خواص الکل خرما

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی



لحظه نما:هشدار: سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت و آموزش
پزشکی در اطلاعیه ای که خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) منتشر کرده است درباره مخاطرات
جانی محصولی که تحت عنوان «الکل گندم و خرما» توسط شرکتی جعلی با برند و نشانی
جعلی در سطح داروخانه ها و سوپرمارکت ها عرضه شده، هشدار داد.

جدی بگیرید: الکل های خوراکی مثل الکل گندم و
خرما همچنان در برخی داروخانه ها و سوپرمارکت ها توزیع می شود و مشتریان پر و پا
قرصی هم دارد. اخیرا مشاهده شده شرکتی جعلی با برند و نشانی جعلی محصولی را تحت
عنوان الکل گندم و خرما در سطح داروخانه ها و سوپرمارکت ها عرضه می کند و حتی
بازاریاب های این شرکت به فروشگاه ها مراجعه و سفارش می گیرند و متاسفانه با قیمتی
نازل در دسترس عموم قرار می دهند. این محصول به هیچ وجه مورد تایید سازمان غذا و
دارو نبوده و دارای هیچ مجوزی از این سازمان نیست بلکه تاثیر جدی هم بر سلامت
کلیه، کبد، سیستم گوارشی داشته و موجبات مسمومیت های بسیار جدی را فراهم می آورد.
متاسفانه در سال های اخیر و تقریبا از اوایل دهه 1380 شمسی الکل گندم، الکل خرما و
الکل دو بار تقطیر شده که فقط مصرب شرب خمر داشته و هیچ مصرف داروخانه ای هم ندارد
به بازار آمده است. نکته جالب اینجاست که هیچ داروخانه‌ای نمی تواند مدعی شود که
مصرف دارویی برای این الکل ها قائل است چرا که درصد دوز مناسبی در این الکل ها
برای مصرف دارویی نیست.

راه حل: این الکل ها را می توان در ردیف مشروبات
الکلی نامید و پر واضح است که مشروبات الکلی از هر نوع و مقدار مصرف که باشد، حرام
شرعی است و در عین حال بنیان های اجتماعی را تخریب می کند. این محصول قبلا هم
تلفات جانی در پی داشته است. از هموطنان خواسته شده در صورت مشاهده عرضه چنین
محصولی چه در سوپرمارکت ها و چه در داروخانه ها مراتب را به این سازمان اطلاع دهند
تا با خاطیان مطابق قانون برخورد شود. از نیروی انتظامی نیز خواسته شده در اسرع
وقت نسبت به جمع آوری و امحای محصول یاد شده اقدامات لازم را انجام دهند.

اخبار علمی پزشکی, درگوشی یا نوجوانان و جوانان, مشروح اخبار, مقالات و تحقیقات پزشکی

دوره مقدماتی php

تمایل به نوشیدن الکل بسیار زودتر از آنی شکل گرفته که تاکنون حدس زده می‌شد. نتایج تحقیقات پژوهشگران می گوید  در عصر حجر حدود ۹ هزار سال پیش ساکنین دهی در چین نوعی نوشیدنی با ۱۰ درصد الکل درست می‌کردند. این نوشیدنی که به انگلیسی به آن مید (Mead) و در آلمانی مت (Met) می‌گویند، عمدتا از عسل و آب درست می‌شود. در آلمانی اصطلاح دیگری هم به کار می‌رود که ترجمه آن “شراب عسل می‌شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، محققین می گویند الکل به انسانها کمک می‌کرده تا در شرایط سخت آن دوران زندگی راحت‌تری داشته باشند. برای همین هم در دوران نوسنگی تولید ابتدایی نوشیدنی‌های الکلی در مناطق مختلف دنیا رواج یافت.

اما در عصر حاضر ثابت شده است که مصرف الكل حتي مصرف كم آن به خصوص اگر همراه با ديگر مواد اعتياد آور باشد به مهارت رانندگي صدمه و آسيب مي رساند. پس از 8 تا 12 ساعت كه از مصرف زياد آن بگذرد، سردرد، تهوع، لرزش و استفراغ ايجاد مي شود.

  مصرف خيلي زياد آن ممكن است موجب فلج شدن فعاليتهاي مغزي و دستگاه تنفسي و در نتيجه مرگ مي گردد. به طور كلي اين اثرات چنانچه همراه با مصرف آرام بخشها و ديگر داروهاي تضعيف كننده باشد، تشديد مي گردد. مصرف زياد آن همراه با داروهاي ضد افسردگي از جمله بار بيتوريك ها اغلب ممكن است، موجب مرگ فرد گردد. مصرف منظم و مستمر حداقل 4 بار نوشابه هاي الكلي در روز ممكن است در بلند مدت و به تدريج موجب آسيب كبد، مغز، قلب، و ديگر اعضاي بدن گردد.

مصرف مداوم نوشابه هاي الكلي موجب سايروز كبدي، پانكريت و اختلالات كيسه صفرا، ناراحتي هاي گوارشي، زخم معده و اثني عشر، گاستريت و برخي از سرطانها در دستگاه جهاز هاضمه مي گردد.

نقشهاي دستگاه عصبي از جمله نارسايي هاي اعمال هوشي، حركتي و بي ثباتي هيجاني، كاهش ادراك حسي و سرانجام از دست دادن حافظه و فراموشي، تيرگي بينايي در بيشتر افراد معتاد به الكل ديده مي شود. شايع ترين اختلال سيستم عصبي در الكليسم مزمن، آسيب قرنيه و اعصاب چشم است. آسيب به مغز و ضايعات نسوج مغز، ناراحتي هاي قلبي از جمله آريتمي و تاكيكاردي از عوارض سوء مصرف است. الكل، رگهاي كرونري قلب را كاهش مي دهد.

اين ماده در مردان موجب ضعف قواي جنسي مي گردد و قدرت باروري آنان را كاهش مي دهد. مصرف مزمن و زياد مشروبات الكلي موجب اضطراب، عصبانيت و تند خويي، تحريك پذيري دليريوم، ترمنس و دپرسيون سيستم اعصاب مركزي مي گرد. از هم پاشيدگي زندگي خانوادگي، شغل و اجتماعي به طور كلي اعمال ضد اجتماعي و زوال ابعاد شخصيتي در نتيجه ادامه مصرف مشروبات الكلي پديدار مي گردد.

الكل اتانول يكي از داروهاي اعتياد آور محسوب مي شود كه به عنوان ماده آرام بخش براي خواص نشاط آور آن مصرف مي شود. افزايش مقدار مصرفي آن به منظور ايجاد اثر مطلوب، ممكن است موجب ايجاد تحمل و وابستگي فيزيكي گردد. مصرف كنندگان مزمن يا افراد معتاد به آن ممكن است به مقدار ثابت مشروب بنوشند بدون اينكه مست شوند، در اين صورت احتمال دارد كه يك نوع وابستگي جسمي و رواني در آنان به الكل به وجود آيد كه قطع مصرف آن، نشانه هاي ترك را به صورت تحريك پذيري زياد، تشنج، دليريوم ترمنس، حالات بي قراري يا عصبانيت، بي خوابي، بد اشتهايي، عرق كردن و استفراغ ظاهر مي سازد.

در كشورهای پیشرفته ، الكل از علل شایع تصادف است چون زمان پاسخ دهی عصبی را كاهش می‌دهد.استفاده زیاد از الكل می‌تواند به كبد آسیب بزند و ایجاد هپاتیت الكلی باشد و یا بیماری كبد چرب را ایجاد كند.

یك كبد چرب می‌تواند به سیروز كبدی تبدیل شود و سیروز كبدی مرحله نهایی بیماری كبد است كه در آن كبد عملكرد خود را از دست می‌دهد.

الكل ، ریسك ابتلا به سرطانهای مری، گلو، حنجره، دهان و سینه را افزایش می‌دهد. نوشیدن الكل می‌تواند به مخاط روده باریك و معده آسیب بزند و این آسیب می‌تواند توانایی بدن را در جذب مواد غذایی تحت تاثیر قرار دهد.

الكل می‌تواند توانایی جنسی را در انسان تحت تاثیر قرار داده و آن را كاهش دهد . خانمهای باردار نباید الكل بنوشند. نوشیدن الكل در دوران بارداری می‌تواند جنین را به سندرم چنین الكلی مبتلا كند.

استفاده بیش از اندازه الكل علاوه بر اینكه انسان را به كمبود ویتامین ب-1 ( تیامین ) مبتلا می‌كند، باعث آسیبهای مغزی برگشت ناپذیر هم می‌شود .

در افرادی كه از الكل استفاده می‌كنند یكی از مشكلات این است كه این افراد سیگاری باشند، استفاده همزمان از سیگار و الكل باعث چند برابر شدن خطر ابتلا به سرطال مری می‌شود.

برخی از منابع پزشكی معتقدند كه استفاده مداوم از الكل برای دستگاه قلب و عروق انسان مفید است اما این موضوع كاملا ثابت نشده است و اگر بخواهیم فایده الكل و زیانهای آن را با هم مقایسه كنیم هنوز هم مشخص نیست كدامیك بر دیگری برتری دارد.

توصیه پزشكان این است كه اگر با دانستن تمام آسیب‌های ناشی از الكل، شما تصمیم به خوردن الكل گرفته‌اید، در خوردن آن زیاده روی نكنید و خود را با الكل مسموم نكنید .از نظر مقدار، شما نباید بیشتر از یك گیلاس الكل از هر نوع را روزانه مصرف كنید .

 الكل به عنوان داروي اعتياد آور، قدرت ايجاد وابستگي جسمي و رواني را دارد.

تــمـام الـكل هـا داراي ايـن خواص مي بـاشنـد

1- الكل در دماي اتاق يك مايع شفاف ميباشد.

2- چـگالي الكل از آب بيشتر بوده و سريـعتـر ازآب تبخير ميگردد. اين ويژگي الكل را تقـطير پذيرميكند.

3- الكل بسهولت در آب حل ميشود.

4- الكل قابل اشتعال ميباشد.

روشهاي توليد الكل متفاوت ميباشد:

1- از تخمير حبوبات و ميوه ها (مانند آبجو)

2- از تقطيرحبوبات و ميوه ها (مانند ودكا، ويسكي، جين)

3- از تـغـيير شـيميايي در سوختـهاي فسـيلي هـمچـون گاز، زغال سنگ و نفت ( الكل صنعتي )

4- از تركيـب شيـميـايي مـنوكســيد كربن و هيدروژن (مانند متانول و الكل چوب)

الـكـل موجود در مشروبات الكلي از نوع اتيل الكل (اتانول) مي بـاشد. مـيـزان اتـانـول در برخي مشروبات الكلي اين چنين است:

آبجو: 4 الي 6 درصد

شراب: 7 الي 15 درصد

شامپاين: % 8 الي 14 درصد

مشروبات الكلي تقطير شده همچون جين، ودكا، ويسكي:40 الي 95 درصد
نحوه جذب الكل در بدن

پـس مـصرف الـكـل در حـدود 20 درصـد آن از طـريق معـده جذب شده و 80 درصد مابقي در روده كوچك جـذب بـــدن ميگردد. سرعت جذب الكل و ميزان قدرت مست كنندگي آن به عوامل زير بستگي دارد:

1- پر و خالي بودن معده: چون بيشتر الكل مصرفي ازطـريــق روده كوچك جذب بدن ميگردد، بنابراين اگر مـعـده شـما از غذا پر باشد، دريچه معده براي هضم غذا بـستـه شـده و عبـور الـكل بـه روده كــوچك كند مي گردد و مـدت بيشتري الكل در معده باقي ميماند.

2- وزن بدن: هـر چه فرد وزنش بيشتر باشد، ديرتر تحت تاثير الكل قرار ميگيرد زيرا الكل پس از ورود به جريان خون در آب كل بدن حل شده و در واقع توزيع ميگردد. بـنـابـراين افراد سنگين وزن تر به خاطر آب بيشتر در بدنشان، ديرتر تـحت تاثير الكل واقع ميشوند.

3- چربي بدن: به علت آنكه الكل قادر به حل شدن در چربي نميباشد، هـر چـه مـيزان چربي بدن بيشتر باشد، فرد بيشتر تحت تاثير قرار مي گيرد. عـكس مـوضـوع نـيز صـدق ميكند افراد عضلاني ديرتر تحت تاثير قرار ميگيرند.

4- جنـســيت: زنـان زودتـر از مـردان تـحـت تـاثـيـر قــرارمي گيـرند حـتـي اگـر وزنشـان بـرابر باشد. علت آن اين اسـت كـه ميـزان چـربـي بــدن زنان بيشتر از بدن مردان ميباشد. همچنين بافت عضلاني در زنان كمـتر از مردان اسـت. زنـان هـمچنين فاقد آنزيم تجزيه كننده الكل بوده(دي هيدروژناز) كه به عنـوان سـد محـافظ در معده عمل كرده و نقش تجزيه الكل را بعده دارد. همچنين زناني كه از قرصهاي ضد بارداري استفاده مي كنند، بيـشتر تحت تاثير الكل هستند بـه عـلت آنـكـه قرصـهاي ضـد بارداري متابوليسم الكل را كاهش ميدهند.

5- غلضت الكل: هر چه غلظت الكل بيشتر باشد، جـذب آن بيـشتـر و سـريـعتر است.

6- سرعت نوشيدن، محـيط مـصرف (خانه، ميـهمانـي، محل كار)، خـستگي ( چون كبد آنزيم كمتري توليد ميكند)، نوع مشروب (مشروبات گازدار جذب الكل را افزايش ميدهند) نيز در سرعت جذب الكل و تاثير آن، موثر ميباشند.

7- اگر الكل همراه با ديگر قرصهاي روانگران (اكستازي) مـصرف گـردند قدرت سركوبگري الكل افزايش يافته و ميتواند بسيار خطرناك باشد.

8- افراد الكلي: افرادي كه بطور مستمر الكل مصرف مي كنند، نسـبـت به آن مقاومت پيدا كرده و در واقع بدنشان به مصرف الكل سازگاري پيدا مي كند. بـنابـراين بـراي ايـجاد حالت مستي به الكل بيشتري نياز دارند زيرا:

كبدشان در پي سازش، آنزيم تجزيه كننده بيشتري ترشح ميكند فعاليت نورونهاي دستگاه عصبي و مغزشان افزايش مي يابد راه هاي دفع الكل، اثرات زيانبار كوتاه مدت و بلند مدت

راه هاي دفع الكل

الكل از 4 طريق دفع ميگردد:

كـليـه 5 درصـد الـكل را از طريق ادرار از بـدن خارج مي كند ششـهـا 5 درصـد الـكـل را از طـريـق بـاز دم خـارج مي كنند مقدار بسياراندكي از طريق تعريق دفع ميگردد قسمت اعظم الكل توسط آنـزيمـهاي كـبد اكسيد شـده و به اسـيـد استـيـك، دي اكسيد كربن و آب تبديل مي گردد

بطور متوسط يك انسان معمولي قادر است 15 ميلي ليـتـر الـكل را در طـي يـك ساعت دفع كند.

ميزان غلظت الكل خون

با اندازه گيري ميزان الكل موجود در خون فرد ميتوان تعيين كـرد چه ميزان فرد تحت تاثير الكل مي باشـد. در زيــر حالات ايجاد شده در فرد بر اساس ميزان درصد الكل درون خون بيان گرديده است:

مرحله نشاط آور (%0.12-0.03): افزايش اعتماد بنفس و شجاعت فرد، فرد پر حرف تر و اجتماعي تر مي شـود، دقـتـش كـاهش مـي يـابد، چـهره افـروخته، قضاوتش مختل مي گردد، معمولا اولين جمله اي كه به ذهنش ميـرسـد را بـيان ميكند، در حركات ظريف مانند نوشتن دچار مشكل مي شود.

مـرحله برانگيختگي (%0.25-0.09): خـواب آلـوده، در درك و بـخـاطـــر آوردن موضوعات گذشته دچار مشكل مي گردد، واكـنش وي در بـرابـر مـحركات كاهش مي يابد، حركات بدن ناهماهنگ مي شـود، بـيـنايـي مخـتـل مـي شــود. حـس چشايي و شنوايي كاهش مي يابد.

مرحله سرگشتگي (%0.30-0.18): فرد گيج و مـبهوت است، شـايـد نـدانـد كجاست و مشغول چه كاريست، سرگيجه دارد و تلوتلو مي خـورد، بـيـش از حد احـساساتي، خشن و يـا مـهربان مـي گـردد، خـواب آلـوده اسـت و درد را ديـرتـر احسـاس ميكند، حركات ناهماهنگ است، قادر به گرفتن شيئ كه به سـمتـش پرتاب ميگردد نيست.

مرحله بهت (%0.4-0.25): قادر به حركت نيست، به محـركات واكنش نشان نمي دهد، قادر به نشستن و ايستادن نيست، استفراغ مي كند، مـمكن است بيهوش گردد.

مرحله كما (%0.50-0.35): فرد بيهوش است، احساس شديد سرما،تنفس كم عمق و آهسته ميگردد، ضربان قلب كاهش مي يابد، امكان مرگ وجود دارد.

مرحله مرگ: ميزان 0.50 درصد و يا بيشتر الكل در خون سبب مرگ مي گردد.
اثرات كوتاه مدت الكل بر بدن

ارتـباطهاي بين سلولهاي عصبي تداخل كرده و فــعـالـيـت گـذرگاه هاي مـحـرك عـصبـي را ســركـوب و گـذرگاه هـاي بازدارنده عصبي را افزايش مي دهـد. در كـل يك سركوبگر دستگاه عصبي مي باشد. اتساع مردمك چشم، افزايش ضـربان قـلب، بـي خـوابـي، تـهـوع و اسـتفراق، سرگيجه،احـساس بـي قـراري، خستـگي و اضطراب، جـريـان خـون ســطحي افزايش يافته كه موجب تعريق بدن ميـشود امـا

جريان خون عضلاني را كاهش داده و موجب درد عضلاني ميـگردد. اعتـماد بنفس و شجاعت فرد افزايش مي يـابـد.

كنترل رفتاري كاهش يافـتـه و مـمـكن اسـت فرد دست به عملي زده و يا حرفي بزند كه بعدا پشيمان گردد. فرد اجتماعي تر مي شود. تـعادل بدن كاهش مي يابد، قوه تشخيص فرد كاهش مي يابد، واكنش هاي كند به محركات. چـون سبب دفع آب بدن ميگردد، ايجاد تشنگي و نياز به دفع ادرار افزايش مييابد. مـيـدان ديـد فرد كاهش يافته و گويي دچار نزديك بيني مي گـردد و تنـها اشـيـاء و افراد نزديك بخود را ديده و به آنها توجه ميكند.

اثرات بلند مدت(افراد الكلي)

از دست دادن حافظه، تغيير شخصيت، اختلال در سيستم عصبي،مشكلات پوسـتـــي، اسهال، سوء تـغـذيـه، مشـكـلات مـالي و خـانـوادگـي، رفتـار خـشونت آمـيــز، اضـطـراب و افسردگي شديد، آسيب به مخاط بيني، آسيب دائمي به كبد و مغز، سرطان سيـنه، حنجره، لب و مري، سقط جنين، ناباروري، بي ميلي جنسي، زخم معده، فشـار خــون بالا و سكته قلبي، كم خوني، تورم كبد، اختلال در سيستم ايمني بدن.

نكته: در صورت مصموميت فرد به الـكل، نه نـوشيـدن قـهـوه و يـا دوش آب سـرد و ديــگر اعمال كارساز نمي بـاشد. تـنها زمان نياز است تا الكل بطور كامل از بدنشان دفع گردد. اين زمان معمولا 10 ساعت بطول مي انجامد. در صورت مصموميت شديد حتما بيمار را به بيمارستان منتقل كنيد.

در پايان به خاطر بسپاريد كه الكل يك سم ميباشد و نه يك نوشيدني نشاط آور.

آیا  می توانیم الکل مصرف کنیم ؟

یکی از علل عمده مرگ و میر جوانان نوشیدن الکل و رانندگی در حالت مستی است . الکل در عین حال یکی از دلایل مهم بزهکاری ، ارتکاب جرم ، موفق نشدن در مدرسه ، مسایل اجتماعی و عاطفی و خودکشی و استعمال مواد مخدر است .

بر اساس آمار موجود 75 درصد نوجوانانی که الکل می نوشند ، یکبار مواد مخدر را امتحان کرده اند ، و این رقم در میان نوجوانانی که الکل مصرف نکرده اند به 14 درصد کاهش می یابد .

درصد قابل توجه ای از این افراد نوشیدن الکل را از سنین پایین شروع کرده اند . شروع مصرف الکل 10 تا 25 درصد نوجوانها مربوط به دوران 11 تا 13 سالگی آنها می شود ، حتی دانش آموزان کلاس چهارم دبیرستان که مصرف الکل برای دانش آموزان هم سن و سال آنها مساله بزرگی است .

در این جا هم نظیر سیگار کشیدن ، جوانها از نوشیدن الکل و مضارات آن اطلاعات درستی ندارند . از جمله متداول ترین اسطوره های موجود درباره مصرف الکل می توان به موارد زیر اشاره کرد .

 نوشیدن الکل بی ضر است ؟

الکل یک ماده مخدر شبیه به نیکوتین یا هروئین است . بر خلاف غذا که باید جذب شود الکل مستقیما وارد جریان خون می شود ، از آنجایی که نوجوانان از بالغ ها کوچکتر هستند تاثیر الکل روی مغز و بدن آنها بیشتر است . جمعی که الکل وابسته می شوند و به وجود آن در خونشان احتیاج پیدا می کنند به این گروه الکلی می گویند .

الکل روی بخش های کنترل مغز اثر می گذارد . هماهنگی بدن را مختل می کند ، موانع بازدارنده و کنترل کننده را رفع می کند و احساس کاذب از اعتماد به نفس در اشخاص تولید می کند و اینگونه است که بسیاری از کسانی که الکل نوشیده اند هنگام رانندگی با سرعت زیاد رانندگی می کنند و باعث تصادف می شوند .

 الکل مشکلات را بر طرف می سازد ؟

الکل احساسات را تندتر می کند و اشکال این جاست که معلوم نیست کدام یک از احساسات ما آزاد می شوند . هر کس نسبت به مصرف الکل به شکلی واکنشی نشان می دهد . از آن گذشته یک شخص واحد نیز در هر بار مصرف الکل واکنش نشان می دهد . از آن گذشته نوشیدن الکل باعث شدت مشکلات می شود .

 الکل انسان را اجتماعی می کند ؟

هر کس در مواقعی احساس خجالت دارد . این امر به ویژه در میهمانی هایی که اشخاص همه را لزوما نمی شناسند بیشتر است . در این شرایط بعضی ها احساس می کنند با خوردن الکل راحت تر می شوند ، اما این راه حل مشکل نیست ، بعد از مصرف چند بار الکل فرد دچار اعتیاد می شود و دیگر بدون مصرف الکل نمی تواند در چنین مجالسی شرکت کند .

از مضرات الکل می توان به سرطان ریه ، سرطان معده ، پوکی استخوان ، سکته مغزی ، تشنج ، سرطان حنجره ، بیماریهای کلیه ، نتوانی جنسی و دهه ها بیماری دیگر نام برد .

الكل و بارداري:

 استفاده از مشروبات الكلي در دوران بارداري موجب ايجاد ناراحتي هاي جدي و غير طبيعي شدن نوزاد مي گردد. زنان بارداري كه در دوران بارداري به حد زياد مشروب مي نوشند، ممكن است كودكان غير طبيعي با نقيصه هاي ذهني يا جسمي به دنيا آورند.

در يك آزمايشگاه – كه در اثرات الكل بر روي جنين مادران الكلي آزمايش انجام شد- مشخص گرديد كه: نوشيدن زياد و سپس قطع مصرف الكل در دوران بارداري، اثراتي را بر جنين مي گذارد.

در 322 نوزادي كه غير طبيعي بودند، 32 درصد آنان متعلق به مادران مشروب خوار در حد افراط بودند و 14 درصد آنان متعلق به مادران مشروب خوار در حد متعادل و 9 درصد آنان متعلق به مادراني كه ترك كرده و در حال محروميت به سر مي برند.

 20 نفر از 162 نوزادي كه پس از تولد دچار سندرم قطع الكل بودند، متعلق به مادراني بودند كه در دوران بارداري شان روزانه 300 ميلي ليتر يا بيشتر مشروبات الكلي مي نوشيده اند.

سیستم ضربان ساز دارای یک ژنراتور ضربان ساز و یک یا دو لید ( سیم

پیس میکر یا ضربان ساز دستگاهی کوچک است که درون بدن قرار گرفته و با


در درمان علائم پیشگیری بیماری
۱۴ مرداد ۱۳۹۶

به گزارش سلامت نیوز با آنکه وزارت بهداشت کارخانه‌داران را ملزم کرده که یک ماده تلخ‌کننده (دتاتونیوم بنزوات) به الکل سفید اضافه کنند تا شاید جلوی مصرف خوراکی آن گرفته شود اما گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد که برخی افراد همچنان از الکل طبی و فرآوری شده با ماده تلخ شده که در داروخانه‌ها توزیع می‌شود به عنوان مشروب الکلی استفاده می‌کنند. علاوه بر میلیون‌ها لیتر مشروب الکلی قاچاق، تولید چند میلیون لیتری الکل سفید در کارخانه‌های داخلی نیز همواره مورد طمع شراب‌خوارهاست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از الکل ؛ سود حاصل از فروش انواع این الکل‌ها برای داروخانه‌های مختلف بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد برآورده شده است. در این بین با توجه به مشکلات و استفاده بی‌رویه از الکل طبی صنعتی وزارت بهداشت با هماهنگی وزارت کشور مجبور به سهمیه‌بندی شده است. در این زمینه دکتر علی نیک‌فرجام، معاون دفتر سلامت اجتماعی، اعتیاد و روان وزارت بهداشت باتوجه به مصرف بی‌رویه الکل‌های تولیدی کارخانه‌ها در برخی موارد و عوارض ناشی از آن ابراز نگرانی کرد و با تأکید بر ضرورت برگزاری جلسات با اصناف و سازمان غذا و دارو در زمینه تولیدات الکل‌های صنعتی گفت: براساس نظرات کارشناسی سهمیه کارخانه‌های تولیدکننده الکل‌های صنعتی مشخص می‌شود تا موارد الکل صنعتی در مغازه‌ها، سوپرمارکت‌ها و داروخانه‌ها تنها برای موارد خاص استفاده شود. وی ادامه داد: مقرر شد نیاز کارخانه‌ها به الکل‌های صنعتی مشخص و بر آن مبنا سهمیه در نظر گرفته شود تا با نظارت کارشناسان پایش شوند و خارج از چارچوب مربوطه وارد بازار نشوند.

نیک‌فرجام درباره مسمومیت‌ها و موارد منجر به فوت ناشی از مصرف و سوءمصرف الکل‌های صنعتی گفت: در این زمینه چند گزارش محدود منجر به فوت داشته‌ایم. از آنجا که الکل‌های صنعتی در بازار وجود دارند و در برخی موارد بی‌رویه استفاده شده و مصرف آنها عوارضی ایجاد کرده است، درصددیم تا با ایجاد هماهنگی با وزارت کشور، کنترل‌های لازم در این زمینه صورت گیرد. این تازه‌ترین و جدی‌ترین ابراز نگرانی مسئولان ارشد بهداشتی کشور از شیوع توزیع و مصرف مشروبات الکلی در کشور است. اما ظاهرا مصرف مشروبات الکلی به حدی افزایش یافته که گزارش‌ها حاکی از آن است که رواج مصرف الکل در مناطق جنوب تهران که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند به مرز نگرانی رسیده است. اما موضوع این نگرانی مسئولان وزارت بهداشت به تجارتی پرسود برای واردکنندگان و سازندگان مشروبات الکلی در کشور منجر شده است.

مشکل اصلی از جایی آغاز می‌شود که به دلیل حرام بودن مصرف مشروبات الکلی برخی مسئولان با پنهان کاری سعی در پاک کردن صورت مسئله دارند درصورتی که نبود آمار مصرف و مصرف‌کنندگان، از تهدیدات جدی بخش سلامت است. این درحالی است که مصرف بی‌رویه الکل در کشور یک امر جدی است و باید به آن رسیدگی شود. تأثیر الکل بر بدن عرق چوب (متانول) موجود در مشروبات الکلی دست‌ساز، بسیار سریع از راه مخاط دهان و دستگاه گوارش جذب می‌شود. در مراحل اول به خاطر وجود الکل اتیلیک، علائم خفیف و فقط در حد مستی ایجاد می‌کند، ولی با گذشت زمان الکل متیلیک، تحت‌تأثیر آنزیم‌ها متابولیز شده و ایجاد فرمالدهید کرده و این ماده تحت تأثیر آنزیم دیگری قرار می‌گیرد و تولید اسیدفورمیک جوهر مورچه می‌کند.

با توجه به اینکه اسیدفورمیک به میزان کمی در بدن وجود دارد ولی بدن با داشتن یک مکانیسم دفاعی ترکیبات فورمیک را به آب و CO2 (دی‌اکسید‌کربن) تبدیل می‌کند ولی چنانچه مصرف الکل چوب افزایش یابد مقدار اسیدفورمیک افزایش یافته و باعث ایجاد مسمومیت می‌شود. اسید فورمیک در مراحل پیشرفته از سطح خونی- مغزی عبور کرده و وارد مغز می‌شود که باعث آسیب رساندن به سلول‌های مغزی و کاهش سطح هوشیاری و کما و درنهایت مرگ می‌شود. ‌در صورت استفاده مکرر از الکل اتیلیک یا اتانول که همان الکل موجود در داروخانه‌هاست باعث بروز عوارضی همچون کوچک شدن کبد (سیروز کبدی)، زخم معده و عوارض گوارشی می‌شود. عمده‌ترین عارضه مصرف مشروبات الکلی اختلال در غده پانکراس، هپاتیت الکلی، خونریزی دستگاه گوارش ناشی از واریس‌های مری، کم خونی و آنمی، سوءتغذیه، افزایش ابتلا به عفونت‌های ریوی، مغزی و مننژیت است.

۸ تیر ۱۳۹۷

۷ تیر ۱۳۹۷

۲۱ خرداد ۱۳۹۷

۲۱ خرداد ۱۳۹۷

۸ خرداد ۱۳۹۷

۷ خرداد ۱۳۹۷

نکات : فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

نظر

نام *

ایمیل *

وب سایت

%PDF-1.3
%
241 0 obj
>
endobj
xref
241 34
0000000016 00000 n
0000001031 00000 n
0000003859 00000 n
0000004017 00000 n
0000004366 00000 n
0000004635 00000 n
0000004687 00000 n
0000004739 00000 n
0000004951 00000 n
0000004992 00000 n
0000005149 00000 n
0000005786 00000 n
0000006957 00000 n
0000007174 00000 n
0000007645 00000 n
0000012102 00000 n
0000014216 00000 n
0000015721 00000 n
0000015946 00000 n
0000017783 00000 n
0000018250 00000 n
0000020253 00000 n
0000022022 00000 n
0000023724 00000 n
0000026893 00000 n
0000027104 00000 n
0000041290 00000 n
0000042044 00000 n
0000042902 00000 n
0000042981 00000 n
0000043446 00000 n
0000046124 00000 n
0000001128 00000 n
0000003836 00000 n
trailer
]
>>
startxref
0
%%EOF

242 0 obj
>
endobj
273 0 obj
>
stream
HViTW !| CpB1PZ#!0 KH XB(XH@v66*Pq

/همه محصولات

/تازه ها

/پروتئین ها

/افزایش وزن

/آمینو اسیدها

/کراتین ها

/قبل از تمرین

/بعد از تمرین

/چربی سوز ها

/تقویت تستوسترون

/محصولات بانوان / QUEEN FIT

/گلد بیف پرو

/کربوهیدرات ها

/شکلات ها

/محصولات جایگزین غذایی

/ویتامین ها و مواد معدنی

/مکمل های تندرستی

/مکمل های استقامتی

/پوشاک و لوازم جانبی

/شات های خوراکی

/ال-کارنیتین ها

/محصولات OLIMP LABS

/کاتالوگ

الکل شما را چاق می‌کند!… این کلیشه در اذهان عمومی گسترش پیدا کرده است. قطعا آنچه که به این مفهوم کمک می‌کند تصویری از یک میخواره سرمتی است که شکم بزرگش از کمربند اسلاتسکی‌اش بیرون افتاده و یک گیلاس بزرگ در دست دارد. با این حال، مستی در قرون گذشته با ثروت و یک شیوه زندگی افراطی که به طور کلی با غرق شدن در همه چیز بدون هیچگونه محدودیت و با پرکردن خود و نوشیدن فراوان، مرتبط بوده است. اما آیا  الکل چاق کننده است؟ …درحقیقت در مورد این مسئله باید بیشتر تعمق کرد…

 

برخی اوقات الکل از خط سیرهای متابولیک مشابه با قندها و چربی‌ها استفاده می‌کند، بنابراین، می‌تواند یک منبع مفید از انرژی برای بدن  باشد.  الکل در وهله اول به خوبی در بدن می‌سوزد، بنابراین تجزیه چربی برای تولید انرژی و سوختن گلوکز و اسیدهای چرب را محدود می‌کند، که این باعث می‌شود ظرفیت ذخیره سازی آن‌ها در بافت چربی را  افزایش دهد. الکل تنها در صورتی که با مواد غذایی غنی از چربی و کربوهیدرات‌ها مصرف شود، تجمع چربی را ترویج می‌دهد.  اما ما مجبور به قرار دادن راسته‌ی گوشت خوک و یا سوسیس چرب بر روی کباب‌پز نیستیم، وقتی مرغ، ماهی، فیله گوشت خوک و گوشت گاو به همان اندازه مزه‌ی خوب دارند.

 

متاسفانه، برخی از نوشیدنی‌های الکلی بسیار قوی، اشتها را تحریک می‌کنند… معمولا این مربوط به نمونه‌های کم انرژی 5٪ca. است، در حالی که در نمونه‌های بیش از 10٪ این اثر به وضوح کاهش می یابد.

همچنین چیزی که برای فرم بدن خطرناک است اشتهای آسیب شناختی مرتبط با سندرم به اصطلاح morning after syndrome است. بهترین و ساده ترین راه برای مقابله با این پدیده افراط  نورزیدن در هنگام تفریح است. اما زمانی که این اتفاق می افتد، شما باید سعی کنید خماری را با گوشت بدون چربی، به عنوان مثال جوجه کباب، برطرف کنید.

 

خطرناک و مطمئن

تمامی مشروبات الکلی شیرین برای زیبایی‌شناسی فرم بدن خطرناک می‌باشد: لیکور، دم‌کرده‌ها، شراب سنگین و آبجو، به خصوص مشروبات در گیلاس‌های بلند- لیکور غلیظ، رقیق شده با مایعات شیرین. دلیل آن باید واضح باشد، ترکیبی از الکل و شکر. ماده اصلی توسط بدن سوخته می‌شود، در حالی که قند باقی می‌ماند و تبدیل به فسفوگلیسرات ذخیره شده در بافت چربی می‌گردد.

 

نوشیدنی‌های الکلی قوی‌تر (ودکای خشک، ویسکی، براندی، کنیاک، و غیره) نسبتا مطمئن هستند اگر با آب همراه باشند، زیرا الکل به خودی خود، بدون شکر، تاثیر قابل توجهی روی حجم بافت چربی نمی‌گذارد. به نظر می آید بیشترین جای بحث در مورد آبجو– محبوب‌ترین  نوشیدنی در دورهمی‌های غیررسمی،  باشد. فقط آب‌جوی پیلزنز لایت ممکن است نسبتا مطمئن محسوب شود در حالی که  نوع غلیظ آن حاوی مقادیر زیادی قند بسیار چاق کننده یعنی مالتوز است. در پیلزنر، محتوای این ترکیب کم است، در حالی که مواد چربی سوز یعنی هوردنین و دی‌ترین- که از جوانه جو وارد تخمیر می‌شوند در اینجا موجود هستند. هوردنین و دی‌ترین ممکن است در سری مواد مغذی ترموژنیک (گرمازا) قرار گیرند.  به عنوان مثال، دی‌ترین شامل فورسکولین – یک ماده فعال موجود در عصاره حسن یوسف هندی است – که اخیرا به گروه محصولات ترموژنیکی که به کاهش وزن کمک می‌کنند و بسیار محبوب هستند اضافه شده است. در مورد محصولات ترموژنیک از نوشیدنی‌های مختلف بعدا توضیح داده خواهد شد …خطر نوشیدن آبجو در ارتباط با قدرت استثنایی آن  برای تحریک اشتها است. اما، همانطور که در بالا اشاره شد، می تواند با مواد غذایی با پروتئین بالا – بخشهایی از گوشت بدون چربی بر روی کباب‌پز- همراه باشد.

شراب سفید خشک (بدون شکر افزوده)  نیز به نظر مطئن می رسد ، از آنجایی که شامل بیش از 10٪ الکل است و اشتها را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار نمی‌‌دهد. عملا در این نوع نوشیدنی هیچ قندی وجود ندارد، اما  پروآنتوسیانیدین  وجود دارد که چربی را می‌سوزاند و همانند مشتقات کاتچین ترموژنیک عمل می‌کند، که در پاراگراف بعدی بیشتر توضیح داده شده است …

 

شراب قرمز خشک به سادگی با سوزنده‌های چربی پر می‌شود. تمامی آنها، بهمراه آن‌هایی که در بالا ذکر شد و در آبجو و شراب سفید وجود دارند، متعلق به گروه ترموژنیک‌ها (حرارت‌زا) هستند، که من چندین بار در مقالات قبلی درموردشان نوشته‌ام. بدون پرداختن به جزئیات، می‌توان گفت مواد مغذی حرارت‌زا به عنوان مهم ترین هورمون کالری‌ژنیک در بدن انسان عمل می کنند، چربی را به شدت با پراکندگی انرژی- نورآدرنالین می‌سوزانند.  

شراب قرمز حاوی تیرامین است، که همانند هوردنین ذکر شده در بالا، بسیار مشابه با نورآدرنالین کالری‌ژنیک عمل می‌کند. مشتقات کاتچین و کوئرستین موجود در مشروب از کار انداختن تیرامین و نورآدرنالین داخلی ما را مهار می‌کند، طوری که هر دو ماده می‌توانند  بطور موثر‌تر و برای مدت زمان طولانی‌تری چربی را تجزیه کنند. این عامل نیز در پس فعالیت لاغری پروآنتوسیانیدین نهفته است، که در پاراگراف شراب سفید به آن اشاره شد. به طور کلی، این‌ها مواد مشابهی هستند که در چای سبز و عصاره‌های  خشک آن – به عنوان مثال، چای سبز الیمپ – فراوانند، و مسئول لاغری و خواص سلامتی حرفه‌ای از این گیاه با ارزش هستند.

 

همان‌طور که بطور مسلم  توسط مطالعات کامل اخیر  ثابت شده است، عنصر سلامت شراب قرمز، رسوراترول، نیز که دارای خواص ضد سرطان است، به همان اندازه در کاهش وزن موثر است، این به احتمال زیاد با توجه به توانایی آن در مهار تولید و فعالیت پروستاگلاندین‌ها – هورمون‌های بافتی که اثرات نورآدرنالین را محدود می‌کنند و تقریبا برای فعالیت سلول های چربی ضروری هستند- است. رسوراترول متعلق به گروه شیمیایی استیلبن، ترکیبات شبیه هورمون‌های جنسی زنانه یعنی استروژن، است. گمان می‌رود که این عنصر به گیرنده های استروژن بافت‌ها متصل می‌شود، اگر چه دارای فعالیت این هورمون‌ها نمی‌باشد، در نتیجه اثرات آنها کاهش می‌یابد. ترکیبات با فعالیت مشابه، به نام ضد استروژن، به طور کلی برای اندام مفید هستند، از آنجایی که استروژن به تجمع چربی در اطراف نوک سینه ها – پدیده ای به نام لیپوماستیا – و در امتداد الیاف کلاژن پوست – سلولیت، کمک می‌کند. به همین دلیل است که برخی از محققان پیشنهاد می‌دهند که فعالیت لاغری رسوراترول نیز ممکن است تا حدی به خواص ضد استروژنی آن مربوط شود.

 

من خبر‌های خوبی برای طرفداران نوشیدنی‌های گیلاس بلند دارم … ودکای در حال حاضر مرسوم، با عصاره‌ی تازه‌ی گریپ فروت می‌تواند به طور مشابه با شراب قرمز عمل کند. این  عصاره حاوی همان اندازه از مجموعه‌ی مواد فعال در عمل است: نوراپی‌نفرین جفت – اکتاپامین و سینفرین، مشتقات کورستین با عملکرد توسعه یافته، و رسوراترول با خواص سلامتی و لاغری.

 

 

شایان ذکر است که سینفرین و اکتاپامین موجود ، نه تنها در گریپ فروت بلکه در تمام میوه‌های مرکب (و بیشترین فراوانی در نارنج)، احتمالا با ارزش‌ترین ترموژنیک‌ها هستند، از آنجایی که فعالیت آنها  نزدیک‌ترین شباهت را به نورآدرنالین داخلی ما دارد. آنها هستند که، در غالب عصاره خشک نارنج، معمولا پایه و اساس ترموژنیک‌های کپسولی را تشکیل می‌دهند، به عنوان مثال در مورد Therm Line و Thermo Speed.

 

اما، اجازه بدهید بیش از حد هیجان زده نشویم! دوستان عزیز – اعتدال، اعتدال، و یک بار دیگر اعتدال!

اطلاعات بیشتر

9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *