خواص لپه باقلا

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :


خواص لپه برای معده خواص لپه برای کودکان خواص لپه در بارداری خواص لپه باقلا فواید لپه و مضرات لپه موضوع این بخش از مجله روزگار است. حبوباتی مثل لپه دارای پروتئین ، نشاسته و ارزش غذایی بالایی هستند و میتوانند جایگزین گوشت باشند. همچنین لپه منبع خوب ویتامین B١، B۶ و اسیدفولیک می باشد.

 

 

 


ارزش غذایی لپه

دوره مقدماتی php

 


هر واحد غذایی لپه که حدود یک فنجان نپخته است، معادل یک واحد گوشت یعنی ۶۰ تا ۹۰ گرم وزن دارد. بیش‌ترین ارزش غذایی حبوبات به پروتئینشان بازمی‌گردد و برای افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، کودک یا سالمندند یک انتخاب مناسب تلقی می‌شوند. با خوردن هر ۱۰۰ گرم لپه ۲۲ گرم پروتئین تامین می‌شود بنابراین کسانی که گوشت نمی‌خورند، بهتر است که لپه را به عنوان یکی از اعضای خانواده حبوبات با برنج مخلوط و آن را مصرف کنند.

 


از نظر انرژی یک واحد غذایی لپه پخته، حدود ۲۳۱ کیلوکالری انرژی و ۱۶ گرم پروتئین دارد. لپه منبع خوب ویتامین B١، B۶ و اسیدفولیک نیز می‌باشد البته به شرطی که خیلی پخته نشود چون ویتامین‌های گروه B در برابر حرارت ناپایدارند. جالب است بدانید که لپه از منابع گیاهی کلسیم نیز هست به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن حداقل ۶۰ میلی‌گرم کلسیم تامین می‌شود البته این مقدار جذب پایین‌تری دارد اما برای آن‌هایی که شیر و لبنیات نمی‌خورند یک عادت غذایی مناسب تلقی می‌شود.

 


خواص لپه برای بیماری دیابت

 


آخرین تحقیقات انجام‌شده بیانگر این است که لپه حاوی کلسیم و منیزیم و اسید چرب است و از این لحاظ برای بیماران دیابتی فوق‌العاده عالی است. لپه موجب می‌شود که کلیه‌های این بیماران خوب کار کند و چون حاوی آنتی‌اکسیدان نیز هست برای کاهش فشارخون بالا بسیار خوب و مفید است. گفتنی است کربوهیدرات و پروتئین موجود در حبوبات باعث می‌شوند فرد دیابتی مدت زیادی در طول روز احساس سیری کند و به سراغ مواد شیرین نرود.

 

 

 


خواص لپه برای بیماری‌های قلبی عروقی

 


لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی توصیه می‌شود. عامل دیگری که باز هم لپه را در کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون برجسته می‌سازد، وجود پتاسیم است. به طوری که هر واحد آن حدود ۷۱۰ میلی‌گرم پتاسیم دارد. در مقابل پتاسیم، مقدار سدیم لپه کم است و به همین خاطر به افراد فشارخونی خوردن آن توصیه می‌شود. لپه مانع از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود از این رو به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند.

 


سلامت دستگاه گوارش با خواص لپه

 


همان‌طور که ذکر شد لپه منبعی غنی از فیبر است به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست توصیه می‌شود و احتمال ابتلا به بیماری‌های روده را کاهش می‌دهد و در کاهش وزن نیز موثر است.

 

 

 


بهبود کم‌خونی فقر آهن با خواص لپه

 


لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب می‌آید. مصرف هر پیمانه لپه، ۱۴درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می‌کند.

 


خواص لپه در بارداری

 


لپه جزو گروه گروه حبوبات و غلات است که مصرف آن در بارداری توصیه میگرددو بسیار مفید است . لپه به علت فیبر بالایی که دارد از یبوست مادران باردار نیز پیشگیری میکند. همچنین لپه به واسطه دارا بودن اسید فولیک، برای سلامت جنین نیز مفید است.

 

 

 


ارزش غذایی لپه در هر ۱۰۰ گرم لپه

 


انرژی ۳۴۰ کیلو کالری (۱۴۳۰ کیلو ژول)


کربوهیدرات ۶۰ گرم


قند ۸ گرم


فیبر رژیمی ۲۶ گرم


چربی ۱ گرم


پروتئین ۲۵ گرم


تیامین (ویتامین ب ۱) ۰٫۷ میلی گرم ۵۴ ٪


اسید پانتوتنیک (ب ۵) ۱٫۷ میلی گرم ۳۴ ٪


فولات (ویتامین ب ۹)۲۷۴ میکروگرم ۶۹ ٪


آهن ۴ میلی گرم ۳۲ ٪

 


خواص لپه برای بدن

 


برای این که شما حبوباتی مانند لپه را در رژیم غذایی خود بگنجانید، شاید همین که می توانید با مصرف آن ها شکم خود را بی دردسر پر کنید، کفایت کند و نیازی به این نباشد که خواص و فوایدش را بدانید. اما دانستن. این موضوع کمک می کند تا هدفدار تر مصرف لپه را انجام دهید.

 


اولین نکته برای لپه باقلا میزان فسفر آن می باشد، که تقویت هوش و حافظه را به همراه خواهد داشت. دومین مورد که نه تنها برای لپه که برای هر یک از حبوبات مطرح است، شامل داشتن فیبر می باشد که سبب خواهد شد که کلسترل، چربی و فشار خون که دشمن قلب تان هستند، نگیرید.  درد های مفاصل، سیاتیک و نیز ورم پروستات را با کمک مصرف لپه می توان از بین برد.

 


نکته مهم: خوردن محصولات مغذی طبیعی در کل برای پیشگیری از بیماری های مهلک و کشنده بهتر از این است که زمانی که مبتلا شدید، دنبال درمان آن باشید.

 


مضرات لپه چیست ؟

 


یکی از مضرات لپه اینست که لپه دارای قندهایی به نام گالاکتو – الیگوساکارید است. متاسفانه بدن انسان  آنزیم‌هایی برای شکستن این قند ها ندارد. پس کسانیکه دچار نفخ می شوند نباید زیاد لپه مصرف کنند. همچنین افرادی که مبتلا به آسم هستند سعی کنند لپه کمتر بخورند. برای کاهش نفخ لپه شما میتوانید ان را از چند ساعت قبل در اب بخیسانید و ابش را دور بریزید. اگه دو سه بار ابش را عوض کنید خیلی بهتر است.

 

 

 

 


خواص لپه سبز , خواص لپه چیست

 


خواص لپه سبز , خواص لپه چیست

 


خواص لپه سبز , خواص لپه چیست

 


خواص لپه سبز , خواص لپه چیست

 

 

 

اعات دارویی ، تغذیه ، رژیم درمانی

لپه به طور کلی
بهدانه‌های جدا
شده، پوست کنده و خشک شده حبوبات گفته میشود. آنچه که در کشور ما تحت عوان لپه
شناخته شده و مصرف آن رایج است، لپه‌هایی است که از نوعی نخود با نام نخود
کفتری تهیه میشود. البته جالب است بدانید از دانه گیاهان دیگری چون نخود فرنگی
و نخود معمولی نیز لپه به دست می‌آید و همچنین لپه عدس، لپه لوبیا و لپه باقلا نیز
وجود دارد. ارزش غذایی لپه نیز همانند دیگر حبوبات بسیار بالا بوده، رفع کم خونی،
حفظ سلامت دستگاه گوارش، کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی
از خواص لپه و فواید مصرف آن میباشد. برای آشنایی بیشتر با خواص لپه تا انتها با
ستاره همراه باشید.

لپه یا دال به دانه‌های جدا شده، پوست کنده و
خشک شده حبوبات گفته میشود. لپه نخود کفتری از گروه گیاهان دو لپه ای بوده، بیشترین
نوع لپه مصرفی در ایران است. برای تهیه لپه هر یک از بذور حبوبات، پس از جداسازی
از غلاف هایشان در آب خیسانده می‌شوند تا پوستشان برداشته شود. بعد از برداشت پوست
بذور با فشارهای مکانیکی به دو نیم تقسیم می‌شوند و سپس خشک می‌گردند.

از نظر طب سنتی لپه دارای طبع نسبتا گرم و خشک
است. برخی از مهمترین خواص لپه شامل موارد زیر میگردد:

جدول ارزش غذایی لپه

 مواد و محتویات مقدار در 100 گرم انرژی 340 کیلوکاری کربوهیدرات 60 گرم قند 8 گرم فیبر 26 گرم چربی 1 گرم پروتئین 25 گرم ویتامین ب1 0/7 میلی گرم  ویتامین ب5 1/7 میلی گرم  ویتامین ب9 274 میکروگرم آهن 4 میلی گرم

گروه سلامت ستاره

باقلا گیاهی از خانواده بقولات می‌باشد. گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر می‌رسد. میوه درختچه باقلا که همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از کرک به طول تقریبا 12 سانتیمتر است. در هر غلاف تعدادی دانه قرار دارد.

باقالای زرد خشک شده باقلای سبز است.

از باقلا زرد  در تهیه نوعی غذای ایرانی بنام دمپختک استفاده می کنند.

باقلا از نظر طب قديم ايران سرد و تر است.

جوشانده باقلا اثر خوبي در درمان رماتيسم دارد.

از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده می کنند.

 

 

افراد مبتلا به فاویسم از خوردن باقلا و حتی بوییدن آن محروم هستند، زیرا موجب تشدید بیماری‌شان می‌ شود.

در بسیاری از افراد باقالی جواب آزمایش هپاتیت ب را مثبت میکند و باعث اشتباه شدن آزمایشات خون میشود و توصیه میشود خانم های باردار به هیچ عنوان مصرف نکنند تا به کودک آسیب وارد نشود.

گل و شاخه گلدار ، میوه و تخم باقلا مصارف طبی دارند. باقلا دارای ماده‌ای به نام فیتین Phytine می‌باشد که بسیار مغذی است و تقویت کننده بدن است. این ماده کلسیم بدن را تامین می‌کند. باقلا غذای خوبی است برای دوران نقاهت.

 

 

باقلای تازه و لطیف اگر پوست کنده شود و با نمک خورده شود و خوب جویده شود پیش غذای مطبوعی است. باقلای خشک خیلی مقوی است و سرشار از آهن و آهک می باشد، گرچه ویتامین ث آن کم شده است ولی اگر چند برگ آویشن در آن بیندازند طعم مطبوعی پیدا خواهد کرد. جوشانده گل باقلا به مقدار 30 تا 60 گرم برای یک لیتر آن نوشابه مدری است که اگر در فواصل غذا یک فنجان آن مصرف شود برای رماتیسم ، نقرس و درد مفاصل بسیار مفید است. جوشانده برگهای باقلا برای رفع ورم سر انگشتهای دست که به اصطلاح می گویند گوشه کرده است بسیار مفید است و در این مورد باید یک مشت گل باقلا را در یک لیتر آب به مدت نیم ساعت جوشانید و انگشت مریض را در آب جوشیده آن که گرم و داغ است فرو برد و مدتی نگه داشت.

 

 

 

 

خواص داروئي باقلا :

 

باقلا از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و گل آن گرم مي باشد.

 

1) دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است.

 

2) دم كرده گل باقلا سنگ كليه را دفع مي كند و براي قولنجهاي كليوي مفيد است.

 

3) جوشانده باقلا براي ورم مثانه مفيد است.

 

4) جوشانده باقلا اثر خوبي در رفع رماتيسم دارد.

 

5) از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده كنيد.

 

6) باقلا را اگر با سركه و آب بپزيد و با پوست بخوريد اسهال مزمن را درمان مي كند.

 

7) براي رفع گرفتگي صدا باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنيد و بخوريد.

 

8) ضماد باقلا با شنبليله و عسل براي نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زير چشم مفيد است.

 

9) ضماد باقلا جوش و كورك را مي رساند و چرك را خارج مي كند.

 

10) براي درمان تكرر ادرار از جوشانده ريشه باقلا استفاده كنيد.

 

11) براي رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن بايد يك مشت برگ باقلا را با نيم ليتر آب بجوشانيد و بگذاريد كمي سرد شود و انگشتان خود را به مدت دو ساعت در آن قرار دهيد تا برطرف شود.

 

 

 

 

مضرات باقلا :

 

باقلا در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي كند براي جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانيد و آب آن را دور بريزيد. سپس به آن مقداري آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادويه گرم مانند دارچين و فلفل بخوريد.

 

 

مصرف باقلاي تازه ممكن است توليد مسموميت و حساسيت شديد كند كه گاهي موجب مرگ مي شود، بنابراين بايد در خوردن باقلاي تازه و خام احتياط كنيد. معمولا ً اشخاصي كه به باقلاي تازه حساسيت دارند فاقد يك آنزيم مخصوص هستند.

 

 

علت بیماری فاویسم

 

در فاویسم گلبولهای قرمز خون 24 تا 48 ساعت بعد از خوردن باقلا شروع به تخریب شدن نموده و هموگلوبین خود را به گردش خون آزاد می‌کنند. در نتیجه زردی و گاهی نارسایی کلیوی ممکن است ایجاد شود. این علایم دارای یک پایه ژنتیکی هستند: کمبود گلوکز 6 – فسفات دهیدروژناز که حدود 400 میلیون نفر به آن مبتلا هستند. این آنزیم اولین واکنش مسیر پنتوز فسفات را کاتالیز می‌کند که تولید NADPH می‌کند. این ماده احیا کننده در بسیاری از مسیرهای بیوسنتتیک ضروری بوده و همچنین سبب حفاظت سلول در برابر آسیب اکسیداتیو پراکسید هیدروژن و رادیکالهای آزاد سوپراکسید می‌شود.

 

 

در مبتلایان به کمبود گلوکز 6 – فسفات دهیدروژناز ، تولید NADPH کاهش یافته و سم‌زدایی پراکسید هیدروژن متوقف می‌شود. در این حالت آسیب سلولی به صورت پراکسیداسیون لیپیدی و شکسته شدن غشای گلبولهای قرمز و اکسیداسیون پروتئین و DNA رخ می‌دهد. فیثاغورث ، فیلسوف و ریاضیدان یونانی ، پیروان خود را از مصرف باقلای فاوا منع کرد که احتمالا علت آن ایجاد بیماری فاویسم در تعداد زیادی از مردم بوده است که در مواردی می‌توانست کشنده باشد.

 

 

 

 

روایات در مورد باقلا :

 

محمد بن یعقوب درکتاب فروع کافی از حضرت امام رضا علیه‌السلام روایت کرده که فرمود: خوردن باقلا موجب زیادی مغز ساقهای پا و تقویت آنها می‌شود. امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید: باقلا را با پوست بخورید زیرا که باقلا را با پوست خوردن معده را شستشو می‌کند. در کتاب مکارم‌الاخلاق از رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم روایت شده است که فرمود: طعام حضرت عیسی باقلا بود تا آن موقعی که به آسمان بالا رفت، حضرت عیسی چیزی نخورد که آتش آن را تغییر داده باشد.

 

 


خوراکی های پرخاصیت

جلوگیری از ریزش مو

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواص لونگان x بخوانید...