کیک اسفنجی

دوره مقدماتی php
کیک اسفنجی
کیک اسفنجی

کیک اسفنجی

کیک اسفنجی یکی از کیکی های ساده و بسیار خوشمزه در سراسر جهان است که در علاوه بر اینکه به عنوان عصرانه و صبحانه به همراه چای سرو می شود ، به عنوان پایه اکثر کیک های معمولی و کیک های تولد هم مورد استفاده قرار می گرد.

پودر کیک اسفنجی را می توانید به صورت آماده هم از فروشگاه ها تهیه کنید ، البته اگر می خواهید طعم بهتری را تجربه کنید توصیه می کنیم کیک را به صورت خانگی خودتان درست کنید. این کیک خوشمزه را می توایند مانند انواع پنکیک ها به عنوان صبحانه هم استفاده کنید.

با مقدار موادی که در این دستور شیرینی پزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کیک اسفنجی تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کیک اسفنجی تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با کیک اسفنجی با پارسی دی همراه باشید.کیک اسفنجی

مواد لازم برای ۴ نفر

دوره مقدماتی php

دستور پخت

برای تهیه کیک ساده اسفنجی ابتدا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا زمانی که مایه کیک اماده شد برای گرم شدن فر معطل نشویم. تخم مرغ ها را جداگانه در پیاله ای می شکنیم و زرده آن را از سفیده جدا می کنیم و در کاسه ای می ریزیم.

زرده ها را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و وانیل و شکر را به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا تخم مرغ ها کشدار شوند و مایه کرم رنگی داشته باشیم. سفیده های تخم مرغ را نیز با همزن برقی یا دستی به خوبی می زنیم.

سفیده های تخم مرغ را به قدری می زنیم که کاملا کف کنند و زمانیکه کاسه را بر می گردانیم تخم مرغ ها بیرون نریزند.سپس شیر را به مواد زرده تخم مرغ می افزاییم و سفیده را نیز کم کم اضافه می کنیم و آرام مخلوط می کنیم.

آرد را الک می کنیم و بکینگ پودر را به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و مواد را پیاپی مخلوط می کنیم تا گلوله نشود. در مرحله بعدی کف قالب کیک را کاغذ روغنی قرار می دهیم

و مایه کیک را روی کاغذ روغنی می ریزیم و قالب را داخل فر قرار می دهیم به مدت ۳۰ الی ۴۵ بعد کیک پف کرده و روی آن طلایی شده است. برای اینکه مطمئن شویم کیک پخته است می توانیم پس از ۴۵ دقیقه قالب را بیرون بیاوریم

و یک عدد خلال دندان داخل کیک فرو کنیم و بیرون بیاوریم،اگر مایه کیک به خلال نچسبیده بود یعنی کیک کاملا پخته شده است. کیک آماده شده را اجازه دهید تا کمی خنک شود و بعد از قالب خارج کنید و با خامه قنادی آن را تزئین کنید.نوش جان

کیک اسفنجی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین کیک ها می باشد و این کیک پایه ای برای اکثر کیک های حرفه ای و تزیین شده همانند کیک تولد است. خیلی از بانوان همیشه از من می پرسند که چکار کنیم که کیک اسفنجی مون پف دار شود و عالی پف کند؟ همان طور که میدانید در کیک اسفنجی از خاصیت کف کنندگی زرده و سفیده تخم مرغ استفاده می شود و باید این مراحل را به صورت دقیق طبق آموزشی که آماده کرده ایم انجام دهید تا کیک اسفنجی شما خوب پف کند.

جالب است بدانید علت اینکه اسم این کیک را اسفنجی گذاشته اند به این دلیل است که وقتی کیک اسفنجی را می بریم همانند اسفنج دریای بافت این کیک نیز پر از حباب های هوا می باشد. در این بارونک ، با مواد لازم ذکر شده می توانید کیک اسفنجی خوشمزه و پف دار درست کنید.

ابتدا تخم مرغ ها را از یخچال خارج می کنیم و بلافاصله تا سرد هستند زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا می کنیم. دقت کنید کاسه محتوای سفیده تخم مرغ کامل تمیز باشد و ذره ای از زرده وارد سفیده نشود در غیر اینصورت سفید تخم مرغ خوب پف نمی کند بعد از جدا کردن زرده و سفیده روی ظرف هاشون سلفون بکشید و اجازه دهید تا به دمای محیط برسند.

در این مرحله آرد و بکینگ پودر را در یک ظرف می ریزیم و با همزن دستی مخلوط می کنیم و بعد حتما سه بار الک کنید. اگر شکرتون دانه درشت باشد باید حتما کمی آسیاب کنید تا حدی که کمی دانه ریز شود مراقب باشد نباید پودر شود. حالا به ظرف سفیده که به دمای محیط رسیده پودر تارتار اضافه کنید و یکی دو دقیقه با دور متوسط هم بزنید تا کف کند و بعد همزن را روی سرعت بیشتر بگذارید و دوباره بزنید تا جایی که وقتی کاسه را بر می گردانید سفیده نریزد.

سپس حدود نصف میزان شکر را قاشق قاشق به سفیده اضافه می کنیم و دوباره با دور تند همزن می زنیم تا سفیده کاملا سفت شده و به صورت قله تیز دربیاید. بعد زرده ها را به همراه وانیل و بقیه شکر در یک کاسه جداگانه می ریزیم و یک دقیقه با دور کند همزن می زنیم و بعد از یک دقیقه با دور متوسط همزن می زنیم و در این بین یک چهارم پیمانه آب جوش را کم کم می ریزیم و به صورت مرتب هم می زنیم اینقدر هم می زنیم که کاملا کشدار و غلیظ و حجم آن چند برابر شود.کیک اسفنجی

در مرحله آخر به نوبت آرد و سفیده را به کاسه زرده اضافه می کنیم و فولد می کنیم (آموزش فولد کردن) و در قالبی که برای کیک آماده کردیم می ریزیم. حالا قالب را در طبقه اول فر که از یک ربع قبل روشن کردید و گرم شده قرار می دهیم و درجه فر را روی 175 سانتیگراد تنظیم کنید و به مدت 50 دقیقه صبر می کنیم تا کیک بپزد. بعد از مدت زمان گفته شده در فر را باز می کنیم و با یک چنگال داخل کیک می زنیم اگه مواد به چنگال نچسبیده باشد کیک حاضر است در غیر اینصورت کیک خام است و باید ده دقیقه دیگر داخل فر بماند.

دقت داشته باشید این کیک بیکینگ پودر بسیار کمی دارد و همه حجم و پف کیک رو سفیده و زرده همزده شده تامین می کند بنابرین مراحل زدن زرده و سفید بسیار مهم می باشد.

در فر را تا زمانی که دو سوم زمان پخت سپزی نشده به هیچ وجه باز نکنید چون در این صورت کیک شما به اندازه کافی پف نخواهد کرد.

توجه کنید قطر مناسب قالب برای کیک اسفنجی 4 تخم مرغی، 20 سانت هست در پخت کیک اسفنجی هیچ گونه روغنی استفاده نکردیم حتی به هیچ وجه قالب کیک اسفنجی را نباید چرب کرد یا از کاغذ روغنی استفاده کرد چون با حرارت چربی وارد بافت کیک شده و حباب های هوای داخل خمیر را از بین می برد. توصیه ما این است که از قالب نچسب استفاده کنید.

برای کیک اسفنجی پیشنهاد می کنیم از آرد سه صفر یا همون آرد قنادی استفاده کنید که دارای بافتی نرم ، سفید ، تازه و ریزتر می باشد تا کیک اسفنجی پخته شده حالت پوک تری داشته باشد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نام

ایمیل

وبسایت

دستورتون عالی بود.دقیقا عین دستور شما عمل کردم نتیجه بسیار عالی شد.فقط برای جدا کردن کیک از قالب نچسب کمی مشکل داشتم با اینکه خنک شده بود.

تشکر از لطف شما
می توانید از روغن جدا کننده کیک از قالب استفاده کنید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به بارونک می باشد

این دستور کیک اسفنجی رو وقتی امتحان کردم میتونم به جرات میتونم بگم که تصمیم گرفتم دیگه دنبال هیچ رسپی واسه درست کردن کیک اسفنجی نرم مگر این که گزینه بهتری رو تو آینده پیدا کنم ، این کیک اسفنجی چند خصوصیت خیلی خوب داره از جمله خیلی خیلی پف میکنه ، فقط احتیاج به ٤ تا تخم مرغ داره ، زرده از سفیده جدا نمیشه و واسه همین خیلی راحت و بی دردسر درست میشه ، خیلی لطیف و نرمه ، کیک خیلی بافتش سبکه ، پایه کیک خیلی خوبی واسه کیک های تولد ، مهمونی و عروسی هست.
اما یه نکته مهم تو درست کردن این کیک هست اینه که باید مواد خیلی خوب با هم مخلوط باشند.
اگه دیدیم کیکمون خوب پف نکرده علتش می‌تونه خوب مخلوط نکردن باشه یا اگه خیلی‌ هم بزنیم در نهایت با یه کیک سنگین زمخت روبرو هستیم که همه زحمتمون به باد رفته.
خوب با این اوصاف بریم واسه درست کردن این کیک خوشمزه.

مواد لازم :
تخم مرغ ٤ عدد همدمای اتاق
شکر ٢ پیمانه
وانیل ١ قاشق چای خوری
١ پیمانه شیر
کره ١/٤ پیمانه
آرد معمولی ٢ پیمانه
بکینگ پودر ٢ قاشق چای خوری
نمک ١/٤ قاشق چای خوری

طرز تهیه :
قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک رو اندازه بگیریم و آماده کنار دستمون باشه چون ما باید خیلی‌ سریع کارمون رو انجام بدیم تا اون حباب های که ایجاد شده تو مایع کیک از بین نره یعنی‌ قبل از شروع کار قالبمونو آماده می‌کنیم ، مواد اندازه گیری می‌کنیم و همه چی‌ آماده واسه شروع.
خوب در اول کار فرمون رو روی درجه حرارت ٣٢٥ درجه فارنهایت یا ١٦٥ درجه سانتیگراد میزاریم تا گرم بشه.
مواد خوشکمون رو مثل آرد ، بکینگ پودر ، و نمک رو خوب با هم قاطی میکنیم و یه دور الک میکنیم.

کیک اسفنجی

تخم مرغ هارو به مدت ۴ دقیقه با درجه متوسط همزن برقی هم میزنیم.
دقت کنید که نباید کمتر از ۴ دقیقه بشه این مرحله جزوه مراحل مهم این کیکه.
اگه با همزن دستی این کار رو میکنید باید مداوم به مدت ۶ دقیقه هم بزنید ، توصیه میکنم که یک یاور بغل دستتون باشه که خسته شدید بدید کمکتون کنه تو هم زدن.
من از غذا ساز استفاده کردم و به مدت ۴ دقیقه هم زدم.

بعد از ۴ دقیقه هم زدن تخم مرغمون رنگش کرمی میشه و کمی پف کرده ، شکر رو اضافه میکنیم و باز هم میزنیم به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی یا غذا ساز.
با همزن دستی ۸ دقیقه هم میزنیم.
بعد این مدت یه کرم پفی و کرم رنگی خواهیم داشت .

شیر و کره رو روی اجاق گاز یا ماکروفر میزاریم تا با هم مخلوط باشند و کره آب بشه اما حواستون باشه نباید شیر به جوش بیاد همین که کره آب شد کافیه.

مخلوط آرد رو اضافه میکنیم و با دور کند به مدت چند ثانیه هم میزنیم تا آرد با کرممون مخلوط بشه.

و همچین کرمی به دست بیاریم .

مخلوط شیر و کره که گرمه رو میریزیم و باز با دور کند هم میزنیم حول و حوش کمتر از ۱ دقیقه و در حدی که موادمون یه دست بشه.

خوب مخلوط مایع کیک رو میریزیم تو قالبی که از قبل گریس کاری و آرد پاشی کردیم.
میزاریم تو فر داغ و تا ٢٠ دقیقه اول به هیچ عنوان در فر رو باز نمیکنیم و بعد از ٢٥ دقیقه کیک رو یه مقدار میکشیم از تو فر بیرون و با انگشتمون واسطش رو تاپ تاپ میزنیم نوک چاقو و یا کبریت تو این مرحله وسط کیک فرو نمیکنیم چون موجب میشه همه پف کیک فروکش کنه اگه دیدیم شله و معلومه که هنوز نپخته دوباره میزاریم تا یه ۷ دقیقه دیگه هم بپزه و باز دوباره چک میکنیم و این دفعه با یه چوب کبریت یا نوک چاقو وسط کیک میزنیم اگه تمیزاومد بیرون پس پخته شده.
وقتی آماده شد میاریمش از تو فر بیرون.
حسابی پف کرده و طی مدت زمان کوتاهی یه کوچولو از قوسی که برامده شده روش کم میشه و کیک هم سطح میشه.
١٠ تا ١٥ دقیقه صبر میکنیم کیک تو قالب بمونه و بعد کیک رو با یه چاقو از لبه های قالب جدا میکنیم.
سعی‌ نکنید که کیکو برش بزنید تا زمانی‌ که کاملا خنک نشده.
کیک اسفنجی رو همیشه با تیز‌ترین چاقوی که داریم برش می زنیم.
وقتی‌ کیک سرد شد اونو لایه یه حوله یا پارچه نخی بپوشونید و تو یخچال بذارید .

درست کردن کیک آن قدرها که برخی فکر می کنند سخت نیست.
فرض کنید میخواهیم یک کیک تولد عالی درست کنیم ، اگر بتوانیم یک کیک ساده و اسفنجی را خوب بپزیم ، تقریبا نصفه بیشتر راه را رفته ایم.
کلا پایه اکثر کیک هایی که حرفه ای درست و تزیین شده اند ، یک کیک ساده اسفنجی است.

خب کار تمام شد به همین راحتی بدون تجهیزات آشپزخانه صنعتی ، به همین خوشمزگی امیدواریم با استفاده از این آموزش آشپزی بتوانید کیک خوشمزه ای برای خود و خانوادتان تهیه نمایید.
امیدوارم طرز تهیه کیک براتون آسون بوده باشه ، نوش جان

در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۹۶ این مطلب نوشته شده است.

دسته بندی : آموزش آشپزی , دسر , کیک

تعداد بازدید : 284767

Zahra

۱۳۹۸/۰۲/۱۸ ساعت ۰۱:۱۷

تلفن :

ایمیل : Z.javadi1379@gmail.com

سلام
منم کیکم حدود یک ساعت طول کشید تا پخته شد و بعدشم میانش خمیر بود
چرا؟؟؟

رز سیاه

۱۳۹۸/۰۲/۲۳ ساعت ۲۱:۱۲

تلفن : 09120870249

ایمیل : Nargool2000@gimal.com

کیک واقعا عالی بود خدایی من آماتورم واسه درآوردنش به مسکل خوردم ولی این هیچی از طعم عالیش و پف خیلی خیلی زیادش کم نمیکنه مثل من به مشکل نخورید حتما ظرف بزرگ در نظر بگیرید چون پفش زیاده واسه من یه مقدار سر رفت خیلی پف داره خدایی طعمش مثل کیکهای زنگ تفریح مدرسم بود خخخخخ

رز سیاه

۱۳۹۸/۰۲/۲۳ ساعت ۲۱:۱۳

تلفن :

ایمیل : Nargool2000@gimal.com

کیک اسفنجی

عالی عالی پف زیاد و طعم عالی واقعا اولین کیکی بود که پفش خیلی زیاد بود

نام :

ایمیل :

تلفن :

وبسایت :

دیدگاه :

ارائه کننده : تینا امین فر

ایمیل : TinaAminfar@Gmail.Com

فکس : 021XXXXXXXX

وبسایت : Www.Ashpazkhaneha.Com

آدرس محل : ایران ، تهران

اعتبار : 224 مطلب تایید شده

آمار

پربازدیدترین محصولات

پرسش و پاسخ

نقشه

تلفن شرکت : 09356107101

تلفن شرکت : 02188856947

آدرس شرکت : تهران ، جردن ، برج نگین آفریقا واحد 408

آشپزی

تجهیزات رستوران

تجهیزات فست فود

تجهیزات آشپزخانه صنعتی

تجهیزات کافی شاپ

اینستاگرام

تلگرام

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

کیک اسفنجی یکی از محبوب ترین انواع کیک است ، دلیل این محبوبیت این است که تهیه آن بسیار ساده است و طعم بسیار مطبوعی نیز دارد. تهیه این کیک با پودر کیک آماده بسیار آسان و سریع است ،اما اگر می خواهید طعم بهتری را تجربه کنید می توانید این کیک را از پایه خودتان درست کنید. با مواد لازم ذکر شده در این دستور شیرینی پزی می توانید برای ۴ نفر کیک اسفنجی تهیه نمایید. با و طرز تهیه کیک اسفنجی در ادامه با هم دوره همراه باشید.

ابتدا باید فر را روشن کنیم تا گرم شود ، برای این منظور فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم. در مرحله بعد زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا می کنیم. در یک کاسه زرده های تخم مرغ را به همراه وانیل و شکر خوب مخلوط می کنیم.

باید آنقدر مواد را بزنیم تا مایعی کشدار به رنگ کرمی به دست آید. در یک کاسه دیگر سفیده های تخم مرغ را با همزن به قدری می زنیم تا کاملا کف کند و با برگرداندن کاسه سفیده تخم مرغ نریزد. حالا شیر را به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه می کنیم.

و پس از آن سفیده تخم مرغ را کم کم اضافه می کنیم و مواد را به آرامی مخلوط می کنیم. آرد را چند بار الک می کنیم و با بکینگ پودر مخلوط می کنیم. در مرحله بعدی آرد را کم کم به مواد اضافه می کنیم و متداوم مواد را مخلوط می کنیم.کیک اسفنجی

درون قالب مان یک کاغذ روغنی می اندازیم و مایه کیک را داخل قالب می ریزیم. کیک را برای مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا کاملا پف کند و بالا بیاید. پس از پخت اجازه می دهیم کیک کمی خنک شود سپس از قالب خارج می کنیم.

سلام. ممنون از سایت خوبتان. واقعا لذت بردیم از همه ی دستور پخت های برنامه. این شیرینی هم خیلی عالی شد.

سلام و عرض ادب خوشحالیم که توانسته ایم توقعات شما را بر آورده کنیم. موفق و پیروز باشید.

بهتر نیست به جای تعریفات خشک خالی سوالاتی در این باره بپرسید

روغن نداشت؟

سلام و عرض ادب خیر ، نیاز نیست. در صورت تمایل می توانید کمی کره به مایه کیک اضافه کنید. موفق باشید.

سلام اگه به جای پنج تاتخم مرغ چهارتابریزیم چه جورمیشه؟

سلام و عرض ادب کم بودن تخم مرغ باعث می شود کیک به صورت حداکثری پف نکند. موفق باشید.

سلام خیلی ممنون من پختم عالی شد.تاحالاکیکام اینجوری پف نکرده بودند

سلام و عرض ادب خوشحالیم که دستور کیک اسفنجی مورد پسندتان واقع شده است. موفق باشید.

اگر بخوایم بینش خامه بزاریم چه جوری می شه یعنی خراب و نا فرم نمیشه

سلام و عرض ادب خیر هیچ مشکلی نیست ، فقط از خامه فرم داده استفاده کنید. موفق باشید.

تابه من خیلی بزرگه تو فر جا نمیشه. تو کیک پز برقی بریزیم مشکلی که نداره؟

سلام و عرض ادب مشکلی نیست ، بله می توانید از کیک پز استفاده کنید. موفق باشید.

سلام من مواد کیک طبق دستور انجام دادم و تو فر گذاشتم ولی الان دور کیک پخته ولی وسطش نپخته چرا؟چهل دقیق هم گذاشتم

سلام و عرض ادب بعضی مواقع اطراف کیک پف می کند اما وسط آن پف نمی کند این مشکل دو دلیل اصلی دارد. دلیل اول این است که در فر را چند بار باز و بسته کرده اید یا آن را خیلی زود باز کرده اید. دلیل دوم هم این است که مایه کیک قبل از ورود به فر زمان زیادی منتظر مانده است. موفق باشید

سلام ببخشید میشه از پلو پز برقی هم استفاده کرد

سلام و عرض ادب تابحال با پلوپز برقی تست نکردیم ، اما فکر نکنم مشکلی پیش بیاید. موفق باشید.

سلام میشه از کاغذ روغنی استفاده نکنیم

سلام و عرض ادب بله ، فقط قالب را کمی چرب کنید تا بعد از پخت کیک به قالب نچسبد. موفق باشید.

سلام اگه سفیده تخم مرغ سفت نشه و اضافه کنیم چی میشه؟

سلام و عرض ادب کیک پف نمی کند. موفق باشید.

ببخشید شیر مهمه توش بریزیم؟ چون من تو کتابم شیر ننوشته باید چیکار کنم؟

سلام و عرض ادب کیک اسفنجی را اگر با شیر تهیه کنید علاوه بر طعم بهتر تا چند روز نرم می ماند و خشک نمی شود. موفق باشید.

سلام،ببخشید این دستور برای چند نفره؟

سلام و عرض ادب برای 4 تا 6 نفر موفق باشید.

سلام با ارد سنگک هم میشه درست کرد؟؟

سلام و عرض ادب تا حالا با آرد سنگک تست نکردم ، ولی فکر نمی کنم مشکل خاصی وجود داشته باشد. موفق باشید.

سلام ببخشید من میخام تو سولاردوم درست کنم نمیشه قبلش بذارم سولاردومم گرم شه چیکار کنم؟

سلام و عرض ادب تا حالا با این دستگاه کار نکردم ، اگر عملکردش مثل فر هست می تونید استفاده کنید. موفق باشید.

سلام ببخشید من همیشه کیک هام یا سفت میشه ولی هنوز نپخته یا اطرافش می پزه وسطش خام میمونه میشه رهانمایی کنید ممنوت

سلام و عرض ادب سفت شدن کیک به مقدار مواد مصرفی شما مرتبط است. بعضی مواقع اطراف کیک پف می کند اما وسط آن پف نمی کند این مشکل دو دلیل اصلی دارد. دلیل اول این است که در فر را چند بار باز و بسته کرده اید یا آن را خیلی زود باز کرده اید. دلیل دوم هم این است که مایه کیک قبل از ورود به فر زمان زیادی منتظر مانده است. موفق باشید

سلام،خسته نباشید.میشه سفیده تخم مرغ رو با هم زن دستی هم زد تا سفت شه؟اگه میشه چند دقیقه باید هم زد؟؟؟

سلام و عرض ادب مشکلی نیست می توانید با همزن دستی هم اینکار را انجام دهید. زمان مشخصی نمی توان تعیین کرد باید سفیده را به حدی بزنید که کاملا خودش را بگیرد و در صورت برگرداندن کاسه سفیده نریزد. موفق باشید.

سلام. برای طرز تهیه کیک اگر زرده و سفیده تخم مرغ رو از هم جدا نکنیم و با همدیگر بزنیم مشکلی پیش می آید یا خیر؟کیک اسفنجی

سلام و عرض ادب اگر زرده ها را از سفیده ها جدا نکنید ، کیک شما پف نمی کند. موفق باشید.

با سلام من همه اون نکاتی که گفتید رعایت کردم بعد از ۳۵ دقیقه کیک رو از فر در اوردم هر چی صبر کردم کیک از قالب جدا نشد بعدا دیدم که وسط کیک نپخته چراااااااا؟??????خیلی زحمت کشیدم براش

سلام و عرض ادب واقعا متاسفیم که این مشکل براتون پیش امده است. بعضی مواقع اطراف کیک پف می کند اما وسط آن پف نمی کند این مشکل دو دلیل اصلی دارد. دلیل اول این است که در فر را چند بار باز و بسته کرده اید یا آن را خیلی زود باز کرده اید. دلیل دوم هم این است که مایه کیک قبل از ورود به فر زمان زیادی منتظر مانده است. موفق باشید.

ممنون از اموزش های خوبتون من اولین بار بود کیک درست می کردم و خیلی خوب شد

سلام و عرض ادب خوشحالیم که این آموزش مورد پسند شما قرار گرفته است. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

سلام این همه بکینگ پودر ضرر نداره؟

سلام و عرض ادب 1.5 قاشق چایخوری باید استفاده شود. تشکر از تیزبینی شما ، تصحیح شد. موفق باشید.

ظرفی که میخوایم داخل فر بزاریم باید چه سایزی باشه؟

سلام و عرض ادب برای این مقدار مواد باید از یک قالب متوسط با قطر 18 تا 20 سانتی متر استفاده کنید. موفق باشید.

میشه از پودر کاکائو برای کیک استفاده کنم؟

سلام و عرض ادب بله مشکلی نیست. موفق باشید.

وسطش خام … اطرافش پخته .. من نمیدونم چرا اینجوری در میاد

سلام و عرض ادب بعضی مواقع اطراف کیک پف می کند اما وسط آن پف نمی کند این مشکل دو دلیل اصلی دارد. دلیل اول این است که در فر را چند بار باز و بسته کرده اید یا آن را خیلی زود باز کرده اید. دلیل دوم هم این است که مایه کیک قبل از ورود به فر زمان زیادی منتظر مانده است. موفق باشید.

سلام یک قاشق چایخوری که اینجا گفتید چند سی سی هست چون ترجمه های از انگلیسی هر قاشق چایخوری ۵ سی سی هست ولی چایخوری ایرانی خیلی کوچیک و ۱ سی سی هست

سلام و عرض ادب ما با قاشق چایخوری ایرانی اندازه گیری کردیم. موفق باشید.

۱.شیر باید داغ باشه؟ ۲.مرحله آخر ک آردو اضافه کردیم باید با همزن بزنیم؟ آخه یه جا خوندم نباید مثه آش هم زد و باید یواش اینکارو انجام بدیم تا کیک پف کنه ولی بدون استفاده از همزن ک آرد با بقیه مواد قاطی نمیشه قشنگ؟

سلام و عرض ادب شیر باید هم دمای محیط باشه. آرد را در چند مرحله اضافه کنید و با دور کند همزن بزنید. مقداری باید بزنید که مواد یکدست بشن موفق باشید.

سلام روغن که نداره مشکلی پیش نمیاد؟؟ آخه میخوام واسه تولد درست کنم میترسم خوب نشه

سلام و عرض ادب خیر ، نیاز نیست. موفق باشید.

ببخشید میشه این کیکو تو قابلمه هم درست کنیم؟

سلام و عرض ادب من تا به حال امتحان نکرده ام ولی سوال می کنم اگر در دوستانم کسی امتحان کرده بود آموزشش را برایتان ایمیل می کنم. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

سلام مقدار مواد این کیک برای یک نفر رو می خواستم بدونم.

سلام و عرض ادب این مواد لازم برای 4 نفر است . برای تهیه کیک برای یک نفر مواد لازم را تقسیم بر 4 کنید. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

سلام اگر از همزن برقی استفاده نشود مشکلی پیش می اید؟

سلام و عرض ادب با همزن دستی هم می توانید این کیک را درست کنید. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

سلام ممنون از دستور کیک من میخوام فردا این کیکو درست کنم برای تولد و قالب قطرش ۲۷ و بلندی دیواره ۷ هست چه مقدار مایه کیک لازم داره

سلام و عرض ادب تمام مواد کیک ( موز ، مغز گردو ، شربت و شکلات خرد شده ) را می توانید به دلخواه زیاد یا کم کنید فقط باید به مقدار کافی خامه فرم گرفته تهیه کنید تا خامه برای دیزاین کیک کم نباشد. میزان خامه هم به نوع تزیین شما بستگی دارد. اگر می خواهید ساده تزیین کنید 500 گرم خامه کافی است ولی اگر می خواهید با خامه رو کیک اشکال مختلف ایجاد کنید به خامه بیشتری نیاز دارید. موفق باشید.

طرزتهیه کیک اسفنجی تو ساده است واین کار آدم رو راحت تر میکنه

سلام و عرض ادب خوشحالیم که این دستور به راحت تر شدن کار شما کمک کرده است. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

شما خیلب باحوصله و صبوری خوشحالم که ازتون یاد گرفتم ممنونم از شما

سلام و عرض ادب تشکر از لطف شما دوست خوبم با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

من دو بار با این دستور درست کردم عالی شد. مثل مال قنادی ها ????

سلام و عرض ادب خوشحالیم که این مطلب مورد پسند شما قرار گرفته است. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

سلام میخواستم این دستور کیکتون برای ١۵نفر درست کنم هر موادی و چقدر باید استفاده کنم،این دستور گفتین واسه ۶نفر هست،

سلام و عرض ادب برای 15 نفر باید مقدار مواد رو در 2.5 ضرب کنید. با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

سلام ببخشید من برا ۹ نفر بخوان درس کنم چقد تخم مرع لازم میشه

سلام و عرض ادب 7 یا 8 تخم مرغ با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

من همین دستور را انجام میدم ولی ته کیک سفت میشه . انگار مواد ته نشین میشه

سلام و عرض ادب احتمالا موادتون قبل از قرار گرفتن داخل فر مدت زیادی معطل شده اند با آرزوی موفقیت برای شما دوست گرامی

کیک اسفنجی

آرایش

مدل مو

مدل لباس

در این بخش از سایت آکاایران طرز تهیه کیک اسفنجی را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.

فرض کنید میخواهیم یک کیک تولد عالی درست کنیم، اگر بتوانیم یک کیک ساده و اسفنجی را خوب بپزیم، تقریبا نصفه بیشتر راه را رفته ایم. کلا پایه اکثر کیک هایی که حرفه ای درست و تزیین شده اند، یک کیک ساده اسفنجی است. شاید تکراری باشد ولی دوباره طرز تهیه آن را مرور می کنیم.

 

اصلا کیک اسفنجی یعنی چی ؟

کیک اسفنجی (به انگلیسی: Sponge cake) نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخم‌مرغ تشکیل می‌دهد. در این نوع کیک با استفاده از خاصیت کف کنندگی تخم مرغ، خمیر تهیه شده و پخت می‌شود. منشأ نام این کیک اسفنج دریایی است و علت نامگذاری آن اینست که هنگامیکه کیک بریده شود، مانند اسفنج دریایی بافت این کیک نیز از تعداد بی‌شماری حباب‌های هوایی تشکیل شده‌است.

نکته درباره مواد اولیه :

کیک اسفنجی به غیر از مواد اصلی آرد، تخم مرغ، شکر و همچنین کره ممکن است حاوی مواد دیگری مانند شکلات، کاکائو، قهوه و آجیل نیز باشد

*. ابتدا زرده‌ها و سفیده تخم‌مرغ ها را از هم جدا کنید.

*. سفیده‌ها را با همزن برقی خوب بزنید تا فرم گرفته، سفید شود تا  از ظرف نریزد، سپس آن را در یخچال بگذارید.

*. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. زرده‌ها را در یک ظرف مناسب با شکر و وانیل خوب هم بزنید تا سفید و کش دار شود.

*. حالا کم‌کم به آن روغن و شیر را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.

*. در یک ظرف آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و دو بار آنها را الک کنید، سپس آن را به مخلوط زرده اضافه کنید.

*. در انتها سفیده را هم به مواد اضافه کنید. مواد را به حالت دورانی هم بزنید. دقت کنید که مواد را در یک جهت هم بزنید تا کیک به خوبی پف کند.

*. مایه کیک را داخل قالب مورد نظرتان که قبلاً چرب کرده‌اید بریزید و آن را در فر به مدت 45 دقیقه قرار دهید تا کیک بپزد.

*. بعد از آنکه کیک آماده شد، آن را از فر درآورید و صبر کنید تا کمی خنک شود.

*. سپس آن را از قالب درآورید. بعد از آنکه کیک خنک شد، آن را از عرض به دو قسمت تقسیم کنید.

*. روی یک لایه را با خامه بپوشانید، سپس لایه دیگر را روی آن قرار داده و آن را هم با خامه بپوشانید.

*. کیک را با میوه دلخواه، تکه‌های شکلات و در صورت تمایل شکلات سفید آب شده تزیین کنید.

 

منبع عکس : natasha kitchen

فوت و فن :


تخم مرغ و شیر باید به دمای محیط رسیده باشند.

قبل از پخت و آماده کردن کیک باید ظرف ها خشک و تمیز باشند.

بهتر هم هست از خامه زده شده استفاده کنید تا شکل خوبی بگیره.

 

نکات مهم هنگام پخت کیک اسفنجی :

 

کیک اسفنجی

*. سرد بودن مواد میزان کف کردن را کاهش می‌دهد بنابراین مواد باید زودتر از یخچال بیرون آورده شده و دمای آن به دمای حرارت اتاق رسیده باشد.

*. اندازه‌گیری باید توسط واحدهای اندازه‌گیری استاندارد انجام گیرد و همچنین واحد اندازه‌گیری و مقدار مواد کاملاً مطابق با دستور باشد.

*. هنگام شکستن تخم مرغ نباید پوسته آن به داخل مایه بیفتد.

*. در هنگام تدارک و آماده کردن مواد باید شکر و آرد از الک گذرانده شود.

*. ظرفی که برای زدن تخم مرغ استفاده می‌شود باید کاملاً شسته شده باشد. روغنی بودن ظرف باعث می‌شود که تخم مرغ بخوبی کف نکند.

*. هنگامیکه برای بهم زدن مواد از روش بن ماری استفاده می‌شود باید مواظب بود که حرارت آبجوش که ظرف در داخل آن قرار می‌گیرد از ۵۰ درجه بالاتر نرود. بالا بودن حرارت باعث می‌شود که مایه به سرعت کف کند اما این کف پایدار نبوده و بعد از افزودن آرد به سرعت چنین کفی می‌خوابد و از کیفیت کیک اسفنجی کاسته می‌شود.

*. هنگام بهم زدن شکر و تخم مرغ رنگ مایه باید مایل به سفید شود و کف نیز به میزان کافی باشد.

*. بهم زدن آرد با مایه باید توسط لیسک و برخلاف جهت چرخاندن ظرف صورت گیرد. بعد از افزودن آرد کم بهم زدن، بافت بیش از اندازه اسفنجی به کیک می‌دهد و زیاد بهم زدن نیز باعث می‌شود که کف آن از بین رفته و کیک سفت شود. بطور تقریبی مایه پس از ریختن آرد تا ناپدید شدن کامل ذرات آرد ۴۰ بار توسط لیسک بهم زده می‌شود.

*. کره در حرارت ۳۵ تا ۴۰ درجه ذوب شود. شیر نیز کمی گرم شود. می‌توان کره را در داخل شیر گرم ذوب کرد. این دو با تمامی مایه مخلوط می‌شود. بطور تقریبی پس از ریختن کره مایه ۳۰ بار توسط لیسک بهم زده می‌شود.

*. وقتی خمیر آماده شد در قالب ریخته شده و بلافاصله در داخل فر قرار می‌گیرد. ماندن مایه در داخل قالب باعث از بین رفتن کف آن می‌شود. خمیر در حرارت ۱۷۰ درجه پخته می‌شود حرارت بیش از حد باعث سوختگی کناره‌های کیک شده و حرارت کمتر از حد باعث می‌شود که کیک رطوبت خود را از دست داده حالت خشکی به خود بگیرد.

*. بعد از بیرون آوردن قالب از فر فوراً کیک از قالب در آورده شود. ماندن کیک در قالب و سرد شدن کیک در این حالت باعث بوجود آمدن تورفتگی در سطح بالای کیک خواهد شد.
برای جلوگیری از خشک شدن، باید روی کیک در معرض هوا نباشد و در حالت پوشیده نگهداری شود

نکات فوق از ویکیپدیا – wikipedia برداشته شده است.

امیدواریم با تهیه این کیک اسفنجی خوشمزه، لذت کافی را برده و لحظات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید و همیشه شیرین کام باشید.

سایت شیرینی پزی ، ، پخت انواع شیرینی با آکا ، آکاایران

کیک اسفنجی
کیک اسفنجی
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *