خواص دارویی و گیاهی :
زیتون تلخ و کاهش شدت حملات آسمی گیاهی از خانوادهMeliaceae با نام علمی Melia azedarach ، درختی است
که در ایران با نامهای محلی مختلفی شناخته میشود. از جمله در مازندران و
ساری «زیتون تلخ» و «سنجد تلخ»، در نور «شال پستانه»، در لاهیجان «شال
زیتون»، در رامسر «دیوزیت»، در تهران «زیتون تلخ» و «سنجد تلخ» و در آستارا
«زبیل آغاجی» نامیده میشود.
درختی زیبا با برگهای مرکب به رنگ سبز تیره و گلهای آن بنفش معطر و میوه آن کوچک، تخممرغی و سفید مایل به زرد شبیه به میوه کُنار است. هسته سختی در داخل میوه است که سوراخ دارد و از آن برای درست کردن نوعی تسبیح استفاده میشود. به همین دلیل به آن درخت تسبیح نیز میگویند. بومی هیمالیا است و در شمال ایران میروید و در منازل نیز به عنوان درخت زینتی کاشته میشود. از نظر ترکیبات شیمیایی در میوه آن یک ترکیب سمی وجود دارد و وجود «آلکالوئید ازاریدین»، یک رزین، یک تانن، «ملیوتانیک اسید» و «بنزوئیک اسید» در آن مشخص شده است و عصاره آبی آن که به خرگوش تزریق شده است موجب تشنج و مرگ شده است. از نظر خواص و کاربرد دارویی این گیاه در هند از برگهای آن به عنوان یک کرم کش مؤثر استفاده میشود و عصاره آبی آن را برای کاهش شدت حملات آسمی به کار میبرند. پوست ریشه این درخت و میوه، گلها و برگهای آن به منظور محلل و بازکننده انسداد و گرفتگی مجاری عروق و حمایت بدن در مقابل مسمومیت تجویز میشود. از له شده گلها و برگهای آن در استعمال داخلی برای کرمکشی و خرد کردن سنگ و به عنوان مدر و قاعدهآور استفاده میشود. برگها و پوست درخت و میوه آن در استعمال داخلی و خارجی برای درمان جذام و خنازیر توصیه میشود. در کره از جوشانده پوست این درخت برای دفع انگلهای رودهای و در استعمال خارجی برای بیماریهای انگلی پوست استفاده میشود. در چین قرنها است که از جوشانده پوست درخت زیتون تلخ به عنوان کرم کش استفاده میکنند. در بررسیها مشاهده شده است که افرادی که از گرد پوست درخت استفاده کردهاند تا 76 درصد انگلهای رودهای آنها کشته شده است و 26درصد آنها عکس العمل مسمومیت نشان دادهاند.میوه آن سمّی است ولی در حد مجاز به عنوان آرامبخش و ضد انگل و تب بر و مدر توصیه میشود. روغن مغز هسته آن به عنوان ضدعفونیکننده توصیه میشود. این گیاه به طور کلی حشرهکش است. در شبه جزیره مالایا ریشه تلخ آن را برای درمان ناراحتیهای پوستی به کار میبرند. در اندونزی از پوست درخت و برگهای آن در استعمال خارجی برای رفع خارش و برخی ناراحتیهای پوستی تجویز میشود.این گیاه سمی است و مصرف آن به هر شکلی باید با تجویز یک پزشک متخصص انجام گیرد.منبع:سلامت نیوزویرایش و تلخیص:آکاایران
درختی زیبا با برگهای مرکب به رنگ سبز تیره و گلهای آن بنفش معطر و میوه آن کوچک، تخممرغی و سفید مایل به زرد شبیه به میوه کُنار است. هسته سختی در داخل میوه است که سوراخ دارد و از آن برای درست کردن نوعی تسبیح استفاده میشود. به همین دلیل به آن درخت تسبیح نیز میگویند. بومی هیمالیا است و در شمال ایران میروید و در منازل نیز به عنوان درخت زینتی کاشته میشود. از نظر ترکیبات شیمیایی در میوه آن یک ترکیب سمی وجود دارد و وجود «آلکالوئید ازاریدین»، یک رزین، یک تانن، «ملیوتانیک اسید» و «بنزوئیک اسید» در آن مشخص شده است و عصاره آبی آن که به خرگوش تزریق شده است موجب تشنج و مرگ شده است. از نظر خواص و کاربرد دارویی این گیاه در هند از برگهای آن به عنوان یک کرم کش مؤثر استفاده میشود و عصاره آبی آن را برای کاهش شدت حملات آسمی به کار میبرند. پوست ریشه این درخت و میوه، گلها و برگهای آن به منظور محلل و بازکننده انسداد و گرفتگی مجاری عروق و حمایت بدن در مقابل مسمومیت تجویز میشود. از له شده گلها و برگهای آن در استعمال داخلی برای کرمکشی و خرد کردن سنگ و به عنوان مدر و قاعدهآور استفاده میشود. برگها و پوست درخت و میوه آن در استعمال داخلی و خارجی برای درمان جذام و خنازیر توصیه میشود. در کره از جوشانده پوست این درخت برای دفع انگلهای رودهای و در استعمال خارجی برای بیماریهای انگلی پوست استفاده میشود. در چین قرنها است که از جوشانده پوست درخت زیتون تلخ به عنوان کرم کش استفاده میکنند. در بررسیها مشاهده شده است که افرادی که از گرد پوست درخت استفاده کردهاند تا 76 درصد انگلهای رودهای آنها کشته شده است و 26درصد آنها عکس العمل مسمومیت نشان دادهاند.میوه آن سمّی است ولی در حد مجاز به عنوان آرامبخش و ضد انگل و تب بر و مدر توصیه میشود. روغن مغز هسته آن به عنوان ضدعفونیکننده توصیه میشود. این گیاه به طور کلی حشرهکش است. در شبه جزیره مالایا ریشه تلخ آن را برای درمان ناراحتیهای پوستی به کار میبرند. در اندونزی از پوست درخت و برگهای آن در استعمال خارجی برای رفع خارش و برخی ناراحتیهای پوستی تجویز میشود.این گیاه سمی است و مصرف آن به هر شکلی باید با تجویز یک پزشک متخصص انجام گیرد.منبع:سلامت نیوزویرایش و
فال انبیاء : تمامی ادیان الهی پیامبرانی دارند که هر کدام به نوبه خود معجزه ای داشته که توانستند مردم را بهسمت خود بکشند. هر کدام از پیامبران روش ها و راه های خود را داشته و مردم هر دین بر طبق آیین خاص بهجای مانده از پیامبرانشان زندگی میکنند.ولی نکته های مشترکی در زندگی و روش تمام پیامبران است که باعث شده تمامی ادیان مختلف به همدیگر احترامبگذارند و عقاید ادیان دیگر را محترم بشمارند.
زندگی نامه هر کدام از پیامبران را میتوان سرلوحه زندگی خود قرار داد زیرا روش زندگی سالم و صحیح را به ماآموزش داده اند.فال انبیا نیز برگرفته از همین اصول هست که اشاره به زندگی انبیا دارد و روش های زندگی آن ها را به صورتپند و موعضه برای ما می آورد.فال های مختلفی برای انبیا وجود دارد و کتاب های مختلفی نیز در این باره نوشته شده است که اعتماد بهصحیح بودن هر کدام بسیار سخت است.در این میان ما تمام تلاش خود را کرده ایم تا فال انبیا الهی را برای شما آماده کنیم که بتوانید از آن استفاده لازم را ببرید.
فال و فالگیری به معنای کوشش در پیشگویی آینده (معمولاً آینده یک فرد) از راه روشهای نهانی یا فراطبیعی است.فالگیری یکی از شاخههای نهانشناسی است.باید توجه داشت که فال را نباید با طالع بینی اشتباه گرفت.طالع بینی نوعی پیشگویی است که از اختیار فرد خارج است؛ یعنی فرد قدرت انتخاب و اختیاری در آن ندارد.همچنین پیشگویی در طالع بینی بر اساس وضعیت ستارگان در زمان تولد فرد میباشد(مانند طالع بینی چینی یا طالع بینی هندی).اما در فال پیشگویی با توجه انتخاب فرد بدست میآید و برخلاف طالع بینی به تاریخ تولد بستگی ندارد(مانند فال تاروت یا ).بنابراین نباید واژه فال را با طالع بینی اشتباه گرفت پس واژههایی مانند فال چینی، فال مصری، فال شخصیاشتباه میباشد.
گیاه دائمی به بلندی ۹۰ – ۶۰ و گستردگی ۶۰ سانتیمتر است که دارای برگهای سرخس مانند بوده و ……
گیاه دائمی به بلندی ۹۰ – ۶۰ و گستردگی ۶۰ سانتیمتر است که دارای برگهای سرخس مانند بوده و گلهای منفرد صورتی، ق آن اوایل تا اواسط تابستان ظاهر میشوند.
گیاه مورد به صورت درختچهای است که ارتفاع آن تا 5/4 متر میرسد. این درختچه همیشه سبز بوده ……
گیاه مورد به صورت درختچهای است که ارتفاع آن تا 5/4 متر میرسد. این درختچه همیشه سبز بوده و دارای برگهای بیضی نوکتیز به طول حداکثر 4 سانتیمتر و عرض تا 1 سانتیمتر، بدو……
نعنا یا نعناع گیاهی است از تیره دو لپه ای های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان می باشد و جز سبزی……
نعنا یا نعناع گیاهی است از تیره دو لپه ای های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان می باشد و جز سبزی های خوراکی است. از محل گره های ساقه، ریشه هایی خارج می شوند که ساقه جدید را درست می کنند. بنابراین ……
یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر میرسد. برگهای آن دارای سه برگچه م……
یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر میرسد. برگهای آن دارای سه برگچه میباشد. برگچه های نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل است.
متخصص طب سوزنی تخصصی
شامل اطلاعات
13
داروی گیاهی
گاوزبان، گلهای خشک شده گیاه Echium amoenum از خانواده گاوزبان (Boraginaceae) میباشد که در واقع جامها……
گاوزبان، گلهای خشک شده گیاه Echium amoenum از خانواده گاوزبان (Boraginaceae) میباشد که در واقع جامهای بنفش- ارغوانی گل است که دارای قسمت لوله ای بوده و به تدریج به طرف بالا شیپوری شکل میشود. لازم به ذ……
عسل که آن را به فارسی اَنگَبین (همچنین «انگُبین» و «اَنگُوین»[۱]) گویند، مای……
عسل که آن را به فارسی اَنگَبین (همچنین «انگُبین» و «اَنگُوین»[۱]) گویند، مایعی شیرین و گرانرو است که زنبورعسل از شهد گلها تولید میکند. عسل به طور کلی یک ……
شامل اطلاعات
55
شربت ها
سنبل الطیب یا علف گربه (نام علمی: Valeriana officinalis) گیاهی است که بوته ای استوار و چندساله دارد و در اروپا و بخشهایی از آسیا میروید. دارای ریشهای کو……
زیتون علیرغم اندازهی کوچکش، سرشار از ویتامین E و سایر آنتیاکسیدانهای مفید است. خواص زیتون تنها به این دو مورد محدود نمیشود. مطالعات گوناگون، فواید زیتون و تأثیر مثبت آن را بر سلامت قلب نشان دادهاند. همچنین زیتون میتواند در پیشگیری از پوکی استخوان و سرطان مفید باشد. همراه ما باشید در این مقاله میخواهیم به بررسی خواص زیتون بپردازیم.
چربی سالمی که در روغن زیتون خام وجود دارد، یکی از اَرکان رژیم غذایی سالم در کشورهای حوزهی مدیترانه است. از زیتون میتوان در سالادها، ساندویچها و برخی سُسها استفاده کرد.
زیتون بیضی شکل است و حدود ۳ تا ۵ گرم وزن دارد. بعضی از گونههای زیتون در حالت نارس، رنگی سبز دارند و وقتی که کاملا میرسند، رنگشان تیره (سیاه) میشود. گونهی دیگری از زیتونها حتی زمانی که کاملا میرسند، باز هم سبزرنگ هستند. ۹۰٪ زیتون تولیدی در کشورهای حوزهی مدیترانه صرف تولید روغن زیتون میشود.
هر صد گرم زیتون محتوی ۱۱۵ تا ۱۴۵ کالری انرژی است، یعنی بهطور میانگین هر ده عدد زیتون نزدیک به ۵۹ کالری انرژی دارند. ۷۵ تا ۸۰ درصد زیتون را آب، ۱۱ تا ۱۵ درصد آن را چربی و ۴ تا ۶ درصد آن را کربوهیدرات تشکیل میدهد. زیتون محتوی مقدار ناچیزی پروتئین است. هر صد گرم زیتون ۳٫۲ گرم فیبر دارد.
زیتون با داشتن چربی نسبتا بالا، میوهای غیرمعمولی محسوب میشود. زیتون محتوی ۱۱ تا ۱۵ درصد چربی است. ۷۴٪ از چربی موجود در زیتون از نوع اسید اولئیک است که جزو اسیدهای چرب تکسیرنشده است. اسید اولئیک جزو مواد اصلی تشکیلدهندهی روغن زیتون است و فواید زیادی برای سلامتی دارد. کاهش التهابات، کاهش خطر بیماریهای قلبی و مبارزه با سرطان، جزو خواص روغن زیتون برای سلامتی هستند.
مقدار کربوهیدرات زیتون نسبتا کم است. تنها ۴ تا ۶ درصد زیتون را کربوهیدرات تشکیل میدهد که بیشتر آن به شکل فیبر است. فیبر ۵۲ تا ۸۶ درصد کربوهیدرات زیتون را تشکیل میدهد. میزان کربوهیدرات قابل گوارش موجود در زیتون بسیار کم است. این مقدار تقریبا معادل ۱٫۵ گرم در ۱۰ عدد زیتونِ معمولی است. با اینکه بیشتر کربوهیدرات موجود در زیتون به شکل فیبر است، ولی باز هم زیتون جزو خوراکیهای با فیبر بالا محسوب نمیشود.
زیتون منبع خوبی برای تأمین برخی از ویتامینها و مواد معدنی است. برخی از این مواد معدنی در طول فرآوری زیتون به آن اضافه میشوند.
ویتامین E: میوههایی که چربی بالایی دارند، معمولا سرشار از این آنتیاکسیدان قدرتمند هستند.
آهن: زیتون سیاه منبع خوبی از آهن است. آهن برای جابهجایی اکسیژن در خون ضروری است.
مس: در رژیم غذایی غربی، معمولا کمبود مس دیده میشود. فقر مس میتواند احتمال بروز بیماریهای قلبی را افزایش بدهد.
کلسیم: کلسیم فراوانترین مادهی معدنی در بدن انسان است. وجود کلسیم برای استخوانها، عضلات و عملکرد دستگاه عصبی ضروری است.
سدیم: معمولا زیتون بهعلت بستهبندی در آبنمک، محتوی مقدار زیادی سدیم است.
زیتون بسیاری از ترکیبات مغذی گیاهی و آنتیاکسیدانها را داراست.
زیتونها انواع مختلفی دارند. بهخاطر تلخی زیتون، مصرف زیتون تازه چندان مرسوم نیست. معمولا زیتون بهصورت شور یا تخمیرشده به بازار عرضه میشود. در طول فرآوری زیتون، اجزای تلخ آن مانند اولئوروپین که در زیتون نارس فراوان است، از بین میرود. زیتونهای رسیده و زیتون سیاه تلخی کمتری دارند. البته برخی از انواع زیتون وجود دارند که برای تلخیزدایی نیازی به فرآوری ندارند. این زیتونها وقتی کاملا برسند تلخی چندانی ندارند و به همان صورت قابل مصرفاند.
فرآوری زیتون براساس روش مورد استفاده، میتواند بین چند روز تا چند ماه طول بکشد. معمولا روشهای فرآوری زیتون در هر منطقه متفاوت است. روشهای مختلف فرآوری میتواند بر طعم، رنگ و بافت زیتون تأثیر بگذارد. اسید لاکتیک در فرایند تخمیر نقش مهمی دارد. این ماده یک نگهدارندهی طبیعی است که از زیتون در مقابل باکتریها محافظت میکند.
بهتازگی پژوهشگران دریافتهاند که اگر زیتونهای تخمیری در بدن خاصیت پروبیوتیک داشته باشند، میتوانند سلامت دستگاه گوارش را افزایش بدهند.
زیتون بخش جدانشدنی رژیم مدیترانه ای است. خواص زیتون برای سلامتی بیشمار است. کمک به سلامت قلب و پیشگیری از سرطان از مهمترین فواید زیتون برای سلامتیاند.
تحقیقات نشان دادهاند وجود آنتی اکسیدان در رژیم غذایی میتواند خطر بروز بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و سرطانها را کاهش بدهد. زیتون سرشار از آنتیاکسیدانهاست و فواید بسیاری برای سلامتی دارد. درمان التهاب و کاهش رشد میکروارگانیسمهای مضر از جمله خواص زیتون است.
مطالعهای نشان داده است که مصرف زیتون میتواند گلوتاتیون موجود در خون را افزایش بدهد. گلوتاتیون یکی از قویترین آنتیاکسیدانهای موجود در بدن است.
همچنین زیتون میتواند در مبارزه با باکتریهای عفونتزایی که در دستگاه تنفسی و معده وجود دارند، مؤثر باشد.
کلسترول و فشار خون بالا از عوامل اصلی بیماریهای قلبیاند. اصلیترین اسید چرب زیتون (اسید اولئیک) در سلامت قلب مؤثر است. این ماده از کلسترول بد خون (LDL) در برابر اکسیداسیون محافظت و سطح کلسترول خون را تنظیم میکند. علاوه بر این، برخی از مطالعات نقش زیتون و روغن زیتون را در کاهش فشار خون نشان دادهاند.
پوکی استخوان از طریق کاهش حجم و کیفیت استخوان ارزیابی میشود. این اتفاق احتمال شکستگیهای استخوان را افزایش میدهد. میزان پوکی استخوان در کشورهای حوزهی مدیترانه کمتر از سایر کشورهای اروپایی است. دانشمندان تصور میکنند که «زیتون» عامل این اتفاق است.
تحقیقات نشان دادهاند که برخی از ترکیبات گیاهی موجود در زیتون و روغن زیتون از کاهش حجم استخوان در حیوانات جلوگیری کردهاند. متأسفانه در این زمینه تحقیقات کافی بر روی انسانها انجام نگرفته است، ولی ارتباط بین رژیم مدیترانهای و کاهش شکستگیها، میتواند نشاندهندهی تأثیر مثبت زیتون بر روی استخوانها باشد.
یکی دیگر از خواص زیتون پیشگیری از سرطان است. زیتون و روغن زیتون بهطور گسترده در منطقهی مدیترانه مصرف میشوند. نکتهی جالب این است که آمار سرطان و سایر بیماریهای مزمن در این مناطق کمتر از سایر نقاط اروپاست. احتمالا دلیل این امر، مصرف زیاد زیتون در این نواحی است.
این پدیده تا حدی بهعلت وجود مقدار بالای آنتیاکسیدان و اسید اولئیک در زیتون است. در مطالعات آزمایشگاهی مشاهده شد که این ترکیبات میتوانند چرخهی زندگی سلولهای سرطانی در سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان معده را بههم بریزند. برای اثبات این تأثیر، مطالعات بیشتری بر روی انسان موردنیاز است چون در حال حاضر تأثیر زیتون در مقابله با سرطان واضح نیست.
معمولا افراد با مصرف زیتون دچار مشکل خاصی نمیشوند. اما ممکن است نمک بالای موجود در زیتون شور، برای برخی افراد مشکل ایجاد کند.
حساسیت به درخت زیتون امری شایع است، اما حساسیت به خودِ زیتون بهندرت مشاهده شده است. بااینحال افرادی که به زیتون حساسیت دارند، ممکن است واکنشهای آلرژیک را در دهان و گلوی خود تجربه کرده باشند.
ممکن است زیتون حاوی برخی فلزات سنگین و مواد معدنی مانند بور، گوگرد، قلع و لیتیم باشد. مصرف زیاد فلزات سنگین میتواند منجر به بروز سرطان شود. در بیشتر اوقات فلزات سنگین موجود در زیتون کمتر از حد مجاز است، بنابراین زیتون مادهی غذایی سالمی است.
برخی از مطالعات از ارتباط آکریل آمید با بروز سرطانها حکایت دارند، درحالیکه برخی دیگر از مطالعاتی که بهتازگی صورت گرفتهاند، این ارتباط را زیر سؤال بردهاند. بااینحال متخصصان توصیه میکنند مصرف آکریل آمید در رژیم غذایی افراد محدود شود. در بعضی گونههای زیتون از جمله زیتون سیاه کالیفرنیا، با رسیدن زیتون مقدار آکریل آمید افزایش مییابد.
برگرفته از: authoritynutrition