ایران مزاج – آموزش مزاج شناسی – آموزش طب سنتی اسلامی به زبان ساده
بسم الله الرحمن الرحیم
خیلی حس بدی دارد که شما غذای خود را چشیده و متوجه شوید نمک یا فلفل آن زیاد است.
بدتر از آن این است که مهمان هم داشته باشید و یا حجم غذا زیاد باشد.
چگونه غذای شور را کم نمک کنیم
راه حلی که به شما ارایه می کنم، بیشتر برای غذاهای آبدار مناسب است و غذاهای خشک مثل برنج، انعطاف کمتری دارند.
قبل از گفتن راه حل بهتر است این نکته تکرار شود که بی نمک ماندن غذا بهتر از شور شدنش است.
اگر غذای شما کم نمک باشد می توانید نمک اضافه کنید ولی اگر شور شد کارتان سخت خواهد شد.
پیشنهاد می کنم نمک و ادویه را در آخر کار اضافه کنید.
اضافه کردن ادویه در اول پخت باعث تغییر طعم ادویه ها و گاهی سوختنشان خواهد شد.
و در بعضی غذاها اگر نمک را در اوایل پخت اضافه کنید، باعث دیرپخت شدن مواد می شود.
همچنین ممکن است بعضی ادویه ها با ظرف غذا واکنش های بدی نشان داده که بهتر است اواخر کار اضافه کنیم.
اگر برنج شما در حال جوش خوردن در آب شور است، باید مقداری از آب آن را خالی کرده و با آب جوش بدون نمک پر کنید.
اگر غدای شما آبدار بود چه کنید؟
کافیست بسته به نوع سلیقه و غذایتان از این مواد استفاده کنید:
سیب زمینی – گوجه – هویج – به – ماکارانی
خورش قیمه شما شور یا تند شده؟ یک سیب زمینی کوچک رنده شده به آن اضافه کنید.
سوپ مرغتان شور شده؟ مقداری ماکارانی به آن اضافه کنید.
منبع: iranmezaj.ir/?p=6034
مطلب قبلی
راه های مقابله با بی اشتهایی
مطلب بعدی
هشدار! از آنتی بیوتیک ها استفاده نکنید
اگر غذا شور شد چه کنیم؟
چگونه زرده تخم مرغ را جدا کنیم؟
با میوه های نارس چه کار کنیم؟
از بین بردن بوی بد یخچال
چگونه غذای شور را کم نمک کنیم
به حساب کاربریتان خوش آمدید
بازگردانی رمز ورود
رمز ورود به ایمیلتان ارسال خواهد شد
شور شدن غذا حتی ممکن است برای آشپزهای حرفه ای هم اتفاق بیافتد و این مساله اصلا نگران کننده نیست. در این مطلب به شما چند راه را معرفی می کنیم که می تواند شوری غذاهای تان را از بین ببرد
به جرات میتوان آشپزی را دید که بهرغم تجربه و دقت در آشپزی گاهی در افزودن نمک به غذا اشتباه نکرده باشد. این مساله بهخصوص در مهمانیها دردساز میشود، اما با 4 ترفند ساده میتوانید این اشتباه آشپزی را جبران کنید.
بیشتر بدانید : تلخی غذا را چگونه از بین ببریم؟
یک سیب زمینی را پوست بگیرید و به دو نیم تقسیم کنید و در غذای در حال جوش بیندازید.سیب زمینی نمک را جذب میکند، پس از پخت آن را از غذا بیرون بیاورید. اگر تمایلی به طعم سیبزمینی در غذا ندارید، میتوانید از تکهای نان خشک استفاده کنید.
یک حبه قند را در قاشقی بگذارید. قاشق را آرام در قابلمه غذای مایع طوری بگذارید که قند در غذا حل نشود. پس از چند لحظه قاشق و قند را بردارید.
چگونه غذای شور را کم نمک کنیم
برای بعضی غذاها مانند خوراک گوشت و سبزیها میتوانید از میوهها برای کاهش طعم شوری غذا کمک بگیرید. بهطور مثال، چند تکه سیب یا آناناس انتخاب خوبی خواهد بود.
اگر سبزیهای بخارپز شما شور شدهاند، میتوانید آنها را در مقداری مخلوط آب جوش و خامه بریزید تا کمی از نمکشان کم شود. البته میتوانید آنها را با خامه هم سرو کنید، گرچه کمی کالری غذا را بیشتر میکنند.
بیشتر بدانید : 10 راز یک زرشک پلو خوش طعم که سرآشپزها نمی گویند
بیشتر بدانید : اصول آشپزی با آرام پز
بیشتر بدانید : 4 نکته مهم پخت و پزی برای داشتن یک غذای خوش رنگ و لعاب
بیشتر بدانید : خورش قیمه خوش رنگ و خوش طعم را با ترفندهای زیر درست کنید
بیشتر بدانید : نکاتی برای خوش طعم کردن غذا که سرآشپزها به شما نمی گویند
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغseemorgh.com/lifestyleمنبع : salamat.ir
نام (اجباری)
آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمیشود)
تصویر امنیتی جدید
در این مقاله برای شما علاقه مندان دنیای مد و آراستگی، مجموعه جملات طلایی جهان فشن را منتشر می کند. این جملات از مجله مد بریتانیایی، جمع آوری و ترجمه شده است.
رنگ مو قهوه ای یکی از پر طرفدارترین رنگ مو ها در بین تمام خانم ها است. برای یک رنگ مو قهوه ای زیبا چه رنگ ها یی را باید با هم ترکیب کنیم؟
All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.
1- کمی از آب شور غذا را دور بریزید
اگر غذایی را که شور کردهاید، حاوی آب است، مانند سوپ، میتوانید کمی از آب درون آن دور ریخته و با آب جوش، یا آب سوپ بی نمک و یا شیر- بسته به نوع غذا- جایگزین کنید.
2- اسید یا شکر بیفزایید
افزودن مادهای کاملاً جدید به غذا، کمی شهامت میخواهد، اما مطمئن باشید در مواقع اضطراری، جواب خوبی میدهد. طعم اسیدی و یا شیرین، برای از بین بردن شوری، انتخابهای عالی و مناسبی هستند.
چگونه غذای شور را کم نمک کنیم
تقریباً به هر نوع غذایی میتوان آب میوه مرکبات، سرکه، گوجه فرنگی و یا خوراکیهای ترش اضافه کرد.
به غیر از شکر ساده، میتوانید عسل یا شیر غلیظ شده به غذا اضافه کنید. البته اگر آن را با نوعی اسید ترکیب کنید، پاسخ بسیار بهتری میگیرید. 1 قاشق چایخوری شکر را با 1 قاشق چایخوری سرکه، اضافه کنید و ترکیب آماده شده را به غذای شورتان اضافه کنید. اگر شوری غذا هنوز برطرف نشده بود، این کار را تکرار کنید.
3- حجم غذا را بیشتر کنید
اگر هنوز به اندازه کافی وقت دارید، میتوانید حجم مواد غذایتان را بیشتر کنید. مثلاً، کمی گوشت و یا سبزی به خورشت بیفزایید و یا کره بی نمک به سس اضافه کنید. این کار از نسبت نمک به دیگر مواد کم میکند. در مورد سوپها میتوانید کمی گل کلم به مواد غذا اضافه کنید. در این صورت، شوری غذا به راحتی برطرف میشود.
4- نشاسته غذا را بیشتر کنید
برای برطرف کردن شوری غذا، بسته به نوع غذا، میتوانید نشاسته آن را افزایش دهید. مثلاً به غذا، برنج، پاستا یا سیبزمینی اضافه کنید. این مواد میتوانند طعم شور غذا را از بین ببرند.
5- سبزیجات شور شده را بشویید
گاهی اوقات که سبزیجات در حال جوشیدن درون دیگ آب جوش هستند و هنوز چندان از زمان پخت آنها نگذشته است، میتوان آنها را درآورد و زیر آب شیر گرفت و شست تا نمک اضافیشان گرفته شود. اما یادتان باشد، این کار میتواند به بافت سبزی بخاردیده، پخته و سرخ شده، صدمه بزند. اما گاهی اوقات برای رهایی از شوری، میتوان این ترفند را به کار برد.
پیشگیری از شور شدن غذا
پیشگیری همیشه آسانتر از درمان است. اگر میخواهید غذایتان شور نشود، بهتر است هنگام غذا درست کردن، راهنماییهای زیر را مد نظر داشته باشید:
هرگز هنگام اندازهگیری نمک، بالای ظرف غذا، این کار را انجام ندهید. در این صورت ممکن است به طور ناگهانی مقدار زیادی نمک به درون ظرف ریخته شود.
همیشه در نمکدان را بررسی کنید. گاهی اوقات که با نمکدان به غذا نمک میزنید، اگر در آن محکم نباشد، ممکن است در نمکدان جدا شده و مقدار زیادی نمک به درون غذا بریزد. بنابراین بررسی محکم بودن یا نبودن در نمکدان را به یک عادت تبدیل کنید.
هنگام درست کردن غذا، حواستان به مواد غذایی حاوی سدیم باشد، بسیاری از محصولات غذایی شرکتی، به اندازه کافی (یا در برخی موارد بیش از اندازه)، نمک دارند. بنابراین اگر برای درست کرن غذای خود، از این مواد غذایی استفاده میکنید، پس ممکن است دیگر نیازی به افزودن نمک بیشتر نباشد. از این محصولات غذایی میتوان به سوپهای آماده، سوپهای خامهای و … اشاره کرد.
در افزودن نمک به غذا احتیاط کنید. میتوانید از کم شروع کرده و با هر مادهای که به غذا اضافه میکنید، کمی دیگر نمک بزنید. بدین ترتیب احتمال اینکه غذا شور بشود، به حداقل میرسد.
غذا را مرتب بچشید تا اگر لازم است به آن نمک بیفزایید. البته غذا را با نوک زبانتان نچشید. این بخش از زبان کمترین حساسیت را دارد. بنابراین برای چشیدن طعم و نمک غذا، از کل زبانتان استفاده کنید. هنگام چشیدن، یک قاشق پر از غذا را – که البته آن را کمی خنک کردهاید – به دهان بگذارید.
یک نکته سلامتی
پزشکان دایما ما را به مصرف نمک کمتر تشویق میکنند. زیرا ما معمولاً فراموش میکنیم و بیش از حد در غذاهایمان نمک مصرف میکنیم که برای سلامتی بسیار مضر است. بنابراین هرقدر از میزان نمک مصرفیمان کم کنیم، ذائقهمان به مرور، به کم نمکی عادت میکند و در نتیجه غذای سالمتری مصرف خواهیم کرد.9