، انواع و درمان گیاهی و سنتی آرتروز دست، گردن، زانو، پا و کمر

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شیرین بیان گیاه بومی مناطق مدیترانه است و در ایران در اکثر نقاط کشور می روید . شیرین بیان گیاهی است چند ساله و دارای ساقه ای بطول یک متر که در نواحی معتدل تا ارتفاع دو متر می رسد . برگهای آن مرکب از تعدادی برگچه های فدر و سبزرنگ می باشد . گلهای آن برنگ بنفش ، سفید . زرد است  میوه آن مانند نیام و محتوی 5 تا 6 دانه می باشد .

ریشه شیرین بیان بطور خیلی عمیق در زمین فرو می رود . پوست ریشه قهوه ای سیر وس یاه است . مغز ریشه زرد رنگ بوده و طعم آن بسته بانواع مختلف تغییر می کند . مثلا شیرین بیان اسپانیا طعم ملایم درد در حالیکه شیرین بیان یونان دارای طعم تلخ است . ترکیبات شیمیایی:

ریشه شیرین بیان دارای گلوکز ،‌ساکاروز ، آسپاراژین ، مواد آلبومیدی ،‌رزین و کمی اسانس میباشد . ماده اصلی که باعث شیرینی این گیاه است گلیسیرین خوانده می شود . در شیرین بیان ماده ای بنام لکوریتی جننی چالکون وجود دارد که خاصیت دفع اسپاسم عضلات را دراست . خواص داروئی:

شیرین بیان از مظر طب قدیم ایران معتدل است .

شیرین بیان را بصورت قطعات کوچک به قطر 0/5 سانتیمتر و طول 1/5 سانتیمتر بفروش می رسانند .چاي شيرين بيان

1)مهمترین خاصیت شرین بیان که جدیدا کشف شده است و در آلمان و اروپا و آمریکا ساتفاده می شود درمان کننده زخم معده و سرطان معده است برای این منظور شربت شیرین بیان را تهیه کرده و هر روز بمقدر یک قاشق غذا خوری قبل از غذا به مریض بدهید و اگر این عمل را تا 4 ماه تکرار کنید شخص معالجه خواهد شد .

2)برای تقویت عمومی بدن مفید است

3)خوردن آن از پیری جلوگیری می کند

4)برای نرم کردن سینه موثر است

5)زخم ها و تاول های پوست را با چای شیرین بیان شستشو دهید تا زود خوب شود .

6)ملین است و معمولا آنرا با گیاهان دیگر مخلوط می کنند که انقباضات را کم می کند

7)مدر و عرق آور است

8)برای برطرف کردن زخم و التهاب دهان ریشه شیرین بیان را بمکید .

9)سرفه را برطرف می کند

10)ورم معده را برطرف می کند

11)تنگی نفس را تسکین می دهد

12)برای درمان سوء هاضمه مفید است

13)برای از بین بردن نفخ شکم مفید است

14)چشم را تقویت کرده و رفع سردرد می کند برای این منظو از فرمول زیراستفاده کنید :

2 گرم ریشه شیرین بیان را پودر کرده و با یک گرم شکر و یک گرم رازیانه مخلوط کنید سپس آنرا در آب خیس کرده و هر روز بخورید.

15)برای درمان موخوره چای شیرین بیان را به سر بمالید .

16)برای رفع بوی بد زیر بغل و پا از برگ های شیرین بیان پماد درست کرده و در این قسمت ها بگذارید .

طرز استفاده:

دم کرده شیرین بیان : مقدر 50گرم ریشه بدون پوست شیرین بیان را آسیاب کرده و در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید مدت 10 دقیقه دم بکشد .

جوشانده شیرین بیان : 20 گرم ریشه شیرین بیان بدون پوست را آسیاب کرده و در 100 گرم آب ریخته و آنقدر بجوشانید که دو سوم آن باقی بماند .

شربت شیرین بیان : ریشه شیرین بیان بدونپ وست را آسیاب کرده و با آب مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا غلیظ شود

تکه های شیرین بیان : مانند آب نبات می توانید در دهان گذاشته و بمکید .

مضرات :

استفاده زیاد از شیرین بیان برای طحال مضر است و اگر می خواهید از شیرین بیان برای برطرف کردن بیماری و برای مدت طولانی استفاده کنید بهتر است آنرا با کتیرا بخورید .

منبع: پایگاه جامع اطلاع رسانی پزشکان ایران

انتهای پیام/

کلمه”licorice”  به ریشه گیاه Glycyrrhiza glabra اشاره دارد. این گیاه بومی اروپا و آسیا است. در واقع این گیاه به عنوان یک علف هرز در این مناطق در نظر گرفته می شود. مصری های باستان ریشه شیرین بیان را دوست داشتند. آنها از آن در چای برای درمان همه بیماری ها استفاده می کردند. شیرین بیان بعدا به چین وارد شد و مانند بسیاری از گیاهان دیگر از جمله تخم شربتی، تخم کتان، جنسینگ و …..  گیاه مهمی در سنت دارویی چین شد.

خواص شیرین بیان
نحوه مصرف شیرین بیان
مضرات شیرین بیان
هشدارهای ویژه هنگام مصرف شیرین بیان

ریشه شیرین بیان که به عنوان ریشه شیرین شناخته می شود، بیشتر به عنوان یک شیرین کننده در آب نبات ها و نوشیدنی ها استفاده می شود. قرن هاست که ریشه شیرین بیان برای خواص دارویی اش استفاده می شود. شیرین بیان در فرم های مختلف موجود است و یا حاوی گلیسیریزین یا شیرین بیان دگلیسیریزین شده می باشد.

– ریشه شیرین بیان برای رفع مشکلات گوارشی استفاده می شود. در موارد مسمومیت غذایی، زخم معده و سوزش سر دل، عصاره ریشه شیرین بیان می تواند به ترمیم معده بپردازد و باعث بهبود شود. این به خاطر خواص ضد التهابی و تقویت کننده ایمنی اسید گلیسیریزین است.چاي شيرين بيان

– یک مطالعه نشان داد که اسید گلیسیریزیزیک می تواند باکتری های سمی H. pylori را مهار و مانع از رشد آن ها در روده شود. همچنین تحقیقات نشان داده است افرادی که دچار زخم معده، سوزش سر دل و یا ورم معده هستند، در هنگام مصرف DGL بهبود می یابند.

– DGL شکل امن تر شیرین بیان است و می تواند در صورت نیاز در درازمدت استفاده شود.

شیرین بیان برای درمان مشکلات تنفسی توصیه می شود. شیرین بیان به عنوان یک مکمل شفابخش میتواند به بدن کمک کند که مخاطی سالم تولید کند. افزایش تولید خلط ممکن است به یک سیستم برونش طبیعی سالم منجر شود. تولید خلط خالص پاک و سالم باعث می شود سیستم تنفسی از انسدادهای قدیمی پاک شود.

با گذشت زمان، تنش می تواند غده فوق کلیوی را که دائما آدرنالین و کورتیزول تولید می کند، ترک کند. مکمل های شیرین بیان می توانند امراض غده فوق کلیه را بهبود دهند. عصاره ریشه شیرین بیان می تواند غده آدرنال را تحریک کند که سطح کورتیزول سالم را در بدن افزایش دهد. 

در برخی مطالعات، ریشه شیرین بیان می تواند به طور بالقوه به درمان سرطان پستان و پروستات کمک کند. به گفته انجمن سرطان آمریکا، تحقیقاتی در خصوص تاثیر شیرین بیان در درمان سرطان در حال انجام است.

ژل موضعی حاوی شیرین بیان برای درمان اگزما توصیه می شود. شیرین بیان می تواند به دلیل خواص ضد باکتریایی آن، در درمان پوستی موفق باشد. به همین دلیل اغلب پیشنهاد می شود که شیرین بیان را برای پوسیدگی دندان برای کشتن باکتری ها استفاده کنند.

عصاره شیرین بیان رایج ترین شکل شیرین بیان است. این عصاره یک شیرینی ساز تجاری در آب نبات و نوشیدنی است. مصرف عصاره شیرین بیان توسط یک فرد نباید بیش از 30 میلی گرم / میلی لیتر اسید گلیسیریزیزیک باشد. مصرف بیش از حد می تواند عوارض ناخواسته ای را ایجاد کند.

DGL شیرین بیان با گلیسیریزین حذف شده است، که یک فرم ایمن تر است. DGL نباید بیش از 2 درصد گلیسیریزین داشته باشد. این فرم برای علائم گوارشی توصیه می شود زیرا مصرف طولانی مدت ممکن است مورد نیاز باشد. DGL در قرص های قابل جوش، کپسول، چای و پودر موجود است. مصرف بیش از 5 گرم DGL در روز توصیه نمی شود.

 برای پوست ملتهب (اگزما): محصولات ژل حاوی 1٪ یا 2٪ عصاره ریشه شیرین بیان سه بار در روز به مدت 2 هفته اعمال شود.  برای بهبود بعد از عمل جراحی: غرغره کردن 30 میلی لیتر مایع حاوی 0.5 گرم شیرین بیان برای حداقل یک دقیقه تا 5 دقیقه قبل از قرار دادن لوله تنفسی.

مصرف غذایی شیرین بیان به صورت خوراکی برای بسیاری از افراد ایمن است. مصرف شیرین بیان به صورت خوراکی برای اهداف دارویی و اعمال آن بر پوست به مدت کوتاه نیز ایمن است. اما مصرف خوراکی این ماده در مقادیر زیاد به مدت بیش از 4 هفته یا در مقادیر کمتری به صورت درازمدت امن نمی باشد. مصرف شیرین بیان به صورت روزانه برای چند هفته یا بیشتر می تواند عوارض جانبی شدید مانند فشار خون بالا، پتاسیم کم، ضعف، فلج و آسیب مغزی را در افراد سالم ایجاد کند. در افرادی که نمک به مقدار زیاد مصرف می کنند یا بیماری قلبی، بیماری کلیوی یا فشار خون بالا دارند، فقط 5 گرم شیرین بیان در روز می تواند این مشکلات را ایجاد کند.

سایر عوارض جانبی استفاده از شیرین بیان عبارتند از: خستگی، توقف پریودی در زنان، سردرد، احتباس آب و سدیم و کاهش میل جنسی و عملکرد جنسی در مردان. افرادی که توتون و تنباکو را همراه با شیرین بیان می جوند ممکن است دچار فشار خون بالا و سایر عوارض جانبی جدی شوند.

اگر باردار باشید مصرف خوراکی شیرین بیان مجاز نیست. مصرف زیاد شیرین بیان در دوران بارداری، حدود 250 گرم شیرین بیان در هفته، خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد. همچنین ممکن است باعث سقط جنین یا زایمان زودرس شود. در خصوص شیردهی و مصرف شیرین بیان اطلاعات زیادی در دسترس نیست. بنابراین بهتر است احتیاط کنید و از مصرف آن اجتناب کنید.

شیرین بیان باعث می شود بدن آب ذخیره کند، و این مسئله می تواند موجب بدتر شدن ضربان قلب شود. شیرین بیان می تواند خطر ابتلا به ضربان قلب نامنظم را افزایش دهد. اگر بیماری قلبی دارید، شیرین بیان مصرف نکنید.
بیماری های حساس به هورمون مانند سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، اندومتریوز یا فیبروئید رحم: شیرین بیان مانند استروژن در بدن عمل کند. اگر بیماری دارید که با قرار گرفتن در معرض استروژن بدتر می شود، شیرین بیان مصرف نکنید.

شیرین بیان می تواند فشار خون را افزایش دهد. اگر فشار خون بالا دارید، مقدار زیادی شیرین بیان مصرف نکنید.

شیرین بیان می تواند سطح پتاسیم را در خون کاهش دهد. این مسئله موجب بدتر شدن هیپوتونیا می شود. در صورت وجود هیپرتونیا از مصرف شیرین بیان اجتناب کنید.

شیرین بیان می تواند پتاسیم را در خون کاهش دهد. اگر پتاسیم شما در حال حاضر پایین است، شیرین بیان آن را کم تر می کند. اگر این بیماری را دارید، شیرین بیان مصرف نکنید.

مصرف بیش از حد شیرین بیان می تواند بیماری کلیوی را بدتر کند. بنابراین از آن استفاده نکنید.

شیرین بیان می تواند میل جنسی مرد را کاهش دهد و همچنین کاهش سطح هورمون تستوسترون باعث اختلال در عملکرد نعوظ (ED) می شود.

شیرین بیان ممکن است با کنترل فشار خون در طول و بعد از جراحی تداخل دارد. حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی برنامه ریزی شده مصرف شیرین بیان را قطع کنید.

1-webmed team. LICORICE.www.webmd.com.2017

2-Kathryn Watson. Health Benefits of Licorice Root. www.healthline.com. July 20, 2018

 

شیرین‌ بیان یا مهک، گیاهی خودرو از تیره باقلاییان است که دارای برگ‌ های مرکب بوده، گل هایی به رنگ آبی، ارغوانی و زرد دارد، میوه‌ ی آن شامل 5 تا 6 دانه قهوه ای رنگ است و ریشه و ساقه زیر زمینی آن که به رنگ قهوه ای یا سیاه می باشد، مصرف دارویی دارد.

ریشه شیرین بیان به خاطر خواص دارویی برای درمان بیماری های معده و روده به شهرت رسیده و فواید فراوانی نیز برای پوست صورت و موهای سر دارد. همچنین دمنوش شیرین بیان به لاغری و کاهش وزن، کاهش دردهای قاعدگی زنان و درمان ناباروری مردان کمک به سزایی می کند.

در ادامه همراه ما باشید تا با فواید گیاه شیرین بیان و مقدار مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

توجه : پیش از گذاشتن هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 20 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.

مقادیر بالای ویتامین ها، مواد معدنی و فلاونوئید های موجود در ریشه شیرین بیان و همچنین خواص ضد التهابی آن به درمان آکنه و جوش صورت و قرمزی ناشی از جوش کمک می کند.چاي شيرين بيان

استفاده از ماسک شیرین بیان به کاهش لکه های پوستی کمک کرده و باعث روشن شدن و سفیدی پوست صورت می شود.

ماسک روشن کننده پوست با شیرین بیان

یک فنجان دمنوش شیرین بیان را با یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه ترکیب کنید و بر روی صورت خود بمالید، بگذارید تا خشک شود و سپس با آب ولرم بشویید.

شیرین بیان به دلیل خواص ضد التهابی و ضد باکتری که دارد، برای درمان خارش و قرمزی ناشی از اگزما و پسوریازیس مفید می باشد.

ریشه شیرین بیان یکی از بهترین روش های طبیعی برای پیشگیری و درمان آفتاب سوختگی محسوب می شود. برای درمان آفتاب سوختگی، کافی است یک فنجان دمنوش شیرین بیان را با یک فنجان آب خیار تازه ترکیب کنید و بر روی پوست آسیب دیده بمالید.

فلاونوئیدها و فیتو استروژن ها موجود در شیرین بیان و همچنین خواص ضد التهابی آن، به درمان شوره سر کمک می کنند.

ماسک مو شیرین بیان

مقداری حنا را در یک لیوان دمنوش شیرین بیان بریزید و بر روی پوست سر بمالید، بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس بشویید.

گلیسیرریزین موجود در شیرین بیان، باعث سم زدایی و پاک سازی کبد شده و به دلیل خواص ضد ااتهابی که دارد، اثرات استرس اکسیداتیو بر روی کبد را کاهش می دهد.

مطالعات نشان داده که مصرف ریشه شیرین بیان می تواند به درمان کبد چرب غیر الکلی کمک کند.

تحقیقات اولیه نشان می دهد که فلاونوئید های موجود در ریشه شیرین بیان، باعث کاهش اکسیداسیون چربی در بدن شده و می توانند به لاغری و کاهش وزن کمک کنند.

در طب سنتی از ریشه شیرین بیان بیشتر برای درمان مشکلات گوارشی استفاده می شود؛ ریشه شیرین بیان به دلیل مقادیر بالای گلیسیرریزین و همچنین خواص ضد التهابی که دارد، یکی از بهترین دارو های گیاهی برای درمان زخم معده، سوزش سر دل و مسمومیت غذایی محسوب می شود.

شیرین بیان دارای خواص ضد التهابی قوی است و می تواند به درمان سندرم روده تحریک پذیر کمک کند.

شیرین بیان به دلیل مقادیر بالای گلیسیرریزین موجود در آن، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش می دهد.

همچنین شیرین بیان دارای خواص ضد التهابی است و با پاک سازی سیستم تنفسی به درمان گلودرد و سرفه کمک می کند.

برای درمان گلو درد و سرفه، بهتر است دمنوش شیرین بیان را یک تکه چوب دارچین و یک بند انگشت زنجبیل تازه تهیه کنید.

ریشه شیرین بیان دارای خواص ضد التهابی بوده و یکی از بهترین دارو های گیاهی برای درمان سندروم پیش از قاعدگی و همچنین درد پریود محسوب می شود.

علاوه بر این تحقیقات نشان می دهد که مصرف ریشه شیرین بیان در دوران یائسگی، گر گرفتگی را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.

مطالعات نشان داده که گلیسیرریزین موجود در شیرین بیان با کاهش سطح تستوسترون در بدن زنان، به درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک، کمک می کند.

مطالعات در ایتالیا نشان داده که ریشه شیرین بیان با افزایش سطح هورمون تستوسترون و همچنین افزایش تعداد اسپرم در مردان به درمان اختلالات نعوظ و ناباروری در مردان کمک می کند.

شیرین بیان با اثر بر روی غدد فوق کلیه، باعث تنظیم سطح کورتیزول در بدن شده و به این ترتیب استرس و اضطراب را درمان می کند.

در طب سنتی چینی از شیرین بیان برای درمان انواع سرطان، استفاده می شود. همچنین برخی مطالعات نشان داده که ریشه شیرین بیان می تواند به درمان سرطان سینه و سرطان پروستات کمک کند.

شیرین بیان به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی که دارد، خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بوی بد دهان را کاهش می دهد.

می توان دمنوش شیرین بیان را به عنوان یک دهانشویه طبیعی استفاده کرد.

شیرین بیان به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، یکی از بهترین دارو های گیاهی برای درمان درد و تورم ناشی از روماتیسم می باشد.

گلابریدین یک فلاونوئید موجود در شیرین بیان است که از آسیب های اکسیداتیو در مغز جلوگیری کرده و با بهبود حافظه و عملکرد های شناختی، خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر را کاهش می دهد.

شیرین بیان دارای خواص ضد التهابی قوی است و به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید هایی که دارد، باعث توقف مرگ سلول های نورونی شده و خطر ابتلا به بیماری ام اس را کاهش می دهد.

زیاده روی در مصرف شیرین بیان، با کاهش سطح پتاسیم خون و افزایش کورتیزول در بدن، باعث افزایش فشار خون بالا شده و ضربان قلب را افزایش می دهد.

متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از مصرف شیرین بیان، اجتناب کنند چون می تواند باعث افزایش فشار خون شود و همچنین ممکن است خطر سقط جنین در زنان باردار را افزایش دهد.

علاوه بر این چون شیرین بیان سطح کورتیزول خون را افزایش می دهد، می تواندباعث انقباضات رحمی شده و باعث زایمان زودرس شود.

توصیه می شود که کودکان زیر 10 سال به هیچ وجه نباید از شیرین بیان استفاده کنند چون ممکن است باعث افزایش فشار خون در آن ها شود.

ریشه شیرین باعث کاهش سطح پتاسیم در بدن یا هیپوکالمی شده که می تواند ضعف عضلانی را در پی داشته باشد.

مصرف ریشه شیرین بیان می تواند باعث تشدید بیماری های کلیوی شد.

طبیعت شیرین بیان معتدل است. شیرین بیان حاوی مقادیر بالای کلسیم، کولین، آهن، منیزیم، نیاسین، پانتوتنیک اسید، فسفر، پتاسیم، ریبوفلاوین، سلنیوم، سیلیکون، تیامین، ویتامین E، روی، فلاونوئید ها، گلوکز، ساکارز، آسپارژین و گلیسیرریزین می باشد.

شیرین بیان، بومی اروپا و آسیاست و در بیشتر مناطق ایران به ویژه در شهرستان خاتم مروست، آذربایجان و شهرستان اقلیدبه فراوانی یافت می شود.چاي شيرين بيان

امروزه از ریشه شیرین بیان بیشتر به عنوان شیرین کننده، برای تهیه آب نبات استفاده می شود.

گونه اسپانیایی : میوه آن صاف و بدون کرک است و قطر ریشه ی آن به 6 تا 18 میلی‌ متر می رسد.

گونه روسی : برگ‌ های آن چسبناک است، ریشه‌ های زیادی به قطر 5 سانتیمتر دارد که قهوه ای رنگ هستند و شیرینی ملایمی دارند.

گونه ترکی : ضخامت ریشه این گونه از شیرین بیان، حدود 8 سانتیمتر است.

گونه ایرانی : ریشه های ضخیم تری نسبت به گونه های دیگر دارد.

توصیه می شود که عصاره شیرین بیان را حداکثر تا 30 میلی گرم / میلی لیتر در روز استفاده کنید.

سازمان بهداشت جهانی، دوز توصیه شده برای پودر ریشه شیرین بیان را حداکثر تا 75 میلی گرم در روز توصیه کرده است.

پودر شیرین بیان بیشتر برای درمان اگزما و آکنه استفاده می شود.

توصیه می شود که چای و دمنوش شیرین بیان را فقط به اندازه ی 1 فنجان در روز مصرف کنید. چای و دمنوش شیرین بیان بیشتر برای درمان زخم معده، سرماخوردگی و سرفه و استرس استفاده می شود.

ریشه های خشک شیرین بیان را تمیز بشویید. در یک قوری به ازای هر فنجان آب جوش یک قاشق غذا خوری ریشه شیرین بیان بریزید و بگذارید با حرارت پایین به مدت 3 دقیقه خوب بجوشد، از روی اجاق گاز بردارید و بگذارید 5 دقیقه بماند تا دم بکشد.

دمنوش شیرین بیان آماده است در فنجان بریزید و بنوشید.

در ادامه بخوانید : خواص دمنوش گل گاوزبان

منابع : healthline – draxe – selfhacked – naturalfoodseries – stylecraze

فال حافظ

سلامت و پزشکی
سبک زندگی
گیاهخواری
اطلاعات دارویی
خواص ها
مد و فشن

سرگرمی
چهره ها
عکس های جالب و دیدنی
اشعار زیبا
آهنگ
ویدیو کلیپ
آهنگ تولدت مبارک

کپی برداری ممنوع !

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

چاي شيرين بيان
چاي شيرين بيان
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *