دليل دل درد پريودي چيست

دوره مقدماتی php
دليل دل درد پريودي چيست
دليل دل درد پريودي چيست

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

به گزارش نبض ما به نقل از پزشکان بدون مرز، دیسمنوره ( Dysmenorrhea ) ، به درد در حین دوره های ماهیانه خونریزی گفته می شود . تخمین زده می شود در حدود ۷۵ درصد از کسانی که دیسمنوره (درد قاعدگی) دارند، علتی فیزیکی درد وجود ندارد و برای ۲۵ درصد بقیه باید علت را مشخص نمود.

بیماران ممکن است همراه با آن علائم دیگری مثل تهوع، استفراغ، سردرد، گیجی و نفخ داشته باشند. همچنین احتمال بروز اسهال هم وجود دارد. شایان ذکر است که بسیاری از خانمها علائم را فقط در سیکلهای با تخمک گذاری تجربه می کنند نه در سیکلهای بدون تخمک گذاری. دوره های بدون تخمک گذاری اغلب بصورت خونریزی بدون درد است.

دیسمنوره بدون علت مشخص را «دیسمنوره اولیه» می نامند که ممکن است در بیش از ۵۲۰ درصد جمعیت زنان وجود داشته باشد. در ۵ تا ۱۵ درصد این موارد، درد به حدی شدید است که فرد را از حضور در مدرسه یا محل کار باز می دارد . درد قاعدگی با افزایش سن و پس از بارداری کاهش می یابد .

علت درد ترشح پروستاگلندین ها است که حین قاعدگی در بدن رها می شود . پروستاگلندینها موادی شبیه به هورمون هستند که درنتیجه ترشح آنها رحم منقبض شده، جریان خون به رحم کاهش یافته و پایانه های عصبی نسبت به درد حساس تر می شوند . افرادی که دیسمنوره اولیه دارند مقدار پروستاگلندینها در آنها بیشتر است.دليل دل درد پريودي چيست

دوره مقدماتی php

در مواردی که علتی برای دیسمنوره وجود دارد آن را «دیسمنوره ثانویه» می نامند . علل شایع دیسمنوره ثانویه شامل آندومتریوز، فیبروئید ها، آدنومایوز و عفونت لگنی است. علل دیگر نیز وجود دارد که موارد آنها بسیار اندک و در شرایط ویژه بررسی می گردند.

درد معمولا در زیر شکم بوده و ممکن است به کمر و پاها هم انتشار یابد. درد معمولا کرامپی بوده و شدت آن کم و زیاد می شود (به اصطلاح می گیرد و ول می کند) ولی ممکن است به صورت مبهم و ادامه دار نیز خود را نشان دهد.

درد معمولا کمی قبل و یا با شروع خونریزی شروع شده و در ۲۴ ساعت اول به حداکثر خود می رسد و پس از ۲ روز کاهش می یابد. سایر علایم شایع شامل سردرد، تهوع، یبوست، اسهال و تکرر ادرار است. حساسیت قبل از شروع قاعدگی ، افسردگی و نفخ شکم ممکن در قسمتی و یا کل دوره خونریزی ادامه یابد. برای تشخیص علل ثانویه معمولا معاینه بالینی صورت گرفته و با توجه به آن تشخیص داده می شود .

برای تشخیص دیسمنوره ثانویه از اولیه، پزشکان باید فاکتورهایی مثل زمان بندی و محل خاص درد، انتشار درد، سابقه خانوادگی اندومتریوز، فعالیت جنسی، ابتلا به اسهال، تهوع، یا استفراغ و میزان باز ماندن بیمار از فعالیت های ورزشی یا مدرسه بررسی شود.

معاینه بدنی برای بررسی وجود توده های شکمی، اختلالات پرده بکارت و فتق ها الزامی است. همچنین در تشخیص، بزرگ شدن رحم یا اندومتریوز مفید است. کشت ترشحات سرویکس یا واژن ممکن است وجود PID را اثبات کند و یا اینکه رادیولوژی میتواند به توده های لگنی یا اختلالات مادرزادی به عنوان علل دیسمنوره اشاره داشته باشد.

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (مثل مفنامیک اسید و ایبوپروفن) معمولا درد را به طور موثر کاهش می دهند. این داروها اگر ۱ تا ۲ روز قبل از شروع قاعدگی مصرف شوند و در حین و پس از دو روز از قاعدگی مصرف آنها ادامه یابد بهترین کارایی را خواهند داشت. در مواردی هم که درد قاعدگی ثانویه به علت دیگری باشد، درمان آن ضایعه به بهبود درد کمک خواهد نمود.

در حال حاضر بیشترین تمرکز روی سه داروی NSAID معمول است که بصورت OTC در دسترس می باشد شامل ایپوپروفن، ناپروکسن و کتوپروفن. در مصرف ایپوپروفن باید توصیه ها و احتیاطات لازم مدنظر قرار گیرد مثل احتیاطات آلرژیک (احتمال ایجاد کهیر، آسم، تورم صورت، یا شوک) و نیز توصیه های مصرف (در صورت سوزش خفیف سر دل، ناراحتی و یا درد معده با غذا یا شیر مصرف شود) و نیز هشدار در مورد علائم مصرف همزمان با الکل.

البته دیورتیکها می توانند در کنترل بعضی از علائم از جمله تورم و ادم و افزایش وزن ناشی ازتجمع مایع در سندرم پیش از قاعدگی و یا در دوره قاعدگی مصرف گردند کافئین یک دیورتیک مؤثر است ولی میتواند باعث عوارض جانبی مثل تغییرات فشارخون گردد و نیز یک ماده بالقوه اعتیاد آور و با علائم محرومیت شناخته شده بوده و میتواند باعث تشدید سندرم پیش از قاعدگی گردد.

روش های درمانی زیر برای کاهش درد در هنگام قاعدگی، بر اساس طب سنتی تهیه شده است و شاید در مورد شما کمک کننده باشد :

چند نکته مهم درباره علت و درمان ویار بارداری

علت بروز کیست تخمدان چیست و چگونگی درمان آن

تب در بارداری نشانه چیست؛ آیا خطرناک است؟

انواع آی یو دی و نحوه گذاشتن آن + عکس

مطالعات زیادی نشان داده، که مصرف این اسید های چرب که عمدتا در غذاهایی مانند ماهی های آبهای سرد مثل سالمون و همچنین آجیل ها مثل گردو، بادام و یا دانه هایی مانند کنجد و قلوس وجود دارد،سبب کاهش علائم دیسمنوره (علائم قبل از قاعدگی)می گردد.

یک هفته قبل از شروع پریود بهتر است ازاسفناج(می توانید آنرا بخارپز کرده وبا ماست میل نمایید که بسیار هم خوشمزه است) ،تمشک وگردواستفاده کنیدوهمچنین از زعفران ،رازیانه ، ترخون ،تره فرنگی،موسیر،فلفل سیاه،دارچین و پوست پرتقال بیشتری در موقع طبخ غذاها استفاده نمایید.

چایی بابونه ، سنبل الطیب و گل گاوزبان، تمشک وسرخ ولیک در کاهش درد وایجاد آرامش در شما بسیار موثرند.هریک از این دم کرده ها را می توانید بطور مجزا تهیه وبه دلخواه خود مصرف نمایید. لازم به ذکر است که این چای های گیاهی در واقع گنجینه های علم پزشکی شرق است که به ما به ارث رسیده وبا مصرف بجا می توانید از آنها بسیار بهره ببرید.

در بعضی از خانمها به دلیل کاهش سطح منیزیوم خون ، دچار دردهای پیش ازقاعدگی می گردند ، لذا توصیه می گردد، یک هفته قبل از پریود، شروع به مصرف روزانه ۵۰۰ میلیگرم به علاوه ۵۰ میلیگرم ویتامین B6 نمایید که بسیار در کاهش دردو گرفتگی های زیر شکم بسیار مفید است.

حتما تا حالا متوجه شدید که یک هفته قبل از پریود به بعضی غذاها حساسیت و واکنش نشان می دهید و گاهی سبب تشدید ناراحتی شما در طول دوره قاعدگی می گردد، لذا به شما توصیه می کنیم تا لیستی از این غذاها تهیه نموده ودر دوره های بعد از مصرف آنها خودداری نمایید

برخلاف گذشته که توصیه به استراحت می شد اما در طب چینی توصیه به انجام ورزشهای فیزیکی و فکری آرام و در حد متوسط می گردد(مانند ورزشهای تایی چی ، یوگا ). این سبب می گردد تا شمادر آرامش و تعادل بیشتری به سر ببرید.

ممکن است شما نسبت به خوردن این مواد اشتیاق زیادی داشته باشد اما باید بدانید که بسیار در تشدید مشکلات شما موثرند واگر واقعا نمی توانید در برابر آنها مقاومت کنید، حداقل مصرف متوسط و کمی از آنها داشته باشیدویاشکلات بخورید!

در مواقعی که بسیار کلافه و مضطربید، پنج باراز راه بینی نفس عمیق بکشید و بیرون دهید ، خواهید دید که در تخفیف درد وعلائم شما بسیار موثراست .

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد؛ همچنین لطفاً درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

علل متروراژی در زنان و درمان آن

دکتر سلام

دليل دل درد پريودي چيست

زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)

سزارین یا طبیعی ؟ عمل زایمان خانم های باردار+فیلم

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

درمان شگفت انگیز زانو درد

عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو

ویدیو های سلامت

رفع سریع دندان درد به روش خانگی

کاشت مو به روش sut + ویدئو

اینگونه پیر نخواهید شد

فیستول مقعدی چگونه درمان می شود؟

دلیل رشد موهای زائد در خانم ها چیست؟+ویدئو

مطالب پیشنهادی

بهترین برنامه رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

کاشت مو به روش sut + ویدئو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.

 اگر متوجه هر نوع تغییری در درد شکم و گرفتگی عضلات دوران قاعدگی خود شدید خیلی نگران نشوید اجازه دهید شما را راهنمایی کنیم که بدانید علت آنها چیست؟

درد شکم و گرفتگی عضلات در زمان قاعدگی ناراحت کننده است ولی اگر ادامه دار نباشد جایی برای نگرانی نیست. برای همین است که اگر درد شکم و گرفتگی عضلات بدنتان در دوره قاعدگی یکباره متفاوت شود می تواند هشدار دهنده باشد.  شاید دردی که قبلا قابل تحمل بوده حالا غیرقابل تحمل شده است. یا احساس دردهای تیز و ناگهانی حتی بعد از اتمام خونریزی. یا داشتن خونریزی بیشتر از حد معمول تان. به هر حال هر تغییری نشان از پرچمی قرمز دارد که نباید آن را نادیده بگیرید. به گفته دکتر آلیسا دوک  Alyssa Dweck متخصص زنان و زایمان در نیویورک و نویسنده کتاب V Is for Vagina ، اگر متوجه هر نوع تغییری شدید خیلی نگران نشوید اجازه دهید شما را راهنمایی کنیم که بدانید گرفتگی عضلاتتان می خواهند چه چیزی به شما می گویند:

 

– شما ممکن است: فیبروئید رحمی داشته باشید. این غده های خوش خیم در داخل یا خارج دیواره عضلانی رحم رشد می کنند. دلیل بوجود آمدن آنها نامشخص است، ولی فیبروئید ها بسیار شایع هستند به ویژه در زنانی که دهه 30 و 40 زندگی خود را سپری می کنند. به گفته دکتر دویک درد واقعی ای که احساس می کنید با دردهای پریود یا قاعدگی متفاوت بوده و به سادگی در اثر فشار آمدن به فیبروئید ها ممکن است ایجاد شود.دليل دل درد پريودي چيست

– چه کاری باید انجام داد: توسط یک متخصص زنان و زایمان معاینه شده و علایم خود را با او در میان بگذارید. او به احتمال زیاد چند اسکن برایتان می نویسد که بتواند تشخیص دهد دچار فیبروئید شده اید و آیا باید آن ها را خارج کنید یا خیر. این مساله به عوامل مختلفی وابسته است، از جمله محلی که قرار گرفته اند و اندازه ای که دارند ( این غده ها می تواند در اندازه یک دکمه کوچک باشند یا به اندازه یک گریپ فروت بزرگ شده باشند. ) از آنجا که این فیبروئید ها به استروژن حساس هستند می توان با مصرف قرص های ضد بارداری از تشدید درد جلوگیری کرد.

 

شما ممکن است: بیماری التهابی لگن pelvic inflammatory disease ( PID ) داشته باشید. عفونت شدید رحم، تخمدان و/یا لوله های فالوپ. یک بیماری مقاربتی درمان نشده مانند کلامیدیا chlamydia یا سوزاک gonorrhea که هر دو اغلب بدون علام هستند به طور معمول باعث ایجاد PID می شوند. این نوع درد سست است و تیز یا ضربه زننده نبوده ولی تحملش هم راحت نیست. به گفته دکتر دویک زمانی که پریود می شوید و گرفتگی معمول عضلاتتان از بین می رود، دردی که به خاطر PID حس می کنید، بدتر هم خواهد شد.

چه کاری باید انجام داد: گرفتن وقت ملاقات فوری از متخصص زنان و زایمان. دویک توضیح می دهد با این که PID حالت اورژانسی ندارد ولی پزشکتان می خواهد برایتان آزمایش بنویسد تا بتواند علت دقیق بیماری را برای تجویز آنتی بیوتیک مشخص کند. عفونت کاملا قابل درمان است ولی اگر برای مدت زمان طولانی درمان نشود می تواند بافتهای اسکار در دستگاه تناسلی ایجاد کند که شما را دچار مشکلات باروری کند.

 

شما ممکن است: دچار چرخش تخمدان شده باشید. چرخش تخمدان زمانی اتفاق می افتد که چیزی مانند یک کیست، تخمدان را بچرخاند و جلوی جریان خون به تخمدان را بگیرد. به گفته دویک دردش بسیار شدید است، از آن نوع دردهایی که باید فورا به اورژانس مراجعه شود چون ممکن است منجر به از دست رفتن تخمدان شود.

چه کاری باید انجام داد: سریعا به اورژانس مراجعه کنید تا پزشکان بتوانند با سونوگرافی و اسکن های دیگر مشکل شما را تشخیص دهند. اگر چرخش را تشخیص دهند باید سریعا جراحی لاپاروسکوپی laparoscopic انجام دهید ( با حداقل تهاجم ) تا چرخش تخمدان رفع شود. گاهی اوقات چرخش تخمدان حل شده و تخمدان نجات پیدا می کند ولی اگر تخمدان سیاه یا از کار افتاده باشد، باید خارج شود. خوشبختانه تخمدان دیگر هنوز کار تخمک گذاری و ترشح استروژن را به خوبی انجام می دهد.

شما ممکن است: اندومتریوز endometriosis داشته باشید. بیماری ای است که باعث می شود بافت رحم به ارگان های دیگر مانند تخمدان ها و لوله های فالوپ مهاجرت کرده و به آن ها بچسبد. با گذشت زمان بافت فراری می تواند باعث ایجاد کیست های خوش خیم شود. با توجه به یافته های کالج زنان و زایمان آمریکا، 10 درصد از زنان مبتلا به آندومتریوز هستند، هرچند تشخیص آن ممکن است سال ها طول بکشد چون اغلب زنان تصور می کنند این گرفتگی کشنده یک حالت طبیعی است. به گفته دویک این درد واقعا می تواند در فعالیت های روزانه تداخل ایجاد کند و به یک قست از لگن اختصاص داشته باشد و حین رابطه جنسی هم ایجاد درد کند.

چه کاری باید انجام داد: به پزشک خود مراجعه کرده و علایم را برایش توضیح دهید. او به احتمال زیاد شما را برای تصویربرداری و آزمایش می فرستد تا ببیند با چه گزینه هایی روبرو است. از آنجا که بافت آندومتر از نظر هورمونی حساس است، می توان درد آن را با قرص های ضد بارداری یا سایر داروهای هورمونی کاهش داد. اما تنها راه تشخیص اندومتریوز جراحی لاپاراسکوپی است که در حین آن دکتر می تواند بیشتر بافت آن را بردارد. ولی متاسفانه احتمال بازگشت آن وجود دارد.

 

ممکن است: اتصالات IUD (وسیله داخل رحمی جلوگیری از بارداری) جدا شده باشد. در یک ماه اول بعد از اتصال این وسیله T شکل در داخل رحم، کمی گرفتگی تا زمانی که بدن به آن عادت کند طبیعی است.

چه کاری باید انجام داد: اگر این گرفتگی ادامه دار شد یا بعد از مدتی که مشکلی نداشتید، شروع شد برای احتیاط سونوگرافی انجام  دهید تا مطمئن شوید به درستی در جای خود قرار گرفته است. به گفته دویک ممکن است مشکل جدی ای وجود نداشته باشد اما دکترتان باید همه گزینه ها را چک کند تا بتواند درمان مناسب برای گرفتگی و درد ایجاد شده را انجام دهد.

بیشتر بدانید : 8 علت کم شدن و سبک تر شدن خونریزی قاعدگی

بیشتر بدانید : رنگ خون قاعدگی و 6 نکته ای که درباره سلامتی شما می گوید

 

تهیه و ترجمه:گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ

Sa

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

اگر در زمینه مشکلات خانواده و تربیت فرزندان نیاز به راهنمایی و مشاوره داریدمشکل خود را با یکی از مشاوران آنلاین ما در میان بگذارید

All Rights Reserved – © 2018 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

درد قاعدگی عبارت است از بروز درد شدید دل پیچه مانند به هنگام عادت ماهانه. درد قاعدگی ممکن است یکی دوسال بعد از بلوغ آغاز و بطور مرتب رخ دهد (درد قاعدگی اولیه)، یا اینکه سالها بعد از وقوع اولین قاعدگی شروع شده باشد (درد قاعدگی ثانویه). شدت علایم بیماری از یک فرد به فرد دیگر بسیار متغیر است و حتی در یک خانم نیز ممکن است از یک قاعدگی به قاعدگی دیگر متفاوت باشد. معمولا با بالارفتن سن و به دنیا آوردن بچه علایم بیماری کمتر می‌شود. درد قاعدگی در ۱ تا ۲ درصد از زنان به حدی شدید است که مخل فعالیت‌های روزانه آن‌ها می‌شود.

این درد با شروع قاعدگی آغاز شده و به مدت چند ساعت تا چند روز ادامه می یابد. حد طبیعی خونروی از ۱۰ سی سی تا ۸۰ سی سی در افراد مخلتف متغیر است. در افرادی که خونروی شدید را تجربه می‌کنند این میزان گاهی تا ۵۰۰ سی سی و در موارد بسیار حاد تا بیش از ۵ واحد کاهش در هموگلوبین پس از هر قاعدگی می‌رسد. اگر هموگلوبین یک زن را به طور طبیعی ۱۴ فرض کنید، کاهش بیش از ۵ واحدی در هموگلوبین پس از هر قاعدگی به مفهوم یک خطر جدی برای فرد و مستلزم دریافت خون پس از هر بار قاعدگی است.

انقباضات قوی و طولانی مدت دیواره عضلانی رحم، کش آمدن و گشاد شدن گردن رحم برای ورود خون از رحم به واژن و دفع آن.

هدف اولیه درمان این بیماری کاهش درد قاعدگی است. اهداف دراز مدت عبارتند از: کشف علت زمینه ساز بیماری و درمان آن، مشاوره و شاید جراحی.دليل دل درد پريودي چيست

گرما به رفع درد قاعدگی کمک می‌کند. می‌توانید روی شکم و کمر کمپرس گرم بگذارید یا اینکه حمام آب داغ بگیرید.

برای ناراحتی خفیف استفاده از داروهایی مثل: آسپرین، ایبوپروفن و یا مفنامیک اسید کافی است. گاهی ممکن است بسته به علت بیماری برای شما داروهای دیگری نیز تجویز شود.

انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم، شدت درد و ناراحتی را در قاعدگی بعدی کمتر می‌کند. درد قاعدگی معمولا در دختران لاغر اندام شدیدتر بوده و آن به علت میزان کم توده چربی در بدن به طور کلی و در اطراف لگن آنهاست.

اگر بیش از حد لاغر هستید افزایش وزن به میزان کم نیز خواهد توانست به مقدار قابل توجهی درد قاعدگی را بکاهد. مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای کافئین دار را متوقف کنید. دربعضی از خانم‌ها مصرف چای می‌تواند علایم درد قاعدگی را کاهش دهد.

درصورتیکه درد قاعدگی با استرس و ناراحتی روحی ارتباط داشته باشد، روان درمانی یا مشاوره روانپزشکی توصیه می‌شود. استرس از یک طرف باعث تشدید دردها و از سوی دیگر باعث افزایش میزان خونروی می‌شود. برای کاهش درد و یا جلوگیری از قاعدگی‌های دردناک بهتر است از مصرف قهوه پیش از قاعدگی و یا در حین آن اجتناب کنید و در حد توان خود به انجام حرکات ورزشی ساده بپردازید. انجام حرکات نرمشی در حد اعتدال می‌تواند به کاهش درد به طور چشمگیر کمک کند. حرکات نباید سریع باشند و مدت زمان انجام آنها از پانزده دقیقه تجاوز نکند چون خود باعث تحلیل رفتن انرژی شما خواهد شد

سلام خسته نباشید.من ۲۰ سالمه ومتاهل هستم .میگن وقتی ازدواج کردی دردا کاهش پیدا میکنه ولی من میتونم بگم حتی بعضی دوره ها دردم بیشتر بوده احساس تهوع.و کشیدگی و درد زیر شکم و پهلو افت فشار هم دارم کم اشتها هم میشم.یه مدت هم بود امپول هیوسین و قرصش برام تجویز کردن واقعا باید چیکار کنم کم بشه دردم همه میفهمن چه دردی دارم من

سلام من ۱۹سالمه هروقت پریود میشم اونقدر دردم شدیده که فقط گریه میکنم از دکتر پرسیدم که این دردا کی تموم میشه بهم گفت بعد ازدواج یا اولین زایمان اگه کسی هس که تجربه داشته لطفه بهم بگه ممنون

من تا روز سوم همیشه درد و تهوع داشتم.تا اینکه از عطاری رازیانه و هل و گلسرخ و دارچین بهم دادن و باهم جوشوندم و باعسل شیرین کردم وخوردم.واقعا عالیه هم ضد نفخه هم ضد افسردگیه هم گرمیه و هم اینکه هورمون زنانه رو زیاد میکنه و درد رو کاملا تسکین میده.پیشنهاد میکنم حتما استفاده کنید

چقد بدبختید همتون گفتید دلم درد میکنه چیکار کنم :|||||| چیکار کنی خودتو بکش:/ دختر بودن این دردارم داره باید تحمل کنی

من موقع پریودی زیر دلم خییییییییلییییییی دلم درد میکنه چکار کنم گریه ام میگیره فقط

سردي کم بخوريداب داغ ونبات بخريد وگرمي زيادحمام نريدتاهواواردرحمتون نشه همه اينطورين چراميگيدغيرطبيعيه زنيم ديگه همه جوره بايدتحمل کنيم

سلام به همه دوستان خوبم.من تمامی نظراتو خوندم.با خیلیاش موافقم خیلیاشم نه.بنظر من عفونت یکی از عوامل دل درد و کمر دردو ایناس.دود عنبر نسا عالیه.چونکه تمامی عفونترو ازبین میبره.سعی کنین تو مواقعیکه پریودین به خودتون اب نزنین.دمنوش گرم استفادع کنین مثلا رازیانه و زعفرانو دم کنین.هیچوقت نبات نخورین چونکه خونو غلیظ میکنه.ژلوفنم خونریزیو زیاد میکنه.بجاش دیکلوفناک بخورین.همین

سلام خوبین .من تا یه سال پیش پریودم خیلی مرتب بود ولی الان یا بیست روز، ده روز صول میکشه یا هام چهل روز پریود نمیشم ،موقعی هم که میشم خیلی درد دارم لطفا راهنماییم کنین

سلام .به نظرم اب نریختن به واژن یکم غیر بهداشتی من خودم از درد گریه میکردم و فقط با مفنامیک اسد و دارو های جوشوندنی خوب میشدم اما توجه کدم هردفعه که دارو استفاده میکنم عادت ماهیانه بعدیم درد بیشتری دارم از همتون خواهش میکنم فقط برای دو تا سه دوره از عادتون اصلا قرص های شیمیایی استفاده نکنید هرجور هست با کمپرس اب گرم ماساژ یا دارو های گیاهی تحمل کنید باور کنید برای پریود های بعد درد کمتری رو تجربه میکنید من خودم این راه رو رفتم و حتی مادرم و جواب داده فقط تحمل میخواد

سلام من قبل مریضیم درد سینه وزیر بغل دارم منتظرتون چکار کنم

در پاسخ به ناشناس

با سلام رخداد پریود یا قاعدگی عین سلامت و تندرستی است، لطفا از لفظ مریضی برای این مورد استفاده نکنید. برای کاهش درد می‌توانید از داروهای مسکن استفاده کنید.

سلام من دختر۱۸ساله ام در سن ۱۳ساله گی پریود شدم ازو اول تا هالا همیش قسمت پاین شکمم و بعضام کمرم درد میگره خوب واژونم ام خیلی درد میگیره خیلی برم سخت تمام میشه این درد ها همش فقط یک یا دو روز طول میکشه درد واژونم هنگام پریود برام سخت ه میشه بیگین واسه چیه اون درد

سلام برای درمان این درد نبات و کنجد و شیرو باهم بجوشونید جواب میده

سلام دوستان منم درمواقع پریودم بسیار دلدرد داشتم جوری ک دلم میخاست تو اون لحظه بمیرم قرصم ک مصرف میکردم بهم میگفتن ضرر داره اما از وقتی ک از دود عنبر نسا استفاده کردم حتی دیگه موقع پریود متوجه اومدن خون نمیشم عنبر نسا عاااالیه

صبحا ناشتا روغن زیتون بخور من تا دوماه خوردم خیلی حالم خوب شد.از دل درد میمردم.

سلام من روز اول پریودم خیلی زیاد درد دارم هیچی نمیتونم بخورم قرصم میخورم بالا میارم بخدا دیگه خسته شدم از درد و ضعف چشم سیاهی میره ولی دردم انقدر زیاده که حتی از حالم نمیرم تا سه روزم استخونام بی‌حس میشن

دارچین رو بجوشانید با نبات میل کنید.عالیه.

سلام من تنها قرصي كه براي دلدرد هاي خييييلييييي شديدم جواب ميده آلفنيكس هست واقعا عاليه و ضررش خيلي كمه و ضد تورم هم هست

سلام . من وقتی پریود میشم تا روز سوم خیلی درد دارم مخصوصا روز اول که دیگ خسته شدم از درد از هرقرصی هم بگید استفاده کردم فقط تنها قرصی ک اروم میکنه ژلوفنه اونم چون زیاد خوب نیست نمیتونم زیاد بخورم چیکار کنم ک دردم بهتر شه تو این موقع های پریود ممنون میشم اگ کسی میدونه جواب بده مرسی

سلام زیر دلم خیییییییییییییییلی درد میگیره وقی عادت ماهیانه میشم چیکار کنم؟؟؟؟

من تا حالا هیچ وقت درد نداشتم اما یه مشکل خیلی بزرگ دارم‌اونم اینه که وقتی پریود میشم بی اختیاری ادرار میگیرم واقعا دگه خیلی سختع?

سلام من عقد کردم موقع پریود میشم دل در د پویود شدید امروز اول پریود یم هستش اصلا نمی دونم راه برم ونه بخوابم قرص منافیک اسید قبل استفاده میکردم خوب میشد دل دردم ولی الان نه منمون اگه بهم بگید

سلام من خیلی دل درد دارم چیکار کنم

سلام من همسرم در دوران عادت ماهانه به طورى دل درد مى گيره كه به خودش مى پيچه و رنگش مى پره يه دكتر رفتيم اما زياد تاثيرى نداشت !؟

منم دقيقا كلي درد ميگيرم و حالت تهوع شديد دارم

سلام من یه دختر ۱۷ ساله هستم وقتی قراره عادت ماهانه بشم از دوسه روز قبلش شکمم درد میگیره ولی تا روز سوم خیلیه تا حدی که دلم فقط مرگ میخاد قرص هم که میخورم اطرافیان هرکدوم یه چیزی میگن لطفا بگین برای کم شدن درد چی بخورم???

در پاسخ به Bahar

سلام در صورت درد زیاد اول به پزشک مراجعه کنید تا بررسی شود که کیست یا عامل دیگری علت درد نباشد، درد پریود با برخی از مسکن‌ها قابل کنترل است البته باید قبل از شروع درد دارو مصرف کنید و دارو زمانی که درد شروع بشود تاثیر کاملی نخواهد داشت.

سلام من خودم سالها همین مشکل داشتم از شدت درد گاهی وقتها استفراغ می کردم تنها از یه دارو جواب گرفتم اونم دیکلوفناک،در حال حاضر هم استفاده می کنم می تونم بگم واقعا نجاتم داد.دليل دل درد پريودي چيست

سلام من ۱۶ سال دارم من مبتلا به سرطان خون هستم من زمانی که پریود میشدم خونو پلاکت زیادی از دست میدادم برای همین دکترم به من قرص ال دی داد الان نزدیک سه ماهه که پریود نشدم ولی ۱۳ روزه دل درد شدید دارم از درد به خودم میپیچم لکه بینی هم دارم من باید چکار کنم دردم بهتر شه

سلام.من یه دختر۱۸ساله ام هروقت پریودمیشم اول ازهمه دل دردم شروع میشه طوری که کلابی حس میشم ومثله یه جنازه میفتم روتخت بعدتب میکنم وعرقه سردمیکنم بعدزانوهام دردمیان وبعداستفراغ میکنم تاحدی که کلامعدم خالی بشه تادوروزهم هیچی نمیتونم بخورم حتی اب هم نمیتونم بخورم چیکارکنم دارم دیوونه میشم

سلام من ۱۸ سالم هست متاهل هستم دو سال میشه ازدواج کردم در همین دو سال وقتی عادت ماهانم شروع میشه زیر شکمم خیلی درد میکنه حتا نمیتوانم تکان بخورم ممنون میشم اگر پاسخ بدهید

من زمان پریودی دل درد بسیار شدیدی دارمانگار شکمم نمیدونم باد داره یا آب داخلش هست.معده هم درد میکنه اصلا نمیتونم تکون بخورم حتی دست به شکم نمیتونم بزنم ازدرد شدید راه نمیتونم برم.. از کار وزندگی میمونم بگین علت چیه

سلام چای کوهی با نبات دو کنید بخورید خیلی عالیه واقعا

سلام ممنون میشم راه های موثرتری بذارید چون واقعا با اینا جواب نمیده

سلام من در روز های دوم و سوم درد زیر شکمم و سوراخ باسنم زیاد می شه چیکار کنم هروزم دارم هیوسین می خورم

سلام دوستان. درد دلای همتون رو خوندم. من ۳۰ سالمه و دردای شدیدی داشتم . اون اوایل استامینوفن و … رو میخوردم خوب بود ولی بعدش حتی چهارتا رو همزمان میخوردم که بی تاثیر بود. دکتر هم رفته بودم که گفته بود طبیعیه و مشکل خاصی نداری.حالم خیلی بد میشد. خیلی خیلی. تا دو روز هیچی نمیتونستم بخورم طوری که حتی اگه جوشونده میخوردم بالا می آوردم. سرتونو درد نیارم . بالاخره بعد سالیان سال درد کشیدن یه چیزایی رو فهمیدم که دردم رو تا ۹۰ درصد کاهش داد. اونا رو براتون میگم البته شاید برای بعضیا قابل قبول نباشه اما واقعیته. اول اینه سعی کنین قبل از دستشویی همیشه دستاتونو خوب بشورین و خشک کنین بعد برین دستشویی چون اینجوری راه خیلی از بیماریهای زنان رو مسدود کردین. دوم و نکته خیلی مهم اینکه لازم نیست برای هر بار دستشویی رفتن مثلا فقط ادرار شلنگ آب رو بگیرین روی خودتون فقط کافیه که دستاتون تمیز باشه و با دستمال توالت (البته از نوع مرغوب و بهداشتی) خودتون رو خشک کنین. هر چی که کمتر در طول ماه به ناحیه تناسلیتون آب بزنین درد کمتری در طول پریودی دارین . بعد از مدفوع کردن هم سعی کنین با مسح کردن خودتونو تمیز کنین نه اینکه شلنگ آب رو بگیرین روی خودتون. آب کمتر در دستشویی….درد کمتر در دوره پریودی. مخصوصا مخصوصا موقعی که پریود هستین حتی یک قطره آب هم نباید به خودتون بزنین… فقط با دستمال کاغذی . حمام رفتن تو دروه که کلا ممنوعه.نه اینکه بوی گند بدین. به هیچ وجه. مثلا من میرم حموم ولی شرتمو در نمی یارم. سرمو میشورم قسمت بالا تنه و پاها رو میشورم ولی اجازه نمیدم آب به ناحیه تناسلیم برسه . لباسامم تند تند عوض میکنم که بقیه و خودم از بوی تنم اذیت نشن. ببینید در یک کلام و خلاصه بهتون میگم که در دوره پریودی آب نباید به ناحیه تناسلیتون برسه. واقعا دیگه نمیدوم چجوری باید اینو بیشتر براتون توضیح بدم. شاید بعضیا بگن بهداشتی نیست اما در عین رعایت بهداشت کامل هم میشه به خودمون آب نزنیم. بعد هر بار دستشویی رفتن هم حتما خودتون رو خشک کنین. این از این… سوم اینکه سعی کنین چای-پفک-چیپس-شکلات و همه چیزای مصنوعی رو از رژیم غذاییتون حذف کنین. بجای چایی در طول روز برای خودتون انواع دمنوش ها و دم کردنی ها رو درست کنین و بعضی وقتا با نبات ازش لذت ببرین. ترشی و لبنیات مصرفش رو به حداقل برسونین. مخصوصا در طول دوره پریودی اصلا غذاهای سرد نخورین. اکثرا میدونن که سردی ها چیا هستن اونایی که نمیدونن تو اینترنت سرچ کنن و مصرفش رو به حداقل برسونن. چون طبع اکثر خانوما سرد هستش سعی کنین گرمیجات مخصوصا خرما و کشمش و اینجور چیزا رو وارد رژیم غذاییتون کنین. ورزش کردن و پیاده روی و دویدن روزانه هم فراموشتون نشه. و یه نکته دیگه هم اینکه درد پریودی جز در موارد خاصی غیر طبیعیه و اصلا طبیعی نیست و اکثرا بخاطر رژیم غذایی نادرست و استفاده از آب زیاد برای شست و شوی ناحیه تناسلی خانوماست. امیدوارم با گفتن تجربیاتم بتونم درد حداقل یک نفرتونو کم کنم چون خودم تحملش کردم و میدونم که چقدر سخت و طاقت فرساست عزیزان من.

من چند روزی پریودهستم درد های شدیدی هم دارم دل درد سردرد کمردرد دارم واقعا کلافه شدم نمیدونم چیکار کنم لطفا من را راهنمایی کنید

سلام راه حلایی ک گفتین خیلی خوب بودن اما من تاالان ب جرات میتونم بگم همه ی قرصا رو مصرف کردم اونقد حالم بد میشه ک یبار حتی ژلوفون گذاشتم زیر زبونم تا غش کنم اما واقعا تاکی_کلی دکترم رفتم کلی ام ازمایش دادم اما میگن طبیعیه_دیگه مخم نمیکشه چیکار کن_حتی نمیتونم گریه کنم یا حرف بزنم

سلام کمپرس آب گرم خیلی کمک میکنه من امتحان کردم و جواب داده.حوله داغ هم همینطور.

واقعا درد زیر شکم نشانه اینکه تخمدانت قویه؟

واقعا خیلی بده من که بدنم عرق سر میکنه دل و کمرم هم درد شدید واقعا حس میکنم دارم میمیرم اصلا دلم نمیخواد با این حال قرص بخورم انشالله راه حلای بچه ها رو استفاده میکنم تا بالخره از یکی نتیجه بگیرم

سلام من هر ماه که پریود میشم روز دوم درد خیلی شدیدی دارم که فقط گریه میکنمو کار به دکتر میرسه دکترم میرم میگن نشانه این که تخمکات قوی هست و باردار شی وزایمان کنی خوب میشی هر ماه که میگذره عادت ماهانم به فکر ماهه بعدم که چطور با درد کنار بیام کمکم کنید دیگه تحمل دردو ندارم

سلام،منم ‌چنتا راه کار میگم که خیلی خوبن: تو این دوران برای کاهش دردتون از چای کوهی یاهمون(تْْوْکْلوجَ)استفاده کنید.شربت ایبوپروفن هم درد رو تسیکین میده‌.

سلام من واقعا دلم درد میکنه هر هفت روز رو درد دارم ولی تا روز سوم واقعا بدددده قرص هم میخورم تاثیرنداره

سلام خسته نباشید من زمانی که عادت ماهانه میشوم نمیتوانم به حمام بروم و دوش اب داغ بگیرم چون دل دردم شدید تر میشود کلا هر چیز داغی که به شکمم میخوره دل دردم بدتر میشود چیکار کنم؟؟؟

سلام. خسته نباشید. قرص مفنامیک را چند روز قبل از شروع پریود مصرف کنیم تا دچار درد شدید نشویم؟ ممنونم

سلام خسته نباشی من یک دختر ۲۵ ساله هستم عقد ی هستم وقتی عادت ماهانه بشم تا سه روز شروع بشه دل درد شدید تا وقتی بیاد دل درد شدید می گریم ممنونم میشم پاسخ بهدید

محصولات و کتابهای آموزشی عصرعلم را در این بخش مشاهده کنید.

ورود به فروشگاه

با کسب مهارت به صورت کاربردی، برای خودتان کار و درآمدزایی ایجاد کنید!

لیست دوره ها

راهنمای لغو عضویت

© ۱۳۹۷-۱۳۸۸ تمامی حقوق مادی و معنوی بر اساس موارد ذکر شده در مرام‌نامه‌ی عصرعلم محفوظ می‌باشد.


دردهای قاعدگی (پریود) دردهای شدید و دل پیچه مانندی هستند که در پایین شکم رخ می دهند. بسیاری از خانم ها این دردها را در روزهای قاعدگی و یا کمی از قبل از شروع آن تجربه می کنند.

این ناراحتی در برخی خانم ها شدید نیست و آنها را آزار نمی دهد. اما در برخی دیگر آنقدر شدید است که سبب اختلال در فعالیت های روزانه شده و گاهی تا چند روز آنها را دچار مشکل می کند.

ممکن است دردهای قاعدگی به خاطر وجود برخی مشکلات در رحم باشد که هنوز تشخیص داده نشده اند. مشکلاتی مانند فیبروم رحم یا اندومتریوز. در این صورت درمان عامل زمینه ای سبب کاهش درد پریود خواهد شد. اما در طرف دیگر ممکن است هیچ علت زمینه ای برای این دردها یافت نشود. دردهای گروه دوم اغلب با افزایش سن و خصوصا پس از تولد نخستین فرزند بهتر می شوند.دليل دل درد پريودي چيست

به طور معمول دردهای عادت ماهیانه با این علایم همراه اند:

– احساس درد دل پیچه مانند و ضربان دار در پایین شکم که ممکن است گاهی اوقات شدید باشد.

– وجود درد ثابت و مبهم.

– احساس دردی که به کمر و پاها کشیده می شود.

علاوه بر اینها که علایم اصلی به شمار می آمدند، برخی خانم ها این علایم را نیز تجربه می کنند:

– حالت تهوع

– شل شدن مدفوع

– سردرد

– گیجی


اگر قاعدگی شما از چند سال پیش آغاز شده و طی این مدت با مشکل دردهای پریود مواجه هستید، به احتمال زیاد نباید نگران وجود یک علت زمینه ای برای این دردها باشید. اما اگر این دردها هر ماه در زندگی روزانه شما اختلال به وجود می آورند و یا اینکه علایم بدتر می شوند و یا اینکه سن شما از ۲۵ سال گذشته و به تازگی دچار درد شدید قاعدگی شده اید، باید به پزشک مراجعه کنید.

در دوران قاعدگی رحم دچار انقباض می شود تا به خروج پوشش خود کمک کند. پروستاگلاندین ماده ای هورمون مانند است که در درد و التهاب نقش دارد و سبب ایجاد انقباضات رحم می شود. بنابراین وجود میزان بالاتر پروستاگلاندین با دردهای قاعدگی مرتبط شناخته می شود.

انقباض های شدید رحم سبب محدودیت جریان خون رحم شده و این موضوع خود سبب بروز درد بیشتر می گردد. درست شبیه به درد قفسه سینه هنگامی که خون به درستی به بخشی از قلب نمی رسد.

اما در عین حال ممکن است درد قاعدگی به علت یکی از این مشکلات زمینه ای باشد:

اندومتریوز:

یا رشد نابجای بافت رحم. وضعیتی است که بافتی مانند پوشش درونی رحم در جای دیگری از بدن پدید می آید. رشد نابجای بافت رحم معمولا در مکان هایی مانند لگن، اطراف تخمدان ها و لوله های فالوپ رخ می دهد. این مشکل یکی از دلایل بروز درد قاعدگی محسوب می شود.

فیبروم های رحم:

رشد توده هایی در درون دیواره رحم سبب ایجاد درد خواهد شد. البته این توده ها سرطانی به حساب نمی آیند.

آدنومیوز:

در این اختلال بافت رحم به درون بخش عضلانی آن رشد می کند.

بیماری التهابی لگن (PID):

در این مشکل در واقع با عفونت دستگاه تناسلی زنانه مواجه هستیم که اغلب ناشی از باکتری های منتقله از راه جنسی هستند.

تنگی دهانه رحم (سرویکس):

سرویکس (دهانه رحم) تحتانی ترین قسمت رحم است که به قسمت فوقانی واژن متصل شده و به آن گردن رحم گفته می شود. این مشکل می‌تواند با فقدان پریود، پریود دردناک یا پریود‌های شدید تظاهر پیدا کند.

شانس ابتلای شما به دردهای قاعدگی در صورت قرار داشتن در این شرایط بیشتر خواهد بود:

– داشتن سن کمتر از ۳۰ سال

– شروع شدن زودهنگام سن قاعدگی، از ۱۱ سالگی یا زودتر.

– وجود خونریزی زیاد در دوران پریود.

– وجود اختلال در خونریزی دوران قاعدگی.

– عدم سابقه زایمان.

– وجود سابقه خانوادگی دردهای قاعدگی.

– مصرف سیگار.


دردهای قاعدگی معمولا سبب ایجاد مشکل پزشکی نمی شوند. اما می توانند در زندگی روزانه شما اختلال ایجاد کنند. ممکن است به خاطر درد زیاد نتوانید به مدرسه بروید یا سر کار حاضر شوید و در دیگر فعالیت های اجتماعی شرکت کنید.

البته در صورت وجود علت زمینه ای مانند اندومتریوز ممکن است با مشکلاتی مانند اختلالات باروری مواجه شوید و یا وجود بیماری التهابی لگن می تواند شانس حاملگی خارج رحمی را افزایش دهد.

پزشک با کمک شرح حال، معاینه و همچنین معاینه لگن به دنبال تشخیص علل زمینه ای خواهد بود. در معاینه لگن پزشک به دنبال وجود اختلالات غیرطبیعی در سیستم تناسلی و وجود علایم عفونت خواهد بود.

ممکن است پزشک شما دستور انجام سونوگرافی برای بررسی رحم، تخمدان ها و لوله های فالوپ را بدهد. روش های دیگری مانند سی تی اسکن و ام آر ای نیز وجود دارند که در صورت نیاز مورد استفاده قرار می گیرند.

استفاده از لاپاروسکپی برای مشکل دردهای قاعدگی کار رایجی نیست. اما به تشخیص علت زمینه ای کمک خواهد کرد. در طی این عمل جراحی سوراخ کوچکی در دیواره شکم ایجاد می شود و از طریق ارسال یک دوربین کوچک به بررسی سیستم تناسلی و شکم می پردازند.


با توجه به وضعیت شما، پزشک تان ممکن است یکی از درمان های زیر را برایتان توصیه کند:

مصرف مسکن ها:

ممکن است پزشک تان استفاده از داروهای مسکن را تجویز کند. داروهایی مانند بروفن، ناپروکسن و مفنامیک اسید. اگر قادر به مصرف این گروه از داروها نیستید، می توان از استامینوفن به عنوان یک جایگزین مناسب استفاده نمود.

معمولا باید آنها را یک روز پیش از شروع پریود مصرف نمود. یا به محض احساس شروع علایم درد. سپس مصرف آنها را دو الی سه روز ادامه داد تا زمانی که علایم ناپدید شوند.

قرص های ضدبارداری:

قرص های ضد بارداری دارای هورمون هایی هستند که از تخمک گذاری جلوگیری می کنند و این موضوع سبب کاهش علایم درد دوران قاعدگی نیز می شود. این داروها را می توان به صورت تزریقی، کاشتن زیر پوست و یا IUD نیز استفاده نمود.

جراحی:

اگر دردهای شما به خاطر یک علت زمینه ای مانند فیبروم رحمی یا اندومتریوز باشد ممکن است نیاز به عمل جراحی وجود داشته باشد.

می توانید این موارد را در خانه جهت کاهش دردهای پریود امتحان کنید:

ورزش:

تحقیقات نشان داده که فعالیت بدنی به کاهش دردهای قاعدگی کمک می کند.

گرما:

دوش آب گرم یا استفاده از کیسه آب گرم در محل درد می تواند به کاهش دردها کمک کند. استفاده از گرما به اندازه استفاده از داروهای مسکن کمک کننده خواهد بود.

مکمل های غذایی:

برخی تحقیقات نشان داده که ویتامین E، امگا ۳، ویتامین B1، ویتامین B6 و منیزیم به کاهش دردهای قاعدگی کمک خواهند کرد.

مطلب مرتبط ایران ام دی:

آشنایی با ویتامین ها و منابع غذایی تامین کننده آنها

لزوم توجه به مصرف بیش از حد ویتامین ها و مواد معدنی

عدم مصرف سیگار و الکل:

این دو ماده دردهای قاعدگی را بدتر می کنند.

کاهش استرس:

استرس میزان و شدت دردهای پریود را بیشتر خواهد کرد. بنابراین سعی کنید آنها را تا حد ممکن کاهش دهید.دليل دل درد پريودي چيست

استفاده از طب مکمل هنوز به طور کامل از نظر عملی مورد تحقیق و بررسی قرار نگرفته است. اما کمک گرفتن از برخی روش ها مانند طب سوزنی، تحریک الکتریکی پوستی و طب سنتی (مصرف زنجبیل، ریحان، دارچین، بادیان) ممکن است به کاهش علایم کمک کنند.



mayoclinic

دستگیری قاتل زنجیره‌ای پس از ۴۰ سال با کمک دیتابیس علمی آنلاین

اثر سندرم تخمدان پلی‌کیستیک بر سلامت اعصاب و روان

ارتباط میان مشکلات ریوی دوران کودکی با ابتلا به COPD در بزرگسالی

آیا آرایش سنگین و اغراق آمیز به توانایی مدیریت یک زن آسیب می‌زند؟

چگونه یک مقاله آکادمیک را مطالعه کنیم؟

فرزند بیشتر، دندان کمتر برای مادران؟

آموزش کوتاه ویدیویی: چگونه هایپرتیروئیدی را با تیروئیدیت تحت حاد اشتباه نگیریم؟


ذهن‌خوانی با کمک نوار مغزی

آیا متفورمین به عنوان نخستین داروی ضدپیری شناخته‌ خواهد شد؟

تاکید دوباره روی ارتباط میان سرعت غذا خوردن و لاغری

تاثیر مثبت مصرف روغن ماهی و پروبیوتیک‌ها در دوران بارداری و شیردهی بر کاهش آلرژی‌های کودک


چگونه یک مقاله آکادمیک را مطالعه کنیم؟

تمام حقوق برای وب سایت «ایران ام دی» محفوظ است. استفاده از مطالب در دیگر رسانه های اینترنتی تنها با درج منبع و ذکر پیوند مجاز است.
استفاده از مطالب «ایران ام دی» در دیگر رسانه‌ها اعم از چاپی و تصویری تنها با کسب اجازه قبلی امکان‌پذیر است.

«ایران ام دی» هیچ گونه مسئولیتی در قبال اثرات یا عوارض ناشی از به کارگیری مطالب برعهده نمی‌گیرد.
نیروگرفته از وردپرس فارسی

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

درد قاعدگی دردی است که در بسیاری از زنان، پیش از دوره‌ی قاعدگی و درطول آن ایجاد می‌شود. میزان این درد از خفیف و آزاردهنده تا سخت و شدید متغیر است. درد قاعدگی معمولا پس از تخمک‌گذاری و زمانی‌که تخمکی از تخمدان‌ها رها می‌شود و درطول لوله‌ی فالوپ حرکت می‌کند، شروع می‌شود. درد قاعدگی در پایین شکم و کمر احساس می‌شود. این درد معمولا ۱ تا ۲ روز قبل از قاعدگی شروع می‌شود و ۲ تا ۴ روز ادامه پیدا می‌کند. در این مقاله به دلایل ایجاد درد قاعدگی و راه‌های جلوگیری و درمان آن می‌پردازیم.دليل دل درد پريودي چيست

دردی که صرفا با فرایند قاعدگی مرتبط است، دیسمنوره‌ی اولیه (primary dysmenorrhea) نام دارد. ولی اگر درد قاعدگی به‌دلیل یک بیماری قابل‌شناسایی مانند آندومتریوز (Endometriosis)، فیبروئید رحم (uterine fibroids) یا بیماری التهابی لگن (pelvic inflammatory disease) ایجاد شده باشد، به آن دیسمنوره‌ی ثانویه گفته می‌شود.

بعضی از نکات کلیدی مربوط به درد قاعدگی:

برای درمان بیشتر موارد دردهای قاعدگی داروهای بدون نسخه‌ای وجود دارد. داروهای ضد پروستاگلاندین (Anti-prostaglandins) موجب کاهش گرفتگی عضلات رحم، روان شدن جریان خون و کاهش حس ناخوشایند می‌شوند. ممکن است که این داروها حاوی مسکن‌هایی مانند ایبوپروفن (ibuprofen) یا ناپروکسن (naproxen) نیز باشند. این داروها انواعی از داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) هستند. از NSAIDs می‌توان به‌تنهایی نیز برای کاهش درد قاعدگی استفاده کرد. درصورت امکان و مساعد بودن شرایط بیمار، پزشک می‌تواند برای جلوگیری از تخمک‌گذاری و کاهش شدت درد قاعدگی قرص‌های ضدبارداری هورمونی را برای او تجویز کند. این قرص‌ها با نازک‌کردن پوشش داخلی رحم، یعنی جایی که پروستاگلاندین‌ها شکل می‌گیرند، عمل می‌کنند که باعث کاهش درد قاعدگی و خون‌ریزی می‌شود.

در بعضی موارد می‌توان قرص‌های جلوگیری از بارداری را به‌طور مستمر و بدون ۴ تا ۷ روز استراحت در ماه (که معمولا برای مصرف این قرص‌ها درنظرگرفته می‌شود) استفاده کرد. در این صورت هیچ خون‌ریزی رخ نخواهد داد.

سایر انواع روش‌های جلوگیری از بارداری مانند برخی از انواع IUD هورمونی، حلقه‌های واژینال، چسب‌های ضدبارداری و آمپول‌های ضدبارداری همگی می‌توانند به کاهش درد قاعدگی کمک کنند.

اگر درد قاعدگی به‌دلیل یک بیماری زمینه‌ای مانند آندومتریوز یا فیبروئید رحم باشد، ممکن است که برای برداشتن بافت غیرطبیعی به جراحی نیاز داشته باشیم.

اقدامات زیر به کاهش احتمال بروز درد قاعدگی کمک می‌کند:

اگر اولین روش درمانی پس از ۲ تا ۳ ماه اثر نکرد، بیمار باید به پزشک مراجعه کند، زیرا ممکن است به نوع تهاجمی‌تری از درمان یا انجام بررسی‌های بیشتری نیاز داشته باشد.

درد قاعدگی معمولا به دردی خفیف، ضربان‌دار و همراه با گرفتگی عضلانی در پایین شکم (درست بالای استخوان لگن) گفته می‌شود. سایر نشانه‌های درد قاعدگی شامل موارد زیر است:

درصورت شدیدترشدن این علائم یا شروع آن‌ها پس از ۲۵ سالگی، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

حدودا هر ۲۸ روز یک بار، اگر هیچ اسپرمی برای بارورکردن تخمک وجود نداشته باشد، رحم منقبض می‌شود تا پوشش داخلی خود را خارج کند. مواد هورمون‌مانندی به نام پروستاگلاندین‌ها باعث انجام این فرایند می‌شوند. پروستاگلاندین‌ها مواد شیمیایی‌ای هستند که درطول دوران قاعدگی در پوشش داخلی رحم شکل می‌گیرند. آنها باعث انقباض و گرفتگی‌های عضلانی‌ای می‌شوند که شبیه دردهای زایمان هستند. پروستاگلاندین‌ها همچنین می‌توانند باعث تهوع و اسهال شوند. این انقباض‌ها مانع از جریان‌یافتن خون به پوشش داخلی رحم یا آندومتر (endometrium) می‌شود. این حالت می‌تواند به‌دلیل وجود سطوح بالایی از لکوترین‌ها درطول دوران قاعدگی نیز رخ دهد.

بعضی از گزینه‌های غیرپزشکی که می‌تواند به کاهش درد قاعدگی کمک کند عبارت‌اند از:

هرگز با کیسه‌ی آب گرم نخوابید، چون ممکن است باعث سوختگی شود. قبل از خرید یک واحد TENS، برندهای مختلف را مقایسه کنید و بررسی‌های نوشته‌شده درمورد محصولات را مطالعه کنید.

پژوهشگران کالج امپریال لندن دریافتند که مواد تشکیل‌دهنده‌ی چای بابونه ازطریق شل‌کردن عضلات رحم به کاهش درد قاعدگی کمک می‌کند. در بررسی دیگری مشخص شد که داروهای گیاهی چینی به کاهش درد قاعدگی کمک می‌کند، البته نویسندگان این یافته‌ها خواهان انجام پژوهش‌های بیشتری در این زمینه شدند.

بعضی از گزینه‌های رژیم غذایی مانند استفاده از گیاهان و مکمل‌های ویتامین هم می‌تواند مفید باشد. برای نمونه می‌توان از اسطوخدوس، رازیانه و پیکنوژنول (pycnogenol) استفاده کرد. استفاده از گیاهان و مکمل‌های ویتامین ریسک بسیار پایینی دارد.

بررسی‌ای نشان داده است که پودر زنجبیل نیز، اگر درطول ۳ تا ۴ روز اول چرخه‌ی قاعدگی استفاده شود، می‌تواند مفید باشد. البته اگر قصد دارید از گیاهان دارویی یا مکمل‌ها استفاده کنید باید محتاط باشید. زیرا هیچ سازمانی بر کیفیت و میزان خالص‌بودن گیاهان دارویی و مکمل‌ها نظارت ندارد. استراحت و خواب کافی و ورزش منظم نیز می‌تواند مفید باشد.

برخورداری از شرایط زیر باعث می‌شود که فرد، بیش از دیگران به درد قاعدگی دچار شود:

شرایط پزشکی زمینه‌ای زیر با درد قاعدگی مرتبط است:

به‌گفته‌ی پژوهشگران دانشگاه نورث وسترن شیکاگو، چرخه‌های قاعدگی نامنظم و نشانه‌های قبل از قاعدگی و همچنین درد قاعدگی در زنان مبتلا به اختلال ریتم شبانه‌روزی خواب (delayed sleep phase syndrome) بیشتر مشاهده می‌شود.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

فارغ‌التحصیل رشته‌ی مترجمی زبان انگلیسی و عاشق ترجمه و نوشتن هستم.

سلامت زنان

هورمون پرولاکتین و علائم بالا بودن آن در زنان و مردان
دليل دل درد پريودي چيست

علائم زایمان؛ ۹ نشانه که آمدن بچه نزدیک است

آزمایش غربالگری چیست و چگونه انجام می‌شود؟

قرص اورژانسی چیست؛ روش مصرف و عوارض قرص اورژانسی ضد بارداری

هورمون استروژن چیست؛ فواید، موارد استفاده و عوارض جانبی آن

آخرین مطالب


چگونه منظم باشیم؟

۵ داروی گیاهی موثر برای درمان رفلاکس معده

مزایا و معایب وبلاگ نویسی حرفه ای و نکاتی برای داشتن وبلاگی موفق

خواص گوجی بری؛ ۵ خاصیت ‌یکی از قوی‌ترین چربی سوزهای طبیعی دنیا

روش‌های استفاده از لینکدین برای توسعه سازمانی و استخدام

ترین های جهان

بهترین فیلم های ترسناک دنیا که دلهره و ترس را به جان‌تان می‌اندازند


عجیب ترین میوه های دنیا چه خواصی دارند؟

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟


با خاص ترین ماشین های دنیا آشنا شوید

تمیزترین شهرهای جهان در کدام کشورها قرار دارند؟


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

نشان‌گذاری

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است
[[رده:نمادهای
نوشتار]]

دليل دل درد پريودي چيست
دليل دل درد پريودي چيست
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *