یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت:اگر حافظه ضعیفی دارید، میتوانید برای تقویت حافظه و درمان فراموشی چای گلپر بنوشید.
در باره دلیل ضعف حافظه اظهار کرد: علت ضعیف بودن حافظه غلبه سردی به مغز است و گلپر باعث میشود این غلبه به سردی از بین رفته و به طور محسوس حافظه بهتری داشته باشید.
او افزود: گیاه گلپر از نظر طب سنتی گرم و خشک است. مصرف این گیاه رطوبت دستگاه گوارش و رطوبت جمع شده در مغز و پیرامون آن را کم می کند و برای تقویت حافظه، درمان فراموشی، بیماریهایی مانند سکته، لرزش و سستی اعضای بدن مفید است.
حاج محمد خانی اظهار کرد: گیاه گلپر برای دستگاه گوارش به ویژه معده مقوی است. همچنین اشتها را زیاد میکند و کسانی که از بی اشتهایی رنج میبرند میتوانند پودر این گیاه را در غذاهای خود استفاده کنند.
او بیان کرد: این گیاه برای سموم داخلی بدن به ویژه ریه مفید است؛ و تنگی نفسهایی که حاصل از رطوبت باشد و همچنین برای دردهای مفاصلی که از سردی هوا بوجود میآید میتواند مثبت عمل کند و این دردها را کاهش دهد.خواص گلپر برای حافظه
همچنین اگر از درد سیاتیک به ستوه آمده اید میتوانید روغن این گیاه را با روغن زیتون ترکیب کنید و از آن استفاده کنید. نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که افرادی که معده گرم یا مثانه ضعیفی دارند و یا از بیماری زخم دستگاه گوارشی رنج میبرند، از مصرف گلپر خوداری و یا با مصلحات آن را مصرف کنند که از جمله مصلحات آن برای مثانه می توان به تخم خربزه اشاره کرد. مصلح مفید برای معده صمغ عربی و برای گرم مزاجان شربت انار است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: بهترین روش مصرف گیاه گلپر جوشانده آن است که به جای گلپر مورد استفاده است. توجه داشته باشید که میوه این گیاه را به هیچ عنوان بصورت خام مصرف نکنید ، زیرا به کبدتان آسیب جدی میرساند.
او تصریح کرد: بهتراست گیاه گلپر را با سکنجبین ترکیب کنید و سپس بجوشانید. این گیاه را میتوانید بصورت ضمادی برای جذب بهتر آن بر روی پوست صورت استفاده کنید.
ما را دنبال کنید:
سایت اینترنتی مستقل آنلاین Ⓒ کلیه حقوق متعلق به سایت مستقل آنلاین است.
صفحه نخست » پزشکی و سلامت » طب اسلامی , طب سنتی » دمنوش گیاهان دارویی برای تقویت حافظه و رفع مشکلات جسمی و روحی
تقویت حافظه در طب سنتی : گیاهان دارویی سالهای متمادی در فرهنگ ایران و ایرانی نقش داشته و تقریباً بخشی از این گیاهان همواره در آشپزخانه یا گنجههای اکثر ایرانیها وجود داشته و مردم بر اساس آموزههای قدیمی از خواص زیاد آنها استفاده میکنند؛ اما حالا چند سالی میشود که برچسب دمنوش به دم کرده و عصاره این گیاهان زده شده و شکل مدرن به خود گرفته است.
دمنوشها همان جوشاندههای مادربزرگها که هرکدام برای یک درد یا بیماری خوب هستند، امروز در بسته بندیها و فرمهای کیسهای یا باز در فروشگاهها عرضه میشوند.
صرف نظر از شکل و نامشان، باید گفت که دمنوشها لذت بی مانندی دارند و علاوه بر رفع مشکلات جسمی، روح آدم را تازه میکنند. برای آشنایی با روش تهیه دمنوش های مفید برای تقویت حافظه در طب سنتی با ما همراه باشید.
خواص گلپر برای حافظه
بسیاری از ما بر این باوریم که نمیتوان تغییری در عملکرد مغز ایجاد کرد. به این معنا که هرکس با توانایی هایی به دنیا میآید که تا پایان عمر با همان میزان تواناییها باید زندگی کند.
به نوعی تقدیر الهی را برای این مسئله در نظر میگیریم که برخی افراد برحسب سرشت و خلقت خود حافظه خوبی دارند و از سوی دیگر فراموشی جزء جدایی ناپذیر زندگی بعضی دیگر از افراد است و نمیتوان برای بهبود آن کاری کرد.
اما باید بدانید این طور نیست. حافظه را هم مانند بسیاری دیگر از تواناییها میتوان تقویت کرد.
مصرف دمنوشهای معرفی شده در این بخش به شما کمک میکند تا حافظهای قویتر داشته باشید.
درختچه دارچین همیشه سبز است که از همه قسمتهای آن بویی مطبوع استشمام میشود، گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا فروردین ظاهر میشود.
برگ این درخت، سبز و دارای گله هایی به رنگ سفید است که به عنوان ادویه در مواد غذایی هم مورد استفاده قرار میگیرند.
دارچین محرک اعصاب، آرامش بخش و تقویت کننده حافظه است
خواص درمانی
از دارچین میتوان به عنوان محرک اعصاب، آرامش بخش، تقویت کننده معده، کاهنده درد کمر و مفاصل، تسریع کننده جریان خون، نیرو بخش، تقویت کننده حافظه، افزایش دهنده فشارخون، ضد دلهره و ضد بوی بد دهان استفاده کرد.
اگر حس میکنید بیمار شده اید چای دارچین را فراموش نکنید، همچنین از خواص دیگر دارچین میتوان به افزایش کارایی هورمون انسولین در بدن برای افرادی که مشکل دیابت دارند اشاره کرد.
موارد منع مصرف
مصرف دارچین برای زنان باردار مضر است.
مصرف بیش از حد دارچین باعث التهاب یا ورم کردن پوست، زخمها و ترکهای گوشه دهان و سوزش معده میشود.
دارچین از لخته شدن خون جلوگیری میکند، اما مصرف بیش از حد آن باعث بروز مشکلات خونی و گردش خون میشود.
طرز تهیه
چند عدد چوب دارچین را در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم کنید و در صورت تمایل میتوانید برای شیرین شدن آن از نبات استفاده کنید.
اضافه کردن چند قطره آب لیموترش به آن باعث میشود که طبع گرم دارچین تعدیل شود.
زنجبیل از گیاه زردرنگ دارای رگههای بنفش به دست میآید و اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده میشود، ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه، ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد.خواص گلپر برای حافظه
زنجبیل تقویت کننده حافظه و معده است
خواص درمانی
زنجبیل به عنوان یک تقویت کننده حافظه، تقویت کننده معده، تقویت کننده قوای بدن، خون ساز و تنظیم کننده ادرار، برطرف کننده عطش، درمان اسهال ساده و خونی، کاهش چربی خون، بالا بردن فشارخون، ضد ضعف اعصاب، ضد نفخ، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و ضد درد مفاصل به شمار میرود.
موارد منع مصرف
زیاده روی در مصرف باعث ایجاد فشارخون و ضعف نیرو جنسی میشود.
زنجبیل برای افرادی که دچار زخم معده هستند، توصیه نمیشود و مصرف همزمان آن با مصرف داروهای ضد انعقاد که برای رقیق شدن خون استفاده میشود منع شده است.
طرز تهیه
یک قاشق چایخوری زنجبیل در یک لیوان آب جوش ریخته و در ظرف را بگذارید تا حدود ۱۰ دقیقه بماند. سپس با کمی عسل مخلوط کرده و میل نمایید.
گلهای این گیاه دارای ۳ پرچم و یک مادگی است که منتهی به کلالهی سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی میشود.
قسمت مورد استفاده این گیاه انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است.
تقویت حافظه با دمنوش زعفران
خواص گلپر برای حافظه
خواص درمانی این دمنوش برای تقویت حافظه و سلولهای مغزی مورد استفاده قرار میگیرد.
دمنوش زعفران خاصیت اشتهاآور داشته و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تأثیر دارد، همچنین به هضم غذا نیز کمک میکند.
این دمنوش به علت فرح بخش بودن خاصیت ضد اضطراب و افسردگی دارد.
طرز تهیه
آب را در ظرف مناسبی بریزید و زعفران و عسل را اضافه و مخلوط کنید و در ظرف را گذاشته و اجازه دهید مواد روی حرارت متوسط حدود ۵ دقیقه به آرامی بجوشد، سپس مخلوط به دست آمده را از صافی عبور داده و در فنجان بریزید و سرو کنید.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
نام:
صفحه نخست » پزشکی و سلامت » طب اسلامی , طب سنتی » دمنوش گیاهان دارویی برای تقویت حافظه و رفع مشکلات جسمی و روحی
تقویت حافظه در طب سنتی : گیاهان دارویی سالهای متمادی در فرهنگ ایران و ایرانی نقش داشته و تقریباً بخشی از این گیاهان همواره در آشپزخانه یا گنجههای اکثر ایرانیها وجود داشته و مردم بر اساس آموزههای قدیمی از خواص زیاد آنها استفاده میکنند؛ اما حالا چند سالی میشود که برچسب دمنوش به دم کرده و عصاره این گیاهان زده شده و شکل مدرن به خود گرفته است.
دمنوشها همان جوشاندههای مادربزرگها که هرکدام برای یک درد یا بیماری خوب هستند، امروز در بسته بندیها و فرمهای کیسهای یا باز در فروشگاهها عرضه میشوند.
صرف نظر از شکل و نامشان، باید گفت که دمنوشها لذت بی مانندی دارند و علاوه بر رفع مشکلات جسمی، روح آدم را تازه میکنند. برای آشنایی با روش تهیه دمنوش های مفید برای تقویت حافظه در طب سنتی با ما همراه باشید.
خواص گلپر برای حافظه
بسیاری از ما بر این باوریم که نمیتوان تغییری در عملکرد مغز ایجاد کرد. به این معنا که هرکس با توانایی هایی به دنیا میآید که تا پایان عمر با همان میزان تواناییها باید زندگی کند.
به نوعی تقدیر الهی را برای این مسئله در نظر میگیریم که برخی افراد برحسب سرشت و خلقت خود حافظه خوبی دارند و از سوی دیگر فراموشی جزء جدایی ناپذیر زندگی بعضی دیگر از افراد است و نمیتوان برای بهبود آن کاری کرد.
اما باید بدانید این طور نیست. حافظه را هم مانند بسیاری دیگر از تواناییها میتوان تقویت کرد.
مصرف دمنوشهای معرفی شده در این بخش به شما کمک میکند تا حافظهای قویتر داشته باشید.
درختچه دارچین همیشه سبز است که از همه قسمتهای آن بویی مطبوع استشمام میشود، گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا فروردین ظاهر میشود.
برگ این درخت، سبز و دارای گله هایی به رنگ سفید است که به عنوان ادویه در مواد غذایی هم مورد استفاده قرار میگیرند.
دارچین محرک اعصاب، آرامش بخش و تقویت کننده حافظه است
خواص درمانی
از دارچین میتوان به عنوان محرک اعصاب، آرامش بخش، تقویت کننده معده، کاهنده درد کمر و مفاصل، تسریع کننده جریان خون، نیرو بخش، تقویت کننده حافظه، افزایش دهنده فشارخون، ضد دلهره و ضد بوی بد دهان استفاده کرد.
اگر حس میکنید بیمار شده اید چای دارچین را فراموش نکنید، همچنین از خواص دیگر دارچین میتوان به افزایش کارایی هورمون انسولین در بدن برای افرادی که مشکل دیابت دارند اشاره کرد.
موارد منع مصرف
مصرف دارچین برای زنان باردار مضر است.
مصرف بیش از حد دارچین باعث التهاب یا ورم کردن پوست، زخمها و ترکهای گوشه دهان و سوزش معده میشود.
دارچین از لخته شدن خون جلوگیری میکند، اما مصرف بیش از حد آن باعث بروز مشکلات خونی و گردش خون میشود.
طرز تهیه
چند عدد چوب دارچین را در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم کنید و در صورت تمایل میتوانید برای شیرین شدن آن از نبات استفاده کنید.
اضافه کردن چند قطره آب لیموترش به آن باعث میشود که طبع گرم دارچین تعدیل شود.
زنجبیل از گیاه زردرنگ دارای رگههای بنفش به دست میآید و اگرچه معمولاً از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده میشود، ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه، ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که ریزوم نام دارد.خواص گلپر برای حافظه
زنجبیل تقویت کننده حافظه و معده است
خواص درمانی
زنجبیل به عنوان یک تقویت کننده حافظه، تقویت کننده معده، تقویت کننده قوای بدن، خون ساز و تنظیم کننده ادرار، برطرف کننده عطش، درمان اسهال ساده و خونی، کاهش چربی خون، بالا بردن فشارخون، ضد ضعف اعصاب، ضد نفخ، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و ضد درد مفاصل به شمار میرود.
موارد منع مصرف
زیاده روی در مصرف باعث ایجاد فشارخون و ضعف نیرو جنسی میشود.
زنجبیل برای افرادی که دچار زخم معده هستند، توصیه نمیشود و مصرف همزمان آن با مصرف داروهای ضد انعقاد که برای رقیق شدن خون استفاده میشود منع شده است.
طرز تهیه
یک قاشق چایخوری زنجبیل در یک لیوان آب جوش ریخته و در ظرف را بگذارید تا حدود ۱۰ دقیقه بماند. سپس با کمی عسل مخلوط کرده و میل نمایید.
گلهای این گیاه دارای ۳ پرچم و یک مادگی است که منتهی به کلالهی سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی میشود.
قسمت مورد استفاده این گیاه انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است.
تقویت حافظه با دمنوش زعفران
خواص گلپر برای حافظه
خواص درمانی این دمنوش برای تقویت حافظه و سلولهای مغزی مورد استفاده قرار میگیرد.
دمنوش زعفران خاصیت اشتهاآور داشته و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش تأثیر دارد، همچنین به هضم غذا نیز کمک میکند.
این دمنوش به علت فرح بخش بودن خاصیت ضد اضطراب و افسردگی دارد.
طرز تهیه
آب را در ظرف مناسبی بریزید و زعفران و عسل را اضافه و مخلوط کنید و در ظرف را گذاشته و اجازه دهید مواد روی حرارت متوسط حدود ۵ دقیقه به آرامی بجوشد، سپس مخلوط به دست آمده را از صافی عبور داده و در فنجان بریزید و سرو کنید.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
نام:
بیوگرافی سید محمد حسین طباطبایی حافظ و قاری قرآن و همسرش کیست با عکس های شخصی و شایعات سنی شدن او را می خوانید بیوگرافی سید محمد حسین طباطبایی سید محمد حسین طباطبایی متولد 27 بهمن 1369 در قم ، نابغه قرآنی می باشد تحصیلکرده حوزه علمیه قم تامقطع درس […]
.
خواص گلپر برای حافظه
گلپر گیاهی است دارویی، از نوع گیاهان چند ساله ای که از تیره جعفری و از نوع چتریان است. این گیاه دارویی بیشتر در نواحی مرتفع و کوهستانی می روید.
شکل ظاهری آن دارای برگهایی نسبتاً پهن، نوک تیز و بریده شده همراه با ریشه هایی ضخیم است. دو نوع گلدار و بی گل آن در بیشتر نواحی کشور به ویژه نواحی مرطوب رشد می کنند.
دارای خواص درمانی و دارویی برای معده، رفع سردی، ناراحتی عصبی، میکروب کش و نشاط آور است. در زیر با خواص گلپر بصورت کامل آشنا می شوید
افرادی که زود جوش هستند و در واقع اعصابی ناراحت دارند بهتراست از جوشانده ریشه گلپر روزانه دوبار مصرف کنند تا علاوه بر تسکین اعصاب، آرامش دهنده نیز باشد.
گیاه گلپر دارای خاصیت تقویتی برای اندام های داخلی به ویژه گوارش می باشد که با از بین بردن نفخ و خروج مواد سمی از بدن، سلامت معده، روده و کبد را به دنبال دارد.
از خواص دیگر گلپر این است که موجب از بین بردن آلزایمر می شود و نسیان و کم حافظگی را از بین می برد.
گیاه گلپر را می توانید با غذا به صورت خام مصرف کنید تا از این طریق دردهای عضلانی به ویژه کمر دردتان سریعتر رفع شود.
اگر هفته ای دوبار از جوشانده برگ های گلپر استفاده کنید، به میزان قابل توجهی موجب تقویت سیستم عصبی شده و گیاهی نشاط اور خواهد بود.
خواص گلپر برای حافظه
میوه گلپر نسبتاً پهن،گرد و سفید رنگ است که می توانید قبل از غذا میل کنید و این میوه نقش چربی سوزی بالایی دارد و موجب تنظیم وزن بدن می شود. با سرد کردن معده، سیری کاذب ایجاد می کند.
خاصیت آنتی اکسیدانی و میکروب کشی قوی که در این گیاه دارویی وجود دارد باعث شده تا بتوان از آن به عنوان از بین برنده کرم های روده ای نام برد.
ساقه گلپر دارای خاصیت باکتری کشی و ضد میکروبی قوی می باشد که برای از بین بردن میکروب و ویروس های بدن مناسب است.
زنان شیرده برای افزایش شیر خود می توانند از دم کرده گلهای گلپر و یا از برگهای گلپر استفاده کنند و در طی دو هفته این کار را ادامه دهند تا به نتیجه برسند.
برای رفع سیاهی دور چشم، باید برگهای خشک شده گلپر را با مقداری روغن زیتون ترکیب کرده و برای رفع کبودی زیر چشم به صورت ضماد هر شب به محل مورد نظر بمالید.
از خواص مهم دیگر گلپر این است که دارای بوی بسیار مطبوعی است که به عنوان یک ادویه، هم طعم دهنده و هم خوشبو کننده غذا، کاربرد دارد.
ترکیب برگها و ساقه گلپر با ماست و یا روغن بادام می تواند ماسک عالی برای سلامت و نشاط پوست باشد و سطح پوست را نرم کند.خواص گلپر برای حافظه
طبیعت گرم و خشک گلپیر می تواند به عنوان یک چای علاوه بر تسکین اعصاب، نوشیدنی مناسب برای چربی زدایی و هضم غذا باشد.
گلپر دارای طبع گرم و خشک می باشد که علاوه بر رفع سردی، برای امراض رماتیسم نیز می تواند مفید باشد.
اگر از کم اشتهایی یا لاغری مفرط رنج می برید در غذاها از ادویه گلپر استفاده کنید و یا قبل از وعده های غذایی دمنوش گلپر را مصرف نمایید.
اگر به دنبال یک گیاه دارویی قوی برای تقویت کل سیستم دستگاه گوارش هستید، گلپر را مصرف نمایید. خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد ویروسی این گیاهدر تقویت سیستم گوارش معجزه می کند.
جوشانده گلپر را می توانید به عنوان درمان اسهال استفاده کنید. برای این منظور مقداری از گلپر خشک شده را در آب داغ بریزید تا دم بکشد و مصرف کنید.
یکی از گیاهان دارویی بسیار ارزشمند که نقش بسیار زیادی در کاهش باد معده و نفخ دارد گلپر می باشد. ادویه گلپر را با غذا و یا از چای گیاه گلپر برای این منظور استفاده کنید.
● مصرف گلپر در زمان بارداری بویژه سه ماهه اول بارداری بسیار خطرناک بوده و ممکن است سبب سقط جنین گردد پس در طرف آن دقت کرده و از پزشک خود مشاوره بگیرید
● ضد عفونی کننده و میکروب کشی قوی برای کودکان است
● شتها آور خوبی برای بچه های کم خوراک است
● مصرف زیاد در زنان باردار موجب سقط جنین می شود
● افراد با مشکلات قلبی و عروقی از مصرف زیاد آن بپرهیند چون باعث افزیش تپش قلب می شود
فواید گیاه گلپر چیست | سایت فتوکده
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
هرگونه نشر، بازنشر و باز تولید تمام یا بخشی از محتوای سایت فتوکده بدون کسب اجازه برای همه سایت ها و خبرگزاری ها ممنوع می باشد
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بانوی کوثر، زلیخا صادقی پژوهشگر و کارشناس گیاهان دارویی در اردبیل گفت: گیاه گلپرطبع گرم و خشک دارد و دانه های خشک معطر آن در آشپزی کاربرد دارد و در بسیاری از انواع آش ها و سالاد و ترشیجات و… استفاده می شود.
وی به خواص بسیار زیاد گیاه گلپر اشاره کرد و گفت: گیاه گلپر خاصیت اشتها آور ،تسکین دهنده ،افزایش دهنده شیر مادر ضدعفونی کننده ،تب بر و تقویت کننده حافظه را دارد.
صادقی افزود: از ضماد گلپر و روغن زیتون می توان در رفع سیاهی دور چشم ،خارش استفاده کرد و در رفع سرخی پوست موثر است و برای تسکین درد سیاتیک مفید می باشد.
وی یادآورشد: بهترین چاشنی برای غذای بیمارانی که دارای اعضاء بدنی بی حس هستند مفید بوده و بوی دهان را برطرف می کند و تقویت کننده بسیار خوب برای معده می باشد.
صادقی علاوه بر خواص گلپر به مضرات استفاده از این گیاه گفت: افرادی که بیماری ریوی و یا ضعف در روده دارند نباید از این گیاه استفاده کنند. این گیاه موجب احساس تشنگی شدید و همچنین باعث ناراحتی مثانه می شود.خواص گلپر برای حافظه
وی تاکید کرد: مصرف زیاد گلپر برای زنان باردار اصلا توصیه نمی شود چون باعث سقط جنین می شود.
انتهای پیام/
مجله
سبک زندگی
پزشکی و سلامت
آشپزی و خوراکی
مد و زیبایی
خواص گلپر برای حافظه
علمی و تکنولوژی
گردشگری
خودرو
خواندنی
0