خواص دارویی و گیاهی
خانه
موبایل
اين متخصصان ميگويند: كباب كردن يك روش كم چربي براي طبخ غذا است اما بايد هوشيار باشيم كه اگر گوشت كبابي زياد مصرف شود خطر ابتلا به سرطان را در پي خواهد داشت. اين مطالعات نشان ميدهد كه برگرها و كبابهاي آبدار بويژه در حالت نيم سوز و ذغالي شده حاوي مواد سرطانزا هستند. محققان در توضيح اين مطلب ميگويند: وقتي شما گوشت را روي ذغال كباب ميكنيد، مقداري از چربي گوشت روي ذغال و خاكستر ميريزيد و وقتي چربي با اين حرارت بسيار زياد برخورد ميكند ماده سرطانزا توليد ميشود كه اين ماده با دود حمل شده و دوباره به گوشت برميگردد و براي بدن خطرناك است. لذا متخصصان تغذيه توصيه ميكنند كه يك روش سالم و بي ضرر براي كباب كردن گوشت، سرخ كردن و يا تنوري كردن اين ماده خوراكي است. اين متخصصان تاييد ميكنند كه طبخ غذا در مدت زمان طولاني تر و در دماهاي پايينتر روش بسيار بهتر و سالم تري است. به علاوه طبخ جوجه بدون پوست و مرغ و گوشت لخم نيز توصيه ميشود چرا كه مقدار چربي كه از اين نوع گوشتها ممكن است روي ذغال بريزد به ميزان قابل توجهي كمتر است و در نتيجه از مقدار مواد سرطانزايي كه ممكن است توليد شوند، كاسته خواهد شد.
تغذیه و تناسب اندام
منبع = هلپ کده
«در سالهای اخیر حرف و حدیثهای بسیاری در مورد اینکه ترکیبات فراوان آزادشده از دود زغال ممکن است باعث بروز سرطان شوند، وجود داشته و دارد و خیلیها معتقدند مصرف بیش از اندازه کباب به خصوص قسمتهای سوخته آن خوب نیست اما هنوز بحث در این مورد، ادامه دارد و به نتیجه نرسیده است.»
این جملهها بخشی از گفتههای دکتر آراسب دباغمقدم، دامپزشک و متخصص بهداشت مواد غذایی در مورد کباب کردن گوشتها بود که از هزاران سال پیش به عنوان یکی از اصلیترین روشهای پخت غذا در بین اعراب، بابلیها و رومیان مورد استفاده قرار میگرفته است. در ادامه این گفتگو، بیشتر با خوب و بد کباب کردن آشنا میشوید پس این مطالب را تا انتها مطالعه کنید.
آقای دکتر! آیا میتوان کباب کردن را روش مناسبی برای پخت مواد غذایی دانست؟
با توجه به اینکه در روش کباب کردن مواد غذایی، روغنی به کار نمیرود تا جذب ماده غذایی شود و انرژی دریافتی آن را بالا ببرد و چاقی و مشکلات ناشی از آن مانند تصلب شرایین را برایمان در پی داشته باشد، میتوان گفت این روش نسبت به روش سرخ کردن، برتری دارد.
آیا کباب کردن مواد غذایی، مضراتی هم دارد؟
البته! مضرات روش کبابپز کردن مواد غذایی معمولاً در مقایسه با روش پختن مورد بررسی قرار میگیرد. میتوان گفت با استفاده از این روش، میتوانیم مطمئن باشیم که مغز یا ماده غذایی یا همان گوشت مصرفی، حرارت مناسبی میبیند و خوب پخته میشود و اگر احتمالاً میکروارگانیسم یا عامل بیماریزایی در آن وجود داشته باشد، در اثر همین حرارت (نه به طور صددرصد)، به احتمال زیاد از بین میرود. اما در روش کباب کردن، به خصوص اگر به درستی انجام نشود، ماده غذایی حرارت لازم را نمیبیند و به خوبی مغزپخت نمیشود.
حرارت لازم برای پخت انواع گوشتها چقدر است؟
در مورد گوشت قرمز، 65 درجه سانتیگراد و در مورد مرغ، 75 درجه سانتیگراد برای پخت کامل، حرارت لازم داریم اما معمولاً در روش کباب کردن، چنین اتفاقی نمیافتد و گوشت برای پخته شدن، حرارت کافی نمیبیند.
برخی از افراد برای درست کردن کباب از چوب برخی از گیاهان مانند خرزهره
استفاده کرده و دچار مسمومیت شده بودند چون خرزهره یک گیاه سمی است.
بهتر است حتماً برای درست کردن کباب، سیخ و وسایل لازم را به همراه داشته
باشید و از هر چوبی به عنوان سیخ استفاده نکنید
وقتی گوشت را درست و اصولی کباب نکنیم، حرارت به طور منظم و مناسب به ماده غذایی نمیرسد، در نتیجه، امکان پختن یا حتی سوختن سطح ماده غذایی و مغزپخت نشدن آن وجود دارد. اگر میکروارگانیسم یا انگلی در گوشت وجود داشته باشد، از بین نمیرود و امکان زنده ماندن، انتقال آن به بدن افراد، ابتلا به مسمومیت و آلودگیهای انگلی وجود خواهد داشت.
آیا تفاوت خاصی بین کباب کردن روی زغال با کباب کردن با استفاده از دستگاههای باربکیو وجود دارد؟
یکی از دلایل محبوبیت کباب زغالی بین مردم، ترکیبهای مختلفی است که هنگام کباب کردن آزاد میشود. تعدادی از این ترکیبها، ترکیبهای آروماتیک یا معطر هستند که باعث محبوبیت کبابهای زغالی بین مردم میشوند. یعنی اگر شما گوشت را روی اجاق گاز یا با استفاده از باربکیوهایی که زغال ندارند و فقط با حرارت ماده غذاییتان را میپزند، کباب کنید، دیگر آن ترکیبات معطر و طعم مطلوب کباب زغالی را نخواهید داشت. شاید بتوان گفت که از نظر ذائقه، حذف زغال در فرآیند کباب کردن معمولاً باب طبع مردم نیست. اما از نظر ایمنی غذایی، با حذف زغال، دیگر مباحث مربوط به سرطانزایی که چندان هم ثابتشده نیستند، در مورد کباب مطرح نخواهد بود. البته این نکته در مورد باربکیوهایی است که با استفاده از انرژی برق کار میکنند، وگرنه استفاده از باربکیوهایی که محفظه زغالی دارند و دود زغال بالاخره به ماده غذایی میرسد، تفاوتی با کباب کردن روی منقل ندارد.
آیا نشستن خاکستر زغال روی ماده کباب شده ضرری دارد؟
راستش در تمام مطالب و مقالههای علمی آمده است که از خوردن قسمتهای سوخته کباب خودداری کنید اما هیچ کجا بحثی در مورد خاکستر زغال مطرح نشده است و نمیتوان با اطمینان در این مورد صحبت کرد.
آیا چربی فراوان گوشت، میتواند تأثیر مثبت یا منفی روی روند کباب کردن داشته باشد؟
به نظر نمیرسد چربی گوشت باعث بهتر یا بدتر شدن خاصیت گوشتهای کبابی بشود اما به طور کلی میتوان گفت چون چربیها محل تجمع داروها، آنتیبیوتیکها، سموم و بسیاری از موارد مشابه هستند، معمولاً توصیه میکنیم چربی گوشتها پیش از مصرف گرفته شوند.
به نظر شما کباب کردن گوشت روی اجاقگازهای خانگی با کباب کردن روی زغال، تفاوتی هم دارد؟
همان طور که اشاره کردم، با حذف زغال، گوشت مصرفی فقط حرارت میبیند و دیگر آن طعم مطلوب کباب را نخواهد داشت. به نظر نمیرسد که گوشتها روی حرارت شعله گاز هم به خوبی مغزپخت شوند اما دیگر بحث وجود ترکیبهای حلقوی که از چوب و زغال ساطع میشوند، در میان نیست. بهتر است بدانید که برخی ترکیبات منتشره از زغال در حال سوختن مشکوک به سرطانزایی هستند که حین کباب کردن روی شعله گاز به وجود نمیآیند.
چه توصیههایی برای کباب کردن درست گوشتها دارید؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید بر اساس گزارشهایی که ما در سالهای قبل و در فصل تابستان که فصل تفریح و گردش است، داشتهایم، متوجه شدیم برخی از افراد برای درست کردن کباب از چوب برخی از گیاهان مانند خرزهره استفاده کرده و دچار مسمومیت شده بودند چون خرزهره یک گیاه سمی است. بهتر است حتماً برای درست کردن کباب، سیخ و وسایل لازم را به همراه داشته باشید و از هر چوبی به عنوان سیخ استفاده نکنید.
وقتی گوشت را درست و اصولی کباب نکنیم، حرارت به طور منظم و مناسب به
ماده غذایی نمیرسد، در نتیجه، امکان پختن یا حتی سوختن سطح ماده غذایی
و مغزپخت نشدن آن وجود دارد
گوشت را در آخرین مرحله از داخل یخچال بردارید و تا زمان تهیه، آن را در کلمنی از یخ (بدون اینکه با یخ تماس مستقیم داشته باشد) نگهداری کنید. دمای نگهداری گوشت نباید از 8 درجه سانتیگراد بالاتر رود در غیر این صورت مدت زمان نگهداری آن نباید به بیشتر از 2 ساعت برسد. حواستان باشد که وقتی زغال کاملاً قرمز شد و به اصلاح گل انداخت و شعله آتش آن فروکش کرد، کبابها را روی آن قرار دهید و عجله نکنید، بگذارید کبابها به آرامی بپزند تا مغزشان به خوبی پخته شود. بد نیست این را هم بدانید که استفاده از سیخهای مختلف (چوبی، فلزی یا توری)، تأثیری در بهتر یا بدتر شدن کیفیت گوشت و کباب نخواهند داشت.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
منبع: سلامتیران – ندا احمدلو
طبخ کباب و مصرف گوشت ها
چطور گوشت را بی خطر كباب كنیم؟
گوشت را کباب یا سرخ نکنید
رابطه تهدیگ با سرطان مری و معده
پختن زیاد گوشت مُضر است
غذاهای دودی؛ خوشمزه اما پُرخطر
برای محافظت از پوست صورت، لایه برداری، از بین بردن جوشهای سرسیاه، حذف چربیهای اضافی از سطح پوست و کم کردن چین و چروکها انواع روشها و ماسکهای طبیعی و شیمیایی وجود دارد.
یکی از ماسکهای جدید که به تازگی در دنیا بسیار محبوب و مورد توجه دوستداران زیبایی قرار گرفته ماسک زغال یا بلک ماسک است.
این ماسک از زغال چوب به دست میآید و بسیاری از شرکتهای تولید کننده محصولات بهداشتی آرایشی آن را تولید و وارد بازارهای جهانی کرده اند.
نحوه استفاده از ماسک روی صورت
ماسک زغال را روی صورت خود بگذارید .مقدار یک چهارم مقدار ماسک را در یک کاسه کوچک ریخته و با یک برس تمیز آنرا بطور مساوی روی صورت خود بکشید. شما میتوانیدماسک را روی همه صورت خود و یا فقط در نقاطی که توسط حشرات آسیب دیده و یا نقاطی که اکنه وجود دارد و یا پوست سیاه است و نیز در ناحیه t )بین بینی و پیشانی خود) قرار دهید.
شما میتوانید از یک برس بزرگ و یکپارچه استفاده کنید و یا یک برس اختصاصی برای استفاده از ماسک بسازید. اگر شما قلم مو دارید میتوانید برای استفاده از ماسک خود استفاده کنید.
برای جلوگیری از تحریک شدن پوست سعی کنید ماسک زغال را در ناحیه مد نظر خود بسیار ملایم و به یکباره گسترش دهید.
از استعمال ماسک زغال در نزدیکی چشم و لب خود جلوگیری کنید چرا که پوست اطراف چشم و لب ظریف است. توصیه میشود که ماسک را در حالی استعمال کنید که روب وی آیینه ایستاده اید. این ترتیب شما می توانید ببینید که ماسک را دقیقا کجا پخش میکنید.
به مدت ۷ الی ۱۰ دقیقه منتظر بمانید تا ماسک کاملا خشک شود .در این صورت احتمالا در پوست شما احساس کشش و یا خارش ایجاد میشود. اگر با مصرف ماسک احساس ناراحتی و یا درد کردید باید بدون درنگ ماسک را بشویید و منتظر گذراندن ۱۰ دقیقه نمانید.
ماسک زغال را پاک کنید. برای اینکار از پایین ماسک شروع کنید و به آرامی پوست خود را از پایین به سمت بالای صورت بمالید. اگر ماسک را فقط به منطقه t صورتتان اعمال کرده اید میتوانید از نزدیک دو طرف بینی شروع کرده و به سمت پیشانی خود بکشید.
پس از استفاده از ماسک صورت خود را شستشو داده و آنرا مرطوب نگه دارید. ممکن است که شما مقداری از سیاهی رنگ زعال را روی پوست خود مشاهده کنید. برای برطرف شدن این مسئله پوست خود را با پاک کننده ملایم پاک کرده و آنرا با آب سرد شستشو دهید. سپس از مرطوب کننده ملایم برای برطرف کردن خشکی پوست خود استفاده نمایید.
فایدهها و ضررهای ماسک زغال
ماسک زغال برخلاف سایر ماسکهای گیاهی و شیمیایی که با آب به آسانی شسته میشوند بسیار سخت از سطح پوست پاک میشود و درصورتی که فرد دارای موهای زائد یا آکنه برروی صورت خود باشد پاک کردن ماسک میتواند بسیار دردناک و حتی گریه آور باشد.
کارشناسان استفاده از ماسک زغال را برای سلامت افراد بی خطر اعلام کرده اند، اما با وجود مزایای درمانی استفاده از آن میتواند دردناک باشد و سبب تحریک پوستی و حتی عفونت به دلیل ایجاد زخم در محل آکنهها شود.
در زمان برداشتن ماسک زغال از روی صورت چربیهای طبیعی و مفید برسطح پوست از بین میروند و به همین دلیل امکان خشکی و کشیدگی پوست وجود دارد.
توصیه میشود قبل از استفاده از ماسک ابتدا صورت را شسته و خشک کنید و تمام موهای زائد بر سطح آن را حذف کنید تا در زمان برداشتن ماسک کمتر دچار درد شوید.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند ابتدا ماسک زغال را بر روی بخش کوچکی از صورت خود آزمایش کنند و پس از نداشتن حساسیت از ماسک بر روی نواحی بزرگتری از صورت استفاده کنند.
متخصصان زیبایی توصیه میکنند افراد تنها بر روی ناحیه تی زون (T ZONE) صورت خود که اطراف بینی است از این ماسک استفاده کنند و پس از برداشتن ماسک صورت راشسته و از کرمهای مرطوب کننده مخصوص پوستهای چرب و جوش دار استفاده کنند.
در کنار استفاده از ماسک زغال برای درمان مشکلهای پوستی استفاده از دارو و محلولهای موضعی، اصلاح رژیم غذایی، انجام ورزش و خودداری از داشتن استرس سبب داشتن پوستی زیبا و بدون جوش میشود.
متخصصان به افراد توصیه میکنند در صورت داشتن آلرژی پوستی از ماسک زغال استفاده نکنند، همچنین حداکثر ضخامت ماسک بر روی صورت حدود یک میلیمتر باشد، زیرا ضخامت بیشتر سبب احساس درد فراوان زمان برداشتن ماسک میشود و در نهایت از خرید ماسک از برندهای ناشناخته و غیر مشهور خودداری کنید، زیرا امکان ساخت نمونههای تقلبی و ایجاد واکنشهای پوستی وجود دارد.
استفاده از ماسک زغال به میزان زیاد توصیه نمیشود، همچنین پس از خشک شدن براساس دستور استفاده از ماسک آن را از سطح پوست بردارید.
اگر تمایل به استفاده از برندهای شیمیایی ماسک زغال ندارید می توانید با استفاده از مواد طبیعی این ماسک را در خانه تولید کنید . چندین نوع ماسک زغال می توانید تهیه کنید از جمله ترکیب زغال چوب ، آب، خاک رس، مقداری روغن جوجو با یا روغن نعناء، ترکیب مورد علاقه دیگر اضافه کردن سرکه سیب و عسل به زغال چوب و تهیه ماسک خانگی است.
Amir
۱۳۹۷/۶/۷ – ۱۱:۵۶
Permalink
شقایق
۱۳۹۷/۶/۶ – ۱۰:۲۵
Permalink
Anonymous
۱۳۹۷/۵/۲۴ – ۱۳:۲۹
Permalink
ن
۱۳۹۷/۵/۲۴ – ۱۳:۲۷
Permalink
M R
۱۳۹۷/۵/۱۸ – ۹:۰۹
Permalink
هلماجوانمرد
۱۳۹۷/۴/۱۱ – ۱۹:۳۷
Permalink
Anonymous
۱۳۹۷/۴/۵ – ۲۰:۰۶
Permalink
Anonymous
۱۳۹۷/۲/۱۹ – ۱۶:۳۴
Permalink
.
۱۳۹۷/۵/۳ – ۹:۰۳
Permalink
Anonymous
۱۳۹۷/۴/۱۵ – ۶:۵۹
Permalink
ناشناس
۱۳۹۶/۱۱/۱۹ – ۲۲:۴۷
Permalink
Anonymous
۱۳۹۷/۴/۱۱ – ۱۹:۳۷
Permalink
نام اصلی: جمشید مشایخی
زمینه فعالیت: سینما و تلویزیون
تولد: ۵ آذر ۱۳۱۳
جاجرود، استان تهران
ملیت: ایرانی
سالهای فعالیت: ۱۳۳۵ تاکنون
نام کامل: علیرضا فغانی
زاده: ۱ فروردین ۱۳۵۷
محل تولد: کاشمر، ایران
پیشه: داور فوتبال
قد: ۱۷۶ سانتیمتر
میزان تحصیلات: فوق دیپلم زبان انگلیسی
نام اصلی: لعیا زنگنه
زمینه فعالیت: بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون
تولد: ۱۳۴۴ تهران، ایران
محل زندگی: تهران
مدرک تحصیلی: کارشناسی تئاتر از دانشگاه هنر تهران
سالهای فعالیت: ۱۳۷۱ تا کنون
نام کامل: سید مجید حسینی
زمینه فعالیت: فوتبالیست
تولد: ۳۱ خرداد ۱۳۷۵
زادگاه: کرج
پست: مدافع هافبک دفاعی
قد: ۱٫۸۳ متر
زمینه فعالیت: فوتبالیست
تولد: ۳۰ فروردین ۱۳۷۱
زادگاه: بابل، ایران
پست: مدافع میانی
قد: ۱٫۸۴ متر
ملیت: ایرانی
نام کامل: روی پدرو دوس سانتوس پاتریسیو
عضو تیم ملی پرتغال
تولد: ۱۵ فوریهٔ ۱۹۸۸
زادگاه: Marrazes, پرتغال
قد: ۱٫۹۰ متر
پست: دروازهبان
نام کامل: برناردو موتا ویگا د کاروالیو سیلوا
عضو تیم ملی پرتغال
تولد: ۱۰ اوت ۱۹۹۴
زادگاه: لیسبون، پرتغال
قد: ۱٫۷۳ متر
پست: هافبک / وینگر
نام کامل: دیگو دا سیلوا کوستا
بازیکن تیم ملی اسپانیا
تولد: ۷ اکتبر ۱۹۸۸
زادگاه: لاگارتو، برزیل
قد: ۱٫۸۸ متر
پست: مهاجم
نام اصلی: کپلر لاوران لیما فریرا
تیم ملی: پرتغال (از ۲۰۰۷)
تولد: ۲۶ فوریهٔ ۱۹۸۳
زادگاه: ماسیو، برزیل
قد: ۱٫۸۸ متر
پست: مدافع میانی
نام کامل: میلاد محمدی کشمرزی
زمینه فعالیت: فوتبالیست
تولد: ۷ مهر ۱۳۷۲
زادگاه: تهران، ایران
قد: ۱٫۷۴ متر
پست: مدافع کناری، هافبک
نام کامل: تیاگو آلکانتارا دو ناسیمنتو
عضو تیم ملی اسپانیا
تولد: ۱۱ آوریل ۱۹۹۱
زادگاه: سن پیترو ورنوتیکو، ایتالیا
قد: ۱۷۲ سانتیمتر
پُست: هافبک میانی
نام کامل: آندره میگل والنته دا سیلوا
تیم: عضو تیم ملی پرتغال
تولد: ۶ نوامبر ۱۹۹۵
زادگاه: دو مونته، پرتغال
قد: ۱٫۸۵ متر
پست: هافبک
چکیده ای از بیوگرافی سعید آقایی :
نام اصلی: سعید آقایی
زمینه فعالیت: فوتبالیست
تولد: ۲۰ بهمن ۱۳۷۳
زادگاه: تبریز، ایران
پست: دفاع چپ / هافبک
به نطر من وضعيت روز به روز وخيم تر ميشه.
ولله به خدا نمی دونم این پست و مقامها چقدر ارزش داره که یک ملت را زیر پا له می کنند بابا ما هم مثل ش
در ضمن رشته پزشکی با فیزیو تراپی یکی نیست زهرا خانم
۲۷۳نماینده نتونستن به روحانی بفهمونن مملکت و اقتصاد نابود کرده..دیگه نظره ما چه فایده ای داره…
ايکاش در ايران،از نخبگان و دانش آموزان نخبه، حمايت واقعي بشود . نه اينکه شعار بدهند.9