طرز پخت برنجك

دوره مقدماتی php
طرز پخت برنجك
طرز پخت برنجك

 

بعضی از مواد غذایی هستند که شاید ارزش غذایی زیادی نداشته باشند، اما می توان از آن ها به عنوان یک میان وعده در عصر دل انگیز همراه با خانواده نوش جان کرد. برنجک یکی از همین نوع خوراکی ها است که علی رغم داشتن ارزش غذایی کم،  به عنوان یک میان وعده یا تنقلات مورد استفاده در بیشتر خانواده ها قرار می گیرد. طرز تهیه برنجک خیلی ساده است و نیازی به هزینه بالا اصلاً ندارد؛ ولی برای اینکه بتوانید یک برنجک خیلی خوشمزه تهیه کنید، لازم است تا نکاتی را بدانید که در ادامه این مقاله به صورت کامل بیان خواهیم کرد.

 

 

برنجک را از دانه های برنج تهیه می کنند؛ یعنی دانه های برنج را بعد از انجام یک سری فعالیت ها که ادامه خواهیم گفت، بو می دهند. در خصوص اینکه از چه نوع برنجی استفاده کنید، لازم نیست که حساسیت زیادی روی آن خرج دهید؛ اما اگر به دنبال طرز تهیه برنجک خوشمزه هستید، استفاده از دانه های برنج ایرانی را پیشنهاد می کنیم. به عبارتی دیگر اگر از دانه های بلند خارجی استفاده کنید، دانه های برنجک به صورت قد کشیده می شود و اگر برنج ایرانی قد کوتاه استفاده کنید، دانه های برنجک به صورت کوچک و تپل تر سرخ می شوند.طرز پخت برنجك

برنجک از جمله مواد خوراکی است که جز دسته تنقلات محسوب نمی شوند؛ اما از آنجا که ظاهری پفکی دارد، بیشتر مورد توجه کودکان قرار می گیرد و حتی بعضی از خانواده ها هم آن را با تنقلات و آجیل ها برای مصرف مخلوط می کنند.

دوره مقدماتی php

اصولاً برنجک را همراه با گندمک مصرف می کنند و این دو را در یک کاسه بزرگ مخلوط می کنند. طرز تهیه برنجک به دو صورت انجام می شود:

– روش خانگی که با همان دانه های برنج است.

– روش صنعتی که در آن از ترکیب آرد برنج و بلغور ذرت به همراه روغن، پودر پنیر و نمک تهیه می شود.

از آنجا که در طرز تهیه برنجک از روغن استفاده می شود، ممکن است که کمی پرکالری و مضر به نظر بیاید؛ اما اگر در تهیه آن از مواد و روغن ارگانیک استفاده کنید، نه تنها هیچ ضرری ندارد بلکه می تواند برای افرادی که دارای اسهال هستند، مورد استفاده قرار بگیرد. از آن جا که در طرز تهیه برنجک،  دانه های برنج نقش اصلی را دارند، برای همین خواصی را که در برنج هم هست، در برنجک تا حدی می توان یافت و همچنین می تواند به عنوان یک میان وعده برای سیرکردن یا گرفتن ته دل به حساب آورد؛ فقط نکته ای که باید در نظر داشته باشید، این است که در مصرف آن به هیچ وجه زیاده روی نکنید.

 

 

– برنج (مقدار این بسته به تعداد اعضای خانواده دارد)

– روغن

– نمک

 

 

– ابتدا مقدار برنج انتخاب شده را به مدت 1 تا 2 ساعت در آب خیس می کنید و مقداری نمک به آن اضافه می کنید.

– سپس برنج را همراه با آب در یک قابلمه بریزید و اجازه بدهید تا آب جوش بیاید. وقتی که دانه های برنج نرم شد، آن را آبکشی کنید. (اندازه نرم شدن برنج باید مانند هنگامی باشد که شما قصد دم کردن آن را داشته باشید.)

– دانه های آبکشی شده برنج را درون سبدی یا ظرفی قرار دهید و آن را برروی بخاری یا شوفاژ قرار دهید تا کامل خشک شود.

– بعد از اینکه دانه های برنج خشک شد، مقداری روغن را بر روی ماهیتابه یا ظرف گودی شکل ریخته تا داغ شود.

– نمک را اضافه کنید.

– برنج را درون قابلمه همراه با صافی قرار دهید. به این صورت روغن کمتری داخل برنجک می شود. در این مرحله می توانید، نمک را داخل ظرف اضافه کنید؛ ولی بهتر است که در هنگام سرخ شدن اولیه نمک را اضافه کنید تا کامل به خرد آن برود.

– بعد از اینکه دانه های برنج کامل پف کرد، آن را برروی یک ظرف همراه با صافی یا دستمال قرار دهید تا روغن های اضافی گرفته شود.

 

 

– بعضی از خانم های خانه دار به جای آب از شیر برای خیس کردن دانه های برنج در تهیه برنجک استفاده می کنند.

– مدت زمان لازم برای پخت و تهیه برنجک بین 15 تا 25 دقیقه است.

– نمکی که برای تهیه برنجک استفاده می کنید، بهتر است که بدون ید و ماسه ای باشد.

– برای اینکه در مصرف برنج و دور ریختن آن صرفه جویی کنید، بهتر است از برنج های باقی مانده قابلمه غذا استفاده کنید.

– برنجک یک غذای عالی برای کودکان است.

 

اما شربت برنجک چگونه تهیه می شود؟

 

– ابتدا شکر را با مقداری آب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش آید و به نوعی شربت اولیه درست شود که حدود 15 دقیقه زمان لازم است؛ سپس آبلیمو را اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید.

– برنج را داخل شربت بریزید و خوب هم بزنید و بعد اجازه بدهید تا کامل سرد شود.

– سپس با چاقو آن را به شکل های مختلف مانند مربع یا لوزی برش دهید و مصرف نمایید.

 

 

گندمک هم مانند برنجک از جمله مواد غذایی است که از آن می توان به عنوان یکی از اجزا تنقلات و آجیل استفاده کرد. خواص غذایی گندمک از برنجک بیشتر است ولی از آنجا که در تهیه این ماده غذایی از نمک و غیره استفاده می شود، در خوردن باید مراعات کرد.طرز پخت برنجك

گندمک ا از دانه های ها گندم تهیه می کنند و طرز تهیه آن مانند طرز تهیه برنجک است. این ماده غذایی می توان همراه با شیر به عنوان یک وعده غذایی مخصوصا برای کودکان مصرف کرد و همچنین یک جایگزین عالی به عنوان تنقلات مضر مانند چیپس و پفک باشد.

 

 

– گندم

– روغن

– نمک

 

 

– ابتدا گندم را در آب خیس کنید و سپس آن را در آب بپزید تا مانند دانه های برنج نرم شوند.

– دانه های نرم شده گندم را مانند برنج آبکشی کنید و سپس بر روی ظرفی بریزید و آن را در محلی مانند مجاورت هوا یا بخاری قرار دهید تا خشک شود.

– روغن را در تابه ای داغ کرده و نمک یا شکر را در آن اضافه کنید.

– دانه های گندم را از طریق یک صافی درون روغن قرار دهید تا پف کنند. حواستان باشد که گندم ها نباید رنگ سوختگی به خود بگیرند.

 

 

– بعضی از خانواده ها در تهیه گندمک یا گندم بو داده از شیر به جای آب استفاده می کنند.

– مدت زمان لازم برای تهیه گندمک بین 15 تا 25 دقیقه است.

– یک غذای کامل برای کودکان است.

– می توان به عنوان یک میان وعده برای افراد بزرگسال در هنگام کار مورد استفاده قرار بگیرد.

 

نتیجه گیری

 

برنجک از جمله مواد غذایی است که علی رغم داشتن خاصیت کم، می تواند به عنوان یک میان وعده به علت خاصیت سیری یا جزئی از تنقلات یا آجیل و همراه با گندمک مصرف شود. طرز تهیه برنجک خیلی ساده است و کافی است تا دانه های برنج را خیس کرده و بپزید، سپس آن آبکشی کنید و اجازه بدهید تا خشک شود و در نهایت در روغن سرخ کنید.

مراسم معارفه  افق کوروش پیش از عرضه اولیه سهام در بورس، با تشریح آخرین وضعیت مالی و عملکردی درباره چشم انداز، اهداف کلان، پیش بینی سود هر سهم سال 97، ریسک ها و تمهیدات برگزار شد.

در آستانه ی بلندترین شب سال، بلندترین و طولاني ترين فاكتور خريد در فروشگاه زنجيره اي افق كوروش به چالش گذاشته شد و بلندترين فاكتور با 1252 رديف كالايي و به طول 20 متر از استان خراسان رضوي توانست اين ركورد را به نام خود ثبت كند.

افق کوروش، اولین فروشگاه زنجیره ای در ایران، اولین شرکت در سطح منطقه و از بزرگترین شرکت هایی است که در این وسعت پروژه ERP را به صورت یکپارچه برای صندوق های فروشگاهی و دفترمرکزی پیاده سازی می کند؛ تعداد شرکت هایی که در این اندازه و در دنیا موفق به پیاده سازی این سیستم شده اند، انگشت شمارند.

شرکت فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش به مناسبت پنجمین سالگرد افتتاح این فروشگاه و در راستای تقویت حوزه کارآفرینی وام تجهیز فروشگاه های فرانچایز را تا سقف مبلغ 300 میلیون تومان افزایش داد.

امتیاز دهید


3.3
از

124

برنجک از تنقلاتی است که اغلب به صورت شور تهیه شده و به عنوان میان وعده ای سالم استفاده میشود. اما با برنجک نوعی شیرینی هم میتوان درست کرد. شیرینی برنجک از شیرینی های سنتی شمالی ( مازندران ) است که بافتی ترد و عسلی دارد. مردم دوست داشتنی شمال به ویژه آنهایی که سنتی تر هستند اغلب شیرینی برنجک را برای عید و مراسم های مختلف مثل هفت شب بچه یا پاتختی درست میکنند.  بعضی به سلیقه خود با اضافه کردن رنگ های خوراکی مصنوعی یا طبیعی (مثل زعفران، لبو یا کرفس و…) برنجک را به رنگ های زیبایی در می آورند و سپس با آن شیرینی درست میکنند. تهیه شیرینی برنجک نکات و جزئیاتی دارد که حتما باید به آنها توجه کنید تا شیرینی شما ترد و عالی شود.

در ادامه علاوه بر طرز تهیه برنجک که خیلی ساده است با طرز تهیه شیرینی برنجک شمال نیز آشنا میشوید.

 

طرز پخت برنجك

 

 

 

برنج را 1 ساعت در آب خیس دهید سپس به همراه چند لیوان آب داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد و نرم شود سپس با آب سرد آبکشی کنید ( برنج را مانند برنج های دیگر آبکش کنید اما مقداری نرم تر از حد معمول برنج را بردارید).

 

 

پس از آبکشی کردن حداقل به مدت چند ساعت در آبکش بگذارید بماند تا کاملا آب برنج برود. در این مرحله میتوانید زعفران یا رنگ خوراکی اضافه کنید. برنج را داخل سینی بریزید و پخش کنید سپس روی شوفاژ یا در آفتاب قرار دهید تا خشک شود.

 

 

پس از اینکه برنج خشک شد داخل قابلمه گودی به اندازه لازم روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود، کمی برنج خشک داخل صافی فلزی بریزید و صافی را در روغن داغ قرار دهید تا برنج ها سرخ شوند و پف کنند و به همین صورت تمام برنج ها را سرخ کنید سپس روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی اش گرفته شود. (در این مرحله برنجک آماده است و میتوانید آن را به عنوان تنقلات با کمی نمک میل کنید)

 

برای تهیه شربت این شیرینی ابتدا شکر و آب را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید سپس با قاشق مخلوط کنید تا شکر حل شود. 15 دقیقه با حرارت ملایم بگذارید شربت بجوشد تا قوام بیاید سپس آبلیمو را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

 

برنج را به سرعت با استفاده از دو قاشق با شیره خوب مخلوط کنید و بعد داخل ظرفی که چرب کرده اید بریزید و پخش کنید. پس از 5 دقیقه با چاقو به شکل لوزی یا مربع برش بزنید و مصرف نمایید (برای ماندگاری روی شیرینی را میتوانید با سلفون بپوشانید اما در یخچال قرار ندهید).

 

– حتما بگذارید برنج های پخته قبل از سرخ کردن کاملا خشک شوند ممکن است این کار 24 ساعت طول بکشد.

– بهتر است برنج در هوای آزاد خشک شود.

– میتوانید مقدار کمی از برنجک ها را رنگی کنید و در آخر برنجک رنگی را با بقیه مخلوط کنید تا طرح زیبایی روی شیرینی ایجاد شود.

– مقدار سرخ کردن برنج ها را کم کم و مرحله به مرحله داخل روغن بریزید تا جای پف کردن داشته باشند. به هیچ عنوان مقدار زیادی از برنج ها را همزمان نریزید.

– شیرینی برنجک را نمیتوان مدت زیادی نگه داشت پس بهتر است هر بار مقدار کمتری درست کنید.

 

عکس های غذای خود را از طریق اینستاگرام با ما به اشتراک بگذارید

سلام من چندبار امتحان کردم با برنج سرگل ولی برنجک نمیشه مثل ته دیگ میشه؟چرا؟

احتمالا برنجتون بعد از آبکشی کامل خشک نشده. حتما حتما بذارید تو هوای آزاد خشک خشک بشه برنج. موقع سرخ کردن هم کم کم توی روغن داغ بریزید.

سلام

سلام،من خیلی از سایت هارو رفتم ولی مثل شما کامل توضیح نداده بودن واقعا ممنون.

نظر لطف شماست

سلام.برنجها رو چقد باید تو روغن سرخ کرد؟چند ثانیه مثلا؟

نیلوفرجان یه سوال داشتم:برنج باید ایرانی باشه یا با برنج هندی هم میشه درست کرد؟

ممنون بابت آموزش شیرینی برنجک اما این شیرینی مخصوص مازندران نیست این شیرینی در گیلان هم وجود داره زمان قدیم به گفته ی پدرم خیلی هم طرفدار داشته و چیزی هم که من میان اطرافیانم دیدم مادر بزرگها خیلیاین شیرینی رو درست می‌کنند

نگین جان من از طریق گوگل جستجو کردم و این شیرینی مازندران معرفی شده ، خودمم در سفرم به مازندران بارها این شیرینی رو تست کردم اما در سفر به گیلان چند باری که اومدم اصلا مشابه اش چیزی ندیدم … به هر حال ممنونم از اطلاعاتت عزیزم مهم اینه شیرینی مخصوص کشورمون ایرانه

نگین جان من جستجویی که داشتم این شیرینی در مازندران شناخته شده است ، خودمم در سفرم به مازندران بارها این شیرینی رو تست کردم اما در سفر به گیلان چند باری که اومدم اصلا مشابه اش چیزی ندیدم … به هر حال ممنونم از اطلاعاتت عزیزم مهم اینه شیرینی مخصوص کشورمون ایرانه

ممنونم از اطلاعات بسیار خوب شما ،من بچه مازندران هستم و از قدیم الایام این شیرینی بادونه رو مادربزرگ ها و مادرمون درست می کردند و همسرم بچه گیلان هست حتی مادرش قبلا یکبار هم از بادونه نخورده بود.طرز پخت برنجك

عزیزانم در گیلان ما مشابه این شیرینی رو داریم بنام برنج دوشاب که از شیره انگور تهیه میشود

سلام با توجه به حرفتون باید بگم گیلان و مازندران در زمان های قدیم یکی بودن و عجیب هم نیست اگر یکسری دستورهای سنتی قدیمی در دو استان یکی باشند .

سلام همونطور که پیشینیان شما میدانند گیلان جزئی از مازندران بود در قدیم.. لذا این شیرینی کهن مربوط به مازندران میباشد.. همچنین استان گلستان و بخش هایی از استان تهران و سمنان.. همگی مازندران بود
با تشکر از سایت بسیار مفیدتون

خیلی دنبال این دسر بودم هر دفعه خیلی گرون این شیرینی رو از شیرینی سرا میخریدم ممنون از شما فکر نمیکردم تو اینترنت بتونم از طریق شما این شیرینی کهن مازنی رو پیدا کنم پاینده باشیددددددد

محبوب جان خوشحالم که تونستم دستور این شیرینی فوق العاده خوشمزه رو بذارم ، سلامت باشی عزیزم

با سلام مایل به دیدن از کلیه سایت شما هستم

خیلی هم خوشحال میشم ناهید جان

سلام استاد عزیز . این شیرینی را درست میکنم . خواهش میکنم شیرینی حاجی بادامی را آموزش بفرمایید . مرسی

حتما معصومه جان

سلام، من پسری هستم ازکرمان ولی درمازندرانم رفت وامد دارم، خیلی ممنون که طرزتهیه این شیرینیو گزاشتین، من چندبار درستش کردم ولی بدمیشدودوستان مازندرانی مسخرم میکردن تااینکه ازینجا یادش گرفتم، ووقتی بهشون نشون دادم باورنمیکردن یادگرفته باشم،،، ازشماخیلی ممنونم، مرسی

چه عالی…خوشحالم که دستور این شیرینی براتون مفید بود.

با تشکر از سایت خوبتان مطالب بیشتری را درون سایت بگذارید لطفا

ممنون ارزو جان ، حتما مطالب جدید هم میذارم

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

برنجک را می توانید به عنوان یک میان وعده خوشمزه، درکنار خانواده نوش جان کنید. برنجک به روش های متنوعی قابل تهیه می باشد.طرز تهیه برنجک در منزل بسیار ساده وآسان است.

برنجک بو داده شده یک میان وعده خوشمزه ویکی از تنقلات سالم محسوب می شود. برنجک در زبان عامیانه به معنای برنج پفی یا سریل گفته می شود. در طرز تهیه برنجک با توجه به ذائقه هر فرد می توانید از برنج دانه بلند یا برنج کوتاه و تپل برای این دسر استفاده کند.

روش تهیه برنجک در منزل راحت و ساده می باشد. از این میان وعده خوشمزه برای بیماران اسهالی می توانید استفاده کنید که در درمان این بیماری مفید است.

طرز پخت برنجك

ابتدا برنج را با آب تمیز بشویید و برنج را به همراه نمک خیس کنید و اجازه دهید برنج سه ساعت در آب خیس بخورد.سپس برنج را در ظرف مناسب بگذارید تا بجوشد و آبکش نمایید.

 در این مرحله از طرز تهیه برنجک ،برنج آبکش شده را به مدت یک شبانه روز در آبکش قرار دهید تا کاملا خشک شود و رطوبت نداشته باشد.

سپس روغن را در تابه ای گود بگذارید تا کاملا داغ شود و نمک ماسه ای را اضافه کنید.برنج کاملا خشک شده رادر تابه روغن بریزید و بعد از مدت چند ثانیه برنج ها شروع پف کردن می کنند. و برنج پف کرده را داخل الک یا آبکش ریخته تا نمک اضافی درون آن خارج شود.

امیدواریم برنجک خوشمزه و سالم را تهیه نمایید و از طعم آن در کنار خانواده لذت ببرید. برای تهیه دسر های بیشتر می توانید به بخش دسر و پیش غذا مجله آرگا مراجعه کنید و با طرز تهیه انواع دسرها آشنا شوید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟



چگونه اشتهای کودکان را افزایش دهیم؟



ایده های جذاب برای طراحی ناخن در نوروز 98


دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟



معرفی انواع غذاهای رژیمی برای کاهش وزن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.



70 تا از بهترین سفره های هفت سین برای سال 98



تزیین ظروف هفت سین با ایده های بکر و زیبا



55 ایده جذاب برای هفت سین سال 98


طرز پخت برنجك


چه غذایی به ماهی قرمز بدهیم؟



سفره هفت سین های نمدی دوست داشتنی



ایده های جذاب هفت سین سال خوک

طرز پخت برنجك
طرز پخت برنجك
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *