خواص ماءالشعير در بارداري

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :



ماءالشعیر یا دلستر، نوشیدنی است که از جو تهیه می شود. درست زمانی که جو جوانه می زند آن را خشک و بعد عصاره گیری می کنند. عصاره به دست آمده از جوانه که اصطلاحاً به آن مالت می گویند را ماءالشعیر می نامند. ماءالشعیر کلمه ای عربی به معنی آب جو است.


زیاده روی در مصرف ماالشعیر ، بعلت داشتن قند و گازCo2 برای سلامتی مضرّ است، زیرا قند و اسید موجود در آن باعث پوسیدگی دندان ها می شود. قند هم باعث ایجاد کالری اضافی و چاقی می شود. 


‎دلستر از نوشابه های دیگر بهتر است زیرا حاوی مالت جو، گلوکز، ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، اسیدهای آمینه و آب کربوناته است. هر 100 سی سی دلستر لایت حدود 17 کالری و هر 100 سی سی دلستر معمولی حدود 25 کالری انرژی دارد.


زیاده روی در خوردن دلستر باعث افزایش قند، چاقی و مشکلات گوارشی و پوسیدگی دندانها در مادران باردار می شود. و بر خلاف تصور عموم دلستر باعث وزن گیری جنین نمی شود و تنها چاقی مادر را در پی دارد!


برای وزن گیری جنین بهتر است میوه و سبزیجات و دانه های روغنی مثل گردو، بادام، فندوق و پسته … مصرف کنید.

دوره مقدماتی php


فواید و عوارض دلستر شامل موارد زیر است:


برطرف کردن خستگی،
رشد بدن به خصوص سلول‌های مغزی در کودکان،
دفع رسوبات کلیه و جلو‌گیری از تشکیل سنگ‌های کلیوی و ادراری،
ضد عفونی کردن روده،
افزایش شیردهی در مادران.
با توجه به اثرات مفید دلستر، مصرف آن به جای نوشابه‌های کولا یا پرتقالی گازدار خوب است، البته به شرطی به مقدار متعادل مصرف شود.
زیاده‌روی در مصرف هر نوع ماده غذایی (حتی اگر مفید باشد) برای سلامتی بدن مضرّ است. بنابراین به مقدار مناسب و متعادل دلستر بنوشید، نه زیاد.
زیاده‌روی در مصرف دلستر، به علت داشتن قند و گازCO2 برای سلامتی مضرّ است، زیرا قند و اسید موجود در آن باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.
قند باعث ایجاد کالری اضافی و چاقی می‌شود.
مصرف نوشابه های گازدار برای افرادی که مشکلات معده دارند ضرر دارد زیرا گاز موجود در نوشابه CO2 است که به صورت محلول به حالت اسید کربنیک است.


برای کسانی که معده های حساسی دارند ورود این اسید در معده (اگر چه ضعیف است)، میزان اسیدیته ی معده را بالا می برد و دو اثر دارد:


1- ممکن است فرد دچار التهاب ها یا زخم های گوارشی شود.
2- پس از مدتی به دلیل هضم سریع تر غذا به کمک این اسید اضافی معده تنبل شده و در صورت نخوردن نوشابه به راحتی نمی تواند غذا را هضم کند.
در نهایت این كه بهترین نوشیدنی آب سالم و گوارا است.. 


لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید؛ نظرات و سوالات شما بعد از تایید نمایش داده خواهد شد.

این واضح است که مصرف موادغذایی سالم در سلامت جسمی هر فردی تاثیر دارد؛ از جمله بعضی غذاها بر سلامت بافت مو تاثیر دارند، مثلا غذاهای حاوی پروتئین زیاد، کربوهیدرات و چربی کم. یکی از غذاهای مهم برای داشتن موهای زیبا مواد حاوی اسیدهای چرب است که خصوصا در روغن کانولا، ماهی و سویا دیده می‌شود. وجود اسید چرب امگا3 در مواد غذایی به دلیل خاصیت ضدالتهابی می‌تواند نقش موثری در سلامت مو داشته باشد.

کمبود آهن خصوصا در خانم‌های سنین باروری به دلیل ایجاد کم‌خونی تعداد گلبول‌ قرمز خون را کم کرده و باعث ریزش مو می‌شود. این کمبود ممکن است بسیار جزیی باشد ولی خصوصا در خانم‌ها نقش مهمی در ریزش مو ایفا می‌کند. بنابراین اضافه کردن موادغذایی غنی از آهن (مثلا کلم بروکلی یا مخمر آبجو) می‌تواند بعضی از انواع ریزش مو را به وضعیت طبیعی برگرداند. ویتامین‌های گروه B نقش ویژه‌ای در بهبود ریزش مو دارند. یکی از ترکیبات حاوی ویتامین B ماءالشعیر است.

ماءالشعیر به دلیل داشتن ویتامین‌های گروه B و اسید آمینه برای پوست و مو بسیار مفید است و خواص درمانی بسیاری برای خانم‌های باردار و شیرده دارد و تا حدودی در افزایش ضریب هوشی موثر است. ویتامین‌های گروه B محلول در آب هستند و به راحتی وارد فاز آبی‌ ماءالشعیر در حین جوشش می‌شوند که در سنتز میانجی‌های عصبی نقش مهمی دارند و باعث رفع استرس و بسیاری از اختلالات عصبی دیگر می‌شوند.

ماءالشعیر یکی از نوشیدنی‌های معمول است که از جوانه «جو» حاصل می‌شود و در رفع تشنگی موثر است. هر 100 سی‌سی ماءالشعیر لایت‌ حدود 17 کالری و هر 100 سی‌سی ماءالشعیر معمولی حدود 25 کالری انرژی دارد. ماءالشعیر در رفع خستگی اعصاب نیز موثر است و به دفع سنگ‌‌های کلیوی کمک می‌کند. ماءالشعیر در تامین آب و الکترولیت‌های بدن موثر است. ماءالشعیر از استحصال دانه‌های جو به دست می‌آید و علاوه بر جو، آب رازک و سایر افزودنی‌های مجاز خوراکی در آن به کار می‌رود. مزه تلخ ماءالشعیر، مربوط به رازک است. رازک خاصیت آنتی‌بیوتیکی دارد و به پایداری ماءالشعیر نیز کمک می‌کند.




خانه

موبایل

جام جهانی

 

 

این روزها خیلی ها وقتی در رستوران سفارش غذا می دهند، نوشیدنی محبوب شان ماءالشعیر است.جالب است بدانید که ماءالشعیر و نوشابه از نظر مقدار کالری و انرژی، تفاوت چندانی با هم ندارند اما نوشابه، غیر از انرژی، هیچ ماده مغذی و مفیدی ندارد و نوشیدنش هیچ سودی را به مصرف کننده نمی رساند. اگر نوشابه، لایت نباشد، در هریک لیوان (یعنی حدود ۲۴۰ سی سی)، ۱۲۰ تا ۱۴۰ کیلوکالری انرژی دارد و این مقدار برای ماءالشعیر هم صادق است.

 

البته به دلیل اینکه ماءالشعیر را از مالت می گیرند (که از جو تهیه شده است)، نوشیدنش مانند نوشابه بی فایده نیست و می توان برای افزایش اشتها به افراد لاغر توصیه کرد به جای نوشابه، ماءالشعیر مصرف کنند.

 

در ضمن، خانم های شیرده به منظور افزایش شیرشان می توانند ماءالشعیر بنوشند. هرچند که نوشیدن ماءالشعیر می تواند فوایدی برای بدنمان داشته باشد اما از جنبه تغذیه ای، هیچ نوشیدنی ای نمی تواند جای آب را بگیرد چون بیشترین حجم بدن ما (۶۰درصد حجم بدن بزرگسالان) از آب تشکیل شده و آب در بدن نقش زیادی (از جمله، دفع سموم و خنک کنندگی) دارد. پس در هر شرایطی، آب به آبمیوه، نوشابه، ماءالشعیر و حتی انواع شربت های خانگی ارجحیت دارد.

 

نکته دیگری که باید بگویم، این است که باور عموم مردم بر این پایه استوار است که نوشیدن ماءالشعیر شکم می آورد اما حقیقت چیز دیگری است. در واقع کسی که زیاد ماءالشعیر می نوشد، انرژی مضاعفی را هم به بدنش می رساند و وقتی که این مازاد انرژی دریافتی با فعالیت های روزانه ارادی و غیرارادی مصرف نشود، در بدن به صورت بافت چربی درمی آید. چربی حاصله از کالری مازاد بر نیاز بدن در آقایان، بیشتر در شکم و در خانم ها بیشتر در ران و باسن تجمع می یابد و به همین دلیل بسیاری از افراد می گویند که نوشیدن زیاد ماءالشعیر، شکم می آورد!

دکتر سیدضیاءالدین مظهریمنبع:روزنامه سلامت


بارداری و زایمان راحت با…

جلوگیری از ریزش مو

منبع = هلپ کده
10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *