طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه

دوره مقدماتی php
طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه
طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه

کوکو سبزی

کوکوی سبزی یکی از محبوب ترین و پر طرفدارترین کوکوهای ایرانی است. این کوکوی خوشمزه همانطور که از نامش مشخص است از سبزیجات معطر تهیه می شود که در برخی شهرها مثل شهرهای شمالی کشور برای تهیه آن از سبزیجات محلی هم استفاده می شود.

کوکو سبزی از غذاهایی محسوب می شود که تقریبا کالری آن معمولی است و همه می توانند از خوردن آن لذت ببرند. کالری کوکو سبزی در این رسپی به طور متوسط برای هر نفر بین ۱۸۰ تا ۲۲۰ کالری است که البته در دستورهای متفاوت این عدد متغیر است.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کوکوی سبزی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کوکو سبزی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی کوکوی سبزی با پارسی دی همراه باشید.طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه

مواد لازم برای ۴ نفر

دوره مقدماتی php

دستور پخت

برای تهیه کوکوی سبزی مجلسی ابتدا سبزی کوکویی را بشویید سپس آنرا آبکشی کنید و اجازه دهید آب اضافی اش برود. در ادامه سبزی را به صورت ساطوری ریز خرد کنید. در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید.

اجازه دهید روغن کمی داغ شود سپس سبزی کوکویی را که به صورت ساطوری خرد کرده بودید به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبزی سرخ شود. میزان سرخ کردن سبزی به خودتان بستگی دارد و می توانید آنرا فقط کمی تفت دهید تا آب سبزیجات تبخیر شود.

در این مرحله هر چقدر سبزی را بیشتر تفت بدهید در پایان پخت ، کوکو سبزی شما رنگش تیره تر خواهد شد. پس از اینکه سبزی را به میزان دلخواه تفت دادید آنرا از تابه خارج کنید و کنار بگذارید تا دمای سبزی پایین بیاید و کمی خنک شود.

در مرحله بعدی یک کاسه مناسب انتخاب کنید و تخم مرغ ها را در کاسه بشکنید ، در ادامه مقداری نمک ، فلفل سیاه و ادویه زردچوبه به تخم مرغ ها اضافه کنید و تخم مرغ ها را خوب مخلوط کنید تا با ادویه ها کاملا یکدست شوند.

کوکو سبزی به صورت ساده حاوی زرشک و گردو نیست ولی اگر می خواهید یک کوکو سبزی مجلسی و خاص تهیه کنید حتما گردو و زرشک را اضافه کنید. مغز گردوها را خرد کنید و به همراه زرشک به تخم مرغ ها اضافه کنید.

پس از اینکه سبزی کوکویی خنک شد آنرا به تخم مرغ ها اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. پس از اینکه مایه کوکو سبزی آماده شد باید آنرا سرخ کنید ، برای این منظور یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید.

مقداری روغن مایع داخل تابه بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود سپس مایه کوکو سبزی را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق آنرا صاف کنید به صورتی که در تمام قسمت های تابه با ضخامت یکسان و یک اندازه پخش شود.

اجازه دهید قسمت زیرین کوکو سبزی سرخ شود سپس آنرا به ۴ قسمت تقسیم کنید و به آرامی برگردانید. پس از اینکه سمت دیگر کوکو سرخ شد آنرا در ظرف مورد نظرتان بکشید و به همراه خیارشور ، گوجه فرنگی خرد شده  و نان سرو کنید.

همچنین ببینید

کوکوی سبزی تقریبا محبوب ترین نوع کوکو هست. مواد اصلی این کوکو را تخم مرغ و سبزهای معطر تشکیل می دهند. برای طعم بهتر به این کوکو زرشک و گردو اضافه می کنند. در برخی مناطق به کوکو سبزی باقلا اضافه می کنند. با مواد لازم ذکر شده در این آموزش آشپزی می توانید برای ۴ نفر کوکو سبزی تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه کوکو سبزی در ادامه با همدوره همراه باشید.

ابتدا سبزی کوکویی را پاک می کنیم. سپس آنرا می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی روی سبزی ها خارج شود. حالا سبزی را به صورت ساطوری خرد می کنیم. ( می توانید سبزی کوکویی خرد شده آماده از فروشگاه ها تهیه نمایید )

سبزی را پس از خرد کردن باید تفت دهیم به همین منظور سبزی را به همراه مقدار کمی روغن مایع در تایه تفت می دهیم . پس از اینکه سبزی را به مقدار دلخواه خودتان سرخ کردید آنرا کنار بگذارید تا دمایش  کمی پایان بیاید.

حالا تخم مرغ ها را در یک کاسه بزرگ به صورت جداگانه می شکنیم. حالا وقت اضافه کردن ادویه هاست. برای این منظور مقدار کمی نمک به همراه فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغ ها اضافه می کنیم. اضافه کردن گردو و زرشک به کوکوی سبزی اختیاری است.طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه

توصیه ما این است برای داشتن طعم بهتر از گردو و زرشک استفاده کنید. در اینجا زرشک و گردوی خرد شده را به تخم مرغ اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا کاملا یکدست و صاف شوند. حالا باید سبزی کوکویی را اضافه کنیم.

اگر دمای سبزی کوکویی با دمای محیط یکسان شده است آن را به ظرف تخم مرغ ها اضافه می کنیم و با قاشق مواد را کمی می زنیم تا سبزی و مواد دیگر به صورت یکدست و منسجم شوند. حالا زمان سرخ کردن کوکو سبزی است.

یک تابه بزرگ انتخاب می کنیم و مقدار کمی روغن مایع درونش می ریزیم. مایه کوکوی سبزی را کف تابه می ریزیم و با پشت قاشق آنرا صاف می کنیم. اجازه می دهیم قسمت زیرین کوکو سبزی کاملا برشته شود سپس آنرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز سرخ شود.

بهتر است قبل از برگداندن کوکو آن را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید تا در زمان برگرداندن آن به مشکل بر نخورید. پس از اینکه دو طرف کوکو سرخ شد آن را در دیس می کشیم و با گوجه فرنگی ، پیاز سفید ، لیمو و در صورت تمایل خیارشور سرو می کنیم.

مهم ترین جزء کوکو سبزی ، سبزی است که برای تهیه این نوع کوکو باید از سبزی مخصوص استفاده کرد. سبزی کوکو متشکل از سبزی های معطر گشنیز ، ریحان ، ترخون ، پیازچه ، تره ، جعفری و شوید است. این کامل ترین نوع سبزی کوکویی است. البته در برخی موارد اگر یک یا دو مورد از سبزی های ذکر شده موجود نباشد مشکلی ندارد.

برخی افراد برای زیبایی بیشتر کوکو به آن جوش شیرین اضافه می کنند که اینکار باعث می شود کوکو رنگ زیباتری داشته باشد و به اصطلاح عامیانه بیشتر پف کند. توصیه ما این است به هیچ وجه در دستور پخت کوکو سبزی خود جوش شیرین اضافه نکنید زیرا می تواند برای بدن شما زیان آور باشد.

بعضی مواقع وقتی می خواهید کوکو سبزی را برگردانید متوجه می شوید که کوکو به تابه چسبیده است و به همین دلیل موقع برگرداندن ، کوکو خرد می شود. برای جلوگیری از این مشکل حتما بگذارید روغن کاملا داغ شود سپس مایه کوکو را داخل تابه بریزید. اگر روغن به خوبی داغ شده باشد مایه کوکو به تابه نمی چسبد.

دستور پخت عالی بود.

سلام و عرض ادب خوشحالیم که دستور کوکو سبزی مورد پسندتان واقع شده است. موفق باشید.

سلام وعرض ادب به شما من متوجه به مقدار لازم دردستورات اشپزی نمیشوم لطفا حتما مقدار دقیق رابنویسید اگر بشود بهتراست متشکر

سلام و عرض ادب مقدار مواد را به طور دقیق نوشته ایم. اگر منظورتان مقدار ادویه است به دلیل اینکه ذائقه ها متفاوت هستند نمی توان مقدار دقیقی نوشت. مثلا فردی غذا را تند یا خوش نمک می پسند و فرد دیگری دوست دارد غذایش کم نمک یا حتی بدون نمک باشد. موفق باشید.

امشب ما می‌خواهیم درست کنیم امیدوارم خوب باشه

سلام و عرض ادب مطمئنا یک کوکوی سبزی عالی و درجه یک می شود. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

فکر کنم منظور مقدار و نسبت انواع سبزی هاست. شما اشاره نکردین چقدر از این پانصد گرم باید ریحان باشه چقدر گشنیز

سلام و عرض ادب به نسبت مساوی از سبزیجات تره، شوید، جعفری و گشنیز استفاده کنید. در صورتی که می خواهید سبزیجات دیگری اضافه کنید ( بجز سبزیجاتی مانند شنبلیله و نعناع که باعث تغییر طعم می شوند ) به همین نسبت اضافه کنید. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

سلام هروقت کوکوسبزی درست میکنم موقع برگردوندن ازهم میپاشه

سلام و عرض ادب حتما قبل از برگرداندن کوکو مطمئن شوید که کوکو خودش را گرفته است. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

اگر به دنبال تهیه یک غذای خوشمزه و پر خاصیت هستید، پیشنهاد ما به شما کوکوسبزی است. در این مقاله در مورد کوکو سبزی و خواص این غذای ایرانی برای شما خواهیم گفت با جیمیتو همراه باشید.

 

قبل از اینکه به سراغ طرز پخت این غذای ایرانی خوشمزه و پر خاصیت برویم باید مواد لازم را تهیه کنید. این غذایی که در ادامه آن را آموزش خواهیم داد برای نوش جان کردن ۴ نفر مناسب است.

مدت زمان پخت کوکوسبزی ۱ ساعت خواهد بود.

طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه

 

خوب حالا که مواد اولیه برای تهیه کوکوسبزی (kuku sabzi) را آماده کردید، به شما روش پخت یک کوکو سبزی خوشمزه را به صورت گام به گام آموزش خواهیم داد.

میزان کالری کوکو سبزی تهیه شده حدود ۲۰۰ است.

 

برای آماده کردن چاشنی‌ کوکوی سبزی، ۱ قاشق غذاخوری روغن را در ماهیتابه روی شعله ملایم حرارت دهید. زرشک، شیره انگور، و ۲ قاشق غذاخوری آب را به آن اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه هم بزنید. (باید احتیاط کنید، چون زرشک ها به آسانی می‌سوزند). زرشک‌ها را در یک ظرف کوچک ریخته و کنار بگذارید.

 

یک قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله ملایم حرارت دهید و پیازها را سرخ کنید تا کمی طلایی شوند. آن ها را برداشته و بگذارید خنک شوند.

تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف مخلوط کن بزرگ بشکنید. بیکینگ پودر، ادویه، نمک، فلفل، و زردچوبه را اضافه کنید. با چنگال کمی آن را هم بزنید. سیر، کاهو، مغز گردو، آرد، سبزیجات، و پیاز سرخ شده را به آن اضافه کنید. با استفاده از کفگیر پلاستیکی آن را کمی هم بزنید. توجه داشته باشید که نباید زیاد هم زد.

۶ قاشق غذاخوری روغن را در یک تابه روی شعله ملایم حرارت دهید. مخلوط آماده شده را در آن ریخته و در قابلمه را بگذارید تا به خوبی برشته شود (حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه). کوکو را برگردانده و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دیگر حرارت دهید تا طرف دیگر آن نیز طلایی شود.

کوکوسبزی را به یک بشقاب گرد منتقل کرده و با استفاده از زرشک آن را تزئین کنید. کوکوسبزی آماده را به قسمتهای مساوی تقسیم کرده و در حالیکه هنوز داغ است، و یا در دمای اتاق، آن را با نان لواش و ماست میل نمایید. نوش جان!

کوکوسبزی را می‌توان با استفاده از فر نیز تهیه کرد. فر را روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد  قرار دهید. ۶ قاشق غذاخوری روغن را در ظرف مخصوص فر به مدت ۵ دقیقه در فر حرارت دهید. مخلوط (مرحله ۳ ) را در آن بریزید  و به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه داخل فر بگذارید. سپس، آن را بیرون آورده و بگذارید ۵ دقیقه خنک شود. کوکو را با استفاده از چاقو بریده و تزئین کنید و در همان ظرفی که آن پخته‌اید، میل نمایید.

 

بیشتر بخوانید

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

وای بدجوری هوس کوکوسبزی کردم

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وبسایت


در دسته بندی آموزش آشپزی

نمکستان » برای این پست آموزش طرز تهیه کوکو سبزی خوشمزه و لذیذ را آماده کرده ایم ، برای مشاهده این آموزش آشپزی این پست را دنبال کنید.

با آموزش طرز تهیه کوکو سبزی از سری آموزش های آشپزی سایت نمکستان در خدمتتون هستیم. سبزی را بعد از شستشو و آبکشی بصورت ریز خرد می کنیم .سبزی خرد شده را با دو سه قاشق روغن کمی تفت می دهیم و می گذاریم دمای سبزی پایین بیاید.سپس تخم مرغ ها را در ظرفی می شکنیم و خوب بهم می زنیمطرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه

آنگاه جوش شیرین ، نمک و آرد را به تخم مرغ اضافه می کنیم و زرشک و گردو را نیز می افزایم.سبزی که کاملا سرد شد به مایه اضافه می کنیم و بقیه روغن را داخل تابه گرد یا ظرف نسوزی می ریزیم.در صورتی که از تابه استفاده کردیم آن را روی شعله می گذاریم تا روغن داغ شود بعد مایه را داخل روغن می ریزیم

روی مایه را با پشت قاشق صاف می کنیم و در تابه را می گذاریم و حرارت زیر را ملایم می کنیم تا زیر کوکو کاملا برشته شود و داخل کوکو نیز مغز پخت شود.در مرحله بعدی کوکو را به هر فرم که بخواهیم می بریم و قطعات کوکو را بر می گردانیم تا روی آن نیز کاملا برشته شود

اگر از ظرف نسوزاستفاده می کنید روغن را در ظرف ریخته وداخل فر می گذاریم تا داغ شود.سپس مایه را داخل روغن می ریزیم و ظرف را کف فر و در حرارت ۳۵۰ درجه قرار می دهیم در فر.درب ظرف کوکو را لازم نیست بگذاریم کوکو را مدت ۴۵ دقیقه در فر می گذاریم تا  پف کند و زیر و روی آن برشته شود

برای تزئین کوکو سبزی می توانیم از گوجه فرنگی ، پیاز سفید ، جعفری تازه و لیمو استفاده نماییم . سبزی کوکو سبزی شامل تره ، جعفری ، شیوید و گشنیز و ترجیحا کاهو می باشد.

برای خوشمزه تر شدن کوکو سبزی ، از گردوی خرد شده و زرشک استفاده کنید؛ کوکوی شما بسیارخوشمزه می شود.

همانندکوکوهای دیگر مانند کوکو سیب زمینی روغن‌ کوکو سبزی تا داغ‌ نشده‌ است‌ مایه‌ را در آن‌نریزید که‌ به‌ ته‌ ظرف‌ چسبیده‌ و در زمان‌ پشت‌ و روکردن‌ خرد می‌شود…

سرخ کردن سبزی این کوکو سبزی بسیار مهم است . چون قرار نیست کوکوی شما پخته شود . در نتیجه اگر سبزی را خوب سرخ نکرده باشید دو روی کوکو سرخ میشود ولی داخل مواد خام میماند .

استفاده از بیکینگ پودر باعث میشود مواد کوکو سبزی هنگام سرخ شدن کمی یکدست تر در آمده و به حجم کوکو کمک میکند .

استفاده از یک قاشق غذاخوری شیر در کوکو سبزی باعث میشود مواد انسجام بیشتری داشته باشند و اصطلاحا وا نرود

آرد :•: ۲ قاشق سوپ خوری

کره :•: ۳ قاشق سوپ خوری

تخم مرغ :•: ۲ عدد

آب جوش :•: ۳ قاشق سوپ خوری

ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کرده زرده ها را با آب جوش به هم می زنیم. سفیده ها را نیز جداگانه آنقدر می زنیم تا پف کند.

کره را به همراه آرد با زرده مخلوط کرده و سپس سفیده را با مواد مخلوط می کنیم. می توانیم این مواد را با رنگ” href=”https://namakstan.net/color-2016.html” target=”_blank” rel=”noopener”>رنگ های مجاز به دلخواه رنگی هم بکنید.

سپس با پالت مخصوص حفره های ریلیف مت(صفحه سلیکونی نقش دار که به عنوان قالب استفاده می شود) را پر می کنیم.

سبزی ( گشنیز ، پیازچه و جعفری ) :•: ۴۰۰ گرم

تخم مرغ :•: ۹ عدد

آرد :•: ۱۰۰ گرم

نمک و فلفل زردچوبه :•: به میزان لازم

سیر :•: ۳ حبه

ماست غلیظ یا پنیر خامه ای :•: به میزان لازم

گردو در صورت تمایل :•: به میزان دلخواه

تمام مواد کوکو را با هم مخلوط کرده ، چند دقیقه با همزن برقی به هم می زنیم و پس از اینکه خوب با هم مخلوط شدند مواد را روی ریلیف مت (relief mat)که حفره هایش را پر کرده ایم پخش می کنیم.

رولت را به مدت ۱۵ دقیقه روی پنجره ی بالایی فر که از قبل با دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم کرده ایم می پزیم.و بعد رولت کوکوسبزی که آماده شده و کمی سرد شد

برای داخل رولت ۴۰۰ گرم پنیر خامه ای و ۴۰۰ گرم تن ماهی را مخلوط کرده بین رولت می مالیم و لوله می کنیم و بعد در فاصله های ۳ یا ۴ سانتی رولت را برش می زنیم.

کوکو سیب زمینی” href=”https://namakstan.net/coco-potatoes-with-cheese.html” target=”_blank” rel=”noopener”>کوکو سیب زمینی را هم که از معروف ترین کوکوهای ایرانی است نیز می توان به اینصورت تهیه کرد.

طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه

منابع : پادشا

نکات : فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

ثبت دامنه com | خرید بک لینک | آهنگ های شاد جدید | چت روم | خرید گوشواره

در آشپزی

روش آسان آشپزی و طرز تهیه کوکو سبزی خوش طعم به صورت فوری

سبزی کوکویی خرد شده ==» نیم کیلو
تخم مرغ ==» سه عدد
آرد غذاخوری ==» یک قاشق غذاخوری
ماست ==» دو قاشق غذاخوری
نمک و ادویه ==» به مقدار لازم
سیر ==» یک حبه
روغن ==» به مقدار لازمطرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه

این مواد حدودا برای تهیه کوکوی سبزی برای 4 نفر می باشد.

در ابتدا تخم مرغ ها را در ظرف مناسب می شکنیم و سپس هم می زنیم تا زرده و سفیده تخم مرغ ها با هم ترکیب شوند سپس ماست را به آن ها اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم بعد آرد را آرام آرام به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم سپس ادویه و نمک را اضافه می کنیم بعد سیر را با وسیله مناسبی له می کنیم و به سبزی اضافه می کنیم و در نهایت سبزی را نیز به موادمان اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.

بعد از آن روغن را داخل ماهیتابه می ریزیم و بعد ازاینکه روغن داغ شد مواد را داخل ماهیتابه می ریزیم و آنها را کف ماهیتابه پهن می کنیم و درب ماهیتابه را می گذاریم بعد از اینکه یک طرف کوکو سرخ شد آن را بر می گردانیم و صبر می کنیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود بعد از اینکه دو طرف آن سرخ شد کوکو سبزی آماده شده است بع آن را داخل ظرف مناسبی قرار می دهیم و به شکل دلخواه برش می دهیم و بعد از تزیین کردن آن را سرو می کنیم.

– در اینجا مواد را به صورت یکجا داخل ماهیتابه ریختیم اما می توانیم به اندازه یک قاشق غذاخوری داخل تابه بریزیم و مقداری آن را پهن کنیم و تا جایی که ماهیتابه جا داشته باشد این کار را تکرار کنیم و دو طرف آن ها که سرخ شد سری بعدی را داخل تابه بریزیم و بعد از اینکه کوکو ها سرخ شدند آن ها در ظرف مناسبی سرو کنیم.
– مراقب باشید که قطر مواد داخل تابه نه خیلی زیاد و نه خیلی نازک باشد.
– ماست را به دلیل ترد شدن و پف کردن به موادمان اضافه می کنیم.
– آرد را به دلیل اینکه کوکو خرد نشود به آن اضافه می کنیم.
– سیر به خاطر خوش بو شدن کوکو به آن اضافه می کنیم.
– می توانیم بجای سیر از پودر سیر استفاده کنیم.
– برای تزیین کوکو سبزی می توانیم از خیار شور و گوجه و فلفل دلمه ای و گردو و زرشک استفاده کنیم.
– کوکو سبزی را می توانیم با نان و یا برنج صرف کنیم.

1 روز قبل

1 روز قبل

1 روز قبل

نکات : فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

وب سایت

طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه
طرز تهیه کوکو سبزی ساده و خوشمزه
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *