خواص دارویی و گیاهی :
میوه ی به، مقوی معده و دستگاه هاضمه است
خواص میوهی بهاین میوه به دلیل داشتن ترکیبی به نام «پکتین» که از کربوهیدراتهای پیچیده است، خواص دارویی دارد و به درمان اسهال کمک میکند. این میوه دارای خاصیت تقویتکنندهی معده و التیام ورم روده و مقوی قلب، ضدنفخ، ادرارآور، قاعدهآور و خلطآور است و نقش موثری در بهبود بیماریهای ریوی دارد.به در طب سنتیاز نظر طب قدیم ایران بهِ شیرین، گرم و تر و بهِ ترش، سرد و خشک است. روغن به، سرد و تر و قابض و به دانه سرد و تر است.* به تقویت کننده قلب است.* ادرار آور است.* نرم کننده سینه است.* مقوی معده و دستگاه هاضمه است.* قابض است.* خونریزی را بند میآورد.* بهِ ترش مسهل است.* بهِ ترش برای تنگی نفس مفید است.* بهِ ترش استفراغ را بند میآورد.* اسهالهای ساده و اسهال خونی را درمان میکند.* به، بهترین و مفیدترین میوه برای مسلولین است.* خونریزی از رحم را متوقف میکند.* اثر مفید روی بواسیر درد.* برای هضم غذا مفید است.
به دانه برای درمان سرفه و گرفتگی صدا مفید است
خواص به دانه
* داخل میوهی «به» دانههایی به رنگ قهوهای یا قهوهای تیره وجود دارد. این دانهها منبع بسیار خوبی از موسیلاژ (لعاب) هستند و حدود 20 تا 22 درصد وزن دانه را لعاب روی آن تشکیل میدهد.
* دانههای «به» به دلیل وجود لعاب، در رفع التهابات مخاط ها، سرفه و گرفتگی صدا نقش بسزایی دارند.
* به علاوه، آنها در مصارف صنعتی نیز مورد استفاده قرار میگیرند به طوری که از لعاب این دانه در محصولات ی و مجعد کردن موها استفاده میشود. البته یکی دیگر از موارد مصرف لعاب دانه «به» آهار دادن پارچههای گرانقیمت است.
* به دانه دارای خواص ضدباکتریایی قوی است. می توانید از آن برای رفع بوی بد دهان، گلو درد و آفت های دهان استفاده کنید.
* لعاب به دانه به درمان سوختگی کمک می کند و می توانید آن را روی جای سوختگی بمالید.* لعاب موجود در به دانه به رفع گلو درد و سرفه های خشک کمک می کند.* به دانه باعث کاهش وزن هم می شود زیرا چربی، کالری و نمک کمی دارد. از طرف دیگر، به دانه سرشار از فیبر و ویتامین C است که هر دو به کنترل وزن کمک می کنند. زمانی که آن را به غذایی اضافه می کنید، طعم خوبی به آن می دهد.* به دانه سیستم گوارش را نیز تقویت می کند. به دانه برای درمان زخم معده مفید است، یبوست و اسهال را برطرف می کند و به این ترتیب، به گوارش بهتر کمک می کند که این به دلیل فیبر موجود در آن است.* نکته ی جالب دیگر این است که زمانی که با مواد غذایی ترکیب می شود، به گوارش آن ها کمک می کند؛ به عنوان نمونه، اگر به گوشت اضافه شود، باعث گوارش پروتئین می شود.* مصرف به دانه احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. به دانه حاوی پکتین است که کلسترول خون را پایین می آورد. به دانه به استحکام بیشتر رگ ها و جلوگیری از تصلب شراین کمک می کند و می تواند فشار خون را کاهش دهد.* به دانه خاصیت دیگری هم دارد و آن مبارزه با سرطان است. سرطان معمولاً در اثر فعالیت رایکال های آزاد به وجود می آید. به دانه حاوی آنتی اکسیدان های خاصی است که با این رادیکال های آزاد سرطان زا مقابله می کنند.
به دانه سیستم گوارش را نیز تقویت می کند
طرز استفاده از به دانه* برای مصرف به دانه میتوانید یک قاشق چایخوری از دانههای آن را کمی در آب خیس و سپس استفاده کنید.* همچنین میتوانید چند «دانه به» روی زبان قرار دهید و لعاب آن را ظرف چند دقیقه بمکید.* جوشاندهی دانه به: 30 گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا به صورت ژله در آید. نکته: دانهی به را هرگز نجویدتوجه داشته باشید که دانه «به» را باید فقط به طریقی که گفته شد، مصرف کرد و هرگز نباید آن را به صورت لهشده یا خردشده، جوشاند و خورد، زیرا با این کار، موادی به نام آمیگدالین در «دانه به» تجزیه (هیدرولیز) میشوند و اسید سیانیوریک تولید میکنند که اسیدی خطرناک است. با مکیدن یا خوردن دانه به، لعاب از روی آن جدا و دانه بدون هیچ تغییری دفع میشود. در این صورت خطر تولید اسید سیانیوریک وجود ندارد، اسید سیانیوریک فقط با له یا خرد شدن دانه در محیط معده تولید میشود.
منابع:
tebyan.net
baghdaroo.com
میوه بهی یا به (به انگلیسی quince) یک میوه غیر معمول شبیه به سیب و گلابی است.
نام علمی به Cydonia oblonga می باشد. درخت به دارای برگ های کوچک بوده و میوه به به رنگ زرد و طلایی می باشد.
طبع میوه به گرم و تر است. این میوه بومی ازبکستان، ارمنستان، ترکیه، مجارستان و مقدونیه می باشد. شما می توانید از به برای تهیه ی مربای به، شربت به و خورش به استفاده کنید. میوه به حاوی ویتامین ها، مواد معدنی مانند ویتامین C، روی، پتاسیم، مس، آهن، ترکیبات فنلی، آنتی اکسیدان های کاتچین، اپیکاتچین، لیمونن و فیبر غذایی می باشد.
میوه به برای جلوگیری از سرطان، کاهش وزن، کاهش کلسترول خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از بیماری های دستگاه گوارش و پوست و مو مفید می باشد.
: خواص انار برای سلامتی
سطح بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در میوه به کاهش چروک و جوانسازی پوست صورت مفید بوده و به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی از پوست شما در برابر اثرات اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت می کند.
میوه به غنی از آهن، مس و روی می باشد، این سه ماده معدنی برای تقویت مو و افزایش رشد مو مفید هستند.
میوه به حاوی مقادیر بالای ویتامین B6 بوده و می تواند برای درمان تهوع و استفراغ حاملگی مفید باشد.
میوه به غنی از فیبر بوده و برای کاهش اسید معده، درمان زخم معده، جلوگیری از بیماری های دستگاه گوارش و سرطان روده بزرگ و تسهیل در هضم غذا مفید هستند.
معجون به و عسل می تواند به درمان کولیت، اسهال، یبوست و عفونت های روده کمک کند.
مصرف منظم میوه به برای سم زدایی کبد و درمان کبد چرب مفید می باشد.
میوه به یکی از بهترین میوه ها برای لاغری و کاهش وزن محسوب می شود، میوه به کم کالری بوده و فیبر غذایی بالایی دارد، این میوه هضم را بهبود بخشیده، انرژی را افزایش داده و باعث کاهش وزن و لاغری می شود.
: خواص لیمو ترش برای لاغری
تحقیقات نشان داده که میوه به خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا بسیار مفید است.
میوه به حاوی مقادیر بالای فیبر و شاخص گلیسمی پایین است و برای جلوگیری از افزایش سطح قند خون و همچنین کاهش میزان قند خون افراد دیابتی مفید می باشد.
مقادیر بالای فیبر موجود در میوه به برای درمان خانگی یبوست مفید می باشد. همچنین میوه به می تواند برای درمان اسهال هم استفاده شود.
پتاسیم یکی از مهم ترین مواد معدنی موجود در میوه به است که برای کاهش فشار خون بالا مفید بوده، آترواسکلروز را کاهش می دهد و خطر بیماری های قلبی عروقی، حملات قلبی و سکته قلبی را کاهش می دهد.
خوردن میوه به برای درمان خونریزی های شدید قاعدگی مفید می باشد.
دمنوش برگ به برای کاهش استری و افسردگی و درمان سرفه و گلودرد مفید است. همچنین جوشانده برگ به برای ضد عفونی کردن و درمان زخم مفید است.
چای و دمنوش میوه به را می توانید در شب های سرد زمستان برای افزایش انرژی و گرم شدن مصرف کنید.
ورقه های خشک شده میوه به را در یک لیوان آب جوش بریزید، بگذارید 10-15 دقیقه بماند و سپس بخورید. شما می توانید از عسل برای شیرین کردن این چای انرژی بخش استفاده کنید.
: خواص چای سبز برای لاغری
دانه های میوه به که به دانه هم نامیده می شوند برای درمان گلودرد و سرفه مفید هستند. همچنین به دانه برای درمان اسهال هم استفاده می شود.
روغن به دانه برای تقویت قلب و تقویت کبد و معده مفید است.
آب میوه به برای خوشبو شدن عرق، درمان بیماری های قلبی عروقی، بیماری های تنفسی، کم خونی و آسم مفید است. مصرف منظم آب میوه به می تواند به درمان سل و نارسایی کبدی هم کمک کند.
هیچ شواهد قطعی در مورد عوارض جانبی و مضرات میوه به با این حال چون دانه های میوه به مقدار کمی سیانید دارند خوردن بیش از چند دانه می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در افراد شود.
در ادامه بخوانید : خواص گریپ فروت برای سرماخوردگی
خودکشی دختر ایرانی+عکس
آش آلو تقویت کننده عمومی بدن بوده و برای مبتلایان به اختلالات کبدی بسیار مفید است؛ مصرف این آش سبب دفع اسید اوریک بدن میشود بنابراین برای مبتلایان به نقرس مفید است، همچنین این آش برای افرادیکه مبتلا به چربی خون و دیابت هستند هم مناسب است.
ماسک خانگی برای , اگر به دنبال راهکارهای مناسب جهت درمان خارش سر هستید یک عدد موز کوچک له شده را با 2 قاشق غذاخوری عسل و نصف یک آووکادو به خوبی ترکیب کنید و ماسک حاصل را کاملا به پوست سرتان بمالید.
ی شب یلدا , شب یلدا و جشنهایی که در این شب برگزار میشود، یک سنت باستانی است که از زمانهای گذشته تا به امروز در میان ایرانیان مرسوم بوده است و بنیان زندگی آنان را تشکیل داده است.