چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد

دوره مقدماتی php
چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد
چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد

آشپزی, ترفند و تجربه آشپزی ۱ ديدگاه

پخت کیک هم مانند همه کارهای دیگر وقتی لذت‌بخش خواهد بود، که در آخر به نتیجه دلخواه خود برسیم و یک کیک خوش‌طعم و شکل را درست کنیم بهمین منظور در این پست قصد دارم، بهترین روش درآوردن کیک از قالب را بیان کنم. تا بعد از درست کردن کیک خوشمزه خودتان دیگر نگران جدا نشدن کیک از قالب نباشید.

در پست‌های قبل ۴ نکته اساسی برای درست کردن یک کیک اسفنجی و پف دار را بیان کردم که شاید ندانید! پیشنهاد می کنم آن را بخوانید چرا که درست کردن یک کیک خوب و پف دار هم یکی از مواردی است که کمک می کند کیک شما راحت تر از قالب جدا شود.

در اکثر جاها توصیه می‌شود، برای درآوردن کیک از قالب از کاغذ روغنی استفاده کنید. این توصیه خوب و درستی است ولی برای درآوردن کیک از قالب های طرح‌دار استفاده از کاغذ روغنی خوب نیست. و اصلاً نمی توان طرح قالب را به خوبی درآورد و عملاً نشدنی است اما راهکار چیست؟

اگر ادامه متن را بخوایند شما را با یک روش برای در آوردن کیک از قالب آشنا می کنم که تقریباً در همه نوع قالبی می توانید از آن استفاده کنید و نتیجه خوبی هم می‌گیرید.چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد

دوره مقدماتی php

تجربه شخصی من برای درآوردن کیک از قالب مخصوصاً قالب های فلزی این است که:

قبل از اینکه خمیر کیک را در قالب بریزید، اینگونه قالب خود را آماده کنید:

اگر کیک شما خوب پخته باشد و قالب را با توجه به توضیحات بالا آماده کرده باشید. برای درآوردن کیک از قالب مشکلی نخواهی داشت و خیلی راحت کیک داخل سینی قرار می گیرد اما اگر کیک بیرون نیامد. برای جدا کردن کیک از قالب خود مراحل زیر را انجام دهید:

۱- اگر قالب شما از نوع قالب های بدون طرح است (از جمله قالب پیرکس) می‌توانید از کاغذ روغنی استفاده کنید. قبل از قرار دادن کاغذ روغنی ابتدا قالب را خوب چرب کنید و بعد کاغذ روغنی را روی قالب قرار دهید. داخل کاغذ روغنی هم چرب و آرد پاشی کنید.

برای اندازه زدن کاغذ روغنی برای کف قالب، کاغذ روغنی را پهن کنید، ته قالب را با مداد روی کاغذ بکشید، با قیچی بچینید و داخل قالب قرار دهید. به همین سادگی؛

۲- سعی کنید برای چرب کردن قالب از روغن جامد یا کره استفاده کنید چون باعث می شود لطافت کیک شما حفظ شود و برای جدا کردن کیک از قالب هم بهتر است.

۳- وقتی کیک را از قالب درآوردید داخل سینی نگذارید داخل توری،آبکش، یا الک قرار دهید تا سرد شود. چون کیک داغ است خمیر می شود و به ته سینی می چسبد و کیکتون خراب میشود.

بشخصه برای درست کردن کیک از قالب های پیرکس یا آلومینیومی استفاده می کنم و از قالب های سیلیکونی استفاده نمی کنم. چون وقتی گرم می‌شوند حس خوبی بهشون ندارم و احساس می‌کنم مواد شیمایی وارد کیکم می‌شود.

اما قالب های کمربندی و قالب های چدن و نچسب هم گزینه خوبی برای انتخاب قالب هستند. البته این نوع قالب ها هم به آردپاشی و روغن کاری نیاز دارند.

من روش بالا را برای هردو قالب ساده و طرح دار امتحان کردم . اینم به روایت تصویر:

برای قالب ساده کاغذ روغنی گذاشتم و چرب و آرد پاشی کردم. برای قالب طرح دار هم، اول با روغن جامد چرب کردم و بعد آردپاشی کردم. کیکم راحت داخل بشقاب برگشت. حوله هم نیاز نبود. اما داخل عکس گذاشتم تا با مراحل آشنا شوید.

شنیده ام که می شود بجای حوله قالب را مانند وقتی که می خواهیم ژله را از قالب جدا کنیم؛ چند لحظه داخل آب جوش گذاشت و بعد آن را برداریم اما من امتحان نکردم. اگر شما امتحان کردید نتیجه را حتما برای ماهم بنویسید.

احتمالاً این مطالب را هم دوست داشته باشی بخونی :

طرز تهیه کیک اسفنجی رژیمی و خوشمزه

تمام نکات درست کردن خورشت فسنجان خوشمزه

برچسب هاتجربه کیک

ممنونم بابت توضیحات خیلی خوبتون

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد

وقتی دیدگاهم تایید شد من را از طریق ایمیل باخبر کن

جدیدترین مطالب چاره‌دان را برای من هم بفرست.

میتونی ایمیلت رو وارد کنی تا تازه‌ترین مطالب چاره‌دان رو از دست ندی و هر وقت خواستی از ایمیلت بخونی

تا به حال برای نچسبیدن کیک به قالب از چه روشی استفاده می کردید؟ چرب کردن با کره، استفاده از اسپری روغن و یا استفاده از کاغذ روغنی روشهای خوبی هستند. اما به طور مثال در بعضی از قالب ها…

تا به حال برای نچسبیدن کیک به قالب از چه روشی استفاده می کردید؟ چرب کردن با کره، استفاده از اسپری روغن و یا استفاده از کاغذ روغنی روشهای خوبی هستند. اما به طور مثال در بعضی از قالب ها به خاطر شکل خاصشون نمیشه از کاغذ روغنی استفاده کرد و یا اینکه بعضی از روشها از پف کردن کیک تون جلوگیری میکنند. در ادامه دو روش خوب برای آماده سازی قالب کیک آموزش داده شده که امیدوارم براتون مفید باشه. یادتون باشه برای اینکه کیک به قالب نچسبه، تنها نچسب بودن قالب کافی نیست و شما باید از یک روشن مناسب هم برای آمادسازی قالب استفاده کنید.

بهترین روش برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب

مقدار کمی کره رو ذوب کرده و اجازه بدید کاملا خنک بشه. بعد به کمک یک برس، قالب رو کاملا چرب کنید. حواستون باشه که گوشه های قالب رو با دقت چرب کنید.

چشم متشکل از سلول های رنگ دانه ای است که وظیفه ی رنگبندی چشم را برعهده دارد،نام این سلول ها ملانین میباشد…چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد

چرب کردن قالب با کره

حدودا یک چهارم پیمانه آرد داخل قالبی که با کره چرب شده، بپاشید.

پاشیدن آرد داخل قالب

روی قالب رو با یک تکه سلفون یا یک نایلون بپوشونید و بعد قالب رو به خوبی تکون بدید تا همه ی قسمت های اون آردی بشه.

پوشاندن قالب با سلفون

نایلون رو برداشته و آرد های اضافی داخل قالب رو خالی کنید. قالب رو برگردونده و چندتا ضربه آروم از پشت به اون بزنید. باید یک لایه نازک آرد و کره روی دیواره قالب داشته باشید.

خالی کردن آرد اضافی

این روش از بهترین روشهاست. با استفاده از این روش هم کیک شما به قالب نمی چسبه و هم اینکه کیکتون می تونه به خوبی پف کنه و بالا بیاد. در واقع ترکیب کره و آردی که در دیواره قالب ایجاد کردید، مانع از بالا اومدن کیکتون نمیشه.

در این روش باید یک چهارم پیمانه کره قنادی (مارگارین) رو با یک چهارم پیمانه آرد قاطی کرده و چند قاشق روغن مایع بهش اضافه کنید تا حالت خمیری به خودش بگیره.

مخلوط کردن مارگارین، روغن وآرد

حالا باید به کمک برس تمام سطح قالب رو به کمک این مخلوط نسبتا غلیظی که درست کردید، بپوشونید.

چرب کردن قالب

این خمیری که درست کردید رو می تونید در ظرف در بسته برای مدت حداکثر یک ماه در محیط خنک نگهداری کنید. برای مواقعی که قصد دارید در مدت زمان کوتاه کیک های زیادی بپزید، این روش مناسبه.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه


Current ye@r *


Leave this field empty


سفره آرایی و میوه آرایی
ثبت دیدگاه
36,857 بازدید

خیلی از کسانی که ژله درست می‌کنند، برای این که ژله به ظرفشان نچسبد، کف ظرف را روغن می‌مالند یا این که ظرف ژله را بعد از بستن ژله در آب جوش قرار می‌دهند… با این کار یا ژله چرب می‌شود یا اینکه با قرار دادن ناگهانی ظرف ژله در آب جوش، مقدار زیادی از آن ذوب می‌شود. پس چه باید کرد؟ راه‌حل، استفاده از فریزر است. ظرف یا قالب ژله را بشویید که خیس شود و داخل فریزر قرار دهید؛ به این ترتیب، آبی که روی دیواره ظرف بوده، یخ می‌زند. وقتی خواستید ژله را داخل قالب بریزید، ظرف را از فریزر بیرون بیاورید، ژله را بریزید و قالب را داخل یخچال بگذارید. آب خیس یخ‌زده، مانع چسبیدن ژله به ظرف می‌شود و هنگام بیرون آوردن ژله از قالب، راحت از دیواره جدا می‌شود. همین کار را برای قالب کیک نیز می‌توان انجام داد؛ روغن را کف قالب کیک بمالید سپس آن را داخل فریزر قرار دهید. وقتی که مایه کیک حاضر شد، قالب را از فریزر بیرون بیاورید، مایه را در آن بریزید و آن را داخل فر قرار دهید. در لحظات اول که مایه در فر می‌خواهد به قالب بچسبد، روغن یخ‌زده مانع چسبندگی می‌شود.

 گرد آوری مطالب : iranbanou.com

برچسب ها در آوردن کیک از قالب درآوردن ژله از قالب چه کنيم که ژله و کيک به ظرف‌شان نچسبند چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت


چگونه خودم را دوست داشته باشم

بیوگرافی

رنگ مو با دکلره و بدون دکلره

علائم بارداری

علائم بارداری پسر

عکس پروفایل

لباس شب

علایم ایدز در روزهای اول

مدل پالتو

عکس پروفایل اربعین

عکس پروفایل عاشورا

عکس پروفایل روز دختر

عکس پروفایل شاد

عکس امام رضا

عکس شهریور ماهی

تزئین سالاد

تزیین سالاد الویه

مدل کیک تولد دخترانه

تزیین غذا و سفره ایرانی

طرز تهیه انواع ژله

انواع سالاد کاهو با تزیینات

تزیین سالاد فصل

عکس تزیین سالاد کاهو کلم

تزیین سالاد کاهو و کلم

تزیین سالاد فصل

چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد

تزیین انواع سالاد شیرازی

دیزاین  سالاد کاهو

تزیین سالاد ماکارونی

طرز تزیین حلوا

عکس تزیین حلوا عروسی

تزیین ژله جدید

طرز تهیه ژله تزریقی

طرز تهیه ژله رولی

تزیین مدل ژله چند رنگ

تزیین غذا و دسر ایرانی

تزیین غذا و سالاد و دسر

تزیینات دسر

تزیین دسر ژله

ژله انار

سفره شب یلدا سنتی

تزیینات شب یلدا

تزیین پشمک شب یلدا

تزئین سفره ی افطاری

تزیین سفره افطار

منو غذایی ماه رمضان

1-
اندازه گیری:

مهمترین چیز تو پخت انواع کیک و شیرینی
اندازه گیری دقیقه. چون با یکم تغییر یا یه اشتباه کوچیک تو اندازه گیری نتیجه کار
خراب میشه. پس ترازوی دیجیتال و پیمونه های اندازه گیری از ضروری ترین وسایل برای
پخت کیک و شیرینی هستن. مثلا بیکینگ پودر اگه کم باشه کیک پف نمیکنه و اگه زیاد
باشه طعم کیک خراب میشه. یا وانیل اگه یه خورده کمتر باشه کیک بوی تخم مرغ میده و
اگه بیشتر بشه کیک تلخ میشه.

2- قالب:

میتونید از انواع قالبهای فلزی یا
سیلیکونی یا پیرکس استفاده کنید.

قالب های سیلیکونی خوب هستن ولی بخاطر
اینکه یه طرح ثابت دارن فرصت تزیین کیک رو ازتون میگیرن و همیشه کیک یک شکلی
خواهید داشت.چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد

به نظر من بهترین قالب برای کیک قالب
تفلون کمربندیه. هم خیالتون راحته که به سادگی کیک از قالب جدا میشه و هم اینکه
بخاطر سادگی قالب هر دفعه میتونید کیکتون رو به یه شکل متفاوت تزیین کنید.

3- راههای جلوگیری از چسبیدن کیک به
قالب:

چرب کردن: برای قالب های تفلون و اکثر
قالبهای سیلیکونی چرب کردن قالب کفایت میکنه.

چرب و آرد پاشی کردن: اگه قالب سیلیکونی
شما از جنس مرغوبی نباشه ممکنه بازم کیک به قالب بچسبه پس بهتره تو این قالبها و
قالبهای آلومینیومی بعد از چرب کردن کمی هم آرد پاشی کنیم.

کاغذ روغنی: میشه بجای چرب کردن از کاغذ
روغنی استفاده کرد که البته تو قالبهای سیلیکونی بخاطر شکل دار بودنشون نمیشه کاغذ
انداخت.

سلفون: اگه قالب کیک ندارید اصلا نگران
نباشید چون میتونید خیلی راحت یه ظرف پیرکس بردارید و دو لایه سلفون روش بکشید و
ازش بعنوان قالب کیک استفاده کنید.

* اگه تو یه رسپی تاکید شده بود که
دیواره ها چرب نشه یا فقط کف قالب رو کاغذ روغنی بندازید دقیقا طبق رسپی عمل کنید.

4-مواد مورد استفاده:

خیلی مهمه که مواد مورد استفادتون تازه
باشه. اگه از آرد و کره وتخم مرغ و … مونده استفاده کنید طعم کیک خراب میشه .
اگه بکینگ پودر هم مونده و فاسد باشه که کلا کارتون رو خراب میکنه و کیک پف
نمیکنه.

5- همزن:

بعضی جاها لازمه که از همزن برقی
استفاده کنید و بعضی جاها باید خیلی آروم با دست هم بزنید و اگه بخواین فقط از
همزن دستی یا برقی استفاده کنین نتیجه کار خراب میشه.

مثلا موقع همزدن تخم مرغ و شکر و … تو
بیشتر دستور ها لازمه که با همزن برقی بزنید ولی موقع اضافه کردن آرد باید با یه
لیسک خیلی آروم با دست هم بزنید تا پف کیک نخوابه.

6- دمای فر:

تمام فرها مثل هم نیستن و هر فری قلق
خودشو داره پس شما باید با آزمون و خطا قلق فر خودتون رو بدست بیارید . مثلا ممکنه
من یه کیکی رو تو یه دمای مشخص 20 دقیقه ای بپزم اما تو فر شما 20 دقیقه ای بسوزه
یا وسط کیک نپخته بمونه.

اگه هنوز قلق فرتون رو به دست نیاوردین
با احتیاط عمل کنید و به کیکتون سر بزنید اما حواستون باشه که حتما حتما دو سوم
زمان گذشته باشه مثلا اگه تو رسپی گفته 30 دقیقه و شما فکر میکنید که حرارت فرتون
بیشتره اجازه بدین 20 دقیقه بگذره و بعد با یه سیخ چوبی یا چنگال امتحان کنید اگه
تمیز از کیک بیرون اومد یعنی پخته.

اگه دو سوم زمان نگذشته باشه و شما در
فر رو باز کنید پف کیکتون میخوابه و نتیجه خوبی نمیگیرید.

اگه فر ندارین میتونین از حالت کانوکشن
مایکروفر استفاده کنید که دقیقا همون کار فر رو میکنه و از قالبهای فلزی هم میشه
تو حالت کانوکشن استفاده کرد.

برای اغلب کیک ها باید از طبقه وسط فر
یا سه پایه کوتاه مایکروفر استفاده کرد مگر اینکه تو رسپی چیز دیگه گفته باشه.

7- خنک کردن کیک:

برای اغلب کیک ها باید بعد از اینکه از
فر دراوردین حدود بیست دقیقه قالبو بذارید رو توری فلزی تا کمی خنک شه و بعد بیست
دقیقه قالبو برگردونین رو توری و کیک رو از قالب در بیارین و اجازه بدین حدود 20
دقیقه دگه رو توری بمونه تا خنک شه . ( جلوی جریان هوا- پنجره باز- کولر و …
نباشه که کیکتون خشک میشه )

*اگه تو رسپی چیز دیگه گفته بود مثلا
ذکر شده بود که بلافاصله از قالب در بیارید طبق رسپی عمل کنید.

8- دو رنگ کردن کیک:

اگه خواستین کیکتون دو رنگ باشه مثلا
نصفش ساده و نصفش کاکائویی باشه قبل از اضافه کردن آرد مایه کیک رو نصف کنید. آرد
رو هم نصف کنید. حالا اون نصفه موادی که میخواین ساده باشه آردش رو کامل اضافه
کنین ولی اون بخشی که قراره کاکائویی باشه به اندازه ای که میخواین پودر کاکائو
اضافه کنین از آرد باید کم کنید.

9- اضافه کردن کشمش یا میوه خشک:

برای اضافه کردن کشمش یا میوه خشک باید
توجه کنید که حتما خشک باشن چون اگه یکم رطوبت داشته باشن باعث میشه سنگین و ته
نشین بشن.

اگه تازه شستین و خیسن میتونین یکم تو
فر یا رو بخاری یا حتی تو یه تابه بی روغن بریزید تا خشک شه.

برای اینکه خیالتون راحت تر بشه میتونین
روشون هم ارد بپاشین و بعد به مایه اضافه کنین.

اگه حرارت فر هم پایین باشه باعث میشه
تا قبل از اینکه مایه بپزه میوه ها حرکت کنن و ته نشین بشن.

10- گنبدی شدن کیک:

حتما دیدین که بعضی وقتها کیکتون حالت
گنبدی پیدا میکنه و یکدست پف نمیکنه. مهمترین دلیلش اینه که مایه کیک رو تو مرکز
قالب ریختین در صورتیکه باید مایه رو یکدست همه جای قالب بریزید تا تراکم هوا در
همه جای کیک یک اندازه باشه. البته چرب نکردن دیواره هم میتونه این مشکل رو درست
کنه.

11- عمل کردن به دستور:

مثلا تو بعضی از رسپی ها باید تخم مرغ
دونه دونه اضافه بشه و تو بعضی ها یکجا اضافه میشه.

تو بعضی رسپی ها ارد کم کم اضافه میشه و
تو بعضی ها یکجا اضافه میشه.

تو بعضی رسپی ها زرده و سفیده از هم جدا
میشه و تو بعضی ها جدا نمیشه.

پس دقت کنین که رسپی مورد نظر چی گفته
تا نتیجه خوبی بگیرید.چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد

12- الک کردن آرد:

بهتره برای هر نوع کیک یا شیرینی ارد رو
3 بار الک کنید اینکار کمک میکنه تا کیکتون پف بیشتری داشته باشه و بافتش سنگین
نشه.

13- سوختن کف کیک یا خمیر ماندن وسط
کیک:

اگه با این مشکل مواجهید که همه جای
کیکتون همزمان نمیپزه و زیرش میسوزه یا اگه زودتر بردارید وسطش خمیر میمونه دو تا
راه حل دارین.

یا مشکل از فرتونه و دمای پایین فر
زیاده که میتونید کیک رو یه طبقه بالاتر بذارید یا یه سینی فلزی کف فر بذارین.

یا مشکل از اندازه قالبتونه مثلا اگه
قطر قالب کم باشه و ارتفاعش زیاد باشه این مشکل بوجود میاد که میتونید با انتخاب
یه قالب با قطر بیشتر و ارتفاع کمتر مشکل رو حل کنید.

14- کره و روغن:

اگه تو دستوری کره لازم باشه معمولا
میشه به جاش از کره مارگارین ( که ماندگاریش بشتره ) یا روغن صاف (مخصوص قنادی) استفاده
کرد ولی روغن مایع رو معمولا نمیشه با چیز دیگه ای جایگزین کرد.

15- شکر وقند:

اگه تو رسپی اومده شکر یا پودر شکر یا
پودر قند هیچکدوم رو نمیشه جایگزین کرد و حتما باید همون مورد ذکر شده رو استفاده
کنین تا نتیج بگیرین.

16- پف نکردن کیک:

پف نکردن کیک میتونه دلیلهای زیادی
داشته باشه مثل:

اگه زودتر از دو سوم زمان لازم برای
پختش در فر رو باز کنید حرارت بیرون میره و پف کیکتون میخوابه.

اگه مایه کیک رو اماده کنین و کنار
بذارین و نخواین بلافاصله بپزین کیکتون پف نمیکنه.

اگه تو کیک از میوه تازه بخواین استفاده
کنین خیلی پف نمیکنه.

اگه بکینگ پودر کم باشه کیک پف نمیکنه .

اگه بعد از اضافه کردن آرد با همزن برقی
بزنید کیک پف نمیکنه.

و…

*اصلا باید توجه داشته باشین که هر کیکی
قرار نیست پف کنه . بعضی کیک ها باید بافت فشرده ای داشته باشن. بعضی از کیک ها به
کیک مرطوب معروفن و مرطوب بودنشون دلیل اشتباهی از جانب شما نیست. بعضی از کیک ها
باید روشون ترک بخوره! پس حواستون باشه که رسپی مورد نظر چه جور کیکی به شما تحویل
میده

17- تزیین کیک:

اگه تازه شروع به کیک پزی کردین و کار
با خامه فرم گرفته براتون سخته میتونین با خاک قند – پودر کاکائو – شکلات رنده شده
– انواع کرم مثل گاناش – انواع دراژه و ترافل – ژله – انواع میوه تازه یا خشک یا
کمپوت و …برای تزیین کیکتون استفاده کنین.

در آخر این مطلبو اضافه کنم که تو هر
کاری تمرین و پشتکار لازمه پس اگه یه بار امتحان کردین و نتیجه خوبی نگرفتین دلسرد
نشین و سعی کنین مشکل رو پیدا و برطرف کنین.

خب فعلا دیگه چیزی یادم نمیاد شما هم
اگه نکته دیگه ای به ذهنتون میرسه بگین تا همین جا اضافه کنم.

امیدوارم که براتون مفید باشه و کیک های
بی عیب و نقصی درست کنین!

برای درست کردن براونی و کوکی‌های چسبنده که به ظرف فر می‌چسبند از این شگرد استفاده کنید. داخل ظرف شیرینی پزی را کاملاً چرب کنید، سپس یک کاغذ روغنی داخل آن بگذارید به طوری که از دو سمت ظرف، کاغذ روغنی به اندازه 5 سانتیمتر از هر طرف بیرون قرار بگیرد.روی کاغذ را نیز با روغن کاملاً چرب کنید. سپس مایهٔ کیک و یا براونی را داخل ظرف بریزید. این روش کمک می کند تا پس از پخته شدن براونی و یا کیک، به کمک دو طرف کاغذ که خارج از ظرف هستند، مانند دو دسته، آنها را گرفته و کیک را به راحتی خارج کنید.

 

چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد
چکار کنیم کیک به ظرف نچسبد
0

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *