طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد

دوره مقدماتی php
طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد
طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد

کاسنی طبعی سرد و تر و روبه اعتدالی دارد که برای تشنگی مفرط، بیماری های پوستی مفید است و به تصفیه خون کمک می کند.

کارشناس ارشد گروه علمی بازار گیاهان دارویی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار داشت: کاسنی از تیره گیاهی گل ستاره ای یک گیاه دارویی پایا با گل های آبی یا ارغوانی است و بومی جهان قدیم و البته پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران بخصوص آذربایجان ومناطق کوهستانی خراسان دارد.

مهسا تنگسیر گفت: از امام رضا (ع) نقل شده است که”کاسنی درمان هزار درد است و هیچ دردی در درون آدمی  نیست مگر اینکه کاسنی آن را در هم کوبد.”

وی افزود: اندام های قابل مصرف این گیاه برگ ها، ریشه و بذرهای آن که از خواص بیشماری برخوردارد ازنظر ارزش غذایی شامل انواع ویتامین ها بخصوص ویتامین ب و ث، بتاکاروتنها(پیش ساز ویتامین آ)، فیبر، سلولزو انواعی از مواد معدنی از قبیل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی ومنگنز است.

تنگسیر با اشاره به طبع کاسنی، می گوید: کاسنی در اول دارای طبیعت سرد وتر است ودر دوم رو به اعتدال است وخواص درمانی آن عبارتست از برطرف کننده تشنگی مفرط یا به عبارتی مسکن حرارت وعطش، درمانگر بیماری های پوستی، درمان التهاب های معدی، تصفیه کننده خون، محرک صفرا، تب بر ومدر(بخصوص ریشه ها)، قاعده آور، دافع سموم(بخصوص سموم کبدی)، اشتها آور،ضد میکروب، ازدیادنطفه، برطرف کننده ضعف اعصب، ضعف چشم، همچنین فعال کننده قلب وکلیه ها  است.

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد

دوره مقدماتی php

وی  به برخی از خواص وکاربردهای این گیاه دارویی در حوزه طب سنتی واسلامی از نظر ابن سینا پزشک بزرگ مسلمان اشاره کرد و گفت:

از مصارف خانگی آن میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:

وی موارد منع مصرف آن را بدین صورت برشمرد:

تمامی حقوق این سایت برای خبرگزاری ایمنا محفوظ است

کاسنی معمولی (نام علمی: ‎Cichorium intybus L. به زبان ترکی: چیرتلیق) گیاهی است از راسته گل مینا (Asterales) تیره گل‌ستاره‌ای‌ها (Asteraceae) از رده کاسنی‌ها (Cichorium). از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. نوع وحشی آن تا یک متر و نوع پرورش یافته آن تا دو متر هم رشد می‌کند.
کاسنی انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است. کاسنی بری که به tansy شهرت دارد در ایران نمی‌روید. کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام برده‌اند در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد و کاسنی معمولی.

کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گل‌های آبی یا ارغوانی است. کاسنی در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به‌صورت گیاه خودروی کنار جاده‌ای درآمده‌است.
منشأ اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمی‌کند.

شستشو دهندهٔ کبد و کلیه، خون ساز، افزایش نیروی جنسی و افزایش حجم اسپرم در مردان

کاسنی کاملاً سرد است، و تقویت‌کننده کبد، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویت‌کننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاک‌کننده مجرای ادرار و کلیه‌ها است.

آب برگ کاسنی بهترین داروی یرقان و کلیه‌ها و کبد است، و جوشیده و صاف کرده آن برطرف‌کننده تب‌های کهنه و تقویت‌کننده معده همراه با گل قند درمان‌کننده تب‌های جزئی مداوم است.

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد

کاسنی برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است.

ضماد آن برطرف‌کننده ورم‌های گرم و درد چشم و افزاینده بینائی است.

تهیه ضمادی از کاسنی و سرب سائیده و روغن گل درمان‌کننده سرطان زخم دار است.

کاسنی دوست کبد است و کم‌کننده قند خون بیماران مبتلا به دیابت است.

هرگاه آب کاسنی و آب خیار چمبر را مخلوط کنید و در ابتدای شروع آنژین و بیماری‌های حلقوی با آن غرغره کنید، آن را درمان خواهد نمود.

تخم کاسنی در ترکیب با سایر داروهای خنک مفید و برطرف‌کننده تبهای صفراوی، یرقان، خفقان، بیماری‌های کبدی و سردرد است.

تخم کاسنی هرگاه همراه با صندل و تخم رازیانه پخته شود، دفع‌کننده سموم و ضعف کلیه و طحال و تحریک‌کننده اشتها است.

تخم کاسنی در جمیع حالات جانشین برگ کاسنی می‌تواند بشود.

مقدار مجاز خوراک طبی تخم کاسنی تا ۱۰ گرم است، و شربت آب آن ۴ تا ۱۰ گرم و داخل سایر جوشیدنی‌ها برای پختن دارو ۲۰ تا ۵۰ گرم است.

ریشه کاسنی گرم و خشک است، برطرف‌کننده گیر و سده، نرم‌کننده اخلاط سینه، افزاینده ادرار، برطرف‌کننده تب‌ها، تصفیه و پاک‌کننده خون، و رفع‌کننده ورم احشاء و درد مفاصل و استسقاء.

برای درمان یبوست، جوشانده برگ و ریشه کاسنی به مقدار ۲ فنجان صبح ناشنا بسیار مفید است.

برای تهیه ماسک زیبائی از کاسنی، کاسنی را بکوبید و آب آن را بگیرید و با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و به صورت بمالید. پس از یک ربع ساعت آن را با آب ساده بشویید. این ماسک غدد را تحریک می‌کند و عرقپوست را زیاد می‌کند. برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مفید است.

کاسنی منبعی مفید برای فروکتوز است و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعی است که اگر در برنامه غذایی گنجانده شوند به کنترل و کاهش وزن کمک شایانی می‌کنند. هر دوی این اهداف به تنظیم گرلین که نخستین اسید آمینه‌ای است که با احساس گرسنگی و رفتارهای غذا جویانه مرتبط است، کمک می‌کند. مصرف کاسنی موجب کاهش ترشح هورمون گرلین و منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم می‌شود، که این امر در راستای تلاش برای کاهش وزن است.

کاسنی خواصی همچون داروهای مسکن دارد که اضطراب را کاهش داده و ذهن را آرام می‌سازد، بنابراین استرس و تأثیرات خطرناک آن بر بدن را از بین می‌برد. عصاره ریشه کاسنی به دلیل خواص آرامش‌بخشی به خواب راحت کمک می‌کند و از بسیاری از قرص‌های خواب‌آور مرسوم سالم‌تر است. کاهش استرس و اضطراب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، عدم توازن هورمون‌ها، مرض بی‌خوابی، زوال عملکرد شناختی و پیری زودرس را تاحدودی تقلیل می‌دهد.

کبد دو وظیفه اصلی در بدن ما دارد؛ سم زدایی و تنظیم هورمون ها. مصرف عرق کاسنی به تقویت کبد و بازسازی سلول های آن کمک زیادی می کند. این عرق با کمک به خارج شدن سم ها از طریق ادرار ، در وظیفه سم زدایی کبد مشارکت کرده و مشکلاتی مثل التهاب یا حرارت بیش از حد بدن را نیز برطرف می سازد.[۱]
در مورد تنظیم هورمون ها، مصرف عرق کاسنی به برطرف کردن جوش های ناشی از تغییرات هورمونی کمک می کند و با تقویت کبد، در تنظیم آنان نیز مؤثر خواهد بود. شواهدی مرتبط با افزایش قدرت باروری نطفه و تنظیم و تقسیم کروموزم های نر و ماده نیز پس از مصرف این عرق گیاهی پر خاصیت مشاهده شده اما تا به حال ثابت نشده است.[۲]

کاسنی به‌طور سنتی برای درمان آرتروز به کار گرفته می‌شد، و مطالعات نشان دادند که کاسنی به‌طور قابل توجهی دارای خواص ضدالتهابی است که به همین دلیل موجب کاهش دردهای مفصلی – استخوانی می‌شود. در مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۰، گزارش‌ها حاکی از آن است که ۷۰٪ از بیمارانی که از دردهای مفصلی-استخوانی رنج می‌بردند و با کاسنی تحت درمان قرار گرفتند و به‌طور قابل ملاحظه‌ای دردهایشان بهبود یافت. همچنین کاسنی را عموماً برای کاهش دردهایی که عامل التهابی دارد، دردهای ماهیچه‌ای و درد مفاصل می‌توان مصرف نمود.

عرق کاسنی در بهبود و درمان جوش ها بسیار مؤثر است. طبع این عرق گیاهی سرد است، در نتیجه با مصرف گرمی جات، طبع شما را متعادل می کند. مصرف مرتب این عرق گیاهی به مرور باعث روشن تر شدن پوست شده و از ابتلا به بیماری های مزمن پوستی مثل اگزما نیز پیش گیری می کند.

اگرچه می‌توان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خون‌ریزی گردد و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست اما همان تحقیقات نشان می‌دهد که در دوران شیردهی نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع است زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل می‌شود.
۸
مصرف بیش از حد آن باعث ترش کردن معده، کاهش وزن (ورزشکارانی که دارای مقداری اضافه وزن هستند می‌توانند روزی ۲ الی ۵ بار از عرق کاسنی استفاده بکنند).
روش مصرف: بعد ازهر وعدهٔ غذایی با نصفی از لیوان آب مصرف شود.

کاسنی مضر است برای اشخاصی که مبتلا به سرفه هستند. تخم کاسنی بدمزه و قی‌آور است.

خنثی‌کننده ناراحتی‌های کاسنی، شکر است و برای بدطعمی تخم کاسنی سکنجبین و ادویه خوشبو است.

کاسنی معمولی (نام علمی: ‎Cichorium intybus L. به زبان ترکی: چیرتلیق) گیاهی است از راسته گل مینا (Asterales) تیره گل‌ستاره‌ای‌ها (Asteraceae) از رده کاسنی‌ها (Cichorium). از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. نوع وحشی آن تا یک متر و نوع پرورش یافته آن تا دو متر هم رشد می‌کند.
کاسنی انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است. کاسنی بری که به tansy شهرت دارد در ایران نمی‌روید. کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام برده‌اند در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد و کاسنی معمولی.

کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گل‌های آبی یا ارغوانی است. کاسنی در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به‌صورت گیاه خودروی کنار جاده‌ای درآمده‌است.
منشأ اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمی‌کند.

شستشو دهندهٔ کبد و کلیه، خون ساز، افزایش نیروی جنسی و افزایش حجم اسپرم در مردان

کاسنی کاملاً سرد است، و تقویت‌کننده کبد، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویت‌کننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاک‌کننده مجرای ادرار و کلیه‌ها است.

آب برگ کاسنی بهترین داروی یرقان و کلیه‌ها و کبد است، و جوشیده و صاف کرده آن برطرف‌کننده تب‌های کهنه و تقویت‌کننده معده همراه با گل قند درمان‌کننده تب‌های جزئی مداوم است.

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد

کاسنی برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است.

ضماد آن برطرف‌کننده ورم‌های گرم و درد چشم و افزاینده بینائی است.

تهیه ضمادی از کاسنی و سرب سائیده و روغن گل درمان‌کننده سرطان زخم دار است.

کاسنی دوست کبد است و کم‌کننده قند خون بیماران مبتلا به دیابت است.

هرگاه آب کاسنی و آب خیار چمبر را مخلوط کنید و در ابتدای شروع آنژین و بیماری‌های حلقوی با آن غرغره کنید، آن را درمان خواهد نمود.

تخم کاسنی در ترکیب با سایر داروهای خنک مفید و برطرف‌کننده تبهای صفراوی، یرقان، خفقان، بیماری‌های کبدی و سردرد است.

تخم کاسنی هرگاه همراه با صندل و تخم رازیانه پخته شود، دفع‌کننده سموم و ضعف کلیه و طحال و تحریک‌کننده اشتها است.

تخم کاسنی در جمیع حالات جانشین برگ کاسنی می‌تواند بشود.

مقدار مجاز خوراک طبی تخم کاسنی تا ۱۰ گرم است، و شربت آب آن ۴ تا ۱۰ گرم و داخل سایر جوشیدنی‌ها برای پختن دارو ۲۰ تا ۵۰ گرم است.

ریشه کاسنی گرم و خشک است، برطرف‌کننده گیر و سده، نرم‌کننده اخلاط سینه، افزاینده ادرار، برطرف‌کننده تب‌ها، تصفیه و پاک‌کننده خون، و رفع‌کننده ورم احشاء و درد مفاصل و استسقاء.

برای درمان یبوست، جوشانده برگ و ریشه کاسنی به مقدار ۲ فنجان صبح ناشنا بسیار مفید است.

برای تهیه ماسک زیبائی از کاسنی، کاسنی را بکوبید و آب آن را بگیرید و با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و به صورت بمالید. پس از یک ربع ساعت آن را با آب ساده بشویید. این ماسک غدد را تحریک می‌کند و عرقپوست را زیاد می‌کند. برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مفید است.

کاسنی منبعی مفید برای فروکتوز است و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعی است که اگر در برنامه غذایی گنجانده شوند به کنترل و کاهش وزن کمک شایانی می‌کنند. هر دوی این اهداف به تنظیم گرلین که نخستین اسید آمینه‌ای است که با احساس گرسنگی و رفتارهای غذا جویانه مرتبط است، کمک می‌کند. مصرف کاسنی موجب کاهش ترشح هورمون گرلین و منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم می‌شود، که این امر در راستای تلاش برای کاهش وزن است.

کاسنی خواصی همچون داروهای مسکن دارد که اضطراب را کاهش داده و ذهن را آرام می‌سازد، بنابراین استرس و تأثیرات خطرناک آن بر بدن را از بین می‌برد. عصاره ریشه کاسنی به دلیل خواص آرامش‌بخشی به خواب راحت کمک می‌کند و از بسیاری از قرص‌های خواب‌آور مرسوم سالم‌تر است. کاهش استرس و اضطراب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، عدم توازن هورمون‌ها، مرض بی‌خوابی، زوال عملکرد شناختی و پیری زودرس را تاحدودی تقلیل می‌دهد.

کبد دو وظیفه اصلی در بدن ما دارد؛ سم زدایی و تنظیم هورمون ها. مصرف عرق کاسنی به تقویت کبد و بازسازی سلول های آن کمک زیادی می کند. این عرق با کمک به خارج شدن سم ها از طریق ادرار ، در وظیفه سم زدایی کبد مشارکت کرده و مشکلاتی مثل التهاب یا حرارت بیش از حد بدن را نیز برطرف می سازد.[۱]
در مورد تنظیم هورمون ها، مصرف عرق کاسنی به برطرف کردن جوش های ناشی از تغییرات هورمونی کمک می کند و با تقویت کبد، در تنظیم آنان نیز مؤثر خواهد بود. شواهدی مرتبط با افزایش قدرت باروری نطفه و تنظیم و تقسیم کروموزم های نر و ماده نیز پس از مصرف این عرق گیاهی پر خاصیت مشاهده شده اما تا به حال ثابت نشده است.[۲]

کاسنی به‌طور سنتی برای درمان آرتروز به کار گرفته می‌شد، و مطالعات نشان دادند که کاسنی به‌طور قابل توجهی دارای خواص ضدالتهابی است که به همین دلیل موجب کاهش دردهای مفصلی – استخوانی می‌شود. در مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۰، گزارش‌ها حاکی از آن است که ۷۰٪ از بیمارانی که از دردهای مفصلی-استخوانی رنج می‌بردند و با کاسنی تحت درمان قرار گرفتند و به‌طور قابل ملاحظه‌ای دردهایشان بهبود یافت. همچنین کاسنی را عموماً برای کاهش دردهایی که عامل التهابی دارد، دردهای ماهیچه‌ای و درد مفاصل می‌توان مصرف نمود.

عرق کاسنی در بهبود و درمان جوش ها بسیار مؤثر است. طبع این عرق گیاهی سرد است، در نتیجه با مصرف گرمی جات، طبع شما را متعادل می کند. مصرف مرتب این عرق گیاهی به مرور باعث روشن تر شدن پوست شده و از ابتلا به بیماری های مزمن پوستی مثل اگزما نیز پیش گیری می کند.

اگرچه می‌توان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خون‌ریزی گردد و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست اما همان تحقیقات نشان می‌دهد که در دوران شیردهی نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع است زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل می‌شود.
۸
مصرف بیش از حد آن باعث ترش کردن معده، کاهش وزن (ورزشکارانی که دارای مقداری اضافه وزن هستند می‌توانند روزی ۲ الی ۵ بار از عرق کاسنی استفاده بکنند).
روش مصرف: بعد ازهر وعدهٔ غذایی با نصفی از لیوان آب مصرف شود.

کاسنی مضر است برای اشخاصی که مبتلا به سرفه هستند. تخم کاسنی بدمزه و قی‌آور است.

خنثی‌کننده ناراحتی‌های کاسنی، شکر است و برای بدطعمی تخم کاسنی سکنجبین و ادویه خوشبو است.

کاسنی معمولی (نام علمی: ‎Cichorium intybus L. به زبان ترکی: چیرتلیق) گیاهی است از راسته گل مینا (Asterales) تیره گل‌ستاره‌ای‌ها (Asteraceae) از رده کاسنی‌ها (Cichorium). از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. نوع وحشی آن تا یک متر و نوع پرورش یافته آن تا دو متر هم رشد می‌کند.
کاسنی انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است. کاسنی بری که به tansy شهرت دارد در ایران نمی‌روید. کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام برده‌اند در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد و کاسنی معمولی.

کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گل‌های آبی یا ارغوانی است. کاسنی در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به‌صورت گیاه خودروی کنار جاده‌ای درآمده‌است.
منشأ اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمی‌کند.

شستشو دهندهٔ کبد و کلیه، خون ساز، افزایش نیروی جنسی و افزایش حجم اسپرم در مردان

کاسنی کاملاً سرد است، و تقویت‌کننده کبد، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویت‌کننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاک‌کننده مجرای ادرار و کلیه‌ها است.

آب برگ کاسنی بهترین داروی یرقان و کلیه‌ها و کبد است، و جوشیده و صاف کرده آن برطرف‌کننده تب‌های کهنه و تقویت‌کننده معده همراه با گل قند درمان‌کننده تب‌های جزئی مداوم است.

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد

کاسنی برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است.

ضماد آن برطرف‌کننده ورم‌های گرم و درد چشم و افزاینده بینائی است.

تهیه ضمادی از کاسنی و سرب سائیده و روغن گل درمان‌کننده سرطان زخم دار است.

کاسنی دوست کبد است و کم‌کننده قند خون بیماران مبتلا به دیابت است.

هرگاه آب کاسنی و آب خیار چمبر را مخلوط کنید و در ابتدای شروع آنژین و بیماری‌های حلقوی با آن غرغره کنید، آن را درمان خواهد نمود.

تخم کاسنی در ترکیب با سایر داروهای خنک مفید و برطرف‌کننده تبهای صفراوی، یرقان، خفقان، بیماری‌های کبدی و سردرد است.

تخم کاسنی هرگاه همراه با صندل و تخم رازیانه پخته شود، دفع‌کننده سموم و ضعف کلیه و طحال و تحریک‌کننده اشتها است.

تخم کاسنی در جمیع حالات جانشین برگ کاسنی می‌تواند بشود.

مقدار مجاز خوراک طبی تخم کاسنی تا ۱۰ گرم است، و شربت آب آن ۴ تا ۱۰ گرم و داخل سایر جوشیدنی‌ها برای پختن دارو ۲۰ تا ۵۰ گرم است.

ریشه کاسنی گرم و خشک است، برطرف‌کننده گیر و سده، نرم‌کننده اخلاط سینه، افزاینده ادرار، برطرف‌کننده تب‌ها، تصفیه و پاک‌کننده خون، و رفع‌کننده ورم احشاء و درد مفاصل و استسقاء.

برای درمان یبوست، جوشانده برگ و ریشه کاسنی به مقدار ۲ فنجان صبح ناشنا بسیار مفید است.

برای تهیه ماسک زیبائی از کاسنی، کاسنی را بکوبید و آب آن را بگیرید و با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و به صورت بمالید. پس از یک ربع ساعت آن را با آب ساده بشویید. این ماسک غدد را تحریک می‌کند و عرقپوست را زیاد می‌کند. برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مفید است.

کاسنی منبعی مفید برای فروکتوز است و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعی است که اگر در برنامه غذایی گنجانده شوند به کنترل و کاهش وزن کمک شایانی می‌کنند. هر دوی این اهداف به تنظیم گرلین که نخستین اسید آمینه‌ای است که با احساس گرسنگی و رفتارهای غذا جویانه مرتبط است، کمک می‌کند. مصرف کاسنی موجب کاهش ترشح هورمون گرلین و منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم می‌شود، که این امر در راستای تلاش برای کاهش وزن است.

کاسنی خواصی همچون داروهای مسکن دارد که اضطراب را کاهش داده و ذهن را آرام می‌سازد، بنابراین استرس و تأثیرات خطرناک آن بر بدن را از بین می‌برد. عصاره ریشه کاسنی به دلیل خواص آرامش‌بخشی به خواب راحت کمک می‌کند و از بسیاری از قرص‌های خواب‌آور مرسوم سالم‌تر است. کاهش استرس و اضطراب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، عدم توازن هورمون‌ها، مرض بی‌خوابی، زوال عملکرد شناختی و پیری زودرس را تاحدودی تقلیل می‌دهد.

کبد دو وظیفه اصلی در بدن ما دارد؛ سم زدایی و تنظیم هورمون ها. مصرف عرق کاسنی به تقویت کبد و بازسازی سلول های آن کمک زیادی می کند. این عرق با کمک به خارج شدن سم ها از طریق ادرار ، در وظیفه سم زدایی کبد مشارکت کرده و مشکلاتی مثل التهاب یا حرارت بیش از حد بدن را نیز برطرف می سازد.[۱]
در مورد تنظیم هورمون ها، مصرف عرق کاسنی به برطرف کردن جوش های ناشی از تغییرات هورمونی کمک می کند و با تقویت کبد، در تنظیم آنان نیز مؤثر خواهد بود. شواهدی مرتبط با افزایش قدرت باروری نطفه و تنظیم و تقسیم کروموزم های نر و ماده نیز پس از مصرف این عرق گیاهی پر خاصیت مشاهده شده اما تا به حال ثابت نشده است.[۲]

کاسنی به‌طور سنتی برای درمان آرتروز به کار گرفته می‌شد، و مطالعات نشان دادند که کاسنی به‌طور قابل توجهی دارای خواص ضدالتهابی است که به همین دلیل موجب کاهش دردهای مفصلی – استخوانی می‌شود. در مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۰، گزارش‌ها حاکی از آن است که ۷۰٪ از بیمارانی که از دردهای مفصلی-استخوانی رنج می‌بردند و با کاسنی تحت درمان قرار گرفتند و به‌طور قابل ملاحظه‌ای دردهایشان بهبود یافت. همچنین کاسنی را عموماً برای کاهش دردهایی که عامل التهابی دارد، دردهای ماهیچه‌ای و درد مفاصل می‌توان مصرف نمود.

عرق کاسنی در بهبود و درمان جوش ها بسیار مؤثر است. طبع این عرق گیاهی سرد است، در نتیجه با مصرف گرمی جات، طبع شما را متعادل می کند. مصرف مرتب این عرق گیاهی به مرور باعث روشن تر شدن پوست شده و از ابتلا به بیماری های مزمن پوستی مثل اگزما نیز پیش گیری می کند.

اگرچه می‌توان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خون‌ریزی گردد و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست اما همان تحقیقات نشان می‌دهد که در دوران شیردهی نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع است زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل می‌شود.
۸
مصرف بیش از حد آن باعث ترش کردن معده، کاهش وزن (ورزشکارانی که دارای مقداری اضافه وزن هستند می‌توانند روزی ۲ الی ۵ بار از عرق کاسنی استفاده بکنند).
روش مصرف: بعد ازهر وعدهٔ غذایی با نصفی از لیوان آب مصرف شود.

کاسنی مضر است برای اشخاصی که مبتلا به سرفه هستند. تخم کاسنی بدمزه و قی‌آور است.

خنثی‌کننده ناراحتی‌های کاسنی، شکر است و برای بدطعمی تخم کاسنی سکنجبین و ادویه خوشبو است.

کاسنی معمولی (نام علمی: ‎Cichorium intybus L. به زبان ترکی: چیرتلیق) گیاهی است از راسته گل مینا (Asterales) تیره گل‌ستاره‌ای‌ها (Asteraceae) از رده کاسنی‌ها (Cichorium). از این گیاه دو گونه کِشتی و چهار تا شش گونه وحشی موجود است. نوع وحشی آن تا یک متر و نوع پرورش یافته آن تا دو متر هم رشد می‌کند.
کاسنی انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است. کاسنی بری که به tansy شهرت دارد در ایران نمی‌روید. کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام برده‌اند در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد و کاسنی معمولی.

کاسنی معمولی، یک گیاه دارویی پایا با گل‌های آبی یا ارغوانی است. کاسنی در اصل بومی جهان قدیم است و بعداً در قاره آمریکا نیز به‌صورت گیاه خودروی کنار جاده‌ای درآمده‌است.
منشأ اصلی این گیاه اروپای مرکزی، مناطق غربی و مرکزی آسیا و شمال آفریقا است و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف ایران به خصوص شهرستان اقلید، آذربایجان و مناطق کوهستانی خراسان دارد. به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و گرمای شدید تابستان را تحمل نمی‌کند.

شستشو دهندهٔ کبد و کلیه، خون ساز، افزایش نیروی جنسی و افزایش حجم اسپرم در مردان

کاسنی کاملاً سرد است، و تقویت‌کننده کبد، و مسکن حرارت و عطش، و گرمی و تقویت‌کننده کلیه و فشار خون و صفرا و پاک‌کننده مجرای ادرار و کلیه‌ها است.

آب برگ کاسنی بهترین داروی یرقان و کلیه‌ها و کبد است، و جوشیده و صاف کرده آن برطرف‌کننده تب‌های کهنه و تقویت‌کننده معده همراه با گل قند درمان‌کننده تب‌های جزئی مداوم است.

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد

کاسنی برای تنظیم فشار خون بسیار مفید است.

ضماد آن برطرف‌کننده ورم‌های گرم و درد چشم و افزاینده بینائی است.

تهیه ضمادی از کاسنی و سرب سائیده و روغن گل درمان‌کننده سرطان زخم دار است.

کاسنی دوست کبد است و کم‌کننده قند خون بیماران مبتلا به دیابت است.

هرگاه آب کاسنی و آب خیار چمبر را مخلوط کنید و در ابتدای شروع آنژین و بیماری‌های حلقوی با آن غرغره کنید، آن را درمان خواهد نمود.

تخم کاسنی در ترکیب با سایر داروهای خنک مفید و برطرف‌کننده تبهای صفراوی، یرقان، خفقان، بیماری‌های کبدی و سردرد است.

تخم کاسنی هرگاه همراه با صندل و تخم رازیانه پخته شود، دفع‌کننده سموم و ضعف کلیه و طحال و تحریک‌کننده اشتها است.

تخم کاسنی در جمیع حالات جانشین برگ کاسنی می‌تواند بشود.

مقدار مجاز خوراک طبی تخم کاسنی تا ۱۰ گرم است، و شربت آب آن ۴ تا ۱۰ گرم و داخل سایر جوشیدنی‌ها برای پختن دارو ۲۰ تا ۵۰ گرم است.

ریشه کاسنی گرم و خشک است، برطرف‌کننده گیر و سده، نرم‌کننده اخلاط سینه، افزاینده ادرار، برطرف‌کننده تب‌ها، تصفیه و پاک‌کننده خون، و رفع‌کننده ورم احشاء و درد مفاصل و استسقاء.

برای درمان یبوست، جوشانده برگ و ریشه کاسنی به مقدار ۲ فنجان صبح ناشنا بسیار مفید است.

برای تهیه ماسک زیبائی از کاسنی، کاسنی را بکوبید و آب آن را بگیرید و با سفیده تخم مرغ مخلوط کنید و به صورت بمالید. پس از یک ربع ساعت آن را با آب ساده بشویید. این ماسک غدد را تحریک می‌کند و عرقپوست را زیاد می‌کند. برای مبتلایان به امراض جلدی و اگزما مفید است.

کاسنی منبعی مفید برای فروکتوز است و اینولین به خودی خود شکلی از فیبر طبیعی است که اگر در برنامه غذایی گنجانده شوند به کنترل و کاهش وزن کمک شایانی می‌کنند. هر دوی این اهداف به تنظیم گرلین که نخستین اسید آمینه‌ای است که با احساس گرسنگی و رفتارهای غذا جویانه مرتبط است، کمک می‌کند. مصرف کاسنی موجب کاهش ترشح هورمون گرلین و منجر به کنترل پرخوری و ایجاد احساس سیری یا پری شکم می‌شود، که این امر در راستای تلاش برای کاهش وزن است.

کاسنی خواصی همچون داروهای مسکن دارد که اضطراب را کاهش داده و ذهن را آرام می‌سازد، بنابراین استرس و تأثیرات خطرناک آن بر بدن را از بین می‌برد. عصاره ریشه کاسنی به دلیل خواص آرامش‌بخشی به خواب راحت کمک می‌کند و از بسیاری از قرص‌های خواب‌آور مرسوم سالم‌تر است. کاهش استرس و اضطراب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، عدم توازن هورمون‌ها، مرض بی‌خوابی، زوال عملکرد شناختی و پیری زودرس را تاحدودی تقلیل می‌دهد.

کبد دو وظیفه اصلی در بدن ما دارد؛ سم زدایی و تنظیم هورمون ها. مصرف عرق کاسنی به تقویت کبد و بازسازی سلول های آن کمک زیادی می کند. این عرق با کمک به خارج شدن سم ها از طریق ادرار ، در وظیفه سم زدایی کبد مشارکت کرده و مشکلاتی مثل التهاب یا حرارت بیش از حد بدن را نیز برطرف می سازد.[۱]
در مورد تنظیم هورمون ها، مصرف عرق کاسنی به برطرف کردن جوش های ناشی از تغییرات هورمونی کمک می کند و با تقویت کبد، در تنظیم آنان نیز مؤثر خواهد بود. شواهدی مرتبط با افزایش قدرت باروری نطفه و تنظیم و تقسیم کروموزم های نر و ماده نیز پس از مصرف این عرق گیاهی پر خاصیت مشاهده شده اما تا به حال ثابت نشده است.[۲]

کاسنی به‌طور سنتی برای درمان آرتروز به کار گرفته می‌شد، و مطالعات نشان دادند که کاسنی به‌طور قابل توجهی دارای خواص ضدالتهابی است که به همین دلیل موجب کاهش دردهای مفصلی – استخوانی می‌شود. در مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۰، گزارش‌ها حاکی از آن است که ۷۰٪ از بیمارانی که از دردهای مفصلی-استخوانی رنج می‌بردند و با کاسنی تحت درمان قرار گرفتند و به‌طور قابل ملاحظه‌ای دردهایشان بهبود یافت. همچنین کاسنی را عموماً برای کاهش دردهایی که عامل التهابی دارد، دردهای ماهیچه‌ای و درد مفاصل می‌توان مصرف نمود.

عرق کاسنی در بهبود و درمان جوش ها بسیار مؤثر است. طبع این عرق گیاهی سرد است، در نتیجه با مصرف گرمی جات، طبع شما را متعادل می کند. مصرف مرتب این عرق گیاهی به مرور باعث روشن تر شدن پوست شده و از ابتلا به بیماری های مزمن پوستی مثل اگزما نیز پیش گیری می کند.

اگرچه می‌توان مزایای فراوانی برای کاسنی برشمرد، اما در صورت بارداری مصرف بیش از حد آن غیرمجاز است، زیرا ممکن است موجب خون‌ریزی گردد و احتمال سقط جنین غیرعمدی را افزایش دهد. اگرچه تحقیقات در این زمینه کافی نیست اما همان تحقیقات نشان می‌دهد که در دوران شیردهی نیز مصرف بیش از حد آن ممنوع است زیرا کاسنی از طریق شیر مادر به کودک منتقل می‌شود.
۸
مصرف بیش از حد آن باعث ترش کردن معده، کاهش وزن (ورزشکارانی که دارای مقداری اضافه وزن هستند می‌توانند روزی ۲ الی ۵ بار از عرق کاسنی استفاده بکنند).
روش مصرف: بعد ازهر وعدهٔ غذایی با نصفی از لیوان آب مصرف شود.

کاسنی مضر است برای اشخاصی که مبتلا به سرفه هستند. تخم کاسنی بدمزه و قی‌آور است.

خنثی‌کننده ناراحتی‌های کاسنی، شکر است و برای بدطعمی تخم کاسنی سکنجبین و ادویه خوشبو است.

عرقیات از نوشیدنی های گیاهی می باشد که برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده می شود. هر یک از عرقیات خواص منحصر به خود را نیز دارد اما در کنار این خواص هر کدام از آنها دارای طبع های  متفاوت هستند. به طور کلی چهار نوع مزاج متفاوت وجود دارد  گرم و خشک ،  سرد و خشک ،  گرم و تر،  سرد و تر .

فروش عمده عرقیات

 ما در این مقاله قصد داریم طبع عرقیات متفاوت را برای شما بیان کنیم و همچنین خاص این طبع گرم یا سرد را بازگو نماییم. اگر به طب سنتی علاقه دارید و برای درمان بیماریها از عرقیات بهره می گیرید با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

 عرقیات با طبیعت سرد:

 عرق کاسنی وعرق شاتره ، خارشتر وعرق بیدمشک از جمله عرقیات سرد هستند. که می توان به صورتهای  مختلف مصرف نمود.  بسیاری از عرق ها  طعم  خوبی ندارند و معمولاً تلخ هستند به همین دلیل خوردن آنها کمی مشکل است به خصوص برای کودکان. بنابراین یکی از راهها استفاده از عسل و یا نبات در عرق می باشد که تاثیری در خواص آن نخواهد داشت.

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد

 درست کردن شربت با عرقیات یکی دیگر از راههای مصرف آن می باشد به این صورت که یک دوم از ظرف را از عرق پر کنید و مابقی را با آب و شکر مخلوط نمایید. حتی نیز می توانید  به جای استفاده از آب و شکر از آب میوه های طبیعی نیز استفاده کنید.  معمولا این نوع شربت ها را در تابستان مصرف می کنند زیرا با وجود هوای گرم بدن نیاز به عرقیات خنک و سرد دارد تا از گرمازدگی و و کم آبی بدن جلوگیری کند. همچنین می توانید در شربت ها از دانه های گیاهی مانند خاکشیر و یا تخم شربتی که همان تخم ریحان نیز میباشد استفاده کنید زیرا این دانه های گیاهی باعث می شوند آب در بدن بیشتر دوام بیاورد.

 عرقیات با طبیعت گرم:

 عرقیاتی که طبع گرم دارند شامل گلاب، بهار نارنج ،آویشن، عرق نعنا ،عرق پونه، عرق چهل گیاه، عرق بادرنجبویه، عرق بومادران ،عرق شوید، عرق کاکوتی ،عرق گزنه، عرق نسترن و عرق رازیانه میشود. عکس ارک ها طبیعت گرم دارد و البته آنها نیز بیشتر است.

 به طور مثال عرق پونه اشتها آور، ضد اسهال، رفع سوزش معده ،ضد سرفه و مسکن سکسکه است. عرق نعنا نیز خواص بسیاری دارد همچون کمک به هضم غذا و خوشبو کننده دهان می باشد. اگر علاقه به دانستن خواص عرقیات دارید. با ما همراه باشید.

فروش عمده گلاب

 برای اینکه بتوانید از عرقیات بیشترین بهره را ببرید باید با خواص آن نیز آشنا باشید و هم چنین بتوانید عرق خوب و مطلوب را تشخیص دهید بنابراین در مقالات بعدی توضیحات بیشتری در مورد خاص و تشخیص عرق مرغوب را به شما عزیزان ارائه خواهیم داد از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید سپاسگزاریم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وبسایت

آدرس دفتر مرکزی : استان اصفهان شهرستان اصفهان سیتی سنتر طبقه همکف واحد B043

شعبه 2 : استان چهارمحال بختیاری شهرستان بروجن نبش خیابان طالقانی شرقی مجتمع تجاری بابایی طبقه دوم دفتر 207

 

09132887767 آقای حیدری

تلفن : 03136671560

ایمیل:hafteghlim.agrin@gmail.com


عرق برگ چنار: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق برگ زیتون: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق برگ مورد: (طبیعت سرد دارد)

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد


طریقه ی مصرف:


عرق بید: (طبیعت سرد و خشک دارد)


طریقه ی مصرف:


چهار عرق سرد: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق خارشتر: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق ختمی: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق خیار: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق ریواس: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق شاهتره: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق کاسنی: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:

عرق کیالک (سرخ ولیک یا زالزالک): (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق گشنیز: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق گل ختمی: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق مورد( برگ مورد): (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد


عرق نیلوفر: (طبیعت سرد دارد)


طریقه ی مصرف:


عرق همیشه بهار: (طبیعت سرد و خشک دارد)


طریقه ی مصرف:


 

نویسنده : نار مشک

1398-05-02

خواص خوراکی ها

می‌توانید در این مطلب در مورد عرقیات زیر بخوانید:

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد

انواع عرقیات گیاهی یا عرقیجات گیاهی یکی از پرمصرف‌ترین صورت‌های مصرف گیاهان دارویی هستند که چنانچه به‌جا و به اندازه مصرف شوند، عوارض ناشی از بیماری‌های مختلف را کاهش یا بهبود می‌بخشند. امروزه در ایران گیاهان دارویی متعددی وجود دارند که عرق‌گیری شده و برای امور پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از عرقیات گیاهی برای چاق شدن یا برای لاغری، رقیق کردن خون، کاهش غلظت خون، کاهش قند خون، آرامش اعصاب و… بهره می‌برند. برخی از فواید درمانی و خواص عرقیات گیاهی اصل عبارتند از: تقویت معده، تقویت قلب و کبد، دفع کرم و انگل، پاکسازی کننده کبد و معده، خواب آور، آرامش بخش و… 

شاید بتوان به جرات ادعا کرد که کاسنی یکی از معدود گیاهانی است که از دیرباز تا کنون توانسته است جایگاه درمانی خود را در ملل و نحل به قوت حفظ کند. تقریبا تمامی ملت‌ها؛ کاسنی را از اعصار بسیار کهن تا امروز مصرف کرده‌اند. به عقیده بسیاری از خبرگان علم پزشکی، هیچ داروی موثری مانند کاسنی شهرت جهانی پیدا نکرده و مصرف آن تا این حد همگانی و عمومی نشده است.

اما عرق کاسنی برای چی خوبه؟ فواید و خواص عرق کاسنی برای بدن خصوصا کبد بسیار است. کاسنی دارای اجزای حاره لطیفه است و مفتح یا گشاینده گرفتگی‌های کبدی است، یعنی عرق کاسنی یکی از عرقیات مفید برای کبد چرب است چراکه مقوی کبد و تقویت کننده قوای کبد است و مسکن حرارت خون و صفرا و تشنگی است. همچنین مسکن التهاب معده است. عرق کاسنی هم موافق کبد گرم مزاج و هم کبد سرد مراج است. از دیگر خواص عرق کاسنی این است که منقی مجاری ادرار و کلیه و بهترین دارو برای درمان یرقان سددی است. همچنین عرق کاسنی برای درمان تب‌های مزمن مفید است. طبع یا طبیعت عرق هم کاسنی سرد و تر است.

گلاب یا عرق گل سرخ که در عربی به آن ماءالورد می‌گویند از گل برگ‌های گل سرخ گرفته می‌شود. تلخی و عطر ملایم از صفات گلاب ناب است و گلاب یزدی و گلاب کاشانی و گلاب عراق از بهترین انواع گلاب می‌باشند. گلاب به مایعی گفته می‌شود که از جوشاندن و تقطیر گل‌های درختچه گل سرخ تازه چیده شده استخراج می‌کنند. گلاب ممتاز و اصل، شفاف، روشن، بدون رسوب است و بوی آن بوی مطبوع گل سرخ یا گل محمدی و فاقد بوی ترشیدگی است. طعم گلاب نیز سنگین و کمی مایل به تلخی است که از جمله مهمترین نشانه‌های اصل بودن گلاب به‌ شمار می‌رود.

گلاب مرکب القوی است و طبع یا طبیعت آن مایل به سردی است و خواص درمانی فراوانی دارد. خواص گلاب براي پوست بی بدیل است، بهترین پاک کننده طبیعی پوست که می‌تواند چهره‌ای زیبا و پر طراوت برای شما ایجاد کند گلاب است. از قدیم‌ الایام اسانس گل سرخ یا گلاب به عنوان پاک کننده پوست استفاده می‌شده چراکه پوست را تقویت کرده و عروق خونی سطح پوست را به حالت طبیعی برمی‌گرداند. همچنین بهترین درمان برای انواع سردردها گلاب است که این فرآورده حتی از طریق موضعی می‌تواند بر روی سر اثر گذاشته و در بهبود سردرد بسیار موثر باشد.

رازيانج معرب رازيانه فارسی است و نيز به فارسی باديان و به رومی شمار و در هندى سونف نام دارد. رازیانه بذرى است معروف که دو نوع بستانی و برى دارد. بستانی را مارثون و برى را اقومارثون می‌گويند و بهترين آن نوع بستانی آن است، طبيعت بستانی آن در اول سوم گرم و در آخر اول خشک است و تخم آن گرم‌تر از برگ آن و بيخ آن قويتر از سائر اجزاى آن است.

افعال و خواص رازیانه در طب سنتی عبارت است از مفتح سدد مجارى سينه(درمان كيست سينه) و كبد و طحال و کلیه و مثانه و مُسكن اوجاع یا دردهای آنها كه از برودت باشد. همچنین رازیانه مقوى باصره و معده و محلل رياح و اخلاط غليظه و مولد شير و زياده كننده شیر است. 

همچنین عرق رازیانه برای نفخ، گرفتگی‌های مجارى سينه، افزایش شیر مادر و دوران یائسگی مفید است. در ضمن بین مصرف عرق رازیانه و لاغری ارتباط نزدیکی وجود دارد، عرق رازیانه برای درمان چاقی بسیار مفید است چراکه عرق رازیانه با تحلیل ریاح غلیظ و رفع رطوبات رقیق و چسبنده و بلغم‌ها باعث کاهش وزن خواهد می‌شود.

نعنا را در انگلیسی Mint و به عربی نعناع می‌نامند؛ نعناع گیاهی است معروف که دو نوع بری و بستانی دارد، برگ بری آن خشن‌تر و کوچک‌تر و بستانی نازک‌تر و نرم‌تر و بهترین نوع نعنا تازه املس بستانی آن است. از منظر طب سنتی ایران طبع یا طبیعت نعنا در آخر دوم گرم و خشک و با رطوبت فضلیه است. خواص و فواید نعناع از نظر طب سنتی عبارت است از اینکه در جمیع افعال و خواص قویتر از پودنه یا پونه است و با قوّت مسخنه، یعنی گرمی بخش است. نعنا یکی از گیاهان مفرح و شادی بخش و مقوی قلب است.

عرق نعنا کاربرد بسیاری در درمان بیماری‌ها به ویژه درمان دل درد، رفع نفخ و برطرف نمودن مشکلات گوارشی دارد. طبع عرق نعنا گرم و خشک است و برای همین عرق نعناع ضد نفخ است و می‌تواند باعث کاهش درد معده شود همچنین برای بعضی از دل‌دردها، دل‌پیچه‌ها و رفع سوء‌هاضمه فرآورده خوبی است. خاصیت عرق نعناع این است که تقویت کننده معده و و مقوی قوای ماسکه و هاضمه و تقویت کننده فم معده است و باعث تحلیل ریاح معده و آروغ و رفع فواق یا سکسکه ریحی و از بین برنده انواع کرم شکم است. خاصیت گرما بخشی عرق نعنا اصل می‌تواند فرآیند گوارش غذا را تسهیل کند.

برای خرید اینترنتی عرق نعناع اصل اینجا کلیک کنید

خلاف البلخی که به فارسی بیدمشک می‌نامند و در شام شاه‌بید و در روم بهرامج است. درخت بیدمشک شبیه به درخت بید ساده و از آن کوچکتر است و بسیار خوشبو است. عرق بیدمشک اسانسی است که از گیاه بیدمشک گرفته می‌شود. اما عرق بیدمشک چه خواصی دارد یا به زبانی ساده‌تر عرق بیدمشک برای چی خوبه؟ عرق بیدمشک در جمیع افعال قویتر از عرق بید و گلاب است یعنی خواص عرق بیدمشک از خواص گلاب و خواص عرق بید بیشتر و بهتر است. بیدمشک حافظ قوای جنسی در گرم مزاجان است و سردردهای ناشی از گرمی را تسکین می‌دهد همچنین مالیدن آب و عرق بیدمشک بر ورم‌های ناشی از گرمی در تحلیل این نوع از ورم‌ها بسیار تاثیرگذار است.

طبیعت بیدمشک سرد و تر است و عرق آن مُلین طبع و حافظ قوای جنسی در گرم مزاجان است، بوئیدن گل و یا عرق بید مشک مقوی مغز است. همچنین بیدمشک به عنوان داروی موثر در تقویت قلب، آرام بخش و رفع کننده درد و خستگی شهرت دارد. از خواص دیگر بیدمشک این است که مقوی مغز و قلب و بازکننده انسداد کبد است و بعضی از انواع سردرد را رفع می‌کند همچنین رفع کننده تشنگی و مقوی معده‌های گرم است.

نانخواه لغتی است فارسی و مشهور به زنیان که در زبان عربی به آن کمون ملوکی می‌گویند و تخمی است شبیه به انیسون و از آن ریزتر که طعم تند و تلخی دارد و از نظر طب سنتی ایرانی طبع یا طبیعت زنیان گرم و خشک در درجه سوم است. اما عرق زنیان برای چی خوبه؟ عرق زنیان اصل، ادرارآور، قاعده آور و معرق است و برای درمان گاز معده و آروغ و ورم‌های ناشی از سردی مناسب است، عرق زنیان برای دفع رطوبت‌های زائد بدن مفید است و باعث کاهش وزن و درمان پف صورت می‌شود. عرق زنیان در درمان سوء هاضمه، تهوع، عفونت و کرم معده نفع دارد و برطرف کننده بدبويی آروغ و یکی از بهترین عرقیات گیاهی برای بی اشتهایی و حالت تهوع است.

خرید اینترنتی بهترین مارک عرقیات گیاهی

یونجه در زبان انگلیسی Alfalfa نام دارد و اسپست نام فارسی یونجه است که در عربی رطبه و به ترکی یونجه می‌نامند، همچنین یونجه خشک در عربی قت نامیده می‌شود. یونجه گیاهی است پایا از تیره پروانه واران و از دسته شبدرها که برگ‌هایش دارای تقسیمات سه تایی است. گل‌هایش غالباً بنفش رنگ و کوچک و گاهی زرد رنگ است و گل آذینش خوشه‌ای است. معمولاً یونجه بین ۴ تا ۱۰ سال در زمینی که کشت می‌شود می‌ماند و هر مرتبه که یونجه را درو کنند دوباره رشد می‌کند و به طور معمول هر سال ۴ مرتبه می‌توان یونجه را درو کرد. یونجه اصولاً مبدأ کویری دارد و در حال حاضر در تمام مناطق معتدل کشت می‌گردد.

یونجه، گیاهی است اسرارآمیز که امروز در اذهان عمومی تنها به درد علوفه دام می‌خورد، درحالی که در گذشته استفاده‌های فراوانی از این گیاه می‌شده، این سبزی مغزی هم غذا است و هم دوا و گوهری گرانبها است و متاسفانه به دیده حقارت نگریسته می‌شود. از منظر طب سنتی ایرانی طبیعت یا طبع یونجه در آخر اول گرم و تر است.

خواص و فواید یونجه عبارت است از مبهی و چاق کننده یعنی عرق یونجه یکی از عرقیات گیاهی برای چاق شدن است، مفید جهت رعشه و مداومت در خوردن عرق یونجه با شکر مسمن یا چاق کننده و تولید کننده خون صالح است. برای اطلاع از طریقه مصرف عرق یونجه برای افزایش وزن و چاقی بدن باید با متخصص طب ایرانی مشورت کنید. عوارض کمبود ویتامین ث مانند خستگی و کوفتگی بدن، خونریزی لثه، سستی استخوان‌ها و سایر عوارض ناشی از کمبود ویتامین ث با خوردن عرق یونجه به سرعت درمان می‌شود.

خواص کلی عناب عبارت است از اعتدال بخشیدن به اخلاط بدن، ملین سینه و احشاء، رفع گرفتگی دستگاه تنفس و صدا، صاف کننده خون و سازندۀ خون و خونساز، تسکین التهاب و تشنگی همچنین عناب دردهای کبد و کلیه و مثانه و مجاری آنها را پاک نموده و التیام می بخشد. در متون طب سنتی ایرانی عناب منضج اخلاط غلیظ و ملین صدر و احشا و مسهل اخلاط رقیق و رافع خشونت سینه و حلق و صوت که عارض از حرارت باشد است. ضمن اینکه برطرف کننده سرفه و ربو و درد صدر و  مسکن گرمی خون و گرمی و درد کبد و کلیه و مثانه و امراض مقعده و سوزش امعا و معده و برطرف کننده فساد مزاج جگر است.

و اما خواص عرق عناب عبارت است از اعتدال بخشیدن به اخلاط بدن، ملین سینه و احشاء، رفع گرفتگی دستگاه تنفس و صدا، صاف کننده خون و سازندۀ خون و خونساز، همچنین عرق عناب باعث تسکین التهاب و تشنگی شده و سموم کبد و کلیه و مثانه و مجاری آنها را پاک نموده و دردهای آن‌ها را التیام می‌بخشد. عرق عناب عرق گیاهی تصفیه کننده خون و پالایشگر طبیعی خون است و مسهل اخلاط رقیق و منضج اخلاط غلیظ است و از غلیان خون می‌کاهد.

​سبزی خرفه چیست؟ بقلة الحمقاء ​لغتی عربی است و نيز در زبان عربی فرفخ و رجله و حسيب و بقلة اللينه و بقلۀ مباركه و بقلۀ فاطمه و بقلة الزهرا نامیده می‌شود و در زبان فارسی خرفه و تورك نام دارد و به عبرانی ارغيلم و به در زبان اهل فرنگ برغال سالی و در زبان هندى خلفه می‌نامند. نوع کوچک خرفه را لونيا نامند و وجه تسميه آن بحمقا آن است كه در مسيل و واديها و رودخانه‌ها و جاهاى نمناك بى‌جا مى‌رويد و اختصاص به محلى خاص ندارد. گیاه خرفه بسيار نرم و تر و خفيف مى‌باشد.

خواص عرق خرفه عبارت است از مسكن خلط صفرا و خلط خون و حرارت کبد و معده و حدت تب‌هاى گرم. عرق خرفه همچنین یکی از عرقیات گیاهی ضد دیابت است و برای ذيابيطس یا بیماری قند یا دیابت نافع است. از دیگر خواص خاص عرق خرفه تسكين حرارت رحم و سوزش و درد رحم است. عرق خرفه در بیماری‌های ناشی از گرمی خصوصا در شهرها و فصل‌های گرم  مفید است و اگر گرم مزاجان لاغر و خشك میل کنند ايشان را تر و فربه گرداند.

کاشان قطب تولید عرقیات گیاهی کشور است این شهرستان بزرگترین قطب صنایع فرآوری گیاهان دارویی و تولید عرقیات گیاهی خصوصا گل و گلاب کشور است.، اقتصاد کاشان از دیرباز بر روی صنعت کشاورزی و تولید محصولاتی چون پنبه، صیفی‌جات و انواع میوه‌ها و گیاهان دارویی، گلابگیری و تهیه عرقیجات سنتی و صنایع دستی تکیه داشته‌ است، افزون بر آن پرورش گل در قمصر، نیاسر، برزک و آران و بیدگل پیشینه‌ای تاریخی دارد. تاکنون ۲۲۵ گونه گیاهان دارویی و معطر در دو اقلیم آب و هوایی گرم وخشک، سرد و کوهستانی کاشان شناسایی شده که این امر عامل اصلی ایجاد کارگاه های گلابگیری و عرقیات سنتی از زمانهای بسیار دور تاکنون در این منطقه بوده به طوری که شهرستان کاشان نه تنها در ایران بلکه در جهان در تولید و فرآوری گل وگیاهان دارویی شهرت دارد.

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد

عرق گل سرخ یا همان گلاب، عرق بیدمشک، عرق نعنا، عرق کاسنی، عرق بهارنارنج، عرق رازیانه، عرق بادرنجبویه، عرق اترج، عرق بومادران، عرق خارشتر، عرق هل، عرق شنبلیله، عرق دارچین و عرق شاتره از بهترین و پرمصرف ترین عرقیات گیاهی هستند.

زمان مصرف داروهای گیاهی از جمله عرقیات، پودرها، کپسول‌ها و دمنوش‌ها متناسب است با مسئله و مزاج یا بیماری فرد، این موارد روش‌ها و راهکارهای درمانی است، اگر داروی خاصی در زمان خاصی توصیه یا تجویز شود، علت خاصی دارد و پزشک می‌خواهد اثر‌گذاری دارو را افزایش دهد لذا باید دقیق اجرا شود، برای همین بهترین زمان مصرف عرقیات گیاهی باید طبق دستور و تجویز متخصص یا پزشک تعیین شود.

اگر خواهان خرید عرقیات گیاهی اصل و اعلا هستید، حتما از بهترین شرکت های تولید کننده عرقیات گیاهی که در هنگام تولید فرآیندی کاملا بهداشتی را طی می‌کنند خرید کنید، در موقع خرید عرقیات گیاهی به نام کارخانه، شماره ثبت و تاریخ مصرف آن دقت فرمایید و علامت و مجوز سازمان غذا و دارو را بررسی کنید. عرق گیاهی که استریل و پاستوریزه، دارای بسته بندی بهداشتی و تاریخ تولید و انقضا باشد و رنگ شفاف و زلالی داشته باشد را خرید کنید، لازم به ذکر است اگر عرق گیاهی پس از مدتی کدر شد یا رسوب کرد، آلوده به قارچ و کپک شده و مصرف آن مسمومیت‌زا است، پس کدر شدن عرقیات گیاهی می‌تواند علامت فاسد شدن آن باشد.

در خبرنامه مشترک شوید و آخرین مطالب را در ایمیل خود داشته باشید

در شبکه های اجتماعی ما را دنبال کنید

طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد
طبع عرق کاسنی گرم است یا سرد
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *