طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مجلسی

دوره مقدماتی php
طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مجلسی
طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مجلسی

قلیه ماهی

قلیه ماهی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه جنوب کشورمان است که به خاطر طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. این غذای خوشمزه با گوشت ماهی ، سبزیجات و ادویه های جنوبی طبخ می شود و از معروف ترین غذاهای جنوب کشورمان محسوب می شود.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر قلیه ماهی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری قلیه ماهی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی قلیه ماهی با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مجلسی

دوره مقدماتی php

دستور پخت

یکی از مهمترین قسمت های درست کردن قلیه ماهی انتخاب ماهی مناسب برای این غذا است. توجه داشته باشید که ماهی هایی که گوشت خیلی نرمی دارند برای تهیه این غذا مناسب نیستند زیرا ممکن است له شوند و ظاهر خورش را خراب کنند.

بهترین نوع ماهی برای تهیه قلیه ماهی ماهی شیر ، ماهی شوریده و ماهی سنگسرهستند. ابتدا تکه های ماهی را در ظرفی میگذاریم و هر دو طرف ماهی ها را نمک و فلفل می پاشیم و کناری می گذاریم.گشنیز و شنبلیله را پاک می کنیم و میشوییم و روی تخته ساطوری خرد می کنیم.

پیاز ها و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه ای روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم،پس از اینکه کمی داغ شد سیر ها را داخل آن میریزیم تا سرخ شوند و سپس در بشقابی می ریزیم

و پیازها را داخل تابه می ریزیم تا طلایی شوند و سیر های سرخ شده را به پیازهای سرخ شده در تابه می افزاییم و نمک،فلفل و زردچوبه را روی پیاز و سیر داغ می ریزیم و تفت می دهیم و گشنیز و شنبلیله خرد شده را نیز اضافه میکنیم به مواد

و تفت می دهیم تا جایی که رنگ آنها کمی تغییر کند و آب سبزی ها تبخیر شود سپس نصف لیوان آب اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا سبزیجات با حرارت کم خوب پخته شوند. سپس تمبرهندی را با ۳ لیوان آب رقیق می کنیم

و به خوشت اضافه می کنیم و (اگر به تمبرهندی دسترسی ندارید به جای آن می توانیداز ۳ قاشق غذاخوری رب انار ترش استفاده کنید) تامل می کنیم تا خوب مواد خورشت خوب جا بیافتد.خورشت که تغییر رنگ داد ماهی ها را داخل آن می ریزیم

و ۳۰دقیقه زمان می برد تا ماهی ها کاملا پخته شوند ( می توانید قبل از انداختن ماهی ها در خورشت ابتدا آنها را سرخ کنید ) در آخر خورشت که خوب پخت و جا افتاد در ظرف مورد نظر سرو کنید و با پلو نوش جان کنید.

 

دستور آشپزی و طرز پخت قلیه ماهی جنوبی خوشمزه و تند

ماهی :•: 2 کیلوگرم

سیر :•: 1 بوته

روغن :•: 200 گرم

طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مجلسی

پیاز متوسط :•: 4 عدد

گشنیز :•: 1 کیلوگرم

شنبلیله :•: 250 گرم

تمبر هندی :•: 200 گرم

زردچوبه :•: 2 قاشق مرباخوری

فلفل قرمز کوبیده شده :•: به مقدار کافی

ماهی قلیه ماهی بوشهری بهتر است از نوع ماهی های شیر، سنگسر، هامور یا شوریده باشد ، در صورتی که دسترسی نداشتید می توانید از ماهی قزل آلا هم استفاده کنید. توجه داشته باشید می توانید به جای ماهی تازه از تن ماهی هم در قلیه ماهی استفاده نمایید.

دستور آشپزی و طرز پخت قلیه ماهی خوزستانی خوشمزه و تند

برای تهیه قلیه ماهی ابتدا گشنیز و شنبلیله را تمیز پاک کنید و بشورید در آبکش قرار دهید تا آبش کاملا برود و در خرد کن بریزید تا خرد بشود یا با چاقو خودتان خردش کنید.

پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید، روغن را داخل تابه ای بریزید و زیر شعله را روشن کنید پیاز را داخل آن بریزید و کمی تفت بدهید تا برنگ طلایی در بیاید، سیر را با گوشکوب بکوبید و به پیاز بیفزایید.

گشنیز و شنبلیله خرد کرده به پیاز داغ اضافه کنید تا آبش تبخیر بشود و مقداری سرخ بشود. ماهی ها را 2 تیکه کنید و در قابلمه ای قرار دهید و 1 استکان آب درون آن بریزید و کمی نمک نیز می افزایید و میگذاریم با شعله ملایم اجاق پخته شود.

بعد از پخت پوست ماهی ها را بگیرید و به قطعات درشت خرد کنید و به سبزی های قلیه ماهی اضافه کنید. تمبر هندی را در نصف لیوان آب جوش خیس کنید و در پارچه ای بریزید و شیره آن را بگیرید و به سبزی اضافه کنید

فلفل قرمز کوبیده شده و کمی نمک و زردچوبه بریزید و در تابه مواد را با هم تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس 2 تا 3 لیوان آب به تابه اضافه کنید و اجاق را روی شعله ملایم قرار دهید تا قلیه ماهی بمرور و حسابی جا بیفتد و نوش جانتان کنید.

و در انتهای پخت ترشی و تندی آن را هرجور که موافق با طبعتان است تنظیم کنید. قلیه ماهی مثل خورشت قورمه سبزی و خورشت قیمه هر چه صبورانه تر پخته شود طعم بهتر و جا افتاده تری خواهد داشت.

این غذای خوشمزه و مفید از مشهور ترین غذاهای استان ها جنوبکشور است ، البته در حال حاضر قلیه ماهی در کل کشور طرفداران خاص خودش را دارد.


در دسته بندی آموزش آشپزی

نمکستان » برای این پست آموزش طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه را آماده کرده ایم ، برای مشاهده این آموزش آشپزی این پست را دنبال کنید.

با آموزش طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری از سری آموزش های آشپزی سایت نمکستان در خدمتتون هستیم. برای تهیه قلیه ماهی ابتدا سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش می‌ریزیم تا آب آن برود؛ بعد آنرا ریز خرد می‌کنیم.

طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مجلسی

پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می‌کنیم تا طلایی شود. سیر را می‌کوبیم و در پیاز می‌ریزیم. سبزی قلیه ماهی را نیز به آن اضافه کرده، می‌گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با ۱ استکان آب و کمی نمک می‌گذاریم در حرارت ملایم بپزد.

پوست آن را می‌گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می‌ریزیم. تمبر هندی را در نصف لیوان آب جوش خیس می‌کنیم و در پارچه نازکی ریخته ، شیره آن را می‌گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می‌کنیم.

همچنین ببینید : طرز تهیه قلیه میگو

زردچوبه و کمی نمک به آن زده و مخلوط می‌نماییم. تمام مواد را همراه با یکدیگر ، کمی تفت می دهیم سپس ۲ تا ۳ لیوان آب در قلیه ماهی می ریزیم و در حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا خورش قلیه ماهی آهسته بجوشد و جا بیفتد.

در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می‌کنیم و در صورت نیاز اضافه می کنیم. توجه داشتهب اشید بهتر از برای قلیه ماهی از ماهیی هایی همچون شیر ، سنگسر ، هامور یا شوریده استفاده شود تا قلیه ماهی منسجم و خوشمزه تری داشته باشیم.

توجه داشته باشسشید که قلیه ماهی یک خورش جنوبی است که بهتر است مانند خورش های معروف ایرانی مثل قورمه سبزی و فسنجان با برنج سرو شود. اگر ترشی پیاز یا ترشی های دیگر هم در منزل دارید حتما با قلیه ماهی سرو کنید .

با تشکر از آموزش قلیه ماهی
چون من خیلی دوست دارم و از بچگی خوردم
فقط اینکه اون قلیه ماهی که مامان من درست میکرد بهش آرد و گوجه هم موقع تفت پیاز اضافه میکرد و ماهی رو هم جداگانه سرخ میکرد بعد به خورش اضافه میکرد تا کامل جابیفته .
بازم ممنون از آموزش خوبتون

نکات : فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

دیدگاه

نام *

ایمیل *

ثبت دامنه com | خرید بک لینک | آهنگ های شاد جدید | چت روم | خرید بلیط هواپیما

ترسالی چیست هم اکنون در مجله آنلاین فارسی ها با عنوان ترسالی چیست در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . بارش هایی که از اسفند ماه شروع شده است و تا به امروز ادامه داشته است مورد تایید کارشناسان در این حوزه قرار گرفته است . همچنین سیل در بعضی از شهرها علاوه بر خساراتی که به همراه داشته است شایعاتی را در زمینه هایی ایجاد کرده است . شایعاتی مبنی بر اینکه دوره سی ساله خشکسالی در…

انشا در مورد هفته سلامت هم اکنون در مجله آنلاین فارسی ها با عنوان انشا در مورد هفته سلامت در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . انشایم را با نام خداوند آغاز می کنم . سلامتی یک از بزرگ ترین نعمت هایی است که خداوند به انسان داده است . و می توان گفت از مهم ترین و بهترین موهبت های الهی می باشد . اما گاهی عده ای از انسان ها به این نعمت الهی توجه نمی…

اولین تاکسی تلفنی در کدام شهر بود هم اکنون در مجله آنلاین فارسی ها با عنوان اولین تاکسی تلفنی در کدام شهر بود در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . تاکسی تلفنی یک واژه فرانسوی می باشد که به اتومبیل های کرایه ای گفته می شود که مسافران را از جایی به جای دیگر با یک نرخ معینی می برد . اولین تاکسی در ایران توسط یک خانم بنیانگذاری شده است . بدین صورت که خانمی به نام…

آیا ملخ حلال است هم اکنون در مجله آنلاین فارسی ها با عنوان آیا ملخ حلال است در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . امروزه در کشورهایی دیده می شود که حشره خوری می کنند اما باید گفت این موضوع در ایران نیز جایی ندارد . خوردن حشرات در بعضی کشورها پیشینه قدیمی دارد و حتی منبع غنی از کلسیم و آهن است حتی عده ای از افراد برای لاغری و رژیم گرفتن از حشراتی مانند ساس استفاده…

کدام گروه خونی گیرنده همگانی دارد هم اکنون در مجله آنلاین فارسی ها با عنوان کدام گروه خونی گیرنده همگانی دارد در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . هر فردی دارای یکی از چهار گروه خونی می باشد . و در واقع هر انسانی دارای یکی از این نوع چهار گروه خونی می باشد که شامل : گروه خونی A : در پلاسمای خون این افراد نیز آنتی کور B وجود دارد . گروه خونی B : در…

طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مجلسی

کدام حیوان با یک چشم باز میخوابد هم اکنون در مجله آنلاین فارسی ها با عنوان کدام حیوان با یک چشم باز میخوابد در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . مطمئنا این نکته را شنیده اید که می گویند اگر احساس می کنید در معرض خطر هستید بهتر است با چشمانی باز بخوابید تا مبادا زمانی که چشم هایتان را بسته اید و به خواب رفته اید خطر به شما نزدیک تر شود . در واقع باید گفت…

کاغذ برای نخستین بار در کجا ساخته شد هم اکنون در مجله آنلاین فارسی ها با عنوان کاغذ برای نخستین بار در کجا ساخته شد در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . کاغذ ماده ای است که از خمیر کتان یا چوب و یا ضایعات کشاورزی نیز به دست می آید . که از تاکم الیاف سلولزی که به صورت نامنظم داخل یکدیگر قرار می گیرند و ماده فشرده را به وجود می آورد . این وسیله از…

متن درباره زندگی خوب هم اکنون در مجله آنلاین فارسی ها با عنوان متن درباره زندگی خوب در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . زندگی یکی از بزرگ ترین موهبت های الهی می باشد که خداوند مهربان در اختیار ما انسان ها قرار داده است . حال در این مطلب در مورد زندگی خوب چند متن زیبا برای شما عزیزان ارائه می دهیم . ************************************************ زندگی به من یاد داده برای داشتن آرامش و آسایش امروز را با…

گل مغربی چیست هم اکنون در مجله آنلاین فارسی ها با عنوان گل مغربی چیست در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . گل مغربی که به آن حشیش الحمار میـگویند گیاهی دو ساله است که ارتفاع آن ۵.۱متر می باشد و دارای برگ های ساده و دندانه دار و بزرگ می باشد . این گیاه دارای خواص طب پیشگیری می باشد . از این گیاه نیز روغن ، کپسول ، پماد و فرآورده های دیگر نیز تولید…

شعر آمدی جانم به قربانت هم اکنون در مجله آنلاین فارسی ها با عنوان شعر آمدی جانم به قربانت در خدمت شما کاربران گرامی هستیم . آهنگ آمدی جانم به قربانت از اشعار محمد حسین شهریار می باشد . این شاعر بزرگ در سال ۱۲۸۵ در تبریز به دنیا آمده است . و در سال ۱۳۶۷ از دینا رفت و در مقبره الشعرای تبریز نیز به خاک سپرده شده است . روز ۲۷ شهریور ماه را به علت…

ما تنها گلچین ها را ارسال میکنیم 🙂

هرگونه کپی برداری از مطالب فارسی ها حرام است و پیگیرد قانونی دارد.

قلیه ماهی یکی از خورش های معروف جنوبی است که در استان های خوزستان ، بوشهر و هرمزگان بسیار پر طرفدار است. مواد تشکیل دهنده قلیه ماهی عبارتند از گوشت ماهی ، تمبر هندی و سبزیجات. برای تهیه قلیه ماهی بهتر است از ماهی های استفاده شود که گوشت یک تکه و لخم دارند. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر قلیه ماهی تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه قلیه ماهی در ادامه با همدوره همراه باشید.

ابتدا مقداری نمک و فلفل سیاه روی قطعات ماهی می ریزیم و آنها را کنار می گذاریم. قابلمه ای که برای تهیه قلیه ماهی انتخاب کرده ایم را روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم. حالا پیاز و سیر را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.

پس از اینکه سیر و پیاز را به خوبی تفت دادیم نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه را به قابلمه اضافه می کنیم. پس از کمی تفت دادن شنبلیله و گشنیز را به صورت ساطوری خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. تفت دادن را ادامه می دهیم تا رنگ سبزی مقداری تغییر کند.

آب سبزیجات که تبخیر شد نصف لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم که سبزیجات با حرارت ملایم پخته شوند. حالا تمبرهندی را با مقداری آب رقیق می کنیم و به خورش اضافه می کنیم. در این مرحله ۳ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم.

طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مجلسی

در مرحله پایانی حرارت زیر خورش را کم می کنیم تا به خوبی جا بیفتد. خورش که تغییر رنگ داد تکه های ماهی را داخل خورش می ریزیم. حدود ۳۰ دقیقه نیاز است تا ماهی ها به خوبی پخته شوند و خورش به خوبی جا بیفتد ، سپس به همراه برنج سرو می کنیم.

شاید در خیلی از مواقع تمبر هندی در دسترس نباشد. می توانید به جای استفاده از تمرهندی در خورش قلیه ماهی از رب انار هم استفاده کنید. برای مواد لازم ذکر شده در دستور بالا به جای تمرهندی می توانید ۳ قاشق غذاخوری رب انار ترش به غذا اضافه کنید.

بهترین نوع ماهی برای قلیه ماهی عبارتند از ماهی شیر ، سنگسر و شوریده. برای قلیه ماهی باید از ماهی هایی استفاده شود که گوشت یک تکه و لخم دارند. ضمن اینکه می توانید قبل از انداختن ماهی ها در خورش آنها را سرخ کنید.

وااای من عاشق قلیه ماهی ام مرسی که یاد دادید

سلام و عرض ادب خوشحالیم که این مطلب مورد پسند شما قرار گرفته است. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

ممنون عزیزم????????

سلام و عرض ادب خوشحالیم که این مطلب مورد پسند شما قرار گرفته است. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

مرورگر شما قادر به پخش ویدیو نمی باشد.

قلیه ماهی یکی از خوشمزه ترین غذاهای تند جنوب کشور , این خورش خوشمزه که با ماهی ماهور یا شیر درست میکنند معمولا با سبزیجات خاصی که داره مثل شنبلیله و گشنیز عطر و طعم خاصی به این غذای خوشمزه میدن.معمولا در مهمانی های خودمانی تر از این غذای خوشمزه استفاده میکنند که معمولا در کنار برنج سرو می شود.پس این بار همراه ما باشید با آموزش آشپزی برای شما یک غذای دریایی آماده کرده ایم که با گوشت ماهی نیز درست می شود و یکی از لذیذترین غذاهای ایرانی است.

برای ارسال نظر لطفا وارد حساب کاربری خود شوید.

طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مجلسی
طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه مجلسی
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *