خواص و مضرات کنجد خام

دوره مقدماتی php
خواص و مضرات کنجد خام
خواص و مضرات کنجد خام

حتما برای شما هم بارها این سوال پیش آمده است که بهترین روغن برای پخت و پز و حتی سرخ کردن مواد غذایی کدام است. یکی از بهترین انواع روغن روغن های کنجد هستند که این دانه های ریز تهیه می شوند. با پرشین وی همراه باشید تا با خواص و مضرات کنجد بیشتر آشنا شوید.

کنجد گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است.کنجد گیاهی است یکساله با ارتفاع
حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است.برگ های آن بیضی ، باریک و نوک تیز
می باشد و گل های آن به رنگ سفید یا قرمز است.میوه این گیاه بصورت کپسول و محتوی دانه های
کوچک ، مسطح و بیضی است که کنجد نامیده می شود.دانه های کنجد ممکن است به رنگ سفید، قهوه ای
یا سیاه باشد که از بین این سه نوع، کنجد سفید از نظر ارزش غذایی و کیفیت روغن از انواع
دیگر مرغوبتر است.

گفتنی است که چین یکی از بزرگترین تولید کنندگان کنجد دنیا می باشد.و هندوستان و حبشه در مقام
دوم تولید این گیاه قرار دارند.کنجد تولید شده در ایران بیشتر به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.ترکیبات
شیمیایی کنجد: کنجد دارای پروتئین، ویتامین های A، B2، D،E ،F و لسیتین می باشد.طبق نظر کارشناسان غذایی کنجد به
علت داشتن فسفر و مس فراوان برای تقویت هوش وبینایی مفید است.

همچنین مقدار روغن موجود در کنجد حدود ۵۰% است.روغن کنجد مرکب از ۷۰% اسیدهای چرب اشباع نشده مانند اسید لینولئیک،
اسید اولئیک و مقداری اسیدهای چرب اشباع‌شده مانند اسید پالمیتیک وآرشیدیک اسید می باشد.روغن کنجد یکی از روغن های اشباع
نشده و مفید برای بدن است و نه تنها این روغن کلسترول بدن را بالا نمی برد بلکه آن را
کاهش نیز می دهد.این روغن در آمریکای شمالی و کانادا مصرف زیادی دارد.

جالب است بدانید برای تهیه روغن کنجد معمولا” دانه های آن را می شویند تا رنگ روی آن از بین
برود، سپس دانه ها راآسیاب کرده و در آب می ریزند تا پوست آن که سبک است روی آب بیاید.
سپس پوست را جدا کرده دانه ها را خشک می نمایندو در آب جوش می ریزند و خمیر می کنند.این
خمیر را تحت فشار قرار می دهند تا روغن آن جدا شود.این روغن را روغن سرد فشار اول می نامند.

خواص و مضرات کنجد خام

دوره مقدماتی php

از تفاله باقی مانده تحت اثر فشار و گرما روغنی به دست می آید که به روغن گرم یا فشار دوم
معروف است.که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.بنابراین اگر می خواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید از
روغن سرد فشار اول که به First cold pressed معروف است ، باشد زیرا دراثر حرارت دادن ، روغن کنجد
خواص خود را ازدست می دهد.

سایر خواص کنجد:

۱- چاق کننده و تقویت نیروی جنسی( توصیه شده است برای تقویت قوای جنسی کنجد را با هم وزن خود
شکر و خشخاش مخلوط کرده و به مقدار نصف وزن کنجد ، مغز بادام پوست کنده به آن اضافه کنید
و این مخلوط را پودر کرده و هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری میل گردد)

۲- برای رفع قلنج مفید است ( برای این اثر کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط و میل گردد)

۳- کنجد گرفتگی صدا را باز می کند.

۴- نرم کننده معده و روده است.

۵- کره کنجد که در کانادا به تاهینی معروف است شبیه ارده می باشد و غذای خوبی برای کودکان است.

۶- ضماد کنجد پوست را نرم می کند ، کبودی ، تورم و سیاهی پوست را ازبین می برد

۷- اگر به محض سوختگی ضماد کنجد به محل سوختگی زده شود پوست تاول نمی زند و درد نیز ازبین می رود.

۸- اگرریشه کنجد را در آب بجوشانید و با آب آن موی سر خود را بشوئید موجب تقویت و سیاهی موی سر خواهد شد.

۹- اگر برگ کنجد را به سر بمالید باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.

۱۰- ارده نرم کننده معده و روده ها است.

۱۱- کنجد ادرار آور و قاعده آور است.

۱۲- کنجد فشار خون را کاهش می دهد.

۱۳- کنجد ضد رماتیسم است.

۱۴- کنجد درمان کننده بواسیر است.

۱۵- از روغن کنجد شامپو درست می کنند که برای تقویت موی سر مفید است.

۱۶- کنجد برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است.

۱۷- کوبیده کنجد با عسل علاج نفخ شکم و باد روده هاست.

۱۸- دم کرده برگ های کنجد ، اسهال خونی را برطرف می کند.

۱۹- روغن کنجد برای رفع تنگی نفس ، سرفه خشک و زخم ریه مفید است.

۲۰- روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند.

۲۱- مالیدن روغن کنجد به پوست صورت موجب درخشانی، شفافیت و نرم شدن پوست می شود.·

توصیه می شود از روغن کنجد به جای روغن زیتون در سالاد استفاده شود.· حکیم ذکریا رازی می
فرماید کوبیده کنجد و مغز گردو و توت خشک به نسبت مساوی علاج فراموشکاری و لرزیدن اندامهای بدن مثل لرزش
دست و سر است که برای اثر پذیری از مخلوط هر سه باید به مدت یک ماه هر روز دو
قاشق غذاخوری ازکوبیده این سه گیاه میل نمود.مضرات کنجد: کنجد با همه خواصی که دارد ، برای معده های ضعیف
مناسب نیست زیرا ثقیل الهضم است.اینگونه افراد بهتر است روغن کنجد را با عسل و سرکه بخورند.

روغن زیتون، صفرا بر است و باعث تخلیه کیسه صفرا می‌ شود، به این ترتیب که انقباض کیسه
صفرا و تولید نمک‌های صفراوی را در کبد تحریک کرده و در نتیجه دفع کلسترول را از طریق
صفرا افزایش می‌ دهد و از ایجاد سنگ‌های صفراوی جلوگیری می ‌کند.

خواص و مضرات کنجد خام

روغن زیتون به علت داشتن سیتواسترول‌ها مانع جذب کلسترول در روده کوچک می‌ شود و
جذب عناصر معدنی مثل کلسیم، منیزیم و آهن را افزایش می‌‌ دهد.روغن زیتون ملین است و از یبوست جلوگیری می‌ کند.
همچنین از خواص روغن زیتون این است که انگل‌ها و کرم‌های روده را از بین می ‌برد.

۳ نسل دات کام ـ پزشک

Copyright (c) 2006-2019 persianv.com All Rights Reserved

© باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .

کنجد، به داشتن فوایدی برای سلامتی و کابردهای آشپزی، شناخته‌شده است.کنجد، سرشار از مواد معدنی مختلف است. این دانه‌های بیضی‌شکل با مزه آجیلی، در بسیاری از غذاها به‌کارمی‌روند. اما، آیا از مضرات کنجد چیزی می دانید؟ در ادامه با ما همراه باشید تا  ۱۰ عارضه جانبی کنجد را بیان کنیم.

اجازه‌دهید درباره ۱۰ عدد از معمول‌ترین مضرات کنجد که باید بدانید، صحبت‌کنیم:

این دانه‌های سبک، دارای کالری و چربی اشباع بالایی هستند. ۱۰۰ گرم دانه کنجد که فقط یک مشت دانه سالم یا پودر آن است، ۵۹۰ کالری دارد. همین مقدار کنجد، ۸ گرم چربی اشباع دارد که حدود ۴۰ درصد مصرف مجاز روزانه را تشکیل‌می‌دهد. بنابراین، گنجاندن دانه کنجد در رژیم غذایی می‌تواند باعث افزایش وزن ناسالم شود.

مصرف منظم کنجد در مقادیر زیاد می‌تواند به روده بزرگ آسیب‌برساند. محققان دریافتند که خوردن ۱۵ نانوگرم کنجد در روز می‌تواند باعث التهاب روده بزرگ شود که به بیماری‌های کشنده‌ای مانند سرطان روده بزرگ می‌انجامد. این یکی از خطرناک‌ترین مضرات کنجد است زیرا می‌تواند باعث مرگ شود.

مطلب مرتبط: خواص کنجد: ۲۹ فایده شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی و پوست

خواص و مضرات کنجد خام

کنجد می‌تواند با ایجاد دیورتیکولیت، بر سلامت روده بزرگ تاثیربگذارد. این یک مشکل خاص پزشکی است که باعث ایجاد کیسه‌‌های دردناکی در دیواره داخلی روده بزرگ می‌شود. این باعث انقباض، درد شکمی، یبوست و غیره می‌شود. بنابراین، مصرف کنجد خود را منظم کنید تا نیازی به جراحی نباشد.

حساسیت، یکی دیگر از مضرات مصرف کنجد است. اگر به کنجد حساسیت داشته‌باشید، چه با مصرف دانه کنجد کامل چه روغن آن، احتمال زیادی دارد که به حساسیت‌های مختلف دچار شوید (مانند مشکلات گوارشی، التهاب چشم، آبریزش بینی، آسم و غیره). بنابراین، در چنین موقعیتی، از مصرف کنجد خودداری‌کنید.

آنافیلاکسی، یک آلرژی شدید است که به‌دلیل مصرف کنجد به‌وجودمی‌آید. تمام بدن تحث تاثیر این واکنش حساسیتی شدید و سریع قرارمی‌گیرد. این باعث خس‌خس، افت فشار خون، گرفتگی سینه و غیره می‌شود و گلو و مجاری تنفسی فرد را مسدودمی‌کند. درنتیجه، شخص دچار خفگی می‌شود که ممکن است به مرگ بینجامد.

خوب، این خیلی مشکل شایعی نیست اما ممکن است برخی افراد با خوردن بیش از حد کنجد، دچار عفونت آپاندیس شوند. گاهی وقت‌ها، ممکن است چند عدد از دانه‌های کنجد، به عضوی بچسبند که ممکن است باعث عفونت‌های خفیف تا شدید شود.

مطلب مرتبط: خواص روغن کنجد :۳۵ فایده روغن کنجد برای مو ، پوست و سلامتی

به گفته دانشمندان، کنجد دارای خواص ملین است. به این معنا که مصرف بیش از مقدار مجاز روزانه کنجد می‌تواند باعث شل‌شدن مدفوع و گاهی اوقات اسهال شود. بنابراین، هنگامی که کنجد را در رژیم غذایی خود دارید، آن را در مقدار مناسب مصرف‌کنید.

کنجد می‌تواند بر پوست نیز تاثیربگذارد. اگر مقدار زیادی کنجد را در غذا استفاده‌کنید یا محصولاتی که حاوی روغن کنجد هستند بخورید، ممکن است به دانه‌های پوستی همراه با خارش و قرمزی دچارشوید.

خیلی از ما برای سلامت موهای‌مان از کنجد سیاه استفاده‌می‌کنیم. اما استفاده بیش‌ازحد از این دانه می‌تواند نتایج معکوسی داشته‌باشد. این می‌تواند باعث عدم تعادل هورمونی شود که پوست سر را چرب و فولیکول‌های مو را خشک‌می‌کند. درنتیجه، سرعت ریزش مو، به میزان زیادی افزایش‌می‌یابد. این ممکن است باعث طاسی کامل شود.

گفته‌می‌شود خوردن کنجد در سه ماهه اول بارداری، برای سلامتی مضر است. گاهی وقت‌ها باعث سقط جنین می‌شود.

امیدواریم این مقاله درباره مضرات کنجد، مفید بوده و به شما کمک‌کرده باشد که در استفاده از کنجد در غذا، تصمیمات درستی بگیرید.

منبع: stylecraze

 

برچسب ها stylecrazeعارضه جانبی کنجدمضرات خوراکی‌ها و آشامیدنی‌هامضرات کنجدمژگان گورانکنجد

سلام
گفته های شما تناقض دارد در مضرات کنجد گفته اید باعث سرطان روده بزرگ میشود و در فواید کنجد گفته اید به دلیل داشتن منیزیم باعث جلوگیری از سرطان روده بزرگ میشود
کدام درست است؟

سلام و درود. تناقضی نیست. اگر به قاعده مصرف شود سودمند است. اما اگر بیش از حد مصرف شود زیانمند است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وب‌ سایت

دانه کنجد با وجود داشتن فواید بسیار، در اثر مصرف زیاد یا وجود برخی بیماری ها ممکن است برای فرد با عوارضی همراه باشد که در ادامه به برخی از این موارد که جزء مضرات کنجد نیز به شمار می آیند، اشاره خواهیم کرد:

افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت باید در مصرف کنجد و فراورده‌های آن احتیاط کنند.

این دانه‌های سبک، دارای کالری و چربی اشباع بالایی هستند.

خواص و مضرات کنجد خام

۱۰۰ گرم دانه کنجد که فقط یک مشت دانه سالم یا پودر آن است، ۵۹۰ کالری دارد.

همین مقدار کنجد، ۸ گرم چربی اشباع دارد که حدود ۴۰ درصد مصرف مجاز روزانه را تشکیل‌ می‌دهد.

بنابراین، گنجاندن دانه کنجد در رژیم غذایی می‌تواند باعث افزایش وزن ناسالم شود.

یکی دیگر از مضرات ناشی از مصرف زیاد این دانه روغنی، التهاب و آسیب روده بزرگ و احتمال بروز سرطان روده می باشد.

مصرف منظم کنجد در مقادیر زیاد می‌تواند به روده بزرگ آسیب‌ برساند.

محققان دریافتند که خوردن ۱۵ نانوگرم کنجد در روز می‌تواند باعث التهاب روده بزرگ شود که به بیماری‌های کشنده‌ای مانند سرطان روده بزرگ می‌ انجامد.

کنجد می‌تواند با ایجاد دیورتیکولیت، بر سلامت روده بزرگ تاثیر بگذارد.

این یک مشکل خاص پزشکی است که باعث ایجاد کیسه‌‌های دردناکی در دیواره داخلی روده بزرگ می‌شود.

این باعث انقباض، درد شکمی، یبوست و غیره می‌شود. بنابراین، مصرف کنجد خود را منظم کنید تا نیازی به جراحی نباشد.

که باعث انقباض، درد شکمی، یبوست و غیره می‌شود.

بنابراین، مصرف کنجد خود را منظم کنید تا نیازی به جراحی نباشد.

حساسیت، یکی دیگر از مضرات مصرف کنجد است.

اگر به کنجد حساسیت داشته‌باشید، چه با مصرف دانه کنجد کامل چه روغن آن، احتمال زیادی دارد که به حساسیت‌های مختلف دچار شوید (مانند مشکلات گوارشی، التهاب چشم، آبریزش بینی، آسم و غیره).

بنابراین، در چنین موقعیتی، از مصرف کنجد خودداری‌ کنید.

آنافیلاکسی، یک آلرژی شدید است که به‌دلیل مصرف کنجد به‌وجود می‌آید.

تمام بدن تحث تاثیر این واکنش حساسیتی شدید و سریع قرارمی‌گیرد.

این باعث خس‌خس، افت فشار خون، گرفتگی سینه و غیره می‌شود و گلو و مجاری تنفسی فرد را مسدود می‌کند.

در نتیجه، شخص دچار خفگی می‌شود که ممکن است به مرگ بینجامد.

عفونت آپاندیس هم در اثر مصرف زیاد کنجد رخ می دهد، البته عفونت آپاندیس مشکل شایعی نیست و به شکل خفیف یا شدید است.

خوب، این خیلی مشکل شایعی نیست اما ممکن است برخی افراد با خوردن بیش از حد کنجد، دچار عفونت آپاندیس شوند.

گاهی وقت‌ها، ممکن است چند عدد از دانه‌های کنجد، به عضوی بچسبند که ممکن است باعث عفونت‌های خفیف تا شدید شود.

به گفته دانشمندان، کنجد دارای خواص ملین است.

به این معنا که مصرف بیش از مقدار مجاز روزانه کنجد می‌تواند باعث شل‌شدن مدفوع و گاهی اوقات اسهال شود.

بنابراین، هنگامی که کنجد را در رژیم غذایی خود دارید، آن را در مقدار مناسب مصرف‌کنید.

همچنین استفاده از آن برای افراد مبتلا به اسهال ممنوع است.

خواص و مضرات کنجد خام

کنجد می‌تواند بر پوست نیز تاثیر بگذارد.

اگر مقدار زیادی کنجد را در غذا استفاده‌ کنید یا محصولاتی که حاوی روغن کنجد هستند بخورید، ممکن است به دانه‌های پوستی همراه با خارش و قرمزی دچار شوید.

خیلی از ما برای سلامت موهای‌مان از کنجد سیاه استفاده‌ می‌کنیم.

اما استفاده بیش‌ از حد از این دانه می‌تواند نتایج معکوسی داشته‌ باشد.

این می‌تواند باعث عدم تعادل هورمونی شود که پوست سر را چرب و فولیکول‌های مو را خشک‌ می‌کند.

درنتیجه، سرعت ریزش مو، به میزان زیادی افزایش‌ می‌یابد. این ممکن است باعث طاسی کامل شود.

گفته‌ می‌شود خوردن کنجد در سه ماهه اول بارداری، برای سلامتی مضر است. گاهی وقت‌ها باعث سقط جنین می‌شود.

همچین با افزایش تولید هورمون ها باعث انقباض رحم شده و خطر ابتلا به سقط جنین و زایمان زودرس در زنان باردار را افزایش می دهد.

زنان باردار باید در مصرف کنجد احتیاط نمایند.

کنجد ماده ای دیر هضم است و مصرف زیاد آن برای افرادی که معده ضعیف دارند مناسب نیست؛ همچنین ممکن است مصرف زیاد آن باعث ایجاد دانه‌های پوستی همراه با خارش و قرمزی و بوی بد دهان شود. البته مصرف کنجد به همراه عسل برخی از این آثار نامطلوب را برطرف می کند.

  • طرز پخت سوپ مرغ ساده
  • با وجود گسترده بودن خواص کنجد، مصرف کنجد برای افرادی که معده ضعیف دارند مناسب نیست زیرا هضم آن سنگین و مشکل است، چنین افرادی باید آن را با عسل و سرکه بخورند.

    نوعی ناهنجاری ژنتیکی است سبب تجمع مس در کبد می شود، با توجه به میزان زیاد مس در دانه کنجد مصرف زیاد این دانه برای این بیماران مضر خواهد بود.

    اگزالات موجود در پوست کنجد در اثر مصرف زیاد برخی بیماری ها مانند بیماری نقرس را تشدید می کند.

    یکی از مضرات روغن کنجد برای کودکان در صورت مصرف بیش از اندازه، چاقی و مشکلات قلبی و عروقی است.

    افرادی که به فشار خون _ ناراحتی های کبدی و معده می باشند باید در مصرف کنجد احتیاط کنند.

    زیاده روی و مصرف بی رویه کنجد موجب بدبویی دهان _ استفراغ- _ سر درد _ خارش جلدی _ سوء هاضمه می شود.

    در ادامه بهتر است با برخی فواید روغن کنجد هم آشنا شویم:

    بیشتر بخوانید:

    ۱۱ خاصیت فوق العاده کنجد سیاه برای سلامتی

    خواص و مضرات کنجد خام

    صفحه اصلی » مقالات 🔥 » پزشکی و سلامت 🔥 » خوراکی ها و گیاهان » کنجد: خواص، مضرات و طبع / کنجد و کنجد سیاه به انگلیسی / ارده و روغن کنجد برای مو

    کنجد و کنجد سیاه از دانه های روغنی پرخاصیت است که مانند هر خوراکی دیگر مضراتی هم دارد.

    ارده کنجد، کره کنجد و روغن کنجد هم جزو فراورده های پرخاصیت کنجد هستند.

    از خواص کنجد می توان به فایده آن برای پوست و درمان چین و چروک اشاره کرد.

    کنجد برای کاهش اضطراب، استحکام استخوان ها، پیشگیری از دیابت و سرطان، کاهش کلسترول و بهبود هضم و گوارش مفید است.

    خواص و مضرات کنجد خام

    کنجد, خواص کنجد, مضرات کنجد, طبع کنجد, کنجد سیاه, کنجد به انگلیسی, ارده کنجد, خواص کنجد برای مو, خواص کره کنجد, روغن کنجد, کنجد سیاه به انگلیسی

    از جمله عوارض کنجد می توان به کالری بالای آن اشاره کرد که می تواند باعث افزایش وزن شود.

    همچنین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در صورت مصرف بیش از حد و مداوم آن می تواند وجود داشته باشد.

    در ادامه این مقاله از نایریکا به خواص و مضرات کنجد، طبع کنجد، خواص کنجد سیاه، کنجد و کنجد سیاه به انگلیسی، خواص ارده کنجد و روغن کنجد، خواص کنجد برای مو و خواص کره کنجد می پردازیم.

    با ما همراه باشید.

    برای دسترسی سریع به محتوای مطلب از لینکهای زیر استفاده کنید:

    از ویژگی های برتر دانه کنجد می توان به این مورد اشاره کرد که از ایجاد چین و چروک بر روی پوست جلوگیری می کند.

    بدین صورت که روغن موجود در دانه های کنجد از آسیب اشعه ماورا بنفش پیش گیری می کند.

    هم چنین محتوای بالای روی در کنجد در تولید کلاژن نیز کمک شایانی می کند.

    کلاژن نیز موجب ایجاد الاستیسیته و ترمیم بافت های آسیب دیده می شود.

    با مصرف منظم روغن کنجد از سرطان پوست پیش گیری کنید.

    خواص کنجد

    طبق مطالعات انجام یافته یک مشت دانه کنجد بیش تر از یک لیوان شیر، دارای کلسیم است.

    هم چنین وجود روی در این دانه ها چگالی مواد معدنی استخوان ها را افزایش می دهد.

    وجود منیزیم و کلسیم به عنوان دو ماده معدنی در کنجد باعث کاهش استرس و اضطراب می شود.

    هم چنین علاوه بر این ها ویتامین های تیامین و تریپتوفان در کنجد نقش آرامش بخش کننده را دارند و در تولید سروتونین بسیار موثر هستند.

    لازم به ذکر است که سروتونین می تواند در کاهش درد، بهبود خلق و خواب نیز مفید باشد.

    از خواص کنجد که بسیار با ارزش و مهم نیز تلقی می شود، وجود ترکیبات ضد سرطانی مانند اسید فیتیک، منیزیم و فیتوسترول ها در آن است.

    فیتوسترول در دانه های کنجد بیش تر از سایر آجیل ها است.

    پروتئین بیست درصد از دانه کنجد را در بر می گیرد و می تواند یک منبع خوب برای تامین پروتئین لازم بدن باشد.

    استفاده از روغن کنجد در پیش گیری از دیابت تاثیر به سزایی دارد.

    به طوری که روغن کنجد می تواند گلوکز پلاسما را که در دیابت خیلی حساس بهبود ببخشد.

    هم چنین علاوه بر ای دانه کنجد توانایی کاهش فشار خون را نیز دارد.

    بر اساس مطالعات صورت گرفته در این زمینه دانه های کنجد این توانایی را دارند که فشار خون را در افراد دیابتی پایین بیاورند.

    منیزیم موجود در این دانه ها نقش کلیدی در کاهش فشار خون دارد.

    خواص و مضرات کنجد خام

    نکته: دانه های کنجد سفید بیش تر مورد استفاده قرار می گیرند و این در حالی است که دانه های کنجد سیاه دارای مواد مغذی بیش تری هستند.

    دانه های کنجد با دارا بودن فیتوسترول توانایی این را دارند که تولید کلسترول را مسدود کنند و موجب کاهش سطح کلسترول خون در بدن شوند.

    هم چنین ذکر این نکته نیز لازم است که دانه های کنجد سیاه دارای فیتوسترال بالاتری هستند.

    فیبر های موجود در این دانه ها در روند هضم و گوارش غذا بسیار مفید هستند.

    روغن کنجد با پیش گیری کردن از ضایعات آترواسکلروتیک توسط آنتی اکسیدان و هم چنین ضد تورم شناخته شده به عنوان سسامول موجب افزایش سلامتی قلب می شود.

    از دیگر خواص کنجد می توان به سرشار از آهن بودن آن اشاره کرد.

    به همین خاطر اشخاصی که دچار بیماری کم خونی و ضعف هستند مصرف دانه های کنجد پیشنهاد می شود.

    مس موجود در دانه های کنجد باعث پیش گیری از آرتریت می شود و درد های ناشی از آن را تسکین می دهد.

    علاوه بر این ها کنجد استخوان ها ، رگ های خونی و مفاصل را تقویت می کند.

    با مصرف دانه های کنجد می توان از آسیب هایی که ممکن است الکل به کبد بزند، کاست.

  • کانال عکس پروفایل دخترونه شاخ
  • کنجد خواص درمانی چشمگیری دارد.

    منبع غنی اسید آمینه کنجد رشد تومورها را متوقف می کند و به رفع مسمومیت کبد و کلیه ها و بهبود سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

    کنجد در درمان بی خوابی موثر بوده، خاصیت ضد ورم مفاصل و رماتیسم و همجنین خاصیت ضدسرطان دارد.

    خواص ضد قارچ و ضد باکتری از دیگر تأثیرات آن است.

    روغن کنجد در جلوگیری از فساد دندان کاربرد دارد.

    همچنین در درمان التهاب و تورم لثه مفید است.

    برگ های کنجد سرشار از مواد لعابی هستند که در گذشته با دیگر گیاهان برای درمان اسهال خونی و وبا به کار برده می شدند.

    آرد کنجد سرشار از اسید آمینه است و ۳ برابر شیر کلسیم دارد.

    آرد کنجد یا کنجد به خوبی در سالادها، خوراک های مرغ یا گوشت و سبزیجات پخته شده به کار رفته و همچنین در معطر ساختن پنیر، سالادهای تخم مرغ، سس هایی که اساس آن کره یا نان معطر هست کاربرد دارد.

    کنجد معدن مواد معدنی قابل جذب است و دارای ؛ منیزیم، کلسیم، آهن، سیلیس، آلومینیوم، کروم، مس، نیکل، سدیم و چندین فلز و شبه فلز دیگر است.

    خواص و مضرات کنجد خام

    اثر کنجد بیشتر در اثر داشتن ویتامین های زیاد آن است بویژه ویتامین های ب و ویتامین های ف که فراوان دارد.

    کنجد تقریبا بیشتر مواد مورد ساختمان بدن را داراست.

    لذا یک غذای قیمتی و پر ارزش برای انسان است که دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد .

    کنجد قوت ، جوانی ، تعادل زندگانی و صحت را به انسان می بخشد.

    اثر آن در تعویض سلول های کهنه ی بدن بسیار سریع است و در تسهیل تفکر عمل آن قابل تحسین است و در رفع آلامی مانند: سرطان ، سل ، کم خونی بی نظیر است .

    این دانه‌های سبک، دارای کالری و چربی اشباع بالایی هستند.

    ۱۰۰ گرم دانه کنجد که فقط یک مشت دانه سالم یا پودر آن است، ۵۹۰ کالری دارد.

    همین مقدار کنجد، ۸ گرم چربی اشباع دارد که حدود ۴۰ درصد مصرف مجاز روزانه را تشکیل‌می‌دهد.

    بنابراین، گنجاندن دانه کنجد در رژیم غذایی می‌تواند باعث افزایش وزن ناسالم شود.

    مصرف منظم کنجد در مقادیر زیاد می‌تواند به روده بزرگ آسیب‌ برساند.

    محققان دریافتند که خوردن ۱۵ نانوگرم کنجد در روز می‌تواند باعث التهاب روده بزرگ شود که به بیماری‌های کشنده‌ای مانند سرطان روده بزرگ می‌انجامد.

    این یکی از خطرناک‌ترین مضرات کنجد است زیرا می‌تواند باعث مرگ شود.

    مضرات کنجد

    کنجد می‌تواند با ایجاد دیورتیکولیت، بر سلامت روده بزرگ تاثیربگذارد.

    این یک مشکل خاص پزشکی است که باعث ایجاد کیسه‌‌های دردناکی در دیواره داخلی روده بزرگ می‌شود.

    این باعث انقباض، درد شکمی، یبوست و غیره می‌شود.

    بنابراین، مصرف کنجد خود را منظم کنید تا نیازی به جراحی نباشد.

    حساسیت، یکی دیگر از مضرات مصرف کنجد است.

    اگر به کنجد حساسیت داشته‌باشید، چه با مصرف دانه کنجد کامل چه روغن آن، احتمال زیادی دارد که به حساسیت‌های مختلف دچار شوید (مانند مشکلات گوارشی، التهاب چشم، آبریزش بینی، آسم و غیره).

    بنابراین، در چنین موقعیتی، از مصرف کنجد خودداری‌کنید.

    یک آلرژی شدید است که به‌دلیل مصرف کنجد به‌وجود می‌آید.

    تمام بدن تحث تاثیر این واکنش حساسیتی شدید و سریع قرارمی‌گیرد.

    این باعث خس‌خس، افت فشار خون، گرفتگی سینه و غیره می‌شود و گلو و مجاری تنفسی فرد را مسدود می‌کند.

    درنتیجه، شخص دچار خفگی می‌شود که ممکن است به مرگ بینجامد.

    خوب، این خیلی مشکل شایعی نیست اما ممکن است برخی افراد با خوردن بیش از حد کنجد، دچار عفونت آپاندیس شوند.

    گاهی وقت‌ها، ممکن است چند عدد از دانه‌های کنجد، به عضوی بچسبند که ممکن است باعث عفونت‌های خفیف تا شدید شود.

    به گفته دانشمندان، کنجد دارای خواص ملین است.

    به این معنا که مصرف بیش از مقدار مجاز روزانه کنجد می‌تواند باعث شل‌شدن مدفوع و گاهی اوقات اسهال شود.

    بنابراین، هنگامی که کنجد را در رژیم غذایی خود دارید، آن را در مقدار مناسب مصرف‌کنید.

    کنجد می‌تواند بر پوست نیز تاثیربگذارد.

    اگر مقدار زیادی کنجد را در غذا استفاده‌کنید یا محصولاتی که حاوی روغن کنجد هستند بخورید، ممکن است به دانه‌های پوستی همراه با خارش و قرمزی دچارشوید.

    خیلی از ما برای سلامت موهای‌مان از کنجد سیاه استفاده‌ می‌کنیم.

    اما استفاده بیش‌ازحد از این دانه می‌تواند نتایج معکوسی داشته‌ باشد.

    این می‌تواند باعث عدم تعادل هورمونی شود که پوست سر را چرب و فولیکول‌های مو را خشک‌ می‌کند.

    درنتیجه، سرعت ریزش مو، به میزان زیادی افزایش‌می‌یابد.

    این ممکن است باعث طاسی کامل شود.

    گفته‌می‌شود خوردن کنجد در سه ماهه اول بارداری، برای سلامتی مضر است.

    گاهی وقت‌ها باعث سقط جنین می‌شود.

    طبع کنجد گرم و تر است

    طبع کنجد

    تفاوت کنجد سیاه و سفید در نژاد آنهاست.

    کنجد سیاه رگ تلخی بسیار کمی دارد.

    دانه های کنجد سیاه یکی از قدیمی ترین ادویه های شناخته شده برای بشر است.

    بیشتر ارزش آنها به دلیل روغن آن هاست.

    درسته که این ها دانه های بسیار کوچکی هستند اما بدون شک دانه های بسیار قوی هستند که برای سلامتی استفاده می شوند و خواص ضد پیری نیز دارند.

    می توانید این دانه های ضد پیری را در وعده صبحانه ، همراه برنج، نودل و یا هر وعده غذایی دیگر مصرف کنید.

    کنجد سیاه

    حتی می توانید آن را با ماست بخورید و یا به صورت له شده با سایر مغزها مصرف نمایید.

    در ژاپن همه ی دانه ها را در اسنک و آبمیوه های مخلوط استفاده می کنند.

    حتی می توانید دانه های کنجد را در سوشی نیز بیابید.

    دانه کنجد سیاه در کره بسیار محبوب هستند و از آن در کیک و گوشت و سبزیجات استفاده می کنند.

    سرآشپزها در رستوران دانه های کنجد سیاه را با روغن کتان برای سرخ کردن بهتر استفاده می کنند.

    کنجد سیاه در آفریقا تحت عنوان سیم سیم شناخته می شود و در غذاهای متفاوتی مانند ماهی دودی و خرچنگ دریایی مصرف می کنند.

    دانه و روغن کنجد سیاه در هند نیز مصرف بالایی دارد.

    این دانه ها را با شکر زرد مصرف می کنند.

    بر اساس نظریه دکتر دوتا متخصص تغذیه، دانه های کنجد سیاه به خاطر روغنی که دارد منبع خوبی برای تامین انرژی هستند.

    این دانه ها حاوی چربی های مفید مانند امگا ۶ و حاوی فیبر ، آهن، کلسیم، منیزیم و فسفر هستند.

    چینی ها معتقدند که مواد مغذی موجود در دانه های کنجد سیاه می تواند پیری را به تعویق بیاندازد و خاصیت ضد پیری دارند.

    مطالعه ای که در سال ۲۰۱۰ در دانشگاه هاروارد انجام شد و نتایج آن نشان داد که دانه های کنجد سیاه سرشار از ویتامین ب و آهن است

    و بیشتر مردم می دانند که ویتامین ب و آهن باعث عقب افتادن سفیدی مو ، کاهش ریزش مو می شوند که اینها همه با هم پیری را عقب می اندازد.

    بر اساس نظریه ی دکتر رونالد دفینو در مرکز سرطان در بیمارستان هوستون ، دانه های کنجد سیاه از کبد در برابر خطرهای احتمالی از طرف رادیکال های آزاد در بدن محافظت می کند.

    همچنین این دانه ها سرشار از فیبر ، لیگنان و فیتوسترول است که از بروز سرطان روده جلوگیری می کند.

    آمول گوش از بیمارستان کلکته می گوید که دانه های کنجد سیاه به دلیل فیبر بالا و اسیدهای چرب اشباع نشده شان برای رفع یبوست مناسب هستند.

    روغن موجود در این دانه ها می تواند روده هایتان را روان کند و فیبر موجود در آن حرکات مواد غذایی را در شکم راحت تر می کند.

    این دانه ها همچنین به پاکسازی کرم های روده ای کمک می کند و عمل هضم را راحت تر می کند.

    با کوبیدن این دانه ها و یا له کردن شان می توانید آن ها را در شب مصرف کنید و با این کار عمل هضم را در بدن خود راحت تر کنید.

    دانه های کنجد سیاه سرشار از منیزیم هستند که از بروز فشار خون مزمن جلوگیری می کنند.

    چربی های اشباع نشده در ترکیبات روغن کنجد می تواند میزان فشار خون را تحت کنترل داشته باشند.

    بر اساس دکتر شارما در کلینیک دهلی، استئوپروسیس حالتی شکنندگی در استخوان هاست که احتمال شکستگی را افزایش می دهد.

    حجم استخوان معمولا بعد از سن ۳۵ سالگی کاهش میابد و این مورد در زنان سریع تر از مردان اتفاق میفتد.

    دانه های کنجد سیاه سرشار از کلسیم و زینک است که استخوان هایتان را محکم تر می کند.

    کنجد به انگلیسی : Sesame

    کنجد به انگلیسی

    ارده، به کنجد خمیر شده گفته می شود.

    برای تهیه ارده، ابتدا دانه های کنجد را پس از جمع آوری، خیس می کنند تا پوسته سیاه یا قهوه ای رنگ و نازک آن به راحتی جدا شود.

    سپس دانه های سفید رنگ و پوست کنده کنجد را با آسیاب له می کنند و خمیر نسبتا شلی به دست می آورند که به این خمیر، ارده کنجد می گویند

    ارده کنجد

    طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای اصلاح طبع افراد سرد مزاج بسیار مفید است.

    خاصیت اصلی ارده کنجد، انرژی زا بودن آنهاست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می شوند.

    از فواید ارده کنجد، کاهش کلسترول بد خون است.

    ارده منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن است.

    به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه شان هم می شود.

    مصرف ارده برای رفع بیماری های رحم توصیه می شود.

    ارده نرم کننده سفتی ها و ورم های سفت داخلی است و دمل ها را نیز نرم می کند.

    از فواید ارده کنجد استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها می باشد.

    در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بسیار موثر است.

    مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه به افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL کمک می کند.

    آنتی اکسیدان های فراوان موجود در دانه کنجد و فراورده های آن مانند ارده، می توانند عاملی برای پیشگیری از سرطان در بدن محسوب شوند.

    کنجد، سرشار از ویتامین‌ها، مواد مغذی و معدنی است که برای حفظ سلامت پوست سر و موها حیاتی هستند.

    درست مانند پوست، روغن کنجد، اثرات مفیدی بر پوست سرتان داشته و با مشکلات متعدد پوست سر مبارزه‌ می‌کند.

    خواص کنجد برای مو

    کنجد حاوی اسیدهای چرب مانند امگا ۳، امگا۶ و امگا۹ است که رشد مو را افزایش‌می‌دهند.

    روغن کنجد، با تغذیه، نرم‌کردن و سلامت پوست سر، رشد مو را تحریک‌می‌کند.

    با ماساژ منظم با روغن کنجد گرم، این روغن به پوست سرتان نفوذکرده و درنتیجه، گردش خون را افزایش‌می‌دهد.

    این روغن مانند یک ویتامین مایع است که ریشه‌ها و ساقه مو را تغذیه‌ می‌کند.

    کنجد سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی است که برای سلامت پوست سر مفیدند.

    ماساژ پوست سر با روغن کنجد، با خشکی، پوسته‌پوسته‌شدن و منافذ بسته که عامل نازکی و ریزش مو هستند، مبارزه‌ می‌کند.

    همچنین، خواص ضدقارچی، ضدباکتری و ضدالتهابی این روغن به درمان عفونت‌های پوست سر و شوره سر کمک‌کرده و تحریک‌پذیری پوست سر را کاهش‌می‌دهد.

    روغن کنجد، با محافظت از مو دربرابر اثرات آسیب‌رسان اشعه فرابنفش آفتاب و آلودگی، مانند ضدآفتابی طبیعی برای موها عمل‌می‌کند.

    روغن کنجد، برای موهای خشک، آسیب‌دیده، موخوره یا موهایی که تحت‌تاثیر شیمی‌درمانی بوده‌اند، مانند یک نرم‌کننده عمیق عمل‌می‌کند.

    این روغن، رطوبت ازدست‌رفته را برگردانده و ساقه مو را تقویت‌می‌کند و باعث‌می‌شود موی خشک و آسیب‌دیده، جلا، حجم، انعطاف‌پذیری و نرمی خود را بازیابد.

    روغن کنجد، به داشتن خواص تیره‌کننده مو معروف است و همین ویژگی، آن را برای افرادی که به سفیدی موی زودرس دچارند، مفید می‌کند.

    این روغن می‌تواند با روغن‌های حامل مانند روغن زیتون یا روغن بادام به‌ کار رود تا حداکثر فایده را داشته‌ باشد.

    دکتر “رضا اعتصامی” متخصص تغذیه با بیان اینکه از نظر طب قدیم، کنجد بسیار مغذی و جزو مواد غذایی گرم محسوب می شود، گفت:کره این گیاه، غذای خوبی برای رشد کودکان است.

    خواص کره کنجد

    کره کنجد شبیه ارده می باشد و بسیار مقوی است.

    برای تهیه روغن کنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین برود

    سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب می ریزند تا پوست آن که سبک است روی آب بیاید که آنرا می گیرند.

    بعد دانه ها را خشک کرده و در آب جوش می ریزند و خمیر می کنند.

    این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود.

    این روغن را روغن سرد فشار اول می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی بدست می آید که به نام روغن گرم یا فشار دوم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.

    روغن کنجد

    در کارخانه‌ها دانه کنجد را بوجاری می‌کنند (یعنی اجسام خارجی را از آن جدا می‌کنند) پوست‌گیری به ۲روش خشک و مرطوب انجام می‌شود.

    در پوست‌گیری مرطوب، کنجد در حوض‌های آب خیسانده می‌شود و بعد از مدتی به آن استراحت می‌دهند تا رطوبت در سطح پوست یکنواخت شود.

    بعد کنجدها را وارد دستگاه پوست‌کنی می‌کنند و سپس آن را در حوض‌های آب نمک می‌ریزند.

    در این مرحله باز هم مقداری از پوسته‌های باقیمانده ته‌نشین می‌شود و کنجد روی آب می‌آید.

    سپس کنجدهای بدون پوسته را جمع‌آوری می‌کنند، می‌شویند و نمک و پوسته‌های اضافی را می‌گیرند.

    در مرحله بعد، کنجدها را سانتریفیوژ می‌کنند تا آب اضافی‌شان خارج شود.

    در نهایت کنجد را در دستگاهی بو می‌دهند و برای عمل آسیاب کردن ارسال می‌کنند.

    در دستگاه آسیاب، کنجدهای بو داده شده، له می‌شوند و به شکل ارده درمی‌آیند.

    کنجد حدود ۵۰ درصد روغن دارد به همین دلیل خمیر به دست آمده از آن بسیار روان است.

    رنگ ارده معمولا کرم متمایل به زرد است البته ارده‌هایی که از کنجدهای سیاه و قهوه‌ای تهیه می‌شوند، رنگ تیره‌تری دارند و طعمشان هم متفاوت است.

    برای استخراج روغن از دانه‌های کنجد می‌توان دانه‌ها را بدون پوست‌گیری تحت فرایند قرار داد؛

    در این صورت از کنجاله (باقیمانده کنجد) می‌توان برای مصرف دام استفاده کرد

    اما اگر بخواهیم از فراورده‌های جانبی روغن کنجد در تهیه خوراک انسان استفاده کنیم، برای جداسازی فیبر غیرقابل هضم و اسیداگزالیک باید پوست را از دانه جدا کرد.

    در روش‌های صنعتی، با کمک پرس (معمولا پرس مارپیچ) یا استفاده همزمان از پرس و حلال، روغن از دانه کنجد جدا می‌شود.

    این روغن معمولا نیازی به تصفیه، رنگبری و بوگیری ندارد

    اما اگر بخواهیم دانه‌ها را دوباره و برای بار دوم و سوم روغن‌کشی کنیم، باید عمل پالایش روی آنها انجام شود.

    در روش استخراج با پرس و حلال پس از قرار دادن دانه‌ها در معرض بخار، در دستگاه پرس بخش زیادی از روغن را جدا می‌کنند و در مرحله نهایی از حلال برای جداسازی باقیمانده روغن استفاده می‌شود.

    در کل، روغن کنجد حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی نظیر سزامول و سزامولین است که خاصیت ضدسرطانی دارند و به همین دلیل، این روغن یکی از سالم‌ترین روغن‌های خوراکی محسوب می‌شود.

    بیشتر ما می دانیم که چربی ها انواع مختلفی دارند.

    برخی خوب و برخی بد هستند و برای سلامت ضرر دارند.

    روغن کنجد سرشار است از چربی های دارای حلقه های اشباع نشده و چربی های غیر اشباع و همچنین میزان چربی های اشباع شده اش نیز پایین است.

    چربی های غیر اشباع و چربی های دارای حلقه های اشباع نشده برای سلامت قلب مفید هستند و کمک می کنند کلسترول تحت کنترل در بیاید.

    از سوی دیگر چربی های اشباع و چربی های ترانس التهاب و کلسترول کلی را تقویت می کنند که برای قلب بد است.

    یک چهارم فنجان روغن کنجد حاوی حدود ۶٫۷۵ گرم چربی غیر اشباع، ۷٫۸۴ گرم چربی دارای حلقه های اشباع نشده و ۲٫۵۰ گرم چربی اشباع شده است.

    بعضی از ما قبل از خواب روتین خاصی داریم.

    دندان هایمان را مسواک می زنیم، صورتمان را می شوییم، به پوست صورتمان کرم می زنیم، اما یک چیز آرامش بخش مانند ماساژ پا چه؟

    ماساژ دادن خود یکی از قسمت های اساسی برنامه درمانی آیورودا است و همچنین روغن کند برای پوست نیز مفید است.

    مالیدن یک قاشق چای خوری روغن کنجد یا بیشتر به کف پا قبل از خواب کمک می کند می کند شب خواب راحت تری داشته باشید.

    به خاطر داشته باشید بعد از مالیدن روغن کنجد به کف پا جوراب بپوشید.

    اجداد ما برای داشتن دندان هایی سالم و رفع بوی بد دهان مسواک نداشتند، بنابراین مدت ها پیش آنها از شستشوی دهان با روغن استفاده می کردند

    ( در این روش یک قاشق غذا خوری روغن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در دهان خود می چرخانید و سپس بیرون میریزید ).

    حقیقات پزشکی نشان داده است این کار می تواند مقدار باکتری های دهان را کاهش دهد و به سالم نگه داشتن دهان و لثه ها کمک کند.

    مواد مغذی روغن کنجد مانند دانه کنجد نیست چون روغن از بخش جدا شده دانه اصلی درست می شود.

    اما یکی از مواد معدنی که در روغن باقی می ماند زینک است.

    بیشتر زمانی به یاد زینک می افتیم که دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا شده باشیم چون می تواند مدت زمان یا شدت علائم بیماری را کاهش دهد.

    اما زینک در بدن برای ساخت کلاژن نیز استفاده می شود و به پوستمان انعطاف بیشتری می بخشد.

    زینک حتی می تواند به تراکم استخوانتان نیز کمک کند.

    همه ما ممکن است گاهی دچار یبوست شویم.

    نوشیدن مقدار زیادی آب و اضافه کردن فیبر به برنامه غذایی به روان کردن روده ها کمک می کند اما گاهی در مصرف فیبر غفلت می کنیم و یا دارویی می خوریم که باعث یبوستمان می شود.

    یکی دیگر از مزایای روغن کنجد این است که کمک می کند همه چیز دوباره به حرکت دربیاید.

    استفاده یک یا دو قاشق غذا خوری روغن کنجد کمک می کند روده ها چرب شوند و شدت یبوست کاهش بیابد.

    بیشتر ما بطری های نیمه پری از محصولات مراقبت از مو داریم که به خاطر تاثیر نداشتن رهایشان کرده ایم.

    روغن کنجد حاوی ویتامین B، ویتامین E، منیزیم، کلسیم و فسفر است – مواد مغذی ضروری که موها و پوست کف سر را تغذیه می کنند.

    این بار به جای قفسه شامپوهای داخل حمام به سراغ روغن کنجدی که در آشپزخانه دارید بروید.

    مقداری روغن زیتون را به ریشه موها و کف سر ماساژ دهید و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند.

    صبح روز بعد با آب گرم و شامپو شستشو بدهید.

    کنجد سیاه به انگلیسی

    رادیکال های آزاد باعث آسیب رسیدن به DNA، سلول ها و پروتئین بدن ما می شوند.

    این نوع آسیب می تواند منجر به بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر، پارکینسون و سرطان شود.

    مواد خاصی مانند الکل، دود تنباکو، آفت کش ها، آلودگی هوا و غذاهایی که می خوریم باعث تولید رادیکال های آزاد می شوند.

    مهم است که برنامه غذایی سرشار از آنتی اکسیدان استفاده کنیم تا با آسیب رادیکال های آزاد مبارزه کنیم و استرس اکسیداتیو را کاهش دهیم.

    حتی تحقیقات جدید نشان داده آنتی اکسیدان ها به مقابله با آرتروز، پیشرفت سرطان، آسیب های عصبی و التهاب کمک می کنند.

    روغن نارگیل و یا روغن اکسترا ویرجین زیتون هم برای پخت و پز مناسب است اما می توانید روغن کنجد را هم که می تواند حرارت بالا را تحمل کند نیز به این جمع اضافه کنید.

    روغن سوخته به جز بد بو کردن آشپزخانه و خراب کردن غذا برای سلامتمان هم مناسب نیست.

    نقطه دود کردن روغن حرارتی است که در آن روغن شروع به شکستن می کند و شروع به آزاد کردن رادیکال های آزاد و بو می کنند.

    یکی از چیزهای خوبی که در مورد روغن کنجد وجود دارد این است که نقطه دودش حدود ۴۰۰ درجه فارنهایت است.

    بنابراین بدون اینکه غذا را دچار مشکل خاصی کند می تواند در پخت و پز مورد استفاده قرار بگیرد.

    روغن کنجد جدای فواید و ویژگی مقاوم بودن در برابر سوختن به عنوان طعم دهنده ای عالی نیز در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد.

    روغن کنجد طعمی آجیلی دارد و در غذاهای چینی و کره ای و همچنین هندی زیاد استفاده می شود.

    روغن کنجد را می توانید به دو شکل روغن کنجد بو داده و روغن کنجد معمولی پیدا کنید.

    روغن کنجد بو داده را از دانه های بو داده کنجد درست می کنند و تیره رنگ تر است و برای افزودن طعم آجیلی و دودی غذاها به کار می رود.

    روغن کنجد معمولی را هم با استفاده از دانه های کنجد غیر بو داده تولید می کنند.

    در درجه اول برای پخت و پز استفاده می شود.

    هر دوی این روغن ها را باید در یخچال نگهداری کرد تا از فاسد شدنشان جلوگیری شود، مخصوصا اگر مرتب استفاده شان نمی کنید.

    تنها با مقدار کمی روغن کنجد می توانید تاثیر گسترده ای روی غذا بگذارید.

    روغن کنجد قدرت طعم دهندگی و بوی قوی دارد.

    اگر از روغن کنجد برای پخت و پز استفاده نمی کنید، شرط می بندم الان کنجکاو شده اید که این روغن را به کار بگیرید.

    استفاده از روغن کنجد به عنوان یک چاشنی بسیار رواج دارد و در صورت تهیه آن لازم نیست نگران این باشید که حالا چطور استفاده اش کنید می توانید آن را در بیشتر غذاهای همیشگی مورد استفاده قرار دهید.

    کافیست چند دستور پخت که در آنها از روغن کنجد استفاده شده را مورد بررسی قرار دهید تا مقدراش نیز دستتان بیاید.

    کنجد سیاه به انگلیسی : Black sesame

    فال حافظ آنلاین : فال حافظ روزانه نایریکا (انواع فال و طالع بینی)

    : نایریکا / طالع بینی روزانه (انواع فال و طالع بینی)

    فال PMC 🔥 فال پی ام سی روزانه نایریکا

    دعای روز جمعه / ذکر روز جمعه 🔥 دعای امروز / ذکر امروز

    هک شدن رمز مودم: رمز مودم‌ تان را برای جلوگیری از هک شدن تغییر دهید

    سرکه: خواص و مضرات و انواع و طرز تهیه سرکه / جوشاندن سرکه / سرکه خرما و سیب

    عدم توازن بین درآمدها و هزینه های دولت

    مرجانه گلچین: بیوگرافی + همسر، مادر و خواهر / همسر دوم مرجانه گلچین

    جشن سال نو چینی چیست؟ / سال نو چینی به نام چه حیوانی است

    خارخاسک: خواص، مضرات، طبع، قرص، پودر، دمنوش / برای زنان، بدنسازی، نعوظ

    تعبیر خواب دعوا کردن : سیلی زدن، کتک زدن، دعوا با مرده، بیرون کردن از خانه

    پاک کردن جستجوها در اینستاگرام / چگونه تاریخچه جستجوها را در اینستاگرام پاک کنیم؟

    مسکن ملی به پیشرفت ۳۵ درصد رسید / اخبار مسکن ملی

    ثبت ۸ میلیارد پیامک در اپراتورهای موبایل: ایرانسل، همراه اول و رایتل

    مازوخیسم: علائم و درمان / اختلال شخصیت مازوخیستی / پرسش و پاسخ

    مهنوش صادقی: بیوگرافی، فیلم ها / مهنوش صادقی و مهدی هاشمی / دردسرهای عظیم

    لیمو شیرین: مضرات و خواص لیمو شیرین برای کبد، فشار خون و سرماخوردگی و لاغری

    قیمت گوشی : بازار در انتظار کاهش قیمت گوشی

    چای سیاه: خواص، مضرات، مزاج، انواع / چای سیاه برای لاغری، پوست، معده، چشم

    ابیانه / فاصله تهران تا ابیانه / سوغات ابیانه / آخرین اخبار روستای ابیانه

    هیوسین: برای درد قاعدگی، دل درد، اسهال / عوارض، مصرف در بارداری و شیردهی

    روغن هسته انار: مضرات و خواص برای جوش، لک صورت، دور چشم و واژن

    فرنی: فرنی افغانی، فرنی زعفرانی، فرنی اصفهان، فرنی با آرد گندم و نشاسته

    دیازپام: عوارض، مقدار و نحوه مصرف / دیازپام در بارداری و برای کودکان

    تن ماهی : خواص و مضرات / جوشاندن و طرز پخت تن ماهی خانگی / قیمت

    پروستات: کار و اندازه طبیعی پروستات / علت، علائم، تشخیص، درمان بیماری پروستات

    شرط اتمام مسکن ملی در زمان مقرر / اخبار مسکن ملی

    عسل / خواص عسل برای پوست و مو / خواص عسل و دارچین / خواص عسل و آبلیمو

    احسان علیخانی: بیوگرافی و ازدواج / عکس قبل از عمل / احسان علیخانی ویکی پدیا

    دعای توسل ✅ خواص / ۴۰ روز دعای توسل / دعای توسل برای حاجت

    

    مطالب پر بازدید


    دانه کنجد یکی از مغذی‌ترین دانه‌های روغنی است. کشت کنجد در ایران بیشتر در خوزستان، بلوچستان، یزد و اصفهان انجام می‌گیرد و قسمت‌های مورد استفاده این گیاه عبارتند از میوه یا همان دانه کنجد. همچنین علاوه بر دانه کنجد که ارزش غذایی و دارویی فراوانی دارد، فراورده‌های حاصل از آن مانند روغن کنجد و ارده نیز سرشار از ارزش‌های غذایی و دارویی می‌باشند. در ایران نیز بیش از 90 درصد دانه‌های کنجد، برای گرفتن روغن و تهیه ارده، حلوا ارده و روغن ارده و مقدار محدودی نیز به شکل دانه و به طور مستقیم مصرف میشود. در این مطلب با طرز تهیه، مضرات و فواید ارده کنجد آشنا شوید.

    شما به کمک این کلینیک به صورت تضمینی میتونید وزن کم کنید. نه نیازی به ورزش های سخت هست نه قرص و داروی خطرناک، خیلی ساده و بدون دردسر فقط با تکنیک های اختصاصی این کلینیک آنلاین.

    خواص و مضرات کنجد خام

    تهیه ارده: ارده، به کنجد خمیر شده‌ گفته می‌شود. برای تهیه ارده، ابتدا دانه‌های کنجد را پس از جمع‌آوری، خیس می‌کنند تا پوسته سیاه یا قهوه‌ای‌ رنگ و نازک آن به راحتی جدا شود. سپس دانه‌های سفید رنگ و پوست‌ کنده کنجد را با آسیاب له می‌کنند و خمیر نسبتا شلی به‌دست می‌آورند که به این خمیر، ارده می‌گویند.

    تهیه روغن ارده: روغن ارده که گاهی به روغن کنجد ارده نیز معروف است از ارده استخراج می شود. روغن ارده به وسیله حرارت دادن و سرخ کردن کنجد یا به عبارتی بو دادن کنجد و سپس آسیاب نمودن آن تولید می‌شود. لذا می‌توان نتیجه گرفت روغنی که از ارده به‌دست می‌آید، روغن کنجد بو داده می‌باشد، درحالیکه روغن پرس سرد کنجد، مستقیما از کنجد خام بدست می آید. روغن کنجد پرس سرد با استفاده از وارد کردن فشار به دانه‌های کنجد بدست می آید و استخراج آن از دانه روغن صرفا یک روش مکانیکی است و هیچ گونه فراوری یا افزودنی به دانه کنجد اعمال نمی شود.

    برای دستیابی بهتر به فواید ارده کنجد و فواید روغن کنجد بایستی با نحوه نگهداری از این ماده مغذی آشنایی داشت، ارده و روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده‌اند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربی‌هایشان اکسید می‌شود، بنابراین بهتر است ارده کنجد و دیگر فراورده‌های کنجد در جای خشک، خنک و دور از آفتاب نگهداری شود.

    از فواید ارده کنجد انرژی‌زا بودن آن می‌باشد، بنابراین دارای درصد بالایی کالری نیز می‌باشد، و چنانچه شما جزو افراد کم‌ تحرک هستید که روزانه بیش از 20 دقیقه پیاده‌روی منظم ندارید یا ورزش نمی‌کنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتما چاقی و عوارض آن انتظارتان را می‌کشد. همچنین استفاده از ارده برای افراد دیابتی مضر است.

    لازم به ذکر است، با وجود اینکه ارده خواص بسیاری دارد اما روغن آن را فقط برای استعمال و پخت و پز میتوان مورد استفاده قرار داد و در صورتی که به عنوان سرخ کردن استفاده شود مضر است.


    موضوعات مرتبط

    مطالب مرتبط

    هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883

    مجری انحصاری نیتیو، سنجاق

    کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

    دانه کنجد یکی از بهترین انواع دانه های روغنی خوراکی غنی از پروتئین و از سالم ترین مواد غذایی جهان است که به رنگ سفید، قهوه ای و سیاه در طبیعت یافت می شود.

    دانه کنجد حاوی بالاترین مقدار روغن در بین دانه های روغنی است. هزاران سال است که در طب سنتی از دانه کنجد برای پیشگیری و درمان بیماری های قلبی، دیابت و آرتروز استفاده می شود.

    در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید دانه کنجد برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

    دانه های کنجد یکی از بهترین منابع غذایی سرشار از فیبر هستند. مقادیر بالای فیبر موجود در دانه های کنجد به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی، برخی از سرطان ها، چاقی و دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

    برخی مطالعات نشان می دهد که خوردن دانه های کنجد به طور منظم می تواند باعث کاهش چربی خون بالا (کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون) شود.

    خواص و مضرات کنجد خام

    همچنین دانه های کنجد شامل دو ترکیب گیاهی (لیگنان و فیتواسترول) هستند که ممکن است به کاهش کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهند.

    یک تحقیق بر روی 38 فرد مبتلا به چربی خون بالا نشان داده که مصرف روزانه 5 قاشق غذا خوری (40 گرم) دانه کنجد به مدت 2 ماه باعث کاهش 10 درصدی کلسترول بد خون (LDL) و کاهش 8 درصدی تری گلیسیرید بالای خون می شود.

    دانه های کنجد حاوی مقادیر بالای آمینو اسید ها هستند و به عنوان یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی برای گیاهخواران، افراد وگن و خام گیاهخواران شناخته می شوند.

    مقادیر بالای منیزیم موجود در دانه های کنجد به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از بین می برد.

    علاوه بر این مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین E و لیگنان های موجود در دانه کنجد از ایجاد پلاک در شریان ها جلوگیری کرده و خطر ابتلا به فشار خون بالا را کاهش می دهد.

    دانه های کنجد به صورت خام و بو داده حاوی مقادیر بالای کلسیم، منیزیم، منگنز و روی هستند که به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهند.

    مطالعات نشان می دهد که روغن کنجد و دانه های کنجد به دلیل مقادیر بالای سسامین موجود در آن ها دارای خواص ضد التهاب طبیعی بوده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.

    دانه های کنجد منبع خوبی از ویتامین های گروه ب (ویتامین B1، ویتامین B3 و ویتامین B6) است که برای عملکرد سلولی مناسب و متابولیسم بدن ضروری هستند.

    مقادیر بالای آهن، مس و ویتامین B موجود در دانه کنجد به افزایش تولید هموگلوبین و گلبول های قرمز خون کمک کرده و باعث پیشگیری و درمان کم خونی می شوند.

    دانه های کنجد کربوهیدرات کمی دارند در حالیکه سرشار از پروتئین و چربی بوده و می توانند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کنند.

    علاوه بر این، مقادیر بالای پینورسینول موجود در دانه های کنجد با مهار فعالیت آنزیم مالتاز (آنزیمی که دی ساکارید مالتوز را به گلوکز تجزیه می کند) باعث کاهش قند خون می شود.

    دانه کنجد حاوی مقادیر بالای انواع آنتی اکسیدان هاست که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به استرس اکسیداتیو که عامل بیماری های قلبی، سرطان و دیابت است را کاهش می دهد.

    مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در دانه کنجد به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهند.

    دانه کنجد به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهاب قوی که دارد، می تواند غضروف ها را از آسیب محافظت کرده و خطر ابتلا به آرتروز (استئو آرتریت) را کاهش دهد.

    در یک مطالعه 2 ماهه بر روی افراد مبتلا به آرتروز زانو مشخص شد که مصرف روزانه 5 قاشق غذا خوری (40 گرم) پودر دانه کنجد، درد زانو را تا 63 درصد کاهش می دهد.

    دانه های کنجد منبع خوبی از سلنیوم هستند که نقش مهمی در ساخت هورمون های تیروئید دارد.

    علاوه بر این، دانه های کنجد منبع خوبی از آهن، مس، روی و ویتامین B6 هستند که از تولید هورمون های تیروئید حمایت کرده و باعث سلامت آن می شود.

    دانه های کنجد حاوی فیتواستروژن ها، ترکیبات گیاهی مشابه هورمون استروژن هستند که به کاهش علائم یائسگی مانند گر گرفتگی کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان یائسه کاهش می دهد.

    دانه کنجد به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.

    تحقیقات نشان داده که مقادیر بالای ترکیب فیتیک اسید موجود در دانه کنجد به کاهش تومور های کولورکتال کمک می کند.

    تیامین (ویتامین B1) موجود در دانه کنجد دارای خواص آرام بخش طبیعی است که به درمان خستگی و افسردگی کمک می کند.

    تریپتوفان موجود در دانه کنجد با افزایش تولید سروتونین به بهبود خلق و خو کمک کرده و برای درمان استرس، اضطراب و افسردگی مفید می باشد.

    مقادیر بالای فیبر موجود در دانه کنجد به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

    همچنین مطالعات نشان داده که برخی ترکیبات موجود در دانه کنجد سیاه به افزایش چربی سوزی بدن کمک کرده و باعث کاهش چربی شکم می شود.

    آنتی اکسیدان های موجود در دانه کنجد به کاهش رادیکال های آزاد کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

    خواص و مضرات کنجد خام

    دانه های کنجد سرشار از مواد مغذی است که به تقویت فولیکول های مو کمک کرده و برای افزایش رشد آن ها مفید می باشد.

    در طب آیورودا از دانه های کنجد برای افزایش انرژی بدن، افزایش باروری و درمان معده درد استفاده می شود.

    در طب سنتی چینی از دانه های کنجد سیاه برای درمان کم خونی، یبوست، کمر درد، افسردگی و بهبود عملکرد کلیه و کبد استفاده می کنند.

    دانه کنجد در برخی افراد ممکن است باعث آلرژی و حساسیت شود که به صورت شوک آنافیلاکسی بروز می کند.

    طبیعت و مزاج دانه کنجد گرم و تر می باشد. دانه کنجد سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین A، ویتامین ب 1، ویتامین ب 2، نیاسین، ویتامین B6، فولات، ویتامین E، پتاسیم، کلسیم، روی، آهن، مس، سلنیوم، منگنز، منیزیم، فسفر، پروتیئن و فیبر است.

    کنجد گیاهی بسیار مقاوم در برابر خشکسالی می باشد. بزرگترین تولید کننده دانه های کنجد در جهان میانمار است، در حالی که هند، ژاپن و چین بزرگترین صادر کننده های این محصول هستند.

    دانه کنجد را به صورت خام (کنجد سیاه) و بو داده (کنجد قهوه ای – طلایی) برای تهیه انواع سس سالاد، ارده، حلوا ارده و حلوا شکری به کار می برند.

    دانه کنجد را برای تهیه و تزیین انواع نان، کیک، کلوچه و کوکی، شیرینی، کراکر، ماست، سالاد، هوموس (حمص)، بابا گانوش، خوراک سیب زمینی، خوراک سبزیجات، بستنی، معجون و اسموتی استفاده می کنند.

    از دانه های کنجد برای تهیه روغن کنجد استفاده می شود.

    منابع : healthline – stylecraze – draxe

  • تصاویری از حادثه امروز اهواز
  • فال حافظ

    © کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.

    مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.

    شيراز – ايرنا – متخصص تغذيه و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز بر لزوم مصرف كنجد به صورت سياه و پوست كنده نشده تاكيد كرد و بيان داشت : كنجد منبع غني از پروتئين است و ارزش غذايي بالايي دارد. هر قاشق غذاخوري كنجد تأمين كننده 14 درصد از نياز روزانه به كلسيم بدن است و مصرف 50 گرم از كنجد، 25 درصد از نياز روزانه به اسيد فوليك را بر طرف مي‌كند.

    قم-ایرنا- استاندار قم درواکنشی نسبت به درخواست جمعی از مردم برای بازگشایی…

    کرج – ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز با تاکید بر رعایت…

    کرمان – ایرنا – قدردانی از زحمات و خدمات کادر درمانی استان در مبارزه…

    قم-ایرنا- معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر قم گفت: ۳۰ امدادگر و…

    خواص و مضرات کنجد خام

    تهران – ایرنا – معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران با بیان…

    کرمانشاه-ایرنا- مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه با اشاره به برگزاری…

    سمنان- ایرنا- معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تمهیدات…

    تهران – ایرنا – مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران اعلام…

    سمنان- ایرنا- معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیمارستان‌های…

    تربت‌حیدریه- ایرنا- مدیر آموزش و پروش رشتخوار گفت: فرهنگیان این شهرستان…

    نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است

    خواص و مضرات کنجد خام
    خواص و مضرات کنجد خام
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *