ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد

دوره مقدماتی php
ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد
ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد

دوران بارداری دوران زیبایی است و تنها بخش سخت آن ویار بارداری و رژیم غذایی برای پیشگیری از اضافه وزن بالاست. در این دوران باید مراقب باشید به اندازه و متعادل غذا بخورید. یکی از راهکارهای برای حفظ زیبایی در این دوران استفاده از روغن زیتون در بارداری است. در این مطلب به شما خواهیم گفت که روغن زیتون در بارداری چگونه مصرف کنیم و نیز فواید اسفاده از روغن زیتون در بارداری چیست؟

همان‌قدر که مهم است روی مصرف تمام گروه‌‌‌‌های غذایی در دوران بارداری تمرکز کنید توجه به نوع روغن‌‌‌‌های مصرفی هم اهمیت ویژه‌ای دارد.

– روغن زیتون یکی از بهترین روغن‌هایی است که نه تنها خانم‌‌‌‌های باردار بلکه تمامی افراد می‌توانند انتخاب کنند.

 افزودن روغن زیتون به رژیم غذایی در دوران بارداری فواید بی‌شماری دارد.ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد

 در این مقاله بیشتر به خواص روغن زیتون و میزانی که باید در دوران بارداری مصرف شود می‌پردازیم:

دوره مقدماتی php

روغن زیتون در بارداری

درخت زیتون که میوه زیتون بار می‌آورد بومی منطقه مدیترانه است. روغن زیتون از فشردن دانه‌‌‌‌های زیتون به دست می‌آید و یکی از اجزای اصلی آشپزی اسپانیایی، یونانی، پرتغالی و ایتالیایی است و غیر از آشپزی در صنعت آرایش و پزشکی هم کاربرد دارد.  

روغن زیتون بوی خاصی دارد که به اثبات رسیده افزودن آن به مواد غذایی با خواص بی‌شماری همراه است. در اینجا به 5 خاصیت آن در دوران بارداری اشاره می‌کنیم:

آیا مصرف روغن زیتون در بارداری مجاز است؟ بله. نه تنها مصرف این روغن ایمن است بلکه خواص بسیاری هم برای مادر باردار دارد. روغن زیتون حاوی ویتامین‌‌‌ها و اسید‌‌‌‌های چربی است که در رشد جنین و سلامت مادر تاثیر گذار است. غیر از این، خواص دیگری هم دارد که به آن می‌پردازیم:

روغن زیتون حاوی ویتامین A است که به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و از خانم باردار در برابر عفونت‌‌‌ها محافظت می‌کند. ویتامین A همچنین در داشتن چشمانی سالم و تکامل بینایی در جنین در حال رشد هم موثر است.

بر اساس تحقیقات انجام شده نوزادان مادرانی که در دوران بارداری روغن زیتون مصرف کرده‌اند در مقایسه با سایر نوزادان رشد بهتری دارند. عکس العمل‌‌‌‌های روانی در این نوزادان نیز بسیار بهتر و پیشرفته‌تر است.

روغن زیتون حاوی اسید چرب امگا 3 است که برای قلب بسیار مفید بوده و در رشد جنین زنان باردار تاثیر قابل توجهی دارد. بر اساس برخی مطالعات به اثبات رسیده ترکیبات موجود در روغن زیتون کارکردهای مغزی جنین را تقویت کرده و بعد از تولد به یادگیری بهتر مهارت‌‌‌ها کمک می‌کند. همچنین بین مصرف روغن زیتون در دوران بارداری توسط مادر و وزن، قد و رشد مغزی در جنین ارتباطی وجود دارد. (تکامل بینایی، شنوایی و مغز جنین در رحم مادر)

روغن زیتون حاوی مقادیر بالایی از ویتامین E نیست ولی به دلایل تاثیراتی که در برابر اکسیداسیون دارد، همان مقدار ویتامین E موجود در آن برای خانم باردار کفایت می‌کند. ویتامین E به رشد جنین و آماده شدنش برای تنفس اکسیژن بعد از تولد کمک می‌کند.(آسم نوازد نتیجه کمبود ویتامین E در بدن مادر بارداری)

مصرف روغن زیتون در دوران شیردهی نیز سبب انتقال ویتامین ٍ Eاز طریق شیر به نوزاد شده و مخصوصا در نوزادان نارس به رشد و کارکرد بهتر کلیه‌‌‌ها و پانکراس کمک می‌کند.

مصرف روغن زیتون در دوران بارداری به کاهش بروز ترک‌‌‌‌های پوستی یا استریا کمک می‌کند دلیل بروز این ترک‌‌‌ها باز شدن ماهیچه‌‌‌‌های شکمی مخصوصا در سه ماهه آخر بارداری است.

مصرف مرتب روغن زیتون در دوران بارداری سبب کاهش بروز این نوع ترک‌‌‌ها یا حتی محو کامل آنها بعد از بارداری می‌شود. گمان نکنید با یکی دو وعده مصرف روغن زیتون معجره‌ای رخ می‌دهد. حداقل برای چندین هفته باید مصرف این روغن را ادامه دهید تا اثرات آن را ببینید.

اثرات مفید روغن زیتون در بارداری بر سلامت مادر ثابت شده است و غیر از مصرف خوراکی می‌توانید از خواص موضعی آن بر پوست هم استفاده کنید اما فراموش نکنید میزان کالری این روغن نیز همانند سایر روغن‌هاست و مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند دردسرساز باشد. پس قبل از افزودن آن به برنامه غذایی حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید.

مطالعه بیشتر:

پیشگیری و کاهش ترک های پوستی و کشیدگی های پوستی در بارداری

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین

منبع: momjunction 

 

نویسنده :
تیم تالیف و ترجمه نی نی پلاس

مصرف دارو در بارداری

مصرف دارو در بارداری

مراقبت های بارداری

مراقبت های بارداری

مصرف دارو در بارداری

مصرف دارو در بارداری

ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد

مراقبت های بارداری

این بخش در حال طراحی می باشد

سلامت نیوز:بارداری ممکن است باعث شک شما در زمینه مصرف مواد مختلف غذایی شود. اگر شما هم اکنون شک دارید که روغن زیتون یا خود آن را در طول بارداری استفاده کنید یا نه؟ بهتر است با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ، قبل از مصرف هر چیزی باید به این نکته توجه کنید که آیا آن ماده در زمان بارداری ضرری برای شما یا جنین دارد یا نه. درباره زیتون و روغن زیتون می‌توانیم بگوییم با خیال راحت آن را مصرف کنید. در حقیقت مصرف زیتون و روغن آن نه تنها برای مادر بلکه برای نوزاد نیز بسیار مفید است.

فواید زیتون و روغن زیتون در بارداری

زیتون و روغن زیتون حاوی فیبر، روغن‌های اشباع نشده و آهن است.همچنین سرشار از ویتامین E است. مصرف زیتون و روغن زیتون برای دستگاه گوارش بسیار مناسب است و مصرف آن در بارداری بسیار اهمیت دارد.میزان ویتامین E روغن زیتون خیلی زیاد نیست اما همین مقدار کم تاثیر مثبت به سزایی دارد. ویتامین E یکی از شاخص های کمک کننده است که باعث می‌شود نوزاد به محض تولد بتواند نفس بکشد و اکسیژن را به ریه‌های خود وارد کند.به همین علت در نوزادانی که زودتر از موعد به دنیا می‌آیند و از شیر مادر استفاده می‌کنند تاثیر مثبت زیادی دارد.

تاثیر زیتون و روغن زیتون بر جنین

ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد

مصرف زیتون و روغن زیتون در زمان بارداری بر رشد و نمو جنین تاثیر مثبت زیادی دارد. زیتون و روغن آن به دلیل داشتن امگا ۳ روی قلب جنین اثر می‌گذارد و همچنین باعث بهبود عملکرد مغز جنین می‌شود.مصرف مداوم زیتون و روغن زیتون در زمان بارداری باعث یادگیری بهتر نوزاد بعد از تولد می‌شود و همچنین یکی از دلایل وزن‌گیری و افزایش قد جنین است.

کاهش ترک‌های شکم در مادر

یکی از عوارض بارداری که اغلب خانم های‌باردار آن را تجربه می‌کنند ایجاد شدن ترک روی پوست شکم است. این مشکل به دلیل بزرگ شدن شکم و رشد ماهیچه‌های شکمی اتفاق می‌افتد. اگر خانم‌های باردار تقریبا هر روز شکم خود را با مقداری روغن زیتون چرب کنند این اتفاق به میزان چشمگیری کمتر پیش می‌آید.



روغن زیتون را از بهترین انواع روغن می‌دانند و علت اصلی این امر میزان بسیار ناچیز اشباع بودن این روغن و فواید منحصر به فرد میوه زیتون است. استفاده از زیتون فواید بسیار زیادی دارد که از جمله می‌توان به زیبایی پوست اشاره کرد. متخصصان معتقدند مصرف زیتون و روغن زیتون در دوران بارداری فواید بسیار زیادی برای مادر و فرزند به دنبال دارد. با مجله لادن همراه باشید.

درخت زیتون درخت یا درختچه‌ای همیشه سبز و بدون خزان است. میوه درخت زیتون گوشتی و هسته‌دار با پوست براق و صاف است. زیتون خام بسیار تلخ‌مزه است و رنگ آن ابتدا سبز بوده که در نهایت به بنفش متمایل می‌شود. در ایران هم زیتون داخلی و هم خارجی وجود دارد. انواع مختلف زیتون داخلی عبارتند از: زرد، روغنی، ماری، فیشمی و دزفول و انواع خارجی آن بیشتر متعلق به کشورهای اسپانیا، یونان، فرانسه، ایتالیا و سوریه است. ترکیب شیمیایی زیتون رسیده شامل روغنی است که مخلوطی از اولئیک اسید، لینولئیک اسید و پالمیتیک اسید است. همچنین زیتون دارای سدیم، ویتامین A و E و آهن است. از این رو ارزش غذایی این گیاه پرخاصیت فراوان است و علاوه بر آن خواص درمانی بسیاری نیز دارد. در این مطلب خواص و فواید خوردن زیتون در بارداری و مصرف روغن آن در دوران بارداری گردآوری شده است.

مواد مغذی زیتون و روغن آن نقشی اساسی در رشد جنین در طول دوران بارداری ایفا می‌کنند و کمبود این مواد اثرات مضری بر رشد بچه خواهد داشت. مطالعات نشان داده رشد فرزندانی که مادرانشان در دوران حاملگی از زیتون و روغن زیتون استفاده کرده‌اند، از لحاظ قد، وزن، رفتار و واکنش‌های رفتاری، بهتر هستند. با توجه به اینکه جنین برای رشد نیاز به انواع ویتامین‌ها و به ویژه ویتامین E دارد، با وجود اینکه این ویتامین در روغن زیتون چندان فراوان نیست، اما به علت مقاومتش در مقابل اکسیداسیون کیفیت بالایی دارد. از آنجا که مقدار و نوع غذایی که در دوران بارداری مصرف می شود، نقش مهمی در تطبیق سوخت‌وسازی بدن مادر و رابطه‌اش با جنین دارد، استفاده از روغن زیتون در دوران بارداری برای سلامتی جنین بسیار موثر خواهد بود.

از دیگر خواص زیتون وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی ضدالتهاب موجود در آن است، که به عنوان یک ایبوپروفن طبیعی عمل می‌کند. روغن زیتون شامل oleocanthal است که ماده‌ای با خواص ضدالتهابی است و بسیار شبیه به خواص داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی عمل می‌کند، به طوری که حدود ۵۰ گرم روغن زیتون مقدار زیادی oleocanthal با خواص ضد التهابی دارد که شبیه به ۱۰ دوز ایبوپروفن برای بزرگسالان عمل می‌کند که این می‌تواند اثباتی در مورد خواص درمانی قوی زیتون باشد.ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد

در دوران بارداری به علت تاثیر هورمون‌ها، حرکت طبیعی روده‌ها کاهش یافته و یبوست ایجاد می‌شود. از فواید مصرف و خوردن زیتون و روغن زیتون در بارداری، رفع یبوست است.

استفاده موضعی از روغن زیتون در بارداری یکی از راه‌های درمان بی‌خطر و پیشگیری از ایجاد ترک‌هایی است که به خاطر بزرگ شدن شکم در بارداری ایجاد می‌شوند. ترک‌های بارداری، خطوطی فشرده روی پوست هستند که اغلب در ماه‌های آخر بارداری که شکم به سرعت بزرگ می‌شود تا کودک در حال رشد را در خود جای دهد، روی آن ایجاد می‌شود. ترک‌های بارداری در اثر تغییر بافت ارتجاعیِ زیر پوست ایجاد می‌شوند. این ترک‌ها بسته به پوست شما به رنگ صورتی، قهوه‌ای مایل به قرمز، بنفش یا قهوه‌ای تیره می‌باشند که در آینده کم‌رنگ می‌شوند، اما کاملا محو نخواهند شد. مرطوب نگه داشتن پوست شکم با روغن زیتون، در حین بزرگ شدن آن می‌تواند به کاهش خارش پوست و پیشگیری از ایجاد ترک کمک کند.

زیتون، سرشار از آهن است، با توجه به اینکه در دوران بـارداری نیـاز بدن به آهن افزایش چشمگیری می‌یابد، مصرف زیتون در بارداری بسیار مفید خواهد بود. در واقع توانایی سلول‌های قرمز خون در حمل اکسیژن در سراسر بدن در راه مناسب، وابسته به حضور آهن در خون است. اگر بدن زنان در دوران بارداری دچار کمبود آهن باشد، بافت‌های بدن و جنین به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی‌کنند و موجب ایجاد اختلال در رشد جنین می‌گردد. همچنین، آهن برای فرآیند تولید انرژی در بدن ضروری است. علاوه بر این، عملکرد مناسب بسیاری از آنزیم‌ها و سیستم ایمنی بستگی به مقدار کافی آهن موجود در بدن دارد.

یکی از مزایای اصلی مصرف روغن زیتون در طول بارداری، محتوای فوق‌العاده بالای اسیداولئیک آن است که برای تنظیم کلسترول بد، کاهش خطر ابتلا به ترومبوز وریدی و ریسک ابتلا به حمله قلبی بسیار مفید است. همچنین برای گردش خون مفید است که خطر ابتلا به آرتروسکلروز را کاهش می‌دهد.

با خواص بی‌نظیر روغن زیتون بیشتر آشنا شوید.

نقش روغن زیتون در سلامت پوست

۱۰ کاربرد جالب و متفاوت روغن زیتون

روش‌های استفاده از روغن زیتون برای تقویت مو

نقش روغن زیتون در بخش دارو و سلامت

 

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، برای داشتن یک نوزاد و بچه زیبا اضافه بر ژنتیک که در زیبایی نوزاد تاثیر دارد می توان از برخی مواد غذایی که تاثیر مثبت در زیبایی و قشنگی کودک دارد نیز در دوران بارداری استقاده کرد . و بعد از آن نیز نتیجه را که ان شاءالله یک فرزند زیبا و قشنگ می باشد را به احسن الخالقین سپرد. مواد غذایی مفید در دوران بارداری برای زیباترشدن جنین 1.شیر زعفرانی بسیاری از مادران باردار در طول بارداری از شیر زعفران استفاده میکنند که بهتر است مقدار زعفران آن زیاد نباشد، چون در مقادیر بالا باعث افزایش خطر سقط میشود. 2. شیره نارگیل اگر شما دیابت بارداری ندارید و یا حتی مستعد به ابتلا به آن هم نیستید، می توانید در برنامه غذایی خود از هسته نارگیل استفاده کنید. 3. مصرف روزانه شیر مادر باردار باید روزانه 2 تا 3 لیوان شیر مصرف کند، مخصوصا در سه ماهه اول بارداری نوشیدن شیر را فراموش نکنید که برای رشد جنین لازم و ضروری است. 4.مصرف تخم مرغ تخم مرغ نیز دارای پروتئین بالاست و بهتر است مادر باردار بصورت مرتب مخصوصا در سه ماهه دوم بارداری مصرف کند. 5. بادام و گردو مادر باردار بهتر است مرتب بادام و گردو خشک شده و یا تازه را در برنامه غذایی خود بگنجاند. 6. روغن زیتون بهتر است مادر باردار روغن مصرفی خود را با زیتون و دانه هسته انگور جایگرین کند. 7.پرتقال این میوه سرشار از ویتامین c است و برای تقویت و کلاژن سازی پوست جنین شما لازم است، پس در برنامه غذایی خود از این میوه استفاده کنید. 8. آناناس این میوه سرشار از آهن و ویتامین C می باشد و توصیه میشود آناناس تازه و یا آب آناناس را هفته ای یکبار مصرف کنید. مصرف رب انار در هنگام بارداری علاوه براینکه از ویار خوردن خاک، مهر، زغال، برفک یخچال نجات می‎دهد، تاثیر زیادی در زیبایی نوازد دارد. خوردن گلابی توسط پدر ، سبب زیبایی فرزند می شود .در کتاب کافی از امام صادق (ع) نقل شده : ایشان در حالی که به کودکی زیبا می نگریست فرمود : باید پدر این پسر بچه ، گلابی خورده باشد خوردن گلابی مایه قوت قلب ، پاکی معده ، صفای دل ، دلیری و زیبایی بچه می شود . خوردن کندور توسط زن باردار باعث زیادی عقل بچه ، باهوش ، پاکدل ، دانا و شجاع شدن پسر و خشخو و نیکو شدن دختر می شود . خوردن آب اناناس به همراه یک قاشق عسل برای نظافت، زیبایی و شادابی پوست مادر و جنین مفید است. سویا حاوی مواد معدنی غنی و ویتامین‌های D ، B2، A است و مصرف آن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است. همچنین سیب در زیبایی کودک نیز نقش زیادی ایفا می‎کند. اگر در ماه هشتم بارداری به دفعات بر سیب سرخ سورۀ یوسف خوانده شده و زن باردار بخورد کودکی زیبا خواهد داشت. مصرف انجیر و شنبلیله از ریزش مو جلوگیری کرده و سبب افزایش مو می‎گردد. اگر می‎خواهید نوزادی با چشمان شهلا و زیبا داشته باشید توصیه می‎شود مصرف رازیانه و بادیان را فراموش نکنید. مصرف به خطر سقط جنین را کاهش داده، نوزاد را خوش آب و رنگ کرده و از ویار زنان باردار جلوگیری می‎نماید. خوردن خربزه درهنگام بارداری باعث زیبایی جنین خواهد شد. خوردن عسل به زنان باردار توصیه می‌شود، زیرا دارای قند، آهن، پتاسیم، کلسیم، منگنز، سدیم و فسفر است. شلغم به خاطر داشتن کلسیم و فسفر برای رشد و نمو و استحکام استخوان بندی نافع است لذا خوردن آن به زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود. به زنان باردار شیر بنوشانید زیرا شیر در مشاعر کودک تاثیر نیکویی خواهد داشت. کسانی که غذای تند می‎خورند مبتلا به لک‌های صورت می‎شوند، چنانچه حامله باشند نوزادشان ممکن است لکه‌هایی در بدنشان داشته باشند. چنانچه مادر هنگام آبستن ادویه‌های تند مانند خردل یا دارچین و نعناع زیاد مصرف کند نوزاد مبتلا به اگزما می‎گردد. اگر میخواهید فرزندتان رنگ و روی خوب داشته باشد در هنگام بارداری سراغ دوستان کبد بروید. دوستان کبد عبارتند از: روغن زیتون- انار -روغن ماهی- کاسنی- کنگر- هویج- زرشک- شکر- نعناع.

خوردن توت فرنگی و هلو نیز در زیبایی رخ جنین و شادابی پوست زن باردار تاثیر دارد.

 منبع:بهداشت نیوز

انتهای پیام/ 

بازگشت به صفحه سایر رسانه‌ها

ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد

 

سعید مینایی در گفتگو با خبرنگار حوزه پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص مصرف میوه زیتون به دلیل نزدیکی با فصل تولید این محصول در کشور گفت: یکی از خوردنی‌هایی که باید کمتر در دوران بارداری مورد استفاده زنان باردار قرار بگیرد زیتون است  زیتون جزو میوه‌هایی محسوب می‌شود که به‌دلیل دارا بودن مواد مغذی مانند فیبر، آهن، مس و ویتامین E، مصرف آن برای بدن بسیار مفید بوده و متخصصان طب سنتی نیز مصرف آن را برای همه افراد توصیه می‌کنند.

وی گفت: جلوگیری از پوکی استخوان، جلوگیری از سرطان‌های متعدد، کاهش التهاب و ورم مفاصل، کمک به سیستم گوارشی، بهبود جریان خون، کنترل فشار خون، تقویت ایمنی، دفع سموم و درمان سرماخوردگی از جمله فواید مصرف زیتون برای بدن انسان است.

این کارشناس تغذیه افزود: از طرفی به‌دلیل وجود سدیم در زیتون، مصرف این ماده برای افرادی که فشار خون بالا دارند و از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند، توصیه نمی‌شود؛ همچنین مصرف زیتون برای زنان باردار نیز به‌دلیل وجود اسیدهای مختلف در آن توصیه نمی‌شود.

انتهای پیام/4110/

ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی – آنا می باشد

نوشته

نوشته

نوشته

نوشته

مطالب این سایت تنها جنبه اطلاع رسانی و
آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین
مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. لطفاً پیش از استفاده از سایت
صفحه
“شرایط استفاده از سایت”
را مطالعه فرمایید. استفاده از این سایت
بدان معناست که شما قبلاً صفحه “شرایط استفاده از سایت” را مطالعه کرده
و به مفاد آن واقفید. نقل مطالب این سایت با ذکر منبع و نشانی اینترنتی سایت بلامانع است



مطالب پر بازدید

روغن زیتون از را بهترین نوع روغن می نامند و علت اصلی این امر میزان بسیار ناچیز اشباعیت این روغن و فواید منحصر به فرد میوه زیتون است. استفاده از زیتون فواید بسیار زیادی را در خود دارد که از جمله می توان به زیبایی پوست اشاره کرد. متخصصان معتقدند مصرف زیتون و روغن زیتون در دوران بارداری فواید بسیار مفیدی را برای مادر و فرزند به دنبال دارد. با دکتر سلام همراه باشید.

شما به کمک این کلینیک به صورت تضمینی میتونید وزن کم کنید. نه نیازی به ورزش های سخت هست نه قرص و داروی خطرناک، خیلی ساده و بدون دردسر فقط با تکنیک های اختصاصی این کلینیک آنلاین. ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد

زیتون درخت یا درختچه‌ای همیشه سبز و بدون خزان است. میوه درخت زیتون گوشتی و هسته‌دار بوده، پوست آن براق و صاف، بسیار تلخ مزه است و رنگ آن ابتدا سبز بوده که در نهایت به بنفش تغییر رنگ می‌دهد. زیتون بر دو نوع است، داخلی و خارجی. انواع مختلف زیتون داخلی عبارتند از: زرد، روغنی، ماری، فیشمی و دزفول و انواع خارجی آن که بیشتر متعلق به کشوهای اسپانیا، یونان، فرانسه، ایتالیا و سوریه است. ترکیب شیمیایی زیتون رسیده شامل روغن بوده، این روغن مخلوطی از اولئیک اسید، لینولئیک اسید و پال میتیک اسید است، همچنین دارای سدیم، ویتامین A و E و آهن می‌باشد. از اینرو ارزش غذایی این گیاه پرخاصیت فراوان بوده، علاوه بر آن خواص درمانی بسیاری نیز دارد. در این مطلب خواص و فواید خوردن زیتون در بارداری و مصرف روغن آن در دوران بارداری گردآوری شده است.

زیتون و روغن آن نقشی اساسی در رشد جنین در طول دوران بارداری ایفا می‌کند و کمبودش اثرات مضری بر رشد بچه خواهد داشت. مطالعات نشان داده رشد فرزندانی که مادرانشان در دوران حاملگی از زیتون و روغن زیتون استفاده کرده‌اند، از لحاظ قد، وزن، رفتار و واکنش‌های رفتاری، بهتر هستند. با توجه به اینکه جنین برای رشد نیاز به انواع ویتامین‌ها و به ویژه ویتامین E دارد، با وجودیکه این ویتامین در روغن زیتون چندان فراوان نیست، اما کیفیت کافی را به علت مقاومتش در مقابل اکسیداسیون، دارا می‌باشد. بنابراین از کیفیت بالایی برخوردار می‌باشد. از آنجا که مقدار و نوع غذایی که در دوران بارداری مصرف می شود، نقش مهمی در تطبیق سوخت و سازی که در مادر و رابطه‌اش با جنین ایجاد می‌شود، دارد، لذا استفاده از روغن زیتون در بارداری بسیار موثر خواهد بود.
از دیگر خواص زیتون وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی ضد التهاب موجود در آن است، که به عنوان یک ایبوپروفن طبیعی عمل می‌کند. روغن زیتون شامل oleocanthal است که یک ماده با خواص ضد التهابی می‌باشد و بسیار شبیه به خواص داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی عمل می‌کند، به طوری که حدود ۵۰ گرم روغن زیتون مقدار زیادی oleocanthal با خواص ضد التهابی دارد که شبیه به ۱۰ دوز ایبوپروفن برای بزرگسالان عمل می‌کند که این می‌تواند اثباتی در مورد خواص درمانی قوی زیتون باشد.
در دوران بارداری به علت تاثیر هورمونها، حرکت طبیعی روده‌ها کاهش یافته و یبوست ایجاد می‌شود، از فواید مصرف و خوردن زیتون و روغن زیتون در بارداری، رفع یبوست این دوران خواهد بود.
استفاده موضعی از روغن زیتون در بارداری یکی از راه‌های درمان بیخطر و پیشگیری از ایجاد ترک‌هایی است که به خاطر بزرگ شدن شکم در بارداری ایجاد می‌شوند. ترک‌های بارداری، خطوطی فشرده روی پوست هستند که اغلب در ماه‌های آخر بارداری که شکم به سرعت بزرگ می‌شود تا کودک در حال رشد را در خود جای دهد، روی آن ایجاد می‌شود. ترک‌های بارداری در اثر تغییر بافت ارتجاعیِ زیر پوست ایجاد می‌شوند. این ترک‌ها بسته به پوست شما به رنگ صورتی، قهوه‌ای مایل به قرمز، بنفش، قهوه‌ای تیره می‌باشند که در آینده کم رنگ می‌شوند، اما کاملاً محو نخواهند شد. مرطوب نگه داشتن پوست شکم با روغن زیتون، در حین بزرگ شدن آن می‌تواند به کاهش خارش پوست و پیشگیری از ایجاد ترک کمک کند.
زیتون، سرشار از آهن است، با توجه به اینکه در دوران بـارداری نیـاز بدن به آهن افزایش چشمگیری می‌یابد، مصرف زیتون در بارداری بسیار مفید خواهد بود. در واقع توانایی سلول‌های قرمز خون در حمل اکسیژن در سراسر بدن در راه مناسب، وابسته به حضور آهن در خون است. اگر بدن زنان در دوران بارداری دچار کمبود آهن باشد، بافت‌های بدن و جنین به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی‌کنند و موجب ایجاد اختلال در رشد جنین می‌گردد. همچنین، آهن برای فرآیند تولید انرژی در بدن ضروری است. علاوه بر این، عملکرد مناسب بسیاری از آنزیم‌ها و سیستم ایمنی بستگی به مقدار کافی آهن موجود در بدن دارد.

منبع: سلامت

موضوعات مرتبط

مطالب مرتبط

هماهنگی جهت تبلیغات: 02184215883

مجری انحصاری نیتیو، سنجاق

کلیه حقوق محفوظ و متعلق به مجله پزشکی دکتر سلام است بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است

سلامت و تغذیه در دوران بارداری بسیار مهم است. اما مصرف زیتون در دوران بارداری چه نقشی دارد؟ زیتون درخت یا درختچه‌ای همیشه سبز و بدون خزان است. میوه درخت زیتون گوشتی و هسته‌دار بوده، پوست آن براق و صاف، بسیار تلخ مزه است و رنگ آن ابتدا سبز بوده که در نهایت به بنفش تغییر رنگ می‌دهد. زیتون بر دو نوع است، داخلی و خارجی. انواع مختلف زیتون داخلی عبارتند از: زرد، روغنی، ماری، فیشمی و دزفول و انواع خارجی آن که بیشتر متعلق به کشوهای اسپانیا، یونان، فرانسه، ایتالیا و سوریه است.

ترکیب شیمیایی زیتون رسیده شامل روغن بوده، این روغن مخلوطی از اولئیک اسید، لینولئیک اسید و پال میتیک اسید است، همچنین دارای سدیم، ویتامین A و E و آهن می‌باشد. از اینرو ارزش غذایی این گیاه پرخاصیت فراوان بوده، علاوه بر آن خواص درمانی بسیاری نیز دارد. در این مطلب خواص و فواید خوردن زیتون در بارداری و مصرف روغن آن در دوران بارداری گردآوری شده است.

زیتون و روغن آن نقشی اساسی در رشد جنین در طول دوران بارداری ایفا می‌کند و کمبودش اثرات مضری بر رشد بچه خواهد داشت. مطالعات نشان داده رشد فرزندانی که مادرانشان در دوران حاملگی از زیتون و روغن زیتون استفاده کرده‌اند، از لحاظ قد، وزن، رفتار و واکنش‌های رفتاری، بهتر هستند. با توجه به اینکه جنین برای رشد نیاز به انواع ویتامین‌ها و به ویژه ویتامین E دارد، با وجودیکه این ویتامین در روغن زیتون چندان فراوان نیست، اما کیفیت کافی را به علت مقاومتش در مقابل اکسیداسیون، دارا می‌باشد. بنابراین از کیفیت بالایی برخوردار می‌باشد. از آنجا که مقدار و نوع غذایی که در دوران بارداری مصرف می شود، نقش مهمی در تطبیق سوخت و سازی که در مادر و رابطه‌اش با جنین ایجاد می‌شود، دارد، لذا استفاده از روغن زیتون در بارداری بسیار موثر خواهد بود.

از دیگر خواص زیتون وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی ضد التهاب موجود در آن است، که به عنوان یک ایبوپروفن طبیعی عمل می‌کند. روغن زیتون شامل oleocanthal است که یک ماده با خواص ضد التهابی می‌باشد و بسیار شبیه به خواص داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی عمل می‌کند، به طوری که حدود ۵۰ گرم روغن زیتون مقدار زیادی oleocanthal با خواص ضد التهابی دارد که شبیه به ۱۰ دوز ایبوپروفن برای بزرگسالان عمل می‌کند که این می‌تواند اثباتی در مورد خواص درمانی قوی زیتون باشد.ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد

در دوران بارداری به علت تاثير هورمونها، حركت طبيعی روده‌ها كاهش يافته و يبوست ايجاد مي‌شود، از فواید مصرف و خوردن زیتون و روغن زیتون در بارداری، رفع یبوست این دوران خواهد بود.

استفاده موضعی از روغن زیتون در بارداری یکی از راه‌های درمان بیخطر و پیشگیری از ایجاد ترک‌هایی است که به خاطر بزرگ شدن شکم در بارداری ایجاد می‌شوند. ترک‌های بارداری، خطوطی فشرده روی پوست هستند که اغلب در ماه‌های آخر بارداری که شکم به سرعت بزرگ می‌شود تا کودک در حال رشد را در خود جای دهد، روی آن ایجاد می‌شود. ترک‌های بارداری در اثر تغییر بافت ارتجاعیِ زیر پوست ایجاد می‌شوند. این ترک‌ها بسته به پوست شما به رنگ صورتی، قهوه‌ای مایل به قرمز، بنفش، قهوه‌ای تیره می‌باشند که در آینده کم رنگ می‌شوند، اما کاملاً محو نخواهند شد. مرطوب نگه داشتن پوست شکم با روغن زیتون، در حین بزرگ شدن آن می‌تواند به کاهش خارش پوست و پیشگیری از ایجاد ترک کمک کند.

زیتون، سرشار از آهن است، با توجه به اینکه در دوران بارداری نیاز بدن به آهن افزایش چشمگیری می‌یابد، مصرف زیتون در بارداری بسیار مفید خواهد بود. در واقع توانایی سلول‌های قرمز خون در حمل اکسیژن در سراسر بدن در راه مناسب، وابسته به حضور آهن در خون است. اگر بدن زنان در دوران بارداری دچار کمبود آهن باشد، بافت‌های بدن و جنین به اندازه کافی اکسیژن دریافت نمی‌کنند و موجب ایجاد اختلال در رشد جنین می‌گردد. همچنین، آهن برای فرآیند تولید انرژی در بدن ضروری است. علاوه بر این، عملکرد مناسب بسیاری از آنزیم‌ها و سیستم ایمنی بستگی به مقدار کافی آهن موجود در بدن دارد.

جواب کارشناسان به این سوال مثبت است. یک پژوهش نشان داده زنان بارداری که درمناطق مدیترانه ای زندگی می کنند و روزانه ۶ تا ۷ عدد زیتون می خورند فشار خون پایین تری نسبت به بقیه کسانی که زیتون نمی‌خورند، دارند. این پژوهش نشان داده اسید اولئیک موجود در زیتون مسئول کاهش میزان کلسترول در خون است. خوردن زیتون در دوران بارداری باعث محافظت از کودکان در برابر برخی از آلرژی ها و آسم می شود. اما زیتون فواید دیگری هم دارد مثل:

زیتون سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمندی است که خطر بیماری های مضر مانند بیماری های قلبی، سرطان خون و غیره را کاهش می دهند. علاوه بر بهبود گردش خون، همچنین به مقاومت معده علیه باکتری ها معده و ویروس های خطرناک کمک می کند.

زیتون منبع غنی از ویتامین E است. اسیدهای اولئیک و پلی فنول موجود در زیتون در کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کنند.

زیتون احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. سلول های سرطانی روی روده بزرگ، سینه ها و معده تاثیر می‌گذارند. اما مصرف زیتون در دوران بارداری می‌تواند جلوی این سرطان را بگیرد.

زیتون خطر ابتلا به شکستگی را کاهش می‌دهد و به افزایش توده استخوانی و کیفیت استخوان کمک می‌کند.

روغن زیتون هم مثل خود زیتون پر از فایده است.

مصرف روغن زیتون در دوران بارداری به رشد مغز و سیستم عصبی و شناختی جنین کمک می‌کند. همچنین و یتامین آ موجود در روغن زیتون در شکل گیری چشم جنین سهم زیادی می‌تواند داشته باشد. اسید چرب امگا ۳ زیتون هم برای قلب جنین بسیار مفید است. مصرف روغن زیتون در دوران بارداری عملکرد و پیشرفت مغز را بهبود می‌بخشد و همچنین باعث بهبود مهارت های یادگیری کودک می‌شود. اگر مادر در دوران بارداری به طور منظم روغن زیتون مصرف کند، در آینده تاثیر آن را در رشد قد فرزندش می بیند.

مطالعات نشان می دهد مادرانی که به طور منظم در دوران بارداری روغن زیتون را مصرف می‌کنند، نوزادانشان واکنش بهتری به درمانهایرفلاکس نشان می‌دهند.

روغن زیتون مسئول کاهش علائم و کاهش رگه ها است. استفاده منظم از این روغن طبیعی در دوران بارداری می‌تواند ترک های شکم را از بین ببرد. ماساژ شکم با روغن زیتون باعث حذف سلول های مرده و جوان سازی پوست می‌شود.

بارداری ممکن است سیستم ایمنی بدن را ضعیف به همین دلیل زنان باردار بیشتر در معرض ابتلا به انواع مختلف عفونت قرار دارند. با این حال، روغن زیتون در رژیم بارداری بسیار سودمند است. روغن زیتون منبع غنی از ویتامین A است که به ایجاد یک سیستم ایمنی قوی کمک می‌کند و جلوی ابراز وجود عفونت ها را می‌گیرد.

نکته:

حواستان باشد زیتون و روغن زیتون، مثل هر مواد غذایی دیگر باید در حد اعتدال مصرف شود. اگر برای اولین بار می‌خواهید زیتون یا روغن زیتون مصرف کنید حتما با پزشکتان مشورت کنید. هر بارداری متفاوت است و ممکن است برای یک زن مفید باشد اما برای دیگری بسته به شرایطی که دارد، ضرر داشته باشد.

منبع: ستاره ، نی نی سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد
ایا خوردن روغن زیتون در بارداری ضرر دارد
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *