![دوره مقدماتی php](https://help.molisy.ir/wp-content/uploads/2023/05/1.jpg)
![طرز تهیه زیتون شور و پرورده
طرز تهیه زیتون شور و پرورده](https://dl.molisy.ir/wp-content/uploads/20190315/w1c2nf7cxt36b4zn7b8z.jpg)
در آشپزی ۱ شهریور ۱۳۹۶ ۱ نظر 95,654 بازدید
طرز تهیه ترشی زیتون ، روش گرفتن تلخی زیتون ، روش شیرین کردن زیتون بدون سود ، شیرین کردن زیتون به روش سنتی ، سود زیتون چیست ، چگونه تلخی زیتون را بگیریم ، گرفتن تلخی زیتون با جوش شیرین ، شیرین کردن زیتون با نمک
شیرین کردن یا گرفتن تلخی زیتون، تهیه زیتون شور خانگی یا کنسرو زیتون به دو روش انجام میشود. روش شیرین کردن زیتون بدون سود و با سود را بخوانید.
میوه “زیتون” با وجود داشتن ارزش غذایی بالا و خواص دارویی منحصر بفرد بدلیل داشتن مزه تلخ و گس، هنگام چیدن از درخت غیرقابل مصرف است و برای مصرف باید آن را کنسرو و یا شیرین نمود.
برای شیرینکردن زیتون دو روش وجود داره:
طرز تهیه زیتون شور و پرورده
در اینجا قصد داریم روش شیرینکردن زیتون یا تهیه زیتون شور را به هر دو روش به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
نکته:
از روش شکستن یا خراشیدن پوست زیتون فقط برای تهیه زیتون شور شکسته استفاده میشود و در روش دوم هرگز نباید از زیتونهای آسیبدیده استفاده کرد.
از کنسرو زیتون نمیتوان برای تهیه زیتون پرورده استفاده کرد زیرا هسته آن جدا نمیشود.
استفاده از مواد شیمیایی همیشه ضررهای خاص خود را دارد و همیشه انتخاب مواد غذایی سالم و اورگانیک توصیه میشود با این حال شما میتوانید از هر روشی که دوست داشتید برای تهیه زیتون شور استفاده کنید. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را برده باشید.
اصولا زیتون ها به سه صورت کنسروی – شکسته و بی هسته هستند . زیتون شکسته زیتونی است که تلخی آن گرفته شده است و زیتون بی هسته همان زیتون کنسروی است (روغن کشی نشده است) و برای تهیه ی زیتون پرورده و یا تزیین کردن با فلفل قرمز و بسته بندی های خوشگل استفاده می شود.
پس از آنکه میوه های زیتون بر روی درخت به حداکثر رشد خود رسیدند و کمی از حالت رنگ سبز تیره به سبز روشن تغییر رنگ دادند ، میوه ها را چیده و پس از جداسازی برگ و زیتونهای نامرغوب و آفت زده، میوه ها را توسط دستگاهی مخصوص می شکنند، بطوریکه هسته زیتون سالم بماند و علت شکستن زیتون ،نفوذ آب جهت گرفتن تلخی زیتون می باشد.
در هرحال همه زیتون ها یک تلخی دارند و تنها راه گرفتن تلخی آنها خواباندن در آب نمک و شستشوی چند باره ی آنها است تا طعم تلخی آن به حد مورد انتظار شما از بین برود .( می توان در روز حدود سه الی چهار بار زیتون ها را می شویم و مجددا در آب نمک بریزیم ) در آخر که طعم مطلوب را پیدا کرد مجدا زیتون ها را در آب نمک بریزید شوری آن به اندازه ای باشد که خوراک آن برای شما مطبوع است (نه بی نمک و نه شور) و مثلا اگر در سطل های پلاستیکی سایز ماست های سه کیلویی می ریزی روی آن ۱ یا ۲ قاشق روغن زیتون و گلپر (یک قاشق ) بریز معمولا زیتون را در جای خنک می گذارند وسعی کن این جای خنک یخچال نباشد.
معمولا زیتونهای سبز یا زیتونهایی که اندکی مانده تا رسیده شوند را برای مدتی در محلولهای قلیایی میخوابانند تا تلخی گوشت آنها گرفته شود. سپس مدتی در آب میخوابانند و سرانجام در ظرف محتوی محلول کمنمک (مخلوط آب، نمک و سرکه) نگه میدارند یا اینکه از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تنها با آبنمک انجام میدهند.
زیتون را به این روش حتی در خانه نیز میتوان عمل آورد، اما به دلیل وقتگیر بودن این فرآیند، بیشتر مصرفکنندگان، زیتون آماده را ترجیح میدهند. بعضی از زیتونها پس از عمل آوردن سیاه میشوند. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار گیرد، رنگش به سیاهی میزند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط میشود. در مورد محلول های قلیایی خوراکی ( ترکیب آب و بی کربنات ها مثل جوش شیرین و آهک (که برای مربای بالنگ استفاده می شود )
زیتون شور خانگی سالم و خوشمزه شما آماده است. همانطور که گفته شد، با استفاده از این روش همچنان کمی طعم تلخی در زیتون باقی میماند و یکی از مصارف این زیتونهای سبز شکسته، تهیه زیتون پرورده مییاشد.
۱۶ اسفند ۱۳۹۷
۱۵ اسفند ۱۳۹۷
۲۶ آذر ۱۳۹۷
وَهُوَ الَّذِی أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ کُلِّ شَیْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُّخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُّتَرَاکِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِن طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِیَهٌ وَجَنَّاتٍ مِّنْ أَعْنَابٍ وَالزَّیْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَیْرَ مُتَشَابِهٍ ۗ انظُرُوا إِلَىٰ ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَیَنْعِهِ ۚ إِنَّ فِی ذَٰلِکُمْ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یُؤْمِنُونَ ﴿٩٩﴾ «انعام» و اوست کسى که از آسمان، آبى فرود آورد؛ پس به وسیله آن از هر گونه گیاه برآوردیم، و از آن [گیاه] جوانه سبزى خارج ساختیم که از آن، دانههاى متراکمى برمىآوریم، و از شکوفه درخت خرما خوشههایى است نزدیک به هم. و [نیز ]باغهایى از انگور و زیتون و انار -همانند و غیر همانند- خارج نمودیم. به میوه آن چون ثمر دهد و به [طرز] رسیدنش بنگرید. قطعاً در اینها براى مردمى که ایمان مىآورند نشانههاست. (۹۹) وَهُوَ الَّذِی أَنشَأَ جَنَّاتٍ مَّعْرُوشَاتٍ وَغَیْرَ مَعْرُوشَاتٍ وَالنَّخْلَ وَالزَّرْعَ مُخْتَلِفًا أُکُلُهُ وَالزَّیْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُتَشَابِهًا وَغَیْرَ مُتَشَابِهٍ ۚ کُلُوا مِن ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَآتُوا حَقَّهُ یَوْمَ حَصَادِهِ ۖ وَلَا تُسْرِفُوا ۚ إِنَّهُ لَا یُحِبُّ الْمُسْرِفِینَ ﴿١۴١﴾ «انعام» و اوست کسى که باغهایى با داربست و بدون داربست، و خرمابن، و کشتزار با میوههاى گوناگون آن، و زیتون، و انار، شبیه به یکدیگر و غیر شبیه پدید آورد. از میوه آن -چون ثمر داد- بخورید، و حق [بینوایان از] آن را روز بهرهبردارى از آن بدهید، و[لى] زیادهروى مکنید که او اسرافکاران را دوست ندارد. (۱۴۱) یُنبِتُ لَکُم بِهِ الزَّرْعَ وَالزَّیْتُونَ وَالنَّخِیلَ وَالْأَعْنَابَ وَمِن کُلِّ الثَّمَرَاتِ ۗ إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَآیَهً لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ ﴿١١﴾ «نحل» به وسیله آن، کشت و زیتون و درختان خرما و انگور و از هر گونه محصولات [دیگر] براى شما مىرویاند. قطعاً در اینها براى مردمى که اندیشه مىکنند نشانهاى است. (۱۱) وَشَجَرَهً تَخْرُجُ مِن طُورِ سَیْنَاءَ تَنبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِّلْآکِلِینَ ﴿٢٠﴾ «مؤمنون» و از طور سینا درختى برمىآید که روغن[زیتون] و نان خورشى براى خورندگان است. (۲۰) اللَّـهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکَاهٍ فِیهَا مِصْبَاحٌ ۖ الْمِصْبَاحُ فِی زُجَاجَهٍ ۖ الزُّجَاجَهُ کَأَنَّهَا کَوْکَبٌ دُرِّیٌّ یُوقَدُ مِن شَجَرَهٍ مُّبَارَکَهٍ زَیْتُونَهٍ لَّا شَرْقِیَّهٍ وَلَا غَرْبِیَّهٍ یَکَادُ زَیْتُهَا یُضِیءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ ۚ نُّورٌ عَلَىٰ نُورٍ ۗ یَهْدِی اللَّـهُ لِنُورِهِ مَن یَشَاءُ ۚ وَیَضْرِبُ اللَّـهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ ۗ وَاللَّـهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ ﴿٣۵﴾ «نور» خدا نور آسمانها و زمین است. مَثَل نور او چون چراغدانى است که در آن چراغى، و آن چراغ در شیشهاى است. آن شیشه گویى اخترى درخشان است که از درخت خجسته زیتونى که نه شرقى است و نه غربى، افروخته مىشود. نزدیک است که روغنش -هر چند بدان آتشى نرسیده باشد- روشنى بخشد. روشنىِ بر روى روشنى است. خدا هر که را بخواهد با نور خویش هدایت مىکند، و این مَثَلها را خدا براى مردم مىزند و خدا به هر چیزى داناست. (۳۵) وَزَیْتُونًا وَنَخْلًا ﴿٢٩﴾ «عبس» و زیتون و درخت خرما، (۲۹) وَالتِّینِ وَالزَّیْتُونِ ﴿١﴾ «تین» سوگند به [کوه] تین و زیتون، (۱)
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد .بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند * *
دیدگاهdocument.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “4ef3dbf28f59a540e9394cddd1659475” );document.getElementById(“cee805f48c”).setAttribute( “id”, “comment” );
نام *
ایمیل *
وب سایت
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت ساتین محفوظ است، استفاده از مطالب فقط با ذکر منبع با لینک مستقیم بلامانع است.
© Copyright 2019, All Rights Reserved. | Powered by saten
در آپارات شما قادر خواهید بود ویدئوهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و از اخبار رویدادها اطلاع پیدا کنید.
آرشیو هزاران فیلم وسریال ایرانی و خارجی
آرشیو انیمیشن و فیلم های مناسب برای کودکان
مسئولیت محتوای ویدئوها و هرگونه پاسخگویی به ادعاهای مطروحه توسط اشخاص حقیقی
و حقوقی با منتشر کننده است و آپارات هیچگونه مسئولیتی نسبت به آن ندارد.
زیتون پرورده یکی از چاشنی های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که مانند چاشنی هایی مثل ترشی در کنار غذاهای اصلی سرو می شود. زیتون پرورده اصل متعلق به شهرهای شمال کشور مانند گیلان و رودبار است. در این آموزش کامل ترین و بهترین روش طرز تهیه زیتون پرورده را آماده کرده ایم. با مواد لازم ذکر شده در این دستور می توانید مقداری زیتون پرورده به صورت آزمایشی تهیه کنید. با دستور و طرز تهیه زیتون پرورده در ادامه با همدوره همراه باشید.
در صورتی که زیتونی که تهیه کرده اید شور یا ترش بود بهتر است آنرا حدود ۱ ساعت درون آب بخیسانید. ( اگر بیش از حد در آب بماند طعم اصلی اش را از دست می دهد ) پس از خیساندن زیتون ، آنرا آبکشی کنید و در یک ظرف مناسب بریزید.
در مرحله بعد رب انار را به همراه آبلیمو به زیتون ها اضافه می کنیم و به خوبی با زیتونها مخلوط می کنیم. گردو را دو بار چرخ می کنیم سپس به زیتون اضافه می کنیم و پس از آن نعناع خشک ، آویشن خشک ، روغن زیتون و دانه انار را اضافه می کنیم.
مواد را باید خیلی خوب مخلوط کنیم تا کاملا یکدست شوند. پس از اینکه مواد را مخلوط کردیم درون یخچال قرار می دهیم تا خنک شوند سپس به همراه غذا های اصلی سرو می کنیم. اگر بخواهیم رنگ زیتون پرورده روشن تر شود از گردوی بیشتری باید استفاد کنیم.طرز تهیه زیتون شور و پرورده
سلام سپاس بابت دستورالعملهای کاملتون
سلام و عرض ادب تشکر از انرژی که به ما می دهید. موفق باشید.
سلام خسته نباشید برای این میزان پیمانه رب انار چی باید باشه و چه میزان زیتون پرورده میشه و میشه بگید چقد میمونه خراب نمیشه
سلام و عرض ادب از یک لیوان متوسط به عنوان پیمانه استفاده کنید. مقدارش حدودا 2 تا شیشه پر میشه. زیتون پروده خانگی چون مواد نگهدارنده نداره می تونید یک هفته الی 10 روز داخل یخچال نگهداری کنید. البته اگر فریزر کنید می تونید تا مدت زیادی ازش نگهداری کنید. موفق باشید.
![دوره مقدماتی php](https://help.molisy.ir/wp-content/uploads/2023/05/1.jpg)