نام های دیگر خار مریم عبارت اند از: مارتیغال، خار شیری و خار اسکاتلندی
خار مریم دارای طبع گرم است.
در صورتی که این مطلب برای شما مفید بود از ما حمایت کنید.
چرا باید حمایت کنم؟
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *خارمریم طبع
دیدگاه
وب سایت
از تیم طبایع برای تولید محتوای جدید حمایت میکنم.
چرا حمایت کنم؟
| طب سنتی برای همه © 1398 – تمامی حقوق محفوظ است. |
خار مریم که به نام های مارتیغال، خار انگلیسی، خار اسکاتلندی و خار مقدس هم شناخته می شود یکی از بهترین گیاهان دارویی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که به سم زدایی کبد و کاهش التهاب بدن کمک کرده و برای بهبود هضم غذا مفید می باشد.
جالب است بدانید قرص لیورگل که برای درمان کبد چرب تجویز می شود از عصاره گیاه خار مریم تهیه می شود. در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید گیاه خار مریم و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛
مقادیربالای آنتی اکسیدان های موجود در گیاه خار مریم به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک به جوان سازی پوست صورت و رفع لکه های تیره پوستی کمک می کند.
تحقیقات اولیه نشان می دهد که سیلیمارین موجود در خار مریم از پوست در برابر اشعه مضر نور خورشید محافظت کرده و خطر ابتلا به التهاب پوست و آفتاب سوختگی را کاهش می دهد.
گیاه خار مریم به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و سیلیمارین که دارد یکی از از بهترین روش های طبیعی برای پاک سازی و سم زدایی کبد از سموم، الکل و آفت کش هاست.خارمریم طبع
در طب سنتی از خار مریم برای پیشگیری و درمان بیماری های کبد از جمله هپاتیت ویروسی حاد و مزمن، سیروز، یرقان یا زردی و اختلالات کیسه صفرا استفاده می شود.
مقادیر بالای سیلیمارین موجود در خار مریم که در واقع نوعی آنتی اکسیدان است به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با تقویت سیستم ایمنی، خطر ابتلا به تومور و سرطان را کاهش می دهد.
مطالعات محققان دانشگاه مینه سوتا در سال 2007 نشان داده که خار مریم به مهار رشد سلول های سرطانی پروستات، پوست و پستان کمک می کند.
سیلیمارین موجود در گیاه خار مریم دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به کاهش کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها از جمله سیلیمارین موجود در خار مریم به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند؛ یک مطالعه در سال 2006 نشان می دهد که مصرف خار مریم به مدت 4 ماه، میزان قند خون ناشتا و سطح انسولین افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
سنگ کلیه هنگامی تشکیل می شود که کلسترول و مواد دیگر در صفرا زیاد شوند؛ گیاه خار مریم به پاک سازی و سم زدایی کبد و کیسه صفرا کمک می کند به همین دلیل گفته شده که می تواند خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان سیلیمارین موجود در گیاه خار مریم به بهبود عملکرد کیسه صفرا کمک کرده و با پاک سازی و سم زدایی آن، خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را کاهش می دهد.
تحقیقات اولیه در سال 2016 نشان داده که سیلیمارین موجود در گیاه خار مریم می تواند باعث لاغری و کاهش وزن در افراد شود، اما با این حال تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز می باشد.
بسیاری از متخصصان تغذیه معتقدند که دمنوش خار مریم به افزایش سوخت و ساز بدن کمک می کند، اشتها را کاهش داده و با افزایش چربی سوزی باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.
مطالعه ای در سال 2015 نشان داده که سیلیمارین موجود در خار مریم به محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو که یکی از علل ابتلا به زوال عقل و آلزایمر است، کمک می کند.
دمنوش خار مریم دارای خواص ضد التهابی طبیعی است که خطر ابتلا به بیماری های التهابی مانند آرتروز، نقرس، سردرد، میگرن و درد مفاصل را کاهش می دهد.
دم کرده خار مریم به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی که دارد به کاهش کلسترول خون و فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، آترواسکلروزیس و سکته قلبی را کاهش می دهد.
در طب سنتی از دمنوش خار مریم برای درمان معده درد، کاهش نفخ شکم، درمان یبوست و سلامت دستگاه گوارش استفاده می شود.
برگ و دانه خار مریم – 1 قاشق چای خوری
آب جوش – 1 فنجان
عسل طبیعی – 1 قاشق چای خوری
برگ و دانه های خشک شده گیاه خار مریم را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و بگذارید 3 تا 5 دقیقه بماند تا دم بکشد.
دمنوش شما آماده است، یک قاشق چای خوری عسل را به آن اضافه کرده و بنوشید.
توصیه می شود که روزانه حداکثر تا 2 فنجان چای خار مریم را استفاده کنید.
هنوز اطلاعات دقیقی از تاثیر گیاه خار مریم بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن جدا اجتناب کنند.
خار مریم در برخی افراد ممکن است باعث آلرژی و حساسیت شود.
دمنوش خار مریم باعث کاهش قند خون می شود به همین دلیل استفاده ی آن توسط افراد مبتلا به دیابت که دارو مصرف می کنند می تواند باعث هیپوگلیسمی یا کاهش شدید قند خون شود.
خار مریم ممکن است با برخی از داروها، از جمله دارو های ضد آلرژی، داروهای ضد اضطراب و رقیق کننده های خون تداخل دارویی داشته باشد.
علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در خار مریم با برخی داروهای شیمی درمانی تداخل ایجاد می کنند.
طبیعت گیاه خار مریم گرم می باشد. گیاه خار مریم سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند سیلیمارین است.
خار مریم (به انگلیسی : Milk thistle و با نام علمی : Silybum marianum ) یک گیاه گلدار از تیره کاسنیان و بومی مدیترانه بوده که بیش از 2000 سال پیش رشد کرده است. این گیاه بین 30 تا 200 سانتمیتر رشد می کند، ساقه های آن پنبه ای، برگ های آن خار دار مخروطی یا مستطیل شکل و گل های آن به رنگ قرمز یا بنفش می باشند.
بهترین میزان مصرف گیاه خار مریم به فرم های مختلف بین 20 تا 300 میلی گرم در روز می باشد.خارمریم طبع
منابع : organicfacts – draxe – medicalnewstoday
فال حافظ
متن عاشقانه متن زیبا
صفحه اصلی تبلیغات تماس با ما درباره ما
مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.
گیاه خار مریم خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به کاهش علائم هپاتیت و افزایش شیر مادر کمک می کند.
گیاه خارمریم یک آنتی اکسیدان با اثر ترمیمی و ضدالتهابی موثر برای بدن است. دکتر تینا رادش متخصص تغذیه و انرژی درمانی با بیان این مطلب افزود: خارمریم حاوی ترکیبی به نام «سیلیمارین» است که دارای خاصیت حفاظت کنندگی از کبد بوده و به کاهش علایم هپاتیت کمک میکند.
این گیاه مفید خاصیتهایی همچون آنتی اکسیدان، اثر ترمیمی و ضدالتهابی دارد که در بهبود بسیاری از بیماریها بسیار مفید است و همین طور خارمریم موجب افزایش شیرمادر و مصرف آن حتی در طولانی مدت عوارض نداشته و فقط در بعضی موارد ممکن است موجب اسهال خفیف شود.
طبیعت گیاه خار مریم گرم است.
خارمریم طبع
خواص گیاه خار مریم بهطور خلاصه عبارتند از:
خار مریم (Silybum marianum)
· تنتور
· مصرف خوراکی
· عرق گیاهی
· کمک به درمان سرطان پروستات، سرطان سینه و سرطان رحم
· درمان اختلالات فوق کلیوی و سندرم روده ملتهب
· تقویت کبد و دفع سموم از بدن
· کاهش قند خون
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
خارمریم طبع
وب سایت
خبرنامه شبکه گیاهی ایران شامل اخبار و اطلاعات منتشر شده در سایت بصورت دوره ای، جهت اطلاع رسانی به ایمیل شما ارسال خواهد گردید.
تمامی اطلاعات شما نزد شبکه گیاهان ایران محفوظ بوده و در اختیار فرد یا گروه دیگر قرار نمی گیرد.
نقل مطالب با ذکر منبع مجاز است.
پوسته توسط Colorlib قدرت گرفته از WordPress
کبد چرب بیماری شایعی است که این روزها خیلی از آن رنج می برند که متاسفانه عامل اصلی این نوع بیماری، عدم رعایت تغذیه سالم و افراط در مصرف غذاهای چرب و مضر است که اگر به موقع کنترل و مداوا نشود مشکلات بسیاری را به همراه خواهد داشت.
افراط در خوردن عرقیجات سرد عامل تشدید کبد چرب است. طبع کبد گرم و تر است و وقتی افراد به صورت افراطی عرقیجات با مزاج سرد می خورند طبع کبد تغییر پیدا می کند و به صورت کبد تنبل و چرب در می آید. متاسفانه برخی ها به مردم که مشکل کبد دارند عرق شاه تره یا کاسنی می دهند و این باعث تشدید کبد چرب می شود، در حالی که زمانی بهتر است کاسنی یا شاه تره مصرف شود که کبد بیش از اندازه داغ شده باشد که با مشورت پزشک مجاز به مصرف آن هستند.
چربی زیاد و خوردن آب یخ در وسط غذا یکی از عوامل به وجود آمدن کبد چرب است که متاسفانه خیلی از افراد این دو مورد را رعایت نمی کنند. گیاه خار مریم به دلیل طبع گرم، بهترین گیاه برای درمان کبد چرب است. همچنین عرق نسترن و عناب و سیاهدانه برای کبد چرب مفید هستند.
ریسک کبد چرب در افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر از افراد لاغر است. بنابراین کسانی که بیماری چاقی و اضافه وزن دارند باید خیلی مواظب باشند که با تغذیه سالم و ورزش از این بیماری پیشگیری کرده یا آن را کنترل کنند. متاسفانه کودکان و جوانان این روزها به سمت غذاهای فست فودی و آماده روی آورده اند که از دیدگاه طب سنتی رد شده است و همین عامل اصلی ایجاد کبد چرب است. در حالی که مصرف سبزیجات، خام خوری و پرهیز از مصرف غذاهای آماده و چرب در پیشگیری از این بیماری موثر است.
کبد از اعضای رییسه بدن است و نقش اساسی در بدن ایفا می کند. یکی از عوامل دیگر در آسیب رساندن به کبد، استرس و اضطراب است که امروزه متاسفانه خیلی ها دچار آن هستند. بسیاری از افراد تا زمانی که بیماری سراغ شان نیامده، مراقب وضعیت بدن و سلامت خود نیستند. شاید مصرف بی رویه انواع و اقسام فست فودها، استعمال دخانیات و عدم تحرک نمونه بسیار خوبی از همین بی توجهی افراد نسبت به بدن است، با این وجود می توان با انجام مجموعه ای از کارها جلوی ابتلا به خیلی از بیماری ها را گرفت.خارمریم طبع
برای مثال کبد چرب یکی از بیماری هایی است که می توان تا حد زیادی از آن پیشگیری کرد. کبد چرب بیماری شایعی است و با شهرنشینی و زندگی ماشینی روز به روز هم بر تعداد مبتلایان اضافه می شود. دکتر فاطمه نجات بخش، متخصص طب سنتی ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران این بیماری را از نگاه طب سنتی بررسی می کند.
نگاه طب کلاسیک به کبد چرب با نگاه طب سنتی به این بیماری متفاوت است. کبد چرب از نظر طب کلاسیک زمانی اتفاق می افتد که افزایش و تجمع چربی در بافت کبد وجود داشته باشد و گاهی همین مسئله می تواند باعث به وجود آمدن بدخیمی در کبد (سرطان) یا سیروز کبدی شود اما از نظر طب سنتی هر عاملی که باعث ایجاد سوءهضم شود، کبد چرب ایجاد می کند.
معده هضم غذا را برعهده دارد و مواد غذایی از معده به کبد می روند، در نتیجه هر عاملی که در معده ایجاد سوء هضم کند می تواند در کبد انسدادهای ریز ایجاد کند و در نهایت این انسدادهای ریز، کبد چرب را به وجود می آورند. بنابراین محصول هضم معده که وارد کبد می شود باید از کیفیت مناسب برخوردار باشد.
کبد چرب چه علائمی دارد؟
افراد در هر سنی می توانند به کبد چرب مبتلا شوند؛ حتی کودکانی که تحرک ندارند و پرخوری می کنند نیز به کبد چرب مبتلا می شوند. کبد چرب در افرادی که اضافه وزن دارند، بیشتر دیده می شود. مبتلایان به کبد چرب، بدن سست و لختی دارند و معمولا پوست شان سفید است. این گروه بعد از خوردن غذای چرب و سنگین احساس درد و سنگینی در قسمت راست و بالای شکم می کنند، ضمن اینکه حس کرختی و سنگینی در کل بدن هم احساس می شود.
پوست مبتلایان به کبد چرب شادابی و طراوت ندارد و معمولا نوعی بدرنگی در پوست ایجاد می شود. سرد بودن بدن یکی دیگر از علائم ابتلا به کبد چرب است، طوری که این افراد از گرمایی بودن شکایت دارند ولی در واقع با لمس بدن، سردی بدن کاملا احساس می شود.
هرگز ناشتا، آب سرد ننوشید
اگرچه نوشیدن آب برای بدن ضروری است ولی نوشیدن آب هم مثل غذا خوردن، اصول خاص خودش را دارد. نوشیدن آب و مایعات نباید قبل از غذا یا در بین آن باشد. نوشیدن آب و مایعات را باید به یک ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از غذا موکول کرد.
مایعات به ویژه آب هر چه سردتر باشند، آسیب بیشتری برای بدن به همره دارند. در نتیجه دمای مایعات باید متعادل باشد. نوشیدن آب صبح ها به صورت ناشتا، اواسط خواب و پس از بیداری ناگهانی، بعد از استحمام، بعد از رابطه جنسی و بعد از ورزش مضر است. نوشیدن آب باید به اندازه نیاز و در حد رفع تشنگی باشد. خود تشنگی می تواند به بدن آسیب وارد کند؛ بنابراین توصیه می شود افراد از نوشیدن بیش از اندازه آب یا تشنه ماندن خودداری کنند.
اگر غذا را نجوید ضرر می کنید
عوامل زیادی در سوء هضم نقش دارند و مهم ترین آنها خوب نجویدن یا سریع خوردن غذا است. افرادی که عادت دارند انواع و اقسام غذا را با هم بخورند یا غذاهای دیرهضم و زود هضم را با هم مصرف می کنند، بیش از دیگر افراد به مشکلات سوءهضم و کبد چرب دچار می شوند. قبل از اینکه معده از غذای قبلی کاملا تخلیه نشده باشد، نباید بلافاصله غذای دیگری خورد. یکی دیگر از عواملی که می تواند باعث ابتلا به کبد چرب شود، عدم رعایت اعتدال در غذا خوردن است، کم خوری یا پرخوری، به ویژه پرخوری می تواند با مشکل سوء هضم همراه باشد.
کمتر غذاهای سرد و غلیظ و لزج بخورید
انتخاب نوع غذا در پیشگیری از ابتلا به کبد چرب مهم است. استفاده بیش از اندازه از غذاهایی که طبع سرد، به ویژه طبع سرد و تر دارند در تمامی افراد، به خصوص افراد سرد مزاج مشکلات گوارشی به همره دارد و می تواند باعث ابتلا به چربی کبد شود.
انواع ترشی، لبنیات به ویژه ماست و دوغ، آلو، هلو، مرکبات، گیلاس، آلبالو، خیار، گوجه و … همگی باید در حد اعتدال مصرف شوند چون استفاده بیش از اندازه آنها مشکل ساز است. استفاده بیش از اندازه از غذاهای غلیظ و لزج مانند کله پاچه، حلیم، آش رشته، ماکارونی، لازانیا، پاستا، بامیه، فست فودها، برنج و ماهی (سرد و تر و لزج) و … در ایجاد اختلال سوء هضم و ابتلا به کبد چرب نقش دارند. همچنین استفاده زیاد و مکرر از شیرینی های چرب و غلیظ مانند انواع شیرینی های قنادی می تواند باعث ابتلا به کبد چرب شود.
نگذارید بدن تان سرد شود
هر عاملی که موجب سرد شدن بدن، به ویژه سرد شدن دستگاه گوارش و کبد شود، می تواند باعث ابتلا به کبد چرب شود. یکی از این عوامل، بی حرکتی و سکون است؛ البته فعالیت بیش از حد و سنگین بدنی هم می تواند در ابتلا به کبد چرب نقش داشته باشد. خواب، بین شش تا هشت ساعت برای افراد کافی است ولی خواب بیش از اندازه مشکل ساز می شود. استرس یکی دیگر از عواملی است که مشکلات گوارشی، به ویژه کبد چرب را به همراه دارد. در نتیجه باید این عوامل در زندگی به حداقل برسند.
خوراکی ها را با مصلح شان بخورید
افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند، باید حجم غذای خود را کاهش دهند و از پرخوری بپرهیزند. روزه داری در بهبود وضعیت این افراد تاثیر زیادی دارد. غذای شب باید سبک و با حجم کم باشد، همچنین بین صرف وعده شام تا خواب حداقل دو ساعت فاصله ایجاد شود. این دسته از افراد باید از خوردن غذاهای سرد پرهیز کنند و در صورت مصرف، آنها را با مصلح غذاها استفاده کنند.
استفاده از ادویه هایی مثل زیره، زنجبیل، سیاهدانه، آویشن، نعنا، فلفل، دارچین، میخک و هل در غذاها به دلیل خاصیت گرمی می تواند مفید واقع شود. این ادویه ها در تقویت کبد هم نقش دارند. افرادی که تمایل به مصرف ماست و دوغ دارند باید ماست را به صورت چکیده و در حجم کم مصرف کنند و دوغ را با استفاده از ماست چکیده درست کنند.
مصرف سبزیجات و زیتون همراه با غذا ایرادی ندارد ولی ماست نباید همره با غذا استفاده شود. استفاده از نبات و عسل هم در برطرف کردن سردی می تواند مفید باشد. به طور کلی استفاده از غذاهای گرم توصیه می شود ولی نباید در استفاده از غذاهای گرم هم افراط شود.
افراد مبتلا به کبد چرب باید از خوردن غذاهای پر رطوبت مثل شیر، میوه های آبدار و لبنیات پرهیز کنند یا آنها را با مصلح استفاده کنند. برای مثال مصلح ماهی، ادویه هایی مثل زعفران، فلفل و دارچین است. کباب کردن ماهی و استفاده از ماهی جنوب هم می تواند در کاهش سردی و رطوبت موثر باشد.
گوشت غلیظ نخورید
افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند نباید از گوشت های غلیظ استفاده کنند. گوشت گاو، گوساله و شتر در گروه گوشت های غلیظ قرار می گیرند و نباید مصرف شوند. گوشت گوسفند، مرغ محلی و بلدرچین گزینه های خوبی هستند. خوردن نخود آب که به همراه ادویه جات گرم مثل دارچین و زعفران درست شود و در آن شوید وجود داشته باشد، می تواند غلظت مواد داخل کبد را کم کند. برای درست کردن نخود آب می توان از آب گوشت، نخود، برنج و گوشت استفاده کرد. یکی دیگر از سبزی هایی که باعث تقویت کبد می شود شنبلیله است که استفاده از آن در غذاها به بیماران مبتلا به کبد چرب توصیه می شود.
خوراکی های دوست کبد
مبتلایان به کبد چرب می توانند برای تقویت کبد از پسته، بادام و فندق استفاده کنند. این افراد باید روزانه پنج عدد فندق، پنج عدد بادام و سه عدد پسته بخورند. مواد غذایی دیگر وجود دارند که برای کبد مفیدند. برای مثال انجیر و مویز. همچنین ترب نیز به باز شدن انسداد کبد کمک می کند.خارمریم طبع
مبتلایان به کبد چرب به جای استفاده از آب بهتر است ماءالعسل (ترکیب آب و عسل) بنوشند. این افراد می توانند گاهی اوقات به جای آب، عرق کاسنی و شاتره (به نسبت مساوی عرق کاسنی و شاتره) بنوشند. البته استفاده از رازیانه تنها به خانم ها توصیه می شود و آقایان نباید از آن استفاده کنند. اگرچه میوه های شیرین مثل توت و مویز برای کبد مفیدند ولی نباید در مصرف آنها افراط کرد.
نسخه
اگر آزمایش های شما نشان از چربی کبدتان دارد:
1. دو قاشق غذاخوری خاکشیر را در یک و نیم لیوان آب بجوشانید، یک لیوان باقی بماند. هر روز صبح ناشتا میل کنید و تا نیم ساعت چیزی نخورید.
2. هر روز یک استکان عرق کاسنی میل کنید .
3. هر روز یک استکان عرق شاتره میل کنید.
4. در برخی موارد که تشخیص آن با طبیب حاذق است، حجامت کبدی هم توصیه می شود.
نگران نباشید!
اگر شما مبتلا به کبد چرب هستید و این مطلب را تا به اینجا مطالعه کرده اید، برای تان مژده ای داریم و آن این است: «در صورت رعایت رژیم غذایی توصیه شده، انجام ورزش و تحرک بدنی مناسب و استفاده از روش های درمانی گیاهی موثر، این بیماری به صورت کامل و بدون بر جای گذاشتن هیچ نوع عارضه ای بهبود می یابد.»
پس: تا فرصت باقیست شروع کنید! تندرستی ارزشمندترین هدیه خداوند به انسان است، برای یک شروع خوب، هنوز فرصت باقی است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به
میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.
13,000 تومان
فرآورده های گیاهی فیض
بعد از غذا یک فنجان میل شود
گرم
خارمریم طبع
ارسال رایگان برای خرید های بالای 200 هزار تومان با پست یا تیپاکس و باربری برای سفارشات با وزن بالا
پشتیبانی 24 ساعته و برخط
در صورت هرگونه مشکل در ارتباط با محصول آنرا بازپس بفرستید
بدون هیچگونه واسطه مستقیما از شرکت خرید کنید
خار مریم نام گیاهی دارویی است از خانواده گلستارهایها که در نزد مردم ایران با اسم ماریتیغال، خار علیص، خارسه و خارشیری نیز شناخته شده بوده، این گیاه خودرو بوده و در صحراهای ایران به عمل میآید. گیاه خار مریم، که بومی خاورمیانه، اروپا و آمریکای شمالی است سالهاست که برای درمان بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد و در کاهش علایم پیری بسیار موثر است و نقش مهمی در سم زدایی از بدن و به ویژه کبد دارد.
مواد موجود در گیاه ماریتیغال (خار مریم) دارای خواص ضد سرطانی بوده و میتواند در پیشگیری و درمان بسیاری از سرطانها موثر باشد. از دیگر خواص خار مریم، کاهش کلسترول خون، افزایش سیستم ایمنی بدن، کاهش عوارض جانبی در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی است. قسمتهای مورد استفاده این گیاه، ریشه، اندام هوایی و بذر آن است، لیکن از بذر آن به شکل عمده در منابع دارویی استفاده میشود. در ادامه این مطلب با خواص عرق خار مریم و چگونگی نحوه مصرف آن آشنا شوید.
fateme
– آگوست 27, 2019
سلام
خیلی ممنون از محصولات با کیفیتتون
من قبلا گلاب و نعناع فیض رو هم مصرف کردم واقعا عالی بودن
خدا عجرتون بده من بعد از خوردن عرق خارمریم فیض توی یکی دوماه مشکل چربی کبدم تا حد زیادی رفع شد.
iadmin
– آگوست 28, 2019
سلام و وقت بخیر
بسیار خرسندیم که باعث رضایت شما مشتریان عزیز هربال استور شده ایم.
هدف ما رضایت شماست.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه شما *
نام *
ایمیل *
آدرس ایمیل:
فیض استور فروشگاه رسمی شرکت فرآورده های گیاهی فیض کاشان میباشد.
کلمه کاربری یا ایمیل *
رمز عبور *
ورود
۲۰ درصد تخفیف برروی تمامی محصولات با کد: feizoffer
ارائه خدمات درمانی پیشرفته در یک محیط آرام، پویا و کارآمد مبتنی بر پایبندی به ارزش های انسانی
Name
E-mail
خارمریم طبع
Notify me of follow-up comments
باعلم – درمان جوش ، علائم بارداری، زایمان طبيعی ، جلوگیری اورژانسی ، انواع پیتزا ، مجله علمی آموزشی، مشاوره ازدواج ، دارونامه، علائم بیماری ها
جدیدترین مطالب
جدیدترین روش کاشت مو در ایران
پنج راه تقویت ایمنی بدن با کفیر ناری چیست؟
چگونه در اینستاگرام تبلیغ کنیم؟ – زود، تند و سریع
خارمریم طبع
رفع خطای صفحه سبز یا صفحه مرگ در ویندوز 10
کاردون، بزرگترین مرکز تعمیرات تلویزیون
در سامانه رزرو اینترنتی الی گشت، امکان خرید بلیط هواپیما و تور کیش و همچنین رزرو اتاق در تمامی هتل های کیش فراهم شده است
خرید بلیط هواپیما برای تمام مقاصد داخلی و خارجی از تمام خطوط ریلی کشور با قیمت مناسب
تیک بان سایت معتبر خرید اینترنتی بلیط هواپیما
چت روم
درمان ناراحتیهای کبد و خنثی کردن مسمومیت قارچ سمی از خواص عرق خار مریم بوده، نحوه مصرف این گیاه به صورت تنتور، دم کرده و قرصهای گیاهی است.
خار مریم نام گیاهی دارویی است از خانواده گلستارهایها که در نزد مردم ایران با اسم ماریتیغال، خار علیص، خارسه و خارشیری نیز شناخته شده بوده، این گیاه خودرو بوده و در صحراهای ایران به عمل میآید. گیاه خار مریم، که بومی خاورمیانه، اروپا و آمریکای شمالی است سالهاست که برای درمان بیماریها مورد استفاده قرار می گیرد و در کاهش علایم پیری بسیار موثر است و نقش مهمی در سم زدایی از بدن و به ویژه کبد دارد. مواد موجود در گیاه ماریتیغال (خار مریم) دارای خواص ضد سرطانی بوده و میتواند در پیشگیری و درمان بسیاری از سرطانها موثر باشد. از دیگر خواص خار مریم، کاهش کلسترول خون، افزایش سیستم ایمنی بدن، کاهش عوارض جانبی در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی است. قسمتهای مورد استفاده این گیاه، ریشه، اندام هوایی و بذر آن است، لیکن از بذر آن به شکل عمده در منابع دارویی استفاده میشود. در ادامه این مطلب با خواص عرق خار مریم و چگونگی نحوه مصرف آن آشنا شوید.
خارمریم طبع
طبیعت عرق خار مریم گرم است و خواص دارویی آن عبارتند از:
از گیاه خار مریم به شکل دم کرده، تنتور و یا مستقیما از عرق آن، استفاده میکنند، همچنین برای استفاده بیشتر از خواص گیاه خار مریم میتوان گلچههای آن را همانند کنگر فرنگی خورد.
طرز تهیه تنتور:
یکی از بهترین اشکال دارویی گیاهان که از زمانهای قدیم مورد استفاده بودهاند محلولهای هیدروالکلی تنتور (مخلوط آب و الکل) عصاره گیاهان میباشد. در این روش گیاه خشک و یا تازه در محلول 25 درصد الکل و آب (25 قسمت الکل و 75 قسمت آب) قرار میگیرد. کلیه قسمتهای گیاه ممکن است مورد مصرف قرار گیرد. تنتور خار مریم را تا دو سال میتوان استفاده کرد. مقدار استفاده از این تنتور، 15 تا 25 قطره و روزانه 4 الی 5 مرتبه است و بهتر است قبل از مصرف، تبخیر الکل انجام گیرد.
طرز تهیه دم کرده:
5/3گرم دانههای نیمکوب شده خار مریم را در 150 سی سی آب جوش به مدت 10 الی 15 دقیقه دم کنید. روزانه 3 نوبت و نیم ساعت قبل از غذا مصرف شود.
طرز تهیه عرق خار مریم:
برای تهیه عرق خار مریم، ابتدا آب و گلچههای گیاه را میجوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام میشود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق خار مریم است.
فراوردههای دارویی خار مریم:
از خار مریم قرص گیاهی با نام لیورگل 70 و 140 میلی در داروخانهها موجود است كه همراه داروهای تجویزی دیگر توسط پزشك معالج برای درمان بیماریهای کبدی و جلوگیری از پیشرفت دیابت و كنترل آن به جای اصل گیاه میتوان استفاده نمود.
مصرف عرق خارمریم حتی در طولانی مدت عوارض نداشته و فقط در بعضی موارد ممکن است موجب اسهال خفیف شود. البته لازم به ذکر است گیاه خار مریم نباید همزمان با داروهایی که متابولیزم آنها در کبد است مانند آسپرین، استامینوفن و غیره استفاده شود، همچنین اگر داروی خاصی مصرف میکنید و یا به هر گونه بیماری مبتلا میباشید قبل از مصرف گیاه و عرق خار مریم با پزشک مشورت کنید.
درمان ناراحتیهای کبد و خنثی کردن مسمومیت قارچ سمی از خواص عرق خار مریم بوده، نحوه مصرف این گیاه به صورت تنتور، دم کرده و قرصهای گیاهی است.
خار مریم نام گیاهی دارویی است از خانواده گلستارهایها که در نزد مردم ایران با اسم ماریتیغال، خار علیص، خارسه و خارشیری نیز شناخته شده بوده، این گیاه خودرو بوده و در صحراهای ایران به عمل میآید. گیاه خار مریم، که بومی خاورمیانه، اروپا و آمریکای شمالی است سالهاست که برای درمان بیماریها مورد استفاده قرار می گیرد و در کاهش علایم پیری بسیار موثر است و نقش مهمی در سم زدایی از بدن و به ویژه کبد دارد. مواد موجود در گیاه ماریتیغال (خار مریم) دارای خواص ضد سرطانی بوده و میتواند در پیشگیری و درمان بسیاری از سرطانها موثر باشد. از دیگر خواص خار مریم، کاهش کلسترول خون، افزایش سیستم ایمنی بدن، کاهش عوارض جانبی در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی است. قسمتهای مورد استفاده این گیاه، ریشه، اندام هوایی و بذر آن است، لیکن از بذر آن به شکل عمده در منابع دارویی استفاده میشود. در ادامه این مطلب با خواص عرق خار مریم و چگونگی نحوه مصرف آن آشنا شوید.
طبیعت عرق خار مریم گرم است و خواص دارویی آن عبارتند از:
خارمریم طبع
از گیاه خار مریم به شکل دم کرده، تنتور و یا مستقیما از عرق آن، استفاده میکنند، همچنین برای استفاده بیشتر از خواص گیاه خار مریم میتوان گلچههای آن را همانند کنگر فرنگی خورد.
طرز تهیه تنتور:
یکی از بهترین اشکال دارویی گیاهان که از زمانهای قدیم مورد استفاده بودهاند محلولهای هیدروالکلی تنتور (مخلوط آب و الکل) عصاره گیاهان میباشد. در این روش گیاه خشک و یا تازه در محلول 25 درصد الکل و آب (25 قسمت الکل و 75 قسمت آب) قرار میگیرد. کلیه قسمتهای گیاه ممکن است مورد مصرف قرار گیرد. تنتور خار مریم را تا دو سال میتوان استفاده کرد. مقدار استفاده از این تنتور، 15 تا 25 قطره و روزانه 4 الی 5 مرتبه است و بهتر است قبل از مصرف، تبخیر الکل انجام گیرد.
طرز تهیه دم کرده:
5/3گرم دانههای نیمکوب شده خار مریم را در 150 سی سی آب جوش به مدت 10 الی 15 دقیقه دم کنید. روزانه 3 نوبت و نیم ساعت قبل از غذا مصرف شود.
طرز تهیه عرق خار مریم:
برای تهیه عرق خار مریم، ابتدا آب و گلچههای گیاه را میجوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام میشود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق خار مریم است.
فراوردههای دارویی خار مریم:
از خار مریم قرص گیاهی با نام لیورگل 70 و 140 میلی در داروخانهها موجود است كه همراه داروهای تجویزی دیگر توسط پزشك معالج برای درمان بیماریهای کبدی و جلوگیری از پیشرفت دیابت و كنترل آن به جای اصل گیاه میتوان استفاده نمود.
مصرف عرق خارمریم حتی در طولانی مدت عوارض نداشته و فقط در بعضی موارد ممکن است موجب اسهال خفیف شود. البته لازم به ذکر است گیاه خار مریم نباید همزمان با داروهایی که متابولیزم آنها در کبد است مانند آسپرین، استامینوفن و غیره استفاده شود، همچنین اگر داروی خاصی مصرف میکنید و یا به هر گونه بیماری مبتلا میباشید قبل از مصرف گیاه و عرق خار مریم با پزشک مشورت کنید.
منبع: ستاره
16
طبع عرق خارمریم سرده یاگرم
گرم
عالی
اگر در هضم غذا دچار مشکل شدهاید، نفخ میکنید، حالت تهوع دارید و غیره احتمال دارد کبدتان به مشکل برخورده باشد. یعنی اینکه باکش پر شده و دیگر نمیتواند مواد زائد را دفع کند. اینگونه میشود که بدن دچار مشکل میشود. تمیز کردن کبد کار سختی نیست. برای اینکه احساس سبکی بکنید با چند توصیهی ساده و بدون خطر میتوانید کبدتان را تمیزکاری کنید. با ما همراه باشید.خارمریم طبع
برای اینکه دچار مشکلات گوارشی نشوید لازم است که به طور منظم به فکر تمیز کردن کبدتان باشید. لیموترش میتواند باعث تحریک ترشح صفرا شده و تمام سموم و مواد زائد انباشتهشده در کبد را تمیز کند.
روش استفاده
سه عدد لیموترش را بدون برش دادن داخل یک ظرف حاوی آب سرد بیندازید. اجازه دهید آب به مدت سه دقیقه داغ شده و به جوش برسد. سپس آن را خنک و لیموترشها را از آن خارج کنید. آب لیموترشها را بگیرید و به همان آب اضافه کنید. هر روز صبح ناشتا و همچنین بین وعدههای غذایی از این آب لیموترش میل کنید.
زمانی که کبد اشباع میشود نمیتواند به درستی به وظایفش عمل کند و اینگونه میشود که به زحمت میافتد. وقتی کبد درست کار نکنید گوارش شما نیز با مشکل مواجه میشود. رزماری باعث افزایش ترشح صفرا میشود که کبد را تمیز و به عملکرد خوب آن کمک میکند.
روش تهیه
15 گرم برگ خشک رزماری را در یک لیتر آب ریخته و به مدت 15 دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و روزانه چند فنجان از این جوشانده میل کنید.
حالت تهوع، مشکلات کلیوی و حتی اختلالات جنسی و غیره میتواند ناشی از اشباع شدن کبد باشد. زمانی که ضایعات زیادی در کبد تجمع کرده باشد علائم زیادی را نشان میدهد. برای کمک به تمیز شدن و عملکرد خوب کبد میتوانید از افشرهی خوراکی نعنا استفاده کنید.
روش تهیه
دو قطره افشرهی خوراکی نعنا فلفلی را در یک قاشق چایخوری عسل بچکانید و در دهان بگذارید. همچنین میتوانید یک قطره افشرهی خوراکی رزماری، یک قطره افشرهی خوراکی نعنا و یک قطره افشرهی خوراکی ترخون را با هم مخلوط کرده و روزانه دو مرتبه کبدتان را خلاف عقربههای ساعت ماساژ دهید.
برای تمیز کردن کبد یک دورهی درمانی با گیاه قاصدک را در پیش بگیرید. گیاه قاصدک ترشح صفرا را تحریک کرده و مواد زائد را از بدن دفع میکند. مواد زائدی که در کبد انباشته میشوند اجازه نمیدهند که توکسین های خون تصفیه و چربیها هضم شوند.
روش تهیه
برای هر 150 میلیلیتر آب جوش یک تا چهار گرم ریشهی خشک گیاه قاصدک لازم دارید. این گیاه را دم کنید و روزانه سه تا چهار مرتبه میل کنید.
روغن زیتون برای کبد بسیار فوقالعاده است به خاطر اینکه خواص ملینی دارد. این روغن کبد را تمیز و مشکلات کبدی را رفع میکند.
روش استفاده
روغن زیتون را با آب لیموترش مخلوط کنید. به مدت پنج روز با شکم خالی این ترکیب را بنوشید.
وقتی کبد درست کار نکنید گوارش شما نیز با مشکل مواجه میشود.
رزماری باعث افزایش ترشح صفرا میشود که کبد را تمیز و به عملکرد
خوب آن کمک میکند
خارمریم طبع
آرتیشو یا همان کنگر فرنگی باعث تحریک ترشح صفرا میشود و به این ترتیب به دفع توکسینها یا همان سموم انباشته شده در کبد کمک میکند. محققان عصارهی این گیاه را به موشهای آزمایشگاهی تزریق کرده و خواص محافظتی آن را روی کبد مشاهده کردند.
روش استفاده
10 تا 20 برگ آرتیشو را در نیم تا یک لیتر آب و به مدت 15 دقیقه بجوشانید. در طول روز بعد از غذا از این محلول میل کنید.
نارسایی کبدی، سنگ صفرا، سیروز (التهاب مزمن بافت کبدی) و غیره. همهی اینها زمانی به وجود میآید که کبد اشباعشده و پر از سم باشد. از گیاه خارمریم میتوان برای تحریک ترشح صفرا و همچنین دفع مواد زائد انباشتهشده در کبد استفاده کرد.
روش استفاده
2.5 گرم عصارهی گیاه خارمریم را با یک چهارم لیتر آب مخلوط کنید. هر روز قبل از غذا (سه مرتبه در روز) از این عصاره میل کنید. عصارهی این گیاه به صورت کپسول یا به شکل مایع در بازار وجود دارد.
فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
7 سـمزُدای طـبـیـعــی
ناگفتههای سم زُدایی
14 مادهی غذایی برای راندن سموم از بدن
بخور و نخورهای کبدی
بخور نخورهای کبد چرب
رابطهی رژیم غذایی و کبد چرب
خارمریم طبع
کبدی سالم با تغذیه ای سالم
نکات تغذیه ای در هپاتیت (1)
نکات تـغــذیه ای در هپــاتیــت(2)
0