خواص مريم گلي براي ديابت

دوره مقدماتی php

خواص دارویی و گیاهی :

با این مواد می‌توانید غذاهای خود را سالم‌تر (و همچنین خوشمزه‌تر!) کنید و در عین حال با التهابات تحریک‌کننده‌ی دیابت نیز مبارزه نمائید. چگونه؟ کافیست به طبیعت و انواع غذاهای گیاهی بنگرید.

تمامی گیاهان و ادویه‌جات که در اینجا آورده شده خواص ضد دیابتی و یا ضدالتهابی دارند و می‌توانند موجب کاهش التهابات مزمن در بدن شوند، فقط کافیست آنها را روی همه‌ی غذاها بپاشید. پس در وعده‌ی بعدی بعضی از این گیاهان و ادویه‌ها را که در ادامه ذکر می‌شود، با غذای خود مخلوط کنید. از تجربه‌‌ی مواد جدید به منظور دستیابی به یک دستور درست نهراسید: با امتحان ترکیبات جدید، می‌آموزید که کدام گیاه یا ادویه بهترین طعم و مزه را به غذای شما می‌دهد و شما استفاده از کدام یک را ترجیح می‌دهید.

ریحان گیاه باغ و سبزی معطریست که تابستان، ایتالیا و اوقات خوش غذا خوردن را در ذهن تداعی می‌کند. به سالاد، سوپ، و پاستا عطری خوشایند می‌بخشد. در مطالعه‌ایی درباره‌ی دم‌نوش‌های گیاهی مشخص شد زردچوبه، رزماری، مرزنجوش، پونه، و ریحان ۵ پیشتاز حاوی فلاوونوید‌ها هستند. ریحان، به طور خاص قند خون را کاهش می‌کند.

بیل‌بری نوع اروپایی بلوبری است. بیل‌بری از بلوبری‌ها برتر هستند، زیرا بلوبری‌ها تماما آبی هستند، درحالی که فقط درون بیل‌بری‌ها آبی می‌باشد. رنگ آبی یعنی آنتی‌سیانین، آنتی‌اکسیدان‌های سالم که با دیابت مبارزه می‌کنند، تقویت‌کننده‌ی قلب و کاهش دهنده‌ی چربی خون و التهابات.

مطالعات انجام شده از سوی موسسه‌ی بهداشت عمومی و تغذیه بالینی نشان داد که مصرف منظم بیل‌بری تازه، حدودا ۴۰۰ گرم در روز، علائم التهاب را کاهش می‌دهد و تحمل گلوکز در افراد با سندرم متابولیک را بهبود می‌بخشد. هنگامی که گروه مصرف‌کنندگان روزانه‌ی بیل‌بری با گروه تحت کنترل، کسانی که از رژیم غذایی همیشگی خود را پیروی می‌کردند، مقایسه شدند، مشخص شد که علائم التهابی اینترلوکین- ۶ در کسانی که مصرف بیل‌بری را افزایش داده بودند تا ۲۰٪ کاهش داشت.

دوره مقدماتی php

بابونه قند خون را کاهش می‌دهد و با دفع قند از خون و ذخیره‌ی آن در کبد مانع از عوارض دیابت می‌شود. پس از یک روز کاری سخت، دم‌نوشی آرامش‌دهنده‌تر و تسکین‌دهنده‌تر از یک فنجان چای بابونه وجود ندارد.

بر اساس مطالعات متعدد مشخص شد دارچین قند خون را کاهش می‌دهد. اما در یکی از مطالعات اخیر پس از مصرف دارچین کاهش چشمگیری در قند خون ناشتا مشاهده نشد. مجددا امتحان نمودند و دریافتند که دارچین هموگلوبین ۱C A را کاهش می‌دهد. در هر صورت، مصرف دارچین همراه با غذا، التهابات را التیام بخشیده و در نتیجه‌ی کاهش کلسترول و افزایش سوخت و ساز بدن، منجر به کاهش وزن می‌شود. البته، مادامی که دارچین را می‌پزید، فواید آن را خنثی می‌کنید. بنابراین آن را روی لوبیا، عدس و برنج قهو‌ه‌ای یا گوشت قرمز پخته شده امتحان کنید، و بدون قند بمانید!

زیره‌ی سبز نوعی ادویه‌ از خانواده‌ی جعفریست که با عدس قرمز یا برنج قهوه‌ای تناسب خوبی را پدید می‌آورد. از آن سخاوتمندانه بهره ببرید، زیره، قند خون و کلسترول را کاهش می‌دهد. زیره همچنین تاثیری مثبتی بر بیماری‌های مزمن ناشی از دیابت دارد که بسیار نیز خطرناکند.

خواص دارویی گل قاصدک درمیان همه‌ی گیاهان، شگفت انگیز است، بنابراین هرگز نباید این علف هرز را از باغچه خود ریشه‌کن کنید. برگ‌های سبز و تیره‌ی آن بدن را مملو از موادی می‌کند که فشار خون را کاهش می‌دهد و کبد را درمان می‌کند. مانند گزنه، قاصدک‌ها نیز ادرار را افزایش می‌دهند و بدین ترتیب، عمل پاکسازی خفیفی در بدن صورت می‌پذیرد. قاصدک به کاهش وزن کمک می‌کند، که برای اکثر دیابتی‌ها سودمند است.

شوید همراه با ماهی، تخم مرغ و قارچ بسیار لذیذ است. خواستگاه شوید خاورمیانه و جنوب غربی روسیه است، اما درحال حاضر جای خود را در آشپزخانه‌های اروپایی و داروفروشی‌های قرون وسطایی نیز باز نموده‌ است. سالها پیش به‌طور عمده برای افزایش شیر زنان استفاده می‌شد. اما درحال حاضر به عنوان گیاهی موثر در مبارزه با دیابت شناخته شده است. پایگاه گیاه‌شناسی جیمز دوک، ۷۰ ماده شیمیایی مختلف را در شوید که به مبارزه با دیابت کمک می‌کند ذکر کرده است.

رازیانه وقتی به عنوان سبزی خورده می‌شود، طعمی بی‌نظیر دارد. از سوی دیگر، دانه‌ی این گیاه عطری قوی‌ دارد؛ دم‌نوش رازیانه برای نفخ نوزادان فوق‌العاده است. هم سبزی و هم دانه‌ی آن شامل ترکیباتی شیمیایی است که با دیابت مبارزه می‌کند. آنتول، یکی از مواد شیمیایی گیاهی موجود در رازیانه است که مانع از عوامل التهابی در بدن می‌شود و با سرطان مبارزه می‌کند. جویدن دانه‌های رازیانه بعد از هر وعده‌ی غذایی برای تمیز نمودن دندان و نفسی تازه در هند مرسوم است. اگر عطر و طعم داروی سرفه را دوست دارید، بدانید که رازیانه نیز سرکوب‌کننده‌ی خوبی برای سرفه با همان عطر و طعم است (علاوه بر کمک به مبتلایان دیابت و بیماری‌های دستگاه گوارش) و اسانس‌های آن به شکل کپسول نیز در دسترس است.

سیر در کنار ریحان، پونه و روغن زیتون طعم و مزه‌ی خاصی به غذاهای ایتالیایی و مدیترانه‌ای می‌بخشد. سیر برای عملکرد قلب مفید است و از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند، درست مانند پیاز، موسیر، پیازچه که همگی از یک خانواده هستند. در میان آن‌ها سیر بالاترین خاصیت ضدالتهابی را دارد و سرکوب کننده‌‌ی دیابت است. اما سیر می‌تواند از این هم موثرتر باشد: قند خون و چربی، همچنین پروتئین واکنش‌پذیر C و التهاب، را کاهش دهد. تقریبا هر نوع سبزی همراه با سیر و روغن زیتون خوش‌طعم می‌شود. اگر در مضیقه باشم، در آشپزخانه‌ام از سیر خشک شده استفاده می‌کنم. اما متوجه باشید که سیرِ خشک تمامی تاثیرات مثبت سیر تازه را ندارد. سیر خام و تازه‌ خرد شده به نظر قدرتمندترین تاثیرات را دارد.

زنجبیل گیاهی فوق‌العاده در مبارزه با دیابت و چربی خون بالاست، زیرا به طرق مختلف با دیابت مبارزه می‌کند و حتی به کاهش وزن نیز کمک می‌کند. درحقیقت، مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۲ از سوی متخصصین تغذیه در دانشگاه کلمبیا انجام شد، نشان داد افرادی که بعد از صبحانه‌ی یک نوشیدنی گرم زنجبیلی می‌نوشند ۴۳ کالری بیشتر از دیگران می‌سوزانند. علاوه بر این، گزارشات حاکی از آن است که نوشیدن یک نوشیدنی حاوی ۲ گرم پودر زنجبیل تا ۳ ساعت بیشتر احساس سیری در فرد پدید می‌آورد.

در مطالعه‌ایی جداگانه که در مجله‌ی غذاهای گیاهی برای تغذیه انسان به چاپ رسید، مشخص شد بیماران دیابتی که به مدت ۳۰ روز، ۳ گرم پودر زنجبیل را در مقادیر تقسیم شده مصرف نمودند، کاهش چشم‌گیری در گلوکز خون( ۱۷%)، تری‌گلیسیرید (۹%)، کلسترول کلی (۸%)، لیپوپروتئین (۱۲%) و کلسترول (۹%) را تجربه کردند. اغلب اوقات، زنجبیل تازه در خانه دارم و چند برش کوچک از آن را در چای داغ ریخته و می‌نوشم. از این ادویه‌ی آسیایی در هر غذایی که می‌توانید استفاده کنید. با غذاهای گوشتی و مرغی و همچنین خوراک‌های گیاهی عالی است.

‎نعناع فلفلی شامل آنتی اکسیدان‌های طبیعی‎ ‎ضد دیابت‎‎، بیماری ‏قلبی، پیری و‎ ‎سرطان‎ ‎هستند. طعم فوق‌العاده‌ای به چای می‌دهد. دم‌نوش تازه‌ی آن را جایگزین چای کیسه‌ای ‏نمائید. نعناع عضلات نزدیک معده و مری را آرام می‌کند؛ افراد مبتلا به رفلاکس باید از نعناع دوری کنند. اما برای سایرین یک ‏نوشیدنی خوش طعم است که به گوارش کمک می‌کند‎.

‎اِکلیل کوهی یا رُزماری تقویت‌کننده‌ی قلب و موثر در درمان سندرم متابولیسم است. ‏فعال‌ترین ماده‌ی گیاهی شیمیایی رزماری، کارنوسل است که باعث‎ ‎کاهش استرس‎ ‎اکسیداتیو ‏می‌شود. در نتیجه برای مبارزه با التهاب و سرطان موثر است. نحوه‌ی دستیابی به خواص رزماری از طریق طبخ آن به ویژه در ‏تهیه‌ی گوشت، خورشت، سیب زمینی سرخ کرده است. یا با دم نمودن یک چای رزماری، آرامش را تجربه کنید‎.

‎مریم‌گلی حاوی آنتی‌اکسیدان‌های ضد دیابت است. طعم قوی آن در خورشت‌ها عالی ‏است، در عین حال دم‌نوشی آرامش بخش و تسکین دهنده است. مانند دیگر سبزیجات معطر باغچه‌ایی، مریم گلی سرشار از ‏پلی‌فنول‌هاست؛ اسید رزمارنیک بیشتری نسبت به رزماری دارد. ترکیبات فنولیک آن وعده‌ی مبارزه با آلزایمر را می‌دهد. ‏چای عسل و مریم گلی دربرابر سرماخوردگی‌های ویروسی و باکتریایی بسیار موثر است، زیرا مادامی که عسل و مریم گلی ‏ترکیب شوند، قدرت ضدباکتریایی آنها افزایش می‌یابد‎.

‎تایمس یا آویشن شامل ۷۵ نوع ماده‌ی گیاهی شیمیایی ضد دیابت است و عطر دلپذیر ‏آن هر غذایی را بی‌نظیر می‌کند. آویشن از سیتوکین‌های مبارز کننده با التهاب حمایت کرده و به سلول‌های ایمنی خاصی ‏موسوم به ماکروفاژها، در ترشح عواملی که التهاب را از بین می‌برد کمک می‌کند‎.

‎زَردچوبه، ریشه‌ی زردِ محبوب در غذاهای هندی که یک پای ثابت ادویه‌ی کاری است، ‏احتمالا بهترین داروی گیاهی یا ادویه برای پیشگیری از سرطان است. زردچوبه ادویه‌ایی ایده‌آل برای مبتلایان به دیابت ‏است، تحقیقات نشان می‌دهد زردچوبه از خاصیت ضدالتهابی، ضدپیری، آنتی‌اکسیدانی، محافظت عصبی، ضد تصلب شرائین، ‏محافظت از قلب، کاهش‌دهنده‌ی وزن و عملکرد ضد عفونی‌کنندگی برخوردار است. تمامی این خواص از ماده‌ی اصلی موجود ‏در آن یعنی کروکومین نشات می‌گیرد‎.

‎براساس مطالعه‌ی منتشر شده در مجله‎ ‎درمان دیابت‎‎، ۲۴۰‏‎ ‎نفر که ‏مبتلا به پیش دیابت تشخیص داده شدند را به دو گروه تقسیم و به یک گروه به مدت ۹ ماه کپسول کروکومین (۱۵۰۰ میلی ‏گرم) و به گروه دیگر ۹ ماه دارونما داده شد. در پایان مطالعه، محققان دریافتند که ۱۶.۴٪ از افراد تحت بررسی که دارونما ‏مصرف نموده‌ بودند به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند، درحالی که هیچ یک از آن‌هایی که روزانه کروکومین خورده بودند، به دیابت ‏مبتلا نشدند‎.

‎شیرین‌برگ یا استیویا تنها شیرین‌کننده‌ایست که برای دیابتی‌ها مضر نیست، هرچند ‏که از شکر هم شیرین‌تر است. در عین حال استیوا به دندان‌ها آسیب نمی‌رساند و از تاثیرات مثبتی بر قند خون بعد از ناهار ‏برخوردار است و میزان ترشح انسولین را افزایش می‌دهد. می‌توانید گیاه آن را در گلدانی روی طاقچه‌ پنجره پرورش دهید. ‏یک برگ کوچک آن رشد زیادی دارد‎.

‎ترخون گیاه خوبی است که طبق مطالعات مقاومت به انسولین و پرخوری در افراد ‏دیابتی را کاهش می‌دهد. نوع فرانسوی ترخون به آسانی تکثیر نمی‌شود، اما انواع روسی و آمریکایی آن تقریبا در سراسر ‏جهان و در آب‌وهوای معتدل وجود دارد. متاسفانه، گونه‌های آمریکایی تاثیر کاهندگی قند خون مشابهی را ندارد، بنابراین ‏ممکن است مجبور شوید هزینه‌ی بیشتری برای نوع فرانسوی آن بپردازید‎.

عضویت در خبرنامه مجله سلامت

باسلام ووقت بخیروشادی مطالب مفیدوارزنده ای ارائه می کنیدجای تشکروقدردانی داردبه امید دارم باپشت کارشماعزیزان این علم روز به روزتوسعه وگسترش یابداینجانب افتخارداردکه مطالب مفیدطب سنتی رادرغالب گروه تلگرام (سلامت وتندرستی باگیاهان)راکه بیش از۱۰۰نفرعضوداردبه اشتراک به گذارم بااحترام سیدمجتبی صهبا۹۴/۸/۱۰

ممنون از شما دوست عزیز.
باعث افتخار ماست که شما راضی هستید و مطالب رو شیر میکنید.

نمیدونم به چه زبون و چجوری از شما تشکر کنم که لایق این لطف بزرگتون باشم که به تمام ایران و ایرانیان دنیا با این کارتون دارید لطف بزرگی میکنید
ولی تنها خواهشم از شما اینه که مطالبتون رو بیشتر و بیشتر کنید،آخه خیلی دیر به دیر مطالب خودتونو ارائه میدید و از شما تقضا دارم که زود به زود و بیشتر و بیشتر مطالب مفید و آموزندتونو در اختیار ما بگذارید
با سپاس و درود فراوان

سلام دوست عزیز.
باعث افتخار ماست که از مجله سلامت راضی هستید.
چشم سعی میکنیم مقالات بیشتری رو به صورت روزانه منتشر کنیم.




و سالوی می‌باشد.

۱. طبع آن گرم است.

۲. دمکرده این گیاه یک تونیک و مقوی برای تقویت روح، بدن و افزایش طول عمر است.

۳. جهت معالجه یبوست شب‌ها از دمکرده این گیاه بنوشند.

۴. جهت درمان وبا از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد.

۵. مریم گلی برای انواع تب‌ها مفید می‌باشد.

۶. جهت اختلالات کبدی از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد.

۷. برای بیماری صرع و فلج از دمکرده این گیاه می‌توان استفاده کرد.

۸. مریم گلی آرام‌کننده اعصاب و تقویت‌کننده عضلات می‌باشد.

۹. جهت درمان دل‌درد و نفخ کمی از مریم‌ گلی را کف‌مال کرده در دهان

ریخته آهسته بمکند تا درد برطرف شود.

۱۰. خانم‌های نازا از دمکرده این گیاه استفاده کنند.

۱۱. مریم گلی پایین آورنده فشار خون است.

۱۲. جهت پوست‌های چرب از بخور مریم گلی استفاده شود.

۱۳. شستشو با جوشانده مریم گلی جهت خارش پوست مفید می‌باشد.

۱۴. برای درمان سوختگی از ضماد جوشانده مریم گلی استفاده می‌شود.

۱۵. برای درمان برفک دهان ۱۰ گرم مریم گلی را در ۲۰۰ سی‌سی آب سرد

ریخته حرارت می‌دهیم تا جوش آید ۱۲ دقیقه بجوشد ۱۰ دقیقه دم‌کرده در دهان مزمزه شود.

۱۶. برای درمان خونریزی لثه از روش شماره ۱۵ استفاده گردد.

۱۷. جهت برطرف کردن اسهال ۱۰ گرم مریم گلی را در ۵۰۰ سی‌سی آب‌جوش

ریخته ۱۰ دقیقه دم‌کرده صاف نموده بعد از هر غذا یک فنجان بنوشند.

۱۸. جهت درمان ناراحتی‌های گوارشی از قبیل سوءهاضمه، سنگینی معده،

حالت تهوع از دمکرده مریم گلی بنوشند.

۱۹. جهت درمان درد گلو، ورم لوزه ۲۵ گرم مریم را با ۵۰۰ سی‌سی آب سرد

حرارت داده تا به جوش آید ۱۰ دقیقه دم‌کرده روزی ۶ – ۵ بار غرغره کنند.

۲۰. جهت درمان اختلالات یائسگی از دمکرده مریم گلی قبل از غذا یک فنجان بنوشند.

۲۱. جهت درمان قاعدگی‌های دردناک از دمکرده مریم گلی روزی ۳ فنجان یک

روز قبل از قاعدگی به مدت ۸ روز بنوشند.

۲۲. برای درمان رماتیسم ۱۰۰ گرم مریم گلی را با ۲ لیتر آب سرد جوشانده ۱۰ دقیقه بجوشد

سپس ۱۰ دقیقه دم‌کرده در وان حمام ریخته محل‌های دردناک را با آن ماساژ دهند.

۲۳. جهت درمان عرق شبانه در بیماران مسلول از دمکرده مریم گلی قبل از خواب

یک فنجان بنوشند.

۲۴. جهت درمان بحران‌های آسم از دود سوخته مریم گلی استشمام کنند.

۲۵. جهت درمان درد نیش زنبور و حشرات برگ تازه مریم گلی را به صورت ضماد بگذارند.

۲۶. سوخته مریم گلی ضد عفونی‌کننده هوا می‌باشد.

۲۷. جهت التیام زخم‌ها مریم گلی را با عسل جوشانده پارچه‌ای را داخل

آن خیس نموده به صورت ضماد بگذارند.

۲۸. جهت درمان سنگینی گوش مریم گلی را مانند سیگار کشیده و دود آن را

در بینی نگه داشته و یک مرتبه خارج نمایند.

۲۹. جهت لرزش اندام‌ها از دمکده مریم گلی بنوشند.

۳۰. دمکرده مریم گلی تقویت کننده قلب است.

۳۱. جهت درمان خونریزی و ترشحات مهبلی که ناشی از ضعف است از دمکرده

مریم گلی بنوشند.

۳۲. برای درمان سرفه‌های مزمن از دمکرده مریم گلی بنوشند.

۳۳. مریم‌ گلی جهت درمان آب آوردن انساج و خیز اعضای بدن مفید است.

۳۴. برای رفع بوی بد پا از دمکرده آن بنوشند و با جوشانده آن پاها را شستشو دهند.

۳۵. دمکرده این گیاه جهت درمان ورم مفاصل مفید می‌باشد.

۳۶. ضماد مریم گلی برای دررفتگی‌ها، کوبیدگی‌ها و سرمازدگی‌ها مفید می‌باشد.

۳۷. جهت تعرق بیش از حد دست‌ها و زیر بغل از دمکرده مریم گلی بنوشند و

با جوشانده آن بشویند.

۳۸. شستشو با جوشانده مریم گلی به موها حالت می‌دهد.

۳۹. برای تب و سرماخوردگی از دمکرده این گیاه استفاده شود.

۴۰. تصفیه کننده خون می‌باشد.

۴۱. ادرارآور می‌باشد.

۴۲. جهت درمان اگزما و جوش ۱۰۰ گرم مریم گلی را در یک لیتر آب جوشانده

زخم را بشویند.

۴۳. جهت خاکستری شدن موی سر ۱۵ گرم چای خشک، ۱۵ گرم گیاه مریم گلی

خشک و یک لیتر آب را جوشانده سپس ۱۵ گرم الکل ۴۵ درجه به آن اضافه کرده ۵ – ۴

مرتبه در هفته موها را ماساژ دهند.

۴۴. بیماران دیابتی از دمکرده مریم گلی استفاده کنند.

۴۵. جهت ترک، زخم‌های کوچک، پوست‌های تحلیل شده و ضدعفونی کردن

پوست از کرم مریم گلی می‌توان استفاده کرد.

 

* طرز تهیه کرم مریم‌گلی:

۱۵ گرم برگ مریم گلی را در ۷۰ گرم آب مقطر جوشانده سپس در ۱۵۰ گرم روغن

بادام تلخ پخته و ۷۰ گرم موم سفید را از طریق حرارت غیر مستقیم (بن‌ماری) ذوب

نموده یک قاشق بوراکس را در محلول مریم گلی حل نموده سپس به روغن اضافه می‌کنی

م آهسته هم می‌زنیم تا کرم آماده شود دمای مواد نباید بیشتر از ۵۰ درجه سانتیگراد

باشد، این کرم شفاف کننده پوست نیز می‌باشد.

۴۶. کودکانی که به پیتوز مقعد یا خارج شدن آن مبتلا هستند مریم گلی

را جوشانده در آن بنشینند این قدر این کار را ادامه دهند تا درمان شوند.

۴۷. برای درمان خارش کشاله ران و تناسلی از جوشانده مریم گلی

بصورت شستشو استفاده کنند.

۴۸. جوشانده مریم گلی باعث تقویت حافظه می‌گردد.

۴۹. شستشو با جوشانده مریم گلی پوست سر را تقویت کرده و از ریزش

مو جلوگیری می‌کند.

۵۰. جهت متوقف شدن شیر مادرانی که کودک را از شیر گرفته‌اند از دمکرده

مریم گلی بنوشند.

۵۱. جهت میگرن از دمکرده این گیاه میل شود.

۵۲. نوشیدن دمکرده مریم گلی در روزهای آخر حاملگی باعث زایمان راحت می‌شود.

۵۳. دمکرده مریم گلی از سرطان جلوگیری می‌کند.

۵۴. دمکرده مریم گلی برطرف کننده چاقی است.

۵۵. جهت بیماری مالیخولیا از دمکرده مریم گلی میل شود.

 

 

عوارض مریم گلی

صالحی سورمقی : بر اثر مصرف مقدار زیاد مریم گلی در مدت طولانی

موجب افزایش ضربان قلب، گرگرفتگی، خشکی دهان، تشنج و سرگیجه می شود.

 

خواص مریم گلی

 ضد سرطان، ضد میکروب، آنتی اکسیدان و محرک سیستم ایمنی است به گفته

وی مریم گلی ضدسرطان، ضدآلزایمر، ضدمیکروب، ضدتعریق، آنتی اکسیدان، کاهش

دهنده شیر در زنان باردار، و کاهش دهنده میل جنسی، کاهنده قند خون، قاعده آور

و پرفشاری خون است همچنین محرک سیستم ایمنی بدن و تا حدی آرام بخش است.




خانه

موبایل

جام جهانی

دیابت یا همان مرض قند تبدیل به یکی از جدی ترین نگرانی های حوزه ی سلامتی شده است. در حال حاضر تنها راه چاره پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.افرادی که از دیابت نوع 1 یا 2 رنج می برند باید تمام تلاش شان را برای کنترل قند خونشان بکنند که گاهی کار بسیار سختی است. اما هیچ چیز غیرممکن نیست به شرطی که به تغذیه ی خود دقت کنید. خوشبختانه گیاهان و ادویه هایی وجود دارد که به کنترل قند خون و در نتیجه مقابله با دیابت و اضافه وزن کمک می کنند. با ما باشید تا بیشتر با این گیاهان و ادویه ها آشنا شوید. 

    مصرف چند گرم دارچین در روز می تواند به کنترل قند خون  خون کمک کند.

 

دارچیندارچین یکی از ادویه های معروف در جهان است. این ادویه طعم فوق العاده ای به غذاها و کیک و شیرینیجات می بخشد. اما باید بدانید که دارچین خواص درمانی فوق العاده ای نیز دارد. این ادویه حاوی ترکیبات بیولوژیک فعالی است که برای کنترل قند خون در دیابتی ها مؤثر عمل می کنند. نتایج بررسی ها نشان می دهند که مصرف چند گرم دارچین در روز می تواند به کنترل قند خون و همچنین کاهش کلسترول بد خون کمک کند. این ادویه ی معطر همچنین باعث افزایش کلسترول خوب خون می شود. 

   پیاز و سیر باعث افزایش میزان انسولین در خون می ‌شوند

 

پیاز و سیرسیر از سبزی‌ هایی است که تاریخی بسیار کهن دارد. این گیاه حداقل 3 هزار سال در طب چین كاربرد داشته است.پیاز نیز یكی از قدیمی ‌ترین گیاهان زراعی است كه از هزاران سال قبل به عنوان طعم ‌دهنده غذاها و همچنین دارو از آن استفاده می ‌شود. ‏ترکیبات فعال گوگردی مانند آلیل‌ پروپیل دی ‌سولفید موجود در پیاز و اکسیدآلیل دی‌ سولفید موجود در سیر نقش اصلی را در کاهش قندخون دارند.پیاز و سیر باعث افزایش میزان انسولین در خون می ‌شوند. هر چقدر مصرف این مواد بیشتر باشد، قند خون بیشتر کاهش می ‌یابد. مصرف قرص ‌های سیر به میزان 2400 میلی‌ گرم در روز به مدت 3 ماه، قند خون را مختصرا كاهش می ‌دهد. 

  شنبلیله به بهبود تحمل گلوکز کمک کرده و به این ترتیب باعث کاهش قند می شود

 شنبلیلهاگر شما مبتلا به دیابت هستید به سبزی معطر شناخته شده برای همه ی ایرانی ها ارتباط بیشتری داشته باشید. شنبلیله که به صورت آرد نیز وجود دارد به بهبود تحمل گلوکز کمک کرده و به این ترتیب باعث کاهش قند و کلسترول خون می شود. می توانید از تخم شنبلیله هم برای کنترل قند خونتان استفاده کنید. در این صورت می توانید آن ها را قبل از مصرف در آب خیس و با شکم خالی میل کنید. می توانید قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی با پزشک معالج خود مشورت کنید.  

 

   میوه خیار تلخ حاوی ماده ‌ای شبیه انسولین استو به کاهش قند خون کمک میکند

 خیار تلخاین میوه شبیه كدوی زگیل‌ دار است و در نواحی گرمسیر مانند آمازون، آفریقای‌ شرقی و آسیا رشد می‌ كند و در آمریكای‌ جنوبی به عنوان غذا و دارو كشت می ‌شود. میوه تازه آن به رنگ سبز است كه با رسیدن به رنگ نارنجی- زرد تبدیل می ‌شود.تمام قسمت ‌های این میوه بسیار تلخ است. میوه خیار تلخ حاوی ماده ‌ای شبیه انسولین است و مصرف روزانه حدود 60 گرم شیره این گیاه به کاهش مختصر قندخون منجر می ‌شود. 

  زنجبیل به تنظیم کلسترول، کنترل قند و وزن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند

  زنجبیلزنجبیل یک ادویه ی فوق العاده و خوش عطر و طعم است که در تهیه ی غذاها و شیرینیجات استفاده می شود. این ادویه برای دیابتی ها نیز مفید است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که مصرف روزانه 3 گرم از این ادویه (به صورت کپسول) به تنظیم کلسترول، کنترل قند و وزن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند. اگر علاقه ای به مصرف کپسول زنجبیل ندارید می توانید روزانه دو فنجان چای زنجبیل بنوشید. البته حواستان باشد که مصرف زنجبیل زیاد برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می برند توصیه نمی شود. می توانید به شیر یا چای معمولی نیز کمی پودر زنجبیل اضافه کنید. 

برگ‌ های سیاه گیله در طب سنتی در درمان بیماری دیابت استفاده می‌ شود

 سیاه گیلهدر ایران تنها یک گونه از قره ‌قات وجود دارد که آن هم در جنگل‌ های تالش و نواحی مرطوب رشد می‌ كند که در زبان محلی به آن سیاه گیله می ‌گویند. میوه آن را می ‌توان هم به صورت تازه و هم خشك شده مصرف كرد یا در تهیه انواع مرباها و دسرها به كار برد. برگ‌ های این گیاه در طب سنتی در درمان بیماری دیابت استفاده می‌ شود.اثر ضددیابت یک بار مصرف عصاره این گیاه که اثری مشابه انسولین دارد، تا چند هفته در بدن باقی می ‌ماند. به علاوه این گیاه دارویی در پیشگیری از عوارض بلندمدت دیابت مانند عوارض قلبی- عروقی، عصبی، کلیوی و چشمی‌ تا حدی موثر است. عصاره آن به مقدار80 تا 160 میلی ‌گرم 3 بار در روز برای بیماران مبتلا به دیابت توصیه می ‌شود.   

   زردچوبه یک ماده ی ضدالتهاب و حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است

       زردچوبهزردچوبه یک طلای خوراکی است که در تهیه ی غذاها به وفور استفاده می شود. این ادویه به کاهش قند خون کمک می کند. زردچوبه یک ماده ی ضدالتهاب و حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که برای سلامت قلب مفید و به کاهش وزن کمک می کند. نتایج بررسی ها نشان می دهند که زردچوبه برای افرادی که از اختلالات مربوط به کلیه ها رنج می برند نیز مفید است. زردچوبه یک افزودنی مناسب برای غذاهای شور است و مکمل های آن نیز وجود دارد. قبل از مصرف حتماً با پزشکتان مشورت کنید.   

  خار مریم موجب افزایش حساسیت سلول‌ ها به انسولین و کاهش قندخون می ‌شود

خار مریمخار مریم اصالتا بومی ‌منطقه مدیترانه است. این گیاه امروزه در سراسر نقاط دنیا از اروپا تا آسیا و از آفریقا تا آمریکای شمالی گسترده شده است. این گیاه دارویی موجب افزایش حساسیت سلول‌ ها به انسولین و کاهش قندخون می ‌شود. ماده موثر آن سیلی مارین نام دارد که تجویز آن به مقدار 200 میلی ‌گرم 3 بار در روز موجب کاهش مختصر قندخون ناشتا و هموگلوبین HbA1C و چربی ‌های خون می‌ شود.    

  در طب سنتی از گیاه خار مریم جهت کاهش قند خون استفاده میشود

هندوانه ابوجهلهندوانه ابوجهل یا خربزه روباه یکی از گیاهان دارویی متعلق به خانواده خیارها و کدوها است. این گیاه بومی ‌ایران بوده و در نواحی جنوبی کشور و مناطقی مانند جنوب استان خراسان یافت می ‌شود. میوه این گیاه دارای گلوکوزید قابل ‌تبلوری با طعم بسیارتلخ به نام کولوسنتین است. این گلوکوزید که به حالت متبلور و خالص به رنگ زرد است، در آب به نسبت 20 درصد حل می ‌شود و اگر هیدرولیز شود، گلوکز و ماده‌ ای به نام کولوسنتتین می ‌دهد.در طب سنتی بسیاری از کشورها از جمله ایران تجویز میوه این گیاه جهت کاهش قند خون متداول است. میوه این گیاه بسیار سمی ‌است و مصرف مقدار زیاد آن باعث اسهال ‌خونی و درنهایت مرگ می‌ شود.تجویز مقدار 100 میلی ‌گرم 3 بار در روز ماده موثر هندوانه ابوجهل به مدت 2 ماه در بیماران دیابتی نوع دوم، موجب كاهش مختصر میزان هموگلوبین  HbA1C و قندخون ناشتا می ‌شود. تجویز این مقدار به مدت 2 ماه در این بیماران بدون هیچ ‌گونه عوارض جانبی گوارشی، كبدی و كلیوی است. 

  پودر کاری ادویه ای برای کنترل قند خون محسوب می شود

 پودر کاریپودر کاری طعم خوبی به غذاها می دهد. این ادویه یکی از افزودنی های فوق العاده برای تمام سس ها است. پودر کاری ادویه ای برای کنترل قند خون محسوب می شود. ترکیبات موجود در این ادویه به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کرده و روی سوخت و ساز کربوهیدرات ها تأثیر مثبتی دارد.  

  آلوئه ورا با سرعت زیادی به کاهش قند خون کمک می کند

 

آلوئه ورااز آلوئه ورا بیشتر در بهبود وضعیت پوست و تسکین سوختگی استفاده می شود. اما خواص آن به همین جا ختم نمی شود. آلوئه ورا با سرعت زیادی به کاهش قند خون کمک می کند. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که این گیاه مازاد قند موجود در خون را دفع می کند و به همین دلیل برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. این افراد می توانند روزانه نوشیدنی آلوئه ورا مصرف کنند. البته کپسول های این گیاه نیز در بازار وجود دارد. البته بهتر است قبل از مصرف هر نوع مکمل و داروی گیاهی حتماً با پزشکتان مشورت کنید.  

  مصرف روزانه چای سبز خشک موجب کاهش مختصر قندخون در بیماران دیابتی می‌ شود

 چای سبزبسیاری از خواص چای سبز مربوط به ماده ‌ای به نام كاتچین است كه فعالیت آنتی ‌اكسیدانی آن بسیار بالا است. مصرف روزانه 5/1 گرم پودر چای سبز خشک موجب کاهش مختصر قندخون در بیماران دیابتی می‌ شود. مقدار توصیه ‌شده برای بیماران دیابتی مصرف 2 فنجان چای دم ‌کرده در روز است.  

 

چوب میخک ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی ای دارد

چوب میخکچوب میخک طعم معطر تندی دارد که برای تهیه ی انواع غذاها استفاده می شود. این گیاه ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی ای دارد که در کنترل قند خون به دیابتی ها کمک زیادی می کند. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که مصرف 3 گرم چوب میخک در روز می تواند به کنترل میزان قند و چربی خون کمک کند. می توانید این ادویه را به غذاهایتان اضافه کنید و یا اینکه با صلاحدید پزشکتان از مکمل های موجود در بازار استفاده کنید.   

 

   جینسینگ، عوارض ناشی از دیابت را کاهش می دهد

 گیاه جینسینگاز قرن ها پیش از جینسینگ به عنوان یکی از معروف ترین داروهای گیاهی استفاده می شود. این گیاه حساسیت سلول ها به انسولین را افزایش داده و عوارض ناشی از دیابت را کاهش می دهد. جینسینگ در سوخت و ساز کربوهیدرات ها که یکی از عمده مشکلات دیابتی هاست نقش مؤثری دارد. می توانید از کپسول های این گیاه و یا چای آن استفاده کنید. بهتر است قبل از اضافه کردن جینسینگ به برنامه ی غذاییتان با پزشک معالج خود مشورت کنید. 

 

  پونه ی کوهی می تواند به کنترل ترشح انسولین کمک کند

پونه ی کوهیپونه ی کوهی یکی از آن سبزیجات معطر فوق العاده است که عطر و طعم خوبی به غذاها می دهد. علاوه بر این افرادی که به دنبال راهی برای کاهش قند خون و سالم ماندن هستند نیز می توانند به این گیاه اعتماد کنند. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که پونه ی کوهی مانند رزماری می تواند به کنترل ترشح انسولین کمک کند. می توانید از روغن خوراکی این گیاه (آن را با یک لیوان آب مخلوط کنید) یا از مکمل های موجود در بازار استفاده کنید.

 

حرف آخردر مجموع، مصرف گیاهان دارویی توسط بیماران دیابتی تحت هیچ شرایطی نباید بدون نظر تیم پزشکی انجام شود. این گیاهان دارویی نباید جایگزین داروهای ضددیابت یا انسولین در بیماران دیابتی شود چرا که اولا اثر این گیاهان بر کاهش قندخون خفیف است و ثانیا از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و ثالثا ممکن است با دیگر داروهای مورد استفاده بیماران تداخل داشته باشند. همچنین عوارض و اثرات مصرف طولانی مدت این گیاهان ناشناخته است. در حال حاضرهیچ‌ گونه توصیه ‌ای علمی ‌در ارتباط با مصرف آن ها وجود ندارد.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

 

منبع:

تبیان

 هفته نامه سلامت


منبع = هلپ کده

سبد خرید شما خالی است!

خار مریم اصالتا بومی منطقه مدیترانه است. این گیاه امروزه در سراسر نقاط دنیا از اروپا تا آسیا و از آفریقا تا آمریکای شمالی گسترده شده است. این گیاه تنومند معمولا در مناطق خشک و آفتابی رشد می کند. این گیاه دارویی موجب افزایش حساسیت سلول ها به انسولین و کاهش قندخون می شود. 

ماده موثر آن سیلی مارین نام دارد که تجویز آن به مقدار ۲۰۰ میلی گرم ۳ بار در روز موجب کاهش مختصر قندخون ناشتا و هموگلوبین ای.وان.سی و چربی های خون می شود. فرآورده های این گیاه از تخم های داخل میوه تهیه می شوند.

استفاده از این گیاه می تواند تاثیر بسیار خوبی در درمان و یا حداقل کنترل دیابت داشته باشد. همین موضوع باعث اهمیت این گیاه شده است. البته این گیاه خواص دیگری نیز دارد. استفاده از این گیاه به همراه عسل طبیعی و عسل دیابتی نیز توصیه می شود. البته میزان استفاده از عسل باید به مقدار کمی باشد که بهتر است با پزشک مشورت های لازمه صورت پذیرد. 

در مجموع، مصرف گیاهان دارویی توسط بیماران دیابتی تحت هیچ شرایطی نباید بدون نظر تیم پزشکی انجام شود. این گیاهان دارویی نباید جایگزین داروهای ضددیابت یا انسولین در بیماران دیابتی شود چرا که اولا اثر این گیاهان بر کاهش قندخون خفیف است و ثانیا از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و ثالثا ممکن است با دیگر داروهای مورد استفاده بیماران تداخل داشته باشند. همچنین عوارض و اثرات مصرف طولانی مدت این گیاهان ناشناخته است. در حال حاضرهیچ گونه توصیه ای علمی در ارتباط با مصرف آنها وجود ندارد.

 

کلیه حقوق برای ایران عسل محفوظ است. @ 1396


10

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *