نحوه سرو قیمه نثار

دوره مقدماتی php
نحوه سرو قیمه نثار
نحوه سرو قیمه نثار

امتیاز دهید


3.3
از

553


870
کالری


31 گرم
چربی


107 گرم
کربوهیدرات

نحوه سرو قیمه نثار

دوره مقدماتی php


42 گرم
پروتئین

قیمه نثار یک غذای مجلسی قزوینی است که مخصوصاً برای مهمانی های رسمی فوق العاده است. برخلاف خود قیمه، قیمه نثار یک غذای پلویی است. این پلو بسیار خوشمزه با موادی عالی از جمله خلال پسته و بادام و زرشک فراوان تهیه میشود. استفاده از خلال پرتقال هم میتواند به قیمه نثار طعمی عالی بدهد. علاوه بر این قیمه نثار سرشار از عطر ادویه های بی نظیری مثل زعفران و دارچین و گاهی حتی گلاب است. قیمه نثار را میتوان به شکل های مختلفی تزیین کرد و برای همین هم غذایی مجلسی حساب میشود.

برنج را از نیم ساعت قبل خیس دهید. سپس برنج را با مقداری آب و نمک بجوشانید و بعد از اینکه نرم شد آبکشی کنید. داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید سپس برنج را اضافه کنید. چند قاشق آب و روغن روی برنج بریزید و بگذارید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.

 

 

پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید تا نرم شوند.وقتی پیاز نرم شد و شروع به طلایی شدن کرد مقداری زرچوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید.

 

 

 

سپس گوشت را اضافه کنید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید ، کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.

 

 

 

پس از اضافه کردن رب، چوب های دارچین را داخل قابلمه بیاندازید و زعفران دم کرده را همراه با 2 لیوان آب به گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید گوشت بپزد و نرم شود. وقتی گوشت پخته و سس جذب گوشت شد نمک را اضافه کنید.

 

 

در یک ماهیتابه زرشک و خلال پسته و خلال بادام را بریزید. پودر قند را به آنها اضافه و مواد را زیر و رو کنید. مخلوط را با اندکی روغن روی شعله خیلی کم تفت بدهید. تا برای تزیین روی پلو آماده شود.

 

 

گوشت را پس از پخت کاملاً ریش ریش کنید. پس از اینکه برنج دم کشید مقداری از برنج را با کمی کره ذوب شده و زعفران دم کرده مخلوط کنید. برنج سفید را در دیس بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی، گوشت و مخلوط زرشک تزیین و سرو کنید ( میتوانید نصف این مواد را لابلای برنج بریزید).

 

 

1- دلیل اضافه کردن نمک بعد از پخت گوشت این است که نمک باعث میشود گوشت دیرتر بپزد.

2- علاوه بر خلال بادام و پسته و زرشک میتوانید از خلال پوست پرتقالی که تلخی اش گرفته شده باشد هم در قیمه نثار استفاده کنید که باعث میشود غذای شما فوق العاده خوشمزه شود.

3- برای خوش عطر شدن بیشتر قیمه نثار میتوانید به مخلوط خلال و زرشک کمی گلاب هم اضافه کنید.

5- اگر تکه های گوشت شما کوچک هستند میتوانید از ریش ریش کردن آن بعد از پخت، صرف نظر کنید. البته این بستگی به سلیقه شما دارد.

 

نحوه سرو قیمه نثار

سلام ۔من تا حالا درست نکردم لکن تصمیم

گرفتم واسہ شام امشب درست کنم خدا کنہ ھمسرم وپسرھام خوششون بیاد۔۔۔مرسی از راھنمائی ھاتون۔۔۔

امیدوارم غذاتون خوب بشه و همه بپسندن. من خودم عاشقشم

این غذای شهر پدر مرحومم هست یعنی قزوین ، خدابیامرز بابام خیلی دوست داشت اما نمیدونم چرا تا حالا نپخته بودم ، اما پختم فوق العاده خوشمزه شد .

. فقد یه نکته : خلال پسته و بادون و تو گلاب یکم بزارید بمونه تا خیس بخوره خیلی خوب میشه ?
دستت درد نکنه سرآشپز عزیز ??

رفت تو لیست غذاهای محبوبم ?

میشه از گوشت گوساله هم استفاده کرد؟

بله میشه…ولی گوسفند مناسب تره

آره میشه یعنی منم خب نمیدونم خخخخ ولی من استفاده کردم

سپاس????

از اینکه کامل توضیح میدهید. متشکرم

من مسافرت بودم که در جاده قزوین در یکی از رستورانها خوردم از آن پس دستور پختشو از اینجا گرفتم و جای شما خالی عالی بود حرف نداره جزو بهترین غذاهای ایرانی بود

خیلی خوش مزش

دو روز قزوین بودم پی کخ خوشمزه بود هردو روز قیمه نثار خوردیم
بچه ها حاضر نبودند غذای دیگری روآزمایش کنند

خیلی ،خوشمزس ،من امسال بخاطرش رفتم قزوین که این غذا رو بخورم @@@@@@@

حرف ندارن

سلام منم این ماه درست میکنم

عالی وخیلی خوشمزه بود

حتما درست میکنم

دستورات اشپزی عالی هستند

hatma doros mikonm merc

این غذا حرف نداره، مطمئنا از طرفداراش میشی.

من قروینی هستم ولی ما گوشت رو ریش ریش نمیکنیم

دیدگاه

نام (ضروری)

ایمیل (منتشر نخواهد شد) (ضروری)

وب سایت

برای دریافت جدیدترین دستور های آموزش آشپزی ثبت نام کنید

آموزش آشپزی | کیک و شیرینی و دسر | تزیین غذا | رژیم چاقی و لاغری

| ترجمه تخصصی | ترجمه مقاله

غذای اصلی | کیک و شیرینی | تغذیه و سلامتی | Feed

© 2016 ایران کوک: هر گونه کپی برداری از مطالب سایت ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد لازم به ذکر است که مسئولیت عواقب پزشکی در خصوص بخش رژیم های غذایی بر عهده خوانندگان محترم می باشد.

پنج شنبه , ۱۲ اردیبهشت ۹۸

غذای اصلی | پیش غذا | دسر | نوشیدنی | نان ها | خمیرها و کرم ها و آیسینگ ها | کیک و کاپ کیک | شیرینی و بیسکوییت | شکلات و تزیینات شکلاتی | سس و مارمالاد | ترشیجات و مرباجات | آشپزی رژیمی | غذاهای سریع | غذای کودک | شب یلدا | ولنتاین | تولد | هالووین | ماه رمضان و سفره های نذری | صبحانه | فینگرفود و پارتی فود | پیشنهاد منوی میهمانی | نکات آشپزی | سفره آرایی | میوه آرایی | تزئین غذا | معرفی ابزارهای سرآشپز | معرفی مواد لازم سرآشپز | دیکشنری آشپزی | ویدیوهای آشپزی 

مشاهده دستورات آشپزی بیشتر

مجله اینترنتی دلخوشی: قیمه نثار یا نثار پلو یا نساء پلو، یکی از غذاهای سنتی، خوشمزه و پرطرفدار شهر قزوین است. این غذای خوشمزه بسیار معطر و خوشبو است. در تهیه نثار پلو از ادویه جات مخصوص معطر استفاده می شود. اگر تا به حال قیمه نثار قزوین را امتحان نکرده اید، به شما توصیه می کنیم که حتما این غذای بسیار خوشمزه را تهیه و نوش جان کنید. در این مطلب طرز تهیه قیمه نثار یا همان نثار پلو را به شما آموزش خواهیم داد.

 

نحوه سرو قیمه نثار

با سرآشپز دلخوشی همراه باشید.

 

با تشکر از شما خواننده عزیز. بیایید با کلیک کردن بر روی لینک های آشپزی به جای تصویر برداری از دستورات آشپزی و انتشار تصاویر دستورات آشپزی، از سرآشپز دلخوشی حمایت کنید. 

توجه: هرگونه کپی برداری از مطالب و تصاویر اختصاصی سایت دلخوشی ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد.

ابتدا گوشت را به قطعات بزرگ خرد کنید.

پیاز را به صورت خلالی متوسط خرد کنید.

داخل قابلمه یا ماهیتابه بزرگ مقداری روغن بریزید و پیاز ها را تفت دهید تا کاملا کاراملی رنگ شوند.

سپس گوشت قیمه را اضافه کنید و با حرارت متوسط حدود ۱۰ دقیقه گوشت و پیاز را به همراه هم تفت دهید تا کاملا آب گوشت کشیده شود.

حال زردچوبه و فلفل به گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.

سپس حدود ۳ لیوان آب جوش به خورش اضافه کنید، درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا حدود ۲ ساعت گوشت کاملا با حرارت ملایم بپزد.

هر زمان که احساس کردید آب خورش کم شده است و نیاز دارید به آن آب اضافه کنید، می توانید مقداری آب داغ جوشیده به خورش اضافه کنید. به هیچ وجه آب سرد به خورش اضافه نکنید.

سپس خلال پوست پرتغال را به مواد گوشتی اضافه کنید و اجازه دهید تا حداقل نیم ساعت همراه با مواد گوشتی کاملا بپزد و له شود. پوست پرتغال خورش شما را معطر و خوش بو می کند بدون اینکه طعم بدی به خورش بدهد.

حال داخل یک ماهیتابه کوچک مقداری روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را تفت دهید. سپس رب را به خورش اضافه کنید.

سپس نمک و کره را نیز به خورش قیمه نثار اضافه کنید.

اجازه دهید تا خورش نیم ساعت دیگر خوب بپزد و جا بیافتد.

سپس دارچین، پودر هل، و زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت باقی بماند و کاملا جا بیافتد. (مقدار کمی از زعفران را برای برنج زعفرانی کنار بگذارید.)

خورش قیمه نثار بسیار معطر و خوش بوی شما آماده سرو است.

در نهایت که خورش کاملا غلیظ شد وسس نسبتا غلیظی به همراه گوشت در قابمله باقی ماند، می توانید شعله گاز را خاموش کنید.

برای تهیه مواد مورد نیاز برای تزئین نثارپلو به صورت زیر عمل کنید:

در اواسط پخت خورش می توانید خلال ها، زرشک و برنج سفید را آماده کنید.

زرشک را بشویید روی یک پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شود. حال داخل یک ماهیتابه کوچک، مقداری روغن بریزید، زرشک را اضافه کنید و به اندازه یک قاشق مرباخوری شکر به زرشک اضافه کنید و زیر شعله را متوسط کنید، وقتی ماهیتابه کاملا داغ شد زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا شکرها با حرارت ماهیتابه آب شوند. این کار باعث براق شدن و خوش طعم شدن زرشک می شود.

داخل یک ماهیتابه دیگر مقداری روغن بریزید و خلال بادام را به آن اضافه کنید، کمی که ماهیتابه گرم شد، شعله گاز را خاموش کنید. هدف ما سرخ کردن خلال بادام نیست، بلکه می خواهیم به کمک روغن فقط آن را براق کنیم. بنابراین خلال ها را فقط در حد ۳۰ ثانیه روی حرارت قرار دهید.

در مورد خلال پسته باید بیشتر مراقب باشید، چون حرارت دادن آن باعث می شود تا رنگ سبز زیبای پسته تغییر کند. بنابراین به محض اینکه پسته را به روغن داخل ماهیتابه اضافه کردید و کمی بهم زدید، شعله گاز را خاموش کنید. هدف ما فقط براق کردن خلال پسته با روغن است. براق کردن خلال ها باعث زیبا شدن نثار پلو می شود.

برای سرو کردن قیمه نثار به صورت سنتی آن به شکل زیر عمل کنید:

داخل دیس سرو نثار پلو، برنج سفید بکشید و روی برنج را صاف کنید.

حال خورش را روی برنج سفید بریزید به طوری که تمام سطح برنج سفید از مواد گوشتی ریخته شود.

مجددا مقداری از برنج سفید را روی مواد گوشتی بریزید.نحوه سرو قیمه نثار

حال مقداری برنج زعفرانی روی قیمه نثار بریزید.

در نهایت خلال بادام، خلال پسته و زرشک را روی قیمه نثار بریزید و نثار پلو را به سلیقه خود تزیین کنید.

۱- اگر این غذا را به عنوان یک غذای مجلسی و برای مهمانی های خود تهیه می کنید، سعی کنید گوشت را به قطعات درشت تر خرد کنید.

۲- مقادیر ادویه جات بر اساس مقدار گوشت و پیاز استفاده شده تغییر می کند. بنابراین مقادیر اولیه را متناسب با مواد به کار برده کم یا زیاد کنید.

۳- معمولا در قیمه نثار، پوست پرتغال را به همراه خلال بادام و پسته و زرشک، روی غذا می ریزند. اگر طعم پوست پرتغال را دوست ندارید می توانید آن را به طور کامل حذف کنید. اما برای اینکه نثار پلوی شما عطر بهتری داشته باشد می توانید به جای اینکه خلال پوست پرتغال را روی برنج بریزید، آن را داخل مواد گوشتی بپزید تا کاملا له شود و تنها عطر و بوی آن را حس کنید.

۴- در استفاده از خلال پوست پرتغال زیاده روی نکنید چون باعث تلخ شدن و بدمزه شدن قیمه نثار می شود.

۵- اگر خلال پوست پرتغال را از عطاری تهیه می کنید، تلخی آن گرفته شده است. اما اگر خودتان خلال پوست پرتغال را در منزل تهیه می کنید حتما با چندین بار جوشاندن آن تلخی آن را بگیرید.

۶- برخی افراد خلال ها را به صورت ترد روی قیمه نثار دوست دارند. اما اگر دوست دارید خلال بادام نرم تر شود، می توانید آن را مقداری داخل آب یا گلاب، خیس کنید و سپس با روغن براق کنید. خلال پسته را به هیچ وجه داخل آب خیس نکنید، چون رنگ سبز آن برمی گردد.

منبع: سرآشپز دلخوشی (آشپزی اختصاصی مجله اینترنتی دلخوشی)

  اخبارروزدنیا

  روانشناسی

  کودک و والدین

  قانون و عدالت

  زناشویی

  کلاس درس

  مذهبی

  علمی

  ورزش

  موفقیت

   آموزش آشپزی

  آرایش و زیبایی

  فرهنگی هنری

  مراسم عروسی

  نکات خانه داری

  مد روز

  بازی و سرگرمی

  تفریحی گردشگری

  دنیای آموزش

  سلامتی

قیمه نثار

قیمه نثار یکی از غذاهای مجلسی و بسیار خوشمزه ایرانی است که در دسته بندی غذاهای پلویی قرار می گیرد. اصالت این غذای خوشمزه و لذیذ مانند غذاهایی مثل شیرین پلو قزوینی و انار پلو قزوینی متعلق به شهر قزوین می باشد.

با مقدار موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر قیمه نثار تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری قیمه نثار تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی و طرز تهیه قیمه نثار با پورتال پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر

نحوه سرو قیمه نثار

دستور پخت

برای تهیه قیمه نثار مجلسی ابتدا گوشت را روی تخته خرد می کنیم و پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته نگینی خرد می کنیم و قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و کمی که داغ شد پیازها را در روغن می ریزیم

و تفت می دهیم تا نرم شوند و صبر می کنیم تا طلایی شوند. پس از طلایی شدن پیازها گوشت های خرد شده را اضافه می کنیم و کمی زردچوبه روی آن ها می پاشیم و صبر می کنیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.

در شیر داغ کن کمی روغن مایع می ریزیم و روی حرارت می گذاریم و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ روغن قرمز شود و رب گوجه فرنگی تغییر رنگ دهد و بوی خامی اش گرفته شود

و بعد رب گوجه فرنگی را به گوشت تفت داده شده اضافه می کنیم و چوب های دارجین و زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم و ۲ لیوان آب روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت ها خوب مغز پخت و طعم دار شوند.

ابتدا در قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم و درب قابلمه را می گذاریم تا زودتر آب به جوش بیاید.برنج را می شوییم و آب اضافه آن را بیرون می ریزیم و آب که در حال جوش زدن بود

برنج را داخل آب می ریزیم و یک هم می زنیم و دیگر به برنج دست نمی زنیم و اجازه می دهیم تا ۵ دقیقه بپزد.سپس کمی از برنج را بیرون می آوریم و زیر دندان تست می کنیم اگر اطرافش کاملا پخته بود و مغز آن کمی سفت بود برنج را باید آبکش کنیم.

برنج را در آبکش می ریزیم و آبکش را ۱ الی ۲ بار تکان می دهیم  تا برنج های داخل آن جابجا شوند و آب اضافه آن ها خارج شود سپس قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا داخل آن خشک شود و روغن کف قابلمه می ریزیم

و اگر تمایل داشتید ته دیگ نان یا سیب زمینی روی روغن می چینیم و برنج را با کفتگیر کم کم داخل قابلمه می ریزیم و اگر خواستید چند قاشق آب و روغن روی برنج می ریزید (می توانید این کار را انجام ندهید و در مرحله آخر پخت زمانی که تست کردید

دیدید نپخته برنج می توانید این کار را انجام دهید)درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را زیاد می کنیم و قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا بخار داخل قابلمه بپیچد و بعد حرارت را کم می کنیم و یا یک شعله پخش کن زیر قابلمه می گذاریم

و می گذاریم تا برنج پخته شود. در تابه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و خلال بادام ،خلال پسته و زرشک را داخل روغن تفت می دهیم و کمی پودر قند به آن اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.

دقت کنید همین که کمی زرشک نرم شود کافی است از روی شعله تابه را بر می داریم چون ممکن است زرشک ها بسوزند. گوشت ها را جدا می کنیم و ریش ریش می کنیم و برنج که آماده شد کمی از آن را با زعفران دم کرده مخلوط می کنیم

و برنج سفید را در دیس می کشیم و روی آن را با برنج زعفرانی تزئین می کنیم و روی برنج زعفرانی را با گوشت های ریش شده و مخلوط زرشک ، بادام و پسته تزئین می کنیم و قیمه نثار را به همراه سالاد شیرازی سرو می کنیم.نوش جان

همچنین ببینید

نحوه سرو قیمه نثار
نحوه سرو قیمه نثار
9

دوره مقدماتی php

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *