خواص روغن زيتون تلخ

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

وقتی از روغن زیتون صحبت می‌کنیم منظور روغنی است که از میوه درخت زیتون به دست می‌آید به نظر ساده و سر راست می‌آید اما انواع متعددی از روغن زیتون وجود دارد و تفاوت به خاطر زیتونی که از آن روغن می‌گیرند، نیست. بلکه روش استخراج روغن، نوع مواد افزودنی و سطح اولئیک اسید آزاد در این روغن‌ها اهمیت دارد.

روغن زیتون بر اساس اسیدیته و اولئیک اسید آزاد درجه‌بندی می‌شود. بر این اساس چند نوع روغن زیتون وجود دارد: روغن زیتون فرابکر، روغن زیتون بکر، روغن زیتون تصفیه شده، روغن زیتون تصفیه نشده، روغن زیتون معمولی.

از میان تمام انواع روغن‌های زیتون، روغن زیتون فرابکر دارای بیشترین خواص برای سلامتی می‌باشد.

1. روغن زیتون فرا‌بکر:

روغن زیتون فرابکر یا فوق بکر، روغن زیتونی تصفیه نشده است و با کیفیت‌ترین نوع روغن زیتون می‌باشد. روش استخراج روغن زیتون فرا بکر به گونه‌ای است که طعم واقعی زیتون احساس می‌شود، و ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در زیتون در این روغن به فراوانی موجود است. روغن زیتون فرابکر از سایر انواع روغن‌های زیتون، اولئیک اسید کمتری دارد (اولئیک اسید آن بیشتر از 1 درصد نیست) این روغن با مواد شیمیایی و فرآیندهای حرارتی تغییر نیافته است. رنگ آن سبز طلایی است و عطر و طعم متفاوتی دارد. پایان طعم آن به تندی ملایمی ختم می‌شود. این نوع روغن برای تهیه سس‌ها و غذاهای سرد پیشنهاد خوبی است.

2. روغن زیتون بکر

دوره مقدماتی php

فرآیند تولید این نوع روغن نیز مانند روغن زیتون فوق بکر به گونه‌ای است که از مواد شیمیایی و گرما برای استخراج روغن از میوه زیتون استفاده نمی‌شود. این روغن نیز تصفیه نشده است. روغن زیتون بکر هم خلوص و طعم واقعی زیتون را دارا می‌باشد. تفاوت روغن زیتون بکر و روغن زیتون فرا بکر در میزان اولئیک اسید است. به گونه‌ای که روغن زیتون بکر میزان اولئیک اسید بیشتری دارد. از نظر طعم نیز روغن زیتون بکر طعم ملایم‌تری از روغن زیتون فرابکر دارد. لازم به ذکر است که روغن زیتون بکر به سختی یافت می‌شود.

3. روغن زیتون خالص یا روغن زیتون معمولی:

برای تهیه این روغن از مواد شیمیایی و فرآیندهای حرارتی استفاده شده است. کیفیت آن از روغن زیتون فوق بکر کمتر است. رنگ روشن‌تر و اولئیک اسید بیشتری (3-4 درصد) دارد و برای اهداف پخت و پز مناسب می‌باشد.

بر روی برچسب روغن زیتون به دقت توجه نمایید. روغن زیتون فرابکر از نوع روغن‌های تصفیه نشده می‌باشد. روغن‌ها به دو گروه تصفیه شده و تصفیه نشده تقسیم می‌شوند. روغن زیتون تصفیه نشده خالص است ولی زیاد دلچسب نیست. اما بعد از تصفیه شدن دلپذیرتر می‌شود و عیوب آن برطرف می‌گردد، درنتیجه بیشتر به فروش می‌رسد. روغن زیتون تصفیه شده، طعم و بوی زیتون را ندارد یا طعم و بوی بسیار کمی دارد. اما روغن زیتون تصفیه نشده طعم و بویی قوی دارد. همچنین روغن زیتون تصفیه شده تلخ نیست اما روغن زیتون تصفیه نشده کمی طعم تلخی دارد. شما می‌توانید از روی ظاهر هم روغن زیتون فرابکر را تشخیص دهید. روغن زیتون فرا بکر رنگ تیره‌تری دارد. در حالی که روغن زیتون معمولی درخشان‌تر و روشن‌تر است.

با وجود اینکه از نظر ظاهری و روان بودن ممکن است روغن زیتون تصفیه شده برای برخی افراد دلچسب‌تر باشد اما لازم به ذکر است که روغن زیتون تصفیه نشده و فوق بکر آنتی‌اکسیدان‌های بیشتر و عوامل ضدالتهابی قوی‌تری دارد و به همین علت یک ماده غذایی خاص و بی‌نظیر محسوب می‌شود و برای اهداف درمانی و سلامتی بخش مؤثرتر می‌باشد.

میزان ویتامین‌های محلول در چربی در روغن زیتون فرابکر از سایر روغن‌های زیتون بیشتر است. این روغن همچنین دارای اسیدهای چرب ضروری می‌باشد. محتوای مواد مغذی موجود در 100 گرم روغن زیتون فرابکر در زیر آمده است:

1. 8/13 درصد چربی اشباع

2. 73 درصد چربی تک اشباع نشده (که عمدتاً اولئیک اسید است.)

3. امگا 6: 7/9 درصد

4. امگا 3: 76/0 درصد

5. ویتامین ای: 72 درصد نیاز روزانه

6. ویتامین کا: 75 درصد نیاز روزانه

باور متخصصان بر این است که التهاب‌های مزمن علت اصلی بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان، سندرم متابولیک، دیابت، آلزایمر و آرتریت هستند. روغن زیتون ضدالتهاب است. زیرا شواهد متعددی وجود دارد که نشان می‌دهد اولئیک اسید که عمدتاً در روغن زیتون یافت می‌شود باعث کاهش نشانگرهای التهابی چون پروتئین واکنشگر C می‌شود. به همین علت با مصرف مداوم روغن زیتون می‌توان از پیشرفت التهاب و مزمن شدن آن پیشگیری نمود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش داد.

روغن زیتون فرابکر به دلیل دارا بودن مقادیر فراوانی از اسیدهای چرب تک اشباع نشده، امگا 3، ویتامین K و ویتامین E باعث کاهش بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. این مواد مغذی به وسیله کاهش التهاب، کم کردن LDL کلسترول، پایین آوردن فشار خون، کاهش لخته‌های خونی و نیز بهبود عملکرد آندوتلیال؛ احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می‌دهند.

 


روغن زیتون که یکی از اجزای اصلی و جدایی ناپذیر رژیم غذایی مدیترانه ای محسوب می شود غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و می تواند خطر بیماری های قلبی، فشار خون بالا و سکته مغزی را کاهش دهد.

یونان دارای بالاترین میزان مصرف روغن زیتون در جهان است، یونانی ها به طور متوسط ​​24 لیتر به ازای هر فرد در سال روغن زیتون مصرف می کنند. اسپانیایی ها و ایتالیایی ها به ترتیب با 15 و 13 لیتر به ازای هر نفر در رده های دوم و سوم قرار دارند.

روغن زیتون نوعی چربی است که از فشردن میوه ی درخت Olea europaea به دست می آید و از آن در لوازم آرایشی، دارو و پخت و پز استفاده می شود.

روغن زیتون فوق بکر یا فرا بکر (Extra virgin)

از اولین مرحله پرس کردن زیتون پس از برداشت محصول بدست می آید. این نوع روغن زیتون شفاف است و طعم قوی دارد. در تولید این روغن زیتون از گرما و یا مواد شیمیایی استفاده نمی شود؛ بنابراین سالم ترین و پرفایده ترین نوع روغن زیتون است.

روغن زیتون خالص یا بکر (virgin)

نوع دیگری از روغن زیتون است که در تهیه آن نیز از گرما یا مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود. ولی درجه اسیدی بودن این نوع بیشتر است و از پرس کردن زیتون در مرحله نخست تهیه نمی‌شود.

روغن زیتون معمولی

در مرحله سوم پرس کردن زیتون و با کمک فرایندهای شیمیایی و گرمایی بدست می‌آید.

روغن زیتون خالص یا تصفیه شده

روغن زیتون خالص ترکیبی از روغن زیتون باکره و روغن زیتون است که تصفیه شده اند.

2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون را با آب یک لیموترش را ترکیب کنید و بر روی پوست سر ماساژ دهید، اجازه دهید که 20 دقیقه بر روی مو بماند و سپس با شامپو بشویید.

از این درمان هر روز هفته استفاده کنید.

در زمستان موها خشک می شوند و بیشتر در معرض شکنندگی قرار می گیرند، روغن زیتون می تواند رطوبت موها را حفظ کند. کمی روغن زیتون را بر روی انگشتان خود بمالید و آن را بر روی موها ماساژ دهید.

روغن زیتون حاوی مقادیر بالای ویتامین های آ، ای و آنتی اکسیدان می باشد که باعث می شود که موها نرم و شفاف شوند.

این روغن دارای مقدار زیادی ویتامین ای و آنتی اکسیدان است که پوست را در برابر عوامل خارجی مانند نور خورشید و باد محافظت می کند. روغن زیتون برای انواع پوست مناسب می باشد.

روش استفاده

کمی پوست دست و صورت خود را مرطوب کنید و یک قاشق روغن زیتون را به آرامی بر روی آن ماساژ دهید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

توجه داشته باشید که روغن زیتون ممکن است کمی پوست را تیره کند.

توجه: اگر پوست خشکی دارید، قبل از رفتن به رختخواب روغن را روی دست و صورت خود بمالید و بگذارید یک شب بماند و صبح با آب گرم بشویید.

ویتامین های موجود در روغن زیتون می تواند به درمان جوش صورت کمک کند.

جای جوش می تواند به رنگ های قهوه ای، صورتی یا ق باشد، خوشبختانه با استفاده از روغن زیتون می توان لکه های ناشی از جای جوش را به راحتی از ین برد.

روش استفاده

1- هر شب مقداری روغن زیتون را به آرامی بر روی جای جوش ها به صورت دایره ای ماساژ دهید پس از چهار تا پنج دقیقه ماساژ، اجازه دهید روغن پنج دقیقه دیگر روی پوست صورت بماند. حالا یک یک کاسه آب داغ را آماده کنید و 10 دقیقه بر روی آن بخور بدهید پس از آن عرق صورت را پاک کنید این کار جای جوش را پس از مدتی از بین می برد.

2- یک قاشق چایخوری روغن زیتون را با یک قاشق چایخوری سودا ترکیب کنید و مخلوط را به صورت دایره ای بر روی جای جوش ها بمالید. پس از دو تا سه دقیقه مخلوط را با یک حوله ی گرم و مرطوب پاک کنید.

3- پنج قطره روغن زیتون و سه قطره روغن درخت چای را با هم ترکیب کنید و به آرامی بر روی جای جوش ها بمالید.

روغن زیتون یک پاک کننده ی آرایش نسبتا ارزان است که بدون آسیب رساندن به پوست عمل می کند.

روش استفاده

1/3 فنجان ماست را با 1/4 فنجان عسل و 2 قاشق چای خوری روغن زیتون ترکیب کنید. با پنبه از مخلوط بردارید و بر روی آرایش صورت بمالید تا آرایش را پاک کند.

شما همچنین می توانید پد پنبه را به روغن زیتون آغشته کنید و از آن برای پاک کردن آرایش چشم خود استفاده کنید.

برای اینکه چروک پوست صورت را کاهش دهید می توانید از روغن زیتون استفاده کنید.

روش استفاده

2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را با یک قاشق غذاخوری آب لیمو و یک قاشق نمک دریا ترکیب کنید و ترکیب را در مناطقی از پوست که خشک و خشن و چروک شده اند بمالید.

روغن زیتون دارای ترکیبات پلی فنول است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و می تواند به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

نکته ی جالب توجه اینکه روغن زیتون به درمان آفتاب سوختگی که ناشی از واکنش رادیکال های آزاد و اکسیژن است، کمک می کند.

روغن زیتون خشکی لب را درمان می کند.

روش استفاده

شکر قهوه ای قهوه ای، چند قطره روغن زیتون و آب یک تکه لیموترش را با هم ترکیب کرده و بر روی لب ها بمالید. پنج دقیقه بعد پاک کنید و با آب بشویید.

اگر پاشنه های ترک خورده دارید بهتر است برای درمان آن روغن زیتون را امتحان کنید. پاشنه های خود را با استفاده از آب لیمو تمیز کنید و روغن زیتون را به خوبی برای رطوبت رسانی بر روی آن بمالید، سپس جوراب بپوشید و بگذارید یک شب بر روی پا بماند.

اگر هر شب دور چشم خود را با روغن زیتون برای چند دقیقه ماساژ دهید و سپس با دستمال مرطوب پاک کنید پس از مدتی تیرگی دور چشم شما درمان می شود. علاوه بر این چروک های دور چشم هم کاهش پیدا می کنند.

روغن زیتون به مدت چندین هزار سال است که در کشورهای مدیترانه مورد استفاده قرار می گیرد. روغن زیتون را علاوه بر استفاده برای پخت و پز و سالاد می توان برای ماساژ بدن استفاده کرد.

ماساژ روزانه پوست بدن با روغن زیتون یک راه عالی برای مبارزه با خشکی و پوسته پوسته شدن پوست می باشد. یک کپسول ویتامین ای را به 1/2 فنجان روغن زیتون اضافه کنید و با استفاده از حرکات دایره ای بر روی پوست بدن ماساژ دهید.

ماساژ بدن با روغن زیتون باعث کاهش تورم، درد و اسپاسم عضلانی می شود. شما می توانید 1/2 فنجان روغن زیتون فرا بکر را بر روی منطقه ی مورد نظر ماساژ دهید.

ماساژ سر با روغن زیتون علاوه بر درمان شوره سر باعث می شود که موهایی سالم و شفاف تر داشته باشید. 1/2 فنجان روغن زیتون فوق بکر را با 5 قطره اسانس اسطوخدوس یا گل رز ترکیب کنید و به آرامی بر روی پوست سر ماساژ دهید، پس از 10 دقیقه موها را با شامپو بشویید.

در طول 50 سال گذشته مطالعات زیادی بر روی روغن زیتون انجام شده است، نتایج این تحقیقات نشان می دهد که مصرف روغن زیتون خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون بالا، سکته مغزی و هایپرلیپیدمی (سطح کلسترول و تری گلیسیرید بالا ) را کاهش می دهد. برخی از افراد از روغن زیتون برای درمان یبوست، دیابت و بیماری کیسه صفرا نیز استفاده می کنند.

تحقیقات نشان داده که مصرف روغن زیتون خطر ابتلا به بیماری های قلبی و مرگ زودرس ناشی از آن را کاهش می دهد.

تحقیقات نشان داده افراد سالمندی که به طور مرتب روغن زیتون را برای پخت و پز و سالاد استفاده می کنند خطر سکته مغزی در آن ها 41٪ کمتر از کسانی است که روغن زیتون مصرف نمی کنند.

سکته در افراد مسن رایج است و روغن زیتون یک راه ارزان وبرای پیشگیری از آن است.

بر اساس یک تحقیق انجام شده در دانشگاه پاریس پالماس د گرن کناریا در اسپانیا روغن زیتون که دارای چربی های غیر اشباع می باشد می تواند خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد.

خوردن روزانه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون می تواند به کاهش وزن کمک کند، این اثرات به علت قدرت جاذب اسید چرب موجود در روغن زیتون یعنی اولئیک اسید باشد که باعث کاهش اشتها در افراد می شود.

اما توجه داشته باشید که خوردن بیش از یک قاشق روغن زیتون در روز علاوه بر اینکه کالری مصرفی را افزایش می دهد می تواند منجر به اسهال شود.

تحقیقات نشان داده که روغن زیتون می تواند با اثر بر روی سلول های سرطان سینه آن ها را از بین ببرد و به درمان سرطان کمک کند.

مطالعات در دانشگاهی در ژاپن نشان داده که روغن زیتون با کاهش غلظت کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL کلسترول بالای خون را کاهش می دهد.

تحقیقات نشان داده که میزان ابتلا به بیماری آلزایمر در کشورهای مدیترانه ای که مصرف بالای روغن زیتون دارند پایین تر از کشور های دیگر است.

محققان دانشگاه گرانادا در اسپانیا نشان دادند که اجزای روغن زیتون می توانند از پانکراتیت حاد جلوگیری کنند.

تحقیقات محققان در دانشگاه مون سستر تونس و دانشگاه شاه سعود عربستان سعودی نشان می دهد که روغن زیتون از استرس اکسیداتیو کبد جلوگیری می کند.

کولیت بیماری ای است که سبب التهاب روده بزرگ می شود. دانشمندان می گویند مصرف بیشتر روغن زیتون می تواند به درمان کولیت اولسراتیو کمک کند.

محققان می گویند که روغن زیتون انرژی را افزایش می دهد بنابراین برای درمان افراد مبتلا به خستگی مزمن بسیار مفید می باشد.

تحقیقات نشان داده که رشد نوزادانی که مادران آن ها در دوران بارداری از روغن زیتون استفاده کرده اند بهتر است.

ویتامین ای موجود در روغن زیتون علاوه بر اینکه به رشد نوزاد کمک می کند باعث افزایش شیر در مادر می شود.

روغن زیتون نه تنها اسیدهای چرب ضروری لازم برای رشد نوزاد را فراهم می کند بلکه نسبت اسید لینولئیک به اسید لینولنیک (اسید های چرب ضروری) آن شبیه شیر مادر است.

خانم بارداری باید برای مصرف هرگونه مواد غذایی حتما با پزشک خود مشورت نمایند.

استفاده از روغن زیتون در غذاها ممکن است باعث آلرژی در بعضی افراد شود. کودکان، خانم های باردار و افرادی که فشار خون بالا و دیابت دارند نباید بدون مشورت با پزشک خود از روغن زیتون در غذاها استفاده کنند.

اگر شما یک قاشق غذاخوری روغن زیتون فرا بکر را با آب یک لیموترش و یک قاشق چای خوری عسل و یک لیوان آب گرم ترکیب کنید و 3 تا 4 هفته صبح ناشتا بنوشید علاوه بر کمک به کاهش وزن و پاکسازی دستگاه گوارش می تواند باعث درمان سلولیت شود.

یکی از خواص روغن زیتون آنتی اکسیدان بودن آن است

 

خواص روغن زیتونروغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیر اشباع مونو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود.

 

خواص روغن زیتون برای سلامتی بدن:

• روغن زیتون سلامت شریان‌ها را تامین می‌ کند.

 

• روغن زیتون مانع آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد حاصل از چربی‌ها و روغن‌ها به سیستم‌ قلبی- عروقی می ‌شود.

 

• کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می‌ دهد، بدون اینکه که نوع خوب آن یعنی HDL کاهش پیدا کند.

 

• روغن زیتون از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری می‌ کند.

 

• یکی دیگر از خواص روغن زیتون این است که مانع رسوب پلاک ‌ها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریان‌ ها می ‌شود.

 

• روغن زیتون به علت دارا بودن چربی های غیر اشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.

 

• تنظیم قند خون بدن از خواص روغن زیتون است.

 

•  روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربی ها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسیداتیو می شوند. در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان‌، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود.

 

• به علت خاصیت آنتی اکسیدانی روغن زیتون، دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ ها و همچنین ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

 

دیگر خواص درمانی روغن زیتون :•     کاهش فشار خون بالا•     درمان خون ‌ریزی لثه و تقویت لثه•     تقویت حافظه•    جلوگیری از سفید شدن مو•     تسکین دردهای روماتیسمی

 

سایر خواص روغن زیتون

–  از جمله خواص روغن زیتون این است که اثر نرم کنندگی، ملین و صفرا دارد.

 

– روغن زیتون سنگ های صفراوی را دفع و یبوست های مزمن را درمان می‌کند، معالج قولنج‌های ناشی از ورم کلیه است.

 

– تسکین درد و سوزش سوختگی‌ها، درمان آفتاب زدگی و سرمازدگی، گزش حشرات، مار و عقرب  از دیگر خواص روغن زیتون است.

 

– پژوهشگران معتقدند مصرف روغن زیتون خطر سرطان سینه را در زنان کاهش می‌دهد.

تحقیق روی سلول‌های سرطان سینه در زنان نشان داد که اسید اولئیک روغن زیتون اثر ژن سرطان زای این بیماری را کاهش می‌دهد.

 

– پژوهشگران به زنان توصیه می‌کنند که در رژیم غذایی خود از زیتون و روغن آن استفاده کنند.

 

– همچنین روغن زیتون خاصیت نرم کردن عضلات و آرامبخشی درد استخوان را دارد.

 

-در مورد خواص روغن زیتون برای مو میتوان گفت که روغن زیتون به موها نرمی و لطافت خاصی می‌بخشد و باعث تقویت مو می‌شود.

 

– از بین بردن چین و چروک از جمله خواص روغن زیتون برای پوست است و باعث لطافت و نرمی و شادابی پوست صورت می شود.

 

– اجزای مغذی خاص در روغن زیتون می تواند دلیل تاثیر مثبت رژیم غذایی مدیترانه ای بر سلامت قلب باشد. این ترکیبات که تحت عنوان “فنل نامیده می شوند اثر آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی و جلوگیری از تشکیل لخته در عروق دارند.

 

– مصرف غذاهای غنی از ترکیبات فنلی می تواند سلامت قلبی عروقی را بهبود بخشد و بر قلب نیز تاثیر حفاظت بخش دارد.

 

– روغن زیتون دارای سدیم ، ویتامین A و E و آهن است .

 

– زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس زیتون سرد و خشک است و روغن زیتون گرم و خشک است . برگ درخت زیتون نیز گرم و خشک می باشد .

 

– دم کرده برگ زیتون داروی خوبی برای پائین آوردن فشار خون است . بدین منظور باید ۲۰ عدد برگ زیتون را داخل ۳۰۰ گرم آب ریخته و آنرا بمدت ۱۵ دقیقه بجوشانید . سپس کمی قند بآن اضافه کرده و بمقدر یک فنجان دوبار در روز از آن بنوشید . بعد از دو هفته باید بمدت ۸ روز نوشیدن این دم کرده را قطع کنید و سپس ادامه دهید .

 

– دیگر خاصیت روغن زیتون کرم کش بودن آن است .

 

– رفع سرفه های خشک از دیگر خواص روغن زیتون است.

 

–  رفع خارش گزیدگی حشرات یکی دیگر از خواص روغن زیتون است که باید آن را به محل گزیدگی بمالید .

 

– بدن بچه هایی را که مبتلا به نرمی استخوان و کم خونی هستند با روغن زیتون ماساژ دهید اثر مفیدی دارد.

 

– برای رفع پیوره لثه ، روغن زیتون را بر روی لثه بمالید .

 

– یکی دیگر از خواص روغن زیتون در برطرف کردن خراش و ترک پوست است، برای این منظور گلیسیرین و روغن زیتون را بمقدار مساوی با هم مخلوط کرده و روی پوست بمالید .

 

یکی دیگر از خواص روغن زیتون در برطرف کردن خراش و ترک پوست است

 

خواص دارویی روغن زیتون

– جوشانده برگ درخت زیتون برطرف کننده نقرس و رماتیسم است .

 

– برای سرباز کردن جوش ها و کورک ها زیتون را له کرده و روی جوش یا کورک بمالید .

 

– دم کرده برگ درخت زیتون تب بر است.

 

– دم کرده و جوشانده پوست درخت زیتون تب بر و درمان کننده مالاریا است .

 

– پماد میوه نارس زیتون برای سوختگی مفید است.

 

– جویدن برگ زیتون برای از بین بردن زخم های دهان مفید است.

 

– از جمله خواص روغن زیتون میتوان به درمان سستی، فلج و لقوه و تقویت نیروی جنسی اشاره کرد. برای تقویت نیروی جنسی باید ۸۰ گرم روغن زیتون را با ۱۴ گرم کندر و ۱۶ گرم سیاه دانه مخلوط کرده و بمدت سه روز از آن بخورید.

 

– همچنین ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش داده، مژه و ابرو را تقویت می‌کند. این درحالی است که ماساژ پوست سر با روغن زیتون سبب تقویت پوست و مو گشته و شوره سر را برطرف می‌سازد و موهای سپید شده را سیاه می‌ کند و این یکی دیگر از صدها خواص روغن زیتون برای مو هست.

 

– چند قطره روغن زیتون سریعا خارش و سوزش چشم و پلک راتسکین داده و آبریزش چشم را برطرف ساخته و قوه بینایی را تقویت می‌کند.

 

– مخلوط مساوی روغن زیتون و گلیسیرین نیز نقش مفیدی در معالجه پوست پای ترک خورده، درمان شوره سر و ریزش مو، جلوگیری از سفیدی مو دارد.

 

– در سرطان‌های سینه، روده‌ بزرگ و راست روده کاملاً مشخص شده که نوع چربی مصرف شده، یکی از عوامل مهم در ایجاد این سرطان‌هاست و مقدار چربی تأثیر چندانی در بروز آنها ندارد.

 

مطالعات بر روی خواص روغن زیتون نشان داده که این ماده میزان آسیب‌های سرطانی را کاهش داده و تعداد تومورهای توسعه یافته را به شکل آشکاری ‌کاهش می دهد و این تومورها تهاجم کمتر و درمان پذیری بیشتری دارند.این اثر مربوط به وجود اسید لینولئیک است که یک اسید چرب امگا ۶ می‌ باشد. این اسید چرب در تولید پروستاگلاندین‌هایی موثر است که از ایجاد و توسعه تومورها جلوگیری می کنند.

 

– از فواید روغن زیتون این است که مصرف آن به صورت منظم، هر دو فشار خون سیستولی و دیاستولی را کاهش می‌ دهد و مقدار دوز داروهای لازم برای کاهش فشارخون را در بیماران کم می‌ کند.

 

از جمله خواص روغن زیتون کاهش احساس درد است

 

ویژگی های روغن زیتون

روغن زیتون بهترین روغن برای پخت و پز است زیرا در اثر حرارات خراب نمی شود.

دوام و مدت نگاهداری آن نسبت به روغن‌های دیگر بیشتر است و حتی می‌توان آن را فریز کرد.

 روغن زیتون برای هیچ کس مضر نیست و همه افراد می توانند از آن استفاده کنند فقط میوه تازه و یاقوتی آن معده راسست می کند و ممکن است تولید استفراغ کنند .

 

خواص روغن زیتون و التهاب روماتیسمی:

التهاب روماتیسمی از بیماری‌های عفونی مزمن است که در مفاصل ایجاد می‌ شود. عوامل عفونی، ژن‌ها، هورمون‌ها و رژیم غذایی در بروز آن نقش دارند. از خواص روغن زیتون این است  که مصرف منظم آن باعث تسکین علائم این بیماری می ‌شود.

 

افرادی که میزان کمی روغن زیتون مصرف می ‌کنند، ۵/۲ برابر افرادی که رژیم غذایی سرشار از این روغن را دارند به التهابات روماتیسمی مبتلا می ‌شوند. مکانیسم این عمل هنوز مشخص نشده است، ولی این اثر احتمالاً به آنتی اکسیدان‌های موجود در روغن زیتون مربوط می ‌شود.

 

خواص روغن زیتون برای دستگاه گوارش:روغن زیتون، صفرا بر است و باعث تخلیه کیسه صفرا می‌ شود، به این ترتیب که انقباض کیسه صفرا و تولید نمک‌های صفراوی را در کبد تحریک کرده و در نتیجه دفع کلسترول را از طریق صفرا افزایش می‌ دهد و از ایجاد سنگ‌های صفراوی جلوگیری می ‌کند.

 

روغن زیتون به علت داشتن سیتواسترول‌ها مانع جذب کلسترول در روده کوچک می‌ شود و جذب عناصر معدنی مثل کلسیم، منیزیم و آهن را افزایش می‌‌ دهد.روغن زیتون ملین است و از یبوست جلوگیری می‌ کند.همچنین از خواص روغن زیتون این است که انگل‌ها و کرم‌های روده را از بین می ‌برد.

 

فواید روغن زیتون برای کاهش احساس درد:ماده‌ای به نام اوله آکانتال در روغن زیتون وجود دارد که اثری مشابه قرص‌های مسکن مانند ایبوپروفن در کاهش درد دارد. آنزیم‌ مخصوصی در بدن وجود دارد که سبب آغاز درد می ‌شود و ماده اوله آکانتال جلوی فعالیت این آنزیم را می ‌گیرد، در نتیجه فرآیند احساس درد متوقف می‌ شود. با مصرف روزانه ۵۰ گرم روغن زیتون، حدود ۹ میلی ‌گرم اوله آکانتال به بدن می ‌رسد، این مقدار یک دهم میزان داروی ایبوپروفنی است که برای کاهش درد یک فرد بزرگسال تجویز می‌ شود.

 

روغن زیتون و چاقی:در کشورهای غربی، چاقی مشکل بزرگ سلامت مردم است، زیرا میزان کالری دریافتی از طریق غذاهای مختلف افزایش یافته، ولی میزان فعالیت روز به روز کاهش می ‌یابد، در نتیجه چاقی اتفاق می ‌افتد.

 

روغن زیتون مانند سایر چربی‌ها، ۹ کیلو کالری انرژی دارد و به نظر می‌ رسد که مصرف آن باعث چاقی می ‌شود. ولی ثابت شده رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بیشتر از غذاهای کم چرب به کاهش وزن کمک می‌ کند.پس یکی دیگر از خواص روغن زیتون درمان چاقی می باشد. در واقع آنچه در بروز چاقی مؤثر است، نوع چربی مصرف شده است، نه مقدار چربی موجود در غذا.

 

از دیگر خواص روغن زیتون میتوان به کاهش کشش ماهیچه‌های حلقوی در پایین معده اشاره کرد که در حرکت توده غذا به سمت روده تأخیر ایجاد می‌ کند، در نتیجه محتویات معده به آهستگی و به تدریج وارد دوازده می ‌شود و احساس سیری مدت بیشتری طول می ‌کشد و با کاهش اشتها فرد می‌ تواند غذای کمتری مصرف کند.

 

خواص روغن زیتون و تغذیه نوزاد:رشد نوزادانی که مادران آنها روغن زیتون مصرف می ‌کنند، از نظر قد و وزن و رفتارهای روان شناختی بهتر است. همچنین نوزاد برای جلوگیری از اکسیداسیون مواد در اثر اکسیژن هوا، به ویتامین E نیاز دارد. اگر چه میزان این ویتامین در روغن زیتون زیاد نیست، ولی برای جلوگیری از اثرات اکسیداسیون کافی است.

 

روغن زیتون و پیری:بسیاری از بیماری‌های دوران پیری مثل پوکی استخوان و آلزایمر تحت تأثیر رژیم غذایی قرار دارند.یکی دیگر از هزاران خواص روغن زیتون این است که با کمک به جذب کلسیم، باعث رسوب آن در استخوان‌ها شده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌ کند.روغن زیتون از بروز فراموشی و آلزایمر در افراد مسن جلوگیری می‌ کند، ولی مکانیسم عمل آن ناشناخته است. به نظر می ‌رسد اسیدهای چرب غیراشباع موجود در روغن زیتون می‌ تواند باعث حفظ ساختار غشای سلول‌های مغزی شوند.

 

فرآیند پیر شدن در انسان با آسیب‌ تدریجی و تغییر ساختمان پوست همراه است. تغییرات پوست مثل ضخیم شدن و از دست دادن قابلیت ارتجاعی لایه‌های پوست، به علت تجمع کلاژن باعث می‌ شود که پوست در برابر عوامل خارجی مثل تشعشات خورشیدی که رادیکال‌های آزاد را ایجاد می‌ کنند حساس شده و روند پیری تسریع شود.

 

مواد آنتی اکسیدان خصوصاً ویتامین E موجود در روغن زیتون از ایجاد رادیکال‌های آزاد و فرآیند اکسیداسیون در سلول‌های پوستی و ایجاد سرطان‌های پوست جلوگیری می‌ کند و کمک می ‌کند تا سلول‌های پوست انعطاف‌ پذیری خود را حفظ کرده و عوارض پیری دیرتر ظاهر شود.

 

منبع: pezeshk.us


خوراکی های پرخاصیت

 



گیاهی است پایا ساقه‌اش صاف و ساده بیش از یک متر ارتفاع که‌ریزوم‌هایی بزرگ، پیچدار و انشعابی دارد. بر……


گیاهی است پایا ساقه‌اش صاف و ساده بیش از یک متر ارتفاع که‌ریزوم‌هایی بزرگ، پیچدار و انشعابی دارد. برگهای قاعده آن بزرگ و نیزه‌ای است.برگهایش در بالا سبز و در زیر کدر و کرکدار است. برگهای زیرین دمبرگ د……


درختی است که در اراضی خیلی مرطوب و یا با مصرف آب فراوان رشد سریع خواهد داشت، به همین جهت اغلب ……


درختی است که در اراضی خیلی مرطوب و یا با مصرف آب فراوان رشد سریع خواهد داشت، به همین جهت اغلب برای خشک کردن باتلاقها و مبارزه با اراضی باتلاقی مالاریا خیز از آن استفاده می شود. تکثیر این درخت از……


بابونه گاوی یا بابونه اروپایی یکی از گیاهان دارویی است که در درمان میگرن و بعضی بیماریهای التهابی مو……


بابونه گاوی یا بابونه اروپایی یکی از گیاهان دارویی است که در درمان میگرن و بعضی بیماریهای التهابی مورد استفاده قرار میگیرد.این گیاه از جنس بابونه‌های گاوی (anacetum) و از تیرهٔ گل‌ستاره‌ای‌ها است.
……


این گیاه بویی خوش و دلپذیر همچون بوی بادرنجبویه دارد. آن را التیام‌بخش زخم می‌دانند و از ع……


این گیاه بویی خوش و دلپذیر همچون بوی بادرنجبویه دارد. آن را التیام‌بخش زخم می‌دانند و از عرق بادرشبو به عنوان تقویت کننده قلب و آرامبخش استفاده می‌شود. آن را دارای خواص آرامش‌بخش، ……

گیاهان دارویی


شامل اطلاعات
57
دمنوش گياهی


انار خواص آنتی‌اکسیدانی دارد. افزون بر آن این میوه زیبا و خوشرنگ منبع خوبی از انواع ویتامین‌ها از جمله ویتامین A، C وE و اسید فولیک است. این میوه پرخاصیت ، برای درمان و بهبود مشکلات گوا……


یک گیاه علفی است که در فصل بهارو اوایل تابستان میروید .به ساقه زیر زمینی گیاه ریواس راوند میگویند.به……


یک گیاه علفی است که در فصل بهارو اوایل تابستان میروید .به ساقه زیر زمینی گیاه ریواس راوند میگویند.بهترین نوع ریواس آن است که از کشور چین می آورند و رنگ آن ق است و میانه آن زرد رنگ است و به آن ریوند……


یک قاشق غذا خوری از برگ و ساقه‌های خشک شده جعفری را به همراه یک لیوان جوش داخل قوری بریزید و به……


یک قاشق غذا خوری از برگ و ساقه‌های خشک شده جعفری را به همراه یک لیوان جوش داخل قوری بریزید و به مدت پانزده دقیقه بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید و پس از صاف کردن ، آن را با عسل و نبات شیرین نمای……


ترخون یا تلخون گیاهی است علفی ، پایا و چند ساله که ارتفاع آن به 60 سانتی متر نیز می‌رسد . این گ……


ترخون یا تلخون گیاهی است علفی ، پایا و چند ساله که ارتفاع آن به 60 سانتی متر نیز می‌رسد . این گیاه دارای برگ‌های سبز رنگ بلند و باریک و ضعیفی می‌باشد.
ساقه‌های ترخون تقریباً نازک و……


شامل اطلاعات
75
عرقيات گياهی


ترکیب چهار عرق با طبیعت سرد
عرق ترکیبی چهار عرق سرد متشکل از چهار عرق با طبیعت سرد میباشد که برای کس……


ترکیب چهار عرق با طبیعت سرد
عرق ترکیبی چهار عرق سرد متشکل از چهار عرق با طبیعت سرد میباشد که برای کسانی که طبیعت سردی دارند توصیه نمیشود.
البته ذکر این نکته ضروری است که میزان مصرف مقادیر کم این عرقیج……


ترکیب چهار عرق با طبیعت گرم
این عرق ترکیبی ترکیب چهار عرق با طبیعت گرم میباشد و در موارد خاص مصرف می……


ترکیب چهار عرق با طبیعت گرم
این عرق ترکیبی ترکیب چهار عرق با طبیعت گرم میباشد و در موارد خاص مصرف میشود.


چهل گیاه در واقع معجونی از چند ده گیاه دارویی است که با عمل تقطیر توسط دستگاه های اسانس گیری به دست ……


چهل گیاه در واقع معجونی از چند ده گیاه دارویی است که با عمل تقطیر توسط دستگاه های اسانس گیری به دست می آید.فصل بهار زمان مناسب گرفتن انواع عرقیجات و چهل گیاه است.فواید چهل گیاه بسیار زیاد است و اگر اس……


گیاه خارخاسک از خانواده اسفندها است و قسمت مورد استفاده این گیاه میوه، دانه، برگ، ریشه و گاهی تمام ق……


گیاه خارخاسک از خانواده اسفندها است و قسمت مورد استفاده این گیاه میوه، دانه، برگ، ریشه و گاهی تمام قسمت‌های گیاه است و اغلب، تمام میوه آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه دارویی به عنوان ……

متخصص طب سوزنی تخصصی


شامل اطلاعات
13
داروی گیاهی


شکل دارویی مایع با پایه سکنجبین استاندارد که محتوی عصاره های میوه به و ریزوم زنجبیل می باشد. ساخت دا……


شکل دارویی مایع با پایه سکنجبین استاندارد که محتوی عصاره های میوه به و ریزوم زنجبیل می باشد. ساخت دارو منسوب به جالینوس است علی الخصوص که اضافه کردن زنجبیل برای ارتقای اثرات گوارشی دارو از جانب بسیاری……


شامل اطلاعات
55
شربت ها


گیاهی است با دانه‌ های بسیار معطر. انیسون از تیره ی چتریان است و با دانه‌ هایی سبز رنگ، گل……


گیاهی است با دانه‌ های بسیار معطر. انیسون از تیره ی چتریان است و با دانه‌ هایی سبز رنگ، گلابی شکل و کوچک که قسمت فوقانی آن نوک تیز بوده و پنج خط برجسته (ده شیار) بر روی آن کاملاً مشهود است، ……


بابونه گیاهی است دائمی و کوچک به ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر دارای بوئی معطر که در چمنزارها و اراضی شن……


بابونه گیاهی است دائمی و کوچک به ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر دارای بوئی معطر که در چمنزارها و اراضی شنی می روید. ساقه آن برنگ سبز مایل به سفید، برگهای آن کوچک متناوب و دارای بریدگیهای باریک و نامنظم و پ……


بارهنگ گیاهی است چند ساله، علفی و تا ارتفاع 70 سانتی ‏متر رشد می کند. ساقه ی این گیاه بیشتر ایست……


بارهنگ گیاهی است چند ساله، علفی و تا ارتفاع 70 سانتی ‏متر رشد می کند. ساقه ی این گیاه بیشتر ایستاده و گاهی به طرف زمین متمایل شده است، همچنین فاقد شیار بوده و به تعداد فراوان است. برگ‏ ها……


شامل اطلاعات
82
میوه ها


درخت توت از درختان بزرگ و مرتفعی است که ارتفاع آن به 20 متر و قطرش به یک متر می‌رسد. این درخت ب……


درخت توت از درختان بزرگ و مرتفعی است که ارتفاع آن به 20 متر و قطرش به یک متر می‌رسد. این درخت بومی چین است و در چین مرکزی و شرقی به صورت بومی وجود دارد. توت قرن‌ها پیش به اروپا برده شد. این ……


توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش ق و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و……


توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش ق و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده است که روی زمین می خوابد و ریشه می دواند.
توت فرنگی به……


نارنگی (نام علمی: ‘Citrus reticulata’) یکی از میوه‌ها از تیره مرکبات است. نارنگی نسبت ب……


نارنگی (نام علمی: ‘Citrus reticulata’) یکی از میوه‌ها از تیره مرکبات است. نارنگی نسبت به پرتقال کوچک‌تر است، و مزهٔ ترش و شیرین تری دارد.
در پزشکی سنتی ایرانی طبع این میوه را سرد و ت……


خربزه گیاهی از تیره کدوییان که میوه‌اش درشت و شیرین و آبدار است. بوته آن کوتاه و ساقه‌هایش……


خربزه گیاهی از تیره کدوییان که میوه‌اش درشت و شیرین و آبدار است. بوته آن کوتاه و ساقه‌هایش روی زمین می‌خوابد. خربزه گیاهی از خانواده Cucurbitaceae با نام علمی Cucumis melo var.inodorus ……


برای استفاده از خدمات مشاوره و نوبت دهی آنلاین با عضویت در دکتر ساینا به خانواده ی بزرگ سلامت الکترونیک ایران بپیوندید.

تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به شرکت دانش بنیان نوین فناوران همراه ساینا میباشد.

 

زیتون تلخ و کاهش شدت حملات آسمی گیاهی از خانواده‏Meliaceae ‎‏ با نام علمی ‏Melia azedarach ‎، درختی است
که در ایران با نام‌های محلی مختلفی شناخته می‌شود. از جمله در مازندران و
ساری «زیتون تلخ» و «سنجد تلخ»، در نور «شال پستانه»، در لاهیجان «شال
زیتون»، در رامسر «دیوزیت»، در تهران «زیتون تلخ» و «سنجد تلخ» و در آستارا
«زبیل آغاجی» نامیده می‌شود.

درختی زیبا با برگ‌های مرکب به رنگ سبز تیره و گل‌های آن بنفش معطر و میوه آن کوچک، تخم‌مرغی و سفید مایل به زرد شبیه به میوه کُنار است. هسته سختی در داخل میوه است که سوراخ دارد و از آن برای درست کردن نوعی تسبیح استفاده می‌شود. به همین دلیل به آن درخت تسبیح نیز می‌گویند. بومی هیمالیا است و در شمال ایران می‌روید و در منازل نیز به عنوان درخت زینتی کاشته می‌شود. از نظر ترکیبات شیمیایی در میوه آن یک ترکیب سمی وجود دارد و وجود «آلکالوئید ازاریدین»، یک رزین، یک تانن، «ملیوتانیک اسید» و «بنزوئیک اسید» در آن مشخص شده است و عصاره آبی آن که به خرگوش تزریق شده است موجب تشنج و مرگ شده است. ‏از نظر خواص و کاربرد دارویی این گیاه در هند از برگ‌های آن به عنوان یک کرم کش مؤثر استفاده می‌شود و عصاره آبی آن را برای کاهش شدت حملات آسمی به کار می‌برند. پوست ریشه این درخت و میوه، گل‌ها و برگ‌های آن به منظور محلل و بازکننده انسداد و گرفتگی مجاری عروق و حمایت بدن در مقابل مسمومیت تجویز می‌شود. از له شده گل‌ها و برگ‌های آن در استعمال داخلی برای کرم‌کشی و خرد کردن سنگ و به عنوان مدر و قاعده‌آور استفاده می‌شود. برگ‌ها و پوست درخت و میوه آن در استعمال داخلی و خارجی برای درمان جذام و خنازیر توصیه می‌شود. در کره از جوشانده پوست این درخت برای دفع انگل‌های روده‌ای و در استعمال خارجی برای بیماری‌های انگلی پوست استفاده می‌شود. در چین قرن‌ها است که از جوشانده پوست درخت زیتون تلخ به عنوان کرم کش استفاده می‌کنند. در بررسی‌ها مشاهده شده است که افرادی که از گرد پوست درخت استفاده کرده‌اند تا 76 درصد انگل‌های روده‌ای آنها کشته شده است و 26درصد آنها عکس العمل مسمومیت نشان داده‌اند.میوه آن سمّی است ولی در حد مجاز به عنوان آرام‌بخش و ضد انگل و تب بر و مدر توصیه می‌شود. روغن مغز هسته آن به عنوان ضدعفونی‌کننده توصیه می‌شود. این گیاه به طور کلی حشره‌کش است. در شبه جزیره مالایا ریشه تلخ آن را برای درمان ناراحتی‌های پوستی به کار می‌برند. در اندونزی از پوست درخت و برگ‌های آن در استعمال خارجی برای رفع خارش و برخی ناراحتی‌های پوستی تجویز می‌شود.این گیاه سمی است و مصرف آن به هر شکلی باید با تجویز یک پزشک متخصص انجام گیرد.منبع:سلامت نیوزویرایش و تلخیص:آکاایران

درختی زیبا با برگ‌های مرکب به رنگ سبز تیره و گل‌های آن بنفش معطر و میوه آن کوچک، تخم‌مرغی و سفید مایل به زرد شبیه به میوه کُنار است. هسته سختی در داخل میوه است که سوراخ دارد و از آن برای درست کردن نوعی تسبیح استفاده می‌شود. به همین دلیل به آن درخت تسبیح نیز می‌گویند. بومی هیمالیا است و در شمال ایران می‌روید و در منازل نیز به عنوان درخت زینتی کاشته می‌شود. از نظر ترکیبات شیمیایی در میوه آن یک ترکیب سمی وجود دارد و وجود «آلکالوئید ازاریدین»، یک رزین، یک تانن، «ملیوتانیک اسید» و «بنزوئیک اسید» در آن مشخص شده است و عصاره آبی آن که به خرگوش تزریق شده است موجب تشنج و مرگ شده است. ‏از نظر خواص و کاربرد دارویی این گیاه در هند از برگ‌های آن به عنوان یک کرم کش مؤثر استفاده می‌شود و عصاره آبی آن را برای کاهش شدت حملات آسمی به کار می‌برند. پوست ریشه این درخت و میوه، گل‌ها و برگ‌های آن به منظور محلل و بازکننده انسداد و گرفتگی مجاری عروق و حمایت بدن در مقابل مسمومیت تجویز می‌شود. از له شده گل‌ها و برگ‌های آن در استعمال داخلی برای کرم‌کشی و خرد کردن سنگ و به عنوان مدر و قاعده‌آور استفاده می‌شود. برگ‌ها و پوست درخت و میوه آن در استعمال داخلی و خارجی برای درمان جذام و خنازیر توصیه می‌شود. در کره از جوشانده پوست این درخت برای دفع انگل‌های روده‌ای و در استعمال خارجی برای بیماری‌های انگلی پوست استفاده می‌شود. در چین قرن‌ها است که از جوشانده پوست درخت زیتون تلخ به عنوان کرم کش استفاده می‌کنند. در بررسی‌ها مشاهده شده است که افرادی که از گرد پوست درخت استفاده کرده‌اند تا 76 درصد انگل‌های روده‌ای آنها کشته شده است و 26درصد آنها عکس العمل مسمومیت نشان داده‌اند.میوه آن سمّی است ولی در حد مجاز به عنوان آرام‌بخش و ضد انگل و تب بر و مدر توصیه می‌شود. روغن مغز هسته آن به عنوان ضدعفونی‌کننده توصیه می‌شود. این گیاه به طور کلی حشره‌کش است. در شبه جزیره مالایا ریشه تلخ آن را برای درمان ناراحتی‌های پوستی به کار می‌برند. در اندونزی از پوست درخت و برگ‌های آن در استعمال خارجی برای رفع خارش و برخی ناراحتی‌های پوستی تجویز می‌شود.این گیاه سمی است و مصرف آن به هر شکلی باید با تجویز یک پزشک متخصص انجام گیرد.منبع:سلامت نیوزویرایش و تلخیص:آکاایران


وقتی از روغن زیتون صحبت می کنیم منظور روغنی است که از میوه درخت زیتون به دست می آید به نظر ساده و سر راست می آید اما انواع متعددی از روغن زیتون وجود دارد و تفاوت به خاطر زیتونی که از آن روغن می گیرند، نیست. بلکه روش استخراج روغن، نوع مواد افزودنی و سطح اولئیک اسید آزاد در این روغن ها اهمیت دارد. 

روغن زیتون بر اساس اسیدیته و اولئیک اسید آزاد درجه بندی می شود. بر این اساس چند نوع روغن زیتون وجود دارد: روغن زیتون فرابکر، روغن زیتون بکر، روغن زیتون تصفیه شده، روغن زیتون تصفیه نشده، روغن زیتون معمولی. 

از میان تمام انواع روغن های زیتون، روغن زیتون فرابکر دارای بیشترین خواص برای سلامتی می باشد.

1. روغن زیتون فرا بکر:

روغن زیتون فرابکر یا فوق بکر، روغن زیتونی تصفیه نشده است و با کیفیت ترین نوع روغن زیتون می باشد. روش استخراج روغن زیتون فرا بکر به گونه ای است که طعم واقعی زیتون احساس می شود، و ویتامین ها و مواد معدنی موجود در زیتون در این روغن به فراوانی موجود است. روغن زیتون فرابکر از سایر انواع روغن های زیتون، اولئیک اسید کمتری دارد (اولئیک اسید آن بیشتر از 1 درصد نیست) این روغن با مواد شیمیایی و فرآیندهای حرارتی تغییر نیافته است. رنگ آن سبز طلایی است و عطر و طعم متفاوتی دارد. پایان طعم آن به تندی ملایمی ختم می شود. این نوع روغن برای تهیه سس ها و غذاهای سرد پیشنهاد خوبی است.

2.  روغن زیتون بکر: 

باور متخصصان بر این است که التهاب های مزمن علت اصلی بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، سندرم متابولیک، دیابت، آلزایمر و آرتریت هستند. روغن زیتون ضدالتهاب است

فرآیند تولید این نوع روغن نیز مانند روغن زیتون فوق بکر به گونه ای است که از مواد شیمیایی و گرما برای استخراج روغن از میوه زیتون استفاده نمی شود. این روغن نیز تصفیه نشده است. روغن زیتون بکر هم خلوص و طعم واقعی زیتون را دارا می باشد. تفاوت روغن زیتون بکر و روغن زیتون فرا بکر در میزان اولئیک اسید است. به گونه ای که روغن زیتون بکر میزان اولئیک اسید بیشتری دارد. از نظر طعم نیز روغن زیتون بکر طعم ملایم تری از روغن زیتون فرابکر دارد. لازم به ذکر است که روغن زیتون بکر به سختی یافت می شود.

3. روغن زیتون خالص یا روغن زیتون معمولی: 

برای تهیه این روغن از مواد شیمیایی و فرآیندهای حرارتی استفاده شده است. کیفیت آن از روغن زیتون فوق بکر کمتر است. رنگ روشن تر و اولئیک اسید بیشتری (3-4 درصد) دارد و برای اهداف پخت و پز مناسب می باشد.

بر روی برچسب روغن زیتون به دقت توجه نمایید. روغن زیتون فرابکر از نوع روغن‌های تصفیه نشده می باشد. روغن ها به دو گروه تصفیه شده و تصفیه نشده تقسیم می شوند. روغن زیتون تصفیه نشده خالص است ولی زیاد دلچسب نیست. اما بعد از تصفیه شدن دلپذیرتر می شود و عیوب آن برطرف می گردد، درنتیجه بیشتر به فروش می رسد. روغن زیتون تصفیه شده، طعم و بوی زیتون را ندارد یا طعم و بوی بسیار کمی دارد. اما روغن زیتون تصفیه نشده طعم و بویی قوی دارد. همچنین روغن زیتون تصفیه شده تلخ نیست اما روغن زیتون تصفیه نشده کمی طعم تلخی دارد. شما می توانید از روی ظاهر هم روغن زیتون فرابکر را تشخیص دهید. روغن زیتون فرا بکر رنگ تیره تری دارد. در حالی که روغن زیتون معمولی درخشان تر و روشن تر است.

با وجود اینکه از نظر ظاهری و روان بودن ممکن است روغن زیتون تصفیه شده برای برخی افراد دلچسب تر باشد اما لازم به ذکر است که روغن زیتون تصفیه نشده و فوق بکر آنتی‌اکسیدان‌های بیشتر و عوامل ضدالتهابی قوی تری دارد و به همین علت یک ماده غذایی خاص و بی نظیر محسوب می شود و برای اهداف درمانی و سلامتی بخش مؤثرتر می باشد.

میزان ویتامین های محلول در چربی در روغن زیتون فرابکر از سایر روغن‌های زیتون بیشتر است. این روغن همچنین دارای اسیدهای چرب ضروری می باشد. محتوای مواد مغذی موجود در 100 گرم روغن زیتون فرابکر در زیر آمده است:

1.  8/13 درصد چربی اشباع

2. 73 درصد چربی تک اشباع نشده (که عمدتاً اولئیک اسید است.)

3. امگا 6: 7/9 درصد

4. امگا 3: 76/0 درصد

5. ویتامین ای: 72 درصد نیاز روزانه

6. ویتامین کا: 75 درصد نیاز روزانه

باور متخصصان بر این است که التهاب های مزمن علت اصلی بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، سندرم متابولیک، دیابت، آلزایمر و آرتریت هستند. روغن زیتون ضدالتهاب است. زیرا شواهد متعددی وجود دارد که نشان می دهد اولئیک اسید که عمدتاً در روغن زیتون یافت می شود باعث کاهش نشانگرهای التهابی چون پروتئین واکنشگر C می شود. به همین علت با مصرف مداوم روغن زیتون می توان از پیشرفت التهاب و مزمن شدن آن پیشگیری نمود و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش داد.

روغن زیتون فرابکر به دلیل دارا بودن مقادیر فراوانی از اسیدهای چرب تک اشباع نشده، امگا 3، ویتامین K و ویتامین E باعث کاهش بیماری های قلبی عروقی می شود. این مواد مغذی به وسیله کاهش التهاب، کم کردن LDL کلسترول، پایین آوردن فشار خون، کاهش لخته های خونی و نیز بهبود عملکرد آندوتلیال؛ احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند.

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لونگان x بخوانید...