طرز پخت سوپ تبریزی

دوره مقدماتی php
طرز پخت سوپ تبریزی
طرز پخت سوپ تبریزی

می توان گفت که این سوپ
قدیمی ترین سوپ تهیه شده در تبریز می باشد و پیشینه آن به زمانی می رسد که غذای
اصلی میهمانی ها فقط “پلو مرغ” بوده است. احتمالاً برای استفاده از آب
مرغ، آن را تبدیل به سوپی خوشمزه کرده اند و این سوپ در میهمانی ها سرو میشد و
مورد پسند هم بود. البته هنوز هم که هنوز است جزء پرطرفدارترین سوپ ها می باشد.

مهمترین نکته برای داشتن
این سوپ به خوشمزه ترین صورت، تهیه آب مرغ با مرغ زیاد و به صورت خوش طعم و عاری
از هر نوع بو و طعم ضخم می باشد. لذا مزه سوپ میهمانی  و یا نذریها به مراتب بسیار بسیار لذیذتر از
حالت روزمره است.

همچنین این سوپ روغن
اضافی ندارد و تمامی روغن خود را از مرغ و پوست مرغ چسبیده به گوشت مرغ تأمین می
کند. اگر بخواهیم کم چرب باشد بایستی پوست مرغ را هنگام آبپز کردن بکنیم (از مصدر
کندن).

این سوپ به صورت کلاسیک درون این “سوپ نیک” های طرح گل رز ژاپنی سرو می شده است و بسیار نوستالژیک است. بعد از ریختن سوپ در کاسه
یا سوپ نیک، روغن سوپ در قسمت رویی سوپ می ایستد و سوپ چرب تر از حالت واقعی به
چشم می آید، لذا هنگام سرو آن بایستی سوپ درون کاسه را با ملاقه مخلوط کنیم و سپس
بکشیم تا سوپمان نه خیلی چرب باشد و نه کم چرب.طرز پخت سوپ تبریزی

دوره مقدماتی php

مواد لازم:

سیب زمینی: سه عدد

هویج: 2 عدد متوسط

رشته سوپ به شکل رشته ای (ورمیشل): دو مشت

آب مرغ: به میزان دلخواه

نمک: به میزان
دلخواه

پودر فلفل (در صورت تمایل): مقداری

محلول زعفران: به میزان
دلخواه و ترجیحاً زیاد

رب: یک قاشق غذاخوری
سرخالی (اگر رب شما غلیظ است کمتر استفاده نمائید)

آبلیمو: به میزان لازم

نخود فرنگی کنسرو یا ابپز شده (در صورت تمایل): مقداری

جعفری خرد شده و زرشک
برای تزئین: مقداری

 

پیش از تهیه:

1- ابتدا مرغ تمیز شده را
(ترجیحاً با پوست) درون قابلمه گذاشته و یک عدد پیاز و یک عدد هویج کوچک و نمک را به آن
افزوده (یا به هر نوعی که فکر می کنید آب مرغتان خوشمزه می شود) و اجازه می دهیم
بپزد. وقتی مرغ پخت آب آن را از صافی رد می کنیم و این آب را برای تهیه سوپ استفاده
می کنیم. هرچه میزان مرغ بیشتر باشد این سوپ لذیذتر خواهد بود.

2- هویج ها را پوست گرفته و
از مقطع گرد آن با رنده آلمانی V شکل، همان رنده Borner خرد می کنیم.
سپس شسته و آبپز می کنیم تا نرم شود و سپس آبکش می نمائیم.

 

طرز تهیه:

1- مقداری از آب مرغ و هویج
را درون قابلمه ای ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوش آید و نرم شود. سپس
مابقی آب را هم می افزائیم. می توانیم آب مرغ را به صورت یک مرحله ای هم بیفزائیم
ولی روش دو مرحله ای بهتر است، چون باعث می شود هویج ها در روی سوپ معلق نایستند.

2- سیب زمینی ها را به صورت
خلالی نازک و کوتاه خرد می کنیم و وقتی آب مرغها به جوش آمد می افزائیم و بعد
محلول زعفران را نیز می افزائیم.

3- سیب زمینی ها وقتی پخت (البته
هنوز مغزپخت نشده است) رب را که درون مقداری آب رقیق کرده ایم به آن می افزائیم.

4- چند جوش که زد، رشته را
نیز می افزائیم. رشته بایستی کاملاً بپزند. اگر قبل از پخت کامل حرارت را خاموش
کنیم، رشته ها له و بریده بریده خواهند شد.

5- وقتی رشته ها پختند و
نرم شدند سوپ ما آماده است. اکنون مقداری جعفری، زرشک و آبلیمو به آن می افزائیم و
هم می زنیم و بلافاصله حرارت را خاموش می کنیم. (زرشک و جعفری را نمیجوشانیم. چون
نمیخواهیم رنگشان را از دست بدهند)

6- سپس در “سوپ نیک” یا کاسه
کشیده و رویش را با جعفری و زرشک تزئین می کنیم.

7- هنگام سرو آن بایستی سوپ
درون کاسه را با ملاقه مخلوط کنیم تا سوپمان نه خیلی چرب باشد و نه کم چرب.

8- نوش جان.

 

نکات:

1- در صورت تمایل، بنا به
ذائقه می توان ذرت پخته شده، نخود فرنگی پخته شده، فلفل دلمه ای خرد شده، قارچ خرد
شده نیز به این سوپ افزود ولی در حالت کلی و مجلسی به روش فوق تهیه می شود.

2- قدیم الایام قلوه مرغ
(به ترکی: داشلخ) خرد شده و پخته شده نیز به این سوپ افزوده می شد.طرز پخت سوپ تبریزی

3- گرچه مرغ خرد شده سبب
خوشمزه تر شدن این سوپ می شود ولی هم ظاهرش را نامرتب نشان می دهد و هم اینکه چون
غذای اصلی همراه با این سوپ اغلب پلومرغ است، وجود دو مرغ در دو غذای متوالی جالب
نیست.

4- این سوپ در حالت مجلسی
به صورت رقیق و با ملات کم تهیه میشود.

5- مهمترین نکته برای داشتن
این سوپ به خوشمزه ترین شکل، تهیه آب مرغ با مرغ زیاد و به صورت خوش طعم.

6- می توان به جای نمک از
قرص عصاره مرغ نیز استفاده کرد. ما گاهی همراه با آب مرغ استفاده می کنیم.

7- میزان رب این سوپ در
میهمانی های رسمی اغلب بسیار کم می باشد. ولی در منزل بسته به ذائقه می باشد.

8- این سوپ روغن اضافی
ندارد و تمامی روغن خود را از مرغ و پوست مرغ چسبیده به گوشت تأمین می کند. اگر
بخواهیم کم روغن تر باشد بایستی پوست مرغ را هنگام آبپز کردن بکنیم (از مصدر کندن).

9- استفاده از آب گوشت برای
این نوع سوپ چندان جالب نبوده و یا به عبارتی همه پسند نیست.

10- هنگام
ریختن سوپ در ظرف، روغن سوپ در قسمت روی سوپ می ایستد و سوپ چرب تر از حالت واقعی به
چشم می آید، لذا هنگام سرو آن بایستی سوپ درون کاسه را با ملاقه مخلوط کنیم تا سوپمان
نه خیلی چرب باشد و نه کم چرب.

11- بهتر است در مهمانی ها
در تهیه این سوپ از ورمیشلهای فرمی (مثلاً حرف انگلیسی یا صدفی) استفاده نکنیم چون
سوپ را از حالت رسمی و شیک خارج می کند.

12- برخی از پیاز سرخ شده
نیز درون این سوپ استفاده می نمایند ولی آن روش باب طبع همه نبوده و مجلسی نیست.

13- برخی به جای خلالی کردن،
هویج و سیب زمینی را نگینی ریز خرد می کنند. هر دو یا خلالی باشند یا نگینی.

14- ما هویج  را در مقادیر زیاد به روش فوق آماده، آبپز کرده، سپس بسته بندی کرده و فریز می کنیم.

15- برای راحتی کار، سیب زمینی ها را می توان یک روز قبل از مهمانی خرد کرده و درون آب خنک نگهداری کنیم. البته در این صورت چون سیب زمینی ها آب جذب می کنند حجمشان بیشتر می شود، لذا بهتر است کمتر از حالت نرمال سیب زمینی خلال کنیم.

سوپ زرشک یکی از پیش غذاهای عالی است که با مواد مختلفی مانند زرشک، مرغ و … تهیه می شود. لطفاً با طرز تهیه سوپ زرشک ما را همراهی بفرمایید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟

طرز پخت سوپ تبریزی



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟


گیوه گلدوزی شیک و جذاب برای خوش پوش بودن در نوروز 98


با بهترین بهترین مراکز خرید استانبول آشنا شوید



قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز



15 حقیقت شوکه کننده در مورد دبی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

سوپ جو سفید

سوپ جو سفید یکی از انواع سوپ های مجلسی و پر طرفدار ایرانی است که از سوپ های رستورانی هم محسوب می شود. این سوپ در کنار سوپ های معروفی مثل سوپ شیر و سوپ جو قرمز بیشتر در مجالس و مهمانی ها سرو می شود.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۲ نفر سوپ جو سفید تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری سوپ جو سفید تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی سوپ جو سفید با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر

طرز پخت سوپ تبریزی

دستور پخت

ابتدا جوپرک را در قابلمه ای میریزیم سپس ۴ لیوان آب روی آن میریزیم و روی حرارت زیاد میگذاریم تا هر چه زود تر بجوش بیاید. میتوانید از جو نیز استفاده کنید،فقط توجه داشته باشید که جو را باید از شب قبل در کاسه ای از آب بگذارید خوب خیس بخورد

ادامه مطلب

و ۲الی۳ مرتبه آب آن را عوض کنید و هنگام پخت نیز زمان بسیار بیشتری از جوپرک نیاز دارد تا بپزد سینه مرغ را در قابلمه ای قرار میدهیم و تا روی آن آب میریزیم و کمی نمک،فلفل،زردچوبه به آن اضافه میکنیم و روی حرارت متوسط میگذاریم خوب پخته شود.

پیاز راپوست میگیریم و میشوییم و از وسط نصف میکنیم و روی تخته نگینی خرد میکنیم و مقدار کمی از آن را داخل قابلمه ای که سینه مرغ در حال پخت است میریزیم و باقی آن را در قابلمه ای که جوپرک در آن میپزد میریزیم و خوب هم میزنیم.

حتما باید مداوم جوپرک را هم بزنیم تا ته نگیرد..هویج را اگر نیاز بود تمیز میکنیم و میشوییم و یا با رنده ریز میکنیم و یا روی تخته نگینی خرد میکنیم(کاملا سلیقه ای است)و به سوپ می افزاییم. سینه مرغ که پخته شده در آبکشی قرار میدهیم تا خنک شود سپس خیلی ریز ریش ریش میکنیم و به سوپ اضافه میکنیم.

ادامه مطلب

این موضوع خیلی اهمیت دارد که شما شیر (خامه) را ۱۵دقیقه قبل از اینکه بخواهید به مواد اضافه کنید از یخچال خارج کرده باشید و با دمای محیط سازگار شده باشد تا زمانیکه به مواد اضافه میکنیم اصطلاحا نبرد. در شیر داغ کن کره را میریزیم

و روی حرارت کم قرار میدهیم و تامل میکنیم تا آب شود سپس آرد را مرحله به مرحله اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا کاملا با آرد یکی شود و رنگ آن کرمی شود،بعد شیر را کم کم به آن می افزاییم و خوب مخلوط میکنیم تا سس یکدستی شود

بعد به مواد سوپ اضافه میکنیم و هم میزنیم و صبر میکنیم تا سوپ خوب بپزد. اگر کالری سوپ برایتان حائز اهمیت نیست میتوانید مقداری از سوپ را در کاسه ای بریزید و کمی خامه به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید

ادامه مطلب

و سپس به سوپ اضافه کنید که بسیار طعم بهتری به غذای شما میدهد.(گر تمایل داشتید میتوانید قبل از اینکه زیر قابلمه سوپ را خاموش کنید برای زیبایی رنگ سوپ کمی جعفری خرد شده نیز داخل آن بریزید تا ۵دقیقه جوشی بزند) بعد در ظرف مورد نظر سرو کنید.نوش جان

سوپ گشنیز

سوپ گشنیز یکی از انواع سوپ های خوشمزه و معروف ایرانی است که علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای سلامتی نیز بسیار مفید است. این سوپ خوشمزه در شهرهایی مثل تبریز به عنوان سوپ مجلسی مورد استفاده قرار می گیرد.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر سوپ گشنیز تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری سوپ گشنیز تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی سوپ گشنیز با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

طرز پخت سوپ تبریزی

دستور پخت

ابتدا جو را در کاسه ای میریزیم و تا روی آن آب می ریزیم و به مدت ۵ ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخود و زمان پخت زودتر پخته شود.پس از گذشت ۵ ساعت جو را آبکشی می کنیم و با ۵ لیوان آب داخل قابلمه ای می ریزیم و ۱ قاشق مربا خوری روغن مایع به آن ها می افزاییم

و روی شعله با حرارت زیاد می گذاریم تا جوش بیاید و سپس حرارت را کم می کنیم تا خوب جو بپزد و لعاب دار شود. هویج را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم و رنده می کنیم و به جو در حال پخت اضافه می کنیم و فلفل سیاه ،نمک،آب مرغ را نیز می افزاییم

و مخلوط می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا مواد پخته شوند. گشنیزها را می شوییم سپس در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن کاملا خارج شود. در ادامه گشنیزها را روی تخته آشپزخانه به صورت ریز ساطوری خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

سیرها را پوست می گیریم سپس می شوییم و با رنده ریز رنده می کنیم و در شیرجوش می ریزیم و ماست و آرد را نیز اضافه می کنیم(بهتر است برای این سوپ از ماست ترش استفاده کنید و اگر در دسترس نبود در زمان پخت سوپ آب لیمو ترش روی آن بریزید)خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند و بعد قابلمه سوپ را از روی حرارت بر می داریم

و مواد داخل شیر جوش را کم کم به آن می افزاییم تا ماست آرام آرام گرم شود و کاملا مواد را زیر و رو می کنیم تا خوب به خورد یکدیگر بروند و حرارت را ملایم می کنیم و مداوم سوپ را هم می زنیم تا شروع به جوشیدن کند

سپس گشنیز خرد شده را اضافه می کنیم و طعم سوپ را می چشیم اگر نمک و فلفل سیاه آن کم بود مجداا اضافه می کنیم و ۵ دقیقه بعد سوپ آماده است،شعله را خاموش می کنیم و سوپ را در ظرف سوپ خوری سرو می کنیم.نوش جان

سوپ گشنیز یکی از سوپ های خوشمزه ایرانی است که طرفداران خاص خودش را دارد. این سوپ خوشمزه را می توانید به عنوان پیش غذا در مجالس و مهمانی های خود سرو کنید. در ادامه با طرز تهیه سوپ گشنیز با می پاتوق همراه باشید.

برای تهیه سوپ گشنیز ابتدا جو را یک روز قبل خیس کرده ، آب آن را خالی می کنیم و با 4 الی 5 برابر حجم جو خیس خورده آب و یک قاشق سوپخوری روغن درون قابلمه می گذاریم

تا خوب جو پخته شود و لعاب بیندازد.در پایان پخت، نمک، هویج و آب مرغ را اضافه کرده و می گذاریم تا بپزد.

سپس سیب زمینی ها را اضافه کرده، بعد از اینکه سیب زمینی ها پخت، ماست، آرد و سیر را با هم مخلوط کرده و خوب هم می زنیم تا مایع یکدست شود.طرز پخت سوپ تبریزی

سوپ را از روی حرارت برداشته و از سوپ به تدریج به ماست اضافه می کنیم تا ماست گرم شود، سپس مخلوط سوپ و ماست را روی حرارت ملایم قرار می دهیم

و مرتب هم می زنیم تا سوپ بجوشد.در آخر گشنیز خرد شده، نمک و در صورت شیرین بودن ماست آب لیموترش اضافه می کنیم

و بعد از 5 دقیقه سوپ را از روی حرارت برمی داریم. سوپ را با کمی گشنیز خرد شده و فلفل قرمز تزیین می کنیم.


در دسته بندی طرز تهیه پیش غذا

سایت تفریحی نمکستان » برای این پست آموزش طرز تهیه سوپ زرشک خوشمزه و لذیذ را آماده کرده ایم . برای مشاهده این آموزش آشپزی ، این پست را دنبال کنید.

طرز پخت سوپ تبریزی

با آموزش طرز تهیه سوپ زرشک از سری آموزش های آشپزی سایت نمکستان در خدمتتون هستیم. برای تهیه سوپ زرشک خوشمزه ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن سرخ می‌‌کنیم تا طلایی و نرم شود. سپس سینه مرغ را خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم . مواد را تفت می دهیم تا رنگ مرغ ها کمی تغییر کند.

آرد را داخل تابه مرغ و پیاز می ریزیم و در حد چند دقیقه تفت می دهیم . سپس یک قابلمه روی اجاق گاز قرار می دهیم و آب مرغ یا گوشت را داخل آن می ریزیم می‌ریزیم سپس مرغ را که داخل تابه تفت داده بودیم به قابلمه اضافه می کنیم. هویج و سیب‌زمینی را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه بریزید.

حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید تا مواد با حرارت ملایم به مدت دو ساعت بپزند. قارچ ها را ورقه ای خرد کنید و همراه با نصفی از زرشک ، نمک، فلفل و رب گوجه‌فرنگی داخل سوپ ریخته وقتی سوپ جا افتاد آبلیمو و جعفری را اضافه کرده و با بقیه زرشک آن را تزئین کنید . این سوپ مختص شهر تبریز می باشد که سوپی مقوی و خوش طعم است.

نکات : فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

ثبت دامنه com | خرید بک لینک | آهنگ های شاد جدید | چت روم | خرید گوشواره

طرز پخت سوپ تبریزی
طرز پخت سوپ تبریزی
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *