خاصيت انگور قرمز ريز

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

انگور ق ، محافظ قلب

دانشمندان آمریکایی در انگور ق نوعی ماده شیمیایی را یافتند که می تواند قلب را از خطرات ناشی از پیری محافظت کند.

به گزارش مهر، محققان دانشگاه ویسکونسین در انگور ق نوعی ماده شیمیایی طبیعی را کشف کردند که قلب را از آسیب های پیری محافظت می کند.

این دانشمندان با آزمایش این ماده شیمیایی که ریزوراترول (Resveratrol) نام دارد، روی گروهی از موش های بزرگسال، تغییراتی را در فعالیت ژنتیکی این موش ها که با پیری مرتبط بود، مشاهده کردند.

این تغییرات شبیه به تغییراتی بود که در گروه دیگری از موش های با رژیم غذایی کم کالری به ثبت رسیده بود. در حقیقت ماده ریزوراترول همانند یک رژیم غذایی کم کالری باعث افزایش طول عمر و کند شدن تاثیرات پیری بر بدن می شد.

بر اساس گزارش رویترز، به گفته این محققان نکته شگفت انگیز این تحقیق این است که:

دوره مقدماتی php

ماده شیمیایی ریزوراترول(Resveratrol) علاوه بر داشتن یک رژیم غذایی پُرچرب در موش ها می توانست از کاهش عملکردهای قلبی ناشی از فرایند پیری جلوگیری کند.

این ماده موجود در انگور ق به تازگی مورد توجه دانشمندان و شرکت های داروسازی قرار گرفته است، به طوری در ماه آوریل گذشته یک شرکت دارویی 720 میلیون دلار برای سنتز این ماده به روش مصنوعی به منظور تولید دارو سرمایه گذاری کرد.

منبع:تبیانویرایش و تلخیص:

شما احتمالا با جستجوی کلمات زیر وارد مقاله شده اید چنانچه مطلب مرتبط با جستجوی شما نبوده همان کلمه را در جستجوی سایت وارد کنید


خواص انگور ق و آب انگور ق , فواید انگور ق , رسوراترول انگور

 

خوردن انگور ق پیری را به تاخیر می اندازد.

 

دانشمندان می گویند: انگور ق دارای ماده ای به نام رسوراتول است كه نوعی پروتئین موسوم به سرتوئین در بدن انسان می سازد و این پروتئین نیز موجب جوان ماندن و طراوت كروموزوم های انسان می شود.

 

به گفته محققان : انگور ق همچنین دارای موادی است كه خطر ابتلا به سرطان و التهاب های جسمی را كاهش می دهد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انگور از جمله میوه‌هایی است که در سرتاسر دنیا در اندازه‌های مختلف و رنگ‌های متنوعی وجود دارد. بیش از 60 گونه متفاوت از انگور در سرتاسر جهان شناسایی شده است و در کشور ایران نیز انواع متفاوتی از این میوه پرخاصیت وجود دارد. جالب است بدانید رنگ‌های مختلف انگور، خواص متفاوتی نیز دارند. سه رنگ کلی از انگور شناسایی شده است:

1. انگور سبز یا زرد 2. انگور ق یا بنفش 3. انگور سیاه یا آبی

 

تمام انواع انگورها در رنگ‌های مختلف و با گونه‌های متنوع، همگی دارای خواص مشابهی می‌باشند که عبارت است از: اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدمیکروبی و نیز پیشگیری از بیماری قلبی عروقی، کنترل قند خون، افزایش طول عمر و … یک فنجان انگور 62 کالری انرژی، 15.8 گرم کربوهیدرات، 0.6 گرم پروتئین، 0.3 گرم چربی و 0.8 گرم فیبر دارد که 3 درصد از نیاز روزانه فیبر را تامین می‌کند. همچنین سرشار از ویتامین‌های A, K, C,B6, تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، و مواد معدنی پتاسیم، آهن، منیزیم، روی، کلسیم و فسفر می‌باشد.

 

 

علاوه بر تمام موارد ذکرشده در بالا که در تمام انواع انگورها وجود دارد. انگور سبز یا زرد دارای فلاوونوئیدی از خانواده تانن‌ها به نام کاتچین می‌باشد. کاتچین‌ از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می‌کند؛ زیرا به علت خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی که دارد، از استرس اکسیداتیو و التهاب جلوگیری می‌نماید و روند تخریب بافت‌های استخوانی را به تاخیر می‌اندازد.

 

 

از دیگر فیتوکمیکال‌های موجود در انگور سبز و زرد بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین می‌باشد که هر سه از مواد شیمیایی مهم در فرآیند بینایی می‌باشند. لوتئین و زآگزانتین از مواد اصلی تشکیل‌دهنده ماکولای چشم می‌باشند و ماکولای چشم را از آسیب‌های ناشی از افزایش سن محافظت می‌کنند و کمبود آن‌ها آب مروارید را در پی دارد. بتاکاروتن نیز که از مشتقات ویتامین A می‌باشد، در بهبود بینایی بالاخص در شب موثر است.

 

 

پوست انگور ق از ترکیب پلی‌فنلی به نام رزوراترول تشکیل شده است. رزوراترول خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد. این ماده شیمیایی باعث کاهش اکسیداسیون لیپوپروتئین‌های کم‌چگالی مانند LDL که با نام کلسترول بد معروف است، می‌شود. اکسیداسیون LDL منجر به تشکیل پلاک‌های آترواسکلروزی می‌شود که نهایتاً منجر به بیماری‌های قلبی عروقی و سکته می‌گردد. همچنین تشکیل لخته‌های خونی ایجادکننده سکته، به وسیله رزوراترول محدود می‌شود. این دو عامل در کنار هم باعث می‌شوند که رزوراترول به عنوان ترکیبی بر ضد سکته معرفی گردد.

 

کورستین یکی از فلاوونوئیدهایی است که به همراه رزوراترول در انگور ق یافت می‌شود و از مواد شیمیایی گیاهی می‌باشد که ضد التهاب است. انگور ق به دلیل دارا بودن کورستین و آنتوسیانین دارای خواص ضد التهابی می‌باشد و در فرآیند پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی چون: آلرژی، آسم، آرتریت روماتوئید موثر می‌باشد. همچنین از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که رادیکال‌های آزاد را می‌زداید و نرخ رشد سلول‌های سرطانی را کاهش می‌دهد.

 

 

تمام انواع انگور انتخاب‌های مناسبی برای سلامتی می‌باشند؛ اما انگور سیاه، بنفش مایل به آبی یا بنفش مایل به سیاه برتری‌های بیشتری به نسبت سایر انواع آن دارد؛ زیرا از فیتوکمیکال‌های بیشتری تشکیل یافته‌اند که ریسک ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش می‌دهند. فیتوکمیکال‌های موجود در انگور سیاه به علت اثر محافظتی در ژن‌ها و نیز کاهش آسیب به ماهیچه‌های قلبی و همچنین تنظیم سطح کلسترول خون در کاهش بیماری‌های قلبی سهم بسزایی را ایفا می‌کنند.

 

فیتوکمیکال‌های موجود در انگور سیاه مانند رزوراترول و کورستین دارای خواص آنتی‌اکسیدانی متعددی می‌باشد و از طرق مختلف نقش خود را برای زدودن رادیکال‌های آزاد و مقابله با سرطان انجام می‌دهد. این فیتوکمیکال‌ها به غشای سلول‌ها برای محافظت در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند. سطح اکسیژن فعال در خون را کاهش می‌دهند. همچنین اکسیداسیون چربی‌ها را محدود می‌کنند و نهایتاً منجر به کاهش عوامل ایجادکننده استرس اکسیداتیو در سلول‌ها می‌شوند.

 

تحقیقاتی که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی انتشار یافته است، نشان می‌دهد، افرادی که رزوراترول مصرف می‌کردند، جریان خونشان به سمت مغز افزایش یافته است و عملکردهای ذهنی بهتری را از خود بروز داده‌اند. در نتیجه این ترکیب عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. مصرف مداوم انگور سیاه به دلیل دارا بودن مقادیر فراوانی رزوراترول باعث افزایش عملکرد مغز، بهبود حافظه و کاهش ابتلا به آلزایمر می‌شود.

 

رزوراترول که در پوسته و دانه‌های انگور سیاه به وفور یافت می‌شود، باعث آهسته کردن اکسیداسیون سلولی و مولکولی می‌شود. رزوراترول همچنین بیان سه ژنی را که با افزایش طول عمر مرتبط هستند، افزایش می‌دهد. در صورت مصرف مواد غذایی سرشار از رزوراترول مانند انگور سیاه و نیز کاهش کالری مصرفی و درعین‌حال دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن، احتمال افزایش طول عمر بیشتر می‌شود.

 

به نظر می‌رسد انگور ق و سیاه مزایای سلامتی بیشتری به نسبت انگور سبز دارند؛ زیرا از آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاوونوئیدها و فیتوکمیکال‌های بیشتری تشکیل یافته‌اند و بالاخص برای پیشگیری از سرطان، کلسترول بالا، فشارخون بالا، لخته‌های خونی، بیماری‌های قلبی عروقی و … بسیار کارآمدتر می‌باشند.

بینه خوشنودی راد

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

 

 

انگور را دریابید

مروری بر 10 فایده‌ی انگور برای سلامتی

15 فایده آب انگور برای سلامتی

خواص معجزه آسای عصاره هسته انگور

برای رفع ضعف بدن، انگور و شیره آن را بخورید

اندر فواید میوه‌های ارغوانی

فواید مویز و احادیث مربوط به آن

فواید کشمش و انواع آن

طعمِ خوش میوه‌های تابستانی

انگور ق از قلب محافظت می کند


کاربر گرامی برای پاسخ به این سوال در سایت شناسایی شوید
کاربر گرامی شما قبلا به این سوال پاسخ داده اید
کاربر گرامی پاسخ شما به این سوال ثبت شد.
کاربر گرامی پاسخ شما صحیح است.امتیاز سوال به شما اهدا شد.

انگور ق

رنگ ق موجود در این انگور حاصل از وجود فلاوونوییدها – نوعی آنتی‌اکسیدان – است. انگور ق به خاطر داشتن مواد مغذی فراوان مانند ویتامین‌ها- به خصوص ویتامین C و B ، پروتئین‌ها، مس،‌ آنتوسیانین، منگنز، پتاسیم و غیره از خواص سلامتی فراوانی برخوردار است.

این نوع انگور کم کالری بوده و دارای فیبر رژیمی بالایی است. یک پیمانه انگور ق حاوی 61 کالری است که می‌تواند به عنوان میان وعده‌ای سالم،‌ برای افرادی که قصد کم کردن وزن خود را داشته و یا مایل به حفظ آن هستند، مورد استفاده قرار گیرد.

انگور سبز

انگور سبز گونه‌‌ای از انگورهاست که در تمامی ایام سال در دسترس است و از ارزش تغذیه‌ای بالایی برخوردار است. این نوع انگور، سرشار از کربوهیدات‌ها، ویتامین C و ویتامین K است. کم کالری و بدون کلسترول است.

آنتی‌اکسیدان‌های فلاوونویید که به عنوان کاتچین‌ها شناخته شده‌اند، در انگور سبز و ق موجودند. انگور سبز دارای مقداری آهن و پتاسیم نیز است.

تفاوت میان انگور ق و انگور سبز

اکنون با شناخت نسبی از تفاوت میان انگور ق و سبز، مقایسه این دو نوع انگور بر اساس ارزش غذایی و خواص سلامتی آن‌ها، راحت‌تر خواهد بود.

اکثر کارشناسان تغذیه و دست‌اندکاران حوزه سلامت، مصرف انگور ق را بیشتر از انگور سبز توصیه می‌کنند چرا که انگور ق در مقایسه با انگور سبز از آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری برخوردار است. همچنین مقدار کالری موجود در انگور ق کمتر از انگور سبز است.

انگور سبز فاقد ترکیب آنتوسیانین است ولی این ترکیب در انگور ق به وفور یافت می‌شود.

انگور ق حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فلاوونوئید مانند ریزوراتول، کاتچین‌ها و کوئرستین است در حالی که انگور سبز تنها دارای مقدار اندکی کاتچین‌ها است.

آنتی‌اکسیدان‌های فلاوونوئید ترکیباتی هستند که موجب ایجاد رنگ ق در انگور ق می‌شوند و هرچه رنگ ق انگور، تیره‌تر باشد تمرکز این آنتی‌اکسیدان‌ها در انگور بیشتر است.

در این میان ریزوراتول و کوئرستین مهم‌ترین ترکیبات آنتی‌اکسیدانی هستند که از خواص سلامتی بالایی از جمله کاهش فشارخون، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی، حفظ کلسترول خوب، برخوردارند. ریزوراتول، به درمان بیماری آلزایمر کمک کرده و خواص ضد‌سرطانی نیز دارد.

کوئرستین، خواص آنتی‌هیستامینی دارد و برای تسکین و درمان آلرژی‌های مختلف به کار می‌رود.

آنتوسیانین موجود در انگور ق نیز خواص ضد التهابی دارد.

 

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خواص انجیر برای زن شیرده x بخوانید...