درمان تب مالت با داروي گياهي

دوره مقدماتی php
درمان تب مالت با داروي گياهي
درمان تب مالت با داروي گياهي

دوره مقدماتی php

برای آشنایی با تب مالت و درمان این بیماری خطرناک با دلگرم همراه باشید.

درمان تب مالت با داروي گياهي

به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام* محسوب می‌گردد. باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌سازد.

این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام‌های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می‌گیرد.

علائم تب مالت می تواند هر زمانی از چند روز تا چند ماه پس از ابتلا به عفونت بروز نماید. علائم و نشانه ها مشابه آنفولانزا بوده و عبارتست از:

• تب• لرز• تعریق• ضعف• خستگی• درد کمر، مفاصل و عضلات• سردرد

علائم تب مالت می تواند پس از چند هفته تا چند ماه از بین رفته و مجدداً عود کند. در برخی افراد، تب مالت می تواند مزمن باشد و علائم تا چند سال حتی پس از درمان پایدار باقی بماند. علائم و نشانه های بلند مدت شامل خستگی، تب، آرتریت و ورم مهره های ستون فقرات است.

تب مالت بر حیوانات وحشی و اهلی اثر می گذارد. گله های گاو، بزها، گوسفند، خوک، سگ، شتر، گراز، گوزن شمالی در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری قرار دارند. نوعی از تب مالت بر پورپوس، سیل بی گوش و نوع خاصی از وال ها اثر می گذارد. باکتری می تواند از حیوان به انسان به سه طریق انتقال یابد:

• محصولات لبنی غیرپاستوریزه. باکتری بروسلا در شیر حیوانات آلوده می تواند از طریق شیر، بستنی، کره و پنیر غیرپاستوریزه به انسان منتقل شود. همچنین باکتری می تواند از طریق گوشت خام یا نیم پز شده حیوانات آلوده به انسان منتقل گردد.

•اسنتشاق. باکتری بروسلا به راحتی در هوا پراکنده می شود. کشاورزان، تکنسین های آزمایشگاه و کارگران کشتارگاه ها می توانند این باکتری را استنشاق کنند.

• تماس مستقیم. باکتری در خون، مایع منی یا جفت حیوانات آلوده می تواند از طریق زخم وارد جریان خون شود. از آنجایی که تماس معمول با حیوانات – لمس کردن، شانه کردن موی حیوانات و بازی کردن با آنها – سبب آلودگی نمی شود، به ندرت افراد از طریق حیوانات اهلی خود آلوده می شوند. همچنین افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند هم باید از تماس با حیوانات آلوده پرهیز نمایند.

معمولاً تب مالت از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود، اما در موارد نادر زنان از طریق بارداری یا شیردهی می توانند بیماری را به نوزادان خود منتقل کنند. به طور نادری تب مالت از طریق تماس جنسی یا انتقال خون آلوده یا پیوند مغز استخوان انتقال می یابد.

عوامل خطر تب مالت چیست ؟

در واقع تب مالت در ایالات متحده آمریکا کمیاب است. سایر مناطق جهان شیوع بالاتری از این بیماری دارند، به ویژه:

• مناطق اطراف دریای مدیترانه

• اروپای شرقی

• آمریکای لاتین

• آسیا

• آفریقا

درمان تب مالت با داروي گياهي

• سرخپوستان

• خاورمیانه

در افرادی که در این مناطق زندگی کرده و یا به آنجا سفر می کنند، احتمال مصرف پنیر بز غیرپاستوریزه وجود دارد که به آن پنیر محلی نیز می گویند. پنیر غیرپاستوریزه از مکزیک وارد می شود و با بسیاری از انواع تب مالت در آمریکا در ارتباط است.

افرادی که با حیوانات کار می کنند یا با خون آلوده تماس دارند، در معرض خطر بیشتری برای تب مالت قرار دارند، از جمله:

• دامپزشکان

• کارگران مزارع دامداری

• گاوچرانان

• کارگران کشتارگاه ها

• شکارچیان

• میکروبیولوژیست ها

بهتر است بدانید تب مالت می تواند بر هر عضوی از بدن از جمله سیستم باروری، کبد، قلب و سیستم اعصاب مرکزی اثر بگذارد. تب مالت مزمن می تواند سبب ایجاد عارضه در یک عضو یا در کل بدن شود. عارضه ممکن این بیماری شامل:

• عفونت لایه درونی قلب (اندوکاردیت). این مشکل یکی از جدی ترین عوارض تب مالت است. اندوکاردیت درمان نشده می تواند به دریچه های قلب آسیب زده و یا آنها را تخریب کند که مهمترین عامل مرگ و میر در ارتباط با تب مالت است.

• آرتریت. عفونت مفاصل با درد، سفتی و تورم در مفاصل به ویژه در زانو، لگن، قوزک، مچ و کمر مشخص می گردد. درمان عفونت مفاصل بین مهره های کمری یا لگنی می تواند مشکل تر باشد و منجر به آسیب های دائمی گردد.

•بهتر است بدانید التهاب و عفونت بیضه ها. باکتری هایی که سبب تب مالت می شوند می توانند منجر به عفونت بیضه ها و کلاف پیچیده ای شود که مجرای وابران را به بیضه ها متصل می کند. از این مسیر، عفونت به بیضه ها رسیده و سبب درد و تورم شود که گاهی شدید است.

• در واقع التهاب و عفونت کبد و طحال. تب مالت می تواند سبب آسیب به کبد و طحال گردد و سبب بزرگتر شدن آنها نسبت به اندازه نرمال گردد.

• عفونت سیستم اعصاب مرکزی. این مشکل شامل بیماری های تهدید کننده زندگی از جمله مننژیت (التهاب پرده اطراف مغز و نخاع) و انسفالیت (التهاب مغز) است.

بیماری تب مالت در حقیقت از راه تماس با افرادی که قصاب یا دامدار هستند یا لبنیات غیرپاستوریزه مصرف می کنند منتقل می شود، بنابراین شیرخام، پنیرهای محلی و بستنی های سنتی در انتقال این بیماری نقش موثری دارد.

برای پیشگیری کسانی که با گوشت و پوست حیوان در تماس هستند، لازم است از عینک و دستکش استفاده کنند تا ترشحات حیوان آلوده به مخاط چشم و تنفس آنها منتقل نشود.

شیوه دیگر پیشگیری از تب مالت، این است که از مصرف پنیر تازه خودداری شود. پنیر باید 90 روز در آب نمک بماند و سپس مصرف شود. شیر نیز باید حتما پس از جوشاندن میل شود

مؤثرترین راه پیشگیری از بیماری استفاد ه از محصولات لبنی پاستوریزه است، زیرا میکروب با جوشاندن شیر از بین می رود . همچنین بیاد د اشته باشید فریز کرد ن مواد غذایی این میکروب را نابود نمی کند .

قابل ذکر است که علاوه بر این واکسیناسیون د ام ها و کنترل بیماری د ر د ام یک راه مؤثر د یگری برای کنترل این میکروب است. افراد ی هم که د ر کشتارگاه ها فعالیت می کنند ، قصاب ها و شکارچیان حیوانات باید هنگام تمیز کرد ن احشاء حیوان از د ستکشهای لاستیکی استفاد ه کنند .

در حقیقت هیچگونه واکسن اضافی که کاملاً مورد تأیید بوده و به مدت طولانی باعث ایمنی فرد بشوند ، وجود ند ارد ، گرچه نوعی واکسن برای افراد شاغل د ر صنایع د امپزشکی تولید شد ه، ولی این واکسن هر 2 سال یکبار باید تکرار شود و د ر تمام کشورها هم اجازه مصرف ند ارد .

یشگیری از این بیماری با واکسیناسیون دام های آلوده و ریشه کن کردن بیماری در دام ها صورت می گیرد، ولی در هر صورت با توجه به این که این بیماری در دام های ایران به وفور وجود دارد، بهترین راه پیشگیری، اجتناب از مصرف شیر نجوشیده یا غیر پاستوریزه، پنیر محلی و بخصوص بستنی های غیرپاستوریزه و متفرقه است.

راههای درمان تب مالت

درمان بیماری تب مالت با داروهای آنتی بیوتیک موجود بخوبی انجام می شود. کپسول داکسی سایکلین، قرص کوتریموکسازول، کپسول ریفامپین و آمپول جنتامایسین و استرپتومایسین داروهایی هستند که برای درمان این بیماری کاربرد دارند. معمولا از بین این داروها 2 تا انتخاب می شود و به مدت حداقل 6 هفته استفاده می شوند. البته می توان مثلا 2 هفته اول همزمان آمپول جنتامایسین و کپسول داکسی سایکلین استفاده شود و4 هفته بعد فقط داکسی سایکلین ادامه پیدا کند.

به هر حال در این دوره طولانی، مصرف دارو حتما باید تا پایان ادامه داشته باشد تا از عود بیماری که متاسفانه در موارد زیادی رخ می دهد تا حد امکان پیشگیری شود.

گردآوری شده ی مجله ی اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

برای مطرح کردن سوالات پزشکی خود ، اینجا کلیک کنید

 

© تمامی حقوق این سایت برای مجله اینترنتی دلگرم محفوظ است / هر گونه کپی جزئی و کلی از مطالب دلگرم تنها با کسب مجوز مکتوب امکان پذیر است.

سوال

برای کسی که تب مالت داره چه داروی گیاهی پیشنهاد میکنید ممنون از راهنماییتون

پاسخ

با سلام سال گذشته دچار تب مالت شدم ودوره درمان را کلمل کردم اما دوباره مبتلا شده ام علت برگشت بیماری چیست ولطفا درمان با داروهای گیاهی را بگویید پاسخ با تشکرازمشاوره : بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌گردد. باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌سازد.

این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام‌های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می‌گیرد.

درمان تب مالت با داروي گياهي

بروسلوز در حیوانات:

از آنجا تجربه مبارزه با این بیماری تا کنون نشان داده است که کنترل و پیشگیری از این بیماری در انسان تنها با مبارزه و کنترل این بیماری در دام میسر است لذا لازم است که این عامل بیماری اول در بدن دام شناسایی و انواع آن و همچنین سیر و نحوه انتشار آن در بین جمعیت دامی و نهایتا نحوه ارتباط انسان با دام و روشهای پیشگیری از بیماری در دام و سپس روشهای پیشگیری از انتقال احتمالی عامل بیماری از دام به انسان برسی و مطالعه گردد.

انواع بروسلا در حیوانات شامل سویه‌هایی بشرح زیر است: ۱B.melitensis 2. B.abortus 3. B.suis 4. B.canis 5. B.neotome

 تب مالت در انسان :

تب مالت از گاو، خوک، گوسفند یا بز آلوده به انسان انتقال می‌یابد اما از انسان به انسان خیر. تب مالت روی اعضای خون‌ساز بدن مانند مغز استخوان، گره‌های لنفاوی، کبد و طحال تاثیر می‌گذارد. تب مالت در دو نوع حاد و مزمن دیده می‌شود. دوره نهفتگی این بیماری می‌تواند ۵ تا ۶۰ روز باشد (چندین ماه نیز دیده شده‌است). تب مالت در مردان ۲۰ تا ۶۰ ساله شایع‌تر است‌. .

مصرف شیر، محصولات لبنی (کره، پنیر) و یا محصولات گوشتی حیوانات آلوده موجب سرایت بیماری به انسان می‌شود. کم‌خونی وخیم یا مشکلات معده و سابقهٔ جراحی آن به دلیل کاهش اسید معده امکان بروز بیماری را بالا می‌برد. اسید معده تا حدودی احتمال ابتلا را کاهش می‌دهد. به طور کلی این بیماری در میان افرادی که با حیوانات زیاد در تماس هستند (کشاورزان، دامداران، قصابان، دامپزشکان) و افرادی که به مناطق آلوده سفر می‌کنند شایع‌تر است.

 علایم بیماری :

علایم زیر در تب مالت حاد به‌طور ناگهانی ظاهر می‌شوند

لرز، تب متناوب (تب و لرز)، تعریق

خستگی قابل توجه

درد هنگام لمس ستون فقرات

سردرد

بزرگ شدن گره‌های لنفاوی

علایم زیر در تب مالت مزمن به تدریج ظاهر می‌شوند

خستگی

درد عضلانی

کمردرد

یبوست

کاهش وزن

افسردگی

ناتوانی جنسی

(به ندرت) بروز آبسه در تخمدان‌ها، کلیه‌ها، و مغز

در صورت ناکافی بودن مراقبت و درمان، بیماری ممکن است مزمن شود یا موجب معلولیت، عفونت قلب، استخوان، مغز یا کبد شود.

 پیشگیری :

خودداری از مصرف شیر غیرپاستوریزه، پنیر و سایر لبنیات و گوشت‌های تایید نشده.

استفاده از وسال محافظتی بدن مانند دستکش، محافظ چشم، پیش‌بند و … هنگام تماس با حیوانات یا گوشت و سایر محصولات. واکسیناسیون دام‌ها

 تشخیص :

تشخیص قطعی تب مالت با آزمایش خون انجام می‌گیرد و با درمان کامل معمولاً در ۳ تا ۴ هفته بهبودی دیده می‌شود. اطرافیان و اعضای خانواده شخص بیمار که ممکن است از همان غذای آلوده مصرف کرده باشند باید معاینه شده و آزمایش بدهند.

 درمان :از نگاه طب کلاسیک

درمان شامل یک دوره استراحت در رختخواب و مصرف آنتی‌بیوتیک است و جدا کردن بیمار از دیگران اغلب لازم نیست. برای مبارزه با عفونت باکتریایی از آنتی‌بیوتیک‌هایی (مانند تتراسیکلین برای حداقل سه هفته) استفاده شده و داروهای کورتیزونی برای کاهش التهاب‌های شدید استفاده می‌شود. برای درد عضلانی نیز از داروهای ضد درد (مُسکن) تجویز می‌شود.

 از نگاه طب سنتی اصلاح مزاج و تنظیم تغذیه

حجامت عام و کبد

در رژیم غذایی این بیماران معمولاً ابتدا از غذاهای نرم و ساده شروع می‌کنند و به تدریج تنوع و مقدار غذای بیمار را افزایش می‌دهند تا زمانی که به برنامه غذایی عادی برسد. بهتر است از غذاهای پرانرژی و نوشیدنی‌ها و مایعات فراوان استفاده کرد

 عود بیماری:

در ۱۰ تا ۲۰ درصد مواقع، احتمال عود مجدد بیماری وجود دارد،عود مجدد در دو حالت اتفاق می‌افتد یک اینکه میکروب قبلی که مدتی خاموش بود طی ۶ ماه تا ۲ سال دوباره فعال شود و یا اینکه بعد از بهبودی به علت عدم رعایت شرایط و نکات بهداشتی و ارتباط با دام آلوده، میکروب جدید وارد بدن فرد شود.

درمان تب مالت با داروي گياهي

در بسیاری از مواقع بیماران هستند که زمینه‌ساز عود مجدد بیماری می‌شوند؛ به گونه‌ای که پس از تجویز دارو توسط پزشک، داروها را استفاده می‌کنند اما بعد از مدتی که احساس بهبودی کردند خودسرانه مصرف دارو را قطع می‌کنند که این کار موجب پنهان شدن میکروب و عود مجدد آن می‌شود.

در موارد شدت بیماری ممکن است نیاز باشد سایت معتبر تبیان

برچسب زده شده با :تب تب مالت عفونت

۱۵ آبان ۱۳۹۷

۱۵ آبان ۱۳۹۷

۲۱ مهر ۱۳۹۷

در این مطلب با روش های پیشگیری، نشانه ها و علایم، عوارض جانبی و راه های درمان تب مالت و همچنین با داروهای گیاهی و شیمیایی که در درمان این بیماری موثر هستند هم آشنا می شوید.

تب جزء مهم ترین علایم تب مالت می باشد که معمولا به هنگام شب هم تشدید شده و شخص به تعریق دچار می شود. عرق کردن در خواب و تب از نشانه های اولیه ابتلا به این بیماری هستند. به تدریج درد مفاصل و استخوان ها مخصوصا درد در ناحیه لگن شروع می شود. درد رفته رفته آنقدر شدید می شود که شخص دیگر نمی تواند راه برود. گاهی اوقات بیماری تب مالت بدون تب و با بی اشتهایی، درد مفاصل و عضلات، سردرد، خستگی و ضعف همراه است. درد در این مواقع بسیار شدید و شبیه به درد سیاتیک می باشد.

ایجاد ضایعات مغزی و مننژیت از عوارض این بیماری است که ارگان های بدن مثل دستگاه تنفسی، سیستم قلبی و… را تحت تاثیر قرار می دهد. حتی ممکن است عروق و قلب را درگیر عفونت کند که این امر به مرگ منجر می شود. بعضی از افراد نیز به بیماری های روحی مثل افسردگی دچار می شوند. ایجاد آبسه در ستون فقرات و استخوان ها، عفونت مفاصل، عفونت کردن بیضه ها، ملتهب شدن کبد و طحال نیز از دیگر عوارض تب مالت می باشند و این مورد باعث بروز مشکلات حرکتی شدید برای شخص می شود. بدین ترتیب بهتر است که هرچه سریعتر برای درمان تب مالت اقدام کرد.

درمان تب مالت با داروي گياهي

مصرف داروهای گیاهی نیز برای درمان تب مالت بسیار مفید می باشند. درمان و رفع این بیماری از خواص کاکوتی می باشد.

همچنین انواع داروهای آنتی بیوتیک مثل قرص کوتریموکسازول، کپسول ریفامپین، کپسول داکسی سایکلین، آمپول استرپتومایسین و جنتامایسین و… برای درمان تب مالت موثر واقع می شوند. طبق نظر پزشک، دو نوع آنتی بیوتیک تجویز و برای 6 هفته و یا بیشتر مصرف گردد، منجر به بهبودی شخص می شود.

اغلب برای دو هفته اول به طور همزمان کپسول داکسی سایکلین مصرف و امپول جنتامایسین نیز تزریق می شود و برای 4 هفته بعدی نیز فقط از کپسول داکسی سایکلین استفاده می شود. بایستی تا وقتی که بیماری بهبود نیافته بایستی از دارو استفاده کرد بدین ترتیب از عود کردن مجدد تب مالت هم پیشگیری می شود.

منبع : آرگا


تور چین ، بازدید از بینظیرترین نمایشگاه های ماشین آلات ساختمانی واتومکانیکا



چگونگی بزرگ کردن باسن با تزریق چربی



چطور جراحی زیبایی موفقی داشته باشیم؟


چگونه سفری ارزان به استانبول ترکیه داشته باشیم؟



چه لباس عروس هایی در سال 2019 مد می شوند



آشنایی با کلیسای جامع گوا

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وبسایت



دکتر عطا حیدری فوق تخصص جراحی پلاستیک


دکتر علی کربلایی خانی جراح پلاستیک و فوق تخصص جراحی ترمیمی



خاصیت، بررسی رایگان خواص و مضرات مواد غذایی!

درمان تب مالت با داروي گياهي
درمان تب مالت با داروي گياهي
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *