زیتون پرورده

دوره مقدماتی php
زیتون پرورده
زیتون پرورده

اگر مهمان گیلانی‌ها شده باشید، بعید است که تصویر سفره رنگارنگ و عطر غذاهایشان از یادتان رفته باشد. در خانه آنها، از کال باقلا و گردو و سیر ترشی گرفته تا نازخاتون و بورانی‌های خوش‌عطر و زیتون پرونده خوش‌طعم، همه چیز برای چیدن یک سفره خاص و به یادماندنی آماده است. اگر تصویر خوشایند این مهمانی هنوز حالتان را خوب می‌کند و می‌خواهید چند کیلومتر دورتر از خانه میزبانتان، به شیوه او سفره را بچینید با ما همراه باشید. ما روش تهیه محبوب‌ترین غذاهای شمالی را همراه با طرز تهیه چاشنی‌هایی مثل زیتون پرورده خانگی با شما درمیان می‌گذاریم.

برای تهیه زیتون پرورده خانگی خوشمزه، ابتدا هسته زیتون‌ها را جدا کنید. سبزی معطر را خوب بشویید سپس چرخ کنید. داخل یک کاسه گردوی چرخ شده، سبزی، رب انار، گلپر و سیر کوبیده شده را با هم مخلوط کنید. مقداری آب انار هم اضافه کرده و در آخر دانه‌های انار را اضافه کنید. طعم این پیش غذا تا حدی سلیقه‌ای است. بنابراین بر حسب ذائقه‌تان چاشنی‌ها را کم و زیاد کنید.

ابتدا گردو را چرخ کنید. سبزی‌ها را هم بشویید و خیلی ریز خرد کنید. زیتون‌ها را داخل یک کاسه بریزید. اگر زیتونی که استفاده می‌کنید شور بود، در آب بخوابانید تا شوری آن گرفته شود. سیر، رب انار، نمک و گلپر، انار و آب انار را اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. بعد از ترکیب کردن همه مواد، زیتون پرورده را داخل یخچال قرار تا مزه‌ها به خورد هم روند.

در صورتی که سبزی چوچاق در دسترس نداشتید، از یک قاشق نعنای خشک استفاده کنید.

اگر زیتونی که استفاده می‌کنید، رگ تلخی داشت یا شور بود آن را در آب بخوابانید.

زیتون پرورده

دوره مقدماتی php

امتیاز:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

تمام حقوق این وبسایت برای گروه صنایع غذایی سولیکو
محفوظ می باشد.

اگر مهمان گیلانی‌ها شده باشید، بعید است که تصویر سفره رنگارنگ و عطر غذاهایشان از یادتان رفته باشد. در خانه آنها، از کال باقلا و گردو و سیر ترشی گرفته تا نازخاتون و بورانی‌های خوش‌عطر و زیتون پرونده خوش‌طعم، همه چیز برای چیدن یک سفره خاص و به یادماندنی آماده است. اگر تصویر خوشایند این مهمانی هنوز حالتان را خوب می‌کند و می‌خواهید چند کیلومتر دورتر از خانه میزبانتان، به شیوه او سفره را بچینید با ما همراه باشید. ما روش تهیه محبوب‌ترین غذاهای شمالی را همراه با طرز تهیه چاشنی‌هایی مثل زیتون پرورده خانگی با شما درمیان می‌گذاریم.

برای تهیه زیتون پرورده خانگی خوشمزه، ابتدا هسته زیتون‌ها را جدا کنید. سبزی معطر را خوب بشویید سپس چرخ کنید. داخل یک کاسه گردوی چرخ شده، سبزی، رب انار، گلپر و سیر کوبیده شده را با هم مخلوط کنید. مقداری آب انار هم اضافه کرده و در آخر دانه‌های انار را اضافه کنید. طعم این پیش غذا تا حدی سلیقه‌ای است. بنابراین بر حسب ذائقه‌تان چاشنی‌ها را کم و زیاد کنید.

ابتدا گردو را چرخ کنید. سبزی‌ها را هم بشویید و خیلی ریز خرد کنید. زیتون‌ها را داخل یک کاسه بریزید. اگر زیتونی که استفاده می‌کنید شور بود، در آب بخوابانید تا شوری آن گرفته شود. سیر، رب انار، نمک و گلپر، انار و آب انار را اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. بعد از ترکیب کردن همه مواد، زیتون پرورده را داخل یخچال قرار تا مزه‌ها به خورد هم روند.

در صورتی که سبزی چوچاق در دسترس نداشتید، از یک قاشق نعنای خشک استفاده کنید.

اگر زیتونی که استفاده می‌کنید، رگ تلخی داشت یا شور بود آن را در آب بخوابانید.

زیتون پرورده

امتیاز:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

تمام حقوق این وبسایت برای گروه صنایع غذایی سولیکو
محفوظ می باشد.

زیتون پرورده، یکی از چاشنی‌های مهم و همیشگی سفره شمالی‌هاست. برای آماده کردن آن، می‌توانید زیتون، رب‌انار و گردو را به میزان دلخواه با هم ترکیب کنید اما اگر به دنبال طرز تهیه زیتون پرورده به روش محلی‌های گیلان می‌گردید، ادامه این مطلب را بخوانید.

زیتون‌ها را برای 10 دقیقه تا نیم ساعت (بسته به میزان شور بودن) در یک کاسه آب قرار دهید و سپس در صافی بریزید.

ابتدا همه مواد گفته شده به جز زیتون و گردو را در یک کاسه بزرگ به خوبی مخلوط کنید. در این مرحله نمک را اضافه نکنید، چراکه ممکن است زیتون شما به اندازه کافی نمک داشته باشد.

زیتونی که آبش گرفته شده را همراه با پودر گردو با سسی که درست کرده‌اید مخلوط کنید.

زیتون پرورده

زیتون پرورده را بعد از آماده شدن در شیشه دربسته در یخچال بگذارید.

همانطور که در طرز تهیه زیتون پرورده به شما پیشنهاد کردیم، نمک را در پایان کار اضافه کنید و در صورت نمکین بودن زیتون‌هایی که تهیه کرده‌اید، از زدن میزان بیشتر نمک به آنها خودداری کنید.

زیتون پرورده با سبزی شمالی چوچاق آماده می‌شود، اگر به آن دسترسی ندارید می‌توانید از ترکیب دلار شمالی استفاده کنید و در غیر این صورت، یک قاشق غذاخوری گشنیز و یک قاشق چای‌خوری نعناع به این میزان زیتون پرورده اضافه کنید.

هرچه پودر گردوی شما روشن‌تر باشد، رنگ زیتون پرورده هم روشن‌تر می‌شود.

سیر تازه زیتون پرورده را خوش‌طعم‌تر خواهد کرد اما می‌توانید آن را از دستور حذف کنید یا به جای یک کله سیر تازه، از دو حبه سیر له شده کهنه‌تر استفاده کنید.

امتیاز:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

تمام حقوق این وبسایت برای گروه صنایع غذایی سولیکو
محفوظ می باشد.

زیتون پرورده

زیتون پرورده یکی از انواع چاشنی ها یا مخلفات بسیار پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که مانند انواع ترشی ها در کنار غذای اصلی سرو می شود. اصالت زیتون پرورده متعلق به استان های شمالی کشور ( گیلان و مازندران ) می باشد.

با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید یک شیشه زیتون پرورده تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری زیتون پرورده تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش طرز تهیه زیتون پرورده با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۱ شیشه

زیتون پرورده

دستور تهیه

برای تهیه زیتون پرورده شمالی ابتدا مغز گردوها را دو بار چرخ می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم سپس زیتون ها را به آن اضافه می کنیم.اگر زیتون ها ترش یا شور بودند به مدت حداکثر ۱ ساعت در ظرف پر از آب می ریزیم تا خوب خیس بخورند

و سپس در آبکش می ریزیم و آبکش می کنیم و می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد در زیتون پرورده استفاده می کنیم. سپس رب انار را با آب لیمو ترش هم زمان به مواد می افزاییم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم

پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم پودر نعناع خشک ، پودر آویشن خشک ، دانه های انار و روغن زیتون را نیز به مواد اضافه می کنیم و مجددا با قاشق مواد را با هم مخلوط می کنیم تا طعم سبزی ها کاملا به خورد مواد برود.

پس از اینکه مواد کاملا یکدست شدند آنها را در ظرف مخصوص که درب داشته باشد می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم سپس در یخچال نگهداری می کنیم. بهتر است زیتون پروده یک روز در یخچال بماند سپس آنرا مصرف کنید. نوش جان

زیتون پرورده

زیتون پرورده یکی از انواع چاشنی ها یا مخلفات بسیار پر طرفدار و خوشمزه ایرانی است که مانند انواع ترشی ها در کنار غذای اصلی سرو می شود. اصالت زیتون پرورده متعلق به استان های شمالی کشور ( گیلان و مازندران ) می باشد.

با مقدار موادی که در این دستور قرار گرفته است می توانید یک شیشه زیتون پرورده تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری زیتون پرورده تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش طرز تهیه زیتون پرورده با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۱ شیشه

زیتون پرورده

دستور تهیه

برای تهیه زیتون پرورده شمالی ابتدا مغز گردوها را دو بار چرخ می کنیم و در کاسه ای بزرگ می ریزیم سپس زیتون ها را به آن اضافه می کنیم.اگر زیتون ها ترش یا شور بودند به مدت حداکثر ۱ ساعت در ظرف پر از آب می ریزیم تا خوب خیس بخورند

و سپس در آبکش می ریزیم و آبکش می کنیم و می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد در زیتون پرورده استفاده می کنیم. سپس رب انار را با آب لیمو ترش هم زمان به مواد می افزاییم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم

پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم پودر نعناع خشک ، پودر آویشن خشک ، دانه های انار و روغن زیتون را نیز به مواد اضافه می کنیم و مجددا با قاشق مواد را با هم مخلوط می کنیم تا طعم سبزی ها کاملا به خورد مواد برود.

پس از اینکه مواد کاملا یکدست شدند آنها را در ظرف مخصوص که درب داشته باشد می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم سپس در یخچال نگهداری می کنیم. بهتر است زیتون پروده یک روز در یخچال بماند سپس آنرا مصرف کنید. نوش جان

زیتون پرورده از انواع پیش‌غذاهایی است که بیشتر در شهرهای شمالی می‌بینیم و در طعم‌های مختلف با ذائقه‌های متفاوت وجود دارد؛ از ترش تا شیرین و ملس.

اگر جزو افرادی باشید که در وعده‌های غذایی به‌دنبال پیش‌غذا و انواع چاشنی‌ها هستید، پس زیتون و زیتون پرورده و انواع سالادها همیشه در سفره غذایی‌تان هست. زیتون پرورده از انواع پیش‌غذاهایی است که بیشتر در شهرهای شمالی می‌بینیم و در طعم‌های مختلف با ذائقه‌های متفاوت وجود دارد؛ از ترش تا شیرین و ملس. درست‌کردن زیتون پرورده در خانه اما هیجان بیشتری دارد، چون هم مطابق با سلیقه خودتان درست می‌شود هم از سلامت موادی که به آن اضافه می‌شود مطمئن هستید.

مواد لازم:

طرز تهیه:

زیتون پرورده

۱. برای تهیه زیتون پرورده شمالی ابتدا مغز گردوها را دو بار چرخ می‌کنیم و در کاسه‌ای بزرگ می‌ریزیم. سپس زیتون‌ها را به آن اضافه می‌کنیم. اگر زیتون‌ها ترش یا شور بودند به مدت حداکثر ۱ ساعت در ظرف پر از آب می‌ریزیم تا خوب خیس بخورند

۲. سپس در آبکش می‌ریزیم و آبکش می‌کنیم و می‌گذاریم تا آب اضافه آنها خارج شود و بعد در زیتون پرورده استفاده می‌کنیم. سپس رب انار را با آب لیمو ترش هم زمان به مواد می‌افزاییم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم

۳. پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم، پودر نعناع خشک، پودر آویشن خشک، دانه‌های انار و روغن زیتون را نیز به مواد اضافه می‌کنیم و مجددا با قاشق مواد را با هم مخلوط می‌کنیم تا طعم سبزی‌ها کاملا به خورد مواد برود.

۴. پس از اینکه مواد کاملا یک‌دست شدند آنها را در ظرف مخصوص که در داشته باشد می‌ریزیم و آن را محکم می‌بندیم. سپس در یخچال نگهداری می‌کنیم.

در این زمینه بخوانید:

فوت و فن‌های درست کردن چلو مرغ مجلسی و رستورانی

طرز تهیه پیتزای سبزیجات؛ منهای سوسیس و کالباس!

فوت و فن‌ها:

– اگر زیتون تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.

– اگر در زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده کنید رنگ زیتون پرورده شما روشن‌تر و در صورتی که از انار بیشتری استفاده کنید، رنگ آن تیره تر خواهد شد.

– زیتونی که استفاده می‌کنید باید سبز، بدون هسته و ریز باشد. هر چه زیتون‌ها ریزتر باشند، خوشمزه‌ترند و طعم زیتون پرورده بهتر خواهد شد. بنابراین هرگز زیتون هسته‌دار و درشت را برای تهیه این پیش غذا استفاده نکنید.

– گردویی که استفاده می‌کنید باید مرغوب و تازه باشد زیرا افزودن گردوی کهنه به زیتون پرورده باعث می‌شود این پیش غذا به سرعت طعم تلخی پیدا کند.

– قبل از اینکه زیتون را به مخلوط‌تان اضافه کنید، آن را با آب نشویید زیرا باعث کپک زدن زیتون پرورده خواهد شد.

– رب اناری که در تهیه زیتون پرورده استفاده می‌کنید، باید ترش و شیرین باشد. هرگز رب انار کاملا شیرین یا بسیار ترش را برای طعم‌دار کردن این پیش غذا استفاده نکنید.

فرنی یک دسر جذاب و راحت است که با انواع ترکیبات و متناسب با سلیقه‌های مختلف می‌تواند تهیه شود.

کاچی دسری است که در سنت ما عموما برای زنانی پخته می‌شود که به تازگی زایمان کرده‌اند. اما این…

شیرپسته یکی از دسرهای جذاب است که هم به راحتی درست می‌شود هم سرشار از ویتامین و مواد مغذی است…

مهم‌ترین قسمت هر پیتزا اما خمیر آن است. درست است که خمیرهای آماده در همه سوپر مارکت‌ها هست…

مرغ را می‌شود متناسب با هر سلیقه و ذائقه‌ای طعم‌دار کرد و روش پخت جدیدی برای آن در نظر گرفت.…

آلبالو خشکه از همان زمانی که در قیف‌های کاغذی فروخته می‌شد، به یک خوراکی نوستالژیک تبدیل شد.

فلافل به عنوان یکی از محبوب‌ترین غذاها در کشورهای عربی و شرقی، در ایران نیز طرفداران خاص خود…

زیتون پرورده از انواع پیش‌غذاهایی است که بیشتر در شهرهای شمالی می‌بینیم و در طعم‌های مختلف با ذائقه‌های متفاوت وجود دارد؛ از ترش تا شیرین و ملس.

اگر جزو افرادی باشید که در وعده‌های غذایی به‌دنبال پیش‌غذا و انواع چاشنی‌ها هستید، پس زیتون و زیتون پرورده و انواع سالادها همیشه در سفره غذایی‌تان هست. زیتون پرورده از انواع پیش‌غذاهایی است که بیشتر در شهرهای شمالی می‌بینیم و در طعم‌های مختلف با ذائقه‌های متفاوت وجود دارد؛ از ترش تا شیرین و ملس. درست‌کردن زیتون پرورده در خانه اما هیجان بیشتری دارد، چون هم مطابق با سلیقه خودتان درست می‌شود هم از سلامت موادی که به آن اضافه می‌شود مطمئن هستید.

مواد لازم:

طرز تهیه:

زیتون پرورده

۱. برای تهیه زیتون پرورده شمالی ابتدا مغز گردوها را دو بار چرخ می‌کنیم و در کاسه‌ای بزرگ می‌ریزیم. سپس زیتون‌ها را به آن اضافه می‌کنیم. اگر زیتون‌ها ترش یا شور بودند به مدت حداکثر ۱ ساعت در ظرف پر از آب می‌ریزیم تا خوب خیس بخورند

۲. سپس در آبکش می‌ریزیم و آبکش می‌کنیم و می‌گذاریم تا آب اضافه آنها خارج شود و بعد در زیتون پرورده استفاده می‌کنیم. سپس رب انار را با آب لیمو ترش هم زمان به مواد می‌افزاییم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم

۳. پس از اینکه مواد را خوب مخلوط کردیم، پودر نعناع خشک، پودر آویشن خشک، دانه‌های انار و روغن زیتون را نیز به مواد اضافه می‌کنیم و مجددا با قاشق مواد را با هم مخلوط می‌کنیم تا طعم سبزی‌ها کاملا به خورد مواد برود.

۴. پس از اینکه مواد کاملا یک‌دست شدند آنها را در ظرف مخصوص که در داشته باشد می‌ریزیم و آن را محکم می‌بندیم. سپس در یخچال نگهداری می‌کنیم.

در این زمینه بخوانید:

فوت و فن‌های درست کردن چلو مرغ مجلسی و رستورانی

طرز تهیه پیتزای سبزیجات؛ منهای سوسیس و کالباس!

فوت و فن‌ها:

– اگر زیتون تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب آن را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود.

– اگر در زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده کنید رنگ زیتون پرورده شما روشن‌تر و در صورتی که از انار بیشتری استفاده کنید، رنگ آن تیره تر خواهد شد.

– زیتونی که استفاده می‌کنید باید سبز، بدون هسته و ریز باشد. هر چه زیتون‌ها ریزتر باشند، خوشمزه‌ترند و طعم زیتون پرورده بهتر خواهد شد. بنابراین هرگز زیتون هسته‌دار و درشت را برای تهیه این پیش غذا استفاده نکنید.

– گردویی که استفاده می‌کنید باید مرغوب و تازه باشد زیرا افزودن گردوی کهنه به زیتون پرورده باعث می‌شود این پیش غذا به سرعت طعم تلخی پیدا کند.

– قبل از اینکه زیتون را به مخلوط‌تان اضافه کنید، آن را با آب نشویید زیرا باعث کپک زدن زیتون پرورده خواهد شد.

– رب اناری که در تهیه زیتون پرورده استفاده می‌کنید، باید ترش و شیرین باشد. هرگز رب انار کاملا شیرین یا بسیار ترش را برای طعم‌دار کردن این پیش غذا استفاده نکنید.

فرنی یک دسر جذاب و راحت است که با انواع ترکیبات و متناسب با سلیقه‌های مختلف می‌تواند تهیه شود.

کاچی دسری است که در سنت ما عموما برای زنانی پخته می‌شود که به تازگی زایمان کرده‌اند. اما این…

شیرپسته یکی از دسرهای جذاب است که هم به راحتی درست می‌شود هم سرشار از ویتامین و مواد مغذی است…

مهم‌ترین قسمت هر پیتزا اما خمیر آن است. درست است که خمیرهای آماده در همه سوپر مارکت‌ها هست…

مرغ را می‌شود متناسب با هر سلیقه و ذائقه‌ای طعم‌دار کرد و روش پخت جدیدی برای آن در نظر گرفت.…

آلبالو خشکه از همان زمانی که در قیف‌های کاغذی فروخته می‌شد، به یک خوراکی نوستالژیک تبدیل شد.

فلافل به عنوان یکی از محبوب‌ترین غذاها در کشورهای عربی و شرقی، در ایران نیز طرفداران خاص خود…

زیتون پرورده که در منوی اغلب رستوران‌ها در قسمت پیش‌غذاها دیده می‌شود که یکی از معروف‌ترین چاشنی‌های ایرانی است که در کنار غذاهای مختلف به خصوص انواع بهترین کباب‌های ایرانی سرو می‌شود. شاید دوست داشته باشید با طرز تهیه زیتون پرورده خانگی آشنا شوید و ما این مقاله را به همین جهت نوشته ایم. پس با ما همراه باشید تا ۱۰ نکته در خصوص طرز تهیه زیتون پرورده خانگی را با هم مرور کنیم.

زیتون پرورده در اصل متعلق به خطه‌ گیلان و شمال کشور است و به ‌صورت سنتی در آن منطقه تهیه ‌می‌شود. در واقع مرکز اصلی کشت زیتون رودبار است و زیتون‌های این منطقه حتی به خارج از کشور نیز صادر می‌شوند. زیتون در این منطقه به روش‌های مختلفی استفاده‌ شده و در بیشتر چاشنی‌های محلی وجود دارد؛ به ‌طور مثال ‌ترشی زیتون، سالاد زیتون، زیتون شور تنها چند مورد از روش‌های مختلف مصرف زیتون در این منطقه است. اصلی‌ترین چاشنی‌ای که از زیتون تهیه می‌شود زیتون پرورده خانگی است که کمی ‌ترش و شیرین بوده و در تهیه‌ آن از مواد مختلفی استفاده می‌شود.

خواص زیتون پرورده فراوان است و برای اندام‌های مختلف بدن مزایای ویژه‌ای دارد. ماده‌ اصلی این چاشنی زیتون است که در رژیم‌های سلامتی شناخته‌ شده و از آن به‌ عنوان ماده‌ایی شفابخش یاد می‌شود. به ‌واسطه‌ وجود زیتون و رب انار در زیتون پرورده، این خوراک خوشمزه برای کاهش وزن مناسب است؛ چرا که زیتون موجب کاهش اشتها و سیری فرد می‌شود. از دیگر خواص زیتون پرورده می‌توان به مزیت‌های مختلف آن برای قلب و عروق بدن اشاره کرد. افزایش کلسترول در بدن موجب گرفتگی رگ‌ها و ابتلا به انواع سکته می‌شود؛ آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این چاشنی از لخته شدن خون و گرفتگی رگ‌ها جلوگیری کرده و قلب را تقویت می‌کند.

زیتون پرورده برای چشم‌ها نیز مفید است زیرا مقدار زیادی ویتامین A دارد که موجب دید بهتر شده و سلامت چشم را بیمه می‌کند. از دیگر خواص زیتون پرورده این است که از پیری چشم جلوگیری کرده و مانع از بروز بیماری‌هایی مانند آب‌ مروارید می‌شود. همچنین اگر به دنبال داشتن پوستی شفاف و موهایی زیبا هستید؛ مصرف این چاشنی را فراموش نکنید. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زیتون و گردو از پوست نگهداری می‌کنند و مانع از چروکیدگی و خشکی آن بر اثر آفتاب خواهد شد. همچنین مصرف زیتون پرورده به تقویت موها و براق شدن آن‌ها کمک می‌کند.

زیتون پرورده که معمولاً همراه همیشگی غذاهای سنتی ایرانی مانند: انواع کباب بوده از مخلوط شدن زیتون و رب انار، گردو، سبزی‌های مخصوص همچون پونه، نعنا، سوسنبر، گشنیز، مرزه، چوچاق (نوعی سبزی مخصوص شمالی) و کمی روغن ‌زیتون به دست می‌آید. اگر چه اصالت این پیش‌غذای لذیذ به خطه‌ شمال کشور برمی‌گردد اما در حال حاضر در مناطق مختلف با روش‌های متفاوت و مزه‌های متمایزی تهیه می‌شود؛ به این دلیل است که مواد تشکیل دهنده زیتون پروده خانگی در نقاط مختلف کشور با هم تفاوت دارد.

زیتون پرورده

در این قسمت طرز تهیه زیتون پروده خانگی شمالی را ارائه می‌دهیم. مواد تشکیل دهنده زیتون پرورده خانگی عبارتند از:
* ۲ پیمانه رب انار طبیعی
* حدود ۵۰۰ گرم گردوی ریز شده
* مقداری آویشن
* نیم کیلوگرم زیتون بدون هسته
* ۱ پیمانه روغن ‌زیتون طبیعی
* نصف فنجان آب انار یا آب نارنج
* ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری سبزی معطر
* ۲ قاشق غذاخوری دانه‌ انار ترش
* ۲ تا ۳ حبه سیر
* نمک و گلپر به میزان لازم

برای درست کردن این چاشنی خوشمزه، اولین کاری که باید انجام دهید؛ ریز کردن مغزهای گردو است. بهتر است مغز گردوها را چرخ کرده تا کاملاً به حالت پودر دربیاید و روغن بیاندازد؛ سپس می‌توانید زیتون‌های بدون هسته را به این گردوها اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط‌کنید.

توجه داشته باشید که زیتون‌های استفاده ‌شده نباید ترش یا شور باشند، اگر مزه‌دار هستند؛ می‌توانید قبل از تهیه زیتون پرورده آن‌ها را چند ساعت در آب بخیسانید تا طعم اضافه ‌شده به زیتون‌ها گرفته شود. پس ‌از این که مطمئن شدید زیتون‌ها طعم طبیعی دارند، آب انار یا آب نارنج را در ظرف کوچکی ریخته و سپس آن را به ‌آرامی به مخلوط گردو و زیتون‌ اضافه کنید.

حال برای آماده کردن سایر مواد تشکیل دهنده زیتون پرورده می‌بایست رب انار، روغن ‌زیتون، سیر، سبزی خشک را به همراه آویشن، نمک و گلپر با هم مخلوط کرده و به ترکیب قبلی اضافه کنید. نکته‌ای که در این مرحله باید رعایت شود، خوب مخلوط شدن مواد تشکیل دهنده زیتون پرورده است؛ این مواد به گونه‌ای باید در هم مخلوط شوند که عطر و طعم سبزی در تمام مواد زیتون پرورده نفوذ کند.

همچنین برای طعم‌دهی بهتر می‌توانید مقداری فلفل سیاه نیز به مواد اضافه کنید. بعد از اتمام مراحل تهیه زیتون پروده خانگی، می‌توانید زیتون‌ها را در ظرفی شیشه‌ای قرار داده و در یخچال نگهداری کنید. برای دست‌یابی به طعم بیشتر در زیتون پرورده اجازه دهید برای چند روز در یخچال بماند تا مواد کاملاً به بافت زیتون نفوذ کند.

روش دیگری که برای تهیه زیتون پرورده در برخی از مناطق کشور به کار گرفته می‌شود؛ استفاده از سرکه در مواد زیتون پرورده است. در ادامه توضیح مختصری در رابطه با نحوه‌ تهیه‌ این چاشنی با استفاده از سرکه ارائه خواهد شد. در طرز تهیه زیتون پرورده با سرکه به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
* دو حبه‌ بزرگ سیر
* یک پیمانه رب انار طبیعی
* یک ‌سوم پیمانه آب انار طبیعی
* چند قاشق غذاخوری روغن ‌زیتون
* یک پیمانه گردوی خرد شده
* یک قاشق غذاخوری سرکه
* چند قاشق غذاخوری نعنا و ترخون
* پانصد گرم زیتون بدون هسته

در طرز تهیه زیتون پرورده با سرکه پس از اطمینان از شور نبودن زیتون، آن را به شکل حلقه‌ای برش داده و در ظرفی بریزید. سپس سیر را کاملاً له کرده و با سبزیجات ریز شده مخلوط‌کنید. پس ‌از آن، گردوها را کاملاً ریز کرده و در روغن‌زیتون بریزید، در این مرحله می‌توان رب انار و آب انار را نیز به این مواد اضافه کرد.

در مرحله‌ بعد باید سبزیجات خرد شده همراه با سیر و سرکه را به این مخلوط اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا طعمشان مخلوط شود. در مرحله‌ آخر زیتون‌ها را به این مواد اضافه کنید تا زیتون پرورده کامل شود. بهتر است قبل از مصرف این چاشنی نیز اجازه دهید کمی در یخچال باقی بماند تا مزه‌ واقعی‌اش احساس شود. این روش تفاوت‌های کمی با روش اصلی تهیه‌ زیتون پرورده دارد اما مزه‌ آن واقعاً عالی است.

برای تهیه و نگهداری زیتون پرورده خانگی نکاتی وجود دارد که پیروی از آن، موجب طعم بهتر و ماندگاری بیشتر خواهد شد:۱. اولین نکته‌‌ای که در طرز تهیه زیتون پرورده خانگی باید در نظر گرفته شود، این است که معمولاً در زیتون پرورده‌های محلی که در شمال سرو می‌شود؛ علاوه بر نعنا، گشنیز و سایر سبزیجات، از نوعی سبزی معروف شمالی به نام چوچاق نیز استفاده خواهد شد. اگر به این سبزی دسترسی ندارید؛ جای هیچ نگران نیست زیرا ترکیب نعنا، گشنیز، آویشن، مرزه و گلپر نیز طعمی شبیه به این سبزی را دارد.

۲. از دیگر نکات مهم در تهیه زیتون پرورده خانگی که باید در نظر بگیرید این است که اگر زیتون بسیار تلخ بود؛ بهتر است قبل از پرورده کردن، آن‌ها را بجوشانید تا تلخی آن کم شود.

۳. معمولاً رنگ زیتون پرورده نیز اهمیت دارد. اگر ترجیح می‌دهید رنگ زیتون پرورده‌ای که تهیه می‌کنید روشن باشد باید در ترکیب آن از گردوی زیادتری استفاده کنید و اگر از مقدار بیشتری رب انار در مواد زیتون پرورده استفاده کنید، رنگ آن تیره‌تر خواهد شد.

۴. بهتر است زیتون مورد استفاده برای تهیه‌ زیتون پرورده، سبز و بی‌هسته باشد زیرا هسته‌ زیتون مصرف آن را دشوار می‌کند. همچنین معمولاً زیتون‌های ریز، مزه‌ بهتری دارند و برای استفاده در مواد زیتون پرورده مناسب‌ترند.

۵. از دیگر نکات مهم در تهیه زیتون پرورده استفاده از زیتون تازه است. برای این که از تازگی زیتون‌ها مطمئن شوید، بهترین روش این است که یکی را میل کنید؛ زیتون‌ تازه نه زیاد سفت و نه خیلی شل است.

۶. معمولاً برای حفظ بیشتر و نگهداری زیتون پرورده صنعتی از مواد نگه‌دارنده استفاده می‌شود اما زیتون پرورده خانگی زود ترش می‌شود. علت ترش شدن زیتون پرورده این است که مواد کم‌کم طعم خود را از دست می‌دهند. اگر زیتون را در ظرف شیشه‌ای نگهداری کنید، ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

۷. همچنین برای این که از سریع تلخ شدن زیتون پرورده جلوگیری شود، بهتر است از گردوی مرغوب و تازه استفاده کنید. استفاده از گردویی که تازه نباشد، نگهداری زیتون پرورده را برای شما دشوار می‌کند چرا که سبب تلخ شدن آن خواهد شد.

۸. از دیگر نکاتی که در ماندگاری و نگهداری زیتون پرورده اهمیت دارد؛ این است که زیتون را قبل از اضافه کردن به مواد با آب نشویید. شستن زیتون باعث می‌شود روغن اطراف پوست آن گرفته‌ شده و زودتر خراب شود.

۹. سعی کنید در تهیه زیتون پرورده از رب اناری استفاده کنید که خیلی ترش یا شیرین نباشد. زیرا استفاده از طعم‌های شدید باعث می‌شود طعم زیتون و گردو خوب حس نشود.

۱۰. توجه کنید که در برخی از دستورهای طرز تهیه‌ زیتون پرورده، اضافه کردن پیاز پیشنهاد می‌شود. بهتر است این ماده را به زیتون پرورده اضافه نکنید زیرا مزه‌ تمام چاشنی را تغییر خواهد داد.

به‌ طور کلی مزه‌ها، باعث نزدیک شدن افراد به یکدیگر می‌شود؛ هر غذا و چاشنی محلی، یادآور آداب‌ و رسوم و سبک زندگی مردم آن منطقه‌ است؛ زیتون پرورده نیز با طعم خاص و تازه‌ای که دارد، یادآور هوای تازه و طبیعت بکر شمال خواهد بود. زیتون به روش‌های مختلفی مصرف می‌شود اما زیتون پرورده یکی از لذیذترین روش مصرف زیتون است.

گران‌تر بودن قیمت زیتون پرورده از سایر پیش‌غذاها چیزی از محبوبیت آن کم نکرده به‌ طوری که اغلب در بهترین رستوران‌ها در کنار انواع غذاها صرف می‌شود. رستوران ارکیده ینز به عنوان یکی از بهترین رستوران‌های ایران با زیتون پرورده درجه یک خود میزبان شماست. شما می‌توانید با ارکیده تماس بگیرید و سفارش کباب خود را با اضافه کردن زیتون پرورده تکمیل نمایید و از این ترکیب زیبا لذت ببرید. ما همچنین میزبان شما در  سایت اسنپ فود هستیم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

زیتون پرورده

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

زیتون پرورده
زیتون پرورده
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *