نشانگذاری
عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]
مضرات گوشت خوك
آرایش
مدل مو
مدل لباس
اخبار
سبزی خردکن
سلامت – تغذیه در اسلام – علت حرام بودن گوشت خوک از نظر قرآن به نقل از اثبات اعجاز علمی قران – وکانون گفتمان قرآن کریم
قرآن کریم، انواع غذاها را که برای جسم و روح انسان مفید بوده و ذائقهی او را نیز ارضاء کرده حلال شمرده است، و از طرفی انسان را از خوردن غذاهای مضر و پلید نهی میکند…
ممنوعیت از غذاهای غیربهداشتی و تنفرآمیز یکی از خدمات دین الهی به بشریت است، زیرا در شرایطی که میکروب کشف نشده بود و اثرات غذاهای پلید در بوجود آوردن بیماریها روشن نبود، آنها را ممنوع اعلام کرده و این خدمت بزرگی در جهت سلامتی انسانها میباشد.یکی از حیوانهایی که مصرف گوشت آن در فهرست غذاهای حرام قرار گرفته است گوشت خوک میباشد که در قرآن از آن به «لحم خنزیر» یاد شده است:
{إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَیْکُمُ الْمَیْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِیرِ وَ…} ؛خدا، تنها (خوردن) مردار و خون و گوشت خوک و آنچه را که به هنگام سربریدن نام غیرخدا بران بانگ زده شده حرام کرده است. که مضمون این آیه، در چهار سورهی قرآن آمده است و علت تاکید قرآن بر این مطلب، همان اهمیت موضوع و خطرات جسمی و روحی مصرف گوشت خوک و نیز آلودگی جامعهی بشری به آن است به طوری که هنوز در برخی کشورهای جهان به ویژه اروپا و آمریکا گوشت خوک جزء غذاهای رسمی آنها قرار دارد.حال می خواهم به حکمت حرام شمردن گوشت خوک بپردازیم :برخی صاحب نظران در مورد حرمت گوشت خوک به برخی از حکمتهای قرآن اشاره کردهاند که بعضی از آن موارد را در اینجا میآوریم و برای آگاهی بیشتر از این موضوع منابعی را جهت مطالعه معرفی میکنیم:در مورد فلسفهی حرمت گوشت خوک از دو جهت میتوان سخن گفت:
الف. تأثیرات روحی و روانی گوشت خوک:خوک حتی نزد اروپائیان که از گوشت آن میخورند سمبل بیغیرتی است وحیوانی کثیف است. خوک در امور جنسی فوق العاده بیتفاوت و لا أبالی است و علاوه بر تأثیر غذا در روحیات که از نظر علمی ثابت شده است، تاثیراین غذا در خصوص لاأبالی گری در مسائل جنسی مشهود است. یکی از نویسندگان مینویسد: خوک غیرت ناموسی ندارد و جفت خود را درمعرض خوکهای نر دیگر قرار میدهد و حتی از این کار لذت هم میبرد، که این صفات در گوشتش هم تاثیراتی دارد از این جهت اشخاصی که از آن تغذیه میکند همان صفات و اخلاق رذیله را پیدا میکنند. ب. ضررهای بهداشتی و بیماریهایی که توسط خوک به انسان منتقل میشود: برخی بیماریها هستند که از جمله عوامل ابتلای به آنها گوشت خوک است و استفاده از گوشت خوک در ایجاد آنها موثر است:
1-اسهال خونی؛
2-یرقان عفونی؛
3-انتامیب هیستولتیک، که انسان را به اسهال آمیبی مبتلا مینماید؛
4-بیماری شبه باد سرخ که در انسان به صورت لکههای سرخ و دردناک توأم با سوزش شدید روی دستها ظاهر میشود؛تصلب مشرایین ـ دردهای مفصلی و مسمومیتها و علت آن میزان زیاد چربی و اسیداوریک موجود در گوشت خوک میباشد
5-خوک از خوردن چیزهای پلید حتی مدفوع خودش باکی ندارد لذا معدهاش لانة اقسام میکروبهاست که به گوشت و خون و شیرش هم سرایت میکند.
اما برخی بیماریها تنها علت آن، خوردن گوشت خوک است از جمله:
1- »کرم کدوی خوک» که درعضلات و مغز خوک یافت میشود که انسان را دچارنارسائیهایی در دستگاه گوارش میکند.
2- »تری شینوز» این نیز کرم دیگری است که باعث خراشیدن و التهاب جداره امعاء و پیدایش جوشها و دملهای پراکنده در تمام بدن و درد شدید عضلانی و سختی تنفس و ناتوانی در سخن گفتن و جویدن غذا و … میشود که تا به حال درمانی برایش پیدا نشده است
3 – استفاده از گوشت خوک، به علت ثقیل الهضم بودن معده را به زحمت میاندازد.ناگفته نماند که در کشورهای اسلامی در اثر مبارزهی جدی اسلام، گوشت این حیوان مصرف نمیشود و لذا پیامدهای آن نیز کمتر به چشم میآید، اما در کشورهای غربی اروپا، آمریکا این ممنوعیت اعمال نمیشود ولی با این حال بسیاری از مردم از مصرف آن دوری میگزینند؛ حتی در برخی از کشورها مثل برخی قسمتهای روسیه در اثر شیوع بیماریهای مربوط به گوشت خوک (کرم ترکین یا ترشین) مصرف گوشت آن را ممنوع اعلام کردهاند و همچنین بیماری کرم کدوی خوک به صورت گسترده در جهان منتشر شده و در کشورهای اسلامی که گوشت خوک مصرف نمیکنند به ندرت دیده میشود.
نتیجه : حکمت تحریم گوشت خوک را میتوان پیشگیری از زیان مترتب بر گوشت خوک شمرد ولی این ضررهای بهداشتی و اخلاقی فقط میتواند به عنوان فلسفه و حکمت این حکم مطرح شود ـ نه علت انحصاری آن ـ و هنوز باید منتظر کشفیات جدید علمی در این باره باشیم.پس حرامها و حلالهای خداوند دارای مصلحتها و حکمتهایی است که با پیشرفت علوم بدانها بیشتر پی میبریم. به عبارت دیگر قرآن به برخی نکات اشاره میکند که علوم پزشکی و عقل آدمیان درصدر اسلم آنها را کشف نکرده بود که نمونهی آن همین تحریم گوشت خوک است که برخی از مضرات و حکمتهای آن اشاره شد. منبع:سایت اعجاز علمی ویرایش و تلخیص:آکاایران
ممنوعیت از غذاهای غیربهداشتی و تنفرآمیز یکی از خدمات دین الهی به بشریت است، زیرا در شرایطی که میکروب کشف نشده بود و اثرات غذاهای پلید در بوجود آوردن بیماریها روشن نبود، آنها را ممنوع اعلام کرده و این خدمت بزرگی در جهت سلامتی انسانها میباشد.یکی از حیوانهایی که مصرف گوشت آن در فهرست غذاهای حرام قرار گرفته است گوشت خوک میباشد که در قرآن از آن به «لحم خنزیر» یاد شده است:
{إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَیْکُمُ الْمَیْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِیرِ وَ…} ؛خدا، تنها (خوردن) مردار و خون و گوشت خوک و آنچه را که به هنگام سربریدن نام غیرخدا بران بانگ زده شده حرام کرده است. که مضمون این آیه، در چهار سورهی قرآن آمده است و علت تاکید قرآن بر این مطلب، همان اهمیت موضوع و خطرات جسمی و روحی مصرف گوشت خوک و نیز آلودگی جامعهی بشری به آن است به طوری که هنوز در برخی کشورهای جهان به ویژه اروپا و آمریکا گوشت خوک جزء غذاهای رسمی آنها قرار دارد.حال می خواهم به حکمت حرام شمردن گوشت خوک بپردازیم :برخی صاحب نظران در مورد حرمت گوشت خوک به برخی از حکمتهای قرآن اشاره کردهاند که بعضی از آن موارد را در اینجا میآوریم و برای آگاهی بیشتر از این موضوع منابعی را جهت مطالعه معرفی میکنیم:در مورد فلسفهی حرمت گوشت خوک از دو جهت میتوان سخن گفت:
الف. تأثیرات روحی و روانی گوشت خوک:خوک حتی نزد اروپائیان که از گوشت آن میخورند سمبل بیغیرتی است وحیوانی کثیف است. خوک در امور جنسی فوق العاده بیتفاوت و لا أبالی است و علاوه بر تأثیر غذا در روحیات که از نظر علمی ثابت شده است، تاثیراین غذا در خصوص لاأبالی گری در مسائل جنسی مشهود است. یکی از نویسندگان مینویسد: خوک غیرت ناموسی ندارد و جفت خود را درمعرض خوکهای نر دیگر قرار میدهد و حتی از این کار لذت هم میبرد، که این صفات در گوشتش هم تاثیراتی دارد از این جهت اشخاصی که از آن تغذیه میکند همان صفات و اخلاق رذیله را پیدا میکنند. ب. ضررهای بهداشتی و بیماریهایی که توسط خوک به انسان منتقل میشود: برخی بیماریها هستند که از جمله عوامل ابتلای به آنها گوشت خوک است و استفاده از گوشت خوک در ایجاد آنها موثر است:
1-اسهال خونی؛
مضرات گوشت خوك
2-یرقان عفونی؛
3-انتامیب هیستولتیک، که انسان را به اسهال آمیبی مبتلا مینماید؛
4-بیماری شبه باد سرخ که در انسان به صورت لکههای سرخ و دردناک توأم با سوزش شدید روی دستها ظاهر میشود؛تصلب مشرایین ـ دردهای مفصلی و مسمومیتها و علت آن میزان زیاد چربی و اسیداوریک موجود در گوشت خوک میباشد
5-خوک از خوردن چیزهای پلید حتی مدفوع خودش باکی ندارد لذا معدهاش لانة اقسام میکروبهاست که به گوشت و خون و شیرش هم سرایت میکند.
اما برخی بیماریها تنها علت آن، خوردن گوشت خوک است از جمله:
1- »کرم کدوی خوک» که درعضلات و مغز خوک یافت میشود که انسان را دچارنارسائیهایی در دستگاه گوارش میکند.
2- »تری شینوز» این نیز کرم دیگری است که باعث خراشیدن و التهاب جداره امعاء و پیدایش جوشها و دملهای پراکنده در تمام بدن و درد شدید عضلانی و سختی تنفس و ناتوانی در سخن گفتن و جویدن غذا و … میشود که تا به حال درمانی برایش پیدا نشده است
3 – استفاده از گوشت خوک، به علت ثقیل الهضم بودن معده را به زحمت میاندازد.ناگفته نماند که در کشورهای اسلامی در اثر مبارزهی جدی اسلام، گوشت این حیوان مصرف نمیشود و لذا پیامدهای آن نیز کمتر به چشم میآید، اما در کشورهای غربی اروپا، آمریکا این ممنوعیت اعمال نمیشود ولی با این حال بسیاری از مردم از مصرف آن دوری میگزینند؛ حتی در برخی از کشورها مثل برخی قسمتهای روسیه در اثر شیوع بیماریهای مربوط به گوشت خوک (کرم ترکین یا ترشین) مصرف گوشت آن را ممنوع اعلام کردهاند و همچنین بیماری کرم کدوی خوک به صورت گسترده در جهان منتشر شده و در کشورهای اسلامی که گوشت خوک مصرف نمیکنند به ندرت دیده میشود.
نتیجه : حکمت تحریم گوشت خوک را میتوان پیشگیری از زیان مترتب بر گوشت خوک شمرد ولی این ضررهای بهداشتی و اخلاقی فقط میتواند به عنوان فلسفه و حکمت این حکم مطرح شود ـ نه علت انحصاری آن ـ و هنوز باید منتظر کشفیات جدید علمی در این باره باشیم.پس حرامها و حلالهای خداوند دارای مصلحتها و حکمتهایی است که با پیشرفت علوم بدانها بیشتر پی میبریم. به عبارت دیگر قرآن به برخی نکات اشاره میکند که علوم پزشکی و عقل آدمیان درصدر اسلم آنها را کشف نکرده بود که نمونهی آن همین تحریم گوشت خوک است که برخی از مضرات و حکمتهای آن اشاره شد. منبع:سایت اعجاز علمی ویرایش و تلخیص:آکاایران
شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید
آیه قرآن در مورد مواد غذایی مسموم شده , دلیل مکروه بودن خوردن لبنیات با گوشت , دلیل علمی حرام بودن طلا برای مردان , در زمان بهران از گوشت مرداز خوردن , مار حلال گوشت است یا حرام گوشت , حضرت مولوی علت حرام بودن شراب , گوشت قورباغه حلال است یا حرام , حلال یا حرام بودن گوشت مار , مولانا علت حرام بودن شراب , آیا مغز استخوان حرام است؟ , مولوی علت حرام بودن شراب , حکم شرعی خوردن گوشت گراز , عوارض خوردن خون حیوانات , آیا گوشت گراز حرام است؟ , گوشت گراز حلال یا حرام , چرا گوشت گراز حرام است , حرام بودن استخوان خوک , گوشت مار حلال یا حرام , لاابالی بودن خوک فیلم , حرام بودن استخان خوک , علت حرام بودن دوچرخه , گوشت گراز حرام است؟ , گوشت گراز نجس است؟ , ایا گراز حرام است , خوش گوشت حرام است , علت بد بودن الکسا , آیه حرام بودن طلا , گوشت خوک حلال است , علت بد بودن السکا , فواید گوشت خوک , حکم گوشت گراز , حکم گوشت خوک , خوک در ایران , گوشت گراز , فلسفه فقه
سلامت ، درمان بیماری ها ، مقالات پزشکی ، اطلاعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی
در آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید.
آرشیو هزاران فیلم وسریال ایرانی و خارجی
آرشیو انیمیشن و فیلم های مناسب برای کودکان
مسئولیت محتوای ویدئوها و هرگونه پاسخگویی به ادعاهای مطروحه توسط اشخاص حقیقی
و حقوقی با منتشر کننده است و آپارات هیچگونه مسئولیتی نسبت به آن ندارد.
متون اسلامی خوردن گوشت خوک را حرام کرده اند. سفر لاویان، یکی از کتب انجیل، و سومین نسخه تورات یهودیان نیز گوشت خوک را کثیف اعلام کرده اند چرا که خوک نشخوار نمی کند و تغذیه او از فضولات خودش است. قرآن بیشتر از چهار بار استفاده از گوشت خوک را ممنوع کرده است. خوک انواع بیماری ها را در خود دارد.
مضرات و خطرات این گوشت
علم و مذهب تقریبا دیدگاه ها و نظرات مشابهی درباره گوشت خوک دارند. دانشمندان معتقدند که خوک، حیوان کثیفی است، حیوانات کثیف هرچیزی می خورند، فضولات خویش، غذاهای فاسد، حشره و کرم و انگل و حتی مواد غذایی سرطانی. این حیوانات در اصطلاح علمی آشغالخوار خوانده می شوند و هیچ چیز، طبیعت آن ها را تغییر نمی دهد.
اگر این حیوانات، دارای دستگاه گوارش مناسبی برای هضم سموم و مواد غذایی مضر از بدنشان بودند، شاید چنین رژیم غذایی نمی توانست باعث ایجاد خطرات بسیار در حیوان شود اما دستگاه گوارش خوک با دیگر حیوانات علفخوار متفاوت است. برخلاف حیوانات نشخوارگر مانند گاو، گوسفند و بز که تا 24 ساعت غذای گیاهی خود را هضم می کنند، خوک غذای سراسر مضر بدن خود را صرفا در چهار ساعت هضم می کند. این زمان اصلا کافی نیست تا بتواند میزان زیاد سموم موجود در بدن را هضم کند و از بین ببرد، بنابراین این سموم در سلول های چربی و ارگان های بدن خوک باقی می مانند. بدتر اینکه خوک، غدد عرقی و چربی که برای سم زدایی حیاتی هستند را نیز ندارد و بنابراین، بیش از پیش مواد سمی را باهم آمیخته می کند.
به همین صورت، می بینیم که خوک سرشار از سم و ویروس و ارگان های مخرب است.
موادی که خوک وارد بدن انسان می کند:
کرم تنیا سولیوم: یک انگل روده ای است که بافت های انسان را عفونی می کند و اشتها را از بین می برد.
ویروس Menangle: این ویروس باعث ایجاد تب و لرز و کهیر و عرق سرد در بدن و سر دردهای مضمن تا 1 الی 14 روز می شود.
هپاتیت E: کبد انسان بطور ویروسی متورم می شود و در نهایت یرقان، خستگی و سستی و حالت تهوع ایجاد می کند، اگر خیلی شدید باشد در نهایت میزان فیبروز و سیروز را نیز زیاد می کند که باعث ابتلا به بیماری های کبدی می شود.
Trichinella: یک کرم انگلی است که باعث ایجاد تب و خستگی و ورم و درد عضلانی می شود.
یرسینیا انتروکولیتیکا: یک باکتری بسیار مضر است که براساس تحقیقات انجام شده توسط Consumer Reports، در 69 درصد از خوک ها موجود است. این باکتری باعث ایجاد اختلالات کبد و معده و روده می شود و علاوه بر ایجاد تب و لرز در انسان، در بدترین حالت، عفونت های کشنده در بدن ایجاد می کند.
برخلاف سایر انواع گوشت ها، هیچ درجه حرارت مناسبی برای پخت گوشت خوک وجود ندارد که بتوانیم در آن با اطمینان همه سموم و باکتری های داخل گوشت را از بین ببریم؛ حتی فریز کردن خوک هم باکتری ها و میکروب هایش را نمی کشد و کرم های خاص موجود در آن از بین نمی روند. گوشت خوکی که خوب پخته شده است نیز سرشار از بیماری و انگل و ویروس است.
آیا باز هم می خواهید از این گوشت استفاده کنید؟!
منبع : Muslim Village 10