علت خارش بدن در هنگام ورزش

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی

عرق کردن بخاطر انجام تمرینات ورزشی، ممکن است باعث ایجاد خارش شود. مایکل جی رایان، استادیار علوم ورزشی در دانشگاه ایالتی فیر مونت می‌گوید خارش پوست، در واقع یک واکنش بسیارمتداول به ورزش کردن است. هنگامیکه شما فعالیت می‌کنید، قلبتان خون بیشتری به عضلات فعال شما مانند ران‌هایتان در هنگام دویدن یا قفسه سینه‌تان در حین انجام پرس سینه می‌فرستد. این کار، میلیون‌ها مویرگ را باد می‌کند.

رایان توضیح می‌دهد: هنگامی که مویرگ‌ها منبسط می‌شوند، به بیرون فشار می‌آورندو سلول‌های عصبی اطراف را تحریک می‌کنند، که به نوبه خود به مغز شما پیام می‌فرستد. نتیجه: مغز شما این پیام‌ها را بعنوان یک خارش، تفسیر می‌کند.

تنها کاری که شما می‌توانید برای کاهش این خارش انجام دهید، حفظ یک روال تمرینی منظم است. اگر بطور منظم ورزش کنید، مغز شما به این سیگنال‌ها عادت کرده و شروع به نادیده گرفتن آنها می‌کند.

رایان می‌گوید: اما هر چه مدت دوری شما از باشگاه طولانی‌تر باشد، در هنگام بازگشت به تمرینات، خارش شدیدتری را تجربه خواهید کرد. اگر خارش شما با تاول، کهیر یا احساس ضعف همراه است، با پزشکتان تماس بگیرید. این می‌تواند یک مورد جدی به نام کهیر ناشی از ورزش باشد.

دوره مقدماتی php

کلیه حقوق مطالب برای مجله تناسب اندام محفوظ است؛ لطفاً در صورت استفاده ، لینک و نام مجله تناسب اندام را درج کنید. کانال بدنسازی




خانه

موبایل

افت قند خون و کم آبی بدن می تواند باعث بروز سرگیجه در حین ورزش کردن شود

 

برخی عوارض عجیب ورزش و راههای مقابله با آناگر به تازگی ورزش منظم را شروع کرده اید کاملا طبیعی است که دچار گرفتگی و دردهای عضلانی شوید. بررسی های اخیر نشان می دهند که دردهای عضلانی در نتیجه ی آسیب های وارده به سلول های عضلانی و تخریب فیبرها یا همان تارهای عضلانی به واسطه ی انجام تمرینات سنگین و نفس گیر بروز می کنند. به مرور که این فیبرها احیا شوند، دردها نیز تسکین پیدا می کنند.

اما باز هم سبک زندگی سالمی که با ورزش کردن در پیش گرفته اید، ممکن است که باعث بروز عوارض و مشکلاتی در بدن تان شود که انتظارش را نداشته اید. بنابراین بهتر است بدانید که شروع ورزش می تواند شما را با مشکلاتی مواجه کند که با وجود عجیب بودن به مرور برطرف شده و بدن تان را تقویت می کند.  در این مطلب به شش تاثیر جانبی و عجیب ورزش اشاره می کنیم.

 

آب ریزش بینی و اشک ریزی در حین ورزشاحتمالا برای شما نیز پیش آمده است که با انجام ورزش های سنگین تر دچار آب ریزش بینی شده اید. به گفته ی محققان این مسئله نشان می دهد که با سنگین تر شدن تمرینات ورزشی، رینیت یا ورم غشای مخاطی بینی که با ورزش ایجاد می شود افزایش می یابد. بنابراین نمی توان گفت که شما از «آلرژی ورزشی» رنج می برید، اگرچه علائم (آبریزش بینی، احتقان سینوس ها، سرفه، عطسه، اشک ریزی) مشابهی ایجاد می شود.

متخصصان معتقدند که «فین فین» کردن در حین ورزش در نتیجه غلیظ و فشرده شدن جریان خون در سینوس ها بروز می کند. بهتر است در منزل ورزش کنید و یا اینکه قبل از خارج شدن از منزل و ورزش در محیط باز، از داروهای ضداحتقان استفاده کنید.

 

نیاز ناگهانی به دستشویی هنگام ورزش کردنزمانی که جریان خون، نیروی گرانش و تمرینات ایستاده با جستن و خیز برداشتن ترکیب می شوند (مانند ورزش دو)، فرد نیاز به دستشویی پیدا می کند. به عقیده ی متخصصان طب ورزشی، نیاز به رفتن به دستشویی در حین دویدن تا حد زیادی رایج است و دلیل آن را تغییر مسیر جریان خون از روده ها به عضلات در حال فعالیت می دانند. فراموش نکنید که غذا خوردن با فاصله ی اندک قبل از دویدن می تواند روی دستگاه گوارش تاثیر فوری داشته باشد.

 

گرفتگی عضلانی در حین ورزش های استقامتی شدید رایج است

 

کرختی پاها در حین ورزشاگر در حین ورزش انگشت های پاهایتان گزگز شده و کرخت می شوند، شاید به این دلیل باشد که جریان خون تان محدود بوده و به درستی انجام نمی شود. فیزیولوژیست های دانشگاه اورگن تاکید می کند که کفش های خیلی تنگ می تواند باعث بروز این مشکل شوند. در این صورت زمانی که به عنوان مثال روی تردمیل می دوید، انگشت پاهایتان دچار التهاب و کرخی می شوند.

توجه داشته باشید که فشار بیش از اندازه روی پاها نیز می تواند باعث مسدود شدن جریان خون شده و باعث بی حسی پاها در حین ورزش شود. برای مقابله با گزگز شدن پاها حتما از کفش های ورزشی مناسب و هم اندازه ی پاهایتان استفاده کنید.

 

خارش احساس خارش در عضلات دوسر بازو یا ران ها در حین ورزشی کمی عجیب به نظر می رسد. اما محققان طب فیزیکی بر این عقیده هستند که این احساس کاملا طبیعی است. زمانی که عضلات خم می شوند پر از خون می شوند. رگ های خونی و عصب های باد کرده نیز می توانند باعث ایجاد احساس خارش در آن ناحیه شوند. برای کاهش احساس خارش به انجام تمرین ادامه دهید. مغز به این حس عادت می کند و نیاز به خارش به مرور برطرف می شود. با این حال متخصصان توصیه می کنند اگر با شروع ورزش، بدن تان به صورت افراطی شروع به خارش می کند با یک متخصص مشورت کنید.

 

 سرگیجه و غش در حین ورزشاگر شما هم ورزش هایی را آغاز کرده اید که نیاز به جست و خیز زیادی دارد، احتمال تجربه ی سرگیجه داشته اید. این حرکات به اندازه ی کافی سریع و تند هستند که تصور می کنید بدن تان کم می آورد. اما این مسئله نشان می دهد هر چه بدن تان آماده تر باشد، احتمال دچار شدن به سرگیجه در حین تمرینات ایستاده بیشتر می شود. نتیجه پژوهشی که در دانشگاه اورگن انجام شده است نشان می دهد اگر بطن های قلب بزرگ تر باشد (مانند بطن های افرادی که بدن آماده ای دارند)، بازگشت خون به قلب و عرضه ی مجدد اکسیژن کاهش پیدا می کنند و این مسئله باعث بروز سرگیجه در حین بلند شدن می شود.

 

اما فراموش نکنید که افت قند خون و کم آبی بدن نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود. اگر حین ورزش احساس سرگیجه می کنید، روی زانو بنشینید یا خم شوید تا خون تجمع یافته در پاها برگردد و به قلب برسد.

 

گرفتگی عضلانی در حین ورزش گرفتگی عضلانی در حین ورزش های استقامتی شدید رایج است. بر اساس گزارشی که در مجله ی Mens Health  به چاپ رسیده است کشش های عضلانی به دلیل میزان الکترولیت های نامتناسب داخل فیبرهای عضلانی بروز می کنند. به همین دلیل مصرف آب و حتی نوشیدنی های مخصوص ورزشکاران که سرشار از الکترولیت (پتاسیم و سدیم) هستند قبل، حین و بعد از ورزش ضروری اند تا الکترولیت های از دست رفته از طریق تعریق جبران شوند.

 

توجه داشته باشید که اسپاسم های طولانی مدت که باعث بروز دردهای شدید می شوند، می توانند نشان دهنده ی پارگی عضلانی یا یک بیماری مزمن مانند اختلالات تیروئیدی باشند و باید مورد بررسی پزشکی قرار بگیرند.

منبع : tebyan.net


سلامتی و تندرستی با ورزش

منبع = هلپ کده

بهداشت سلامت | رژیم غذایی لاغری چاقی دکتر کرمانی

آرسنیک به داشتن خواص مضری برای سلامت انسان مشهور شده است. با این حال، برخی ترکیبات آرسنیک در دوزهای دقیق

دانشمندان توانسته اند به این سوال که چرا نور آبی صفحه نمایش دستگاه های هوشمندی مانند لپ تاپ و موبایل

تحقیقات جدید به بحث در مورد این موضوع پرداخته اند که چه مقدار نمک برای بدن ما مناسب است. بر

محققان در مطالعه جدید خود، تأثیر رژیم غذایی حاوی سویا را بر تراکم استخوان زنان یائسه بررسی نموده اند. این

مطالعه جدیدی که توسط محققان دانشگاه اگزتر انجام شده نشان داده است که سه ترکیب خاص می توانند میتوکندری موجود

انواع استایل را در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌دهند؛ اما شناخته‌شده‌ترین این دسته‌بندی‌ها تقسیم کردن استایل به سه دسته رسمی، نیمه‌رسمی

به ظاهر کوچک اکسسوری‌ها نگاه نکنید، همین کوچک‌های دوست‌داشتنی در تغییر دادن استایل نقش بزرگی ایفا می‌کنند؛ به شرطی که

یک اشتباه رایج در هنگام استحمام وجود دارد که می‌تواند عامل مهمی در «ریزش موهای سر» باشد. یک اشتباه ساده

سوزش بعد از ورزش به دلیل تولید اسید لاکتیک به وجود نمی‌آید بلکه این سوزش واکنش به تورم است که ایجاد می‌شود.

اغلب افراد تصور می‌کنند که ورزش کردن حتما باید باعث سوزش و درد در عضلات شود تا نتیجه‌بخش باشد، اما این تفکر درست نیست.

طبق تحقیقات منتشر شده در مجله پزشکی ورزشی، دردی که 24 تا 48 ساعت بعد از ورزش کردن همچنان ادامه دارد، غالبا زمانی ایجاد می‌شود که در میانه تمرین استراحت می‌کنید و دوباره ورزش را شروع می‌کنید یا اینکه حرکت ورزشی را برای اولین بار انجام می‌دهید.

مدیر این تحقیقات می‌گوید: علی رغم آنچه که اکثر مردم فکر می‌کنند، سوزش بعد از ورزش به دلیل تولید اسید لاکتیک به وجود نمی‌آید بلکه این سوزش واکنش به تورم است که ایجاد می‌شود. با این حال تمامی ورزش‌ها هرچقدر هم که سخت باشند همین واکنش را در بدن ایجاد نمی‌کنند. سوزش عضلات اگر دیرتر ایجاد شود غالبا به دلیل انبساط عضلات با انجام ورزش‌های استقامتی چون وزنه زدن، دویدن یا کوهنوردی روی می دهد. در وزنه زدن شما وزنه را پایین پرتاب نمی‌کنید بلکه آن را به صورت کنترل شده‌ای پایین می‌آورید. این کار باعث می‌شود که پارگی‌های بسیار کوچک در عضلات ایجاد شوند و بدن شروع به ترمیم آن‌ها کند. بنابراین روز بعد شما احساس سوزش می‌کنید. نتیجه این سوزش، عضلاتی قوی‌تر و بهتر هستند.

بنابراین در ورزش‌هایی که این اتفاق نمی‌افتد شما احساس سوزش در عضلات نخواهید کرد. شدت و حجم ورزش نیز تاثیر اساسی در میزان سوزش عضلات دارد.

ممکن است حتی بعد از یک جلسه ورزش قدرتی شما احساس درد نکنید. البته کم بودن شدت ورزش استقامتی و قدرتی نیز تنها دلیل نداشتن سوزش و درد نیست. ممکن است فرد آنقدر آمادگی جسمانی بالایی داشته باشد که دچار درد نشود. اگر شخصی عادت به وزنه زدن داشته باشد و آمادگی جسمانی بالایی داشته باشد ممکن است بعد از ورزش دچار درد نشود.

سوزش و درد در عضلات را شاخصی برای اندازه‌گیری نتیجه ورزش خود قرار ندهید. شما می‌توانید با اندازه‌گیری ضربان قلب خود به هنگام ورزش میزان شدت فعالیت خود را مشخص کنید و بدین شکل از تاثیرگذاری آن مطمئن شوید./ ایسنا

9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *