خواص ارده کنجد در بارداری

دوره مقدماتی php
خواص ارده کنجد در بارداری
خواص ارده کنجد در بارداری

ارده کنجد منبع بسیار خوبی برای تامین کلسیم بدن در بارداری است. خاصیت اصلی ارده کنجد، انرژی‌زا بودن آنها در بارداریست و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب می‌شوند.از فواید ارده کنجد در بارداری استحکام و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها و موثر بر استخوان بندی جنین می‌باشد. اما مصرف زیاد آن برای دیابت بارداری مضر است و باعث چاقی در بارداری می شود.

مصرف ارده کنجد در بارداریارده کنجد به طعم آجیلی تلخ و رنگ زرد مایل به قهوه ای شناخته شده و از جمله خواص آن می توان به سلامت قلب، استخوان، کبد، کلیه، پیشگیری از دیابت نوع 2 و سرطان، جوانسازی پوست، لاغری و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.طبع ارده گرم و تر است.

جالب است بدانیدارده ماده اصلی غذای هوموس یا حمص می باشد و در بسیاری از غذا ها به ویژه غذا های مدیترانه ای و آسیایی از آن استفاده می شود.در کشور های ایران، یونان، آفریقای شمالی و ترکیه بسیار محبوب است.به نام های طحینه شناخته شده و به آن کره دانه کنجد نیز گفته می شود.معنی کلمه ارده در فارسی غذای مقدس است، به نظر می رسد این سس بومی کشور ایران می باشد.در ادامه با پرشین استار همراه باشید تا با خواص ارده برای سلامتی بدن آشنا شده و درباره ارزش غذایی، نحوه مصرف و مضرات این سس خوشمزه بیشتر بدانیم.

خواص دارویی و فواید ارده1. خاصیت آنتی اکسیدانیارده کنجد سرشار از آنتی اکسیدان های لیگنان است که از آسیب رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری کرده و خطر ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت نوع 2، بیماری های قلبی و برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.2. سلامت قلبکلسیم و منیزیم موجود در ارده به کاهش فشار خون بالا که از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی و سکته مغزی می باشد کمک می کند.ارده تری گلیسیرید خون را کاهش داده و چربی های تک غیر اشباع و چند غیر اشباع موجود در آن برای کاهش کلسترول بد خون مفید هستند.3. دیابت نوع 2ارده کنجد به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و محتوای چربی های اشباع نشده موجود در آن خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.4. خاصیت ضد باکتریاییارده و به خصوص عصاره دانه کنجد دارای خاصیت ضد باکتریایی قوی می باشند که به درمان زخم ها کمک می کند و در طب سنتی برخی کشورهای اروپای مرکزی و خاورمیانه از روغن کنجد به عنوان درمان خانگی زخم پا در افراد دیابتی استفاده می شود.مطالعات نشان داده عصاره دانه کنجد در مقابله با 77 درصد نمونه های باکتریایی مقاوم به دارو موثر بوده است.5. سرطانسیسمال موجود در ارده نوعی ترکیب طبیعی در دانه های کنجد است که به نظر می رسد خاصیت ضد سرطانی داشته باشد و رشد و نمو سلول های سرطانی مختلف از جمله سرطان کبد، پوست، روده بزرگ و دهانه رحم را متوقف می کند.برخی مطالعات نیز نشان داده خوردن ارده به مرگ سلول های سرطان سینه و ریه کمک می کند و لیگنان های موجود در آن با اتصال به گیرنده های استروژنی از بدن در برابر سرطان های هورمونی محافظت می کنند.6. سلامت استخوان هامنیزیم فراوان موجود در ارده کنجد به حفظ سلامت استخوان ها کمک کرده، تراکم استخوانی به خصوص در نواحی گردن و لگن را افزایش می دهد و از بروز پوکی استخوان در زنان یائسه پیشگیری می کند.7. یائسگیلیگنان های ارده ساختار مشابه استروژن دارند، اگرچه مصرف استروژن های گیاهی ممکن است برای بسیاری از افراد مشکل ساز باشد اما به ویژه برای زنان یائسه بالای 50 سال و یا خانم هایی که از کمبود استروژن رنج می برند مفید است.مصرف ارده در زنان یائسه به تعادل هورمونی کمک کرده، خطر ابتلا به سرطان و پوکی استخوان را کاهش می دهد و علائم یائسگی از جمله گر گرفتگی، ضعف، تغییرات خلق و خو، کاهش فعالیت جنسی و غیره را از بین می برد.8. تقویت سیستم عصبی مرکزیارده حاوی ترکیباتی است که به سلامت مغز کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های عصبی همچون زوال عقل را کاهش می دهد.آنتی اکسیدان های موجود در دانه های کنجد نیز با عبور از سد خونی مغزی به طور مستقیم روی سیستم عصبی مرکزی و مغز اثر مثبت گذاشته و براساس مطالعات حیوانی با کاهش تولید پلاک های بتا آمیلوئید در مغز از بیماری آلزایمر پیشگیری می کنند.9. تقویت سیستم ایمنیارده حاوی مس، آهن، سلنیوم و روی است که همگی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای تولید گلبول های سفید خون و عملکرد چندین آنزیم مهم بدن ضروری می باشند.لیگنان های موجود در ارده نیز از ایمنی بدن محافظت می کنند.10. سلامت کبد و کلیهارده حاوی ترکیباتی است که از کلیه و کبد محافظت می کند و برای دفع سموم و ضایعات بدن مفید می باشد.مطالعات حیوانی نشان داده مصرف دانه کنجد به افزایش چربی سوزی و کاهش تولید چربی در کبد کمک کرده و خطر ابتلا به مشکلات کبدی را کاهش می دهد، اگرچه مقدار این ترکیبات در ارده نسبت به دانه کنجد و عصاره آن کمتر است.11. ضد التهاببرخی ترکیبات موجود در ارده دارای خاصیت ضد التهابی هستند و التهاب و درد ناشی از بیماری های التهابی همچون آرتریت روماتوئید، بیماری های ریوی و همچنین جراحت ها را کاهش می دهند.مطالعات نشان داده آنتی اکسیدان های ارده برای درمان آسم و کاهش التهاب راه های تنفسی مفید هستند.12. جذب بهتر مواد مغذیارده و دانه کنجد به جذب بهتر ترکیبات محلول در چربی از جمله توکوفرول کمک می کند که نوعی ویتامین E بوده و نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های مرتبط با افزایش سن از جمله سرطان و بیماری قلبی دارد و از التهاب، استرس اکسیداتیو و سایر بیماری های مزمن پیشگیری می کند.13. لاغریشاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا ارده کنجد چاق کننده است؟ باید بگوییم که زیاده روی در مصرف ارده باعث چاقی و اضافه وزن می شود اما مقادیر متعادل آن به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند؛ارده دارای پروتئین است که به سیری طولانی مدت کمک کرده و اشتها را کاهش می دهد اگرچه به دلیل محتوای کالری و چربی های بالای موجود در ارده نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.14. سایر خواص ارده برای سلامتیارده سرشار از ویتامین های B از جمله تیامین و همچنین مواد معدنی مختلف مانند منیزیم، مس، فسفر، منگنز، آهن و روی است.مس موجود در ارده به حفظ سلامت اعصاب، استخوان ها و سوخت و ساز بدن کمک کرده و آهن موجود در آن از کم خونی جلوگیری می کند.ویتامین های گروه B نیز برای فعالیت های متابولیکی، مقابله با استرس و بسیاری فرایندهای شناختی بدن ضروری هستند.ارده دارای مقادیر زیادی چربی های سالم و اسید آمینه های ضروری می باشد، لازم به ذکر است پروتئین موجود در دانه های کنجد نسبت به بسیاری از دانه ها و آجیل ها در سطح بالاتری قرار دارد.15. خواص ارده برای پوستهمان طور که قبلا اشاره کردیم ارده منبع خوب اسیدهای آمینه، ویتامین E، ویتامین های گروه B، مواد معدنی و اسیدهای چرب است که همگی برای جوان سازی سلول های پوستی و جلوگیری از علائم پیری مفید هستند.ارده چه به صورت خوراکی یا موضعی به یکپارچگی و استحکام پوست کمک می کند و مواد معدنی موجود در این سس برای ترمیم بافت های آسیب دیده، افزایش کلاژن و الاستیسیته پوست مفید است.روغن کنجد نیز از هزاران سال پیش برای درمان زخم ها، سوختگی، حساسیت و خشکی پوست استفاده می شده است.

طریقه مصرف اردهارده به عنوان ماده اصلی غذا های معروف حمص، بابا گانوش و حلوا شناخته شده است.ارده را می توان روی نان پیتا و فلافل استفاده کرده و یا به عنوان سس سالاد به سبزیجات تازه اضافه کرد.ارده غلظت سوپ را افزایش داده و طعم غنی به آن می بخشد.

خواص ارده کنجد در بارداری

دوره مقدماتی php

مواد غذایی جایگزین اردهاز ارده در غذا های مختلفی می توان استفاده کرد و افرادی که به دانه کنجد حساسیت دارند می توانند در دستورات غذایی کره بادام، کره شاهدانه، کره تخم آفتابگردان، کره ماکادامیا یا آرد نخودچی را جایگزین آن کنند.مواد غذایی ذکر شده همگی به اندازه ارده خوشمزه و مغذی هستند.

طعم اردهطعم ارده با توجه به نوع دانه کنجد مورد استفاده و روش تهیه متفاوت است.ارده به دست آمده از کنجد سبوس دار تلخ تر از ارده تهیه شده از کنجد بدون سبوس می باشد و هرچه شدت برشتگی دانه های کنجد بیشتر باشد طعم آن آجیلی تر خواهد بود.

طرز تهیه اردهارده از خیساندن، برشته کردن و آسیاب کردن دانه های کنجد به دست می آید.برای تهیه ارده خانگی معمولا از دانه های کنجد پوست گرفته و بدون سبوس استفاده می کنند که متاسفانه باعث از دست رفتن بخش زیادی از مواد مغذی موجود در کنجد خواهد شد، به همین دلیل توصیه می شود از ارده خانگی که با کنجد سبوس دار تهیه شده استفاده کنید.

ارزش غذایی اردهمواد مغذی موجود در 1 قاشق غذاخوری (15 گرم) ارده به صورت زیر است:کالری: 90پروتئین: 3 گرمچربی: 8 گرمکربوهیدرات: 3 گرمفیبر: 1 گرم

عوارض جانبی و مضرات اردهافرادی که به دانه کنجد و یا سایر آجیل ها و دانه ها حساسیت دارند باید در مصرف ارده احتیاط کنند.ارده حاوی لکتین می باشد و مصرف بیش از حد آن با ایجاد اختلال در جذب مواد مغذی در روده ممکن است باعث سوراخی روده شود که از عوارض آن می توان به افزایش وزن، عملکرد غیر طبیعی غدد درون ریز بدن و افزایش غلظت خون اشاره کرد، برای کاهش لکتین دانه های کنجد بهتر است آن ها را تمام شب خیسانده یا از دانه های جوانه زده استفاده کنید که لکتین کمتری دارند.ارده حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا 6 می باشد که مصرف زیاد آن ممکن است باعث برهم خوردن تعادل آن نسبت به امگا 3 در بدن شود.

سلام و ممنون از توجهتون

برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید

https://moshavere.niniban.com/

لطفاً چند لحظه صبر نمایید …

بارداری یکی از شگفت انگیزترین تجربیات در زندگی زن است. این دوران،زمانی است که مادر باید فکر کند و عمل کند، نه فقط برای خود بلکه برای کودکی که درون او رشد می کند. در این زمان تنها منبع غذایی کودک مادر است؛ بنابراین، باید اطمینان حاصل شود که مادر باردار تمام ویتامین ها و مواد مغذی لازم را دریافت می کنددر دوران بارداری هر چیزی را که می خورید یا هر کاری را که انجام میدهید، بر کودک شما اثر می گذارد. بنابراین، مهم است که انتخاب درستی داشته باشید

دانه های کنجد برای سلامتی مادر و جنین مفید است زیرا آنها غنی از آهن، کلسیم، اسیدهای آمینه، پروتئین، اسید اگزالیک، ویتامین B، C و E هستند.اثر مصرف ارده بر زنان باردار بستگی به وضعیت سلامتی زنان باردار و میزان مصرف آن دارد بنابراین قبل از مصرف آن با پزشک خود مشورت بگیرید

یکی از مشکلات شایع در زنان باردار مشکل هضم غذا و معده درد و یبوسک میباشد. دانه های کنجد موجود در ارده و حلواارده ، سرشار از فیبر به عنوان یک عنصر طبیعی برای کاهش یبوسک و کاهش حرکت روده استفاده میشود ، همچنین فیبر بالای ارده و حلواارده به هضم سریع غذا کمک میکند و به سلامت گوارش افراد باردار کمک کند.

از آنجایی که سطح مقاومت بدن در دوران حاملگی کم میباشد، مصرف ارده و همچنین مصرف حلواارده به دلیل سرشار بودن از ویتامین C سیستم دفاعی بدن را تقویت میکند و از بروز انواع آنفالونزا و سرماخوردگی و….محافظت میکند.

خواص ارده کنجد در بارداری

زنان باردار از کلسیم کمتری نسبت به سایر افراد برخوردار هستند به همین دلیل است که به مراتب از درد استخوان ها و درد دندان رنج میبرند . زنان باردار نیاز به 1200 میلی گرم تا 1500 میلی گرم کلسیم در روز دارند مصرف ارده و حلواارده به دلیل سرشار بودن از کلسیم نیاز کلسیم بدن افراد باردار را تامین و به سلامت استخوان زنان باردار کمک میکند و همچنین از مشکلات دندان نیز جلوگیری میکنند علاوه بر آن مصرف ارده به رشد استخوان های جنین نیز کمک میکند

دانه های کنجد موجود در ارده و حلواارده به دلیل سرشار بودن از منابع معدنی مورد نیاز بدن یکی از بهترین منابع افزایش سطح انرژی بدن میباشد. . آنها عضلات و اعصاب را تقویت می کنند و ضعف و استرس ساخته شده در عضلات را کاهش می دهند و بدین ترتیب بدن را ایمن و پر انرژی می سازد

دانه های کنجد موجود در ارده و حلواارده به عنوان یک بسته کامل از مواد مغذی ارائه آهن، کلسیم و ویتامین ها، پروتئین و اسید آمینه های با کیفیت است که برای رشد مناسب جنین لازم است

اعتقاد بر این است که دانه های کنجد به افزایش انرژی و کاهش استرس و ضعف ذهنی کمک می کنند

*توجه داشته باشید اگر سابقه آلرژی داشته باشید، از مصرف آن ها اجتناب کنید و با پزشک خود مشورت بگیرید.

روغن کنجد حاوی تعادل خوبی از چربی های مونو و پلی سدیم است که می تواند مغز و بافت عصبی کودک را سالم نگه دارد. این چربی ها همچنین ویتامین ها و مواد معدنی محلول در چربی را جذب می کنند که برای سلامت شما و سلامتی شما مهم است

بسیاری از مردم بر این باورند که با توجه به طبیعت “گرم” خوردن دانه کنجد می تواند منجر به سقط جنین شود. ولی هیچ شواهد علمی وجود ندارد که این موضوع را تأیید کند اما باید در میزان مصرف آن دقت کرد اثبات شده است که دانه های کنجد با مزایای تغذیه ای ضروری مانند آهن و پروتئین که برای مادر و نوزاد مناسب است، می باشد

امیدوارم این مقاله به شما کمک کند تا هرگونه شک و تردید در خوردن فراوردههای کنجدی مانند روغن کنجد، ارده و حلواارده در حین بارداری دارید را پاک کنید. اگر شما چیزی برای به اشتراک گذاشتن داشته باشید، لطفا آن را در بخش نظرات بنویسید

پیشنهاد میکنیم مقالات زیر را هم مطالعه کنید:همه چیز درباره ارده و خواص آن

بهترین روش شرایط نگهداری و میزان مصرف ارده

همه چیز درباره حلوا ارده -خصوصیت حلوا ارده مرغوب و مضرات و شرایط نگهداری آن

این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد کودکان طلایی کاملا محفوظ می باشد

در بارداری ارده بخورید!

اگر تا به حال ارده نخورده‌‌‌اید حتما آن را امتحان کنید. این غذای خوش طعم خاورمیانه نه تنها خوشمزه است بلکه دارای مواد مغذی سالم خصوصا مواد مورد نیاز دوران بارداری است. ارده از دانه کنجد درست شده و مایعی غلیظ، کرم مانند و چرب است و برای مالیدن روی نان‌‌‌های ترد و دیگر غذاها بسیار خوب است. حتی می‌‌‌توانید آن را به عنوان سس روی سالاد بریزید.

خواص ارده کنجد در بارداری

اگر تا به حال ارده نخورده‌‌‌اید حتما آن را امتحان کنید. این غذای خوش طعم خاورمیانه نه تنها خوشمزه است بلکه دارای مواد مغذی سالم خصوصا مواد مورد نیاز دوران بارداری است. ارده از دانه کنجد درست شده و مایعی غلیظ، کرم مانند و چرب است و برای مالیدن روی نان‌‌‌های ترد و دیگر غذاها بسیار خوب است. حتی می‌‌‌توانید آن را به عنوان سس روی سالاد بریزید.

                                                       

مقدار مصرف: 2 قاشق غذاخوری     کلسیم: 12% کالری: 167    ویتامین A: صفر چربی اشباع شده: 2 گرم    ویتامین C: صفر پروتئین: 5 گرم     آهن: 14 % فیبر: 3 گرم    

حتما بخوانید: در بارداری لوبیا چیتی بخورم؟

اگر باردارید و یا این که می‌‌‌کوشید باردار شوید، باید خوردن غذای سالم فکر اصلی‌‌‌تان باشد. برنامه غذایی قبل از دوران بارداری نقش مهمی را در مقدار اسیدهای چرب شما به عنوان یک مادر بازی می‌‌‌کند که کلید تولید مثل سالم است.

ارده در سراسر خاورمیانه جایگزین خوب کره بادام زمینی که مورد علاقه امریکایی‌‌‌ها و به همان اندازه هم سالم است، می‌‌‌باشد. ارده به غذای شما و کودک تان منبع خوب تیامین، فسفر، مس و منگنز را اضافه می‌‌‌کند. این مواد غذایی کلید رشد سالم کودک است. کمبود این مواد می‌‌‌تواند باعث مشکلات گوارشی، کاهش وزن، کمی اشتهایی، خستگی، سرگیجه و حتی کوری یا کری کودکان شود. ما بعضی اوقات سلامتی را مسلم فرض می‌‌‌کنیم ولی همچنان‌‌‌که می‌‌‌بینید آنچه را که می خورید در سلامتی خود و کودک‌‌‌تان نقش مهمی دارد. 

ارده که از دانه‌‌‌های کنجد درست شده دارای همه مواد مغذی کبد از جمله روغن‌‌‌های سالمی به نام اسیدهای چرب امگا 6 است. اسیدهای چرب امگا 6 بخش ضروری هر برنامه غذایی سالم است چرا که آن‌‌‌ها در کارکرد درست سلول‌‌‌های بدن نقش دارند. اسیدهای چرب امگا 6 خصوصا برای سلامتی سلول‌‌‌ها و کارکرد سالم دستگاه ایمنی مورد نیاز بوده و همچنین عامل اصلی سلامتی پوست هستند. رشد مناسب غدد شیری، جفت و رحم وابسته به دریافت مقدار مناسب اسیدهای چرب بدن است.

                                                       سینه‌‌‌ها و رحم در سه ماهه اول سریعا تغییر کرده و جفت بزرگ‌‌‌تر می‌‌‌شود. بنابراین حتما اسیدهای خوب یعنی اسیدهای چرب امگا 6 که در ارده یافت می‌‌‌شود را مصرف نمایید.

تنفر از غذا مشکل عمده دوران بارداری است. این مشکل به حدی است که بسیاری خانم‌‌‌های باردار به شوهرشان می‌‌‌گویند آن استیک را که داری می‌‌‌خوری  از جلو چشمم دور کن. بارداری حس بویایی خانم-ها را افزایش می‌‌‌دهد و احتمالا به خاطر این است که هوشیار بوده و کودک خود را در مقابل خطرات حفظ نمایند ولی این افزایش حس بویایی در خوردن بعضی غذاها خصوصا گوشت مشکل آفرین می‌‌‌شود. بعضی از خانم‌‌‌ها مشکلات غذایی سه ماهه اول خود را با روی آوردن به گیاه‌‌‌خواری برطرف می‌‌‌نمایند. اگر از گوشت بدتان می‌‌‌آید، یافتن منابع غذایی غیرگوشتی حقیقتا مفید است. در هر دو قاشق غذاخوری ارده 5 گرم پروتئین هست. تخمه‌‌‌ها، آجیل‌‌‌ها و انواع لوبیا منابع خوب پروتئین هستند. اگر معده شما از کمبود پروتئین شاد نیست از ارده، کره بادام و دیگر آجیل‌‌‌ها استفاده کنید.

حموس و بابا غانوج دو غذای خمیری شکل خاورمیانه هستند که هر دو خوشمزه و مقوی‌‌‌اند تعجبی ندارد که هر دو دارای ارده‌‌‌اند. باباغانوج با بادمجان پخته و پوره شده و ارده، آب لیمو، سیر و نمک درست می-شود بهترین باباغانوج با بادمجان کباب شده بر روی آتش درست می‌‌‌شود که به آن مزه‌‌‌ی دودی می‌‌‌دهد.

                                                          حموس را از نخود پخته و کوبیده سیر و فلفل سیاه یا قرمز درست می‌‌‌کنند.

حتما بخوانید: پنیر در دوران بارداری

برای درست کردن آن یک قوطی کنسرو نخود را در مخلوط کن خرد کرده (اگر خیلی خشک است کمی آب سبزیجات به آن افزوده) و ارده سیر، آب لیمو و کمی گرد فلفل سیاه به آن بیافزایید. اگر قبل از خوردن آن را به مدت یک ساعت یا بیشتر در یخچال بگذارید. غلیظ‌‌‌تر می‌‌‌شود. این دو غذا را هم مانند دیگر غذاهای این فصل، روی برش‌‌‌های نان سبوس‌‌‌دار یا هویج فلفل شیرین، ساقه کرفس، گل کلم یا سبزیجات و میوه‌‌‌جات مورد علاقه خود ریخته و میل نمایید.

برای خرید محصول (طراحی فرزند دوران بارداری) بر روی لینک کلیک کنید 

 

پیشنهاد ویژه فیلم آموزشی: پرورش اعتماد به نفس درکودکان

Your browser does not support the video element, please #D try downloading the video instead

این بسته آموزشی بطور کامل به مسائل تربیتی و آموزش مسائلی چون پرورش خلاقیت کودک شما از بدو تولد تا پایان 6 سالگی می‌پردازد. و البته که شما عزیزان می‌توانید حتی بصورت تخصصی نیز از این آموزش‌ها بهره بگیرید و در دوراه اختصاصی طراحی فرزند نیز استفاده کنید. این محصول مناسب والدینی است که می‌خواهند کودکشان را متناسب با آموزش‌های روز دنیا پرورش دهند.

اگر در دنیای امروز مطلبی درباره هوش جنین خواندید به هیچ‌وجه تعجب نکنید. زیرا در دنیای ما همه چیز امکان‌پذیر است. حتی آموزش به جنین در دوران بارداری. و از آن تعجب‌آورتر نیز آموزش جنین قبل از بارداری است. اما کودکان طلایی به عنوان اولین و تنها مجموعه آموزشی در ایران است که به طور تخصصی با توجه متدها و ورش‌های بروز دنیا که برگرفته از متد پروفسورمکوتوشیچیدا است، بر روی هوش‌های چندگانه جنین قبل از تولد و بعد از تولد کار می‌کند. و مادران و پدران را در طول دوران بارداری همراهی می‌کند.

مادران زیادی هستن که برای آینده فرزندشون آرزوهای بسیار زیادی دارن ولی نمی‌توونن با علم خودشون برای خوشبختی اونها کاری کنن.در بسته  آموزشی طراحی فرزند (دوران بارداری)  خواهیم گفت که چطور  با دانش و تخصص روز دنیا شخصیت و آینده‌ی فرزندت رو اونطور که لایقش هست طراحی کنی و زندگی شخصی، اجتماعی، مالی و رفاهی فرزندت رو به بهترین شکل رقم بزنی. طراحی فرزند رو یاد بگیر، در کمترین زمان اجرا کن و خوشبختی فرزندت رو ببین!    

در دوران بارداری هوشیار بخوابید!

شاید تا بحال فرصتی پیش نیامده است که در مورد روش خوابیدن فکر کنید ولی دیگر وقت آن رسیده که در مورد عادات خوابیدن خود تجدید نظر کنید. طولی نمی کشد که خوابیدن روی شکم ممکن نیست. علاوه بر آن پس از ماه پنجم نباید روی کمر (طاق باز) بخوابید. در این حالت سنگینی رحم روی رگی به نام ورید اجوف فوقانی (یک رگ اصلی است که خون را به قلب برمی گرداند) فشار می آورد و باعث می شود جریان خونی که به سمت جنین می رود کاهش یابد

دعاهای موثر برای درمان نازایی

کسانی که بچهدار نمیشدند در خدمت حضرت آیت الله بهجت میرسیدند تا توصیهای یا دعایی بکنند و ایشان به حدیثی که در پایین نوشتیم توصیه می کردند و بچه دار می شدند.
هشام دربانی داشت ثروتمند بود اما بچهدار نمی شد. روزی امام باقر به او فرمود: میخواهی دعایی به تو باد بدهم که صاحب فرزند شوی. دربان گفت بله پس حضرت فرمودند در هر صبح و عصر
1- 70 مرتبه سبحان الله بگو
2- 10 مرتبه استغفرالله بگو

تغذیه کنترل شده در سه ماه دوم بارداری

اضافه وزن زیاد هر 24 ساعت یکبار است. اصلا رژیم نگیرید و غذایتان را کم نکنید. حتما ورزش کنید. حتی اگر مدت آن کوتاه باشد بهتر از این است که اصلا ورزش نکنید. حفظ آب در بدن مخصوصاً در تابستان مانند این است که وزن شما سریع اضافه می شود. حتی اگر از یک معاینه تا معاینه بعدی هم وزنتان افزایش یابد دلیل خطرناکی نیست، پزشک شما علائم مشکلاتی مانند فشار خون بالا یا عدم تعادل قند بدن را کنترل می کند

رابطه جنسی در دوران بارداری

زوجهای چشم به راه معمولا خود را برای تغییراتی که در مسیر والدین شدن رخ می دهد، آماده می کنند. با اینحال تغییر در روابط زناشویی اغلب آنها را غافلگیر می کند به خصوص وقتی که مرد ناشکیبا شود و زن احساس گناه کند. به نظر مسخره می آید که پدیده ای لذت بخش چون رابطه جنسی که خود باعث ادامه حیات است توسط همان حیات نوینی (جنینی که در بطن مادر در حال رشد است) که خود به وجود آورده پس زده شود.

خواص کنجد در دوران بارداری

وقتی درباره غذاهای سالم برای سه ماهه سوم خود فکر می‌کنید، احتمالا کنجد به نظر شما می‌آید ولی کنجد خیلی مغذی بوده و بسیاری از مواد غذایی مانند کلسیم، آهن و فیبر را که در این دوره خیلی به آن نیاز دارید برای شما تامین می‌کند. کنجد خوشمزه بوده و فراوان هم هست. ریختن آن روی سالاد و چیزهای سرخ کردنی آسان می‌باشد و می‌توانید همراه با صبحانه یا غذاهای سرپایی بخورید. خوشبختانه در ایران آن راه روی نان هم می‌پاشند.

خواص ارده کنجد در بارداری

دوران نقاهت در زایمان سزارین

دوران نقاهت در زایمان سزارین: به همه مادرانی که زایمان سزارین دارند این توصیه می شود استراحت کنند ، زیرا سزارین یک جراحی بزرگ در قسمت شکم است و استراحت در بهبودی آنها نقش مهمتری دارد. خانم هایی که با جراحی زایمان می کنند دو برابر خانم هایی که زایمان واژینال دارند خون از دست می دهند. 

تعداد کل امتیازات این مطلب 3

این مطلب را به اشتراک بگذارید

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و محصولات سایت در ایمیل خود با خبر شوید…

تمامی حقوق مادی و معنوی ویدئوهای آموزشی و محصولات متعلق به کودکان طلایی می باشد ، جهت حمایت از صاحب اثر هزینه ی محصولات را پرداخت نمایید …

نشانی : تهران – بلوار فردوس غرب-ساختمان 424 – طبقه 3 واحد 6 – تلفن: 44089177 021
(برای پاسخگویی سریع به سوالات و پشتیبانی محصولات حتما از طریق پنل پروفایل خود تیکت بزنید و یا به شماره همراه زیر پیامک دهید. ممنون ) ……………………
پشتیبانی سریع پیامکی: 707 45 65 0912

شماره تماس : 44089177 -021 / 09126545707

ایمیل : koodakanetalaie@gmail.com

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به “کودکان طلایی ” می باشد.

طراحی سایت و سئو توسط گروه تخصصی وطن دیزاین

در دیدگاه طب سنتی ایران، طبع کنجد گرم بوده و ماده‌ای بسیار مغذی محسوب می‌شود که خواص فوق‌العاده‌ای دارد. تامین کلسیم، اسید فولیک، آهن و روی در کنار درمان کم خونی، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، افزایش سوخت و ساز بدن، پیشگیری از پوکی استخوان و خواص ضد التهابی، کنجد را به یکی از اصلی ترین مواد غذایی در حفظ سلامتی بدن تبدیل نموده‌است.

علاوه بر آن، روغن کنجد نیز خواص بی‌شماری دارد. چربی‌های اشباع نشده نقش بسیار موثری در سلامت قلب و کنترل کلسترول دارند، درحالیکه چربی‌های اشباع شده، کاملا بر خلاف آن عمل می‌کنند. برخلاف بسیار از روغن‌ها، یک چهارم فنجان روغن کنجد در حدود 14 گرم چربی اشباع نشده و تنها حدود 2.5 گرم چربی اشباع دارد.

در کنار مزایای کنجد و روغن کنجد برای سلامتی، تحقیقات نشان داده‌است که مادران باردار با مصرف کنجد، به خوبی می‌توانند انواع مواد معدنی و ویتامین‌ها مورد نیاز جنین را در اختیار او قرار دهند. همینطور روغن کنجد به دلیل داشتن اسیدهای چرب تاثیر مثبتی بر تکامل دستگاه عصبی نوزادان دارد.

دانه کنجد حاوی ترکیبی از اسیدهای چرب اشباع نشده، مواد معدنی، کربوهیدرات، پروتئین، و همینطور مقادیر زیادی ویتامین است. همانطور که می‌دانید ویتامین‌های گروه B نقش بسیار مهمی در تکامل جنین و ارتقای سلامت خانم‌های باردار دارند. همچنین مصرف فولیک اسید و ویتامین E نیز همواره توسط پزشکان در دوران بارداری توصیه می‌شود. دانه کنجد با دارا بودن این ویتامین‌ها عضوی مهم در سبد غذایی خانم‌های باردار است که به سلامت مادر و جنین کمک می‌کند.

علاوه بر این‌ها، یکی از مهم ترین موادی که در دوران بارداری باید تامین شود، کلسیم است. مصرف مناسب کلسیم در این دوره، روی ضریب هوشی جنین تاثیرگذار بوده و کمک شایانی به رشد مغزی او خواهد کرد. در سه ماهه آخر بارداری، سیستم عصبی جنین در حال تکامل است، درنتیجه میزان نیاز به کلسیم و ویتامین‌ها بیشتر می‌شود. 30 گرم دانه کنجد در حدود 25 درصد از کلسیم موردنیاز مادر را تامین می‌کند که این مقدار مساوی با مصرف یک سوم لیوان شیر است.

خواص ارده کنجد در بارداری

در عین حال، کنجد منبع فوق‌العاده‌ای برای تامین مس، منگنز، فسفر و منیزیم مادر و جنین محسوب می‌شود.
در دوره بارداری، حجم خون تقریبا دو برابر شده و سلول‌های خونی جنین و جریان خون آن نیز شکل می‌گیرد. به همین دلیل یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که خانم‌های باردار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند کمبود آهن است. مصرف روزانه 30 گرم کنجد، یک پنجم نیاز خانم‌ها به آهن را تامین خواهد کرد. در عین حال خواص آنتی اکسیدان موجود در دانه کنجد و روغن کنجد، سیستم ایمنی بدن مادر و جنین را تقویت می‌کند.

به خاطر داشته باشید که مصرف خودسرانه هرگونه داروی گیاهی یا شیمیایی در دوران بارداری می‌تواند اثرات بسیار نامناسبی داشته باشد. به همین دلیل به هیچ وجه حتی در مصرف مواد کاملا گیاهی نباید زیاده روی کنید. بهتر است همواره با پزشک خود در ارتباط بوده و در مورد میزان مصرف هر یک از داروها، مواد غذایی و یا مکمل‌ها با او مشورت کنید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

* لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
همچنین شما ملزم به رعایت

قوانین و مقررات

نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

گرمیش خدای نکرده سقط نمیاره؟؟یا بچه زردی نمیگیره؟؟؟دلم خوااااس😞 چقد شکمو شدم

آره خیلی..روزی یه قاشق بخور برااهن خوبه

بخور، ولی زیاده روی نکن. خیلی سنگینه، اذیت میشی

خواص ارده کنجد در بارداری

ن باباسقط چی…یه قاشق چایخوری بخور خیلی خاصیت داره

خانم خانم یه خبر خوب 

اگه تو این روزا دنبال شانس و اتفاق خوب هستین 

بیان تو قرعه کشی ما شرکت کنید

من تو شیردهی میخوردم البته با شیره خرما قاطی میکردم

ترکیبش باعث افزایش شیر میشه

البته بچه هایی که حساسیت به طبع گرمِ خرما دارن،توصیه نمیشه

ارده شیره پر خاصیت اصلا سقط نمیکنه فقط زیاد نخور که گرمیت نشه یا بعدش یه چیز سرد بخور مثل دوغ

والا منم میخورم فقط کم چون قند داره شیره ارده کمتره

زیاده روی تو هیچی خوب نیس کمتر بخورین

تو حاملگی رو نمیدونم ولی تو شیردهی عاااالیه… شیرمنو خییییبی زیاد کرد

من ماه آخر خوردم شیر رو زیاد وغلیظ میکنه

یه قاشق ک نمی ارزه بخورم اصلا😕

چقد میخوری؟

کنجد سقط اوره فکر نکنم ارده خوب باشه

دکتربه من گفت هرچیزی درحد متعادل خوبه روزی یه قاشق بخور.

عسل که همه میگن بد وسقط میکنه دکتربه من گفت روزی یه قاشق مرباخوری بخور

زیاد مثلا چقد؟😔

اگه قرار باشه روزی یه قاشق ک اصلا نمیخورم چون اونجوری هی دلم میخواد بقیشم بخورم

خواص ارده کنجد در بارداری

ن توروخدا یه شیشه کامل بخور😁😁

روزی یه قاشق هم خطر نداره هم کافیه عزیزم.

شکمو😂😂

🤣🤣🤣🤣الهیییی…

خب حالاهمین یه باروهرچقدمیلت میکشه بخورگرمیه اخه خوب نی بخوری خیلی..درحدیه قاشق مجازه ولی یه بارهیچی نمیشه

واااای خیلی خوشمزه س 

دلم خواست 

مخصوصا اگه ارده بوداده باشه وااای 

رفتم بخورم جاتون خااالی

  • عکس گریه پسر پروفایل
  • اصلا نمی خورم😭

    کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

    قوانین و مقررات

    نی‌نی‌سایت می‌باشید

    مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
    آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
    مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
    صفحه
    “شرایط استفاده از سایت”
    را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
    بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
    و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

    * لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
    همچنین شما ملزم به رعایت

    قوانین و مقررات

    نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

    * لطفا در مورد ایجاد تاپیک و نظرسنجی قبل از ثبت دقت فرمایید زیرا امکان ویرایش و یا حذف مطلب بعد از ارسال وجود ندارد.
    همچنین شما ملزم به رعایت

    قوانین و مقررات

    نی‌نی‌سایت نیز می‌باشید.

    خانم خانم یه خبر خوب 

    اگه تو این روزا دنبال شانس و اتفاق خوب هستین 

    بیان تو قرعه کشی ما شرکت کنید

    خواص ارده کنجد در بارداری

    کاربر گرامی جهت ارسال پست شما ملزم به رعایت

    قوانین و مقررات

    نی‌نی‌سایت می‌باشید

    مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
    آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
    مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
    صفحه
    “شرایط استفاده از سایت”
    را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
    بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
    و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است

    مصرف دانه کنجد در دوران بارداری اگر باردار هستید، باید در انتخاب غذایی که می خورید بسیار دقت کنید. زیرا آنچه میخورید بر سلامتی شما و همچنین سلامتی فرزندتان تاثیرگذار است. هرچیزی که برای خوردن انتخاب می کنید، اول باید از سلامت آن اطمینان پیدا کنید. بنابراین مهم است که غذاهای سالم بخورید. چون حتی کوچکترین غذایی که می خورید روی کودک شما تاثیر خواهد داشت.

    ممکن است در مورد غذاهایی که باید مصرف کنید یا از مصرف آن بپرهیزید، توصیه های زیادی از دوستان و آشنایتان بشنوید. ممکن است هیچ کدام از آنها به خواص کنجد اشاره نکرده باشند. آیا کنجد برای شما و کودکان مفید است یا مضر؟ برای فهمیدن این نکات ادامه مطلب را بخوانید.

    این تصور که خوردن کنجد برای مصرف در دوران بارداری خطرناک است به مانند یک افسانه می ماند. در هند بسیاری از مردم عقیده دارند که کنجد یک ماده غذایی گرم است و باعث افزایش گرمای بدن خواهد شد. بدین ترتیب در باور هندی ها کنجد باعث از بین رفتن تعادل طبیعی بدن خواهد شد. برخی افراد عقیده دارند خوردن غذاهای گرمی مانند کنجد در دوران بارداری می تواند منحر به سقط جنین یا زایمان زودرس شود. با این جال هیچ مدرک علمی برای اثبات این موضوع وجود ندارد. دانه های کنجد سرشار از مواد مغذی ضروری مانند آهن، پروتئین، فیبر، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است که هم برای مادر و هم برای کودک بسیار مفید است. اما بیشتر پزشکان عقیده دارند که زنان باردار باید از مصرف کنجد در سه ماه اول بارداری خودداری کنند، چون این امر باعث به وجود آمدن تهوع و تشدید آن خواهد شد.

    خواص روغن کنجد برای پوست و نحوه استفاده از روغن کنجد

    طرز تهیه نان روغنی با طعم پونه

    خواص ارده کنجد در بارداری

    روغن کنجد چه خواص و فایده‌ای دارد؟

    فواید دانه های کنجد در بارداری دانه کنجد در بسیاری از مناطق جهان به عنوان یک غذای عالی محسوب می شود. کنجد می تواند بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز خانم های باردار و نوزادان شان را فراهم کند. برخی از فواید خوردن دانه های کنجد در دوران بارداری به شرح زیر است:

    دانه های کنجد پکیج کاملی از مواد مغذی مانند آهن، کلسیم و ویتامین ها است که همگی برای رشد جنین ضروری است. دانه های کنجد منبع عالی پروتئین و اسید های آمینه است که برای رشد جنین مورد نیاز است. دانه های کنجد منبع غنی از فیبر است که به هضم غذا در دوران بارداری کمک می کند. یبوست یک مشکل شایع در دوران بارداری است. اگر مشکل یبوست یا سایر مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش دارید، می توانید کنجد بخورید تا مشکلاتتان بهبود یابد. دانه های کنجد حاوی اسید اولئیک است که می تواند سطح کلسترول بد بدن شما یا LDL را پایین بیاورد. همچنین دانه های کنجد موجب بالا رفتن کلسترول خوب یا HDL خواهد شد. بنابراین چربی موجود در کنجد بسیار مفید است. دانه های کنجد حاوی ویتامین سی است که می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کرده و شما را از انواع بیماری ها و میکروب ها مصون نگاه دارد. در دوران بارداری سیستم ایمنی بدن تضعیف خواهد شد بنابراین بدن مستعد ابتلا به عفونت ها و بیماری ها است. خوردن دانه های کنجد خطر ابتلا به عفونت را کاهش داده و از سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری خواهد کرد. دانه های کنجد حاوی کلسیم است که یک ماده مغذی مهم برای سلامتی دهان و دندان در دوران بارداری است. همچنین کنجد منبع عالی کلسیم است. با خوردن کنجد در دوران بارداری از دندان و استخوان های خود مراقبت کنید. همچنین کنجد برای رشد و سلامتی کودک شما نیز مفید است. دانه های کنجد حاوی اسید فولیک است و خوردن آن در دوران بارداری می تواند منجر به جلوگیری از نقص لوله های عصبی در نوزادان شود. دانه های کنجد سرشار از ویتامین های گروه بی مانند ریبوفلاوین، نیاسین و پیریدوکسین است که همگی برای رشد جنین ضروری است. همچنین باورهایی وجود دارد که مصرف کنجد موجب تقویت انرژی و کاهش استرس روحی و ضعف خواهد شد. دانه کنجد یک منبع غنی از آهن است که می توانید اطمینان حاصل کنید که جنین شما علاوه بر آهن از اکسیژن کافی نیز به واسطه کنجد بهره خواهد برد.

    خطرات مصرف دانه های کنجد در دوران بارداری به طور کلی خوردن دانه های کنجد برای زنان باردار و فرزندانشان مضر نیست. با این حال این مسئله برای همه زنان یکسان نیست چرا که هر فردی نسبت به غذاها واکنش مخصوص به خود را دارد. اثرات دانه کنجد در زنان باردار می تواند متفاوت باشد. اگر بعد از مصرف کنجد حس ناراحتی در معده داشتید باید از خوردن آن خودداری کنید. اگر حالت تهوع پیدا کردید، صبر کنید تا حالت تهوع شما فروکش کند. بهتر از قبل از مصرف کنجد در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنید.

    آیا می توان در دوران بارداری غذای پخته شده با روغن کنجد مصرف کرد؟ خوردن مواد غذایی تهیه شده در روغن کنجد در دوران بارداری بی خطر است. این روغن می تواند نیازهای بدن شما به چربی سالم را در دوران بارداری برآورده کند. همچنین این روغن برای رشد مغز جنین شما بسیار مفید است. با این حال توصیه می شود قبل از خوردن هر غذایی که در روغن کنجد پخته شده با یک متخصص تغذیه و یا پزشک خود مشورت کنید.

    گردآوری شده از سلام دکتر.

    ۱۰ چیزی که باور نمی‌کنید در بدن شما وجود دارد

    ۸ پیشرفت موفقیت‌آمیزی که ثابت می‌کند آینده همینجاست

    اگر پشه‌ها نباشند چه بر سر کره زمین می‌آید؟

    برعکس چرخیدن زمین چه تاثیری بر حیات روی آن دارد؟

    چه می‌شود اگر دو خورشید در منظومه شمسی وجود داشته باشد؟

    چرا ماه مرداد را اَمرداد می‌نویسند؟

    ۱۰ چیزی که باور نمی‌کنید در بدن شما وجود دارد

    ۷ وسیله زنانه‌ای که در ابتدا برای مردان ساخته شده بودند

    ۸ پیشرفت موفقیت‌آمیزی که ثابت می‌کند آینده همینجاست

    دانلود رایگان انیمیشن کوتاه لوپ – Loop 2020

    ۵ سریال برتر تلویزیونی در دهه گذشته میلادی

    خواص روغن کنجد برای پوست و نحوه استفاده از روغن کنجد

    فواید و ضررهای روغن کنجد برای کودکان و نوزادان

    فواید تغذیه‌ای و موارد استفاده از روغن انگور

    روغن کنجد چه خواص و فایده‌ای دارد؟

    چرا روغن آفتابگردان یک روغن دارویی محسوب می‌شود؟

    طرز تهیه نان روغنی با طعم پونه

    هرگونه انتشار و بازنشر مقالاتی که ویوین اولین انتشار دهنده‌ی آن است، آزاد بوده و با ارجاع به منبع توصیه می‌شود. درباره مطالبی که از منابع دیگر در مجله ویوین با ذکر منبع بازنشر شده‌اند، محدودیت‌های منبع اصلی معتبر خواهد بود.

    سلام خانم دکتر. خوردن حلوا شکری در بارداری که مشکلی نداره؟

    من هفته 19 بارداری هستم.

    من دو روز پشت سرهم حلوا شکری خوردم. ضرر داره یا باعث سقط میشه؟

    چون حلوا شکری کنجد داره. کنجد هم ضرر داره تو بارداری. به خاطر اون خواستم ازتون بپرسم که استرسم برطرف شه.

    ببخشید یه سؤال دیگمم اینه که شادونه میتونم بخورم؟ ضرر نداره؟

    خواص ارده کنجد در بارداری

    سلام مامان عزیز.

    نه عزیزم حلوا شکری مشکل نداره. اما کلا باید مواد غذایی در حد متعادل مصرف بشه. هرچیزی مصرف اضافه ش میتونه مضر باشه.

    در نتیجه کنجد هم کم مصرف بشه مشکلی نداره.

    شادونه هم، به میزان کم مشکلی نداره. در حد یه قاشق چایخوری.

    خوردن کنجد و خرما در بارداری ضرر داره؟ ممکنه که کنجد باعث سقط بشه؟

    کنجد پخته شده در بارداری برای جنین بده؟ جایی خوندم که میتونه باعث سقط بشه…

    خوردن کنجد در بارداری هوش بچه رو بالا میبره؟ میتونم کندر و سقز هم مصرف کنم؟

    کروئید پلکسوس ارتباط با منگولیسم داره؟ کیست توی مغز جنین به مشکلات کروموزومی ربط داره؟

    شربت خاکشیر زایمان راحت به ارمغان میاره؟ با روغن کنجد هم کمر و شکمم رو چرب میکنم…

    مصرف ماهی قباد در بارداری مضره؟ کدوم ماهی باید در بارداری مصرف بشه؟

    سونوگرافی و آزمایش غربالگری هردو باید انجام بشه؟ من سونوگرافی کردم ولی آزمایش خون ندادم…

    تفسیر غربالگری و عدد تریزومی چجوریه؟ تریزومی 21 باشه یعنی جنین مشکلی داره؟

    اختلال اندام جنسی جنین در سونوگرافی قابل تشخیصه؟ قرص استرومارین همچین عوارضی داره؟

    خوراکی برای کاهش استرس هست؟ هم استرس زایمان دارم هم استرسای الکی…

    خواص ارده کنجد در بارداری
    خواص ارده کنجد در بارداری
    0

    دوره مقدماتی php

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *