خواص دارویی و گیاهی
قارچ شیتاکه یک ماده غذایی پرطرفدار در دنیا محسوب می شود. این موضوع تنها به دلیل طعم گوشتی و متنوع شیتاکه نبوده، بلکه خواص غذایی اعجاب انگیز قارچ شیتاکه علت اصلی محبوبیت این قارچ است. آیا می دانستید که این قارچ غنی از ویتامین های B بوده و دارای قدرت مبارزه با سلول های سرطانی، بیماری های قلبی – عروقی و عفونت ها می باشد؟ این تنها بخش کوچکی از فواید و مزایای شناخته شده قارچ شی تاکه محسوب می گردد. قارچ شیتاکه خواص ضد
در مورد قرص دمیترون چه می دانید؟ آیا شما آن را با اندانسترون می شناسید؟ از عوارض این دارو با خبر هستید؟ آیا می دانید که این دارو حتما باید با تجویز پزشک و زیر نظر ایشان مصرف گردد؟ چون می تواند عوارض شدید و خطرناکی مثل سندروم سروتونین ایجاد کند. برای کاهش عوارض آن باید بهترین دوز مصرف نسبت به سن و شرایط بیماری شما تجویز گردد. در این بخش از داروهای در مورد علل مصرف، تداخلات دارویی، عوارض، نحوه مصرف این
دوران بارداری یکی از مهمترین بخش های زندگی زناشویی است. در این عرصه از زندگی، زنان باردار دچار تغییراتی در جسم و روان خود می شوند که با داشتن آگاهی و دانش در مورد دوره بارداری هفته به هفته می توانند این دوران را با موفقیت پشت سر بگذارند. اینکه بدانید در هر هفته جنین شما چه تغییراتی کرده و به چه مواد غذایی بیشتر احتیاج دارد، می تواند بسیار هیجان برانگیز و کمک کننده باشد. برای راهنمایی شما عزیزان، کلاس آمادگی بارداری
آبا می دانید ترنس چیست ؟ آیا ترنس همان تراجنسی است؟ تا چه حد با ترنسکشوال (Transsexual)، آشنایی دارید؟ تفاوت بین ترنسکشوال را با همجنسگرایی می دانید یا شما هم فکر می کنید این دو مسئله، یکی هستند؟ جالب است بدانید که ترنس ها در چه شرایطی زندگی می کنند و روحیات آنها چگونه است. در این مقاله از می خواهیم به بررسی ترنس ، انواع آن ، درمان هورمونی آن و شرایط لازم برای انجام عمل جراحی تغییر جنسیت بپردازیم. اگر می
این زائده گوشتی نرم که بر روی اندام تناسلی ظاهر می شود، زگیل تناسلی خفیف نام دارد. یک عفونت منتقله از راه جنسی ( STI ) ناشی از ویروس پاپیلوم انسانی یا همان HPV می باشد که این روزها زیاد به گوش تان خورده است. زگیل تناسلی خفیف ممکن است باعث درد، ناراحتی و خارش شود. زگیل تناسلی خفیف چیست؟ زگیل های تناسلی به خصوص برای زنان بسیار خطرناک هستند چرا که برخی انواع اچ پی وی می توانند باعث ایجاد سرطان واژن و سرطان
افراد زیادی به دنبال رژیم غذایی لاغری هستند و سعی می کنند آنها را امتحان کنند. برنامه رژیم غذایی برای لاغری با خوردن غذاهایی که کالری صفر دارند،
آیا از گاز معده، نفخ، درد شکم و زرد شدن پوست رنج می برید؟ شما ممکن است با کمبود نمک صفرا مواجه شده باشید. اختلال در عملکرد صفرا
در مورد پره اکلامپسی چه می دانید؟ هر زن بارداری، در دوران حاملگی خود مراقبت های زیادی را باید انجام دهد تا فشار خونش بالا نرود. در صورت
ریزش آب دهان نوزاد ، بخصوص هنگام دندان در آوردن، امری بسیار عادی است. در بسیاری از موارد این وضعیت خطرناک نیست. با این حال در برخی موارد
آیا تا به حال به سینوزیت پیشانی مبتلا شده اید؟ در مورد این بیماری چقدر اطلاعات دارید؟ آیا می دانید چه علائمی نشان دهنده این نوع سینوزیت می
یکی از شایع ترین علائمی که اکثر زنان در سه ماهه اول دوران بارداری، تجربه می کنند، کسالت و بی حالی صبحگاهی است. تهوع
زنان در هنگام بارداری به افسردگی دچار می شوند و از لحاظ ذهنی با اختلالاتی مواجه می شوند که بهترین راهکار برای کنترل و
آش اسفناج با گشنیز، برای سردردهایی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید می باشد.
نوشیدن نوشابه درهنگام تشنگی یک اشتباه برای جبران آب از دست رفته بدن است زیرا آسیب فراوانی به کلیهها وارد میکند و به مرور از کار افتادگی کلیهها می شود.
یک چرت 20 دقیقه ای برای بدن لازم است.
خواب کوتاه نیمروزی علاوه بر کاهش استرس و افزایش شادابی در فرد، احتمال مرگ و میرناشی ازسکته قلبی را کاهش میدهد.
روزانه 30 دقیقه داخل وان حمام با محلول سرکه سیب و اب وارم بنشینید.
برای درمان مشکلات زنانه مفید است.
جالب است بدانید جنین در داخل رحم مادر نسبت به نور محیط واکنش دارد، همچنین مزه غذاها را نیز احساس میکند و همراه با مادر نگران میشود
یکی از مهمترین و قدرتمندترین عضلات بدن،عضله های قسمت چهار سر ران هستند که نقش باز و بسته کردن زانو را نیز دارند،در این
مفصل ها محل اتصال دو استخوان به یکدیگر هستند. مفصل زانو یکی از مهم ترین مفصل ها در بدن به شمار می آید. به
بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است
این سیبزمینیها که مدتهاست راه خود را به آشپزخانهها باز کرده است، استفادهی دارویی زیادی دارد. سیبزمینی ترشی گیاهی است از خانوادهی مرکبات که گلهایی شبیه به گلهای آفتابگردان دارد. البته گلهای این گیاه کوچکتر از آفتابگردان بوده و غدهی آن قابل مصرف است. این گیاه 50 سانتیمتر تا 2.50 و با سرعت بالا رشد میکند. این گیاه آفتاب را بسیار دوست دارد و در خاک ضعیف نیز رشد میکند. مقاومت این گیاه در برابر سرما زیاد است و به دلیل ریزومهایی که دارد سریع رشد میکند که ارتفاع آن گاهی به 4 متر نیز میرسد. رنگ این سیبزمینیها از زرد تا قرمز متغیر است. اصلیترین ترکیب موجود در این مادهی غذایی مانند سیبزمینیهای معمولی نشاسته نیست بلکه کربوهیدراتی به نام «اینولین» است که برعکس نشاسته تأثیری در روی قند خون بیماران دیابتی ندارد. در این مطلب میخواهیم بیشتر در مورد خواص این مادهی غذایی صحبت کنیم. لطفاً با ما باشید.
بخش خوردنی سیبزمینی ترشی همان غدهی آن است که میشود به صورت خام یا پخته خورده شود. این غدهها با یک ریتم منظم در طول زمستان رشد میکنند. طعم این مادهی غذایی در حالت پختهشده دلچسب است و میتوان از آن مانند خود سیبزمینی در تهیهی انواع غذاها استفاده کرد. سیبزمینی ترشی سرشار از اینولین است. بدن ما نمیتواند این ماده را هضم کند و برای همین هم سیبزمینی ترشی خاصیت سیرکنندگی بسیار بالایی دارد. مزیت دیگر سیبزمینی ترشی اندک بودن میزان کالری آن است.
این مادهی غذایی یکی از درمانهای طبیعی و معروف دیابت و روماتیسم است
و فشارخون را پایین میآورد
توجه داشته باشید که برخی افراد نسبت به اینولین حساسیت دارند و نمیتوانند این ترکیب را تحمل کنند. به خاطر اینکه این ماده در رودهها تخمیر شده و باعث بروز دل درد و ناراحتیهای روده میشود.
سیبزمینی ترشی به اندازهی کافی بزرگ است اما خیلی زود رطوبت خود را از دست داده و به سادگی چروکیده میشود. برای همین بهتر است بعد از چیده شدن مصرف شوند.
اینولین موجود در سیبزمینی ترشی به فروکتوز تبدیل میشود. فروکتوز یکی از آن ترکیبات قندی است که برای دیابتیها مفید و قابل استفاده است.
میتوانید سیبزمینی ترشی را در سالاد، رنده شدهی آن را در سس سرکه، به صورت بخارپز شده، در ترکیب غذاها و همچنین به صورت سرخ کردنی و پوره و یا ترشی میل کنید. طعم این مادهی غذایی تا حدودی شبیه به آرتیشو میباشد.
سیبزمینی ترشی خام حاوی ویتامینهای زیادی به خصوص ویتامینهای A،C و 3B و عناصر دیگر میباشد. این مادهی غذایی همچنین حاوی پتاسیم، آهن، تیامین، نیاسین، فسفر، مس، منیزیم، اسیدفولیک و اسید پانتوتنیک (ویتامین B5) است.
اینولین موجود در سیبزمینی ترشی به فروکتوز تبدیل میشود و برای همین میتواند در افراد حساس باعث نفخ و باد شود.
به عقیدهی متخصصان تغذیه، سیبزمینی ترشی انرژیزا بوده و خواص ضدعفونیکنندگی دارد. این مادهی غذایی همچنین میتواند باعث افزایش شیر خانمهای شیرده شود. باید بدانید که میزان انرژی موجود در 100 گرم سیبزمینی ترشی حدود 76 کالری است.
همیشه یادتان باشد زمانی که میخواهید از یک مادهی غذایی یا گیاهی به عنوان یک مادهی درمانی استفاده کنید حتماً قبل از استفاده با پزشک یا عطار مشورت کنید. به خاطر اینکه گیاهان حاوی ترکیبات فعالی هستند که امکان دارد روی درمان شما و داروهایی که میل میکنید تاثیر بگذارند. پس اگر مشکل خاصی دارید و یا در مصرف یک گیاه یا مادهی غذایی شک دارید حتماً با پزشکتان مشورت کنید. سیبزمینی ترشی حاوی خواص زیادی از جمله خواص ملینی و تقویتکنندگی است. این مادهی غذایی دیورتیک است یعنی ادرارآور و همچنین اشتهاآور و محرک قوای جنسی است.
این مادهی غذایی یکی از درمانهای طبیعی و معروف دیابت و روماتیسم است و فشارخون را پایین میآورد.
از سیبزمینی ترشی برای رفع سرفه و سینهدرد نیز استفاده میشود.
زودهضم بودن این غدهی مفید برای بهبود زخم معده و روده میباشد.
فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
تربچه: این نگین سبزی خوردن
آشنایی با خواص بینظیر مارچوبه
5+1 خدمتی که هویج به سلامتی میکند
سیب زمینی ترشی با نام انگلیسی Jerusalem artichoke و نامهای محلی شلغم شیرازی, یرآلماسى و قلقلاس شناخته می شود. سیب زمینی ترشی بهترین غذا برای افرادی مبتلا به دیابت می باشد
مشخصات سیب زمینی ترشی و روش کاشت:
سیب زمینی ترشی گیاهى است علفى پایا که ارتفاع آن ۲- ۵/ ۱ متر مىرسد. ساقههاى سیب زمینی ترشی چوبى و یکساله است و برگهاى سیب زمینی ترشی بیضى و نوکتیز با دندانههاى ریز، گلهاى سیب زمینی ترشی زرد و شبیه گل آفتابگردان ولى خیلى کوچکتر که در مهر و آبانماه ظاهر مىشوند. ریشه سیب زمینی ترشی به صورت غدههاى گوشتى و مملو از مادهاى به نام Inuline است که شبیه به نشاسته مىباشد.
سیبزمینى ترشى در اغلب شرایط آبوهوایى مىروید و در مقابل خشکى مقاوم است. غدههاى سیب زمینی ترشی در صورتى که برداشت نشوند بخوبى در زمین مىمانند و سرماى تا ۱۵ درجه سانتىگراد زیر صفر را تحمل مىنمایند. کاشت سیب زمینی ترشی از طریق کاشت غدههاى آن خیلى زود یعنى اوایل اسفند البته در روزهایى که رطوبت خاک مناسب براى به هم زدن و کاشت باشد صورت مىگیرد. فواصل بوتهها ۷۰* ۶۰ سانتىمتر و براى کاشت مىتوان از غده کامل یا از نصف غده استفاده کرد. همینکه گیاه سیب زمینی ترشی روییده و به ارتفاع ۳۵- ۳۰ سانتىمتر برسد خاک دادن پاى بوتهها آغاز مىشود. برداشت محصول سیب زمینی ترشی را مىتوان از اواخر مهر و اواسط آبان بسته به شرایط اقلیمى شروع کرد. در ایران در اغلب مناطق کاشته مىشود. بهطور کلى سه رقم سیب زمینی ترشی کاشته مىشود یک رقم با غده نخودى رنگ، یک رقم با غده صورتى رنگ و یک رقم با غده قرمز مانند سیبزمینى شیرین.
ترکیبات شیمیایى سیب زمینی ترشی:
از نظر ترکیبات شیمیایى سیبزمینى ترشى داراى مقدار کمى ویتامین B و C و بازهاى پورین ، آرژىنین، هیستیدین، بتائین، کولین و هماگلوتىنین مىباشد.
هیدرات کربن موجود در غده سیب زمینی ترشی اینولین است و مقدار آن ۱۸- ۸ درصد تغییر مىکند و علاوه بر گلوکوز و لوولوز مواد گلوکوفروکتوزان از سوکروز تا اینولین در سیب زمینی ترشی وجود دارند. هیدراتهاى کربن اصلى و عمده سیب زمینی ترشی اینولین و خویشاوند نزدیک آن اینولید مىباشد.
در هریک صد گرم سیبزمینى ترشى خام مواد زیر وجود دارد:
آب ۷۹ گرم، پروتئین ۳/ ۲ گرم، چربى ۱/ ۰ گرم، هیدراتهاى کربن ۱۶ درصد (که قسمت عمده آن در غده تازه به صورت اینولین است)، کلسیم ۱۴ میلىگرم، فسفر ۷۸ میلىگرم، آهن ۴/ ۳ میلىگرم، ویتامین A 20 Iu، تیامین ۲۰/ ۰ میلىگرم، رایبوفلاوین ۰۶/ ۰ میلىگرم، نیاسین ۳/ ۱ میلىگرم و ویتامین C 4 میلىگرم.
خواص کاربرد سیب زمینی ترشی:
سیب زمینی ترشی در غدههاى آن ماده Inuline وجود دارد. این ماده که از هیدراتهاى کربن است شبیه به نشاسته مىباشد ولى مانند نشاسته معمولى بسادگى در معده تبدیل به قند نمىشود. مزه آن کمى شیرین و شبیه سیب زمینى معمولى است.
سیب زمینی ترشی خیلى سریع الهضم و زودپز مىباشد، بهطورى که سیب زمینى ترشى ظرف ۱۵- ۱۰ دقیقه در آب جوش پخته مىشود. در ایران معمولا بهطور ناپخته و خام با سرکه و ترشى آن را مىخورند ولى پخته آن نیز خیلى لذیذ است و چون نشاسته آن بخصوص در غدههاى تازه به سختى تبدیل به قند مىشود براى اشخاصى که بیمارى قند دارند در رژیم غذایى جانشین خوبى براى سیبزمینى است. سیب زمینی ترشی باید تازه مصرف شود زیرا اگر مدتى بماند ممکن است اینولین آن تبدیل به قند بشود و خاصیت رژیمى خود را از دست بدهد.
سیب زمینی ترشی از نظر طبیعت طبق نظر حکماى طب سنتى غده آن کمى گرم و تر است براى چاق شدن خوب است و محرک نیروى جنسى مىباشد، براى سرفه و خشونت سینه نیز نافع مىباشد.
خواص درمانى سیب زمینی ترشی:
۱- خوردن آن براى سرفه و خشونت سینه نافع است، محرک نیروى جنسى مىباشد، چاقکننده است.
۲- کسانى که مرض قند دارند تازه آن را مىتوانند مصرف کنند، لاغرى را که در اثر مرض قند باشد برطرف مىسازد.
تهیه و گردآوری توسط گروه بوعلی باب سلامتی
منابع:
نسخه شفا
معارف گیاهى
دمنوش گزنه طبیعت: گرم و خشک خواص: تحلیل ورم های سخت، چاق کننده بدنفباز کننده 10