فوايد شيره خرما براي پوست

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی

اخبار یزد
خبر یزد
حوادث یزد
یزد نیوز
آب و هوای یزد
استان یزد
استاندار یزد
یزد شاپ
شهردار یزد
مسکن مهر یزد
شهر الکترونیک یزد
فرماندار یزد
نیروی انتظامی یزد

خرمای خشک، شیرین و آبدار یک از تنقلات محبوب در خاور میانه است. خرما بخشی از خانواده ی “شفت میوه ها است و در رنگ ها، اندازه ها و سایز های متفاوت و زیادی، بنا به منطقه جغرافیایی آن، وجود دارند. با این وجود، فوایدی که آنها برای پوست و مو به ارمغان می آورند مشابه هم هستند. خرما مملو از مواد معدنی گوناگون شامل کلسیم، آهن، مس، منیزیم، منگنز، فولیک اسید، سولفور، پروتئین و ویتامین ها و همچنین منبع غنی فیبر است.

فراوانی ویتامین “ب در کنار ویتامین “آ بهمراه مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و منیزیم در خرما، خوراک خیلی خوب و محبوبی را برای پوست ایجاد می کند.

به دلیل اینکه خرما مملو از ویتامین “ث است پوست را نرم می کند و باعث آبدار شدن آن می شود. همچنین خرما این قابلیت را دارد تا رطوبت پوست را حفظ کند و خاصیت کشسانی پوست را افزایش دهد.

رادیکال های آزاد در بدن انسان رواج دارند و وقتی که درمان نمی شوند باعث ایجاد استرس اکسیدانی در سلول ها می شوند. این استرس در نهایت منجر به آغاز علائم پیری زودرس می شود. مصرف منظم خرما، بخصوص خرماهای سیاه و قرمز، می تواند مانع ایجاد این خطوط و چروک های ناخوشایند شود و برای شما پوستی جوان را به ارث گذارد. و این یکی دیگر از فواید خرما برای پوست و مو است.

دوره مقدماتی php

خرما منبع غنی ویتامین “ب است. و مطالعات ثابت کرده اند که این گروه از ویتامین ها برای درمان اختلالات پوستی مهم و ضروری هستند. خراش های آکنه و اثرات زخم پوست خود را با استفاده از ماسک خرمای له شده به همراه عسل از بین ببرید.

خرماهای خشک ذخایر غنی اسید پانتونیک هستند. این ماده، متعلق به گروه ویتامین های “ب، قدرت عظیمی در جلوگیری آسیب های ایجاد شده توسط رادیکال های آزاد دارد. مصرف منظم خرما پوست را قوی می کند و آن را منعطف و درخشان نگه می دارد.  

همچنین می توانید خرما را برای سرعت بخشیدن به فرآیند درمان انواع زخم ها و آسیب ها که پوست مستعد آنها است، استفاده کنید.  

مواد مغذی و کافی موجود در خرما برای پیاز مو و رشد مو مفید هستند و موهای شما را سالم و قوی نگه می دارند.

مصرف فقط سه خرما در روز می تواند موهای شما را با مواد مغذی تغذیه کند و پیاز و تارهای موهای شما را سالم تر و قوی تر نگه دارد.

به دلیل وفور ویتامین “ب، این خوراکی شیره دار درمان فوق العاده ای برای ریزش مو است. خرما همچنین حاوی آهن است که این آهن موجب می شود. با مصرف خرما، ریشه موهای شما تغذیه و تارهای مو کشش پذیر و قوی می شوند. این مهم در نهایت منجر به می شود.

روغن خرما را می توانید بر روی جمجمه ی سر خود ماساژ دهید تا موهای بلندتر، قوی تر و ضخیم تر داشته باشید.

این فواید عالی خرما برای پوست و مو به قدری اغوا کننده هستند که نمی توانید بهانه ای برای نخوردن آن داشته باشید. آن را امتحان کنید و تفاوت را احساس کنید!

 

برای ترجمه آموزش و دفترچه لوازم خانگی به ترجمه متون علمی، کاتالوگ، دفترچه راهنما و وب سایت مراجعه کنید.


کانال تلگرام خرید و فروش لوازم خانگی

آموزش انگلیسی تجاری و بازرگانی

آموزش تضمینی مهارت های آیلتس آکادمیک و جنرال

این یک وبسایت دمو است و با هدف تست ساخته شده است، هیچ‌یک از محصولات موجود در سایت برای فروش نبوده و امکان خرید از این وبسایت وجود ندارد.

با معنیتماس با ماsitemapسالنامه برگ

کپی برداری از مطالب پرشین استار اکیدا ممنوع است – هر گونه کپی مطالب پیگرد قانونی دارد



منبع = هلپ کده

خواص شیره خرما با ارده خواص شیره خرما برای زن باردار خواص شیره خرما برای پوست خواص شیره خرما در بدنسازی شیره‌ی خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده‌ی صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می‌شود. شیره خرما، تسکین دهنده‌ی دردهای رماتیسمی و امراض شریانی و وریدی هستند.


 


 


 


شیره خرما چیست؟


 

شیره ها جزو مواد غذایی انرژی زا بوده و برای مواقعی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، بهترین غذا محسوب می گردند. از جمله این شیره ها، شیره خرما می باشد. در بسیاری از استان های کشورمان، از شیره خرما به جای شکر در پختن حلوا استفاده می کنند. همچنین خوردن «شیر برنج با شیره»، «برف با شیره»، «شیر با شیره» و «ارده با شیره» در زمستان از عادات غذایی مرسوم مردمان بسیاری از شهرها از جمله : همدان، تبریز، اراک، اردبیل و است.


 


روش تهیه شیره خرما:

شیره‌ی خرما به دو روش صنعتی و سنتی تهیه می‌شود:


 

در روش صنعتی به کمک آب و اعمال حرارت، مواد جامد محلول در آب میوه‌ی کاملاً رسیده ارقام مختلف نخل خرما به نام علمی Phoenix dactylifera از خانواده Palmacea به دست می‌آید. شیره خرمای صنعتی در زمره صنایع تبدیلی خرما به شمار می‌رود. شیره خرما همچنین به صورت سنتی از میوه خرما استحصال می‌گردد که از روی هم انباشتن خرما در محل‌های خاص نگهداری خرما حاصل شده و پس از تصفیه‌ی جزئی، بسته بندی می‌گردد. شیره‌ی خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده‌ی صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می‌شود.


 

برای تولید شیره خرما به روش سنتی، سه شیوه وجود دارد:


 

1- شیوه جوشاندن (روش گرم): در این شیوه تولید، خرما در دیگ‌های سر باز قرار داده شده و به اندازه وزن میوه به آن آب اضافه می‌شود. مخلوط آب و خرما حرارت داده می‌شوند تا شیره در آب حل گردد . حرارت را تا حدی که شیره به غلظت مورد نظر برسد ادامه می‌دهند و در نهایت با قطع حرارت مخلوط را صاف نموده و شیره را در ظرف‌های پلاستیکی یا حلب‌های فلزی پر کرده و تفاله باقی مانده را نیز به مصرف دام می‌رسانند.


 

2- تهیه شیره در حوضچه‌های سیمانی (روش سرد): خرما را در حوضچه‌هایی که 1 الی 5/1 متر از سطح زمین بلندتر است و مخصوص عملیات شیره گیری ساخته می‌شود، می‌ریزند. خرماها در اثر نیروی وزن به هم فشار می‌آورند و شیره از سوراخی که در ته حوضچه تعبیه شده است خارج و جمع آوری می‌شود . این نوع شیره طبیعی بوده و به آن شیره خرمای طبیعی می‌گویند. حوضچه‌های سیمانی را نیز در زبان محلی مدبسه می‌نامند.


 

3 – تولید شیره خرما به طریقه حصیر: در برخی نواحی جنوب کشور مانند میناب، به جای حوضچه‌های سیمانی، خرما را در محفظه‌ای که از برگ خرما به صورت سبد حصیری درست شده است می‌ریزند و در اثر فشار خرماها بر روی همدیگر شیره آن از منافذ حصیر خارج می‌شود.


 


 


 


خواص شیره خرما


 

شیره خرما جایگزین مناسبی برای مواد شیرین کننده تصفیه شده است. از طرفی این ماده ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. آهن طبیعی موجود در شیره خرما، باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود و در نتیجه خطر بروز کم خونی را کاهش می دهد.


 

علاوه بر آهن، سرشار از پتاسیم و منگنز است. مصرف آن هنگام صبح با صبحانه یا شیر ولرم، باعث فعال شدن سلول های عصبی می شود. شیره این میوه، تسکین دهنده دردهای روماتیسمی است. به راحتی هضم می شود و انرژی زاست. ناراحتی های گوارشی را برطرف می کند و باعث ایجاد کلنی های باکتری های مفید در روده ها می شود. 
فیبر موجود در آن مانع از یبوست می شود. تقویت کننده قلب است و غنی از کلسیم بنابراین برای تقویت استخوان مفید است. برای تقویت بینایی مفید است و سموم را از کبد دفع می کند و برای درمان گلودرد، تب و سرماخوردگی مفید است.


 

شیره خرما همان خواص خرما را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده ی صبحانه باعث فعال شدن سلول های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می شود. شیره خرما، تسکین دهنده ی دردهای رماتیسمی و امراض شریانی و وریدی هستند. بهترین نوع مصرف شیره که برای همه ی مزاج ها مناسب می باشد، این است که شیره را با سرکه بجوشانید و محصول نهایی را که «سرکه شیره» نام دارد با کاهو بخورید و نهایت لذت را از خوردن این معجون ببرید.


 


 


خواص شیره خرما برای سلول‌های عصبی


 

شیره خرما اگر اصولی و تحت کنترل فرآوری شود سرشار از املاح معدنی آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس و ویتامین‌های A و B است. مصرف آن همراه یک لیوان شیر ولرم به هنگام صبحانه باعث فعال‌شدن سلول‌های عصبی مغز می‌شود. آهن آن با افزایش گلبول‌های قرمز خون به رفع کم‌خونی، خستگی و رخوت کمک می‌کند. کلسیم آن برای تقویت استخوان‌ها مفید است و مصرف کم آن به خانم‌های یائسه و کودکان در حال رشد توصیه می‌شود. شیره خرما می‌تواند سموم را از کبد دفع کند و ناراحتی‌های گوارشی را بهبود بخشد. خوب است بدانید به دلیل آن‌که ۷۵ درصد شیره خرما حاوی مواد قندی است، همانند شیره انگور کالری بسیار بالایی دارد و مصرف زیاد آن در افراد کم‌تحرک، باعث چاقی مفرط می‌شود و برای بیماران مبتلا به دیابت محدودیت مصرف دارد.


 


 


چاقس صورت با خواص شیره خرما


 

مواد غذایی زیادی وجود دارند، که باعث چاقی کل بدن می شوند. اما تعدادی از مواد غذایی نیز وجود دارند. که فقط صورت انسان را چاق می کنند. یکی از موثرترین روش های چاق شدن صورت خوردن خرما یا شیره خرما است. بسیاری از افراد از لاغری صورت خود ناراضی هستند و به دنبال راه هایی برای چاق شدن صورت خود می گردند.
چاق شدن صورت بیشتر از همیشه زمانی اهمیت می یابد. که یک خانم قصد دارد در عکس های عروسی خود ، چهره زیباتری داشته باشد. در این مواقع معمولا بهترین نتیجه در کمترین زمان ممکن مورد نظر است ، که برای نیل به این منظور خوردن خرما توصیه می شود.  روزانه چند عدد مغز بادام ، پسته ، یا فندق را با چند عدد خرما ی بدون هسته مخلوط کرده و به صورت خمیر درآورید و میل کنید .

از شیره خرما می توانید به جای خرما در این مخلوط استفاده کنید. شیره خرما نیز همچو دیگر شیره ها  انرژی زا بوده، که در مواقع ضعف بدن و کمبود انرژی بهترین جایگزین محسوب میشود. موارد مصرف غذایی آن از جمله: “شیر با شیره، “ارده با شیره، “شیربرنج با شیره، در نواحی مختلف کشور است.


 


رفع کم خونی با خواص شیره خرما


 

مصرف شیره خرما در وعده صبحانه با داشتن میزان زیاد فسفر و آهن، بروز کم خونی را کاهش داده و کم خونی را برطرف می کند. شیره خرما علاوه بر آهن، سرشار از پتاسیم و منگنز است. مصرف آن هنگام صبحانه  باعث فعال شدن سلول های عصبی می شود. ناراحتی های گوارشی را برطرف می کند. و باعث ایجاد کلنی های باکتری های مفید در روده ها می شود. فیبر موجود در آن مانع از یبوست می شود. تقویت کننده قلب است. غنی از کلسیم است بنابراین برای تقویت استخوان مفیدبوده و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.


 


تقویت بینایی با خواص شیره خرما


 

برای تقویت بینایی مفید است. سموم را از کبد دفع می کند. برای درمان گلودرد، تب و سرماخوردگی مفید است. شیره خرما به دلیل آهن و کلسیم و مواد مغذی موجود در آن به خانم های باردار توصیه می شود.


 


موارد احتیاط در مصرف شیره خرما


 

شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی طبیعی برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد، ولی مصرف آن به این بیماران توصیه نمی‌شود. از آنجا که انواع شیره، بسیار شیرین و پر کالری هستند به افراد دچار اضافه ‌وزن یا چاق و کسانی که مبتلا به دیابت، فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید بالا هستند،‌ توصیه می‌کنیم این خوراکی را با احتیاط مصرف کنند. اگر آن‌ ها بتوانند دور مصرف شیره خط بکشند، بهتر است اما اگر به خاطر علاقه شدید به این خوراکی شیرین نمی‌توانند آن را کاملا از برنامه غذایی ‌شان حذف کنند، باید مصرف شیره را محدود کنند.


 

مصرف مخلوط شیره و ارده که هر دو طبیعت گرم دارند، برای گرم مزاج‌ ها موجب غلیظ شدن صفرا شده و نتیجه آن جوش زدن در صورت و بدن‌ شان است که راه درمان آن هم خوردن میوه ‌های تازه با طبیعت سرد است. این ماده به غیر از انرژی زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارد و اگر شما فرد کم تحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰ دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌ کنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتماً چاقی و عوارض آن انتظارتان را می ‌کشد. در نهایت باید یادآور شد که حتی افراد سالم که دارای وزن طبیعی هستند هم باید در مصرف شیره حد اعتدال را نگه دارند.


 


 


 


 

خواص شیره خرما در طب اسلامی , خواص شیره خرما در طب سنتی

خواص شیره خرما در طب اسلامی , خواص شیره خرما در طب سنتی

خواص شیره خرما در طب اسلامی , خواص شیره خرما در طب سنتی

خواص شیره خرما در طب اسلامی , خواص شیره خرما در طب سنتی


 


 

نظر

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

کلیه حقوق مادی و معنوی برای روزگار محفوظ است. هرگونه کپی از مطالب یا قسمتی از یک مطلب بدون ذكر منبع و لینک فعال به همان مطلب در روزگار پیگرد قانونی دارد



آرایش

مدل مو

مدل لباس

اخبار

سبزی خردکن

خواص بسیار خرما بر هیچ کس پوشیده نیست، کسی را پیدا نمی کنید که نداند که خرما چقدر مفید است، حتی در بسیاری از آیات قرآن هم در مورد خرما صحبت شده است، خرما را به نحوه های مختلف می توان استفاده کرد. در این بخش از سایت آکاایران می خواهیم شما را با فواید و خواص خرما آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

 

خواص خرما

 

نحوه استفاده : خوراکیخواص : به گفته یک کارشناس تغذیه؛ آهن موجود در خرما در پیشگیری از بروز بیماری فقر آهن موثر است.یوسف نقیایی با بیان این مطلب، افزود: خرما در گروه میوه ها قرار دارد و سرشار از انواع ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن است.وی با بیان این که هر یکصد گرم خرمای تازه حاوی 250 کیلوکالری انرژی است، افزود: عمده ترین مواد تشکیل دهنده خرما را کربوهیدراتها تشکیل می دهند؛ به طوری که 67 درصد از اجزای تشکیل دهنده خرما را کربوهیدرات ها به ویژه ساکاروز و فروکتوز تشکیل می دهد.

قیایی همچنین 5/2 درصد پروتئین، 5/7 گرم فیبر خوراکی، یک میلی گرم آهن، پتاسیم، ویتامین A ، بتاکاروتن، 41 میلیگرم کلسیم، 57 میلیگرم فسفر را از دیگر اجزای تشکیل دهنده خرما عنوان کرد و یادآور شد: خرما با توجه به داشتن مقدار قابل توجه فیبر خوراکی در پیشگیری از سرطان های دستگاه گوارش به خصوص سرطان کولون و نیز کاهش چربی های خون موثر است.وی تصریح کرد: امروزه خرما در پیشگیری از فقر آهن موثر شناخته شده است، چرا که میزان آهن موجود در خرما در هر یکصد گرم به یک میلیگرم می رسد که این مقدار نسبت به سایر مواد غذایی مقدار قابل توجهی محسوب می شود.نقیایی با اشاره به مقدار پتاسیم موجود در خرما اظهار کرد: به همین دلیل مصرف خرما، بیماری های قلبی-عروقی را نیز بهبود می بخشد.وی با بیان این که خرما دارای مقدار قابل توجهی ویتامین A و بتاکاروتن است، افزود: ویتامین A موجود درخرما از بروز بیماری های عفونی پیشگیری می کند.این کارشناس تغذیه در پایان با تاکید بر ارزش غذایی این ماده غذایی، خرما را بهترین ماده غذایی هنگام شروع افطار در ماه رمضان دانست و خاطرنشان کرد: از آنجایی که خرما دارای کالری زیادی است، مصرف بی رویه این ماده غذایی نیز توصیه نمی شود، چرا که می تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شودمنبع : کتب طب سنتی

شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید

مصرف خیار وخرما درطب سنتی , خواص رطب در طب سنتی , خواص عجیب خرما , خرما برای خواص , خاصیت خرماها , ‌فواید خرما , خرما خشتی , خواص رطب

خرما یا رطب میوه شیرین و خوشمزه درخت نخل است که غنی از ویتامین هایی مانند حاوی ویتامین هایی مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین A و ویتامین K و مواد معدنی و فیبر، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم می باشد.

طبع خرما گرم و تر می باشد. میوه نرسیده خرما را خرما خارک می نامند، رطب مرحله قبل از رسیدگی کامل خرماست و خرمای رسیده که به دو صورت خرما تازه و خرما خشک یافت می شود و می توان از آن برای تهیه انواع دسر ها، صبحانه، سرکه خرما و اسموتی های خوشمزه استفاده کرد.

خرما اجوا، انبارا، صفوی و برهی، خرما ساغای، خرما بدری و خرما پیارم و خرما زاهدی انواع مختلف خرما در ایران و جهان هستند.

میوه خرما حاوی مقادیر بالایی ویتامین های C و D بوده که چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوانسازی پوست صورت می شود.

همچنین هسته نخل خرما دارای فیتوهورمون هایی است که اثرات ضد پیری قابل توجهی دارند و از چین و چروک پوست جلوگیری می کنند.

خرما آهن بالایی دارد که موجب افزایش گردش خون در پوست سر شده و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود، همچنین مصرف خرما از ریزش مو جلوگیری می کند.

مصرف خرما برای بهبود سلامت کبد و پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید می باشد، همچنین خرما باعث افزایش سم زدایی از کبد می شود.

10 عدد خرما را شب تا صبح در آب خیس کنید و صبح ناشتا بخورید.

مصرف خرما برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، تب و گلودرد مفید می باشد.

5 عدد خرما را له کنید و به یک کاسه شیر اضافه کنید و بجوشانید این شیر را برای درمان سرماخوردگی، تب و سرفه استفاده کنید.

خرما دارای شاخص گلیسمی پایینی بوده و پس از مصرف باعث افزایش قند خون افراد دیابتی نمی شود. روی و منیزیم موجود در خرما برای تنظیم قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع دو مفید می باشد.

ویتامین A موجود در خرما باعث بهبود سلامت چشم ها شده و از نابینایی در افراد دیابتی جلوگیری می کند.

مصرف روزانه خرما در دوران بارداری از یبوست در زنان باردار جلوگیری می کند.

سطح بالای آهن موجود در خرما می تواند کم خونی زنان باردار را درمان کند، عضلات رحم را تقویت کرده و باعث افزایش شیر مادر در دوران شیردهی می شود.

مصرف خرما باعث افزایش هوش و تقویت حافظه جنین می شود.

یک مطالعه نشان داده که خوردن خرما چهار هفته قبل از زایمان می تواند زایمان را آسان تر کند.

بعد از بارداری، خوردن خرما می تواند به کاهش وزن و بازگشت به وزن ایده آل کمک کند.

کلسیم و منیزیم موجود در خرما برای تقویت و افزایش رشد استخوان ها در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

خرما برای درمان انگل های روده در نوزادان و کودکان مفید است.

خرما به سلامت کبد کمک می کند و برای درمان تیفوئید، هپاتیت و زردی و یرقان در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

مصرف خرما در نوزادان و کودکان باعث تقویت لثه ها و دندان ها می شود.

مصرف خرما می تواند برای درمان اسهال و یبوست در نوزادان و کودکان نوپا مفید باشد.

مطالعات نشان داده که خرما درمان اختلالات جنسی در مردان مفید می باشد، همچنین مصرف خرما به دلیل مقادیر بالای فلائنوئید ها باعث افزایش تعداد اسپرم و درمان ناباروری می شود.

یک عدد خرما را له کرده و در شیر بز بریزید سپس با کمی عسل ترکیب کنید و بخورید.

دفیبر موجود در خرما باعث تقویت باکتری های خوب در معده شده و برای درمان معده درد، زخم معده و تقویت دستگاه گوارش مفید می باشد.

خرما یک منبع غنی از پتاسیم است و مطالعات نشان داده که مصرف خرما خطر سکته قلبی و بیماری قلبی را کاهش می دهد.

تعدادی خرما را از شب در آب خیس کنید و صبح ناشتا آن ها را بخورید برای سلامت قلب مفید است.

خرما حاوی مقادیر بالایی پتاسیم و منیزیم است که باعث ایجاد تعادل بین الکترولیت های بدن شده و به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

ویتامین های گروه B موجود در خرما برای درمان سردرد میگرنی مفید می باشد.

مقدار بالای فیبر موجود در خرما باعث کاهش اشتها شده و پرخوری در افراد را کاهش می دهد و به این ترتیب باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

خرما را به عنوان میان وعده استفاده کنید تا زودتر به وزن ایده آل خود برسید.

خرما حاوی مقادیر بالایی قند طبیعی، پروتئین و ویتامین های ضروری است که مصرف روزانه آن برای چاقی و افزایش وزن افراد لاغر مناسب می باشد.

خرما حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات است که باعث تقویت عضلات در ورزشکاران و بدنسازان می شود همچنین خرما دارای قند های طبیعی سقز، فروکتوز و گلوکز است که انرژی مورد نیاز برای تمرینات بدنسازی را فراهم می کند.

خرما حاوی پتاسیم بالایی است که به عنوان یک روش موثر برای درمان اسهال شناخته شده است، همچنین فیبر محلول موجود در خرما باعث کاهش اسهال می شود.

خرما به عنوان یک ملین ملایم باعث افزایش حرکات روده شده و برای درمان یبوست مفید می باشد، خرما را یک شب در آب خیس کنید و صبح ناشتا بخورید تا یبوست را درمان کند.

خرما حاوی مقادیر بالایی آهن بوده که به درمان کم خونی و آنمی کمک کرده و به عنوان یک مکمل غذایی مناسب برای افراد مبتلا به کم خونی شناخته می شود، همچنین مصرف خرما موجب کاهش احساس خستگی و کمبود انرژی در افراد مبتلا به کم خونی می شود.

تحقیقات نشان داده که مصرف خرما خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان های شکم، معده و روده و سرطان کولون را کاهش می دهد.

گفته شده که مصرف روزانه خرما برای درمان بیماری های چشمی، شب کوری و بهبود بینایی مفید می باشد.

مصرف ناکافی فیبر ممکن است باعث ایجاد بواسیر یا هموروئید شود مصرف خرمان به دلیل مقادیر بالای فیبر به درمان بواسیر و هموروئید کمک می کند.

خرما حاوی مقادیر بالایی گوگرد آلی است که برای درمان حساسیت و آلرژی فصلی مفید می باشد.

مدت ماندگاری : خرمای خشک رطوبت کمتری دارد و در نتیجه مدت طولانیتری تازه می‌ماند، در حالی که مدت ماندگاری خرمای تازه کمتر از 8 تا 10 ماه است.
خرمای خشک، در صورتی که در یخچال نگهداری شود تا 5 سال می‌ماند. بنابراین خرمای خشک نسبت به خرمای تازه ماندگاری بیشتری دارد.

کالری : هر 100گرم خرمای خشک حاوی 280 کالری است در حالی که هر 100 گرم خرمای تازه حاوی 145 کالری است. بنابراین می‌توانید برای کاهش وزن خرمای تازه مصرف کنید و در صورتی که قصد افزایش وزن دارید، می‌توانید کالری اضافه را از خرمای خشک دریافت کنید. پس مصرف نوع خرما، به نیاز فرد بستگی دارد.

ماده مغذی : هر دو نوع خرما دارای موادمغذی تقریبا یکسان است. خرما حاوی آهن، ویتامین A (مفید برای سلامت چشم)، پتاسیم (مفید برای قلب) و منیزیم است که با دیابت، فشارخون و افسردگی مقابله می‌کند.

خرما سرشار از فروکتوز است که مقدار زیاد آن برای بدن مضر است. چنان که گفته شد، تفاوت زیادی بین ارزش غذایی خرمای تازه و خشک وجود ندارد.

انرژی : خرما سرشار از کربوهیدرات است که شامل ساکاروز، فروکتوز و گلوکز است. ورزشکاران برای دریافت انرژی قبل از هر مسابقه، خرما مصرف می‌کنند. خرمای خشک و تازه سرشار از انرژی است.

فیبر: خرما سرشار از فیبر است و از یبوست پیشگیری می‌کند. میزان فیبر در خرمای خشک بیشتر است.

خرما میوه‌ای بسیار مفید است. اگر قصد کاهش وزن دارید، علاوه بر انجام ورزش روزانه، خرمای تازه مصرف کنید. کربوهیدرات‌های مختلف، ویتامین‌ها و پروتئین‌ها احساس سیری ایجاد می‌کند.اما اگر قصد افزایش وزن دارید خرمای خشک مصرف کنید که سرشار از کالری است.

افراد مبتلا به عدم تحمل فروکتوز نمی توانند خرما مصف کنند چون ممکن است دچار دل درد و اسهال شوند. مصرف بیش از حد خرما به دلیل فیبر بالا باعث اسهال می شود.

منابع : organicfacts – drhealthbenefits – stylecraze

10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *