طرز پخت آش رشته تبریزی

دوره مقدماتی php
طرز پخت آش رشته تبریزی
طرز پخت آش رشته تبریزی





امتیاز دهید


3.5
از

347

آش رشته یکی از محبوب ترین آش های ایرانی می باشد. این آش جزو غذاهای سنتی ایران محسوب میشه که هم به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان پیش غذا می توان آن را سرو کرد. در فصل پاییز و زمستان، لذت خوردن یک کاسه آش رشته داغ را نمی توان با چیز دیگری مقایسه کرد. طبخ آش رشته در دورهمی ها را شاید بتوان یکی از رسوم ایرانی به حساب آورد. همچنین در مناسبت های خاص مثل شب یلدا، چهارشنبه سوری و سیزده بدر، معمولا برای عصرانه این آش خوشمزه را تهیه می کنند. آش رشته نذری هم جایگاه ویژه ای در بین تمام غذاهای نذری دارد. با عطر و طعمی بی نظیر که لذت خوردن آن را دو چندان می کند. همچنین در ماه رمضان روزه داران برای سفره افطار آش رشته تهیه می کنند. آش شله قلمکار یکی دیگر از آش های سنتی ایرانی است.

دوره مقدماتی php

شاید تهیه آش رشته برای خیلی از خانوم ها سخت به نظر برسد، به خصوص وقتی برای تعداد زیادی طبخ شود. اما شما با دانستن ترفند های آش رشته خوشمزه میتوانید بهترین نوع آن را آماده کنید. ایران کوک در این مطلب طرز تهیه آش رشته مجلسی با تمام فوت و فن های جا افتادن و خوشمزه تر شدن آن را به شما آموزش می دهد. در دستور آش رشته برای 10 نفر با ما همراه شوید.

 

طرز پخت آش رشته تبریزی

 

 

برای تهیه آش رشته لازم است که حبوبات به جز عدس را از روز قبل و برای 24 ساعت خیس کرده و چند مرتبه آب آن ها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. (عدس نیازی به خیساندن از قبل ندارد، زیرا در این صورت حین پخت وا می ورد)

 

لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود را به طور جداگانه بپزید. عدس را نیم پز کنید. (نیم پز یعنی وقت بین دو انگشت فشار دهید سفت است ولی له می شود) توجه کنید که عدس حتما باید نیم پز شود، در غیر این صورت داخل آش له می شود.

 

در قابلمه که گنجایش مواد را دارد و میخواهید آش را درون آن تهیه کنید، پیاز ها را نگینی خرد کرده و درون آن تفت دهید تا رنگ آن ها طلایی روشن شود. سپس زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و تفت دهید تا خامی آن ها گرفته شده و عطر مواد بلند شود.

 

در این مرحله حبوبات پخته شده را درون قابلمه ریخته و به مقدار لازم آب اضافه کنید. در قابلمه را ببندید تا آب به جوش بیاید. (می توانید برای لعاب، غلظت و طعم آش، به جای آب از آب گوشت یا آب قلم استفاده کنید) همچنین برای لعاب بیشتر آش می توانید در این مرحله 1 قاشق غذاخوری آرد و یا جو پرک اضافه کنید.

 

وقتی آب جوش آمد سبزی آش را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید. حرارت را روی ملایم قرار داده تا سبزی آهسته پخته شود و آش لعاب بیندازد.

 

پس از پخته شدن سبزی ها حالا نوبت اضافه کردن رشته آشی می باشد. رشته ها را بشکنید و کمی خرد کنید. (نباید خیلی خرد کنید زیرا ممکن است داخل آش له شود و شکل آن خراب شود) رشته ها را کم کم اضافه کنید و آرام هم بزنید تا رشته ها از هم باز شوند. (ممکن است تمام رشته ها نیاز نباشد و در صورتی که یک جا اضافه کنید آش خیلی سفت شود.) اگر آش خیلی سفت شد می توانید کمی آب جوش اضافه کرده تا رقیق شود.

 

در قابلمه را نیمه بگذارید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا رشته ها خوب پخته شده و لعاب بیندازند. در این حین گاهی هم بزنید تا آش ته نگیرد. اگر پس از پخته شدن احساس کردید که آش بیش از اندازه سفت است، 1 الی 2 لیوان آب جوش اضافه کرده بگذارید چند قل ریز بزند تا آش به غلظت دلخواه برسد. (در نظر داشته باشید آش پس از سرد شدن معمولا کمی سفت تر خواهد شد)

 

وقتی آش به خوبی جا افتاد و مواد جدا از هم نبود، آش رشته خوشمزه شما آماده است. می توانید مقداری از نعناع داغ و کشک را در حین پخت هم اضافه کرده تا طعم آن ها به خورد آش رود. کمی از طعم آش را بچشید و اگر نیاز بود کمی نمک اضافه کنید و اجازه دهید چند جوش بزند تا نمک به خورد آش برود. در آخر آش را در ظرف های مناسب سرو کرده و روی آن را با کشک، پیاز داغ، نعناع داغ و سیر داغ تزئین کنید. نوش جان.

 

 

– برای تهیه نعناع داغ، ابتدا روغن را درون تابه ای داغ کنید سپس چند قاشق نعناع خشک داخل روغن بریزید و کمی تفت دهید و سریع از روی حرارت بردارید تا نعناع سیاه نشود.

– می توانید حبوبات را هم زمان در یک قابلمه هم بپزید اما ممکن است رنگ آش شما تیره شود.

– می توانید در صورت تمایل به جای عدس، ماش داخل آش بریزید.

– زمان پخت حبوبات معمولا 3 ساعت تا 3 ساعت و نیم طول می کشد.

– آش رشته نذری را هم میتوانید با همین دستور تهیه کنید.

 

 

خوشحال می شویم آش رشته را طبق دستور ایران کوک تهیه کرده و عکس آن را در صفحه اجتماعی اینستاگرام با هشتگ آشپزی_ایران_کوک به اشتراک بگذارید.

 

عکس های غذای خود را از طریق اینستاگرام با ما به اشتراک بگذارید

سلام ممنون از دستور خوبی ک دادید
ببخشید این دستوری ک نوشتید برای چند نفر هست؟

برای چند نفره این مواد؟
چرا نصف دستورای این سایت مشخص نیست برا چند نفره؟

سلام .. کشک روش چطور درست کنم ؟؟

طرز پخت آش رشته تبریزی

خیییییییبببببلی خوب بودممنون ازلطفتون

سلام من درست کردم عالی شد میشه یکم از لوبیا چیتی رو لوبیا قرمز بریزیم؟ خوشمزه تر نمیشه؟

واسه چند نفره

این دستور برای چند نفره؟

سلام زمان پخت حبوبات چقدر باشه

۱۰ تا پیاز؟؟؟؟؟

سلام
عزیز آش رشته آرد نمیخواد عایا؟!?

سلام. نجمه جان رشته آشی خودش لعاب میندازه به آرد احتیاجی نیست!

عالی ساده

Mercy

سلام عزیزان چرا کشک من میبره در مرحله آخر کشک رو میجوشونم و میریزم تو آش که یکم خنک شده و از جوش افتاده لطفاً راهنمایی کنید

بهناز جان کشک رو باید وقتی به آش اضافه کنی که روی حرارت قرار داره ، مرتب هم باید هم بزنی تا داخل آش حل شه و کمی که جوشید از روی حرارت برداری

من اش رشته زیاد درست میکنم کشک رو با آب سرد حل کن یواش یواش به اش درحال جوش خوردن اضافه کن و هم بزن
میتونین دوغ گازدار هم اضافه کنین به اش رسته مزه اش عالی میشه

من عاشق اش رشتم ولی مامانم برام درس نمیکنه همیشه میگه سخته و ازبیرون میخره منم غذاهای بیرون و دوس ندارم تصمیم گرفتم خودم درس کنم به نظرتون میتونم …؟؟؟بازم ممنون از مطالبتون

مهتا جان منم اولین بار که اش رشته درست کردم دبیرستانی بودم ! خودمم باورم نمیشد بتونم یه دیگ بزرگ آش رشته درست کنم اما به تشویق اطرافیان دست به کار شدم و نتیجه عالی شد … مطمئنم تو هم میتونی عزیزم

خیلی خیلی عالییییییییییییی بودمن اش زیاددرست میکنم ولی اینو ازهمه بیشتردوست داشتم ممنون

سلام . با تشکر از توضیحات خوبتون

خـــوب و عـــالی

عالی بود

مرسی

بین سایر آموزش دهنده ها بهترین و کاملترین آموزش رو داشتین ممنونم از راهنماییتون:منتظر آموزشای فوق العادتون هستیم

خیلی ممنون

سلام سایتتون واقعا بی نظیره مرسی من تازه عروسم زیادم آشپزی بلد نیستم اموزش تصویری خیلی کمکم میکنه واقعا ممنون

سلام بسیار عالی

سلام.من میخوام برای 2نفر اش بذارم اندازه مواد رو نصف کنم؟

مریم جان میتونی با نصف این مقدار هم آش تهیه کنی

لطفا طرز تهیه کیک اسفنجی رو برام ایمیل کنید البته در صورت امکان با تشکر

فاطمه جان دستور کیک اسفنجی در بخش کیک ها هست که میتونی مطالعه کنی

ممنون عزیزم واقعا که خیلی خیلی عالی بود

وقتی سه لیوان آب رو نخود لوبیا ریختیم تا بپزه خووووو آبه تبخیر میشه ما بازم باید آب اضاف کنیم

آرزو جون باید حرارت ملایم باشه ، میتونی برای شروع آب بیشتری هم بریزی ، اگه بازم خواستی آب اضافه کنی باید کم کم و البته آب جوش بریزی ،اینو میتونی با توجه به غلظت آش متوجه شی

سلام خانومی .
خسته نباشی…

نیلوفر جان ، منظورت از 20 عدد سیر حبه است یا بوته ؟

با تشکر

ممنون مریم جان ، منظورم حبه است ، 20 تا حبه حدود 4 تا بوته میشه

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

قدیم
الایام “آش رشته” در تبریز پخته نمیشد و آش کشک نذری همین آش بود که
اصلی ترین موادش ترخون و همچنین کلم برگ بود و همه عاشقش بودند. خانم های دوست و
آشنای مامان گلم، زمانیکه ویار داشتند، اغلب درخواست آش کشک از مامان می کردند.
البته بعدها به درخواست من، مامان لطف کردند و آش را کمی رقیق کردند. چون من آش نسبتاً
رقیق، کم ملات و پرسبزی بیشتر دوست دارم.

بعدها
گاهی رشته و عدس نیز داخل این آش ریخته می شد و حدوداً تبدیل به آش رشته شده بود.
ولی بعدترها “آش رشته ورژن تهرانی ها” که خیلی خیلی خوشمزه بود به آشپزخانه
تبریزی ها راه یافت و این آش کشک، کم رونق شد. ولی هنوز هم که هنوز است پیش من
جایگاه خاصی دارد و عاشقش عطر و طعم بی نظیر ترخون و نرمی کلم برگش که زیر دندان
می آید، هستم.

 

طرز پخت آش رشته تبریزی

توجه:

فنجان
مورد استفاده، فنجان دسته دار آرکوروک فرانسه می باشد که حدوداً 150 میلی لیتری است.

مواد
لازم:

سبزی
آش (شامل اسفناج، گشنیز، کمی تره و جعفری، مقداری ترخون): (پاک نشده) حدود یک
کیلو

برنج
نیم دان مخصوص آش: یک فنجان فرانسه سرخالی

بلغور
ریز: نصف فنجان فرانسه

هویج:
حدود سه عدد

کلم
برگ: حدود 250 گرم

نخود
پخته شده: به میزان دلخواه (پخته شده آن مثلاً حدود یک فنجان)

لوبیا
چیتی پخته شده: به میزان دلخواه (پخته شده آن مثلاً حدود یک فنجان)

پیاز:
دو عدد

قرص
عصاره مرغ (در صورت تمایل): دو قرص

روغن:
مقداری

نمک:
در صورت نیاز (قرص عصاره مرغ و کشک اغلب شور می باشند، برای همین در استفاده از
نمک دقت شود).

پودر
فلفل (در صورت تمایل): مقداری

 

پیش
از تهیه:

1-
نخود و لوبیا را حداقل از شش ساعت قبل خیس کرده و جداگانه می پزیم. یعنی حبوبات آش
از قبل پخته شده است.

2-
هویج ها را پوست گرفته، خرد کرده، شسته و آب پز می نمائیم.

3-
کلم را به صورت نسبتاً چهارگوشت سایز نسبتاً درشت خرد می نمائیم. (یعنی به صورت رشته
رشته نازک نباشد)

4-
برنج و بلغور را شسته و می توانیم با کمی آب (بدون نمک) خیس بدهیم. می توانیم هم
خیس ندهیم. ما اغلب فقط میشوئیم و خیس نمی دهیم.

 

طرز
تهیه:

1-     یک کیلو سبزی را پاک کرده، خرد کرده (سبزی را
خیلی ریز خرد نمی کنیم) و سپس بارها می شوئیم تا کاملاً تمیز شود، سپس در آبکش
ریخته و اجازه می دهیم آبش کمی برود.

2-     پیازها را نگینی سایز متوسط خرد کرده و با
مقداری روغن درون قابلمه تفت می دهیم.

3-     حدود یک پارچ آب به قابلمه افزوده و سبزی، نمک،
برنج و بلغور را نیز اضافه می نمائیم و اجازه می دهیم شروع به جوشیدن و پختن
نماید، خواهید دید که سبزی تغییر رنگ داده و حجمش کمتر خواهد شد.

4-     در اواسط کار، هویج پخته شده، کلم برگ خرد
شده، حبوبات و قرص عصاره مرغ را افزوده و اجازه می دهیم خوب بپزد.

5-     اگر آب آن کم بود می توان کمی آب به آش افزود،
اگر احیاناً آش شل بود یکی دو قاشق غذاخوری آرد را درون مقداری آب سرد حل کرده و
به آش می افزائیم و هم می زنیم تا جا بیفتد.

6-     درب قابلمه بهتر است نیمه باز باشد و گاهی آش
را هم بزنیم.

7-     یکی دو جوش دیگر که زد و جا افتاد، آش ما
آماده سرو با کشک و نان می باشد.

8-     برای تزئین می توان از پیاز داغ، نعنا داغ،
پودر نعنا، پودر گل محمدی، کشک و … استفاده کرد.

9-     نوش جان.

 

طرز پخت آش رشته تبریزی

نکات:

1- به
جای قرص عصاره مرغ می توان از آب گوشت، آب مرغ و یا آب قلم نیز استفاده کرد.

2- مامان
بنده برای راحتی کار حبوبات خیس کرده و درون قابلمه با حرارت ملایم آب پز می نمایند
و سپس آن را به چند قسمت تقسیم می کند و درون کیسه فریزر قرار می دهند و فریز می
کنند. چون تکرر پخت آش در منزل ما زیاد است مشکل تهیه نخود و لوبیای آب پز بسیار
کم است و آشها سه سوته آماده می شوند. آب نخود را به همراه خود نخود فریز نمائید.

3-  برخی درون این آش از کوفته قلقلی (کوفته ریزه)
استفاده می کنند. یعنی مقداری گوشت چرخ کرده را با پیاز و نمک و فلفل و مقدار کمی
زردچوبه ورز می دهند و به اندازه فندق درشت یا گردوی کوچک در آورده و با روغن سرخ
می کنند و سپس به آش می افزایند.

طرز پخت آش رشته تبریزی
طرز پخت آش رشته تبریزی
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *