از زمان شاه عباس دوغ گوشفیل در اصفهان تهیه می شده است. گوشفیل نوعی شیرینی سنتی اصفهان است که به روشی خاص تهیه می شود و چون خیلی شیرین است خوردن آن با دوغ که ترش و شور است، طعمی بسیار استثنایی و عالی به آن میدهد.
بعضی از فروشندگان اصفهانی هم دلیل خوشمزه بودن آنرا اینطور عنوان می کنند که: (با لهجه اصفهانی) « دوغ سردس آ گوشفیل گرمس به همین خاطر با هم که بخوری خوشمزه س. !» البته منظور از سرد بودن دوغ، طبیعت دوغ هست و گرم بودن گوش فیل نیز به طبیعت مواد تشکیل دهنده آن بر می گردد.
البته در اصفهان علاوه بر «دوغ گوشفیل» ، «دوغ و باقلوا» هم تهیه می شود. در واقع در اینجا ، باقلوا نیز نوعی شیرینی سنتی و بسیار مقوی اصفهان است که نباید آنرا را باقلوای یزد اشتباه گرفت.
باقلوای اصفهان با خمیر مخصوصی درست شده که آنرا پهن می کنند و پودری از خشکبار مانند توت خشک، مغز گردو و… به همراه طعم دهنده ها مثل دارچین و… که مخلوط شده اند را روی آن ریخته و آنرا به شکل مثلث می پیچند و درون فر قرار می دهند تا پخته شود. باقلوای اصفهان شیرینی بسیار مقوی و شیرین با اندازه ای بزرگتر از کف دست بی نظیر ترین شیرینی سنتی است که می توانید میل کنید. اما چون بسیار شیرین است و به اصطلاح «دل را میزند» آنرا با دوغ محلی می خورند.
«دوغ باقلوای اصفهان» را حتما در سفر به اصفهان میل کنید. در خیابان سهروردی (سیمین) یکی از بهترین فروشگاههای دوغ و باقلوای اصفهان وجود دارد که در حضور مشتری باقوا را درست کرده و تحویل می دهند.
دوغ و گوشفیل فروشی در اصفهان
همه اول فکر می کنند که خیلی عجیب است که یک شیرینی را با دوغ بخورند! اما گوشفیل و باقلوا فرق می کند.
اگر به شهر زیبای اصفهان سفر کردید حتما و حتما “دوغ گوشفیل” و “دوغ باقلوا”را امتحان کنید.
لیست هتل های اصفهان
جاذبه های گردشگری اصفهان
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “a4333ae26c9ee7cb2300aa469ee4ab0c” );document.getElementById(“b5348a0956”).setAttribute( “id”, “comment” );
وبسایت
یکی از جاذبههای اصفهان، بعد از دیدار با بناهای تاریخی و فرهنگی، خوراکیهای عجیب غریبی هستند که ارزش حداقل یک بار امتحانکردن را دارند و جالب بهنظر میرسند. یکی از عجیبترین این خوراکیها، گوشفیل و دوغ، با دو طعم شور و شیرین است. گوشفیل که از خوراکیهای ویژه ایام ماه مبارک رمضان است و انتخاب خوبی برای بعد از افطار به حساب میآید، در همه فصول و ماههای سال در اصفهان یافت میشود و مورداستقبال اهالی شهر است. این خوراکی در همه شیرینیفروشیها وجود دارد؛ اما یکی از معروفترین فروشگاهها در این زمینه، دوغ و گوشفیل عدالت است. برای اینکه انگیزه پیدا کنید و گوشفیل بخورید، این مطلب من در نابرو را حتما بخوانید.
گوشفیلهای عسلی که شیرینی زیادی هم دارند، بهصورت متداول در کل کشور با چای صرف میشوند و حکم دسر را دارند. اما در اصفهان، با دوغ شور و ترش محلی هم صرف میشوند و این تضاد طعم که در شهرهای کمی از ایران دیده میشود، اتفاقی است که گوشفیل و دوغ را به خوراکی محبوب شهروندان تبدیل کرده است. گوشفیل و دوغ در انواع کافهها، رستوارنها و اغذیهفروشیهای سطح شهر یافت میشوند و خوراکی پذیرفته شده برای مردم اصفهان است؛ اما مسافران و گردشگرها دید غیرعادی و عجیب و غریبی به آن دارند و در امتحانکردن این خوراکی، واکنشهای متفاوتی نشان میدهند. اما اکثرشان رای مثبتی برای امتحان دوباره این خوراکی دارند. مواد پایه تولید گوشفیل، آرد و تخممرغ، ماست و زعفران است؛ این یعنی کنار طعم شیرین و انرژیبخش این خوراکی، نشاسته و پروتئین، به این خوراکی ارزش غذایی میبخشند و خوراک یا میانوعدهای کامل را تشکیل میدهد.
اگر بهدنبال محیطی هستید که بهصورت اختصاصی دوغ و گوشفیل دارد و قصد دارید برای اولینبار این میانوعده را امتحان کنید، دوغ و گوشفیل عدالت را به شما پیشنهاد میکنم. برای رسیدن به این مغازه، لازم است به یکی از میادین مهم اصفهان مراجعه کنید. میدانی که واصل خیابانهای تاریخی و پرقدمت اصفهان است. بهدلیل نزدیکی به ابنیه تاریخی، پارک هشتبهشت، ادارات دولتی و پزشکی و شهرداری شهر، همواره شلوغ است و مردم مختلف با شرایط فرهنگی اصیل اصفهان در آن حاضر هستند. این میدان، «میدان امام حسین» نام دارد که به «دروازهدولت» هم معروف است.
دوغ و گوشفیل فروشی در اصفهان
این میدان، بهدلیل جامعیت گفته شده، دسترسیهای خوبی دارد. دو ایستگاه مترو در دو ضلع شمالی و جنوبی، ایستگاه اتوبوس و تاکسی ابتدای خیابانهای منتهی به میدان و پارکینگهای متعدد، با گنجایش بالا در حوالی این میدان قرار دارند. یکی از خیابانهای منتهی به میدان امام حسین، خیابان مشهور چهارباغ است که ضلع شمالی میدان قرار دارد. ابتدای این خیابان، از طرف دروازهدولت، مغازهای با ظاهری بسیار ساده وجود دارد که بهسبب دیوارهای کاشی و میز و صندلیهای قدیمیاش، قدمت حضورش در این موقعیت مشهود است.
چند نفر از مشتریهای همیشگی دوغ و گوشفیل عدالت، شاهد حضور این مغازه با همین شمایل از دهه 60 هستند. بهگفته آنها در طول این سالها، ذرهای از کیفیت گوشفیل یا دوغ آن کاسته نشده است. در نمایی که از این مغازه دیده میشود، سینی مسی بزرگی وجود دارد که همیشه پر از گوشفیل است. عطر آرد و شکر این گوشفیلها در فضا پراکنده شده است و اگر سفارش دهید، در ظرفهای یکنفره به شما عرضه میشوند. شاید بتوان گفت گوشفیل عدالت از جاذبه های گردشگری اصفهان محسوب میشود.
در شیشهای این مغازه معمولا باز است. تا چند سال پیش بهدلیل نزدیکی ایستگاه اتوبوس، کیفیت بهداشتی گوشفیلهای دپو شده در سینی مسی، مورد تردید بود؛ اما درحال حاضر با ایجاد محفظه شیشهای روی پیشخوان و دکور این مغازه، این گوشفیلها در شرایط بهتر و بهداشتیتری نگهداری میشوند. بنابراین با خیال راحتتری میتوان هوس خوردن آنها را به دل راه داد.
دوغ که رکن اصلی برای درک طعم مطلوب گوشفیل به حساب میآید، محلی است. همچنین بهاندازه کافی ترش و شور است! اما مساله قابلتوجه این است که بهدلیل استفاده از شیر گاو به هیچوجه بوی نامطبوع و نامطلوبی ندارد. دوغ در لیوان یکبار مصرف و گوشفیل در بشقابهای یکبارمصرف عرضه میشوند و از ظرف چینی یا شیشهای برای پذیرایی حتی در محیط مغازه وجود ندارد. شاید این موضوع چندان خوشایند نباشد، بهویژه اگر دغدغه محیطزیستی داشته باشید.
این مغازه ابدا ظاهر لوکس و مناسبی برای افرادی که دنبال فضای شیک و نشستهای لاکچری هستند، ندارد؛ اما محیطی دنج است که در آن با قیمت مناسب و خیال آسوده، مجالی برای استراحت بعد از تفریحی طولانی در میدان نقش جهان، پارک، کاخ و عمارت هشتبهشت، چهلستون، یا خرید در خیابان چهارباغ، پیدا میکنید.
دوغ و گوشفیل عدالت میتواند جزو میانوعدههای معمول روزانه افراد قرار بگیرد. بهسبب صمیمیت این محیط، این مغازه نیز میتواند به پاتوقی ایمن برای خانواده و جوانان تبدیل شود. اما مسلما در ساعات پرتردد روز، ازجمله عصرهای تابستانی شاید مجبور به توقف و انتظار شوید تا صندلی و میز خالی شود. این مساله ممکن است در شلوغی خیابان چهارباغ قدری اذیتکننده باشد؛ اما قطعا با صرف طعم لذیذ دوغ و گوشفیل عدالت این کدورت از دلتان بیرون خواهد آمد.
اگر قرار است یک گردشگر را در اصفهان بگردانید، یا تمایل دارید واکنش خارجیها به این خوراکی اصفهانی را ببینید، زودبهزود به این مغازه سر بزنید. چون عدالت بهدلیل قدمت حضورش در این نقطه شهر به یک برند خوب این خوراکی تبدیل شده است. گوشفیل عدالت همواره انتخابی است که به گردشگرها توصیه میشود و راهنماهای تورها نیز با آن آشنایی دارند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
دیدگاه
نام
ایمیل
نابرو راهنمای ناب گردش در ایران است. نویسندهها و عکاسان نابرو در همه شهرهای ایران مستقر هستند تا گزارشهای جذاب از بهترین و دنجترین جاذبههای محلی هر شهر را برای شما آماده کنند. هر روز به روزیم. نابرو را هر روز بخوانید.
آلبوم تصاویر
برای پاسخ به نظرات، بروزرسانی اطلاعات و موارد دیگر مالکیت خود را به ثبت برسانید و پنل اختصاصی خود را از ما دریافت کنید.
دوغ و گوشفیل معروف اصفهان ترکیبی عجیب اما خوشمزه که به گفته ی خود اصفهانی ها نباید هر جایی خورد. برای امتحان کردن این ترکیب مخصوص اصفهان از هر کسی سوال کردیم فقط دو جا را معرفی کردند که معروف ترینش عدالت بود. تولیدی گوشفیل عدالت در سال 52 تاسیس شده و فقط دوغ و گوش فیل عرضه میکند. فضای بسیار معمولی داشت اما تمیز بود. کیفیت دوغ و گوشفیل واقعا عالی بود و خیلی خیلی مقرون به صرفه. #مسترهانتر #mrhunter
راجع به این ترکیب خوراکی معروف در اصفهان شنیده بودم، اما هیچوقت نظرم راجع بهش مثبت نبود، اما بعد از اینکه امتحانش کردم واقعا خوشم اومد. یکی از معروفترین دوغ گوشفیل فروشی های اصفهان عدالت هست. که یک مغازه کوچک اما جمع وجور در حاشیه خیابان است. قیمت یک لیوان دوغ و یک ظرف گوشفیل ۳۰۰۰ تومان است. ترشی و نمک دوغ خوشمزه باعث میشود تا شیرینی گوشفیل ها باعث دلزدگی نشود
#mrhunter #مسترهانتر
دوغ و گوشفیل فروشی در اصفهان
دیگه از هر چی بگذریم از دوغ وگوشفیل اونم تو اصفهان نمیشه گذشت . یه تضاد خوشمزه در کنار هم اولش شاید به نظرتون جالب نیاد ولی وقتی امتحان کردی میفهمید چی هست. دوغ وگشفیل عدالت هم تقریا یکی از قدیمی ترین ها تو اصفهان هست تاسیس ۱۳۵۰ جوری که دیدم نوشته بود داخل مغازشون. کیفیتشون عالی و عالی تر از اون قیمتش بود من با تصور ۷/۸ هزار تومن رفتم داخل مفازه دیدم ۲۵۰۰ تومن هست یه لیپان دوغ یا ظرف گوشفیل .واقعا ارزش یبار امتحان کردنش رو داره . حتما عاشقش میشید.
استان اصفهان
اصفهان
استان اصفهان
اصفهان
استان اصفهان
اصفهان
استان اصفهان
اصفهان
استان اصفهان
اصفهان
استان اصفهان
اصفهان
استان اصفهان
اصفهان
استان اصفهان
اصفهان
اگه از خوردن یک غذای چرب هراس ندارید در سفر به اصفهان خوردن بریان رو فراموش نکنید. بریان غذای معروف…
استان اصفهان
اصفهان
محیط بسیار عالی به همراه استفاده از کتاب با موضوعات مختلف، منو مناسب، پرسنل مودب و حرفه ای، نظافت خوب،…
استان اصفهان
اصفهان
شاید بشه اصفهان رفت و گز و پولکی و دوغ و گوشفیل نخورد! اما از بریانی نمیشه گذشت حتی با…
استان اصفهان
اصفهان
سلام . من برای مسافرت به اصفهان رفته بودم که یک شب برای صرف شام رفته بودم بیرون و به…
استان اصفهان
اصفهان
فضای نورانی سرزمین سوخاری آن قدر از همان روزهای پیش از افتتاحش در خیابان توخید خود نمایی می کرد که…
در صورتیکه تمایل دارید پیامک و آفرهای ما را دریافت کنید فرم زیر را تکمیل نمایید
لست سکند در سال 89 با هدف ارائه خدمات متفاوت و با کیفیت به شما عزیزان در صنعت گردشگری تاسیس شده است. سیاست اصلی سایت، ارائه اطلاعات کامل و صحیح و بدون جهت گیری و جانب داری و بدون واسطه میباشد. همچنین اشتراک گذاری تجارب مسافران در بخشهای مختلف از ویژگیهای بارز و خاص سایت محسوب میشود و با استقبال بسیار زیاد کاربران نیز مواجه شده است.
کليه حقوق اين سايت متعلق به لست سکند می باشد | 1399-1389
دوغ و گوشفیل گلزار اصفهان
دوغ و گوشفیل گلزار (فروشگاه) در اصفهان و خیابان شریف واقفی واقع شده است و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی دوچرخه آباریس اصفهان و همچنین آکادمی پرورش اندام باربد، بانک قوامین، موبایل آرین، فروشگاه دوچرخه آباریس آوا و ایستگاه اتوبوس چهار راه نقاشي قرار گرفته است.
آدرس دقیق: استان اصفهان، اصفهان، چهارباغ خواجو، شریف واقفی، بین علی اکبر بیگ و غلامی
تلفن تماس: 09136304337
آدرس شبکه اجتماعی: @Dogh_goshfil
دوغ و گوشفیل فروشی در اصفهان
آدرس، اطلاعات و شماره تماس و موقعیت مکانی این مکان آخرین بار توسط هریوندی (پیشاهنگ نشان) در تاریخ چهارشنبه 19 شهریور ماه 1399 در اپلیکیشن نقشه و مسیریاب نشان بررسی و بهروز شدهاند. (چنانچه در اطلاعات ثبتشده یا موقعیت جغرافیایی دوغ و گوشفیل گلزار اصفهان اشکالی مشاهده کردید میتوانید از طریق اپلیکیشن نشان نسبت به گزارش این اشکال اقدام کنید تا پس از بررسی نسبت به اصلاح آن اقدام شود)
دوغ و گوشفیل گلزار فروشی فروشگاه مغازه دکان
“مسیریاب نشان” یک اپلیکیشن رایگان و کاربردی است که میتوانید به وسیله آن بهترین راه رسیدن به مقصد را با توجه به مسافت و ترافیک بدست بیاورید و تا رسیدن به مقصد از راهنمایی سخنگوی فارسی استفاده کنید.
برای این کسب و کار هیچ توضیحاتی ثبت نشده است
برای این کسب و کار هیچ محصول یا خدمتی ثبت نشده است
شما هم نظر
بدید
هنوز عنوان را ننوشته دهانم آب افتاد! اسم دوغ و گوشفیل را که لابد شنیدهاید، اما دوغ و باقلوا اصفهانی کمتر به گوشتان خورده!
باورش شاید سخت باشد که یک عده از هموطنان ما، یعنی اصفهانیها یک شیرینی را با یک ترشی میخورند. یعنی باقلوا (با آن شیرینی و چربی زیادش) و دوغ محلی (با ترشیِ از حد گذشتهاش)!
همه میدانند که اصفهانیها طرفدار سرسخت غذاها و خوراکیهای شیریناند. اما شاید ندانند که آنها توانایی این را دارند که این شیرینی را با ترشی همراه کنند.
گفته میشود که چهل سال پیش باقلوا از خوزستان به اصفهان آورده شد. اصفهانیها طریقهی پختش را یاد گرفتند و آن را با دوغ همراه کردند. چرا؟؟
به این دلیل که باقلوا به خاطر وجود گردو و ادویه و شربت مخصوصش طبع بسیار گرمی دارد. و دوغ هم طبعش سرد است. پس برای معتدل کردن طبع باقلوا را با دوغ خوردند.
دوغ و گوشفیل فروشی در اصفهان
نمیخواهیم در اینجا آموزش پختن باقلوا اصفهانی بدهیم. فقط میخواهم بدانید که این چیزی که از آن حرف میزنیم با باقلوای یزد و خیلی از شهرهای دیگر به کلی فرق دارد.
تخم مرغ، ماست، روغن گیاهی، نمک، بکینگ پودر، سرکه سفید، آرد، گردوی فراوان، پودر هل، آرد ذرت، کره، دارچین شربتی که از شکر و آب و آبلیمو درست شده همهی آن چیزی است که در باقوا اصفهانی که به باقلوا گردویی هم معروف است وجود دارد.
اگر با شنیدن اسم باقلوا به یاد باقلواهای کوچک و بند انگشتی یزدی میافتید باید بگویم که متأسفم! چون باقلوای اصفهانی هم خیلی بزرگ است، هم به جای لوزی مثلث است و هم خوردنش به سادگی باقلوا یزدی نیست. چون بعضیهایش آنقدر چرب و شیرین هستن که نمیتوانید بدون اینکه یک نایلون دورش بپیچید بخوریدش.
همینطور نچشیده و از سر حدس نباشد که نروید و این اعجوبه را نچشیدها!!! الزاماً هرچه تصورش عجیب است، غیرممکن و بد نیست. برای یک بار هم که شده از این خوراکی خوشمزه بچشید. حتی اگر بار اول دوست نداشتید باز هم بچشید. چون آدمها دو دسته هستند؛ یا دوغ و باقلوا دوست دارند، یا بالاخره یک روز میرسد که دوغ و باقلوا را دوست دارند!!
ضمناً یادتان باشد که حتماً از جای خوبی خریداری کنید و حتماً تازهاش را بخورید.
باقلوایی دورهمی
باقلوایی آبشار: میدان بزرگمهر، ابتدای خیابان بزرگمهر، رو به روی بانک شهر
ضمناً این آخری فروش اینترنتی هم دارد. از طریق سایت زیر
[btn btnlink=” https://www.reyhoon.com/restaurants/baghlava-abshar” btnsize=”full” bgcolor=”#21bfd1″ txtcolor=”#ffffff” btnnewt=”1″ nofollow=”1″]خرید باقلوا داغ گردویی[/btn]
سلام اصطلاح چرب و چیلی (یعنی چرب و تند)اصولا برای غذا ها به کار برده می شود . بنا براین چرب و چیلین واژه بی معنایی است
سلام! ممنون از دقت شما، در اینجا منظور چرب و شیرین بوده که به اشتباه چرب و چیلین نوشته شده.
سلام ممنونم در مورد سایتتون .. باقلوا با دوغ خیلی عالی من خودم عاشق مکمل های باقلوا هستم .. ولی بیاین باقلوا با سرشیر: شاهکاره الالخصوص بعد ی وعده غذای سنگین همراه با چای حتما امتحان کنید.. باقلوا بستنی : محشره اینو هم بعد غذا خیلی میچسبه ..
واقعا طعم جذاب و دلچسبی داره این ترکیب
تعریف ما از سفر، فرصتی است برای تجربه حسی تازه. در خوردن یک قهوه، در بازدید از یک بنا، دیدن یک گالری نقاشی یا بودن در دل طبیعت سفری است برای رسیدن به حالی بهتر، ما میخواهیم با ابزارهایی که در اختیار داریم و با کمک ظرفیتهایی که در شهر و کشورمان وجود دارد با تعریف مسیرها و روایتهایی تازه به تجربیات روزانه شما، سفر را اضافه کنیم.0