3
مقدمه: به زنان باردار کندر بخورانيد، کودک هرگاه در شکم مادر با کندر تغذيه شود دلش قوي و عقلش زياد گردد (پيامبر گرامي اسلام (ص)). كندر (Frankincense) صمغ گياهي است كه از گونه هاي مختلف گياه Boswellia به دست مي آيد. در طب سنتي و پزشكي اسلامي از كندر به عنوان ماده اي كه اثر تقويت هوش و حافظه دارد نام برده شده است. مهم ترين جايگاه يادگيري و حافظه در مغز، هيپوكامپ است، احتمالا عصاره كندر با تاثير بر اين ناحيه موجب افزايش انتقال پيام ها و تقويت حافظه مي شود. با توجه به استفاده گسترده از توصيه هاي طب سنتي و اسلامي در کشور، در مطالعه حاضر، وضعيت استفاده از کندر در دوران بارداري در زنان تحت پوشش مراکز بهداشتي در ماني شهرستان مشهد در سال 1386-1385 بررسي شده است.مواد و روش ها: در اين پژوهش مقطعي تعداد 900 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتي درماني مورد مصاحبه قرار گرفتند. افراد واجد شرايط طي نمونه گيري چند مرحله اي انتخاب شدند. سن بارداري در زنان باردار مورد پژوهش بين 4 تا 41 هفته و ميانگين آن 26.2 هفته بود. جهت پردازش داده ها از نرم افزارSPSS استفاده شد.نتايج: 263 نفر (29.2 درصد) از مادران به منظور با هوش شدن كودك از كندر استفاده كرده بودند. ميزان مصرف کندر از يك نوبت در طي بارداري تا مصرف روزانه در کل دوران بارداري متفاوت و به طور متوسط 74.2 روز از دوران بارداري بود. 39.8 درصد از مادران استفاده كننده از کندر داراي تحصيلات زير ديپلم و 60.2 درصد داراي تحصيلات ديپلم و بالاتر بودند. در 94.6 درصد از مادران مصرف كننده هيچ عارضه اي در بارداري مشاهده نشد و تنها در 5.4 درصد از مادران تهوع يا ساير عوارض جزيي همراه با مصرف کندر گزارش گرديد.نتيجه گيري: با توجه به اهميت يادگيري و نقش تعيين كننده قواى ذهنى و حافظه در زندگى و موفقيت انسان توصيه مي شود تحقيقات تكميلي براي تعيين ميزان تاثير آن بر بهره هوشي كودكان متولد شده از مادران مصرف كننده كندر و مقايسه آن با ساير كودكان توصيه مي شود.
نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1
نحوه مصرف کندر در بارداری
کدپستی: 1461965381
تلفن و دورنگار: 4 الی 44265001
کارگاه های آموزشی
اخبار
JCR
خبرگزاری سیناپرس
پیوندهای مرتبط
همراه عزیز نینیبان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
http://bit.ly/31AMOqp
سلام و ممنون از توجهتون
برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
زیر استفاده کنید
https://ninisoal.com/
همراه عزیز نینیبان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
http://bit.ly/31AMOqp
نحوه مصرف کندر در بارداری
همراه عزیز نینیبان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
http://bit.ly/31AMOqp
در احادیث آمده کندر برای افزایش هوش جنین مفید است. بر روی تاثیر گذاری کندر تحقیقات اساسی صورت نگرفته، اما توصیه می شود مادران باردار از هفته ۱۲ تا ۱۴ بارداری کندر به اندازه یک نخود بجوند تا به طور کامل با بزاق دهان مخلوط شود.
کندر صمغ درخت خاردار با ارتفاع تقریبی ۲ متر است که در نواحی نسبتا گرم زمین رشد می کند. بهترین نوع کندر، کندری است که خالص، تازه، نرم و ظاهرش سفید باشد. خیلی زود شکسته نشود و وقتی آن را می شکنیم داخلش یک حالت چسبنده زرد و طلایی رنگ باشد.
اگر هر روز کندر میل کنید احتمال بروز بیش فعالی را در نوزاد دلبندتان افزوده اید. البته در خصوص زیاده روی در میل نمودن خرما، عسل، ارده و سایر گرمی ها نیز این امر صادق است. حال اگر خیلی تمایل به مصرف کندر دارید، از شروع هفته ۱۲ تا اتمام هفته ۱۴ سه گرم از آن را هر شب میل کنید تا به طور کامل با بزاق دهان مخلوط شود.
گوش دادن به موسیقی های آرامش بخش بر افزایش هوش جنین تأثیر مثبتی دارد. گوش سپردن به قرائت قرآن در تقویت هوش جنین بسیار مهم است و بوییدن عطرهای طبیعی مانند گل محمدی و بهارنارنج نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
با تشکر از همکار متخصص طب سنتی سرکار خانم دکتر الهام اختری و سرکار خانم دکتر مامک هاشمی حبیب آبادی در تهیه این مطلب.نحوه مصرف کندر در بارداری
در صورتی که این مطلب برای شما مفید بود از ما حمایت کنید.
چرا باید حمایت کنم؟
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
وب سایت
از تیم طبایع برای تولید محتوای جدید حمایت میکنم.
چرا حمایت کنم؟
| طب سنتی برای همه © 1398 – تمامی حقوق محفوظ است. |
یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه طب سنتی برای زنان باردار بایدها و نبایدهایی را برای داشتن فرزند سالم توصیه میکند، گفت: خوردن کندر تنها در ماه سوم بارداری بیخطر است اما در ماههای بعد برای جنین مضر است.
یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه طب سنتی برای زنان باردار بایدها و نبایدهایی را برای داشتن فرزند سالم توصیه میکند، گفت: خوردن کندر تنها در ماه سوم بارداری بیخطر است اما در ماههای بعد برای جنین مضر است.
دکتر روشنک قدس در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه یبوست در دوران بارداری بسیار شایع است، افزود: با تنظیم مزاج استفاده از غذاهای مغذی مانند شوربای ساده شامل مرغ، ادویه گرم، سبزیجات و همچنین سوپ چرب توصیه میشود و پرهیز از پرخوری در پیشگیری از یبوست موثر است.
نحوه مصرف کندر در بارداری
وی ادامه داد: بهتر است از ملین کنندههای کم خطر مانند تمرهندی، گل قند، شیرخشت، ترنجبین همراه با گلاب استفاده و از حبوباتي مثل نخود، لوبیا و کنجد در دوران بارداری خودداری شود. همچنين بهتر است فرد نان تهیه شده از گندم مرغوب و غذاهايی مانند سوپ و گوشت بره را جایگزین کند.
این متخصص طب سنتی مصرف کشمش، به شیرین، گلابی، سیب و انار ملس را در دوران بادراری مفید دانست و اظهار کرد: راه رفتن در حد اعتدال و سبک در دوران بارداری توصیه میشود. همچنین زنان باردار از بوی تند بايد پرهیز کنند.
وی با توصیه بر رعایت تعادل روحی در دوران بارداری گفت: از بلند صحبت کردن، ناراحتی، عصبانیت و استرس در دوران بارداری به ویژه در ماههای اول باید خودداری شود.
دكتر قدس اظهارداشت: زنان باردار در ماههای اول بارداری از بلند کردن شیء سنگین پرهیز کنند و مراقب ضربههای فیزیکی خصوصاً به شکم باشند و از سردندههای نزدیک شکم به پایین خود را با پارچهای نرم پشمی بپوشانند و از شروع ماه نهم بارداری برای تسهیل زایمان روزی 6 گرم روغن بادام شیرین و شیرگاو مصرف کنند. همچنین مالیدن روغن بابونه برای تسهیل زایمان کمک کننده است.
وی با اشاره به ممنوعیت استحمام طولانی در زنان باردار گفت: استحمام طولانی منجر به سستی تمام اندامهای بدن میشود.
انتهاي پیام
کندر دارای طبیعتی گرم و خشک است و موجب تقویت حافظه میشود. تحقیقات روی کندر نشان داده است که مصرف این گیاه دارویی در دوران بارداری نیز در تقویت حافظه و سرعت و قدرت یادگیری نوزادان، تأثیرگذار است اما هنوز مطالعات کافی درباره اندازه و زمان دقیق استفاده از این گیاه دارویی در دوران بارداری انجامنشده است.
خوردن کندر به همراه عسل و مویز – هنگام ناشتا، حافظه انسان را تقویت میکند.
کندر یک گیاه دارویی معطر است که دود آن میتواند مانع از خونریزی بینی شود. کندرهایی که هنگام سوختن، دود کمتر و اشتعال بیشتری ایجاد میکند، کمتر ناخالصی دارد.
کندر در روایات
در روایات پزشکی اسلامی کندر گیاهی مفید و باارزش است و خواص گوناگونی دارد. در برخی روایات آمده است که کندر برگزیده انبیاء است و مریم (ع) از آن کمک میجست و هیچ دودی از دود آن زودتر به آسمان بالا نمیرود و دودش شیطان را میراند و مرض را دفع میکند، بنابراین از آن محروم نمانید. (۱)نحوه مصرف کندر در بارداری
امام رضا علیهالسلام درباره اهمیت و ارزش این گیاه مفید میفرماید: هیچ پیغمبری مبعوث نشد مگر به حرام بودن خمر سخن گفت و اینکه خدا هر چه میخواهد میکند و اینکه در میراثش کندر وجود داشت. (۲)
امام رضا علیهالسلام هم به این گیاه مفید توجه داشته و از آن بهره میبردند. در روایتی معمر بن خلاد میگوید: حضرت رضا علیهالسلام هنگامیکه در خراسان بودند، وقتی نماز صبح را ادا میکردند، در سجاده خود مینشستند تا آنگاهکه آفتاب طلوع میکرد، بعد برای آن جناب یک کیسه سربسته که در آن تعدادی مسواک قرار داشت حاضر میکردند و مسواک مینمودند. بعدازاین کار کندر میآوردند و آن را مصرف میفرمودند. (۳)
کندر و افزایش ضریب هوشی فرزندان
بین کارشناسان طب سنتی باوری وجود دارد که مصرف کندر توسط مادران باردار موجب افزایش هوش و ضریب هوشی جنین و کودک آینده آنها میشود. حقیقت آن است که روایات اسلامی بر این نکته صحه میگذارد، اما طبق تحقیقات پزشکی مادران باردار باید مراقب باشند که مصرف کندر بیش از 3 ماه موجب بیشفعالی کودک آنها شده و این مسئله در آینده آنها را با مشکل روبهرو میکند. ازاینرو برای افزایش میزان هوش و تقویت حافظه نوزاد خوردن یک ماه کندر کفایت میکند و اینیک ماه باید بعد از ۴ ماهگی جنین صورت گیرد. در همین راستا است که امام رضا علیهالسلام توصیه میفرمایند: به زنان حامله کندر بخورانید که اگر بچهی شکمش پسر باشد با قلبی پاک، دانا و شجاع متولد شود و اگر دختر باشد، خوشاخلاق و زیبا میشود و نزد شوهرش نیز سعادتمند و خوشبخت میگردد. (۴)
امام علی (علیهالسلام) نیز دربارهی خواص کندر فرمودهاند: جویدن کُندر دندانها را محکم و بلغم را دفع میکند و بوی بددهان را از بین میبرد
کندر و گوارش
کندر ویژگیهای دیگری هم دارد، ازجمله آنکه برای دستگاه گوارش و معده مفید بوده و به هضم غذا کمک میکند. دراینباره امام رضا (ع) میفرماید: زیاد کندر بخورید و آن را دردهان نگهدارید و خوب بجوید. جویدن آن برای من، دوستداشتنیتر است. کندر بلغم را از معده میشوید و معده را پاکسازی میکند و عقل را قوی میگرداند و غذا را گوارا میسازد. (۵)
کندر و تقویت حافظه
یکی از خواصی که برای کندر نقلشده تقویت حافظه و افزایش توان یادگیری است. دراینباره حضرت علی علیهالسلام میفرمایند: سه چیز حافظه را زیاد میکند و بلغم را از بین میبرد، قرائت قرآن، عسل و کندر. (۶)
در همین زمینه در کتاب فقهی منسوب به امام رضا علیهالسلام به نقل از امام کاظم علیهالسلام آمده است: در عسل، درمان هر دردی است، هر کس ناشتا یک انگشت از آن را بلیسد، این عسل بلغم را پایان میدهد، صفرا را فرومینشاند، تلخهی سیاه (زرداب) را مانع میشود، ذهن را صفا میبخشد و اگر که همراه با کندر خورده شود، حافظه را نکو میسازد.(۷)
پیامبر اکرم (ص) نیز میفرمایند: کندر بخورید؛ زیرا همانطور که انگشت، عرق را از پیشانی پاک میکند، کندر هم سوزش قلب را میبرد و کمر را محکم و عقل را زیاد میکند و ذهن را ذکاوت و چشم را جلا میبخشد و فراموشی را از میان میبرد. (۸)
امام علی (علیهالسلام) نیز دربارهی خواص کندر فرمودهاند: جویدن کُندر دندانها را محکم و بلغم را دفع میکند و بوی بَد دهان را از بین میبرد.(۹)
پینوشتها:
۱- مکارمالاخلاق، ص ۲۱۲، بحار، ج 62، ص ۳۰۰
۲- فصال، ص ۶۱۲
۳- اخبار و آثار حضرت امام رضا علیهالسلام، ص ۵۵
۴- تهذیب الاحکام، ج ۷ ، ص ۴۴۰
۵- بحار، ج ۶۴، ص ۴۴۴
۶- اخبار و آثار حضرت امام رضا علیهالسلام صفحه ۷۲۴
۷- الفقه المنسوب للامام الرضا علیهالسلام، صفحه ۳۴۶
۸- بحارالانوار (ط-بیروت) ج ۵۹ ، ص ۲۹۴
۹- مکارم الاخلاق
دیدگاه ها بسته شده است
0