چای سبز کم خونی

دوره مقدماتی php
چای سبز کم خونی
چای سبز کم خونی

چای سبز نوعی چای است که از جوانه‌ها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می‌آید. در فرایند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می‌پذیرد. چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد. نوع ژاپنی آن به اوچا معروف است.

خوردن بیش از حد چای سبز و لبنیات احتمال کم‌خونی خصوصاً در زنان را افزایش می‌دهد. مشکل کم‌خونی در زنان بیش‌تر از مردان است، یکی از دلایلی که زنان نسبت به مردان بیشتر در معرض کم‌خونی قرار می‌گیرند دوره عادت ماهیانه است که برای جبران آن باید از مواد غذایی حاوی‌ آهن استفاده کرد.

با ما در مجله دلگرم همراه باشید تا با خوردن چای سبز و به وجود آمدن علائم کم خونی آشنا شوید


چای سبز کم خونی


دوره مقدماتی php


مطابق با یک مطالعه‌ی تایوانی، از مضرات چای سبز این است که مصرف بیش از حد چای سبز می‌تواند به کم‌خونی فقر آهن منجر شود. مهم‌تر این‌که، مصرف چای سبز پس از غذای غنی از آهن سبب می‌شود که ترکیبات اصلی چای به آهن متصل شوند. اگر این اتفاق بیفتد، چای سبز توانایی خود را به عنوان یک آنتی‌اکسیدان از دست می‌دهد.

EGCG (اپی‌گالوکتشین گالات) ترکیب اصلی چای سبز است. گفته می‌شود که این ترکیب آنزیمی را به نام میلوپراکسیداز، که ممکن است باعث التهاب شود، مهار می‌کند. اما زمانی که چای همراه با غذاهای غنی از آهن مصرف می‌شود، EGCG توانایی خود را برای مهار فعالیت التهابی میلوپراکسیداز از دست می‌‌دهد، و در نتیجه سبب بروز التهاب می‌شود. به عبارت دیگر، موضوع به آن‌چه می‌خورید محدود نمی‌شود، بلکه مهم این است که چای سبز را همراه با چه چیزی می‌خورید، و آن‌چه مزایای این چای را تعیین می‌کند، ‌همین است.

برخی منابع می‌گویند که اضافه کردن لیمو به چای سبز یا نوشیدن آن بین‌ وعده‌های غذایی می‌تواند با این موضوع مقابله کند. تحقیقات بیش‌تر اضافه می‌کنند که مصرف چای می‌تواند جذب آهن از منابع گیاهی را کاهش دهد (به میزان ۶۴ درصد). برای کاهش چنین تاثیری، می‌توانید چای را دست کم یک ساعت قبل یا بعد از غذا بخورید و همچنین غذاهای غنی از ویتامین C را بیش‌تر در رژیم غذایی‌تان بگنجانید زیرا ویتامین C به جذب آهن کمک می‌کند.


مطالعه‌ی دیگری که در تایوان انجام شده، مصرف بیش از حد چای (به ویژه چای سبز) را به کاهش جذب آهن و کم‌خونی ناشی از آن ارتباط داده‌است. و بر اساس یک گزارش از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنول موجود در چای سبز می‌توانند جذب آهن را مهار کنند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که پلی‌فنل‌ها در سلول‌های روده به آهن متصل می‌شوند و مانع وارد شدن آن به جریان خون می‌شوند. مجموعه‌ی پلی‌فنول-‌آهن در نهایت از بدن دفع می‌شود.



آهن موجود در غذاها به دو شکل دیده می شود

1-آهن فِروز (آهن دو ظرفیتی یا Fe2t ) که در غذاهای گوشتی وجود دارد و آهن هِم(haem) نام دارد.

2-آهن فِریک (آهن سه ظرفیتی یا Fe3t) که در غذاهای گیاهی وجود دارد و آهن غیر هِم(non-haem) نام دارد.


هر چند که چای سبز جذب آهن گیاهی را کاهش می دهد، اما به این معنا نیست که مصرف زیاد چای باعث ایجاد وضعیت نامطلوبی از آهن در بدن افراد می شود.


برای رسیدن به یک نتیجه کلی در مورد تاثیر چای بر وضعیت آهن، مطالعات گسترده گوناگونی در کشورهای مختلف و گروه های سنی و جنسی متغیر، انجام گرفت. نتایج این مطالعات ضد و نقیض بود. بعضی مطالعات نشان دادند که میزان بروز کم خونی در بین مصرف کنندگان چای در مقایسه با سایر افراد بیشتر است، در حالی که مطالعات دیگر چنین ارتباطی را در کودکان و بزرگسالان نشان نمی دادند.


مطالعات نشان داده که مصرف چای تاثیری بر روی وضعیت آهن در بدن افراد سالم ندارد. افراد سالم یعنی کسانی که یک برنامه غذایی مناسب و متعادل دارند و با توجه به غلظت فریتین سرم، دارای ذخایر کافی آهن در بدن خود هستند. فریتین، نوعی پروتئین در خون است که آهن را برای انجام متابولیسم ذخیره می کند.


ولی در افرادی که در معرض کمبود آهن هستند (وضعیت آهن بدنشان لب مرز است)، به نظر می رسد نوشیدن چای باعث کمبود آهن در بدنشان می شود.



عوامل ژنتیکی


اجزاء رژیم غذایی


زمان نوشیدن چای هنگام مصرف غذاهای گیاهی است.


چای سبز به دلیل داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن می کند.

خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.

مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد.

زیاده روی در مصرف این چای می تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود

مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی از عصاره های آن وجود دارد در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری می شود

افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند.



تهیه و گردآوری مجله دلگرم


مرضیه ملایری



چای سبز کم خونی











© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

یکی از نوشیدنی هایی که در ایران بابت کاهش وزن به شدت تبلیغ می شود و طرفداران زیادی هم دارد چای سبز است. گذشته از این که این تبلیغات خیلی هم پایه و اساس علمی ندارد، باید بررسی کرد که چه کسانی چای سبز نخورند. با ما همراه باشید.

به گزارش جی پلاس، چای سبز تنها می‌تواند به مقدار بسیار جزئی متابولیسم بدن را افزایش دهد. به دلیل همین ویژگی، بسیاری از افراد حدود 4 تا 5 لیوان در روز چای سبز می‌نوشند. درحالی‌که حتی در این شرایط هم افزایش متابولیسم آنقدری نیست که بتواند پاسخگوی دریافت مقدار کالری اضافی مصرفی ما باشد. اما این همه ماجرا نیست. معمولا مصرف چای، چه چای سبز و چه چای سیاه بیشتر از 2 تا 3 لیوان در روز از نظر تغذیه‌‌ای نه تنها مفید نیست، بلکه برای سلامت مضر هم هست. مصرف زیاد نوشیدنی‌هایی مثل چای به‌شدت مضر است و باعث می‌شود آب و الکترولیت‌ها از بدن دفع شوند. بنابراین مصرف زیاد این نوشیدنی‌ها می‌تواند منجر به اختلال آب و الکترولیت در بدن شود. از سوی دیگر ترکیبات آلکانوئیدی موجود در چای می‌تواند در اثر مصرف زیاد مشکلات تحریک‌پذیری و حساسیت‌های ویژه عصبی را هم در پی داشته باشد. این در حالی است که مصرف متعادل آن یعنی 2 تا 3 لیوان در روز می‌تواند در بدن آرامش ایجاد کند.

 

 

چای سبز کم خونی

:با امام

مضرات چای سبز هم به اندازه فواید آن زیاد و پرشمار هستند. سالهاست که همه می‌گویند مصرف چای سبز کلید سلامتی است و ما هم مصرف چای سبز را شروع کردیم. همه چیز خوب بود، تا زمانی که بعضی از افراد در برخی از آزمایشگاه‌ها، تحقیقاتی را انجام دادند و تمام افکار و برنامه‌های ما را نقش بر آب کردند.

بله چای سبز هم عوارض جانبی دارد!

و بهتر است ما هم این موضوع را باور کنیم. به این دلیل که چای سبز واقعا دارای عوارض جانبی است.

و شما هم باید آنها را بدانید. همه‌ی آنها را. اما آیا چای سبز برای سلامتی بد است؟ ادامه‌ این مقاله را بخوانید تا پاسخ این سوال را پیدا کنید!چای سبز کم خونی

این نوشیدنی از برخی جهات می‌تواند سالمترین نوشیدنی موجود در این سیاره باشد. و همه‌ی کسانی که در تمام این سال‌ها در مورد مزایای چای سبز داد سخن داده‌اند، حق داشته‌اند!

دست کم، بیش‌تر آن‌ها.

ثابت شده‌است که این چای عملکرد مغز را بهبود می‌دهد و از بروز مشکلات حافظه‌ی ناشی از بالا رفتن سن جلوگیری می‌کند. چای سبز همچنین به جلوگیری از سرطان کمک می‌کند و ماده‌ای فعال است که در بیش‌تر رژیم‌های غذایی کاهش وزن گنجانده می‌شود.

آنتی‌اکسیدان‌ها، دیگر نکته‌ی مثبت در رابطه با چای سبز هستند. در واقع این چای از آنتی‌اکسیدان ساخته شده‌است. به معنای واقعی کلمه!

دیگر مزایای چای سبز عبارتند از بهبود وضعیت سلامت دندان‌ها و افزایش ایمنی بدن. این چای همچنین می‌تواند به درمان دیابت کمک کند.

خوب داستان را متوجه شدید، نه؟ این چای مزایای متعددی دارد!

اما یک نکته‌ی دیگر وجود دارد که ممکن است فراموش شده باشد. برای من نیز اتفاق افتاد. عوارض جانبی! چیزهایی درباره‌ی چای سبز که مجاز به دانستن آنها نبوده‌اید.

مطلب مرتبط: ۵ دلیل که باید چای سبز بنوشید

در مرحله‌ی اول، باید درباره‌ی کافئین صحبت کنیم. چای سبز چای است و مثل هر چای دیگری، حاوی کافئین است. این چیزی است که ما باید در ابتدای بحث قبول کنیم. مصرف بیش از حد کافئین با عصبانیت، لرزش و اضطراب مرتبط است. و افرادی که به عدم تحمل کافئین مبتلا هستند، بیش‌تر رنج می‌برند – آنها علائم را حتی با مصرف مقدار کمی‌کافئین (یا چای سبز) تجربه می‌کنند.

همچنین، چای سبز می‌تواند به توانایی بدن شما برای جذب آهن آسیب وارد کند. و این خود یک مشکل است. کمبود آهن می‌تواند مجموعه‌ای کامل از مشکلات جدی را برای‌تان به ارمغان بیاورد. قطعا شما چنین چیزی را دوست ندارید. چای سبز همچنین با برخی از داروها تداخل ایجاد می‌کند و پیامدهای آن به صورت دردناکی ناخوشایند است.

یک مطالعه که در دهه‌ی گذشته صورت پذیرفت، نشان داد که ارتباط بین چای سبز و پیشگیری از سرطان ضعیف و متناقض است. این نتیجه در مورد زوال عقل و آلزایمر نیز صادق است.

مطلب مرتبط : خواص چای سبز: ۳۰ فایده چای سبز برای سلامتی،‌لاغری، زیبایی و درمان

به هر روی شما متوجه منظور ما شدید، این‌طور نیست؟ تناقضات فراوانی در این رابطه وجود دارد.

مصرف بیش از حد چای سبز می‌تواند منجر به دریافت کافئین زیاد شود که بی‌خوابی، ناراحتی معده، لرزش، بی‌قراری و غیره را به دنبال دارد. البته، در افرادی که تمایل دارند به طور ناگهانی مقداری زیادی از این چای را مصرف کنند، این مشکل برجسته‌تر است. به عبارت دیگر، اگر شما نسبت به کافئین حساس هستید، بیش‌تر به این عوارض جانبی حساس هستید. مطابق با مطالعات صورت‌گرفته، تا ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز برای بیشتر بزرگسالان بدون خطر است. که این مقدار در ۴ فنجان قهوه یا ۱۰ قوطی کولا یا نوشیدنی‌های انرژی‌زا موجود است. یا ۱۰ تا ۱۲ فنجان چای سبز.

بسیار خوب. حالا به مبحث اصلی می‌رسیم. عوارض جانبی چای سبز، البته به طور مفصل. اما قبل از این‌که ادامه بدهیم، یک چیزی است که می‌خواهیم کاملا روشن کنیم. هیچ گزارشی مبنی بر بروز مشکل در صورت مصرف متعادل چای سبز وجود ندارد. و کیفیت چای نیز در این میان اهمیت دارد.

از این رو، اگر کسی در اثر مصرف چای سبز دچار عوارض جانبی شود، به حتمال بسیا زیاد یا به دلیل مصرف بیش از حد آن بوده‌است، یا چای بی‌کیفیت مصرف کرده‌است.

آیا چای سبز سبب بروز برخی عوارض جانبی می‌شود؟ ممکن است تعجب کنید از این‌که چرا چای سبز برای شما بد است، خوب می‌توانید مشکل خودتان را با خواندن این مطلب چک کنید. در این نوشتار برخی از خطرات شگفت‌آور چای سبز را برای سلامتی خواهید دید.

مطلب مرتبط: ۸ دلیل که چای سبز به جای قهوه بنوشید

کافئین می‌تواند شایع‌ترین عامل بروز این مشکلات باشد. اگر چه مقدار کافئین چای سبز کم‌تر از انواع دیگر چای است، اما باز هم می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند. زیرا کافئین میزان اسید درگیر در فرآیند گوارش را افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند درد یا حالت تهوع ایجاد کند.

همچنین، اگر چه همواره گفته می‌شود که چای سبز از سرطان، به ویژه سرطان معده جلوگیری می‌کند، اما مطالعات نشان می‌دهند که در این زمینه اطلاعات کافی وجود ندارد.

مطابق با گزارش منتشر شده توسط مرکز پزشکی دانشگاه روچستر، اگر پس از نوشیدن چای سبز، دچار درد معده می‌شوید، به پزشک‌تان مراجعه کنید.

مطابق با یک مطالعه‌ی تایوانی، از مضرات چای سبز این است که مصرف بیش از حد چای سبز می‌تواند به کم‌خونی فقر آهن منجر شود. مهم‌تر این‌که، مصرف چای سبز پس از غذای غنی از آهن سبب می‌شود که ترکیبات اصلی چای به آهن متصل شوند. اگر این اتفاق بیفتد، چای سبز توانایی خود را به عنوان یک آنتی‌اکسیدان از دست می‌دهد.

EGCG (اپی‌گالوکتشین گالات) ترکیب اصلی چای سبز است. گفته می‌شود که این ترکیب آنزیمی را به نام میلوپراکسیداز، که ممکن است باعث التهاب شود، مهار می‌کند. اما زمانی که چای همراه با غذاهای غنی از آهن مصرف می‌شود، EGCG توانایی خود را برای مهار فعالیت التهابی میلوپراکسیداز از دست می‌‌دهد، و در نتیجه سبب بروز التهاب می‌شود. به عبارت دیگر، موضوع به آن‌چه می‌خورید محدود نمی‌شود، بلکه مهم این است که چای سبز را همراه با چه چیزی می‌خورید، و آن‌چه مزایای این چای را تعیین می‌کند، ‌همین است.

برخی منابع می‌گویند که اضافه کردن لیمو به چای سبز یا نوشیدن آن بین‌ وعده‌های غذایی می‌تواند با این موضوع مقابله کند. تحقیقات بیش‌تر اضافه می‌کنند که مصرف چای می‌تواند جذب آهن از منابع گیاهی را کاهش دهد (به میزان ۶۴ درصد). برای کاهش چنین تاثیری، می‌توانید چای را دست کم یک ساعت قبل یا بعد از غذا بخورید و همچنین غذاهای غنی از ویتامین C را بیش‌تر در رژیم غذایی‌تان بگنجانید زیرا ویتامین C به جذب آهن کمک می‌کند.

مطالعه‌ی دیگری که در تایوان انجام شده، مصرف بیش از حد چای (به ویژه چای سبز) را به کاهش جذب آهن و کم‌خونی ناشی از آن ارتباط داده‌است. و بر اساس یک گزارش از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنول موجود در چای سبز می‌توانند جذب آهن را مهار کنند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که پلی‌فنل‌ها در سلول‌های روده به آهن متصل می‌شوند و مانع وارد شدن آن به جریان خون می‌شوند. مجموعه‌ی پلی‌فنول-‌آهن در نهایت از بدن دفع می‌شود.

مطلب مرتبط: ۴ راه خوش طعم شدن چای سبز

باز هم، به دلیل وجود کافئین، چای سبز ممکن است سبب بروز سردرد خفیف تا شدید شود. سردرد همچنین می‌تواند ناشی از کمبود آهن باشد و همان‌طور که قبلا دیدیم، می‌تواند از طریق مصرف بیش از حد چای سبز اتفاق بیفتد.

چای سبز به غیر از سردرد، می‌تواند باعث سرگیجه هم بشود. و مطابق با مطالعات صورت گرفته، حداکثر دوز مناسب چای سبز برای انسان ۹.۹ گرم در روز است که تقریبا با ۲۴ فنجان از این نوشیدنی در روز برابر است. نکته‌ی مهمی‌که باید یادآوری کنیم این است که اگر چه عصاره چای سبز در بیش از ۱۰۰ مکمل گیاهی بدون نسخه در دسترس است، اما استفاده از آن به عنوان درمان هر اختلالی به طور کامل توسط FDA تایید نمی‌شود. همچنین بدون خطر بودن مصرف طولانی مدت عصاره‌ی چای سبز به طور مشخصی تعریف نشده‌است.

از مضرات چای سبز این است که  می‌تواند یک حالت لرزش و رعشه ایجاد کند، که این اثر جانبی ممکن است در مورد محصولات چای سبز بدون کافئین صادق نباشد.

یکی دیگر از اثرات نامطلوب چای سبز ایجاد مشکل در خواب است. با محدود کردن مصرف چای سبز می‌توانید از این مشکل جلوگیری کنید، زیرا دوز تاثیرگذار کافئین موجود در چای سبز برای تاثیر روی کیفیت خواب، روزانه ۱۰ تا ۱۴ گرم است.

مصرف چای سبز در ساعات آخر روز نیز می‌تواند این اثر را ایجاد کند. یک دلیل بسیار واضح برای این تاثیر، کافئین است که سیستم عصبی را تحریک می‌کند و می‌تواند خواب فرد را تحت تاثیر قرار دهد. مهم‌تر از همه این‌که زنان باردار و شیرده باید مصرف چای سبز خود را محدود کنند زیرا ممکن است وارد شیر مادر شود و باعث بی‌خوابی نوزاد شود.

یک گزارش از دانشگاه ایلینوی نشان می‌دهد که  از مضرات چای سبز این است که  می‌تواند باعث اختلالات خواب دیگری نیز شود، در صورتی که به میزان بیش از حد مصرف شود.

باز هم تقصیر کافئین است. کافئین باعث تحریک قلب نیز می‌شود. این ماده موجب می‌شود سرعت ضربان قلب شما به سرعت افزایش یابد، و در نتیجه موجب ضربان قلب تند و نامنظم می‌شود – یک بیماری به نام تاکی‌کاردی (تندتپشی). این اختلال می‌تواند سبب شود که احساس کنید انگار قلب‌تان در قفسه‌ی سینه می‌کوبد. در واقع ضربان قلب را بیش‌تر از حد معمول احساس می‌کنید. این اختلال که تپش قلب نیز نامیده می‌شود حتی می‌تواند باعث ایجاد درد در قفسه سینه یا آنژین صدری شود. تغییر ضربان قلب طبیعی شما، می‌تواند یک تهدید جدی برای سلامتی‌تان باشد.

بر اساس یک گزارش دیگر از دانشگاه بهداشت و سلامت یوتا، در صورتی که به بیماری قلبی یا تپش قلب مبتلا هستید باید در مصرف کپسول چای سبز تجدید نظر کنید.

مطابق با یک مطالعه که در هند انجام شد،  از مضرات چای سبز این است که پلی‌فنول موجود در چای سبز می‌تواند باعث استرس اکسیداتیو شود. مصرف بیش از حد کافئین، از جمله کافئین موجود در چای سبز، باعث تهوع و استفراغ می‌شود.چای سبز کم خونی

مقادیر متوسط کافئین به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم در روز تعریف می‌شود. اگر مقدار مصرف‌تان بیش از حد باشد، ممکن است منجر به عوارض جانبی خاص، از جمله استفراغ شود.

در صورتی که مصرف چای سبز را به تازگی شروع کرده باشید، اسهال نیز ممکن است رخ دهد. مدفوع شل می‌تواند یکی از عوارض جانبی خفیف این نوشیدنی باشد (به علت کافئین موجود در آن)، که در نهایت بعد از آن‌که به چای عادت کردید، رفع می‌شود.

اسهال همچنین می‌تواند با مصرف بیش از حد چای سبز اتفاق بیفتد. یک راه برای متوقف کردن اسهال این است که مصرف چای را کاهش دهیم. راه دیگر این است که اطمینان حاصل کنید که چای سبز را با معده‌ی خالی ننوشید. به جای این کار می‌توانید چای را همراه با یک وعده غذای کامل مصرف کنید. چنین تاثیری به این دلیل است که وجود غذا در معده به طور بالقوه می‌تواند اثرات نامطلوب کافئین را (از جمله کافئین) کاهش دهد.

در مورد اسهال شدید، مصرف چای سبز را متوقف کنید و بلافاصله با پزشک‌تان مشورت کنید. اسهال خفیف ممکن است شایع باشد. اما قطعا اسهال شدید ربطی به این چای ندارد. همچنین از ارائه‌دهنده‌ی مراقبت‌های بهداشتی خود بخواهید تا احتمال وجود بیماری سندروم روده‌ی تحریک پذیر یا سندرم روده‌ی التهابی را بررسی کند.

طبق گزارش کتابخانه‌ی ملی پزشکی ایالات متحده، چای سبز از جمله گیاهان دارویی که دارای کافئین هستند، محسوب می‌شود. و به همین دلیل است که می‌تواند باعث اسهال شود.

چای سبز علاوه بر اسهال، می‌تواند گاز معده نیز ایجاد کند. کافئین همچنین باعث تحریک عضلات دستگاه گوارش می‌شود. این می‌تواند در افراد دارای کولون حساس سبب بروز مشکل شود. به همین دلیل است که اگر سابقه مشکلات کولون داشته باشید قبل از مصرف چای سبز باید با یک متخصص مشورت کنید.

مصرف کافئین بیش از حد با بروز اسپاسم و فشردگی عضلانی مرتبط است. و افراد مبتلا به ریتم غیر طبیعی سینوس باید مصرف کافئین را محدود کنند.

همچنین گفته می‌شود که کافئین با سندرم پای بی‌قرار ارتباط دارد. اگر مبتلا به این اختلال در حد خفیف تا متوسط هستید، بهتر است به میزان مصرف چای سبزتان (یا کافئین) دقت کنید. یکی از نشانه‌های رایج سندرم پای بی‌قرار، این است که وقتی فرد غیر فعال است، علائمی پدیدار می‌شوند. این اتفاق ممکن است شب‌ها هنگام رفتن به رختخواب رخ بدهد، یا ممکن است عصرها درد شدیدی داشته باشید، یا شب‌ها پاها را مدام تکان بدهید. کافئین می‌تواند هر یک از این علائم، از جمله اسپاسم عضلانی را تشدید کند.

۲۴۰ میلی‌لیتر چای سبز حاوی حدود ۲۵ میلی‌گرم کافئین است و بر اساس یک گزارش، این کافئین می‌تواند باعث لرزش شود.

چای سبز اسیدی است، و از این رو می‌تواند باعث تحریک پوشش مری و ایجاد ریفلاکس اسید یا سوزش سر دل شود. اگر یک فرد در معرض سوزش سر دل (یا ریفلاکس اسید) باشد، این اختلال می‌تواند بدتر شود. اگرچه چای سبزی که به شیوه‌ی معمولی دم شده نمی‌تواند به اندازه کافی قوی باشد، اما چای سبز که در بطری به فروش می‌رسد، می‌تواند یک تهدید واقعی باشد چرا که بسیاری از این چای سبزها با یک نگهدارنده‌ی اسیدی مانند اسید اسکوربیک تقویت می‌شوند. این نگهدارنده می‌تواند عضله‌ی پایینی مری را شل کند، و به این ترتیب احتمال رفلاکس اسید افزایش می‌یابد.

و در صورتی که شما ترجیح می‌دهید از کپسول چای سبز استفاده کنید، از قبل حتما با پزشک‌تان صحبت کنید زیرا عصاره‌ی چای سبز کپسولی نیز ممکن است علائم سوزش معده را بدتر کند. همچنین، دقت کنید که قرص‌های با کیفیت را از یک فروشگاه معتبر خریداری کنید.

مطابق با یک مطالعه‌ی ژاپنی، مصرف چای سبز را با GERD یا بیماری بازگشت اسید به مری معده مرتبط دانست. همچنین مشخص شد که کافئین موجود در چای سبز اسید معده را افزایش می‌دهد، و همین می‌تواند منجر به گاستریت (ورم معده) شود.

از مضرات چای سبز این است که ثابت شده‌است که مصرف کافئین به مدت طولانی و به میزان بیش از ۱.۵ گرم در روز می‌تواند منجر به علائم خاصی شود، از جمله سرگیجه و گیجی.

با توجه به انجمن وزوز گوش امریکا، نوشیدنی‌هایی که حاوی کافئین هستند، باعث تشدید وزوز گوش می‌شوند. چای سبز، به عنوان یکی از منابع کافئین، می‌تواند منجر به بروز این اختلال شود.

از مضرات چای سبز این است که بر اساس یک مطالعه، عصاره‌ی چای سبز به طور قابل‌توجهی باعث تشدید ریسک ابتلا به تشنج در موش‌های تحت آزمایش شد. چای همیشه مدت زمان تشنج را افزایش داده بود.

همچنین، چای سبز می‌تواند از کارکرد مناسب فولیک اسید جلوگیری کند. این امر می‌تواند منجر به یک اختلال کاملا شبیه کمبود فولیک اسید شود. اسید فولیک بیش از حد با تشنج مرتبط است. اگر چه ممکن است به نظر برسد که چای سبز به نحوی ممکن است به مبارزه با تشنج‌ها کمک کند – اما هیچ شواهدی وجود ندارد که در واقع چنین تاثیری دارد.

تحقیقات بیش‌تر نشان می‌دهد که دوز بالا چای سبز می‌تواند منجر به تشنج شود.

از مضرات چای سبز این است که کافئین موجود در چای سبز می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد. به همین دلیل است که اگر شما اختلال خونریزی دارید باید از مصرف آن پرهیز کنید.

با توجه به مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، چای سبز، هنگامی‌که با آسپرین ترکیب می‌شود، ممکن است از لخته شدن خون جلوگیری کند. استفاده از این دو به طور همزمان می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

اگر چه مطالعاتی انجام شده‌است که از مزایای چای سبز برای دیابت دم می‌زنند، اما مطالعات دیگری نیز وجود دارد که خلاف این ادعا را نشان می‌دهند. تعداد کمی از مطالعات که از چای سبز، عصاره‌ی آن و کاتچین (ماده‌ی تشکیل‌دهنده‌ی اصلی چای سبز) استفاده کرده‌اند، نتایج ناامیدکننده‌ای را در درمان دیابت نوع ۲ نشان دادند. زمانی که درباره‌ی تاثیر این چای روی حفاظت از افراد سالم در برابر این بیماری، مطالعاتی صورت گرفت، نتایج مشابهی به‌دست آمد.

چای سیاه حاوی کافئین است. چای سبز هم همین‌طور. اما هنگامی‌که کسی هر دو را با هم استفاده کند، خطر عوارض جانبی کافئین چند برابر می‌شود. نوشیدن چای به طور چشمگیری باعث افزایش فشار در داخل چشم می‌شود. این اتفاق در عرض ۳۰ دقیقه پس از نوشیدن چای رخ می‌دهد و به مدت ۹۰ دقیقه طول می‌کشد.

تحقیقات بیش‌تر به طور کامل زنان مبتلا به گلوکوم را از مصرف چای سبز یا عصاره‌ی آن منع می‌کنند.

فلاونوئیدهای موجود در چای سبز که از فواید آن برای سلامتی به شدت تعریف می‌شود (که واقعا هم تاثیر مثبتی روی سلامتی دارند) توسط بدن به سرعت جذب می‌شوند. این امر، همراه با کافئین موجود در چای، ممکن است منجر به افزایش ناگهانی (اما موقت) فشار خون شود.  از مضرات چای سبز این است که  مطالعات متعدد نشان داده‌اند که چای سبز سطح فشار خون را بالا می‌برد. اگر چه افزایش سطح فشار خون باعث نگرانی‌های جدی نمی‌شود، اما یک چیز روشن است: چای سبز احتمالا امن‌ترین یا مطمئن‌ترین راه برای تنظیم فشار خون نیست.

مطابق با یکی دیگر از مطالعات چینی، دوز بالاتری از چای سبز حاوی کافئین بیش‌تری است که باعث افزایش فشار خون می‌شود.

یک مطالعه‌ی استرالیایی دیدگاه متفاوتی را ارائه می‌دهد. این مطالعه بررسی کرد که آیا چای سبز می‌تواند اثرات فشار خون ناشی از کافئین را کاهش دهد یا خیر. یافته‌ها نشان می‌دهند که مصرف چای، بیش‌تر از کافئین صرف باعث افزایش فشار خون می‌شود.

کافئین می‌تواند موجب افزایش موقت اما شدید فشار خون شما شود. کارشناسان معتقدند که این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که کافئین هورمونی را که می‌تواند شریان‌های شما را گسترش دهد، مهار می‌کند. همچنین اعتقاد بر این است که کافئین غده‌ی آدرنالین شما را تحریک می‌کند تا آدرنالین بیش‌تری تولید کند و به این ترتیب سطح فشار خون را افزایش می‌دهد.

همچنین مشخص شده‌است افرادی که به طور منظم کافئین مصرف می‌کنند نسبت به افرادی که کافئین مصرف نمی‌کنند، فشار خون بالاتری دارند. این اثر کافئین در میان مردان دارای اضافه وزن یا کسانی که بیش از ۷۰ سال سن دارند، بسیار شدیدتر است.

یک روش خوب برای بررسی اینکه آیا کافئین موجود در چای سبز باعث افزایش فشار خون می‌شود یا خیر، اندازه‌گیری فشارخون شما در طول ۳۰ تا ۱۲۰ دقیقه پس از مصرف این نوشیدنی است. اگر فشارتان افزایش یافته باشد، به کافئین حساس هستید. و این بدان معنا است که باید مصرف چای سبز و سایر اشکال کافئین را متوقف کنید. اما یادتان باشد که به‌تدریج و در طول چند روز، کافئین را کاهش دهید، تا از علائمی مانند سردرد جلوگیری کنید.

امروزه عصاره‌های چای سبز به عنوان مکمل‌های کاهش وزن به شدت به فروش می‌رسند. اگر چه شواهد کمی از اثربخشی چای سبز در این زمینه وجود دارد، اما برخی از عوارض جانبی جدی، از جمله نارسایی حاد کبدی، گزارش شده است. مطابق با یک مطالعه که در نیویورک انجام شد، عصاره‌ی چای سبز یکی از از مکمل‌های گیاهی و رژیم غذایی مرتبط با آسیب کبدی است.

کاتچین موجود در چای سبز مزایای زیادی برای سلامتی دارد از جمله کاهش کلسترول و کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی. اما همین کاتچین‌ها، اگر در دوزهای بالا مصرف شوند، به خصوص در دوزهای مکمل‌های کاهش وزن، باعث سمی‌شدن کبد می‌شوند.

یکی دیگر از مطالعات انجام‌شده در نیویورک بر روی یک مورد نارسایی حاد کبدی در یک فرد پس از مصرف یک محصول کاهش وزن حاوی عصاره‌ی چای سبز متمرکز شده‌است. در یکی از این محصولات گیاهی کاهش وزن، که با آسیب حاد کبدی ارتباط داشت، عصاره‌ی چای سبز یکی از مواد اولیه بود.

اگرچه چند مطالعه‌ وجود دارد که در مورد اثر محافظتی چای سبز بر روی کبد صحبت می‌کنند، اما واقعیت این است که تنها آزمایشات تصادفی در مقیاس بزرگ می‌توانند این نتایج را تایید کنند. کتابخانه ملی ایالات متحده امریکا از سایر محصولات کاهش وزن حاوی عصاره چای سبز صحبت می‌کند که در نهایت با مشکلات مربوط به کبد ارتباط دارند.

بر اساس مطالعه‌ی دیگری که در کانادا انجام شد، مطالب زیادی وجود دارد که می‌تواند عوارض جانبی جدی (به ویژه سمیت کبد) ناشی از مکمل‌های عصاره چای سبز را ثابت کنند.

ثابت شده‌است که کافئین جذب کلسیم را مهار می‌کند. در عین حال می‌تواند میزان دفع کلسیم را در بدن افزایش دهد. این امر منجر به کم شدن سطوح کلسیم در استخوان‌ها می‌شود، گرچه تنها به طور موقتی این اتفاق رخ می‌دهد. اما با مصرف گسترده‌ی این چای، این تاثیر می‌تواند به بیماری‌های استخوانی نظیر پوکی استخوان منجر شود.

مطابق با یک مطالعه که توسط دانشگاه کنتیکت صورت گرفت، مصرف عصاره‌ی چای سبز منجر به کوتاه شدن استخوان ران شد. این عصاره همچنین باعث کاهش حجم، میزان مواد معدنی، حجم قشر و ضخامت استخوان شد. این پیامدها نشان می‌دهد که مصرف چای سبز به میزان زیاد می‌تواند منجر به کاهش میزان انباشت استخوان در طی سال‌های شکل‌گیری فرد شود.

دوز بیش از حد بالای چای سبز می‌تواند به یک منبع پروکسیدان تبدیل شود، که روی ماتریکس استخوانی تاثیر منفی دارد و از مضرات چای سبز است.

شایع‌ترین آلرژی‌های مرتبط با مصرف چای سبز عبارتند از اگزما و کهیر. فرد همچنین ممکن است در صورت، لب‌ها، زبان یا گلو احساس سوزش را تجربه کند.

یکی از واکنش‌های شدید آلرژیک به چای سبز هرچند نادر، می‌تواند آنافیلاکسی باشد. این واکنش زمانی رخ می‌دهد که گلو متورم می‌شود، فشار خون به طور ناگهانی کاهش می‌یابد، بدن پر از کهیر می‌شود، درد شکم ممکن است آغاز شود و فرد ممکن است سرگیجه و اضطراب داشته باشد.

مروری بر مطالعات انجام شده، ثابت می‌کند که پلی‌فنول‌هایی که گفته می‌شود از سرطان و بیماری‌های قلبی پیشگیری می‌کنند، در صورت مصرف بیش از حد می‌توانند به کلیه نیز آسیب وارد کنند. بنا به گفته‌ی کارشناسان، به ویژه افرادی که مکمل چای سبز مصرف می‌کنند، باید احتیاط کنند و این از مضرات چای سبز است.

مطالعات نشان داده‌اند که کاتچین‌های موجود در چای سبز ممکن است بر عملکرد غده‌ی تیروئید تاثیر بگذارند. مطابق با مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، کاتچین‌ها می‌توانند عملکرد تیروئید را مختل کرده و تولید هورمون‌ها را متوقف کنند. این امر می‌تواند به بزرگ شدن غده تیروئید هم منجر شود. از این رو، اگر شما درحال‌حاضر داروی تیروئید مصرف می‌کنید، با پزشک‌تان در مورد مصرف چای سبز مشورت کنید.

به طور کلی مصرف چای با کاهش تولید هورمونهای T۳ و T۴ مرتبط است. این امر منجر به افزایش تولید TSH (هورمون تحریک‌کننده‌ی تیروئید) می‌شود و به این ترتیب می‌تواند سبب بروز مشکلات تیروئید شود.

یک مطالعه‌ی هندی نشان می‌دهد که عملکرد تیروئید با مصرف دوز بالای عصاره‌ی چای سبز کاهش می‌یابد. مطالعه‌ی دیگری که در ژاپن صورت گرفت، ارتباط میان مصرف چای سبز به میزان زیاد و خطر ابتلا به سرطان تیروئید قبل از یائسگی را نشان داد. اگرچه این تاثیر در مورد خطر ابتلا به سرطان بعد از یائسگی صدق نمی‌کند، اما احتیاط لازم است.

کافئین موجود در چای سبز همچنین به عنوان یک دیورتیک (ادرارآور) طبیعی عمل می‌کند. مطابق با گزارش‌ها، مصرف چای سبز به صورت ۵ فنجان در روز (یا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز) می‌تواند یک راه‌حل باشد.

چای سبز نیز یکی از آن نوشیدنی‌هایی است که می‌تواند مثانه را اذیت کند. این امر خصوصا اگر فرد از عفونت مجاری ادراری رنج می‌برد، صادق است. در چنین مواردی، فرد مبتلا باید از مصرف چای سبز (یا هر نوع کافئین دیگری) پرهیز کنند و به جای آن مقدار زیادی آب بنوشد.

کافئین موجود در چای سبز همچنین می‌تواند باعث ایجاد اسپاسم مثانه و در نتیجه منجر به مسائل مربوط به کنترل مثانه شود. کافئین حتی می‌تواند عضلات شل مثانه را سفت کند و به این تریب سبب بروز دشواری در ادرار کردن شود. مصرف چای سبز بدون کافئین می‌تواند یک جایگزین باشد. اما فراموش نکنید که ابتدا با پزشک‌تان مشورت کنید. در واقع، ادرار مکرر یکی از نشانه‌های حساسیت کافئین است که باید نسبت به آن هوشیار باشید.

در برخی از زنان زودآسیب، چای حتی ممکن است باعث تحریک مثانه و نشت ادرار شود. در واقع، اجتناب از چای یا قهوه یا هر نوع نوشیدنی کافئین‌دار (از جمله چای سبز) یکی از راه‌های کمک به درمان عفونت ادراری است.

یک مطالعه نشان می‌دهد که مصرف چای سبز به طور مکرر می‌تواند قدرت باروری را کاهش دهد. در این مطالعه، جنین‌ها و لاروهای تحت دوزهای پایین‌تر چای سبز رشد کم‌تری داشتند. همچنین توانایی آنها برای تولید جنین کاهش یافت.

در یک مطالعه‌ی دیگر، گروه تحت آزمایش با عصاره‌ی برگ چای سبز، کاهش سطح سرمی ‌تستوسترون را نشان دادند.

همچنین ثابت شد که چای سبز گسترش و تولید مثل مگس میوه را تضعیف می‌کند. و نتایج مشابه نیز به طور بالقوه در انسان‌ها امکان‌پذیر است.

یکی از عوارض مهم نوشیدن چای سبز یا چای سبز در این نوشتار، برای دندان‌ها، این است که این چای حاوی تانن است. و دوم این‌که، چای سبز طبیعتی اسیدی دارد. این دو عامل سبب می‌شوند که چای به دندان‌های شما آسیب برساند.

یکی دیگر از جنبه‌های منفی چای سبز برای دندان‌ها چیزی است که در مورد کلسیم دیدیم – کافئین موجود در چای سبز می‌تواند جذب کلسیم را کاهش دهد، دندان‌ها را تضعیف یا رشد آنها را محدود کند.

خب تا این‌جای مطلب در مورد عوارض جانبی چای سبز بود. اما چای سبز دارای برخی عوارض جانبی دیگر است که می‌تواند به طور بالقوه برای زنان باردار مضر باشد.

البته قبلا بعضی از آنها را به طور مختصر دیدیم.

اما اکنون به باقی عوارض نگاهی خواهیم داشت. البته به طور مفصل!

از آن‌جایی که چای سبز حاوی کافئین است و به این دلیل که کافئین یک دیورتیک (ادرارآور) است، مصرف آن در دوران بارداری باید محدود شود. دلیل چنین توصیه‌ای این است که کافئین ممکن است بر میزان آب بدن تاثیر بگذارد. کافی بودن آب بدن، چنان‌چه می‌دانیم، در دوران بارداری بسیار مهم است و مصرف دیورتیک‌هایی مانند کافئین می‌تواند سبب بروز مشکل شود. از دست دادن بیش از حد آب بدن (دهیدراته شدن) می‌تواند منجر به از بین رفتن تعادل الکترولیت در بدن شود.

به گفته‌ی کالج متخصص زنان و زایمان، یک زن نباید بیش از ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین در طول بارداری مصرف کند.

مهم‌تر از همه این‌که کافئین یکی از بسیار موادی است که نوزاد شما نمی‌تواند سوخت و ساز یا استفاده کند.

مطالعات نشان داده‌اند خطر نقایص مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا (مهره‌شکاف) در زنان بارداری که چای سبز مصرف می‌کنند، افزایش می‌یابد. همچنین، همان‌طور که قبلا دیدیم، چای سبز می‌تواند به کمبود فولیک اسید منجر شود. و نیازی به بحث درباره‌ی اهمیت اسید فولیک در دوره‌ی بارداری نیست. فقط باید بدانید که بسیار نقش مهمی دارد.

با توجه به مطالعه‌ی دیگری که در برزیل انجام شد، مصرف چای سبز در دوران بارداری می‌تواند منجر به انقباض مجرای جنینی (پرفشاری ریوی جنین) شود.

مرکز پزشکی دانشگاه مریلند در مورد مصرف چای سبز توسط زنان باردار و شیرده هشدار می‌دهد.

اکثر مطالعات استفاده از چای سبز را در دوران بارداری منع می‌کنند. گرچه برخی مطالعات معتقدند مصرف محدود، اشکالی ندارد، اما بهتر است با پزشک‌تان مشورت کنید. حتی ممکن است چای سبز به عنوام یک چای گیاهی که مخصوص زنان باردار است به بازار عرضه شود – با این وجود بهتر است ابتدا با پزشک‌تان مشورت کنید.

مصرف بیش از حد کافئین (چای سبز) در دوران بارداری همچنین می‌تواند باعث سقط جنین شود.

به این ترتیب در مورد عوارض جانبی عصار‌ه‌ی چای سبز اطلاعاتی کسب کردیم. اما صبر کنید، هنوز به پایان بحث نرسیده‌ایم.

گفته می‌شود که چای سبز با داروهای خاص تداخل ایجاد می‌کند و سبب بروز اثرات نامطلوب می‌شود. در زیر فهرستی می‌بینید از چند دارو که نباید همراه با چای سبز مصرف شوند و با اثراتی که ممکن است در صورت مصرف همزمان آنها ایجاد شود، آشنا خواهید شد.

۱. افدرین – ممکن است سبب بروز اضطراب و آشفتگی، بی‌خوابی، کاهش وزن غیرطبیعی و لرزش شود.

۲. کلوزاپین – اثرات ضد روان‌پریشی این دارو ممکن است کاهش بیابد، در صورتی که در طول ۴۰ دقیقه پس از مصرف چای سبز دریافت شود.

۳. لیتیم – چای سبز می‌تواند سطح این دارو را که برای درمان افسردگی استفاده می‌شود، در خون کاهش دهد.

۴. مهارکننده‌های مونوآمین اکسیداز – ممکن است منجر به افزایش شدید فشار خون شوند.

۵. فنیل پروپانول آمین – این دارو زمانی اگر همراه با کافئین (که چای سبز هم دارد) مصرف شود، می‌تواند به شیدایی و افزایش شدید فشار خون منجر شود.

۶. آنتی‌بیوتیک‌ها – ممکن است اثربخشی آنتی‌بیوتیک‌های خاص (مانند بتا-لکتام) را با افزایش مقاومت باکتری به درمان، کاهش دهد.

چای سبز همچنین نباید همراه با داروهایی رقیق‌کننده‌ی خون مصرف شود. این گروه شامل داروهایی مانند وارفارین می‌شود. چای سبز حاوی ویتامین K است که ممکن است وارفارین را بی‌اثر کند.

ثابت شده‌است که چای سبز، هنگامی‌که با داروهای شیمی‌درمانی به طور همزمان مصرف شود، سلول‌های سرطانی واکنش مثبت کم‌تری نسبت به درمان نشان می‌دهند.

و حالا نوبت می‌رسد به سوال مهم بعدی!

دوز ایده‌آل چای سبز ۳ تا ۵ فنجان در روز است که تقریبا برابر با ۱۲۰۰ میلی‌لیتر است (یا ۲۵۰ میلی‌گرم کاتچین). هرگز چای سبز را با معده‌ی خالی مصرف نکنید زیرا ممکن است باعث سمی شدن کبد شود.

اگر از زگیل تناسلی رنج می‌برید، چای را باید به صورت موضعی سه بار در روز و به مدت ۶ هفته مصرف کنید. اگر از بیماری قلبی رنج می‌برید، دوز ۴۰۰ تا ۷۱۶ میلی‌گرم کتچین در روز مناسب است. برای بیماران دیابتی، دوز ۸۴ تا ۳۸۶ میلی‌گرم از EGCG در روز مناسب است. و برای افرادی که چاق هستند، ۱۲۵ تا ۶۲۵ میلی‌گرم کاتچین در روز مناسب است.

اما مثل همیشه، ابتدا باید با پزشک‌تان مشورت کنید – زیرا او به طور کامل در مورد اختلال شما آگاهی دارد. امیدواریم از مضرات چای سبز به طور کامل آگاه شده باشید.

منبع: stylecraze

 

برچسب ها stylecrazeسارا فیضیعارضه جانبی چای سبزمضرات خوراکی‌ها و آشامیدنی‌هامضرات چای سبزچای سبز

هر چیزی بیش از اندازه ضرر داره حتی اب ، چیزایی که بهمون ضرر نمیزنن چیزایی هست که ژنتیک ما با اونا سازگارن یعنی مورد مصرف اجدادمون بودن و چیزای جدید مانند آلودگی ها موجود در هوا افزودنی ها روغن های صنعتی و … باعث بروز اختلالات در بدن میشه که بهش میگن سرطان یا از کار افتادگی اندام نارسایی یا بیماری های عصبی با زندگی های نوین از امواج رادیویی گرفته تا وای فای هیچ چیز با هم منطبق نیست حتی خیلی از ما آفتاب که پدرانمون حس میکردن رو درک نمیکنیم به علت الودگی که کمبود ویتامین دی و خیلی از بیماری های دیگه بخاطر اونه به جاهای ناشناخته برای عادات بدنی خودتون مهاجرت نکنید

به نظر من کاملا درست بود من شدیدا عصبی و مضطرب میشم

این که کلا مضرات کافئین خالص بود تا چای سبز ??

سلام خیلی دلایل برای مضرات چای سبز عجیب بود!
خب مگه چقدر کافئین تو به فنجون چای سبز هست که این همه خرابی به بار بیاره
در مورد اختلال جذب آهن هم میتونیم با هم مصرف نکنیم

دوست عزیز آیا اگر توی این مقاله می نوشتید که چای سبز سم است بهتر نبود؟

سلام ممنون از مطالب کامل و مفیدتان. من در بعضی افراد خانواده خودم دیدم با مصرف چای سبز دچار یبوست شدند و در مورد خودم بعد از مصرف طولانی مدت چای سبز دچار درد روی قفسه سینه و تپش قلب شدم در حالیکه مشکل قلبی ندارم و در برخی افراد هم شکایت هایی از درد در ناحیه کبد دیدم. البته احتمالا دلیل این موارد مصرف زیاد یا طولانی چای سبز است و احتمالا مصرف اندازه، مشکلی ایجاد نکند

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فاطمه جوادی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینا، یکی از عوامل بروز کم خونی در افراد را مصرف بی‌رویه مرغ و پایین آمدن مصرف گوشت قرمز دانست و خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه گوشت قرمز، آهن بیشتری دارد برای افراد دچار بیماری کم‌ خونی مفید است اما خیلی از افراد میل و علاقه شدید به مصرف مرغ دارند و متاسفانه گوشت بسیاری از مرغ‌ها حاوی هورمون است که مشکلات زیادی را برای افراد به وجود آورده است.

کم خونی در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است
وی در مورد شایع بودن کم خونی در خانم‌ها نسبت به آقایان اظهار کرد: این بیماری در خانم‌ها بیشتر از آقایان دیده می‌شود که یکی از مهمترین دلیل آن خونریزی‌های مکرر عادت ماهانه در خانم‌ها است که باید در مقابل با مصرف غذا‌های آهن دار جبران شود.

این محقق طب سنتی، به علائم این بیماری در افراد اشاره کرد و گفت: سرگیجه، سردرد، زردی صورت، پفت کردن پلک، ضعف اعصاب، خواب زیاد، ریزش مو، ورم پا، خستگی مفرط، سردی در ناحیه پا از نشانه‌های بیماری کم خونی در افراد است.

جوادی، به خاصیت مویز در درمان کم خونی اشاره کرد و افزود: مصرف مویز و شیره انگور بسیار برای درمان کم خونی توصیه می‌شود که متاسفانه خیلی‌ از افراد فواید آن را نمی‌شناسند و از مصرف این ماده ارزشمند غذایی غفلت می‌کنند.

وی رژیم غذایی خودسرانه و مصرف بیش از اندازه چای سبز را در بروز بیماری کم خونی مؤثر دانست و افزود: متاسفانه گرفتن رژیم خودسرانه غذایی و بدون نظارت از سوی پزشک مربوطه در خانم‌ها دیده می‌شود که این خود در بروز بیماری کم خونی بی‌تاثیر نیست؛ همچنین از آن جهت که خیلی از خانم‌ها به خاطر لاغر شدن بسیار به خوردن چای سبز روی می‌آورند همین امر احتمال ابتلای آنها به کم‌ خونی را بیشتر می‌کند، چرا که خوردن چای سبز به طور مداوم و بلافاصله بعد از غذا خود مانع از جذب آهن می‌‎شود و در نهایت فرد را مبتلا به این بیماری می‌کند.

افراد مبتلا به کم خونی کمتر لبنیات مصرف کنند
جوادی، مصرف بیش از انداز لبنیات را برای کسانی که کم خونی دارند مضر برشمرد و اظهار کرد: مصرف بیش از اندازه لبنیات باعث بیماری کم خونی شده و جذب آهن در بدن پایین می‌آید؛ همچنین نان‌هایی که در حال حاضر جزء عادت غذایی ما ایرانیان است متاسفانه غنی نبوده و به هیچ وجه آهن ندارند.

این مشاور تغذیه در رابطه با باید‌ها و نباید‌های تغذیه در رابطه با بیماری کم خونی اظهار کرد: مصرف فندق، عدس، شیره انگور، عرق یونجه، عرق شبدر، سبزیجات و به خصوص مویز در افراد کم‌ خون به خصوص خانم‌هایی که بیماری کم خونی دارند بسیار توصیه می‌شود؛ بالعکس مصرف لبنیات، غذا‌‌های فست فودی و چای نیز در این افراد توصیه نمی‌شود.

این محقق طب سنتی، مشکل کمبود ویتامین ب به خصوص در رابطه با کم خونی در خانم‌ها را خطر جدی دانست و اظهار کرد: امروزه خیلی از خانم‌هایی که به ما مراجعه می‌کنند، مشکل کمبود ویتامین ب دارند که خود در بروز بیماری کم خونی و ریزش موی ناشی از آن بی‌تاثیر نیست و باید افراد الگوی تغذیه‌ای خود را اصلاح کنند.

وی عوارض بیماری کم خونی در مزاج بلغمی را بیشتر از سایر مزاج‌ها دانست و افزود: افرادی که دارای مزاج بلغمی و در سنین بالا هستند مشکل کم خونی در آنها بیشتر به چشم می‌آید و معمولاً کف پای این افراد سرد و بی حس است.

انتهای پیام/خ

آرشیو موضوعی وبسایت

شما در حال حاضر اینجا هستید :

تغذیه و سلامتی

سلامت زنان

سلامت مردان

چای سبز کم خونی

سلامت کودکان

سلامت میانسالان

سلامت روان

سلامت جنسی

اعتیاد و سیگار

پوست و مو

دهان و دندان

تناسب اندام

ویتامین و مکمل

انواع دارو ها

انواع بیماری

چای سبز محصولی است که از گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) بوجود می آید. از چای سبز نوشیدنی تولید شده که خواص و فواید درمانی ای هم درپی دارند. همچنین از برگهای چای سبز می شود عصاره ای تهیه و بعنوان دارو مصرف نمود.

از چای سبز می شود برای افزایش هشیاری و سرعت تفکر استفاده می نمایند. همچنین از چای سبز برای کاهش وزن و درمان اختلالات معده، تهوع، اسهال، سردرد، پوکی استخوان و تومورهای سرطانی جامد استفاده می شود. بجز نوشیدن چای سبز، بعضی ها برروی پوست خود چای سبز گذاشته تا از شدت سوختگی ناشی از نور خورشید کاسته و همچنین به پیشگیری از سرطان پوست ناشی از آفتاب سوختگی و آسیب های خورشیدی کمک نماید. در ادامه به بررسی اثرات تایید شده چای سبز می پردازیم تا ببینیم در کدامیک از مشکلات و بیماری ها می شود از این گیاه استفاده نمود و در کدام مشکل این گیاه بی تاثیر است.

در این بخش میخواهیم چای سبز و خواص و فواید آن را براساس تحقیقات و شواهد علمی به چهار بخش به احتمال زیاد موثر، احتمالا موثر، احتمالا بی اثر و شواهد ناکافی برای ارزیابی اثربخشی تقسیم می کنیم.

در همه مواردیکه در قسمت شواهد ناکافی ذکر شدند، نیاز به تحقیقات بیشتری برای تاییدشان وجود دارد.

قسمت های مفید چای سبز، غنچه برگ، برگ و ساقه آن می باشد. چای سبز در فرآیند تولید تخمیر نشده و با قرارگرفتن در برابر بخار هوای داغ درست می شود. در این فرآیند، چای سبز قادر به حفظ مولکول های مهم و اساسی بنام پلی فنول ها که مسئول بسیاری از فواید چای سبز هستند، می باشد.

پلی فنول ها ممکن است قادر به پیشگیری از التهاب  و ورم بوده، از غضروف بین دو استخوان محافظت کرده و از خراب شدن مفاصل جلوگیری می نماید و همچنین بنظر می رسد که قادر به مبارزه با عفونت ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) و کاهش رشد غیرطبیعی سلول های در گردنه رحم می باشد. با اینحال تحقیقات دلیل این فواید را کشف نکرده اند.

چای سبز حاوی ۲ تا ۴ درصد کافئین بوده که برهشیاری و تفکر تاثیر می گذارد، میزان خروج ادرار را افزایش داده و قادر به بهبود پیام رسان های مغز که در بیماری پارکینسون مهم هستند، می باشد. بنظرمی رسد که آنتی اکسیدان ها و سایر مواد موجود در چای سبز نیز به محافظت از قلب و عروق کمک می نماید.

برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره بریزید و در محلی تاریک و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید. برای هر نفر ۱ قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، ۱ لیوان آب داغ با دمای ۸۰ تا ۸۵ درجه به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت ۷ تا ۸ دقیقه بگذارید. سپس آن را بنوشید. چای سبز مانند چای سیاه نیازی به دم کردن روی حرارت ندارد.

به خاطر داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن می‌کند. خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.

 مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد. زیاده روی در مصرف این چای می‌تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود.

مصرف روزانه پنج فنجان و یا بیشتر از چای سبز، زیاده روی محسوب شده و عوارض جانبی دارد. مصرف روزانه زنان باردار و شیرده نباید بیشتر از ۲ فنجان باشد.

مصرف چای سبز در افراد کم خون می تواند باعث بدتر شدن کم خونی آنها شود. کافئین موجو در چای سبز می تواند باعث بدتر شدن اضطراب شود. کافئین می تواند باعث افزایش خونریزی در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده شود.

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منابع

ویکی پدیای فارسی
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/960.html

تغذیه و سلامتی

پوست و مو

سلامت عمومی

تغذیه و سلامتی

پوست و مو

تغذیه و سلامتی

تغذیه و سلامتی

ادویه ها

تغذیه و تناسب اندام

چای سبز کم خونی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

بسیار زحمت کشیدیدوبصورت جامع ودقیق ودرست مطلب رو در اختیار مردم طالب قراردادید سپاسگزارم از راهنمایی ها خدا نگهدارتان

من چای سبر مصرف میکنن ولی تو لاغری خیلی تاسیر گذار نبوده بیشتر برا خواصش میخورم بهتر از چای سیاهه.

سلام ممنون از سایت خوب شما

سلام. مصرف آیا روزانه یک لیوا چای سیاه میتواند در بر هم زدن بار میکروبی مثبت واژن و همچنین خشکی و التهاب واژن اثر داشته باشد؟

اگر با قرص الکارتنین ۲۵۰ مصرف بشه بشدت وزن و چربی رو کاهش میده

سلام بسیار مطالب جذاب واموزندهای گنجانده شده ممنون

سلام و سپاس از لطف و محبت شما دوست و همراه گرامی

احسنت بر شما که منابع مطلب خود را نیز می نویسید.
می تونم بگم اینکه فواید چای را به چند دسته تقسیم کرده و یک تحقیق را ملاک قرار ندادید و بر اساس همه تحقیقات قضاوت کردید کار بسیار درست و متفاوتی است.
موفق باشید.

ممنون از لطف شما

سلام.من خیلی چای سبز میخوردم.الان زخم معده وسنگ کلیه دارم. دکتر چای را برام ممنوع کرده، چون اگزالات داره.آیا چای سبز هم اگزالات داره یا نه؟ یک ماه کلا چای نمی خورم.

سلام
بعضی از توضیحات کیج کننده اما در کل عالی بود ممنون.

سلام
ازمطالب مفیدسایت استفاده کردم وعضو سایت شماشدم

باعرض سلام و احترام
در رابطه باچای سبزاطلاعات کافی نداشتم واز طریق سایت شما کسب اطلاعات نمودم . از شما متشکرم.

سلام راستش من تاحالا چای سبز نخوردم ی مقداری چای سبز از دوسال داریم ولی اصلا نخوردیم اشکال نداره بخورم?من مضرات چای سبز هم خوندم بعضیا میگن معده درد,سردرد,و… میگیریم من واقعا نمیدونم چیکار کنم اگه میشه سریع جواب بدید ممنون.

سلام
اگه چای سبز رو با چای سیاه دم کنیم ضرری داره؟ایا چای سبز خواصشو از دست میده؟

ﺑﺴﻴﺎر ﻋﺎﻟﻲ ﺑﻮﺩ

باسلام فعلا نظرى ندارم تا بعد

بدون تردید با قند خورده نشود درسته؟

باسلام خدمت شما
بهترین کار کاهش مصرف قند و شکر می باشد. هرچه قند و شکر کم تری با چای مصرف شود بهتر می باشد.

سلام ، خسته نباشيد ، عالى بود

با سلام ممنون از مطالب خوبتون.

عالی بود باتشکر

سلام.خيلي خوب بود.خيلي ممنون.

تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف چای سبز می تواند اثر رادیکال های آزاد و مواد مضر در کبد را پاکسازی کند. بیماری کبد چرب غیر ال

آکایران :در واقع خطر چای سبز مربوط به اور دوز چای هایی است که به عنوان مکمل لاغری به فروش میرسند(مانند مثال بالا) .دوز زیاد هر گ

گرچه چای سبز دارای فواید متعددی است اما مصرف بیش از حد آن (بیش از 4 فنجان در روز)

چای سبز احتمالا حدود 4,000 سال پیش کشف شده است اما محبوبیت ش بتازگی در جامعه بدنسازی به اوج رسیده است. این ترکیب که مورد مطالعه

سیمرغ آلزایمر یک بیماری ناخوشایند و ناراحت کننده است که اغلب تصور می شود به خاطر افزایش سن بروز می کند، اما می توان با راهچای سبز کم خونی

یک محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری گفت: کسانی که به علت وجود قارچ هایی در بدن بوی تعریق بدن دارند از چای سبز استفاده کنند.

چای سبز بنوشید زیرا این نوشیدنی قدیمی فواید سلامتی زیادی دارد.

هفت دلیل برای نوشیدن چای سبز

اختصاصیآکا ایران: 
چا

برخی افراد فکر می‌کنند مصرف چای سفید یا چای سبز بر چای سیاه ارجحیت دارد اما این‌گو

مصرف منظم و مداوم چای سبز با کاهش خطر ابتلا به سرطان های گوارشی در خانم ها همراه

بررسی کارشناسان نشان می‌دهد که مصرف چای سبز می‌تواند در کاهش کلسترول بد خون موثر باشد.
به نقل از ایسنا، در این مطالعه محققان د

_____________________________________________________________

به گفته محققان چای سبز به دلیل داشتن ترکیبی موسوم به پلی فنول هاPolyphenols دارای خاصیت طبی برای پوست است.پلی فنول ها نابود کننده

مجله سیب سبز: بهترین خبر برای 170 میلیون نفری که در دنیا به هپاتیت C مبتلا هستند این است که نوشیدن یک فنجان چای سبز می‌ت

چای سبز حاوی ترکیبات شیمیایی طبیعی موسوم به پلی فنل ها از جمله کاتچین می باشد.

 برترین ها:  حتما تا امروز با تبلیغات وسیعی که درباره خواص درمانی چای سبز در کاهش وزن در جامعه، رسانه‌ها و اینترنت

شکی نیست که چای سبز سالم‌ترین نوشیدنی است. این نوشیدنی سرشار از آنتی‌اکسیدان و خاصیت های متعدد است. از لحاظ علمی

اخبار روز تغذیه : چای سبز حاوی آنتی اکسیدان است، از سرما خوردگی پیشگیری می کند و مقداری هم به تقویت متابولیسم کم

چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شود

چای گیاهی با قدمت ۳هزار ساله است که کمتر از ۱۱۵ سال

ناگفته هایی در مورد چای سبزReviewed by Aryan♥ on Feb 3Rating:
چای سبز یک نوشیدنی مفید و مصرف آ

شکی نیست که چای سبز سالم ترین نوشیدنی است. این نوشیدن

چای سبز و لاغری؛واقعیت یا تبلیغات

چاقی از مهم ترین

چای سبز قاتل کلسترولReviewed by Aryan on Dec 8Rating:
بررسی کارشناسان نشان می دهد که مصرف چای

مطالعات مختلف نشان داده مصرف چهار فنجان چای سبز در روز می تواند به نوعی سوخت بافت چربی را تحریک کند. البته این خاصیت زیاد و

چای سبز به عنوان نوشیدنی ضدچاقی معروف شده است اما خواص درمانی دیگری هم دارد که کمتر کسی از آن ها خبر دارد. نوشیدن شش فنجان چای

افرادی که در آستانه میانسالی با بالارفتن سن دچار اضافه وزن و چاقی می شوند نیز می توانند از چای سبز برای پیشگیری ا

 معروف است که با چای سبز می‌توان بسیاری از ب

فشار خونی ها از این چای بنوشند
آب خالص، ایده آل ترین نوشیدنی موجود است، اما چای با کیفیت نیز یکی دیگر از موارد ارزشمند در بین ن

خواص چای سبز برای بیماری دندان و لثهاگر شما هم دنبال ترکیبات طبیعی برای حفظ سلامتی دندان ها و لثه ها می گردید، خوش بختانه گزینه

پربیننده ترین هـا

انواع چای در بازار موجود است؛ از چای سیاه گرفته تا چای سبز و اورلانگ (نوعی چای تایلندی) و چای س

نوشیدن چای سبز به کاهش وزن و افزایش چربی سوزی بدن کمک می کند
نوشیدن چای سبز، مزایای سلامتی بسیاری دارد و یکی از مزایای عمده آن ا

با چای سبز می توان بسیاری از بیماری ها را درمان کرد

معروف است که چای سبز؛ داروی

مصرف چای سبز ممکن است به درمان مبتلایان به هپاتیت C کمک کند

مصرف چای سبز ممکن است به درمان مب

مصرف پیاز، چای سبز و عصاره برگ زیتون می تواند به مبارزه با چاقی کمک کند

مصرف پیاز، چای سبز و چای سبز کم خونی

پربیننده ترین هـا

مصرف چای سبز به شما بیشترین مقدار آنتی اکسیدان دریافتی از یک منبع را می دهد. علت آن پلی فنول ه

پربیننده ترین هـا

مواد لازم

1 پیمانه چای سبز دم شده در آب ولرم

 چای سبز تاثیر به سزایی در پیشگیری از سرطان، مبارزه با بیماری های قلبی، کاهش کلسترول، سوخت چربی، پیشگیری از دیابت و سکت

   ترکیب چای سبز و گل رز معجون فوق‌العاده‌ای با عطر بسیار خوب و خواص بالا است. چای مخلوط این دو گیاه، اثر

  با چای سبز، کرم مرطوب کننده درست کنید امروزه کرم های مرطوب کننده موثر و مختلفی در بازار وجود دارد اما در ترکیبات برخی از آنه

   بهترین روش استفاده از چای سبز در کاهش وزن حتما تا امروز با تبلیغات وسیعی که درباره خواص درمانی چای سبز در کاهش

مصرف منظم و مداوم چای سبز با کاهش خطر ابتلا به سرطان های گوارشی در خانم ها همراه است.
تحقیقات انجام شده

   اثرات معجزه آسای چای سبز مربوط به وجود پلی فنول‌های کاتچین به خصوص اپی گالو کاتچین گالات(EGCG) است. و

نوشیدن چای سبز ( Green Tea ) بطور روزانه ، فواید زیادیی برای سلامتی دارد

نوشیدن چای سبز ( Gre

فواید چای سبز برای سلامتی

فواید چای سبز برای سلامتی

دانستنیهای پزشکی

مجموعه: اخبار پزشکی

تاریخ انتشار : یکشنبه, 13 خرداد 1397 08:55

مطالعه نوین نشان می دهد چای سبز که سرشار

چای سبزچیزی بیشتر از یک نوشیدنی داغ است: تحقیقات نوین نشان می دهد که چای سبز ممکن است باعث افزایش قدرت مغز،مخصو

چای در فرهنگ ما ایرانی ها از جایگاه ویژه ای برخوردار است و در زندگی روزمره ما همیشه حضور دارد. اهمیت چای در زندگی ایرانی ه

مجموعه: اخبار پزشکی

تاریخ انتشار : جمعه, 17 اسفند 1397 13:42

محققان به تازگی دو ترکیب متفاوت در هویج و

مجموعه: اخبار پزشکی

تاریخ انتشار : شنبه, 25 اسفند 1397 11:01

یک مطالعه نوین روی موش ها نشان داده است که

مجموعه: اخبار پزشکی

تاریخ انتشار : سه شنبه, 21 اسفند 1397 08:46

محققان دریافتند رژیم غذایی حاوی ترکیبات

چای سبز به عنوان یکی از بهترین گیاهان دارویی شناخته میشود در این مقاله با ما همراه باشید تا چند مورد از فواید این چ

درمان جوش و آکنه با چای سبز امکان پذیر است و این موضوع را تغریباً همه می دانند . اما خیلی از ما نمی دانیم چرا چای سبز انقدر برای

 

برای این کار، پنج یا شش چای کیسه ای را درون یک لیتر آب جوش بریزید. اجازه دهید آب کمی سرد شود. سپ

انواع چای (سبز، سیاه ، اولانگ و …) از برگ گیاه کاملیا و با روش های مختلف تهیه می شوند. چای سبز با نام های چای ژاپنی و یا

عوارض و خطر نوشیدن زیاد چای سبز دختر نوجوان را راهی بیمارستان کردمصرف هر خوردنی و نوشیدنی اگر بیش از حد و فاقد توجه به هشدارها ب

فواید و عوارض چای سبز، سفید و سیاه
در این مقاله کامل و اختصاصی از سایت آکا ایران شما را با خواص چای سبز، خواص

مجله علمی ایران : اگر تصمیم دارید وزنتان به سرعت کاهش پیدا کند، طب سنتی به شما توصیه می کند که از این نوشیدنی حاوی چای سبز

مصرف نیم تا ۲ و نیم فنجان چای سبز در روز احتمال بروز پُرفشاری خون را تا ۴۶ درصد کاهش می دهد.

خواص چای سبز
خواص چای سبز  ,

یکی از دمنوش هایی که در حال حاضر در میان مردم بسیار پرطرفدار

چای سبز نسبت به چای قرمز که اکثر مردم مصرف می کنند از ترکیبات غیرطبیعی کمتری برخوردار هستند و در مصرف چای سبز نیز باید اعتدا



مطالب پر بازدید

 

 هرگز پس از صرف غذا چای میل نکنید و فاصله زمانی آن را رعایت کنید کم خونی با کمبود اهن در بدن تشدید می شود و چای در این زمینه تاثیرات زیادی بر بانوان خواهد گذاشت چون جزو مواد کافئین دار است که سدی در برابر جذب آن در بدن محسوب می شوند خانم ها بیشتر از آقایان در معرض کم خونی قرار دارند بهتر است مراقبت بیشتری در این زمینه در نظر بگیرند.


چای سبز کم خونی

کم خونی (Anemia) اختلال بسیار شایعی است که در آن گلبول های قرمز برای رساندن اکسیژن به بافت های بدن وجود ندارد که این عارضه بیشتر در خانم ها دیده می شود . کمبود آهن در زنان به دلیل هدر رفتن خون در زمان عادت‎ ماهیانه و بارداری است

 دکتر حسین فودازی بیان کرد: هنگامی که هموگلوبین خون کم می شود مشکلاتی در بافت های بدن ایجاد می شود این مشکل برای این است که تمام سلول های بدن انسان نیاز به اکسیژن کافی برای متابولیسم دارد و زمانی که اکسیژن کافی به بدن نمی رسد اختلالات متعددی در بدن وجود می آورد پس می توان گفت مهم ترین وظیفه هموگلوبین که رنگ دانه گلبول قرمز هستند رساندن اکسیژن توسط شریان ها و مویرگ ها به اعضای بدن و قسمت های مختلف بدن است .

کاهش ذخیره آهن بدن را می توان به عنوان اصلی ترین علت کم خونی دانست . شایع ترین انواع کم خونی تغذیه ای در کشور ما به دلیل کمبود آهن، پروتئین و کمبود اسید فولیک در دوران بارداری رخ می دهد که طبیعی است چون سوءتغذیه عامل بروز آن است و با اصلاح شیوه تغذیه می توان آن را درمان کرد البته در مواردی می توان از مکمل ها و در موارد نادرتری از تزریق خون به بیمار برای درمان استفاده کرد.

فودازی علائم کم خونی را این گونه بیان کرد : خستگی ، احساس فرسودگی ، بی حالی ، ریزش موی شدید، بی قراری و ناراحتی ، تنگی نفس ، خستگی زودرس، عدم تمرکز ، حساسیت به سرما، تپش قلب ، درد قفسه سینه ، سر درد، خشکی دهان و زبان ، پوسته پوسته شدن پوست اطراف ناخن از علائم شایع این عارضه است.

وی افزود : شما زمانی دچار کم خونی می‌شوید، که خون شما گلبول قرمز کافی نداشته باشد به عبارتی دیگر بدن شما گلبول قرمز کافی تولید نمی‌کند و یا گلبول تولید شده بدرستی عمل نمی‌کند و یکی از دلایل شایع دیگر خونریزی است . خونریزی باعث از دست دادن گلبول های قرمز خون و هموگلوبین شده و باعث کم شدن تعداد گلبول قرمز خون شما می‌شود. این خونریزی ها ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد مانند زخم معده، ، التهاب معده، سرطان، ، قاعدگی، جراحی و … باشد.

تا کنون بیش از 3000 نفر با این رژیم غذایی وزن خود را کاهش داده اند. این رژیم برای هر فرد با توجه به ویژگی ها و شرایط بدنی شخصی می شود و می تواند یک بار برای همیشه مسئله لاغری و کاهش وزن را برای شما حل کند. برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمه سبز رنگ زیر بزنید
کلیک کنید .

به گفته او کم خونی انواع مختلفی دارد : کم خونی ناشی از فقر آهن، کم خونی ناشی از کمبود ویتامین، کم خونی ناشی از بیماری های مزمن، کم خونی ناشی از عوامل ارثی.این 4 مورد شایع ترین دلایل کم خونی در افراد است .

این متخصص در رابطه با درمان این عارضه اظهار کرد : که برای درمان هر کدام ابتدا باید نوع کم خونی مشخص شود . درمان کم خونی مربوط به فقرآهن، دراین نوع متخصص شما ازمکمل های حاوی آهن برای تنظیم سطح گلبول قرمز خون استفاده می‌کند.

کم خونی ناشی از کمبود ویتامین، با تجویز ویتامین های مورد نیاز مشکل فرد حل می شود و اما اگر درمان کم خونی مربوط به رژیم غذایی ناسالم باشد ابتدا باید رژیم غذایی مناسبی که سرشار آهن است را مصرف کنند و غذاهای حاوی آهن مانند ، جگر، قلوه ، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم‌مرغ ، سبزی‌های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری ، اسفناج و حبوبات ؛ مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوه های خشک به خصوص برگه زرد آلو و دانه‌های روغنی.

نکته قابل ذکر این است که به افرادی که بعد از ناهار و شام چای می نوشند توصیه می شود به هیچ عنوان از نوشیدنی های گازدار و کافئین دار (چای ، نوشابه ، قهوه و…) بعد از وعده غذایی خود استفاده نکنند چرا که جذب آهن در دستگاه گوارش به آهستگی صورت می گیرد ، معمولا آهنی که ما استفاده می کنیم به دلیل نوع مولکول آهن و وضعیت دستگاه گوارشی حدود یک درصد آن جذب می شود بناباین مواد کافئین دار در جذب آهن ایجاد اختلال می کند همچنین استفاده همزمان کلسیم و آهن ، جذب آهن را کند می کند .

جام جم آنلاین

 

موضوعات مرتبط

مطالب مرتبط

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

چای سبز کم خونی
چای سبز کم خونی
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *